|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wam bardzo za komplementy, owszem, owszem zeszczuplałam ale nadal nie osiągnęłam figury z przed ciąży, znaczy, nogi i pupę mam nawet troszkę szuplejszą, ale mam problem ze spaleniem tłuszczyka z brzucha.
A Asia dziennie robi niesamoiwą ilość kilometrów, więc też troszkę "schudła" Elu, podobno "grunt to rodzina", ale twoja bratowa to przechodzi samą siebie, szkoda słów. No i łykaj luteinę i oby wszystko było ok z drugą dzidzią Emi zaglądaj do nas częściej |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Konto usunięte
|
spalisz spokojnie
![]() Dziś wazyłam się u gin i było 61kg! Daaawno tyle nie wazyłam! Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Dziewczyny ledwo na oczy ppatrze a ti tak sie pakuja na wizaz,Elu to Twoje posty mnei sprowokowaly do kilku slow ![]() Ogolnie padam na twarz ,jak kon po ciezkiej orce..przygotowania do rockzu ostro,malo dzi ssiedzialam,malo tez jadlam,za to gotowalam,ogranialam,dmuc halam balony itd,itp ![]() Elu no szok szok szok,skad ta laska,nawet ludzie z marsa chyba madrzejsi sa nie? ![]() Ciekawe co Kasia przywiezie.. No to teraz milsze slowa.. Olafek mial rewelacyjny tort!!!swietny!!Ja dzis wlasnie wykonalam napis:roczek Maciusia:na torcie Macka,ktorego autorem jest tesicowa,ale dala mi napisy robic zeby bylo na mnie jak nie wyjdzie ![]() ![]() ![]() Aranko Twoje foty i modela cudne ![]() ![]() ![]() Zabko piekna duza choina,taka rodzinna i wiewiorka moze sie schowac ![]() Cleo fajny domeczek macie,przytulnie u Was!Stol-tak lubie,lubie!!!nO i maly slodziak!!dawno go nie widzialysmy! Maszko,malej usmiech i wszystko w porzadku ![]() Simonko ,kiedy Ty dziewczyno odpoczywasz??niezly maraton mialas! Yaira maz na pewno jeszcze nadrobi,moze rzeczywiscie mial gorszy czas finansowo..nie ma sie co szarpac.. a u nas swieta minely bardzo fajnie,bez bieganiny,sama robilma malo zarla,bo babcie nas pozapraszaly,wiec na luziku,fajny wigilijny poranek,Macius szczelsiwy,ze ma obok mame i tate ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No za to teraz bieganina,ide spac,bo jutro sie nie podniose,tak mnie kregoslup boli..
#3905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Sylwestra ide do pracy, wiec podrzuce zaproszenia chrzestnym bo oboje mieszkaja blisko mojej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
A u nas dużo nowości.
Po pierwsze Malwina nauczyła się sama wychodzić z lozeczka. Jestem z niej ogromnie dumna ![]() Poza tym gada jak najęta. Jej opowiesci trwaja czasem kilkanascie minut, jak sie rozgada ![]() ![]() Chodzi prowadzona zajedną rączkę. No i pięknie je. Kanapki, uwielbia chlebek, paroweczki, placki ziemniaczane, jajko sadzone. Na wigilii najbardziej smakowala jej ... zupa rybna ![]() Zaraz postaram się wrzucić kilka swiątecznych zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Raczkowanie
|
Malgogaj, Maszko ale wy piękne jesteście dziewczyny!!!
Cleo pozazdrościlam Ci mieszkania, duże, jasne, przestronne, moje marzenie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Olif - Malwinka ma boski uśmiech - a ile mówi! No gratuluję wygadanej córeczki. Laurka niestety nie wymawia "t" więc choć roczek za chwilkę to "tata" nie woła...Ostatnio odkąd sama chodzi to się wręcz z mówieniem uwsteczniła! Nawet "mama" nie woła tylko w awaryjnych sytuacjach. Mruczy tylko "y...y...y...y" i jak chce smoczka to woła na niego "dydy daj". I repertuar zakończony! Po swojemu nawija ale maksymalny czas monologu to góra minutka! Nie stresuję się ty bo wiem jak było z Julią, każdy nowy etap przynosił "zapominanie" na chwilkę jakiejś dotychczasowej umiejętności. Z mówieniem było podobnie ale jak zaczęła to w miesiąc opanowała mnóstwo słów. Ja za to byłam genialna (niestety chyba w tej dziedzinie TŻ przekazał im geny...) mówiłam w wieku 12 miesięcy pełnymi zdaniami! Mam to napisane z kilkoma wykrzyknikami w książeczce. Podobno pani doktor pokazała mi w witrynie lalkę i mówiła "lala" a ja jej odpowiedziałam "tam jest lala. Tam stoi lala" i baba zdębiała. Tak sobie patrzę na moją córcię i myślę sobie, że można faktycznie zdębieć jak taki miniczłowiek całym zdaniem nagle palnie....
Simonka - co do zabawek to ja też uznałam, ze zabawki na roczek Laurce nie kupię bo mam wystarczająco dużo i kupiłam właśnie krzesełko do karmienia. Do tej pory fotelik-leżaczek wystarczał i nagle mnie olśniło. W kuchni jak posadzę ją w krzesełku to będzie wysoko i wszystko co robię będzie widziała, może sobie siedzieć i jeść łapkami kiedy my jemy swoje.... a za rok w nowym domku krzesełko też na 100% będę przy dużym stole używać więc lepsze to od kolejnej zabawki przewalającej się po kątach.
#3909 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!!! Wreszcie jestem
![]() Udalo mi sie tylko przeczytac o kolejnej ciazy na watku!!! Elu gratulacje i spokojnej i radosnej ciazy!!!! Wiecej niestety nie przeczytalam, nawet fotek nie obejzalam, bo tylko z doskoku, po powrocie mamy mase przatania, prania itp. O podrozy napisze jak bede miala wiecej czasu, bo jest co opowiadac i fotki wkleje tez pozniej. Mam nadzieje, ze Swieta minely spokojnie!!! U nas bylo rodzinnie i fajnie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
No ja tez jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego duuużo zdrowia bo to najjjważniejsze ,samych radosnych lat i nigdy zapłakanych oczęt ,dla Maciusia od naszej Anitki !!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
Z okazji Roczku życzymy Ci Maciusiu, abyś każdą wylaną łezkę odpłacił rodzicom, tysiącem uśmiechów i żeby każdy dzień Waszego wspólnego życia był uroczysty jak święto.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Konto usunięte
|
Maciek, rośnij silny, zdrowy i dbaj o to zebyś dla rodziców był zawsze najważniejszy
![]() Powrzucam troche zdjęć: 1 - z balonem, który Jasio dostał od mojej kolezanki w pracy (ma syna 3 dni młodszego), balon nadal cieszy sie powodzeniem ![]() 2 - taki tort zrobiłam 3 - taki samochód kupilismy 4 - kulminacyjny moment 5 - rozsmakowany w torcie, wydłubał dziurę. 6 - widok z okna , te drzewa to juz Ogród Botaniczny |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
Dużo zdrowia i uśmiechów
Pisków, wrzasków i zabawy moc Radości z tupotu malutkich nóżek Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku Porozrzucanych wszędzie klocków Przytulenia okrąglej główki I uścisków małych rączek.DLA WIKUNI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Raczkowanie
|
Z okazji ROCZKU Waszego Maleństwa,
które napełniło Wasz dom radosnym gwarem i ruchem, życzymy mu beztroskiego i zdrowego dzieciństwa, a wszystkim Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia.-dla KUBUSIA sohf ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Konto usunięte
|
i kolejne:
1- kolejny tort 2- urodziny u dziadków 3- nasza choinka, wreszcie sztuczna, bo zywą zal było mi wyrzucać, zawsze w donicy kupowalismy Anita, to nie jest taka tępa osoba, to jest osoba pełna pychy, przekonana że jest najmądrzejsza i wszyscy tak powinni tańczyc jak ona zagra. Rozmowa z nia sensu nie ma, bo powie ze problemu nie widzi, ze to wszyscy sa źli a nie ona. A ja z takimi osobami kontaktu nie szukam, więc obecna sytuacja nawet mi na rękę. Męża brat nalezy do osób butnych, chodzących swoimi drogami i też do mówiących bez ogródek. Ale nigdy z mężem sie nie pokłócili, z kuzynem razem dorastali i zyli jak bracia. Doputy dopoki nie pojawiła się A., ona wybrała mu znajomych i rodzinę. Co wszystkich zaszokowało, bo brat nie był taki wpływowy. Dodam jeszcze ze ze swoja rodzina tez zadnych kontaktów nie utrzymuje, nie wiem czy rodzice jej wiedzą ze mają wnuka... A co do gadania dzieci to z jasia tez niezły gaduła. Bierze telefon "ało ało" = halo halo i przykłada do ucha, mama, tata, daj, to, buuum-auto, beee-brudne, cici-kot,amniamniam-jedzenie,bach. W stronie biernej jeszcze nie mówi ![]() Ale znacznie lepiej wychodzi mu wchodzenie na krzesła, nawet te wysokie w kuchni! Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-12-29 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Dla Wiktorii, Maciusia i Kubusia
![]() Życzę Wam dzisiaj wszystkiego na Ziemi, co Wasze życie w sen piękny zmieni, co Wam pozwoli uśmiechać się zawsze, śnijcie sny przepiękne i najciekawsze ... ![]()
#3918 |
Raczkowanie
|
śliczny Jasio !!suuper facecik !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ile w ulu pszczół robotnic, ile pociąg mija zwrotnic, ile kwiatów liczy łąka, ile kropek ma biedronka, tyle szczęścia i słodyczy w Dniu Urodzin Wam dziś życzą Basia z Joasią Wszystkiego najlepszego dla Wiktorii, Maciusia i Kuby z okazji pierwszych urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
Anitko ja schudłam jeszcze przed świętami, teraz czuję że brzusio urósł, ale postanowiłam sobie że go zrzucę w nowym roku
Olif to Malv jest bardzo rozgadana, Asia mówi dużo po swojemu, śliczna z niej dziewczynka Kamilko pisz co u ciebie i świetnie że święta ci się udały, mam nadzieję że podróż również Anulko naciesz się mężem póki możesz, my poczekamy. A sylwka pewnie spędzimy w domu mieliśmy pojechać do szwagierki i byliśmy już z nimi umówienia, ale oni później umówili się z jej znajomą, która przyjdzie z mężem i trójką dzieci, więc my się tam pchać nie będziemy (mieliśmy jechać z Asią), trochę się na nią wkurzyliśmy, no cóż... Elu jaki Jaś był poważny przy torcie, no i ładny ci/wam wyszedł, ja się nadal wacham czy zamawiać, czy piec. A widok na ogród botaniczny bardzo ładny, pewnie to super wygląda w złotą polską jesień, ta magia kolorów... |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
Nas tez czeka typowy polski wieczor sylwestrowy"z jedynka" i plot w dloni heh
pozatym mam postanowienie noworoczne zero slodyczy i obgryzania paznokci...pozatym caly tydzen jej jak kon normalnie takie ilosci ![]()
#3922 |
Wtajemniczenie
|
ledwo żyję
![]() dziękuje dziewczyny za życzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zadomowienie
|
Ja rok temu wyrobiłam się za przysłowiowe "pięć dwunasta" i jest bardzo prawdopodobne, ze moja niunia obudzi się wtedy żeby wznieść toast mleczkiem
![]() Ja też jestem padnięta więc jestem przelotem żeby przesłać tysiące buziaków dla bardzo mi bliskich pierwszych "styczniowych" bobasów. Sto latek chłopaki i bądźcie zawsze tacy wspaniali i kochani jak dziś. Dziękujemy za życzenia a więcej info niebawem ![]()
#3924 |
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilke,w marketach Tesco sa swietne przeceny ciuszków np.4 bluzeczki Cherokiee z 42zł-na 29zł,sukieneczki z bluzeczkami tez Cherokee z 35zł-na 17,50zł bodziaki. Jesli któras ma gdzies niedaleko market to warto podjechac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
taiko - choroba jasna u mnie w Toruniu są 2 lub 3 Tesco ale spożywcze...Najbliższy z Cherokee mam w Bydgoszczy ale mam chęć się kopsnąć!
#3926 |
Zadomowienie
|
Kochane probuje sie do Was dzis dobic,ale zawsze cos mi wypadnie,a to Macius dupskiem wylaczyl mi kompa,i musialam cos zrobic,potem wpadli goscie,chrzestny Macka z ferajna idd..teraz Macio spi ,wiec ja skrobne do Was!
Dziekujemy za piekne zyczenia!!!kochane jestescie,to bardzo mile!!!! ![]() Ja tez pragne zlozyc zyczenia,dzieciom szczegolnie spokrewnionym z Mackiem(datowo ![]() Duzo zdrowka,milosci,szczescia w zyciu tym malym i tym doroslym dla smieszki Wikuni i dla Kubusia,o nieprzecietnej urodzie!!!STO LAT ANIOLECZKI!!! ![]() Wlasnie obejrzalam fotki,ELu fajne widoki,Jas z balonem badzo fajan fotka ![]() ![]() A Malwinka,jaka juz panna,sliczne ma pysio,no i jak ladnie sie wystroila w swieta!!!
#3927 |
Zadomowienie
|
no to jak u nas tak spokojnie to wrzuce i ja pare fotek,swiatecznych,przeds wiatecznych,z karmpiem,na wigilii,roczek
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
i reszta
![]()
#3929 |
Zadomowienie
|
dla kolejnych Naszych Jublatow: Wikuni, Macia i Kuby
![]() Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik. Wszyscy razem z balonami, z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej! Najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka, smutków małych jak biedronka, zawsze uśmiechniętej buzi i mnóstwa słodkich całusów. sklada Tamiczka z mama ![]() Elu, ale Ci torty wyszly , super! Obaj Jubilaci Jas i Macio - eleganci ze hohoho |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Simonko dziekujemy
![]() A ta ostatnia fotka(moze nie widac),ale synus zlapal podczas losowania pieniazek,potem kieliszek i dal nura w glab stolu po ogorka(zakaska) ![]() A z nowosci Macius mowi dziadzia,mama,tata,baba,b rum,wuuu,czyli smieciara,hi,czyli si(wiadomo gorace)i inne odglosy przypominajace slowo gdzie,bo my pytamy gdzie cos tam i inne odglosy z marsa ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.