Koty część IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 12:26   #3811
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Koty część IV

Malla- co do obróżki, to można dorobić parę dziurek, albo rozgrzanym śrubokrętem, albo takim specjalnym dziurkaczem do pasków. Ja tak robiłam z obróżką dla Kitty I wydaje mi się, że Daniels przyzwyczaiłby się do tak pięknej obróżki, bo Kitty na początku padła na ziemie i chciała swoją ściągać, a póóóóźniej, jak czasami jej się ją zdjęło na chwilę, to siedziała taka skołowana, a jak widziała obróżkę to podchodziła do niej Co to był za kot

misiadelko- nasza Kitty też sporo jeździła samochodem. Pierwszy raz była skołowana, wystraszona i w ogóle, ale była na tyle mała, że ją zawijałam w ręcznik i zasypiała, albo ciuciała mi palce. Później się przyzwyczaiła, ale jak zmieniliśmy auto, to siedziała z tyłu i darła ryja! Istniała teoria, że czuła psa, tylko, że pies był tym samochodem wożony jakieś7 lat temu... Poza tym teraz tak patrząc to było głupie, że woziliśmy ją luzem: raz walnęła kupę na tylnym siedzeniu, potrafiła siadać na górnym pasie kierowcy, tak że czuł było takie ciągnięcie.... W Twoim przypadku może by pomógł Feliway w sprayu?

i jeszcze raz Malla- podobno koty żyją w naszym świecie, ale tak jakby "jedną nogą" są w zaświatach i właśnie widzą rzeczy, których my nie widzimy, dlatego czasami gapią się w jeden punkt jakby coś widziały.... i ten ogon bach, bach, bach, prawo lewo prawo lewo. O matko. Głupie uczucie
Stary 2012-06-14, 12:29   #3812
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Malla może duchy widzi sprawdz co masz pod podłogą
Mam ducha poprzedniej lokatorki. Jak ktoś u mnie nocuje, to psują się sprzęty, palą żarówki... Duch się trochę uspokoił, odkąd mam kota, chyba go lubi.
Cytat:
Mi dziś kochany kotek dał pospać do 6.30 Ale wczoraj pobudka o 4 - skakanie po nas, drapanie żaluzji i krzyki a nawet próby gryzienia. Nie wiem czy był głodny czy znudzony?
Pewnie i to, i to...
Stary 2012-06-14, 12:36   #3813
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ziazik - zdjęcie z żółwiem to jak nasza reprezentacja kontra Rosja. Dwóch Rosjan vs. jeden Polak...
Szczęśliwie nie okazało się to prorocze

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Cały-niecały kot (bo z uciętym ogonem )
Załącznik 4723170
I to co zastałam wczoraj po powrocie do domu:
Załącznik 4723169
(kocur zrzuca papier z półki przy 'grubszej sprawie' i zakrywa ścinkami kupsko jak człowieki )
Dziękować
Bardzo gustownie udekorowany dom

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Kurcze, po kropelkach Ancijomacze oczko wyglądało ładnie, a teraz znów spuchło. Tym razem wydzielina nie ma koloru żółtego, tylko czarny, a w słońcu wygląda na lekko czerwoną. Zaczął wczoraj drapać to biedne oczko
Muszę znów iść do weta

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Anitast, Esfira, Aga_tka_2, Beczka Soli, Olivvek piękne kotki
Ziazik- te zdjęcia zniszczyły system
Biedak, co wet powiedział?

Sieja

Cytat:
Jak tak piszecie o tych karmach to osobę znająca się na chemii tak jak ja czyli prawie wcale zaczyna boleć głowa. Ilośc tego w stosunku do ilości tamtego....wpływ tego w inteakcji z ilością tamtego w stosunku do trzeciego.....Masakra:mur :
Ehe, w pełni się zgadzam

Cytat:
Lansiarz

trochę niewyraźny...
Śliczny, ale do obróżek już mnie nikt nie przekona, zwłaszcza takich, co to tylko ładnie mają wyglądać

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Milka jest bardzo mała, trzy kilo nawet jak na kotkę bez łapki to mało chyba Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być
Ja myślałam, że Safira będzie z tych małych trzykilowych kotek, ale skubana wciąż rośnie, już jest 4,1 kg. Euzebiusz wczoraj ważył 1,8 kg.

