![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
Kayira ja rowniez przez to przechodzilam ale mam nadzieje ze tobie sie uda tym razem
![]() Podczytuje was na biezaco ![]() ![]()
#3873 |
Zakorzenienie
|
Małosympatyczna u mnie ok, wczoraj byłam u lekarza, 10 tydzień już. I powoli zaczynają młdości przechodzić i ta mega senność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Dziadzia to daj znac co Ci powiedza. Za kciuki nie dziekuje
![]() Siva, zobaczymy. Przynajmniej wiem ze leczenie w koncu dziala Oj 1 dzien po urlopie zawsze ciezki Figa a przyblizony termin porodu znasz? Szczerze. To nawet jak teraz nie zajde to przynajmniej wiem ze jeatem w dobrych rekach i organizm reaguje na leczenie. Jak tez nie wyjdzie to moj X bedzie badanie nasienia robil... Co do kilku wizyt w klinice i dr Elias. To moge ja polecic. Wszystko wytlumaczy, wyslucha.. nie naciaga na kase... Ja jestem bardzo zadowolona
#3875 |
Zakorzenienie
|
połowa lutego
Kayira dobrze, że jesteś zadowolona z lekarza i nadal trzymam kciuki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
To tez szybko zleci..
Jakies juz plany zakupow itp?
#3877 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko. staramy się z TŻ 15 miesiąc i jak narazie nic z tego. Ale nie o to chodzi. Wcześniej 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne i od dwóch cykli moje miesiączki są bardzo bolesne i obfite. Czy to oznaka że dopiero teraz mój organizm "oczyszcza " się po nich?
ps. Nie wiem czy stwierdzenie "oczyszcza" jest prawidłowe. Edytowane przez puffa25 Czas edycji: 2015-07-22 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam drugi cykl z tabl ale powiem wam dziewczyny ze @ powinnabyc a mnie nic nie boli ![]() Buziaki
![]() |
#3879 |
Rozeznanie
|
Pewnie że byłam i jestem po różnych badaniach.(pisałam w poprzednich postach)
![]() to poprzednie pytanie to było chyba pytanie o nadzieje. Podobno po tabletkach organizm może sie oczyszczać do dwóch lat. I szukam nadzieii, iskierki że będę w końcu w ciąży. Ze dopero teraz mój organizm dochodzi do siebie. Czasami mam momenty załamania, chyba za bardzo chcemy. oczywisćie nie róbcie ze mnie kobiety w depresji bo tak nie jest. Ale czasami brak mi sił. Edytowane przez puffa25 Czas edycji: 2015-07-22 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Przyczajenie
|
Dziewczęta, mam pytanie.. co prawda nie staram się o dziecko, choć w przyszłym roku mam taki plan zaraz po ślubie, ale nie daje mi spokoju pewna sprawa.. Przed moim narzeczonym miałam jednego partnera, stąd moje wątpliwości co do ilości nasienia.. Poprzedni mógł spokojnie napełnić pół szklanki, tak strzelam na oko.. natomiast mój narzeczony chyba ma problem. Zaczęłam obserwować po cichu prezerwatywy, i jest tego.. no dosłownie 5 kropel. Kiedy mamy np. tygodniową przerwe to mój komentuje, że "ooo pół wiadra się nazbierało" . A ta ilość dla mnie jest po prostu przerażająca..
Podejrzewam, że będzie to miało wpływ na nasze starania. Już od roku mieliśmy kilka sprzyjających sytuacji, ale testy wychodzą negatywnie. Bardzo bym się cieszyła z takiej 'wpadki', bo starania mogłabym zacząć już dziś, ale mimo wszystko wolałabym zrobić to po kolei.. Czy ilość ma znaczenie czy jakość? Jak tą ilość zwiększyć? Dodam, że narzeczony nie jest otyły, nie ma problemów zdrowotnych, w ogole nie choruje nawet na przeziębienie. Pije mało płynów, no i je tłusto.. tzn, w domu wszystko smażą na smalcu, a sałatki toną w majonezie.. Kiedyś rzuciłam mu ot tak, że musi zacząć pić więcej wody i jeść więcej warzyw, bo jak przyjdzie co do czego to będzie płacz, że nie możemy mieć dziecka. Nie sądze, żeby się tym przejął, a ja ciągle mam czarne myśli.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Trochę ma, bo jednak może utrudniać zaplodnienie, a poza tym może świadczyć o jakiejś chorobie.
http://dzidziusiowo.pl/planujemy-cia...etosc-nasienia Najlepiej byłoby zrobić badanie, zeby zobaczyć ile faktycznie jest tej spermy - bo może tylko wydaje Ci się, ze jest jej za mało? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3883 | |
Zakorzenienie
|
w wielkim skrócie późną jesienią rozejrze się za wózkiem i fotelikiem, zimą kupie 2 paczki pieluch oraz zrobie przegląd ubranek i dokupie co trzeba. Innych rzeczy nie planuje, bo przy córce nie potrzebowałam lub kupowałam/dostawałam w późniejszym okresie. Mam wrażenie, że kolejna ciąża pod tym względem jest łatwiejsza
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Puffa to chyba gin powinien sprawdzic. Ja bralam anty tez kolo 4 lat a u mnie problemem pcos jest...
Siva.. no na anty czlowiek nie czuje ze ma @ ![]() PaniSamosia wg mnie podstawa jest badanie nasienia. Wtedy mozna ocenic ile go jest. Figa. Podobno wlasnie przy dugiej ciazy juz sie tak nie dmucha na zimne. Wszystkiego dobrego ![]() Wczoraj zrobilam zastrzyk. Dzis bedziemy sie starac ![]()
#3885 |
Rozeznanie
|
U ginekologa jestem srednio raz w miesiacu lub dwa. Mam cudownego lekarza. Za kazdym razem robi mi usg i przegląd . Niczego sie nie doszukał takiego. gdy byłam nastolatka własnie tak przechodziłam miesiaczke, boleśnie i obficie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Nie chce podwazac decyzji gina ale moze warto skonsultowac z innym. Lub... klinika leczenia nieplodnosci.
Bo niby po roku bezowocnych staran mowi sie juz o bezplodnosci
#3887 |
Rozeznanie
|
Nawet jeśli przez całe 4 lata brałam anty. to po roku starań mam się zgłosić do kliniki niepłodności? Na wrzesień mam zaplanowana pierwsza inseminacje, sama nie wiem czy mam sie zdecydować czy jeszcze poczekać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podchodziłabym do inseminacji przed zdiagnozowaniem tarczycy i ewentualnym wyrównaniu hormonów. Nie wiem czy wiesz, ale niewłaściwie pracująca tarczyca jest w ciąży dość groźna. Co do tego czy da się zajść w ciąże przy problemach z nią, to zdania są podzielone, ale jak już są z nią problemy to niestety często daje na początku o sobie znać. Naprawdę warto ten wątek sprawdzić. Sprawdziłabym również nasienie partnera przed inseminacją, bo robić ją i mieć nadzieje, a potem się dowiedzieć, że to nie tutaj problem to też bez sensu.... Bardzo bolesne i obfite miesiączki mnie by zaniepokoiły, napewno warto porozmawiać z ginnekologiem. Co do tego czy już masz iść na inseminacje, podejmować kolejne kroki, to decyzja należy do Ciebie. W teorii po roku nieowocnych starań powinno / można zacząć podejmować kolejne kroki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zadomowienie
|
Poniewaz teoretycznie od razu po odstawieniu anty kobieta jest plodna.
Ja bralam 5 lat a po okolo 8miesiacach zglosilam sie do kliniki nieplodnosci. Juz nie wspomne ze bylam w tym czasie u kilku lekarzy i niestety teraz chwilowo starania wstrzymane z innego powodu. Ale nie zaluje ze zgloailam sie do kliniki. Chybaze twoj lekarz rowniez sie w tym specjalizuje-wiec nir czepiam sie ![]() Kayira ale wykrakalam...dzis pierwszy dzien @ i bol jak zwykle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Figa zgadzam sie z toba 👍
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Z narzeczonym zaczęliśmy się starać o dziecko. Kochaliśmy się na razie raz do końca. Było to 14 dnia cyklu, a cykle mam zwykle 24-27 dni. Ostatnio są trochę nieregularne i na miesiączkę czekałam do 29 dnia. Jaka jest szansa na to, że nam się udało? |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Kayira, owocnych starań w dniu dzisiejszym
![]() Puffa, wy będzie podchodzić do inseminacji bez wcześniejszego badania nasienia i hormonów u ciebie? Lekarz potwierdza owulacje? Ja od wczoraj na tabletkach obniżających prolaktyna. Wyglada na to, ze ta u powszechne skutki uboczne tych leków mnie rownież nie ominą ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-07-23 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Puffa o nieplodnosci mowi sie po roku nieudanych staran. W wieku powyzej 35 to po pol roku.
Ja sie zglosilam przed uplywem roku. I to dlatego ze u mojej lekarki nie bylo badan w celu zdiagnozowania pcos. I nie zaluje tej decyzji. Przede wszystkim dlatego ze jestem pod fachowa opieka. No i oni wiedza co robia.. Jezeli faktycznie masz za wysokie tsh to sie dziwie ze nic z tym nie robicie.. Siva no moja bo sa 2 teorie ze po odstawieniu anty albo zachodzi sie od razu albo po jakims czasie. Nawet jezeli masz czuc bol tylko jednego dnia @ to chyba i tak dobrze. Moze tabletki zle dobrane. Przy wahaniach nastrojow wskazane sa takie w systemie 24+4 wtedy masz mniejsza dawke hormonu ale bierzesz ciut dluzej. Dzieki temu nie ma dlugiego przestoju w tabletkach bez hormonu. Lulka, szansa jest zawsze, czego Ci zycze. Jednak z doswiadczenia wiem i widze ze moze byc roznie. Jak sie nie uda, to do gina na podstawowe badania. Midusia, oby te uboczne skutki jak najszybciej minely <przytul> No staralismy sie wczoraj ![]() W poniedzialek bede wiedziec czy pecherzyk po zastrzyku pekl. No i pewnie recepta na clo, w razie wu, gdybym jednak dostala @
#3893 |
Zadomowienie
|
Kayira wlasnie takie tabl przyjmuje
![]() ![]()
![]() |
#3894 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, ale widzę fajny wątek, to dołączę.
Ja też chciałabym mieć już dzidzię. Kiedyś brałam tabletki anty, ale odstawiłam (ok.rok temu) - jechaliśmy na przerywanym. No ale teraz chcemy mieć dziecko. Pierwsza próba starania za nami, ale chyba....nic z tego. No chyba, że jeszcze okażę się inaczej to byłoby super!! Kochaliśmy się (15 lipca, OWULACJA - wdł.kalendarzyka). Nawet nie wiedzieliśmy, że ten dzień jest wtedy, nie planowaliśmy tego, ale wyszło co wyszło. Zerknęłam do kalendarzyka i wtedy doszło do mnie, że to był ten dzień i prawdopodobnie będę mamą. No i wczoraj (8 dzień po owulacji) zrobiłam beta HCG z krwii, dziś odebrałam wynik, niestety 1,20...no i się rozpłakałam, bo się już tak nastawiłam. Okres mam mieć w środę. Myślę, że wtedy jeszcze zrobię test domowy żeby być w stu procentach pewną. Czytałam na necie, że z krwi wiarygodny wynik dostaje się już w 8 dniu no i poleciałam zrobiłam. Mam jednak nadzieję, że to było jeszcze za wcześnie na badanie i że w środę ukażą się dwa paski. Trzymajcie kciuki...
![]() |
#3895 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A zwykły min. 14 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Rozeznanie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52188140]Test z krwi minimum 10 dni od stosunku, więc zrobiłaś za wcześnie.
A zwykły min. 14 dni.[/QUOTE] Właśnie przeróżne są opinie na temat tego, nieraz czytałam że 7 dni już wystarczy. Powtarzam test w środę (dzień spodziewanej miesiączki) oby wyszły dwie kreski...
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podstawie żadnego kalendarzyka nie da się stwierdzić kiedy wypada owulacja ![]() Test z krwi można zrobić 10 dni po owulacji, ale i to czasem bywa zbyt szybko. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Siva to i tak dobrze ze jest poprawa.
Introgliceryna. Jak mowia dziewczyny. Sam kalendarzyk to moze byc za malo.
#3900 |
Rozeznanie
|
Wiem, że kalendarzyk to za mało, ale okresy mam tak bardzo regularne, że wierzę, że ten 15 przyniesie mi szczęście. Mam nadzieję. Cóż, okaże się w środę.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.