|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
![]() ![]() masz więcej fotek?? ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Gawa- ale mieliście fajny wyjazd....takie spontany są najlepsze ![]() a to dziwna ta ciemieniucha! ale to strasznie musiało wyglądać! biedne maleństwo...
![]() |
#3872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę odpoczynku ![]() ![]() jaka piękna rodzinka ![]() strasznasytuacja z tą ciemieniuchą... ale Antek musiał cierpieć jak mu tak skóra zeszła z główki, biedactwo! A co z alergią?
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zdjęć z chrztu, tzn mam ale kiepskiej jakości, jakoś w ogóle nawet nie pomyśleliśmy żeby robić tylko gnaliśmy do domku, zanim mały będzie głodny
![]() ale pochwalę się moim syneczkiem bo coraz ładniej (bardziej poprawnie) wstaje i przy różnych rzeczach, tutaj udało mu się wstać, ale złapałam tylko kawałek, bo najpierw szukałam telefonu a potem brakło mi pamięci. https://www.dropbox.com/s/pmghh9ovue...11-59.mp4?dl=0 Co raz więcej przyłapuję go jak jest na czworakach, fajną ma minę bo jakby sam nie wiedział co się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
monika--- będę miała więcej za jakieś 2 tyg
#3875 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - podajesz już żółtko Adasiowi? i powiedz mi ile razy dziennie dajesz mu stałe posiłki inne niż mleko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
raz na 2-3 dni daję pół całego jajka. Dawałam na początku żółtko a teraz już całe. Adaś je 3 posiłki stałe- kaszę lub owsiankę z owocami (obecnie wprowadzam kanapki ale na razie bez sukcesu i startuję z jajecznicą niedługo). Jako drugi posiłej je owoce- to co się nawinie: jabłko, gruszka, śliwki obojętne. Po południu je warzywa z jajem lub mięskiem a czasem same. W ciągu dnia dostaje czasem skórkę chleba albo jabłko do gryzaka ale nie zawsze.
#3877 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - a ile razy je cyca w ciągu dnia?
a czyli z posiłkami to tak jak u nas ![]() ja za jakiś czas spróbuję dać mu coś mlecznego i zobaczę czy będzie reakcja, bo nie ma się co oszukiwać, że fajnie jakby mógł jeść jogurt naturalny, ser żółty itd |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żółtko dałam ze 3-4 razy i ponieważ nic nie było dałam całe. Dziś dałam pastę jajeczną z jogurtem naturalnym ale nie podeszło- jeszcze nie czai kanapek. Do żółtego sera to jeszcze daleko ![]() Ja wprowadzam ostrożnie ze względu na tą skazę co miał. Teraz na wczasach to kombinuję z yym co jest na stołówce a jak nic nie ma co mógłby wszamać to daję kaszę z owocami i zjada.
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - a to juz probowaliscie jogurtu? czyli po skazie ani sladu? to super, ja jeszcze nie probowalam nic z mlekiem a ty juz jesz produkty mleczne? bo ja zaczelam jakis czas temu i gorzej nie jest choc nowy plac egzemy mu sie utworzyl ale to raczej od czegos innego, w pl byla tez gorsza woda i to troszke mu zaognilo te 3 miejsca, ale poza tym jest ok. no tak do sera jeszcze troszke choc wcale nie tak dlugo jak sie wydaje
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- a podajesz mu juz jakies grudki, tzn cos co nie jest w postaci papki? a i jak u was z zebami? wyszly kolejne? |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny, pięknie wyglądałyście na chrzcinach swoich dzieci ![]() Małgoś, Magnusia, jak Wy ogarniacie to karmienie, co i kiedy wprowadzać... dla mnie kosmos póki co ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Małgoś--- ja już jem normalnie mleko małemu albo minęło albo było źle zdiagnozowane. Grudki podaję w jedzeniu bo nie blenduję na gładko a owoce rozgniatam widelcwm. Poza tym skórka chleba też jest grudką
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chłopak urodzony w grudniu to prawie 2 miesiące starszy od Kacpra ![]() dużo osób zaczyna od razu od BLW i maluchy świetnie sobie radzą, ale przy tym dzieci powinny stabilnie siedzieć Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Podczytuję was ale nawet nie mam czasu napisać ![]() ![]() W poniedziałek byliśmy jeszcze prywatnie u pediatry i przepisała mu debridat i jest znaczna poprawa co nie zmienia faktu ,że i tak praktycznie cały dzień młody spędza na rękach i ma krótkie drzemki ponieważ wybudza go ból brzuszka ![]() Mam nadzieję ,że szybko to się skończy i jakoś to przetrwamy ,strasznie mi szkoda tego mojego biedaka ,że tak się męczy ![]() Jak małemu miną kolki to mam nadzieję ,że będę miała więcej czasu ,żeby do was zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Niki - miałam cię nawet wywoływać, ale stwierdziłam, że pewnie nie bardzo masz czas... oj kurcze... strasznie mi szkoda Adasia... może kup chustę i noś go w niej, ręce i kręgosłup ci odpoczną przynajmniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
spróbuj z suszarką u Justyny jeśli dobrze pamiętam podziałało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
NIKI wiem przez co przechodzisz.
MALGOS ma dobra pamiec ![]() Do 3 mc jej uzywalam nawet pomagala w zasnieciu. Na kolki nam.pomogl bobotic plus suszarka ![]() A teraz franek ma prawie 5 mc i suszarki juz nir pamieta sam z niej wyrosl! Pytanie mam. Wprowadzam frankowi powoli nowosxi. Jablko marchewka banan. No i od wt do.dzis rana nie bylo kupki. A jak sie juz pojawila to twardzioch i ciezko.mu bylo ja zrobic. Dj tej.porg robil raz na kilka dni ale bez problemu taka wolna. Zastanawian sie czy to normalne u fziecka prawie 5 mc. I co moge zrobic zeby to bylo czesciej???
#3888 |
Zakorzenienie
|
Justyna - brzuszek musi sie przyzwyczaic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Mslgos tzn powidla?
Chwale sie! Franio ma zabka - dolna jedynka hest juz mocno widoczna ![]() Stopka wyladowala juz w buzi!
#3890 |
Zakorzenienie
|
Justyna--- daj małemu śliwkę surową przetartą przez sitko albo jabłko surowe. Po zmianie diety może tak być u nad np na mleku była jedna kupa a przy wprowadzeniu stałych są 2-4 dziennie.
No i niech dużo pije. Gratuluje ząbka ![]()
#3891 |
Zakorzenienie
|
Justyna - ja dawałam takie z Hipp-a w słoiczku, ale przetarta tak jak mówi Magnusia też może być. Jeśli dobrze pamiętam to przy zmianie diety kupka może zaniknąć nawet na 7 dni
Niki - a miałam ci jeszcze pisać, próbowaliście windi?? u nas bardzo pomagały |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
NIKI u nas windi nie bylo stosowane ale naturalne miodowlewki. Tak to sir nazywa po tym.byly baczki i ewentualnie kupka. Polecam.
Magnuisa malgos dzieki na szczescie od wczoraj juz byly 2 kupki takze sie ciesze i nie zbite tylko takie jak powinny byc... Wyruszamy pierwszy raz na basen... zobaczyny jak Franio zareaguje.
#3893 |
Zakorzenienie
|
Justyna - Kacper uwielbia basen
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
to czekamy
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dziewczyny, teraz to Wasze maluchy pewnie są zadowoleni- coraz lepsze kombinacje z jedzeniem ![]() ja mam złe wspomnienia z żółtkiem, pamiętam jak dałam mojej siostrze żółtko do zjedzenia (takie ugotowane)- miałam 13 lat.....i biedna by na moich oczach się udusiła. Nagle zrobiła się sina i "łapała" powietrze....zawołałam Mamę, druga siostra wpadła w panikę...Mama po prostu w ostatniej chwili ją uratowała....a ja nie wiedziałam co robić. Dlatego już nigdy więcej żadnemu malutkiemu dziecku nie dałam żółtka. I swojemu tez pewnie nie dam, chyba, że w jakiejś papce ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Niki - biedny Adaś......strasznie musi się męczyć.. Justyna- gratuluję ząbka..kto pierwszy go znalazł? Jesli Ty to leć po jakąś kieckę ![]()
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2014-09-20 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
monika-- tk straszne co piszesz... dobrze że wszystko dkbrze sie skończyło. Ja daję zblendowane jajo lub żółtkk wkruszone w zupkę nie całe
#3896 |
Zakorzenienie
|
MONIKA zabka znalazl tz ;( hihi sukienki nie bedzie...
Na basenie bylo fajnie. Franek byl mega powazny ale nie plakal i raz sie nawet usmiechnal... ale u nas kiepsko miejsce dla matek z dzieckiem przystosowane. Ale na pewno sie znow wybierzemy. Uciekam.kapac nalego bo chce zeby spal o 20,15 Czas sie zrelaksowac przy meczyku ![]()
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() a franuś radził sobie na basenie? umie pływać? jak to jest z malutki dziećmi na basenie? one pływają?
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Monika - strasznie ci współczuje, na pewno okropnie się wystraszyłaś. A co zrobiła twoja mama? Babcia tż-ta uratowała mu kiedyś życie, bo zaczął krztusić się landrynką, miał może z 8 lat, a ta kobieta takiego powera dostała, że złapała go do góry nogami i potrząsnęła i ten cukierek wypadł i od tego czasu tż ma fobie na punkcie tego, jak jem np coś na gardło to muszę siedzieć spokojnie aż mi się rozpuści.
do 6-tego miesiąca (czasami troszkę dłużej), łatwo dzieci nauczyć nurkować bo nie zanikł im jeszcze ten instynkt i potrafią wstrzymać powietrze, ale jako tako nie pływają od razu ![]() Justyna - no właśnie jak na basenie? wrzucę wam parę zdjęć do klubu |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Hej na basenir Franrk nir plakal alr byl mega pwazny.
Rozgladal sie patrzyl ale malo usmiechal. Wazne ze nie plakal. Franus nir plywal bogo nie puscilam caly czas byl u mnir n arekach albo u tz. Dzis Franio maruda i nie chcial sam zadypiac. Tz go usypisl na rekach. Nir chcial tez jesc. Zjafl na spiocha 40 ml tylko. To.chyba zeby!!! Moj bidulek...
#3900 |
Zakorzenienie
|
Katie, Justyna - miałam pytać o co chodziło z znalezieniem zęba i sukienką?
Justyna - brawa za ząbka!! bardzo możliwe, że to od tego, a masz jakiś żel dla niego? u nas dolne wyszły bez problemu, ale teraz ostatnio już drugą noc mi jęczy i popłakuje i prawie wcale nie śpię i nie wiem czy to zęby czy coś innego (ma lekko opuchnięte dziąsła tam gdzie ma jedynki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.