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
Ja ^?*/@>&~ !! Zostałam dzisiaj obudzona zamaszystym baranem w nos
dzięki, Srajtku
Idę spać dalej.
U nas jest teraz fajna zabawa o 4 rano - mały włazi pod kołdrę i nas zaczepia pazurkami, a Safirka na kołdrze poluje na to, co się rusza pod kołdrą

Cytat:
Napisane przez kasiazabrze Pokaż wiadomość
Witam, u nas w końcu skończyły się choroby, starszy poszedł do przedszkola. Młodszy właśnie ogląda baje.
Dodaje kilka zdjęć naszej gwiazdy, która uwielbia budzić nas koło 6 na myzianie.
Jak już dziewczyny pisały - szczęściara

Cytat:
...i że budzi na mizianie, a nie walki z niewidzialnymi potworami na kołdrze...
...i pod kołdrą...

Cytat:
Czasem jak się zjeży patrząc gdzieś w przestrzeń pokoju, to aż mam ciary... Może niewidzialne tylko dla mnie?
Raz tak zostałam sama z Safirą i się wpatrywała w róg pokoju... myślałam, że zejdę ze strachu

A żeby nie było po ostatnich zdjęciach fałszywego wrażenia, że wszystko robimy razem, oto dowód, że zdarza nam się spędzać czas osobno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12060054.jpg (54,3 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2012-06-14 o 12:38
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:38   #3814
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Malla- co do obróżki, to można dorobić parę dziurek, albo rozgrzanym śrubokrętem, albo takim specjalnym dziurkaczem do pasków.
Ta obroża nie ma dziurek, tylko zatrzask. Problem polega na tym, że ściągacz (taki zwykły jak na ramiączkach stanika) może być skrócony tylko z jednej strony, do miejsca, gdzie zaczynają się kryształki. Kryształków nie da się przesunąć. Z drugiej strony część paska jest dosyć długa, sumarycznie obwód wynosi jakieś 20 cm.
Stary 2012-06-14, 13:20   #3815
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Ta obroża nie ma dziurek, tylko zatrzask. Problem polega na tym, że ściągacz (taki zwykły jak na ramiączkach stanika) może być skrócony tylko z jednej strony, do miejsca, gdzie zaczynają się kryształki. Kryształków nie da się przesunąć. Z drugiej strony część paska jest dosyć długa, sumarycznie obwód wynosi jakieś 20 cm.
Ja mialam podobnie z jedna z obrozek dla Giulietty , niestety nawet po maksymalnie zmniejszonym paseczku byla za duza i musialam ja zmienic nic sie nie dalo zrobic a nie chcialam jej ucinac i zszywac bo wtedy juz nie jest to samo
Teraz zawsze patrze na dlugosc

Ziazik jak pieknie rosnie Ci rosnie Euzebiusz , juz taki duzyy
nie wiem pewnie gdzies przegapilam po drodze info jak tam u niego z brzuszkiem , jaka karme mu zmienilas i podajesz , mam nadzieje ze wszystko dobrze

Siejusia przykro mi z powodu oczka , mam nadzieje ze Vet szybko wyleczy infekcje bo wiadomo wzrok nawet koci najwazniejszy
Stary 2012-06-14, 13:52   #3816
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Ja też! Śpię sobie, a tu bum! Odwróciłam głowę, coś mi przebiegło po plecach i bum! Zakryłam się poduszką, coś pod nią wlazło i bum!

Może przynajmniej odwidzi mu się wagarowanie...
Ależ masz nieugiętego skurczybyka

U mnie w domu się często mówi, że "może się nauczy." gdziee tam przy całej swojej inteligencji koty nie potrafią myśleć przyczynowo- skutkowo
Stary 2012-06-14, 13:58   #3817
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Ziazik jak pieknie rosnie Ci rosnie Euzebiusz , juz taki duzyy
nie wiem pewnie gdzies przegapilam po drodze info jak tam u niego z brzuszkiem , jaka karme mu zmienilas i podajesz , mam nadzieje ze wszystko dobrze
Tak naprawdę to nie pisałam Jeszcze nie wszystko się wyklarowało, jest zdrowy, wyniki wszystkie w normie i bakterie, które miał, wytłuczone antybiotykiem a kupa bez zmian tzn. przeszliśmy na karmę antyalergiczną z jakimś rozbitym białkiem kurczaka (ponoć chodzi o wielkość tego białka, które uczula) i kilka dni mieszaliśmy ze stara karmą - było raz lepiej raz gorzej, ale tendencja zwyżkowa. Po czym w niedzielę nie zdążyliśmy przed 18.00 wrócić do domu i karmnik Safirki zsypał jedzenie, a ponieważ oboje latali luzem po mieszkaniu, to Euzebiusz najadł się karmy safirkowej. I wróciliśmy do punktu wyjścia tzn. nie do biegunki, ale do miękkiej kupy. Teraz dostaje już tylko antyalergiczną i czekamy, czy będzie poprawa, wczoraj była już tylko jedna kupka, zamiast dwóch, ale jeszcze nie za dobra.
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:11   #3818
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
(...)

misiadelko- nasza Kitty też sporo jeździła samochodem. Pierwszy raz była skołowana, wystraszona i w ogóle, ale była na tyle mała, że ją zawijałam w ręcznik i zasypiała, albo ciuciała mi palce. Później się przyzwyczaiła, ale jak zmieniliśmy auto, to siedziała z tyłu i darła ryja! Istniała teoria, że czuła psa, tylko, że pies był tym samochodem wożony jakieś7 lat temu... Poza tym teraz tak patrząc to było głupie, że woziliśmy ją luzem: raz walnęła kupę na tylnym siedzeniu, potrafiła siadać na górnym pasie kierowcy, tak że czuł było takie ciągnięcie.... W Twoim przypadku może by pomógł Feliway w sprayu?

i jeszcze raz Malla- podobno koty żyją w naszym świecie, ale tak jakby "jedną nogą" są w zaświatach i właśnie widzą rzeczy, których my nie widzimy, dlatego czasami gapią się w jeden punkt jakby coś widziały.... i ten ogon bach, bach, bach, prawo lewo prawo lewo. O matko. Głupie uczucie
Przypomniało mi się przecież do nas koty jechały samochodem Tygrys się wcisnął pod siedzenie i udawał, że go nie ma a Srajtek w koszyczku próbował wyłazić i oczywiście całą drogę darł mordę. Później się okazało, że on po prostu tak ma

Co do zaświatów zawsze jak śpię sama w domu i się boję to patrzę, czy koty leżą spokojnie jak tak, to nie ma ducha
Albo jak tak się gapią to zawsze sobie tłumaczę ćmą lub muszką ciekawe tylko, co zimą wymyślę ^^
Stary 2012-06-14, 14:11   #3819
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ masz nieugiętego skurczybyka

U mnie w domu się często mówi, że "może się nauczy." gdziee tam przy całej swojej inteligencji koty nie potrafią myśleć przyczynowo- skutkowo
jak to nie? Mój kot doskonale wie, że jak będzie mi o 6rano strzelał baranki w twarz i wsadzał wąsy do nosa, to w końcu nie wytrzymam i go nakarmię. Kocia akcja i ludzka reakcja
czasem wkładam mu chrupkę pod plastikowy kubek i sprawdzam, czy jest na tyle inteligentny, żeby wyjąć chrupkę spod spodu, ale różnie mu idzie- raz się udaje, a raz nie

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:15   #3820
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
jak to nie? Mój kot doskonale wie, że jak będzie mi o 6rano strzelał baranki w twarz i wsadzał wąsy do nosa, to w końcu nie wytrzymam i go nakarmię. Kocia akcja i ludzka reakcja
Mój męczy mnie od 4 lub od 6, ale nigdy nie dostał jedzenia przed 7.
Cytat:
czasem wkładam mu chrupkę pod plastikowy kubek i sprawdzam, czy jest na tyle inteligentny, żeby wyjąć chrupkę spod spodu, ale różnie mu idzie- raz się udaje, a raz nie
Buras pewnie by strzelił kubkowi baranka...
Stary 2012-06-14, 14:24   #3821
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Buras pewnie by strzelił kubkowi baranka...
HAHA mój robi baranki puszce i mruczy do niej

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:27   #3822
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie o tym samym pomyślałam potem jak napisałam a test dobry, muszę u siebie spróbować póki co obserwowałam, jak Srajtek próbował się wydostać na dwór przez zamknięte okno próbował klamkę otworzyć

Malla
Przypomniało mi się, jak Tż kroił kiedyś ogórka i mały oczywiście wrzeszczał, że też chce. Dostał plasterek- powąchał, powąchał, zjadliwie nie pachniało, więc walnął mu ze łba

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
HAHA mój robi baranki puszce i mruczy do niej
Stary 2012-06-14, 14:30   #3823
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do zaświatów zawsze jak śpię sama w domu i się boję to patrzę, czy koty leżą spokojnie jak tak, to nie ma ducha
Albo jak tak się gapią to zawsze sobie tłumaczę ćmą lub muszką ciekawe tylko, co zimą wymyślę ^^
Ja Kitty nie pozwalałam tak tępo patrzeć w jedno miejsce, bo się wtedy bałam, zwłaszcza jak byłam sama w domu, a jeszcze gorzej jak wieczorem, albo w nocy! Zawsze ją wtedy wołałam, albo rozpraszałam;P
Stary 2012-06-14, 14:37   #3824
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Milka jest bardzo mała, trzy kilo nawet jak na kotkę bez łapki to mało chyba Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być
Jeśli nie ma problemów zdrowotnych, to taką wagę może raczej mieć. Nie byłoby dobrze, gdyby ważyła więcej ze względu na brak jednej łapki , obciążenie kręgosłupa i pozostałych łap.

Nie wiem, jak to jest w przypadku kotów, ale mojemu Majlowi po operacji więzadła musiałam sporo ograniczyć ruch, ze względu właśnie na ryzyko zerwania więzadła w innej łapce.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, że nie leukocyty, bo to by rzucało podejrzenie białaczki...
Wiesz co, właśnie tak mi się kojarzą leukocyty, nie chciałam kłamać. Bo był temat białaczki na wątku, całkiem niedawno i tak się wgłębiłam w to. Później jak czytałam o chorobach zakaźnych, wyczytałam objawy jakie miał Cham i się zgadzały.
I zastanowiło mnie to zdziwienie wetki, kiedy powiedziałam, że koty nie wychodzą. Dlatego właśnie później pytałam o te koty sąsiadki, czy jest możliwość zarażenia pomimo szczepienia i przeniesienia wirusa (?) przez psy.

Z kolejnej jednak strony, gdyby było podejrzenie białaczki, wetka proponowałaby zrobienie badań kotu.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:42   #3825
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja Kitty nie pozwalałam tak tępo patrzeć w jedno miejsce, bo się wtedy bałam, zwłaszcza jak byłam sama w domu, a jeszcze gorzej jak wieczorem, albo w nocy! Zawsze ją wtedy wołałam, albo rozpraszałam;P
Na szczęście w nocy nie widzę, gdzie paczy...
Stary 2012-06-14, 14:47   #3826
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość

Co do sierści i odkłaczania - mój za nic w świecie nie daje się czesać. Zużyłam już z tysiąc rolek, może rzeczywiście spróbuję wrzucić to do pralki zdejmując trochę mokrą rękawicą. (niby takie oczywiste, a na to nie wpadłam)

Nimfa20 - Twój makrelą 'pogardził', Blancik (tak, Luby nadał imię kotu Blancik choć dla mnie zostanie Cokotem) olał [na szczęście nie dosłownie] wątróbkę.
Bo kota trzeba przyzwyczaić, zrobić tak, żeby czesanie przyjemnie mu się kojarzyło, np. podczas czesania podawać jakiś przysmak lub po prostu z lekka bardzo stanowczo wyczesać. Mój Cham nie siedzi grzecznie, próbuje uciekać, czasem wejdzie np. pod stołek, zaczepia szczotkę, a ja zawsze coś tam go wyczeszę

Mój Cham też olewa wątróbkę Czasem łyknie fileta z kurczaka, ale ogólnie gardzi mięsem Nie wiem, jakiś dziki ten kot. A czasem jest tak, że zje np. trochę zwykłej bułki

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

Trzeba było wcześniej mówić, to bym się nie produkowała z tymi karmami dla nerkowców i uropetem.
Bardzo dobrze Monia, taka wiedza może kiedyś się przyda
Stary 2012-06-14, 14:49   #3827
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Wiesz co, właśnie tak mi się kojarzą leukocyty, nie chciałam kłamać. Bo był temat białaczki na wątku, całkiem niedawno i tak się wgłębiłam w to. Później jak czytałam o chorobach zakaźnych, wyczytałam objawy jakie miał Cham i się zgadzały.
I zastanowiło mnie to zdziwienie wetki, kiedy powiedziałam, że koty nie wychodzą. Dlatego właśnie później pytałam o te koty sąsiadki, czy jest możliwość zarażenia pomimo szczepienia i przeniesienia wirusa (?) przez psy.
Z kolejnej jednak strony, gdyby było podejrzenie białaczki, wetka proponowałaby zrobienie badań kotu.]
Spotkałam się ze stwierdzeniem, że takich badań nie wykonuje się kotom dla ich dobra. Wirusa nie da się pozbyć, do zarażenia mogło dojść jeszcze w łonie matki, a zdiagnozowany kot mógłby zostać wyrzucony z domu przez zdegustowanych właścicieli.

Jak chcesz mieć pewność, wykonaj test. Zwłaszcza że Cham nie jest jedynakiem. Dziwi mnie podejście wetki.
Stary 2012-06-14, 15:09   #3828
Nimfa20

Cytat:
Panna Milka bawi się Milka a Sonia chce już spać, więc się żegnamy.
He, he, to tak jak u mnie:
Cham- Milka
ja- Sonia

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Hej, mam siedmiomiesięcznego kocura, bardzo często jeździmy, ładujemy więc do do transportera (inaczej chodziłby nam po głowach), ale kot jest bardzo nerwowy, potrafi przez 5 godzin (!!!) miauczeć, prychać, rzucać się... Myśleliśmy, że z czasem mu przejdzie, ale mimo, iż od pięciu miesięcy jeździ z nami co najmniej 60 km tygodniowo (a zdarza się, że jedziemy z nim po 300 km w jedną stronę), kot nie uspokaja się. Na postojach nie je, nie pije, wsadzany do kuwety nie załatwia się, jedynie na smyczy ciągnie z ciekawością by wszystko obwąchać. Wsadzamy go z trudnością znowu do transportera i włącza się syrena, wyje całą drogę.
Ponieważ pod koniec czerwca znowu czeka nas podróż na Mazury, szukałam czegoś co pomogłoby nam znieść podróż, znalazłam coś takiego: http://www.psiaki.pl/sklep/product_i...oducts_id/1517
Miałyście z tym styczność? Sprawdziło się?
Piszesz w liczbie mnogiej. A czy osoba, która nie kieruje, nie może po prostu trzymać kota na kolanach?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:

Ja nie mogę podziwiam za wytrwałość

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
Mój maluch dzisiaj zrobił sobie wycieczkę po dworze, wystarczyło zostawić otwarte drzwi na chwilę i wyczaił, złapałam go umorusanego i przeżył pierwszą kąpiel. Nie wiedziałam, że małe koty są takie silne ! Całą rękę mam podrapaną :/
Właśnie o to mi chodziło pisząc wcześniej o przyzwyczajaniu kociaka do kąpieli.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
To przed tą kąpielą tak się bronił?

My już też się kładziemy

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Są jeszcze takie maty/pokrowce do samochodu, żeby sierść nie została .
Kurczę, czeago to dla zwierząt już nie ma

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Przyszedł furminator

I kupiłam kolejną książkę o kotach
Stary 2012-06-14, 15:19   #3829
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Nie wiem, jak to jest w przypadku kotów, ale mojemu Majlowi po operacji więzadła musiałam sporo ograniczyć ruch, ze względu właśnie na ryzyko zerwania więzadła w innej łapce.
Też nie wiem , Młoda miała ograniczony ruch po operacjach, ale ciężko jest jej ograniczać teraz, jak ona się czuje jak niezniszczalna stonoga i wszystko jej wolno . O wszystko planuję wypytać ortopedę niedługo, ciekawe czy się coś ciekawego dowiem .

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:

Z kolejnej jednak strony, gdyby było podejrzenie białaczki, wetka proponowałaby zrobienie badań kotu.
Mam nadzieję, że by zaproponowała bo przecież jest drugi kot.
A białaczkę prędzej by miał od urodzenia niż od psów

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Kurczę, czeago to dla zwierząt już nie ma
Jeszcze nie jedno wymyślą .

Cytat:
Przyszedł furminator

Pokaż!

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:24   #3830
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Przyszedł furminator

Nie ma jak zakupy!

Jaką książkę?
Stary 2012-06-14, 15:44   #3831
Nimfa20

Cytat:
Też nie wiem , Młoda miała ograniczony ruch po operacjach, ale ciężko jest jej ograniczać teraz, jak ona się czuje jak niezniszczalna stonoga i wszystko jej wolno . O wszystko planuję wypytać ortopedę niedługo, ciekawe czy się coś ciekawego dowiem .

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Mam nadzieję, że by zaproponowała bo przecież jest drugi kot.
A białaczkę prędzej by miał od urodzenia niż od psów

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Jeszcze nie jedno wymyślą .

Pokaż!
Wypytaj i daj znać co i jak.

Myślę, że tak. Mówiła, że jakby do kontroli nic się nie polepszyło lub było gorzej, to mam przyjechać i dalej będzie działać. Do kontroli mu przeszło, no , ale po tylu zastrzykach, nawadnianiu itd...

Pewnie tak

Pokażę za chwilę
Stary 2012-06-14, 15:49   #3832
Nimfa20

Furminator jest ten

http://allegro.pl/furminator-4-6-cm-...301928316.html, a książka taka (tu jest tańsza, ja kupiłam za 30 zł, ale z kosztem dostawy chyba na jedno wychodzi).

http://merlin.pl/Jak-dbac-o-kota-Por.../1,995128.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jak.jpg (27,3 KB, 2 załadowań)
Stary 2012-06-14, 15:51   #3833
Nimfa20

Cytat:
Nie ma jak zakupy!

Jaką książkę?
Nawet nic nie mów... Wiszę mamie już 290 zł , nie wliczając rachunków. Znowu 500 zł w plecy Chociaż... I tak miałam niektóre (z naciskiem na 'niektóre') z tych rzeczy kupić, więc...
Stary 2012-06-14, 15:54   #3834
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Nie lubię tego sprzedawcy .
Ale furminator ok, daj znać jak czesze.

Oglądałam ją, fajna, kiedyś kupię , tylko to tak bardziej dla początkujących, nie?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:13   #3835
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Furminator jest ten
http://allegro.pl/furminator-4-6-cm-...301928316.html, a książka taka (tu jest tańsza, ja kupiłam za 30 zł, ale z kosztem dostawy chyba na jedno wychodzi).
Wygląda jak granat.
Stary 2012-06-14, 17:54   #3836
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ja bym jeszcze dodała wsadzanie nosa w usta gdy kociak mruczy od ładnych kilkunastu minut, wiecie jak potrafi być mokry skubanie rzęs i centralnie układanie sie na twarzy

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:13   #3837
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

ja bym jeszcze dodała wsadzanie nosa w usta gdy kociak mruczy od ładnych kilkunastu minut, wiecie jak potrafi być mokry skubanie rzęs i centralnie układanie sie na twarzy
O taak, a najchętniej pupskiem
Jak Srajtek był mały to mi włosy iskał
Stary 2012-06-14, 18:19   #3838
iwona1110
Zadomowienie

Dwa zdjecia z ostatniego spaceru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00571.jpg (239,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00572.jpg (277,3 KB, 29 załadowań)

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:25   #3839
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa zdjecia z ostatniego spaceru
na 1. zdjęciu jak lampart z dżungli

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:38   #3840
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
na 1. zdjęciu jak lampart z dżungli
A mnie wygląda na niezadowolonego, ze go Pańcia z haszczy wyciąga

To jest piękne zwierzę a jakie ma słodkie brzucho! niuchałabym

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości