|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Cytat:
http://poradnikogrodniczy.pl/pliki/s...i/czerwce1.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Glizdko musisz sprawdzić pozostałe storczyki, czy nie mają nieproszonych gości. No i jeżeli masz inne kwiaty doniczkowe w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
BAN stały
|
kurcze te robaki to chyba w powiękrzeniu na tym zdięciu są bo moje tak nie wyglądały ale tez tak jeden obok drugiego siedziały ino ze na listku nie na łodyżce. Ale takiego koloru były, sprawdziłam pozostałe i nic na nich nie było.
Frida uświadomiłam sobie właśnie ze to mogło mi z draceny przejść na storczyki bo wcześniej żadnych robali nie było i dopiero jak przedwczoraj wietrzenie im urządzałam (storczykom nie robalom ![]() ![]() a ta dracenka ostatnio taka jakaś wyblakła i taka jak by chora była ale nie patrzyłam czy ma obaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3905 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki to u mnie te robale to na pewno tarczniki są!!!!! Kurcze co ja zrobie teraz ![]() ![]() Powiedzcie mi dziewczyneczki bo ja nie wiem za bardzo jak dokładnie to zrobić mam znaczy ten preparat i czy to nie zaszkodzi storczykom????? a podobno można też szare mydło zastosować ale też nie wiem jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Glizdka! Preparat pomoże storczykom zwalczyć szkodniki, szkodniki mogą natomiast skutecznie zniszczyc rosline!
Przemyj liscie i pedy roztworem spirytus i woda i kup preparat. Wyjmij tez rosline z doniczki i sprawdz czy to nei siedzi w ziemi.. wełnowce które miałam siedziały tez w ziemi..
![]() |
#3907 |
BAN stały
|
sprawdzę ale jak j to zobacze jak to jest brązowe i takie małe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Glizdka to jest preparat który ja mam i pomógł znakomicie
![]() http://www.zielen24.pl/images/Bayer_provado_plus.jpg
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Co do roztworu alkoholu: Ja biorę czysty spirytus , leję 3/4 nakrętki i do końca uzupełniam wodą. To wszystko na "oko". Może też być inny alkohol. Jaki masz pod ręką.
![]() ![]() ![]() ![]() Coś ta emotka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-11-03 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
BAN stały
|
aha to przyjdę do domciu to odrazu zabieg pacjentom zrobię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Glizdko Kochasz, kochasz , a przytulić się nie chcesz
![]() ![]() A teraz storczykowo : W sierpniu byłem taki: ![]() A teraz jestem taaaki duży i caly piekny: ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-11-03 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() oooo jaki un teraz piękniaszczyyyy!!!! A moje kiedy będą takieeeeee.....eeehhh.... . |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
Frido
![]() ![]() ![]() Glizdko po pierwsze po łapkach daj sobie od cioci Darci za macanki po nochach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odpalam mietłe bo musze pomoc mamusi ![]() ![]() Kocham Pa pa pa ![]()
#3914 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie on jest duzy. Ma ponad 30 cm długości. ( a to tylko odnoga, tylko że uniesiona do góry). Warto było dać te 10 zł
![]() ![]() ![]() Platynko to pierwsze zdjęcie jest inspirowane fotkami Twojego Białego ![]() Czy Wam też on się kojarzy z facetem? Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-11-03 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
BAN stały
|
yyy ja nie wiem bonie widzę foto foto ino tylko taki kwadracik z cyrwunym iksikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
NIe no szok jeden dzionek nie zaglądania a tu bach 3 strony do nadrobienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3917 |
BAN stały
|
a no moje dwa tysz płaczą i zapomniałam jak sie to fachowo nazywa ale to normalne i zadne to choróbsko nie jest ino tylko ten typ tak ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Chyba fotosikowi się druty zamoczyły
![]() To się nazywa gutacja. Zdjęcia naprawione. Powinno byc widac. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-11-03 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Glizduniu kupiłaś pałeczke - nie magiczna
![]() ![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Lidlu storczyki po 24,99 i to nie tylko Phalaenopsisy. Jeżeli dobrze kojarzę to Cambrie też są.
Paczki z Orchidsklepiku dzisiaj też nie było. A byłam pewna na 100% że dzisiaj przyjdzie. ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-11-03 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
BAN stały
|
cholerciasłow noooo byłam w kwiaciarni i zapomniałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale macie fajnie w lidlu i w biedronce macie storczyki a w kielcach jeszcze nigdy w życiu nie widziałam ani jednej sztuczki wtych sklepach ![]() A jutro po pracy skoczę do obiiiii i kupię magiczną pałoske i może jeszcze jakiś kwiat wpadnie mi w łapska jakiś taki glizdowaty ciapat może hyhyhyyyy ![]() ![]() Ściskam mocno i buziam gorrrrrąco na dobranoc ![]() zmykam lulu bo nóżki mnie bolą po tany tany ![]() ko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
frida no do mnie teściu zadzwonił wieczorem [!] że widział storczyki w lidlu! Myślałam że uduszę że tak późno! No i nie poszlam bo mialam inne plany. Ale mówił że po 20 kłamca ihihih
Za to w moim tesco od 6.11 będą Falki za 19.99! ![]() Dziś podlałam swoje storczyki metodą teściowej, ale do wody dodałam nawozu. Zrobiłam sobie nawozową wodę. Od razu zobaczę czy zmętnieje. Chociaż taka co nie miała styczności z podłożem nie powinna zmętnieć. ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
Dzin dybry
![]() Cholerka nie wiem jak Wy ale ja pierwsze co robie rano jak juz sie ze tak powiem opożądze ![]() ![]() U mnie w miescie tylko kaufland biedronki a w okolicy 30 km castorama nomi wiec nie trafie na te za 19.99 ![]() ![]() ![]() Buziaczkiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i ![]()
#3924 |
Zakorzenienie
|
Daria ja się w taki sposób już dawno od wizażu uzalezniłam, wliczająć w to co 5 minut odświeżanie w czy z moich subskypcjach nie napisali czegoś nowego ihihi. Ino bez kawy rannej. Pije ją ciutkę póżniej.
U mnei chyba zegarek stanął. Bo ciągle 8.30 pokazuje [ w komputerze] albo mi się wydaje. W każdym razie dluży mi się. W biedronce na razie nie będzie falków [można sprawdzać na www.biedronka.pl ] w kauflandowej gazetce tez nie bylo. Pewnie będą przed świętami albo na andrzejki - imieninowo. Albo w styczniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
Nio do Andrzejek to ja jakos jeszcze wytrzymam
![]() ![]() ![]() ![]() A z odswiezaniem to ja mam to samo ![]() ![]()
" Wszyscy jesteśmy Aniołami z jednym skrzydłem, możemy latać wtedy, i tylko wtedy, gdy obejmujemy innego człowieka " Edytowane przez DariaOlivia Czas edycji: 2008-11-04 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Może na Barbary w grudniu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
Na Baśki tez moga byc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3928 |
BAN stały
|
ja też jestem uzależniona ... non stop sprawdzam czy coś nie opisane hyhyhyyyy no a jak nikt dłużzy czas nie pisiu to mnie normalnie az chorerosła bierze bo strasznie bym chciała sobie pocitać i popisać
![]() a wiecie co ten mój gałązek co go wczoraj złamałam i przyczpiłam spowrotem.... bo on sie złamał ale wisiał jeszcze na jednaj skórce no to ja go przykleiłam i narazie jest przyklejony i sobie tam śpi dalej gdzie spał i nie usycha ani nie więdnie to moze się zrośnie???? Czytałam gdzieś ze się zrosnąć mogą takie złamane pędy i w ogóle to moze mi się przyfarci hihihi ![]() wiecie co nie ide dziś do OBI bo musze iść przed wyjściem do tżta bo takto by musiał siedzieć w tititku storczyk długo i by mu sie ziaziu stałao.... bo nie moze moja mama widzieć ze wleke jakiegoś storczyka bo mnie zdomu wyrzuci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
Wiecie cio moje Toffane My to chyba lekko szaloniaste jestesmy na punkcie tych kwiatucholcow - ze mnie to juz sie wszyscy smieja jak przy byle okazji wciskam sie w zadania i mowie o nich a jak juz wymyslam te kosmiczne imiona dla nich to wogole wszyscy jednoczesnie twierdza ze mi zbiorke zrobią na zakład "rekreacyjno wypoczynkowy" w Gnieźnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#3930 |
Zakorzenienie
|
Ja już dawno mam zabukowaną prywatną kwaterę pobliskim szpitalu dla chorych inaczej
![]() ![]() Co do czerwonych i borodwych storczyków, to ja mam z nimi jakieś złe doświadczenia. Na 5 czerwonych/borodowych tylko 2 są w dość dobrym stanie. 3 pozostałe to 2 bezstożkowce i 1 ten z połową ostatniego liścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.