|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!
jeśli nie wiem o czym mówisz to podejrzewam, ze nie. Zleciła mi ft3, ft4, tsh, kortyzol, sód, potas i glukozę tylko. Tyle zrobiłam. Ale ogólnie nie jestem zadowolona z tej endokrynolog, musiałam pójść do niej, bo moja złamała nogę, a potrzebowałam zrobić badania, bo już minęły 3 miesiące na tej dawce leku wiec poszłam do pierwszej, która miała pilnie wolny termin. W ogóle jakby miała w nosie wszystkie moje objawy i dla świętego spokoju napisała te kilka badań
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3872 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Przeciwciała pokazują Ci ogólny stan ogranizmu.
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Tzn? Czy ważne jest żebym za każdym razem kontrolowała ich poziom? Bo wiem, ze mam ich duuużo za dużo
#3874 |
Zakorzenienie
|
To, że to są przeciwciała pod skórą to Ci endokrynolog powiedział?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Nie, to mi powiedzieli w szpitalu jak badali te guzy, że to są nagromadzone w węzłach chłonnych przeciwciała i że to może być spowodowane chorobą tarczycy. To samo uznała lekarz rodzinny, która stwierdziła, że przy zapaleniu tarczycy mogą się gromadzić takie rzeczy na skórze.
#3876 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradzicie?
![]() Chodzi o to, że od początku planowania ślubu moi Rodzice zadeklarowali, że opłacą połowę wesela a drugą połowę miał opłacić Tz. Miałam wtedy 20 lat, byłam po 1 roku studiów i nie było szans abym sama opłaciła sobie ślub więc miałam zapłacić tylko za swój ubiór i dodatki. Jednak tak się sytuacja potoczyła, że załapałam się na stypendia, dorabiałam sobie, trochę dostałam kasy od Babci i na ten moment mam 20tys. Myślę, że do sierpnia jestem w stanie dobić do ok 24 tys. I tak się zastanawiam czy nie opłacić sobie sama swojej części? ![]() Wkurza mnie to, że na imprezach rodzinnych zawsze ktoś poruszy temat, że jak mi dobrze, że Rodzice zapłacą i bla bla. Jest to na prawdę bardzo irytujące, tym bardziej, że wygląda na to, że wszyscy uważają, że Rodzice mnie utrzymują, opłacają akademik, dają na jedzenie itd a prawda jest taka, że opłacają mi tylko akademik a za resztę płacę sobie sama. Co byście zrobiły na moim miejscu? Boje się, że : - nie wystarczy mi na opłacenie wszystkiego tyle kasy, bo różnie może być i mogę już nic nie nazbierać Niby w razie czego mogłabym pożyczyć od TZ ale tak głupio, bo jako żona to kiepsko z oddawaniem ![]() - TŻ teraz ciężko pracuje żeby móc odłożyć jak najwięcej na mieszkanie. Jak ja zapłacę za swoją część wesela to na koncie będę miała O a nie mogę iść do pracy przez następne 2 lata bo mam studia i pozostaje jedynie praca dorywcza a wiecie jak jest.. Więc w zasadzie niewiele się dołożę do kupna mieszkania ![]() Plusy: - jak opłacę sama to będę miała spokojne sumienie, że sama dałam radę - może być tak, że chociaż zapłacę sobie za wesele to dostanę jakąś kasę od Rodziców i coś na tym koncie jednak będzie ale nie wiem czy tak się stanie ![]() Dziewczyny, pomóżcie, proszę ![]() edit. Po prostu nie wiem czy lepiej opłacić sobie i zostać bez kasy czy nic nie kombinować i pozwolić Rodzicom zapłacić. ![]() Edytowane przez paula94_ Czas edycji: 2016-03-31 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze jeżeli rodzice zadeklarowali pomoc, to nie widzę w tym nic złego, to normalne, ze chca dziecku pomóc na starcie, a reszta rodziny niech gada co chce. Takie jest moje zdanie. Po drugie, nie wiem jakie macie relacje z Tż, ale nie rozumiem "pożyczania" i "oddawania" pieniędzy w małżeństwie. My mamy wspólne pieniądze i to normalne, że każdy dokłada tyle ile może, i tak odkładamy na wspólne cele ![]() Ale w każdym razie ja bym na Twoim miejscu skorzystała z pomocy rodziców, bo dla mnie naturalnym jest, ze rodzice jeśli mają taką możliwość to wspierają dzieci przy zakładaniu nowej rodziny. Ale myślę, że najlepiej jeśli obgadasz to z Tż i rodzicami, bo nie znając relacji ciężko doradzić dobrze ![]()
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2016-03-31 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lolusl, piękna nie znam się zbytnio na tym, ale współczuję takich problemów zdrowotnych ![]() paula - ja myślę, ze nie powinnaś patrzyć na innych ![]() ![]() Miałam zadzwonić jutro do tego salonu, ale K. jak się dowiedział to powiedział, ze zadzwoni i to rozwiąże. Obawiam się, że zostanę zaraz bez sukni ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
żona bez ogona
|
paula94 ja bym na pewno podzieliła się z rodzicami wydatkami na wesele, skoro chcą pomóc to pewnie i tak nie pozwolą Ci zapłacić za całość, a jak dasz trochę od siebie i ich odciążysz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Ja uważam, że kasa to temat jak każdy inny i powinien być baardzo dobrze omówiony ![]()
![]() |
#3885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula - ja bym po prostu część opłaciła, np. połowę z tego bym przeznaczyła na weselno-ślubne sprawunki a resztę trzymałabym na koncie. I czułabym się dobrze, że też się dołożyłam oraz, że mam też coś na mieszkanie. Rozumiem Twoje podejście - u nas też funkcjonuje podobny system finansowania i w ogóle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Przyszły moje dwa casy na telefon ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
No i wyszło, że muszę się tam umówić na wizytę, babka wyprasuje suknię i zobaczymy jaki mogę mieć obcas, ale 8 cm to na pewno nie.
Powiedziała K. że przecież to oczywiste, że skoro wyciągnęła suknię z worka po takim czasie to była pognieciona i krótsza - szkoda że mi tego nie powiedziała. Już nie mówiąc, że dopiero mama podsunęła taką możliwość po wyjściu. No i że na pewno nikt nie wspominał o 8 cm obcasie, bo to na pewno nie. Zresztą K. uważa, ze to moja wina, że uwierzyłam babce na 8 cm buty i że powinnam sama sprawdzić jakie powinnam mieć, bo skąd ona może to wiedzieć i że wiadomo że mówiła to co chciałam usłyszeć. Wiedziałam, że powinnam sama to załatwić, a nie przez niego, ale przecież on mi nie da.
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Konto usunięte
|
Mi moje dwa case doszły ale czekam na kolejne jeszcze
![]() Marttb Kurczę masakra z tym salonem :O ja bym kłóciła sie P każdemu nawet ten sam model ale gdzie indziej szukała bo to jest przegięcie jak cię potraktowali. Bałabym sie u nich wydłużać czy robić cokolwiek bo wtedy bedzie kompletnie po kasie a jak juz cos popsuli mogą spartaczyc |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
marttb - no ale nie musiałaś się znać, to zadanie babki żeby wiedzieć co mówi. Mogła powiedzieć to tak, by dało się odczuć, że 8 to maksymalna wysokość ale jest ryzyko, że będzie mniej a nie, rzuciła 8cm i już. Masz rację, że powiedziała to co chciałaś usłyszeć.
zobaczysz co będzie po drugiej przymiarce. W razie czego dowiedz się u szewca czy istnieje możliwość skrócenia Twoich obcasów. Zawsze miałabyś mniejszą różnicę. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- M. odebrał obrączkę ![]() ![]() Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-03-31 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Wtajemniczenie
|
Marttb, mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy.
![]() lolusl, a masz może jakieś artykuły na temat tej konwersji itp? Ja mam dziwne TSH, raz o,4 potem prawie 3 -.- w czerwcu do endo zmierzam. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Za tydzień idę mierzyć kiecę i dziś w salonie pani mi powiedziała, że spokojnie zabudujemy plecy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sophie - Tym bardziej, że babka powiedziała, że 8 cm to spokojnie, więcej to może być problem. No i suknia na pewno była krótsza niż jak ją kupowałam - także może faktycznie taki efekt był przez to, że jest taka pognieciona. Tylko pewnie teraz się okażę, że jakiś obcas mogę mieć i będzie się wypierała, że mówiła, że najlepiej płaskie żebym miała. Ja też bym najchętniej nosiła nasze obrączki. Poza tym K. powiedział jej że byłam bardzo niezadowolona po wizycie. Myślę, ze następnym razem może być lepiej i będzie milsza. Chociaż mogłam sama zadzwonić, nie lubie jak on załatwia za mnie takie sprawy, czuję się jak dziecko.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-03-31 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jestem zdania, że ona i tak była o wiele dłuższa, a nie o 1/2 cm. Także zobaczę jak wyprasowanie ją wydłuży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3896 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ze spraw ślubnych - zapłaciłam wczoraj za podróż poślubną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw - ja bym się w życiu nie zdecydowała na ślub nie mieszkając wcześniej z drugą osobą. ![]() [1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;58176956]Dziewczyny kojarzycie może czy taki fason buta ma jakąś "specjalną"nazwę w języku angielskim? I czy widziałyście gdzieś może w naszych polskich sklepach taki fason w kolorze nude, ewentualnie pudrowy róż? ![]() Ten fason jest różnie opisywany. Możesz go znaleźć w czółenkach albo (najczęściej chyba) w sandałach. Tu masz przykładowy akurat z odkrytym palcem: KLIK
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() dziś mi chyba okropnie spadł poziom cukru.. w niedziele w ur. mamy zjadłam pół ciastka i byłam przesłodzona po uszy, a dziś właśnie wciągnęłam ciastko i kawę z cukrem - jak nigdy! I w ogóle nie czuję się jakbym coś słodkiego jadła ![]() Cytat:
![]() marttb, mam nadzieję, że z sukienką się wszystko ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Marttbwspółczuję sytuacji z suknią
![]() Lenka ja bym pewnie poczekała te kilka miesięcy, ale właśnie stopniowo przeprowadzając się do TŻa. Zresztą poniekąd rozumiem, bo sama nie chciałam zamieszkać z P. przed ślubem i się biłam z myślami. Ale koniec końców mieszkamy już od sierpnia i jestem mega zadowolona ![]() paula na Twoim miejscu bym nie opłacała całości swojej części, ale trochę bym odciążyła rodziców ![]() W końcu wykorzystałam mój imieninowy grupon i wróciłam z hybryd. Miały być próbne ślubne, ale że nie chciałam przedłużać, to trzeba było je maksymalnie skrócić, żeby były równe i na takich karzełkach nie chciałam ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym zrobiłam deal roku, dałam TŻowi 20 zł na piwo a on mi dał 200zł na buty ![]() Też dzis mam mega słaby dzień.
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem że chcesz być niezależna ale wspólne konto i wspólna kasa tego nie zabierze. Utrzymuje mnie tz od grudnia. Przedtem zarabialam 1/3 tego co on. I albo mam cudownego męża albo nie wiem co bo w żadnym momencie nie czułam się ograniczona że nie mogę czegoś sobie kupić, zależna od niego. Nigdy mi nie wypomnial tego że jestem na jego utrzymaniu ![]() ![]() Jedyne co mnie wkurza przy wspólnym koncie - nie mogę mu kupić prezentu niespodzianki karta ![]() ![]() No chyba że jestem dziwna.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.