|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Konto usunięte
|
Czy Ci ludzie naprawdę nie rozumieją, że karmią też tym pedofilów? I wystawiają dzieci na cel, bo taki jeden potem wie o życiu dziecka wszystko i łatwo mu wmówić maluchowi, że jest np. znajomym rodziców?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50547817]Nie wiem dokładnie, czy to OZM czy nie, ale jak czytałam ten wpis, a raczej - widziałam te wszystkie książki i gadżety, to jakoś mi ten wątek chodził po głowie. Jak dla mnie to mocno średnie.. Ale może faktycznie potrzebne. Ja jakoś nwidzę potrzeby kupowania (a tfu!) takich książek. Uwaga, dużo kupy, w zasadzie to sama kupa: http://malgorzataohme.mamadu.pl/1172...o-wyjdz-do-nas[/QUOTE] Dla mnie to obrzydliwe ![]()
![]() |
#3874 |
Konto usunięte
|
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...2a&oe=557257E4
![]() ![]() Pani jesień no ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Holy Crap!
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50547817]Ktoś jeszcze w ogóle używa NK?
![]() Nie wiem dokładnie, czy to OZM czy nie, ale jak czytałam ten wpis, a raczej - widziałam te wszystkie książki i gadżety, to jakoś mi ten wątek chodził po głowie. Jak dla mnie to mocno średnie.. Ale może faktycznie potrzebne. Ja jakoś nwidzę potrzeby kupowania (a tfu!) takich książek. Uwaga, dużo kupy, w zasadzie to sama kupa: http://malgorzataohme.mamadu.pl/1172...o-wyjdz-do-nas[/QUOTE] Ja używam ![]() Pomysł z tą książką to dosłownie kupa ![]() Cytat:
![]() Może to nie OZM, ale zwykły brak kulutry i buractwo: na przystanku mamusia lub młoda babcia karmi około roczne bliźniaki jakimiś cheetosami. Dzieci już nie chciały to porozrzucały po chodniku. Ludzie się patrzą na mamusię, ale ta wolała odjechać wózkiem. Najśmieszniejze było to, że jak pan stojący z nią jadł te chrupki i mu upadł to podniósł i wyrzucił do kosza zaraz obok tego pozostawionego syfu. Chyba problemem byłoby zgięcie grzbietu i ogarnięcie bałaganu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tak, dla mnie to trochę buractwo. O ile jakichś drobnych okruszków nie sprzątam, tak duże kawałki jedzenia zawsze, czy to w autobusie czy w sklepie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Holy Crap!
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50553919]Już pomijam fakt, że to cheetosy
![]() ![]() Ale tak, dla mnie to trochę buractwo. O ile jakichś drobnych okruszków nie sprzątam, tak duże kawałki jedzenia zawsze, czy to w autobusie czy w sklepie.[/QUOTE] No właśnie, to jeszcze były te mocniejsze w smaku. Wiadomo, jak okruchy spadną to nikt nie będzie krzyczał, ale chrupki w całości? Korona z głowy spadnie. Fajny ten Twój pomysł z gołąbkami ![]() Przypomiało mi się- byłam kiedyś z kuzynką w mpk i jej dziecko wyrzuciło prawie całą bułkę, ona nie miała zamiaru tego podnieść. Dobijałam się jej do móżdżku aż w końcu podniosła, ale ponoć to i tak ja narobiłam jej wstydu ( ![]() ![]()
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2015-03-06 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Konto usunięte
|
Co piatek jadę busem o 13.30. podróż trwa 3 minuty dystans 1 - 1,5 km. Co piatek jedzie matka z dzieckiem 2-3 letnim. I co piatek to dziecko tak strasznie płacze, że nie idzie wytrzymać. I tłumaczy "bo ona się boi autobusów"
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Konto usunięte
|
To ta sama kuzynka, tak? Niestety, ale dla mnie to typ człowieka, który dzieci mieć nie powinien..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Holy Crap!
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50554687]To ta sama kuzynka, tak? Niestety, ale dla mnie to typ człowieka, który dzieci mieć nie powinien..[/QUOTE]
Ta sama ![]()
![]() |
#3881 |
Konto usunięte
|
Ja ostatnio miałam rozmowę z nauczycielką mojej córki z 1.klasy, z której to dowiedziałam się, że moja córka GNĘBI młodsze dzieci z klasy (ona ma 7 lat ale w jej klasie jest też kilku 6-latków).
Podczas mojego śledztwa wyjaśniającego okazało się, że córka nie lubi dwóch dziewczynek, które są nią zachwycone i cały czas za nią łażą i się do wszystkiego wcinają. Powiedziała im, żeby się odczepiły i zostawiły ją w spokoju, a ich mamuśki obie z OZM przyszły się poskarżyć nauczycielce ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Teraz sprawa jasna, że żadnego gnębienia nie było. Ja się mamom nie dziwię, i nie sądze, by koniecznie miały OZM. Córki mogły im powiedziec, ze są gnębione, a nie że ktoś nie chce się z nimi bawić.
![]() |
#3883 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mamusie są specyficzne. Pierwsza pracuje w szkole jako woźna i na każdej przerwie chodzi za rękę ze swoją córcią, zaprowadza ją do łazienki, trzyma w powietrzu nad muszlą klozetową żeby się niczym nie zaraziła, wyciera jej tyłek i myje rączki ![]() ![]() A druga mamusia wstawia codziennie na fb co najmniej kilka fotek swojej pocieszki. Córunia z pieskiem, z kwiatuszkiem, przed tv, z mega ciężkim tornistrem na plecach itp. i na żaden temat inny niż jej dzieci nie potrafi rozmawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Konto usunięte
|
Czasem maluję sobie rękę henną, jak mi zostanie z farbowania włosów. Lewa pomalowana i zawinięta w folię. Zwykle proszę mamę, żeby mi umyła prawą dłoń, to chyba OZM ze strony mojej mamy, no żeby 20 latce myć ręce
![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Jakby twoje dziecko przyszło i powiedziało: gnębią mnie zostawiłabyś ot tak po prostu? Ja nie. I tak, dzieci siedmioletnie potrafią gnębić, obrażac, bić, wyzywać.
![]() |
#3887 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
![]() I już wiem czemu poczekalnia/ odchowalnia nie dla mnie była ![]()
![]() |
#3889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym ciężko byłoby mi uwierzyć, że dziecko będące praktycznie non stop pod opieką nauczyciela jest w stanie kogoś gnębić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Moje dziecko pewnego razu po odebraniu ze szkoły, juz w drodze powrotnej pokazało mi krwawą ranę (czyt. otwartą) na ramieniu po ugryzieniu przez kolegę. Sytuacja wydarzyła się podczas czasu zabawy, gdy dzieci były 'nadzorowane'. Dziecko moje wówczas miało 5 lat ( o ile dobrze pamiętam). Już nie wspomnę o możłiwości gnębienia słownego: wyzwisk, ubliżeń itd. Dla mnie jest jasne: dziecko np. mi mówi: wszyscy mnie w skzole nienawidzą, wyzywają; to dowiaduję się szczegółów, kontaktuję się z nauczycielem i pytam czy coś zauważył i informuję o tym o czym dziecko mówi. Jestem zwolennikiem współpracy mdzy szkoą a rodzicem; rozmów z nauczycielem czy dyrektorem nie traktuję jako donosicielstwa, przesady, a właśnie jako objaw współpracy i troski o dziecko. Oczywiście wazna jest forma takich rozmów.
![]() |
#3891 |
damn good coffee
|
Oczywiście nie życzę Ci tego, ale możesz się kiedyś nieźle przejechać na takim myśleniu. Tyle się mówi o przemocy w szkołach. Dzieci bywają okrutne, nawet te najmłodsze. W pierwszej kolejności udałabym się do nauczyciela.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Konto usunięte
|
No to może mam zbyt olewający stosunek do tego ale ja udałabym się do nauczyciela dopiero gdy byłabym PEWNA, że przemoc ma miejsce, a nie robiła awanturę o to, że nie wszyscy są zakochani w moim dziecku tak samo jak ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
damn good coffee
|
Ale dlaczego od razu awanturę? Można przecież pójść i normalnie porozmawiać, nauczycielowi będzie łatwiej to zweryfikować niż samemu robić 'dochodzenie'.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A nauczycielka w ogóle zaczęła rozmowę ze mną słowami: "Mi się z XXX bardzo dobrze pracuje i nie mam do jej zachowania żadnych zastrzeżeń jednak ktoś poskarżył się, że pani córka jest stalkerką..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#3896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I jeszcze to "doje mamy cyca" ![]() ![]()
![]() |
#3897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A poczekalnia i odchowalnia to wiedzy kopalnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
O moją wypowiedź czytałaś/łeś i nawet cytowałaś/łeś. Jak miło ...
#3900 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.