Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 19:00   #3871
oxygenix
Przyczajenie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Mam takie pytanie: czy stażystą może zostać tylko absolwent w terminie 12 m-cy od ukończenia szkoły
Pytanie może jest banalne ale ja jestem w takiej sytuacji że niedługo przestanę być absolwentem a chciałabym pójść na staż... a przypuszczam że tego nie da się w UP załatwić tak od ręki
oxygenix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 20:39   #3872
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Witajcie, potrzebuję szybko pomocy
Jestem studentką dzienną I roku FP na specjalizacji medialnej. Znalazłam ofertę stażu dla dziennikarza w lokalnej gazecie. Ale z tego co się dowiedziałam, to nie mogę go podjąć, bo studiuję dziennie. Nie da się z tego jakoś wybrnąć??
Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie
Staże z UP są dla absolwentów kierunków dziennych, bądź studentów zaocznych. W przypadku studiów dziennych trzeba więc mieć ukończone studia by pójść na staż, bo nie da się pracowac 8 godz dziennie i studiowac w trybie dziennym. Poza tym studiując dziennie nie możesz zarejestrowac isę w UP, więc staż z UP odpada.

Cytat:
Napisane przez oxygenix Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie: czy stażystą może zostać tylko absolwent w terminie 12 m-cy od ukończenia szkoły
Pytanie może jest banalne ale ja jestem w takiej sytuacji że niedługo przestanę być absolwentem a chciałabym pójść na staż... a przypuszczam że tego nie da się w UP załatwić tak od ręki
jak to przestaniesz być absolwentem? jak kończysz szkołę dopiero to będziesz absolwentem i masz rok na rozpoczęcie stażu, niezależnie od tego kiedy go rozpoczniesz (byle w ciągu roku) masz rok na bycie na stażu. Teraz ze stażami trzeba się spieszyć, najwięcej kasy UP ma na początku roku, im bliżej końca tym trudniej. Ja zarejestrowalam się w sierpniu w UP i tego samego dnia miałam zgodę instytucji, która chciała mnie na staż, wszystkie formalnosci i czekanie aż UP będzie miało pieniądze trwały 2 miesiące.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 20:57   #3873
ardianekkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Jaki obowiązek przychodzić na 8 godzin jak masz pół etatu?! Chyba, że nadgodziny podwójnie płatne, ale niesądzę. Jeśli masz 1/2 etatu to jest to godzinowo unormowane przecież, 20h/tydzień i tyle! Pracujesz w urzędzie więc sory, ale chyba nie będą Cię wzywać o północy do pracy. Najwyraźniej chcą Cię wyrolować i proponują takie niby kosmiczne warunki, żebyś to Ty zrezygnował z pracy sam...

U mnie w urzędzie, nawet jak sama znajdziesz pracodawcę, to nie musi on podpisywać, ze Cię zatrudni. Mój oficjalnie napisał w umowie, że nie, choć nie wiem czy kiedyś tam nie wrócę A co do zwrotu kosztów, to u mnie UP żadnych kosztów badań nie ponosił, więc i to mi odpada. Ale ja ze stażu jestem zadowolona i jakby nie studia to bym siedziała dłużej Co do przerywania stażu, to ja w momencie podpisywania umowy powiedziałam, że staż kończyć chcę w wakacje bo idę na studia i taką też umowę mam... Myślcie też o takich sprawach trochę wcześniej...
kto powiedzial ze pracuje w urzedzie? ja tego nie napisalem, to jest propozycja na prace jako dziennikarz. a jak wiesz od takiego moze sie wymagac zrobienia materialu np z wypadku ktory jest w nocy o 3. Dzwoni do Ciebie szef i jego nie interesuje jak dojedziesz (nie mamy aut sluzbowych) masz z tego zrobic material i juz. albo wyplaty nie dostaniesz bo nie wywiazales sie z umowy.. w aneksie jest bowiem zapisane ze materialy musza byc kontrowersyjne, wybrane przez szefa.

Edytowane przez ardianekkk
Czas edycji: 2009-05-26 o 21:01
ardianekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 21:50   #3874
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ardianekkk Pokaż wiadomość
kto powiedzial ze pracuje w urzedzie? ja tego nie napisalem, to jest propozycja na prace jako dziennikarz. a jak wiesz od takiego moze sie wymagac zrobienia materialu np z wypadku ktory jest w nocy o 3. Dzwoni do Ciebie szef i jego nie interesuje jak dojedziesz (nie mamy aut sluzbowych) masz z tego zrobic material i juz. albo wyplaty nie dostaniesz bo nie wywiazales sie z umowy.. w aneksie jest bowiem zapisane ze materialy musza byc kontrowersyjne, wybrane przez szefa.
Aha, sorki, to coś mi sie ubzdurało chyba Tak czy siak warunki umowy podejrzane. Dlaczego chce dac na 1/2 etatu każąc pracować na cały...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 22:17   #3875
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Witajcie, potrzebuję szybko pomocy
Jestem studentką dzienną I roku FP na specjalizacji medialnej. Znalazłam ofertę stażu dla dziennikarza w lokalnej gazecie. Ale z tego co się dowiedziałam, to nie mogę go podjąć, bo studiuję dziennie. Nie da się z tego jakoś wybrnąć??
Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

nie ma takiej możliwości. Nie możesz w ogole się zarejestrować w UP będąc studentem studiów dziennych.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:

nie na staz moze isc bezrobotny do 25 roku zycia, lub bodajrze do27 rok po ukonczeniu szkoly.

Co do zwracania pieniazkow - oczywiscie jest to nie prawda. Zwraca sie pieniazki np jesli zajda okolicznosci, ktore beda wskazywac na to ze pieniazki te byly pobrane bezprawnie. Np jesli jestes na stazu a okaze sie ze w czasie stazu rozpoczelas studia w systemie stacjonarnym (co spowodowaloby wyrejestrowanie z up i oczywiscie tym samym utrate stazu) - wtedy zwraca sie pieniazki wg naliczania od dnia podjecia szkoly.

Edytowane przez Atoska
Czas edycji: 2009-05-26 o 22:31
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 06:52   #3876
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, sorki, to coś mi sie ubzdurało chyba Tak czy siak warunki umowy podejrzane. Dlaczego chce dac na 1/2 etatu każąc pracować na cały...
Chce, bo "oficjalnie" mniej zapłaci (resztę daje "w kopercie", na lewo, nieopodatkowaną), nie płaci składek za takiego pracownika. Częsta pratyka, niestety . Dla pracownika nie jest to korzystne, bo traci wszelkie świadczenia, składki na emeryture są znacznie niższe, "oficjalnie" mniej zarabia, wiec w przypadku np. kredytu może mieć problem zeby go dostać. Pracodawcy kombinuja jak tylko mogą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-05-27 o 06:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:17   #3877
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Od ukończenia szkoły średniej do 25 roku życia.
Od ukończenia szkoły wyższej do 27 roku życia.
Ale do roku po ukończeniu szkoły, czyli ... jeśli kończysz szkołę w czerwcu 2009, to jeszcze w czerwcu 2010 możesz rozpocząć staż. W lipcu 2010 już to Ciebie nie obejmie.
Znajdź pracodawcę, który Ciebie przyjmie. Skoro niedługo przestaniesz być absolwentem to niech On szybko złoży imienny wniosek do UP o przyjęcie Ciebie i wtedy zobaczysz co i jak. A kiedy przestaniesz być absolwentem ? Którego dnia (rok temu) skończyłeś szkołę ?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Atoska Pokaż wiadomość
Co do zwracania pieniazkow - oczywiscie jest to nie prawda. Zwraca sie pieniazki np jesli zajda okolicznosci, ktore beda wskazywac na to ze pieniazki te byly pobrane bezprawnie. Np jesli jestes na stazu a okaze sie ze w czasie stazu rozpoczelas studia w systemie stacjonarnym (co spowodowaloby wyrejestrowanie z up i oczywiscie tym samym utrate stazu) - wtedy zwraca sie pieniazki wg naliczania od dnia podjecia szkoly.
Jednak zwraca się kasiorkę po zrezygnowaniu ze stażu decydując się na studia dzienne. Czyli tak jak mówiłam (czyt.: pisałam).

http://kropelka-wiary.pl/

Nektarynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 13:00   #3878
Ollllciaaa
Zakorzenienie

hmm...a jeżeli w danej instytucji odbycie stażu jest bezpłatne, to znaczy ,że UP pokrywa wszystko ? ( dziś właśnie Pani mi powiedziała , że u nich staż jest bezpłatny ) .
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 14:49   #3879
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
hmm...a jeżeli w danej instytucji odbycie stażu jest bezpłatne, to znaczy ,że UP pokrywa wszystko ? ( dziś właśnie Pani mi powiedziała , że u nich staż jest bezpłatny ) .
A wyprowadziłaś tą Panią z błędu? Bezpłatne to mogą być praktyki Może Ona źle określiła się - jej firma faktycznie nie ponosi kosztów, ale mogła dodać, że ... jak sama nazwa wskazuje - staż z UP - to UP ponosi koszty. Chyba, że kobieta zaczyna coś kręcić

Stary 2009-05-27, 14:59   #3880
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
A wyprowadziłaś tą Panią z błędu? Bezpłatne to mogą być praktyki Może Ona źle określiła się - jej firma faktycznie nie ponosi kosztów, ale mogła dodać, że ... jak sama nazwa wskazuje - staż z UP - to UP ponosi koszty. Chyba, że kobieta zaczyna coś kręcić

pewnie miała świadomość, że chce iść na staż. Pokazałam jej moje CV i list motywacyjny. Wspomniała o UP to pewnie UP pokrywa koszty. Ale mam małą nadzieję, zachowała mój list motywacyjny dla siebie i powiedziała, że jak jedna stażystka się do nich nie odezwie to odezwą się do mnie he .
Stary 2009-05-27, 15:32   #3881
Nektarynka
Zadomowienie

Olcia, daleko masz do tej instytucji? W piątek a już na pewno w poniedziałek poszłabym do nich z zapytaniem czy wolne miejsce będzie

Stary 2009-05-27, 18:46   #3882
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olcia, daleko masz do tej instytucji? W piątek a już na pewno w poniedziałek poszłabym do nich z zapytaniem czy wolne miejsce będzie

hehe daleko . W sąsiednim miasteczku. Pani powiedziała, że 15 czerwca się do mnie odezwie, ale do tego czasu będę szukać u innych pracodawców stażu
Stary 2009-05-27, 19:14   #3883
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Jednak zwraca się kasiorkę po zrezygnowaniu ze stażu decydując się na studia dzienne. Czyli tak jak mówiłam (czyt.: pisałam).
Nie, to nie jest tak jak mówiłaś. Jest różnica jeśli ktoś będąc na stażu podejmie studia dzienne lub podpisze umowę o pracę i nie poinformuje UP a taką osobą, która ten fakt zgłasza do UP i się wyrejestrowuje sama. Jeśli ty UP nie poinformujesz, a oni się dowiedzą, lub powiesz duuuużo po fakcie, to zostają wyciągane konsekwencje. Jeśli odpowiednio ich poinformujesz i się wyrejestrujesz będzie ok.

Staż bezpłatny, czyli staż w firmie bez otrzymywania zarobków. Nie wszystko, co się nazywa "staż", to taki finansowany przez UP. Firmy mogą organizować swoje programy stażowe.
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:21   #3884
AlexandraCat
Raczkowanie

Witam dziewczynki
mam staż do sierpnia finansowany z EFSu czy można taki staż przedłużyć?? mój pracodawca podpisał wprawdzie umowę z UP, że po stażu przyjmie mnie na minimum 7 miesięcy, ale jeśli będzie nie wypłacalny to chyba nikt go do tego nie zmusi
AlexandraCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 21:01   #3885
BioIvO
Zakorzenienie

Dziwna sprawa, na stażu zawsze prodkreślają ze pracownikiem nie jesteś tylko bezrobotnym. Wiec skoro tak, to UP powinien robić wszytsko zeby czlowiek z bezrobotnego stał sie pracownikiem i nie psuł im statystyk. A wiadomo, że im więcej rozmów kwalifikacyjnych tym większa szansa na zatrudnienie. Bo jednak podstawowym prawem/obowiązkiem bezrobotnego to starac sie o zatrudnienie. Siedząc w biurze na stażu i mają wolne 2 dni w miesiącu cieżko jezdzić po okolicy na rozmowy kwalifikacyjne. Czas wolny inna sprawa (studia, sluby, wycieczki)ale szukanie pracy powinno być priorytetem, nawet na stażu.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2009-05-27 o 21:06
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 21:24   #3886
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Cytat:
Ale do roku po ukończeniu szkoły, czyli ... jeśli kończysz szkołę w czerwcu 2009, to jeszcze w czerwcu 2010 możesz rozpocząć staż. W lipcu 2010 już to Ciebie nie obejmie.
Znajdź pracodawcę, który Ciebie przyjmie. Skoro niedługo przestaniesz być absolwentem to niech On szybko złoży imienny wniosek do UP o przyjęcie Ciebie i wtedy zobaczysz co i jak. A kiedy przestaniesz być absolwentem ? Którego dnia (rok temu) skończyłeś szkołę ?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Naleza Ci sie pieniazki jesli cos przepracowalas i ich nie zwracasz. Tak jak pisalam wyzej dokladnie.
Jesli studia dzienne rozpoczelas to od dnia podjecia tych studiow musisz zwrocic zapewne pieniazki, a nie WSZYSTKO.
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 22:08   #3887
oxygenix
Przyczajenie

Cytat:
Ukończyłam studia 24.06.2008, więc za niecały miesiąc przestanę być absolwentem. Jeżeli pracodawca zgodzi się mnie przyjąć to czy muszę rozpocząć staż przed tą datą czy liczy się termin złożenia wniosku??
oxygenix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 07:54   #3888
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Staż bezpłatny, czyli staż w firmie bez otrzymywania zarobków. Nie wszystko, co się nazywa "staż", to taki finansowany przez UP. Firmy mogą organizować swoje programy stażowe.
To jak....taki staż "za darmo" ? Koszty nawet nie pokrywa UP ??
Stary 2009-05-28, 08:30   #3889
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
To jak....taki staż "za darmo" ? Koszty nawet nie pokrywa UP ??
Staż, czy praktyki nie oznaczają automatycznie finansowania przez UP. Nie każdy może się zarejestrować w UP, ale na płatny przez firmę, czy bezpłatny staż może iść bez problemu.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 08:53   #3890
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Ukończyłam studia 24.06.2008, więc za niecały miesiąc przestanę być absolwentem. Jeżeli pracodawca zgodzi się mnie przyjąć to czy muszę rozpocząć staż przed tą datą czy liczy się termin złożenia wniosku??
Jeśli znajdziesz pracodawcę na dniach to zdążysz załatwić formalności do 24-go czerwca. Bynajmniej u mnie tak było A z datą - też się nad tym zastanawiałam wcześniej - nie wiem co poradzić, bo zwyczajnie nie znam odpowiedzi. Proponuję pójść do UP.

Olcia, 15go czerwca masz się zjawić? Oooo - Trochę długo ... ja poszłabym/zatelefonowałabym wcześniej.

Wiem, że są różne staże, ale my mówimy tutaj tylko o "stażu z UP", gdzie UP wypłaca kasę. Czasami nasze odpowiedzi są całkiem różne, mimo, że mieszkamy w tym samym kraju. Czy osoby, które zadawały tutaj jakieś pytania - znalazły sensowną odpowiedź ? hihi Czy może pogubiły się ? Bo ja zaczynam się tak czuć jeśli czytam różne odpowiedzi

Stary 2009-05-28, 09:26   #3891
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli znajdziesz pracodawcę na dniach to zdążysz załatwić formalności do 24-go czerwca. Bynajmniej u mnie tak było A z datą - też się nad tym zastanawiałam wcześniej - nie wiem co poradzić, bo zwyczajnie nie znam odpowiedzi. Proponuję pójść do UP.

Olcia, 15go czerwca masz się zjawić? Oooo - Trochę długo ... ja poszłabym/zatelefonowałabym wcześniej.

Wiem, że są różne staże, ale my mówimy tutaj tylko o "stażu z UP", gdzie UP wypłaca kasę. Czasami nasze odpowiedzi są całkiem różne, mimo, że mieszkamy w tym samym kraju. Czy osoby, które zadawały tutaj jakieś pytania - znalazły sensowną odpowiedź ? hihi Czy może pogubiły się ? Bo ja zaczynam się tak czuć jeśli czytam różne odpowiedzi

no ja własnie też juz sie pogubiłam, ale mniej więcej wiem o co chodzi. Nektarynka tak 15, ale do tego czasu bedę jeszcze szukać po innych instytucjach. hmm...może wcześniej dostanę staż w innej placówce
Stary 2009-05-28, 10:40   #3892
Nektarynka
Zadomowienie

Olcia - tak, może inny pracodawca szybciej zadeklaruje się, że przyjmie stażystkę.
Czasami moje wypowiedzi, które uzyskałam w swoim UP mijają się z tym co mówią inni. No trudno. Głowa mnie boli dzisiaj. Pozdrawiam.

Stary 2009-05-29, 11:19   #3893
ilo16na
Zakorzenienie

Ile pieniedzy jest obecnie na reke?791 zl pisze na stronu urzedow pracy.
To jest na reke juz?

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 11:21   #3894
Kamcia0088
Przyczajenie

hej czytam to i czytam juz z godzine i mam pytanie od poniedziałku ide na staz sama znalazlam firme badania zrobione tak wiec od pon zaczynam i tu pojawia sie pytanie czy ktos z urzedu przyjezdza na kontrole aby sprawdzic czy jestem na tym stazu w dniu w ktorym powinnam byc? czy beda jakies nie zapowiedziane wizyty kogos z urzedu.prosze o odpowiedz bo z tego co tu czytam to wiekszosc skonczyła staz i mize cos na ten temat powiedziec.bede wdzieczna

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

na rake od czerwca ok 690 700zł
Kamcia0088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 11:25   #3895
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamcia0088 Pokaż wiadomość
hej czytam to i czytam juz z godzine i mam pytanie od poniedziałku ide na staz sama znalazlam firme badania zrobione tak wiec od pon zaczynam i tu pojawia sie pytanie czy ktos z urzedu przyjezdza na kontrole aby sprawdzic czy jestem na tym stazu w dniu w ktorym powinnam byc? czy beda jakies nie zapowiedziane wizyty kogos z urzedu.prosze o odpowiedz bo z tego co tu czytam to wiekszosc skonczyła staz i mize cos na ten temat powiedziec.bede wdzieczna

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Tez ide wkrotce na staz.Podpisuje sie taka liste "obecnosci" i podpisuje szef i pozniej z tym sie idzie do UP bo pieniadze.

Czyli 790 brutto na reke okolo 700 tak?

Stary 2009-05-29, 11:29   #3896
Kamcia0088
Przyczajenie

no ok 700 na reke. o liscie obecnisci wiem ale chodzi mi o kontrole z urzedu czy np za 2 tyg ktos nie przyjedzie zeby sprawdzic czy jestem?>
Stary 2009-05-29, 11:30   #3897
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
no ok 700 na reke. o liscie obecnisci wiem ale chodzi mi o kontrole z urzedu czy np za 2 tyg ktos nie przyjedzie zeby sprawdzic czy jestem?>
Raczej nie..nie ich sprawa.Oni pewnie tylko liste chca zobaczyc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 12:36   #3898
Kamcia0088
Przyczajenie

hej napiszcie cos konkretnego na temet tych kontroli.....
Stary 2009-05-29, 13:33   #3899
Jazzlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Raczej nie..nie ich sprawa.Oni pewnie tylko liste chca zobaczyc.
Też mi się wydaje że nikt się w to nie bawi.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:37   #3900
ewelinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa, na stażu zawsze prodkreślają ze pracownikiem nie jesteś tylko bezrobotnym. Wiec skoro tak, to UP powinien robić wszytsko zeby czlowiek z bezrobotnego stał sie pracownikiem i nie psuł im statystyk. A wiadomo, że im więcej rozmów kwalifikacyjnych tym większa szansa na zatrudnienie. Bo jednak podstawowym prawem/obowiązkiem bezrobotnego to starac sie o zatrudnienie. Siedząc w biurze na stażu i mają wolne 2 dni w miesiącu cieżko jezdzić po okolicy na rozmowy kwalifikacyjne. Czas wolny inna sprawa (studia, sluby, wycieczki)ale szukanie pracy powinno być priorytetem, nawet na stażu.
Cytat:
co do starania się UP o nasze zatrudnienie:

Ja doszłam do przykrego wniosku że UP mają nas też daleko w poważaniu i się nami za bardzo nie przejmują. Zacznę od tego że znalażłam sobie staż z pracodawcą który by mnie poźniej zatrudnił, fakt że to była jesień 2008 że zbliżał się koniec roku mało kasy itd... no ale pytałam z 5 razy czy bedzie kasa na moj staz- mowili ze jak znajde z pracodawca ktory mnie zatrudni to na 99,9% będzie, po czy się jednak okazało że nie będzie a za tydzień zadzwonili do mnie że mają dla mnie staż bo ktoś zrezygnował (a staż jest bez zatrudnienia :/ ).

No a jeśli chodzi dalej o kontrolę właśnie, to nie odwiedził mnie z UP nikt przez cały staż aż się kapneli że mi się już kończy to zadzwonili do mnie do firmy że przyjadą z kontrolą, dyrektorka od razu przyleciała powiedzieć kazała dać mi coś do roboty! a pan przyjechał i poszedł aby do derektorki dał jej jakiś druczek dla mnie i był może 5 min aby a do mnie wogóle nie przyszedł!!!!!!!!!!!
i to ma być kontrola a może mnie nawet nie było, ale tego już nie sprawdził, mają gdzieś co ja na tym, stażu robię i jak się odbywa.
ewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości