Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-27, 07:04   #3901
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Cześć.
U mnie też nieciekawie, nie dość,że zgaga i okropne uczucie na żołądku, to jeszcze brzuch twardniał. I w dodatku Zośka strasznie kaszlała,także pospane.
A mój mąż pojechał w Wielkopolskę, może samochód przywiezie.
Straszne mam przez to stresy...

U mnie wczoraj z tych problemów z żoładkiem też się zdarzyły wymioty i cały wieczór mnie naciągało, także rozumiem was

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 07:08   #3902
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.
U mnie też nieciekawie, nie dość,że zgaga i okropne uczucie na żołądku, to jeszcze brzuch twardniał. I w dodatku Zośka strasznie kaszlała,także pospane.
A mój mąż pojechał w Wielkopolskę, może samochód przywiezie.
Straszne mam przez to stresy...

U mnie wczoraj z tych problemów z żoładkiem też się zdarzyły wymioty i cały wieczór mnie naciągało, także rozumiem was
Biedna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-02-27, 07:11   #3903
butterfly20
Zakorzenienie

Ciekawe,czy to oznacza powrót mdłości na stałe...zawsze tak mam w 3 trymestrze, a potem wymioty przy cc,bosko

Jeszcze się wnerwiam, bo jest opóźnienie z łóżeczkiem i drzwiami...

To sobie ponarzekałam

Stary 2019-02-27, 07:19   #3904
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Ciekawe,czy to oznacza powrót mdłości na stałe...zawsze tak mam w 3 trymestrze, a potem wymioty przy cc,bosko

Jeszcze się wnerwiam, bo jest opóźnienie z łóżeczkiem i drzwiami...

To sobie ponarzekałam
Wymioty przy cc? To mnie przeraziłaś! Ja zaczęłam się powoli stresować cc, ostatnio wypytywałam koleżankę, która rodziła cc tam gdzie ja, jak to krok po kroku wygląda. Z przyjemniejszych tematów to dziś jak będzie wypłata to klikne te wszystkie rzeczy dla dzieci o ktorych pisałam ale też patrzę co tu sobie kupić. Marzą mi się na wiosnę takie skórzane baleriny które kiedyś miałam w kolorze nudę, kliknęłabym je teraz w wersji fuksjowej. ciuchów ostatnio trochę kupiłam z myślą już o czasach po porodzie, na wakacje - 3 koszule 100% bawełna do smigania na co dzień. Muszę też uzupełnić swoje kosmetyki do pielęgnacji bo już denko. Ech marzec i kwiecień to będą dwa bardzo drogie miesiące

Stary 2019-02-27, 07:35   #3905
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Wymioty przy cc? To mnie przeraziłaś! Ja zaczęłam się powoli stresować cc, ostatnio wypytywałam koleżankę, która rodziła cc tam gdzie ja, jak to krok po kroku wygląda. Z przyjemniejszych tematów to dziś jak będzie wypłata to klikne te wszystkie rzeczy dla dzieci o ktorych pisałam ale też patrzę co tu sobie kupić. Marzą mi się na wiosnę takie skórzane baleriny które kiedyś miałam w kolorze nudę, kliknęłabym je teraz w wersji fuksjowej. ciuchów ostatnio trochę kupiłam z myślą już o czasach po porodzie, na wakacje - 3 koszule 100% bawełna do smigania na co dzień. Muszę też uzupełnić swoje kosmetyki do pielęgnacji bo już denko. Ech marzec i kwiecień to będą dwa bardzo drogie miesiące

ech mi jest okropnie szkoda cokolwiek klikać, bo ciągle mi się włącza lampka,że samochód i budowa...także staram się już ograniczać do minimum, chociaż na chandrę zakupy byłyby wskazane

Ja tak mam z wymiotami, co nie oznacza,że każdy. Poza tym oni dają jakieś tabletki przeciwwymiotne i pewnie na większość ludzi działają, tylko na mnie nie Będzie dobrze, moja koleżanka też miała dwa razy cc w tej klinice i była bardzo zadowolona. Tam na pewno dobrze się Tobą zaopiekują Pamiętaj o pozytywnym nastawieniu i o tym,żeby się szybko spionizować, a potem już poleci

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2019-02-27 o 07:37
Stary 2019-02-27, 07:36   #3906
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Fajnie Was "dzieciate" czytać bo przedstawiacie swoje modele wychowania/ opinie/ punkty widzenia. Z niektórych rad warto skorzystać.
Ja jeszcze tylko krótko o weselu z małymi dziećmi.
Na naszym ( w maju) mieliśmy znajomych z 2 i 4 miesięcznymi dziećmi. Mieliśmy możliwość i wynajęliśmy pokój i z dziećmi na piętrze siedziały babcie. Na dodatek się znały, więc pokój chciały jeden, było im raźniej. Znajomi się dobrze bawili i od czasu do czasu zaglądali do dzieci na karmienie itp. Polecam takie rozwiązanie jak można wziąć ze sobą kogoś do opieki.

Ja mam właśnie dwa wyjazdowe wesela w tym roku: we wrześniu i w październiku. To październikowe w moich rodzinnych stronach i z noclegiem nad salą, więc opcja zabrania mamy jak najbardziej jest. Gorzej z drugim, bo to zupełnie obce strony a noclegi w innym miejscu niż wesele.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 07:36   #3907
agadzie
Zakorzenienie

Aj współczuję dziewczyny ja od przyjazdu w zasadzie to nie usiądę na tyłku dłużej niż kilka minut, ciągle gdzieś jadę, gdzieś idę, wieczorem wracam padnięta
Lilly to mogą być skurcze braxtona-hicksa, tzw. przepowiadające, ale masz rację, pogadaj z lekarzem.

Motyl witaj w klubie kaszlących dzieci, mój też rano chychral, zaraz jakiś syrop mu dam, tylko niech zje.

Co do bóli - mi się dalej Krystyna daje we znaki, a zapomniałam lekarza wczoraj spytać co to może być 🤦 ale już jakby lzeje.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 07:40   #3908
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
ech mi jest okropnie szkoda cokolwiek klikać, bo ciągle mi się włącza lampka,że samochód i budowa...także staram się już ograniczać do minimum, chociaż na chandrę zakupy byłyby wskazane

Ja tak mam z wymiotami, co nie oznacza,że każdy. Poza tym oni dają jakieś tabletki przeciwwymiotne i pewnie na większość ludzi działają, tylko na mnie nie Będzie dobrze, moja koleżanka też miała dwa razy cc w tej klinice i była bardzo zadowolona. Tam na pewno dobrze się Tobą zaopiekują Pamiętaj o pozytywnym nastawieniu i o tym,żeby się szybko spionizować, a potem już poleci
No już po prostu chciałabym żeby to wszystko było już za mną

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Lilly to mogą być skurcze braxtona-hicksa, tzw. przepowiadające, ale masz rację, pogadaj z lekarzem.

Też tak własnie myślę, że to mogło być to! Niezbyt przyjemne doświadczenie :P
Stary 2019-02-27, 07:46   #3909
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No już po prostu chciałabym żeby to wszystko było już za mną

Też tak własnie myślę, że to mogło być to! Niezbyt przyjemne doświadczenie :P
to jak dla mnie czas mógłby lecieć wolniej. Jeszcze nie zdążyłam odpocząć

Stary 2019-02-27, 07:50   #3910
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tak zasuwa że nie wiem kiedy, naprawdę. Aż tak szybko to nie leciał mi nigdy.

Stary 2019-02-27, 07:51   #3911
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Lilly, też miałam pisać że to może przepowiadające...

Trzymajcie się dziewczyny zdrowo jak najdłużej ( i oby bez dolegliwości) przewalone to musi być.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 07:56   #3912
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też! Jakoś nie spieszy mi się do opieki nad niemowlakiem

Stary 2019-02-27, 07:56   #3913
sQuaara
Zakorzenienie

Ja już osiągam stan na l4 pt "zaczynam się nudzić"

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-02-27, 07:59   #3914
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Eee no co wy laski jasne,ze bywają gorsze chwile,ale naprawdę można wygospodarować czas dla siebie.nawet przy dwójce niektóre babki to chyba lubią z siebie robic męczennice,jak dla mnie bez sensu wole mieć trochę radości z życia i czas dla siebie

Ja będę sama, więc się nie nastawiam, że mi się uda w tygodniu coś koło siebie zrobić. Ale mąż wraca na weekendy to się będę w soboty ogarniać Paznokcie sama robię to może po jednym na dzień będę ogarniać

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Nigdy nie zapomnę zdziwienia nauczycielek w przedszkolu, kiedy miesiąc po porodzie poszłam na praktyki i na pytanie z kim jest dzidziuś, powiedziałam, że z tatą. One były w szoku! I pytanie dodatkowe "ale jest twoja mama czy teściowa tak?" z taką troską w głosie. A ja beztrosko "nie no po co, duży jest, poradzi sobie" One twierdziły, że to nierealne

Heh no nie bałaś się go tak samego z dzieckiem zostawić?
Mój jak mu mówię, że będzie w weekendy sam zostawał z dzieckiem, bo ja na podyplomówkę pójdę to stwierdził, że pakuje i do mamy. Zobaczymy czy tak faktycznie będzie leciał

Cytat:
Ja też na swoje zapraszałam bez dzieci i na wesela ogólnie bez młodego chodzę nam się szykuje w październiku jedno ale nie wiem czy pojedziemy. Nawet nie myslalam o tym. Miałam dopisać do poprzedniego postu - jutro do fryzjera moje siano podciąć

My mamy zaraz w czerwcu, ale ja nastawiam się raczej na wizytę tylko w Kościele. Za szybko dla mnie, chyba że urodzę na początku maja.

Ja włosy dopiero po porodzie ogarnę, bo wiem, że będą mi lecieć na potęgę, skoro teraz przestały. No i w końcu chyba zafarbuję, osiwiała strasznie w tej ciąży Zrobię sobie jakąś krótką fryzurkę, żeby ogarniać szybko ten busz.

Cytat:
Od rana jakoś mam mdłości a wczoraj brzuch mnie bolał w dziwaczny sposób jak jakieś skurcze , wzięłam nospę i przeszło, do tego dzidziuś normalnie fika więc nic więcej z tym nie robiłam, dzisiaj mam wizytę to porozmawiam z lekarzem. Jutro koniec miesiąca to mam trochę roboty, gdyby nie to to chyba bym nie miała motywacji żeby wstać w ogóle takie mam samopoczucie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie. Od wczoraj mam mdłości🤢🤮 do reszty odniosę się później.

Współczuję dziewczyny! Jak ja bym przy mojej cukrzycy jeszcze mdłości miała to bym się chyba już totalnie załamała

Dzień dobry
Miałam dzisiaj znowu jakieś dziwne sny, że mam w brzuchu obcego
I moje dziecko już w brzuchu rządzi Leżę na jednym boku - kopie, leżę na drugim- kopie. Położyłam się na plecach - cisza. Myślę sobie, że na plecach nie zasnę. Znowu kładę się na bok to znowu kopniaki. No i spałam dzisiaj na plecach
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 08:01   #3915
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
No, szybko te ciąże lecą, nie?

Ja też za bardzo nie odpoczęłam, ciągle pracuję. Ale szczerze to nie wiem co miałabym robić, gdyby nie praca. Ona mnie jakoś napędza do działania, daje powera. Nie jest tak, że nie znajduję przez to czasu na relaks, bo codziennie też coś poczytam, pooglądam.
Stary 2019-02-27, 08:02   #3916
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Ja już dawno. Liczyłam, że chociaż wyspana będę, a tu mój lokator mnie budzi z samego rana "matka wstawaj jeść"

Czy u Was też tak mgła? Z okna auta nie widzę, które jest przed klatką.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 08:15   #3917
Misha_
Wtajemniczenie

To ja mam inaczej, gdybym miala rzeczy odebrane z Pl i dziecko byloby gotowe moglabym rodzic. Wkurza mnid ta niesystematycznosc jego ruchow, kilka dni jest ok- daje czadu przy sniadaniu i wieczorem, a od wczoraj wieczor znowu nic i nadal go nie czuje. Juz wole go miec obok siebie

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 08:27   #3918
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Ja bym już chciała odpocząć. A ogrom pracy wcale nie działa na mnie motywująco, wręcz przeciwnie. Jeszcze niech to choróbsko przejdzie w końcu! Bo brzuch boli od siedzenia, od chodzenia, od kaszlu
Brała któraś z Was udział w jakimś szkoleniu z wordpressa? Chciałabym mieć na to papier nawet jeśli to szkolenie internetowe. Prowadzę stronę stowarzyszenia, gość nam przerzucił na wordpressa, ale teraz chciałabym to ogarnąć..

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 08:47   #3919
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Ja osiągnęłam go jakoś po miesiącu L4, ale nadal nie spieszy mi się do niemowlaka
Cytat:
No, szybko te ciąże lecą, nie?

Ja też za bardzo nie odpoczęłam, ciągle pracuję. Ale szczerze to nie wiem co miałabym robić, gdyby nie praca. Ona mnie jakoś napędza do działania, daje powera. Nie jest tak, że nie znajduję przez to czasu na relaks, bo codziennie też coś poczytam, pooglądam.
Lilly, jak ja Tobie zazdroszczę, że masz taką pracę... Idealna na czas ciąży, a myślę że i po porodzie da Ci odskocznię od matczynych obowiązków Szkoda, że etat nie jest taki elastyczny, tylko albo codzienne dojazdy i 8 godzin przed kompem, albo L4.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 09:00   #3920
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja osiągnęłam go jakoś po miesiącu L4, ale nadal nie spieszy mi się do niemowlaka Lilly, jak ja Tobie zazdroszczę, że masz taką pracę... Idealna na czas ciąży, a myślę że i po porodzie da Ci odskocznię od matczynych obowiązków Szkoda, że etat nie jest taki elastyczny, tylko albo codzienne dojazdy i 8 godzin przed kompem, albo L4.

Dzięki, faktycznie moja praca ma dużo plusów. Na maj biorę totalnie wolne, jednak od czerwca chcę wrócić do swoich zajęć właśnie jako taka odskocznia od obowiązków. Będę pracować mniej, ale będę pracować. Mam koleżankę z pm2016, która też pracuje w domu, ma teraz kilkumiesięcznego synka i ostatnio dlugo z nią o tym rozmawiałam, mówiła żebym nie rezygnowała z pracy, że jej to dużo daje, że może się oderwać na troszkę od dzidziusia. Ja to widzę tak, że w ciągu dnia całą energię będę kumulować na małym, pisać trochę w trakcie jego drzemek (z którymi może być różnie, wiem) i w drugiej części dnia/wieczoru jak już będzie tż w domu albo jak młody będzie spał to z 2 godzinki dziennie na to poświęcę. Ogólnie mam nadzieję, że praca przy małym dziecku nauczy mnie organizacji. Czuję, że to co teraz mi się rozciąga na cały dzień jestem w stanie zrobić w dużo krócej :P
Stary 2019-02-27, 09:03   #3921
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
laska, u mnie sie dziwili ze moj 10 dni z 1,5roczniakiem został

no pomnik prawie mu stawiali

ja ide na wesele w czerwcu ale biore mamę i Ona bedzie gdzieś krązyc z malutka. Mlody zostaje z druga babcia. sama nie chcialam dzieci na swoim weselu wiec i na czyjes z dzieckiem nie ide

polecam sluchawki wygłuszajace sa super i warto miec
Tez idziemy na wesele ale w lipcu Gdzie kupowalas sluchawki? Allegro?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 09:29   #3922
agadzie
Zakorzenienie

Czekam na mojego tatę, ma mi przywieźc paczkę od hubiego, zamawiałam na sklep mojego brata, bo tam zawsze ktoś jest, wczoraj przyszła.
A poza tym byłam w Pepco i kupiłam zarebista wiatrówkę dla mojego młodzieńca i śpiochy dla panny jak będę robić zdjęcia kokonu to przy okazji zrobię śpiochy, ale mega mi się podobają, takie radosne w ogóle śliczne rzeczy mają teraz, wczoraj to oczopląsu dostałam

Stary 2019-02-27, 09:35   #3923
Monia858585
Rozeznanie

Lilly powodzenia na wizycie.

Ja dziś objadłam się pączkami 😀 wiem, tłusty czwartek jutro, ale nie mogłam się oprzeć 😀

Zauważyłam że moje dziecię od paru dni kopie o podobnych porach. Oczywiście jak zjem coś słodkiego to szaleje 😀

A co do wychowania to mój syn to bardziej z tych spokojnych był. Jadł, spał. Bunt 2 i 3 latka przeszliśmy w miarę łagodnie. Za 3 tyg.konczy 5 lat i narazie nie mogę narzekać 😀 oczywiście wokół dużo osób mówi, że jeśli pierwsze było spokojne to drugie da mi popalić. Wysłucham i tyle. Zobaczymy jak będzie.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 09:46   #3924
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Monia w myśl zasady "pierwsze na zachętę"

Lilly to prawda, przedtem sprzątałam całą sobotę, teraz jestem w stanie w 2h wszystko zrobić. Matki to w ogóle są bardziej zorganizowane zauważyłam. Robią jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, bo nie wiadomo kiedy druga okazja się przydarzy

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 09:53   #3925
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Monia w myśl zasady "pierwsze na zachętę"

Lilly to prawda, przedtem sprzątałam całą sobotę, teraz jestem w stanie w 2h wszystko zrobić. Matki to w ogóle są bardziej zorganizowane zauważyłam. Robią jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, bo nie wiadomo kiedy druga okazja się przydarzy

Na to liczę
Stary 2019-02-27, 09:54   #3926
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, faktycznie moja praca ma dużo plusów. Na maj biorę totalnie wolne, jednak od czerwca chcę wrócić do swoich zajęć właśnie jako taka odskocznia od obowiązków. Będę pracować mniej, ale będę pracować. Mam koleżankę z pm2016, która też pracuje w domu, ma teraz kilkumiesięcznego synka i ostatnio dlugo z nią o tym rozmawiałam, mówiła żebym nie rezygnowała z pracy, że jej to dużo daje, że może się oderwać na troszkę od dzidziusia. Ja to widzę tak, że w ciągu dnia całą energię będę kumulować na małym, pisać trochę w trakcie jego drzemek (z którymi może być różnie, wiem) i w drugiej części dnia/wieczoru jak już będzie tż w domu albo jak młody będzie spał to z 2 godzinki dziennie na to poświęcę. Ogólnie mam nadzieję, że praca przy małym dziecku nauczy mnie organizacji. Czuję, że to co teraz mi się rozciąga na cały dzień jestem w stanie zrobić w dużo krócej :P
Na pewno praca przy dziecku nauczy Cię organizacji, zazwyczaj im więcej zajęć, tym więcej udaje się zrobić w ciągu dnia Skupienie absolutnie całej uwagi na dziecku nie jest zdrowe moim zdaniem, matka też potrzebuje urozmaicenia, relaksu, odwrócenia uwagi od dziecka i skupienia jej na czym innym. Bez tego nie wyobrażam sobie odpowiedzialnego sprawowania opieki nad maluchem, byłoby to dla mnie zbyt duże obciążenie psychiczne.
Stary 2019-02-27, 09:56   #3927
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Na pewno praca przy dziecku nauczy Cię organizacji, zazwyczaj im więcej zajęć, tym więcej udaje się zrobić w ciągu dnia Skupienie absolutnie całej uwagi na dziecku nie jest zdrowe moim zdaniem, matka też potrzebuje urozmaicenia, relaksu, odwrócenia uwagi od dziecka i skupienia jej na czym innym. Bez tego nie wyobrażam sobie odpowiedzialnego sprawowania opieki nad maluchem, byłoby to dla mnie zbyt duże obciążenie psychiczne.
Myślę podobnie jak Ty
Stary 2019-02-27, 09:58   #3928
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86543679]Ja już dawno. Liczyłam, że chociaż wyspana będę, a tu mój lokator mnie budzi z samego rana "matka wstawaj jeść"

Czy u Was też tak mgła? Z okna auta nie widzę, które jest przed klatką.[/QUOTE]

U mnie masakra. Mgła...!

Cytat:
Ja osiągnęłam go jakoś po miesiącu L4, ale nadal nie spieszy mi się do niemowlaka Lilly, jak ja Tobie zazdroszczę, że masz taką pracę... Idealna na czas ciąży, a myślę że i po porodzie da Ci odskocznię od matczynych obowiązków Szkoda, że etat nie jest taki elastyczny, tylko albo codzienne dojazdy i 8 godzin przed kompem, albo L4.

Mi też się nie spieszy. Nie nie..

Stary 2019-02-27, 10:07   #3929
agadzie
Zakorzenienie

Mam!! Patrzcie
Pieluchy flanelowe i muslinowe (po 3), gniazdo plus akcesoria, pieluchy bambusowe i łupy z Pepco Załącznik 7665382IMG-20190227-WA0003_768x1365.jpegIMG-20190227-WA0011_768x1365.jpegIMG_20190227_110417415_768x1024.jpg

Stary 2019-02-27, 10:07   #3930
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Mam!! Patrzcie
Pieluchy flanelowe i muslinowe (po 3), gniazdo plus akcesoria, pieluchy bambusowe i łupy z Pepco Załącznik 7665382Załącznik 7665383Załącznik 7665385Załącznik 7665384

Super wszystko wygląda!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości