Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 22:19   #3871
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
No, ale najlepsze jest to, że ksiądz podkreślił, że podpisał on, służba liturgiczna i Para Młoda. Czyli to taka jakby umowa była...
Grosikami ich posypali - ok, to się pozbiera, ale płatkami...
noo wiem, to troche nie fajne było, ale umowe chyba musieli miec "spisana" juz wczesniej ? bo chyba ksiadz nie powiedzial i nie uzgodnil z nimi tego przed msza ? więc jesli wiedzieli wczesniej to po czesci ich wina ze nie doinformowali gosci, bo z goscmi to tak, ze nie wiadomo co do głowy strzeli..

a u mnie sytuacja byla gdzie nie było zadnej umowy, zadnego uzgadniania ze nie mozna. a koscielny zrobił siare..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-02, 22:25   #3872
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Hej:róża:
Wrocilysmy z mamą z grilla od teściów i trochę zaszalalam z alkoholem :torbą: trochę mi świat wiruje jak leżę.

Verunka, cóż za przemyślenia w piątkowy wieczór podoba mi sie myśl że za rok będziemy już z Tż małżeństwem

Rum z colą jest najlepszy

Dzisiaj postanowiliśmy, że na wesele kupimy Smirnofa zamiast białej zubrowki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:25   #3873
poznanianka1990
Zakorzenienie

Rozumiem.
No widocznie musieli wcześniej to podpisać.
W sumie pierwszy raz spotkałam się z tym, że ksiądz sobie nie życzy by rzucać płatkami.
U mojej kuzynki ksiądz zakomunikował, że Para Młoda sobie nie życzy rzucania groszakami, bo to zwyczaj pogański.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:37   #3874
anannke
Zakorzenienie

Witam was ufff nadrobiłam w końcu

Cytat:
No, ale najlepsze jest to, że ksiądz podkreślił, że podpisał on, służba liturgiczna i Para Młoda. Czyli to taka jakby umowa była...
Grosikami ich posypali - ok, to się pozbiera, ale płatkami...
W ogóle nie rozumiem tego... jaka umowa? ksiądz, służba liturgiczna i młodzi coś sobie podpisywali? Żeby nie rzucać z powodu tego ze robi się śmietnik i nie ma kto posprzątać? masakra że księżom przeszkadza to że przed kościołem płatki kwiatów będą leżeć. Dziwne że jak są procesje na Boże Ciało to rzucają kwiaty po ulicach i nie mają z tym problemów albo potem oktawa i procesje są wokół kościoła z kwiatami i też nie sprząta tego nikt.... A tu ze ślubem problem...

Mam coś dla Opiumalfa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1001070_439784762803929_82246256_n.jpg (52,6 KB, 23 załadowań)

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:39   #3875
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Witam was ufff nadrobiłam w końcu

W ogóle nie rozumiem tego... jaka umowa? ksiądz, służba liturgiczna i młodzi coś sobie podpisywali? Żeby nie rzucać z powodu tego ze robi się śmietnik i nie ma kto posprzątać? masakra że księżom przeszkadza to że przed kościołem płatki kwiatów będą leżeć. Dziwne że jak są procesje na Boże Ciało to rzucają kwiaty po ulicach i nie mają z tym problemów albo potem oktawa i procesje są wokół kościoła z kwiatami i też nie sprząta tego nikt.... A tu ze ślubem problem...

Mam coś dla Opiumalfa
myślę, że Boże Ciało to jednak troche inna sytuacja, bo kwiaty sypane są żywe i one poprostu same się "posprzątają" zgniciem, wtopieniem w asfalt czy kostkę brukową
I myśle, że nie przeszkadza to o tyle księdzu, co bardziej kościelnemu , który bierze kase i nawet pozamiatać się mu nie chce
Ksiądz może na polecenie kościelnego po prostu zwraca uwagę młodym, czy cuś.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-08-02 o 22:41
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:42   #3876
poznanianka1990
Zakorzenienie

No ok, sztuczne. Ale on nie pozwolił rzucać w ogóle. Niczym. Nawet ryżem! Nie ogarniam tego...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-02, 22:45   #3877
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
No ok, sztuczne. Ale on nie pozwolił rzucać w ogóle. Niczym. Nawet ryżem! Nie ogarniam tego...
to sie nazywa żerowanie na ludziach.
Branie kasę za nic, ewentualnie za lenistwo.

🤍

Stary 2013-08-02, 22:53   #3878
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mykam spać, bo jutro o 8 wyjeżdżamy nad jeziorko Cały dzień tam spędzimy z moją mamą, jej facetem i rodzinką, która przyjechała z Irlandii na 3 tygodnie
Po chyba 2 latach zobaczę moją chrześnicę!

Dobranoc

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-02, 22:58   #3879
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
myślę, że Boże Ciało to jednak troche inna sytuacja, bo kwiaty sypane są żywe i one poprostu same się "posprzątają" zgniciem, wtopieniem w asfalt czy kostkę brukową
I myśle, że nie przeszkadza to o tyle księdzu, co bardziej kościelnemu , który bierze kase i nawet pozamiatać się mu nie chce
No tak tylko jaki wpływ na to ma para młoda? nie rozumiem... owszem może powiedzieć gościom żeby nie rzucali niczym ale co zrobią goście to już poza ich wpływem

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 23:14   #3880
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Mykam spać, bo jutro o 8 wyjeżdżamy nad jeziorko Cały dzień tam spędzimy z moją mamą, jej facetem i rodzinką, która przyjechała z Irlandii na 3 tygodnie
Po chyba 2 latach zobaczę moją chrześnicę!

Dobranoc
miłego wyjazdu, my tez jutro wyjeżdżamy ale na kąpielisko, taki sztuczny zalew, z TŻtem powrót w niedziele, i przy okazji, po drodze powrotnej zahaczymy o koncert ENEJ wstąpimy obowiązkowo , a w do domu dojedziemy pewnie..późno
też mykam, miłych snów

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
No tak tylko jaki wpływ na to ma para młoda? nie rozumiem... owszem może powiedzieć gościom żeby nie rzucali niczym ale co zrobią goście to już poza ich wpływem
Jakby mi Para Młoda powiedziała, żeby nie rzucać/strzelać/sypać czymś tam, to bym tego nie zrobiła i nie tylko ja, tylko zapewne każdy tóry by o tym wiedział, żeby tego nie robić. Chyba, że ktoś na złość Młodym, bo innej opcji nie widze.
To jest ich dzień, i ma być robione tak jak oni tego chcą.

Pozatym ja i tak cały czas trzymam sie tego że najniewygodniej jest kościelnemu, więc on prosi księdza o zwrócenie się do Młodych żeby tego nie było, ale u mnie i tak będą tuby z różami, i mam to w du@#$% że kościelnemu to nie leży. Dostaje pieniądze to niech zasuwa z miotłą.
Dobranoc

🤍

Stary 2013-08-02, 23:19   #3881
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Hihihi
jeszcze raz gratuluję sukni mierzyłam dziś taką samą w salonie i to jest to! Przepiękny fason i jak leży...
jeszcze raz dziękuję
i jak zdecydowałaś się na jakąś ? czy będziesz dalej mierzyć?
Cytat:
ja ostatnio jak byłam na ślubie to kościelny dał taki przypał ..
a to w tym kosciele w którym i ja będę mieć
wszyscy goscie czekali pod kosciolem na Młodych, brat mlodej i kuzyn stali z tubami zeby im wystrzelic ( oczywiscie nikt wczesniej nic nie mowil ze nie mozna, co prawda cos tam koscielny zawsze jęczał, że to musi sprzatac, ale za co bierze kase??? ) i wyszedl koscielny i zaczal lagodnie mowiac "drzec ryja" typu " prosze mi tu nie strzelac niczym, ja to bede sprzatal a wy bedziecie wódke pic !! jak posprztacie to sobie strzelajcie" i cos tam dalej juz nie pamietam, ale darł sie tak glosno, a kamera caly czas nagrywala bo mlodzi sie zblizali
w koncu brat mlodej powiedzial mu " pan za to bierze pieniadze zeby posprzatac....." a koscielny " nie twoje " i jak brat mlodej chcial wystrzelic to koscielny mu reka zaslonil i w dol ciagnal..
no przypal jakich malo, mój tż powiedzial ze na nasze wesele kupi 50 specjalnie ja tez powidzialam od razu ze księdzu sie oznajmi że beda platki, a jak koscielnemu cos nie pasuje to do operty nie pójdzie 150 tylko 50. On mi warunkow nie bedzie stawiał, bez kitu, kase bierze wiec niech zrobi cos poza rozłożeniem czerwonego dywanu
o masakra
najlepiej wziąć pieniądze i nic nie robić ;/

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 06:33   #3882
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
!!ROK DO ŚLUBU!!

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
A my nie mieliśmy parcia na jakaś konkretną datę. Ustaliliśmy tylko miesiąc ze ma to być druga połowa sierpnia / pierwsza połowa września. Dokładny termin został wybrany na podstawie dostępności sali weselnej Ach te przesądy
To tak jak my, my wiedzieliśmy, że to ma być koniec czerwca a początek września no i tak jest

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. U jakiejś innej babki, nie u mojej. Dostałam skierowanie do szpitala z Podejrzeniem wznowy Chłoniaka Hodgina
Nie pójdę
Cytat:
Dała mi skierowanie do innego szpitala. Do MSWiA. Zawsze leczyłam się w Wielkopolskim Centrum Onkologii... Lekarka powiedziała że mam iść do innego, bo w WCO lekceważą pacjentów...
Cytat:
Ja się całą trzęsę :/ Boje się poznać prawdę, zwłaszcza teraz, kiedy jest data ślubu
Cytat:
Mam z tego powiększone węzły, poty nocne, świąd skóry, do tego stałe zmęczenie...

Poza tym: "W przeciągu piętnastu lat po zakończeniu leczenia podstawowego główną przyczyną śmierci jest nawrót choroby." U mnie minęło dopiero 5,5 roku od skończenia leczenia
Cytat:
Ja nie mogę być chora Bo wtedy nie będzie ślubu

Króliczku wiesz dobrze, że musisz iść do lekarza zrobić to dla siebie, dla TŻ i dla swoich rodziców
Nie wiem czy rozmawiałaś już z TŻ, ale powinnaś to zrobić (jeśli o tym pisałaś to przepraszam ale mogłam przeoczyć).
Wiem, że jest Ci ciężko, może nie ze swojego doświadczenia ale z doświadczenia mojej mamy, cioci i babci. Dlatego idź do szpitala na badania i wszystko się wyjaśni, ja jestem pewna, że wszystko będzie dobrze Twoje zdrowie jest najważniejsze!

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:41   #3883
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziwne, że już wstałam bo poszliśmy spać dopiero o 2 nabąblowałam się strasznie wypiłam chyba z 6 drinów, do teraz kręci mi się w głowie

A teraz posiedze troche w cieniu, a pozniej pojde sie poopalać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:46   #3884
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Właśnie się skapłam, ze wypiłam dwa drinki whisky z colą w 10 minut
A mówiłaś że nie będziesz pić?

Cytat:
say_hello, dzięki

Dziś na tym ślubie ksiądz prosił, by niczym w Młodych nie rzucać i powiedział, że takie porozumienie podpisał z Parą Młodą, a jacyś goście wyszli jak o tym mówił, bo to było przed błogosławieństwem i co? Wystrzelili tuby z płatkami... Byście widzieli miny Pary Młodej...
Cytat:
Rozłożenie dywanu + Sprzątnięcie kwiatów sprzed kościoła = 15 minut? a dostaje za to 150zł...
Matko ja na 150zł muszę robić 2,5 dnia po 8godzin dziennie!!!!

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

To tak jak my, my wiedzieliśmy, że to ma być koniec czerwca a początek września no i tak jest

Króliczku wiesz dobrze, że musisz iść do lekarza zrobić to dla siebie, dla TŻ i dla swoich rodziców
Nie wiem czy rozmawiałaś już z TŻ, ale powinnaś to zrobić (jeśli o tym pisałaś to przepraszam ale mogłam przeoczyć).
Wiem, że jest Ci ciężko, może nie ze swojego doświadczenia ale z doświadczenia mojej mamy, cioci i babci. Dlatego idź do szpitala na badania i wszystko się wyjaśni, ja jestem pewna, że wszystko będzie dobrze Twoje zdrowie jest najważniejsze!
Nie mówilam mu wcześniej, ale wczoraj jak się zwolniłam z pracy żeby jechać do lekarza, bo się tak źle czułam, to mu dzwoniłam :/
No i po wyjściu z przychodni też
Także wszystko wie...

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Nic, niedługo będę się zmywać i jadę do Swarzędza... :/ Muszę się tłuc autobusami :/ Podpisać umowę z kamerzystą. Bo TŻ w pracy, a rodziców już nie chciałam ciągnąć, wystarczy, że pojadą ze mną obejrzeć salę o 15
Także dziś dwie umowy powinniśmy podpisać
I będzie wszystko na razie załatwione
Dobrze, że mam dziś tyle latania, bo przynajmniej nie będę myśleć...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:48   #3885
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mówilam mu wcześniej, ale wczoraj jak się zwolniłam z pracy żeby jechać do lekarza, bo się tak źle czułam, to mu dzwoniłam :/
Także wszystko wie...
To dobrze

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:48   #3886
ana909
Erudycja

Witam sie z rana z pracy dzisiaj pewnie bede miala troche sprzatania wiec najprawdopodobniej na wizaz bede miala czas dopiero po poludniu/wieczorem w domu :P

co do groszaków to bym ich nie chciala bo zbieranie ich z ziemi jest hmm... mozna sobie porządnie ubrudzić ręce, do tego rozwalic "manikir" a przezciez nie po to sie idzie do kosmetyczki, zeby sobie wszystko rozwalic przed weselem. No a juz nie wspomne o pobrudzeniu sukni...
Stary 2013-08-03, 07:16   #3887
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
A mówiłaś że nie będziesz pić?

Rozłożenie dywanu + Sprzątnięcie kwiatów sprzed kościoła = 15 minut? a dostaje za to 150zł...
Matko ja na 150zł muszę robić 2,5 dnia po 8godzin dziennie!!!!

Także wszystko wie...

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Nic, niedługo będę się zmywać i jadę do Swarzędza... :/ Muszę się tłuc autobusami :/ Podpisać umowę z kamerzystą. Bo TŻ w pracy, a rodziców już nie chciałam ciągnąć, wystarczy, że pojadą ze mną obejrzeć salę o 15
Także dziś dwie umowy powinniśmy podpisać
I będzie wszystko na razie załatwione
Dobrze, że mam dziś tyle latania, bo przynajmniej nie będę myśleć...
Tak wyszło jakoś
Trzymamy kciuki za podpisanie umów

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana z pracy dzisiaj pewnie bede miala troche sprzatania wiec najprawdopodobniej na wizaz bede miala czas dopiero po poludniu/wieczorem w domu :P

co do groszaków to bym ich nie chciala bo zbieranie ich z ziemi jest hmm... mozna sobie porządnie ubrudzić ręce, do tego rozwalic "manikir" a przezciez nie po to sie idzie do kosmetyczki, zeby sobie wszystko rozwalic przed weselem. No a juz nie wspomne o pobrudzeniu sukni...
Dokładnie mi też sie nie podoba zbieranie monet, tymbardziej, że przy długich paznokciach niez należy to do najłatwiejszych zadań jak u nas bedą czymś sypać to albo płatkami kwiatków (chociaż one też mogą pobrudzić sukniE), albo ryżem zdecydowanie ryż jest najczystszy ale z drugiej strony nie każdy ksiądz godzi się na sypanie ryżem bo to marnowanie jedzenia

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-08-03, 07:20   #3888
KaEs
Wtajemniczenie

Hej

o mamo! ile mam do nadrobienia!
Praca mnie pochłonęła
SSpróbuję nadrobić chociaż kilka ostatnich stron

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:24   #3889
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wyszło jakoś
Trzymamy kciuki za podpisanie umów

Dokładnie mi też sie nie podoba zbieranie monet, tymbardziej, że przy długich paznokciach niez należy to do najłatwiejszych zadań jak u nas bedą czymś sypać to albo płatkami kwiatków (chociaż one też mogą pobrudzić sukniE), albo ryżem zdecydowanie ryż jest najczystszy ale z drugiej strony nie każdy ksiądz godzi się na sypanie ryżem bo to marnowanie jedzenia
przecież ptaki potem zjedzą
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 07:28   #3890
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

witam sie z rana Tz wybyl na kawalerski (zaczynajacy sie o 9 rano ) wiec mam chate cala dla siebie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ptaki z tego co wiem od ryzu bardzo choruja :c
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:30   #3891
KaEs
Wtajemniczenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4208727 7]witam sie z rana Tz wybyl na kawalerski (zaczynajacy sie o 9 rano ) wiec mam chate cala dla siebie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

ptaki z tego co wiem od ryzu bardzo choruja :c[/QUOTE]

od 9 rano ale hardcore

Stary 2013-08-03, 07:34   #3892
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie wolno sypać ryżem, bo to jedzenie, nie wolno marnować, pokarm Boży i te sprawy.
Mnie to odpowiada, nikt mi nie będzie musiał ryżu z włosów strzepywać ani nic

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Taki ryż chyba nie jest dobry dla ptaków.
Stary 2013-08-03, 07:35   #3893
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
od 9 rano ale hardcore
no TZ jest sowa, wstaje pozno i kladzie sie pozno wiec takie wstanie z samego rana nie wiem jak przezyje teoretycznie atrakcje maja jakiestam ustawione do rana ponoc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 07:39   #3894
KaEs
Wtajemniczenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4208733 1]no TZ jest sowa, wstaje pozno i kladzie sie pozno wiec takie wstanie z samego rana nie wiem jak przezyje teoretycznie atrakcje maja jakiestam ustawione do rana ponoc.[/QUOTE]

szczerze bardzo chciałabym być na takim kawalerskim! tzn. panieńskim od samego rana zalana

coś miałam napisać... aaaaaaa! u Nas nie można sypac niczym, no chyba że... zapłacimy dodatkowe 50 zł za sprzatanie, wtedy juz problemów nie będzie z sypaniem

Stary 2013-08-03, 07:43   #3895
Konto usunięte

Cytat:
szczerze bardzo chciałabym być na takim kawalerskim! tzn. panieńskim od samego rana zalana

coś miałam napisać... aaaaaaa! u Nas nie można sypac niczym, no chyba że... zapłacimy dodatkowe 50 zł za sprzatanie, wtedy juz problemów nie będzie z sypaniem
50 zl? a to nie jest juz jak dasz tam oscielnemu czy czemus?
tu 50 tam 50 tam 100 a tu co laska i sie nagle 1000 robi za sam slub ;/
Stary 2013-08-03, 07:47   #3896
KaEs
Wtajemniczenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4208738 7]50 zl? a to nie jest juz jak dasz tam oscielnemu czy czemus?
tu 50 tam 50 tam 100 a tu co laska i sie nagle 1000 robi za sam slub ;/[/QUOTE]

nie śmieszne to jest. Ksiądz już wziął ZALICZKĘ 200 zł myslę, że za sam ślub krzyknie 750-800zł niestety Tz nie zapytał jaki jest cennik za rok 2014 ale nieważne i tak już Kościoła nie zmienimy, najwyżej się zbuntujemy gdy kwota nas przerośnie..

Stary 2013-08-03, 07:52   #3897
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
nie śmieszne to jest. Ksiądz już wziął ZALICZKĘ 200 zł myslę, że za sam ślub krzyknie 750-800zł niestety Tz nie zapytał jaki jest cennik za rok 2014 ale nieważne i tak już Kościoła nie zmienimy, najwyżej się zbuntujemy gdy kwota nas przerośnie..
Zaliczkę? Cwany jest.

U nas proboszcz dostanie, owszem ale jakieś 100 zł za spisanie protokołu i zapowiedzi. Nam ślubu będzie udzielał ksiądz spoza naszej parafii.
A kościół nie należy do parafii - czyli nie do księdza tylko zakonnic, więc one też jakieś tam pieniądze dostaną, nie powiedziały ile, ale "symbolicznie". Poza tym podobno wcale nie trzeba im płacić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 07:53   #3898
Konto usunięte

wtf to ja bym sie chyba nie wyplacila z takimi zaliczkami >.< tyle zaliczki chce ode mnie foto jak na razie....
Stary 2013-08-03, 07:57   #3899
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4208738 7]50 zl? a to nie jest juz jak dasz tam oscielnemu czy czemus?
tu 50 tam 50 tam 100 a tu co laska i sie nagle 1000 robi za sam slub ;/[/QUOTE]

Dlatego między innymi moj TŻ mówiac delikatnie nie przepada za instytucją kościoła w Boga samego wierzy, ale nie toleruje tego co się dzieje w kościele właściwie przestałam Mu się dziwić bo serio tak zdzierają z ludzi kase, że masakra

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Pierwszy raz slysze, żeby ksiądz zaliczke brał

Kurde, nie pije już nigdy umieram teraz....swiat mi wiruje i rzygać mi się chce

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-08-03, 07:58   #3900
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego między innymi moj TŻ mówiac delikatnie nie przepada za instytucją kościoła w Boga samego wierzy, ale nie toleruje tego co się dzieje w kościele właściwie przestałam Mu się dziwić bo serio tak zdzierają z ludzi kase, że masakra

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Pierwszy raz slysze, żeby ksiądz zaliczke brał

Kurde, nie pije już nigdy umieram teraz....swiat mi wiruje i rzygać mi się chce
haha ja tez tak mowie po kazdym piciu po Waszych opowiesciach az sie ciesze ze ja cywilny biore >.<
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości