|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Nie dosc, ze post pod postem (a raczej pod tasiemcem), to jeszcze teraz zaleje Was zdjeciami
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7421641]
[/quote]A do jakich celow? TZ nie zlowil ani jednej, ja mialam branie niby i widzialam ich wiele ![]() To masz jeszcze (czesc z chrzcin) 1. z siostrzenica 2. z TZtem 3. takie rodzinne ja, mama i siostra z Hania4. ja z Hanulkiem 5. siostra z Hanulkiem 6. polatalabym Kolejny edit: prosze sie nie smiac z nakryc glowy.. nikt nie przewidzial takiej pogody, ratowalysmy sie czym moglysmy
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-05-02 o 18:05 Powód: dopisek i literowki |
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
Szperrr chcesz nie chcesz ale Hania juz wpisana do naszej rodziny Hubert jak ja zobaczyl to juz 10 min z czkawka walczymy
)) Hanulka sliczniutka jest a zdjecie z kwiatkiem za uchem poprostu boskie. Hubis cos wymiotuje po tych slioczkach nie wiem czy wstrzymac sie z nimi? ale co tylko na mleku znowu? kaszki tez powoduja wymioty ehss jak zaczal Hubis ladnie jesc to bach wymioty ![]() Szperrr i co zdecydowałas z wozkiem ja chyba zdecyduje sie na maclarene
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Szperrr Hania juz taka duza
Pannica nam urosla i mamy nadzieje, ze nikogo nie podrywala za plecami Nathaniela ![]() A jesli chodzi o czapeczki to z nami bylo tak samo. Nie wzielismy nic i trzeba bylo kupic hustki na glowke ![]() Maly juz spi a ja ide z mama relaksowac sie przed telewizorkiemAgi sorry, ale Hania juz jest dziewczyna Nathaniela
|
#3905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Robię ciasto:jajko, do tego mąka i przyprawy - konsystencja naleśnikowata. Płatki kruszę na mniejsze. Kurczaka zanurzam w cieście, potem w płatkach - i na gorący olej. Wsio - potem zjadamy ![]() ![]() Cytat:
To mnie nie wkurza, natomiast strasznie to, ze Hubert się skrabie po głowie - kładzie się na boku i drapie. Zawsze ma krótkie paznokcie, no ale zadziorki jakieś są - i czasami porobi sobie mikro-ranki ![]() Cytat:
[quote=szperrr;7421846]A Jaś - śliczny śmieszek, super fotka ze Shrekiem ![]() wrocławianki - Widziałyście gdzieś wózek espiro magic 3 lub titanium w jakimś sklepie? Chciałam obejrzeć jakiś wózek z 3 kółkami, żeby wymacać - ale nic takiego nie było; jak 3-kołowce to na dużych kołach tylko
|
||||
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek wszystkim
A u nas nocka troszke lepsza jedna pobudka o 2 i spanko do 7 rano. Niestety Nathaniel nie spi dluzej niz 7 i dlatego mama nie moze sie wyspac ![]() chyba ze chodzilabym spac razem z nim o 20. Zastanawiam sie nad kupnem podgrzewacza do butelek bo w Polsce zanim zejde na dol i przygotuje w nocy mleko to synek juz sie calkowicie wybudzi i potem ciezko mu od razu zasnac. Poprostu trwa to za dlugo czy ktos wie jaki podgrzewacz zmiesci butelki z Tommee Tippee bo ja ![]() Nathaniel od paru dni przekreca sie z pleckow na boczek(jeszcze nie na brzuszek). Lapie wszystko co z boku lezy i czasem ciezko ubrac mu pieluszke tak sie wierci ![]() Ide na kawusie ![]() ![]() ![]()
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki
u mnie brak czasu na wszystko ![]() Czasami zajrzę i trochę poczytam co u Was słychać ale na pisanie nie bardzo już starcza czasu ![]() A dzisiaj się zawzięłam - Kasia śpi, a ja w ramach relaksu na wizaż Wszystkie dzieciaczki cudne Wszystkim małym solenizantom (zaległe) ale szczere buziale z okazji kolejnych miesięcznic Miałam odpisywać z multicytowniem, ale będzie starsznie długi post więc w skrócie: celko gratulacje dla małego zębacza Yoolia a ja za paczkę nic nie płaciłam chyba, bo mieliśmy kilka innych rzeczy i już teraz sama nie wiem ![]() Primavera gratulacje Najbardziej denerwuje mnie jak posprzątam (a teraz z konieczności większe sprzątanie jest raz w tygodniu) i przyjdą siostrzeńcy z dołu - rozlana herbata, pokruszone na kanapę ciacho, ostatnio przyłapałam jednego jak wypluł cukierek na podłogę też mnie to będzie tak denerwować? Czy u własnych dzieci na takie sprawy przymyka się oczy?Pozycja na spacerze - świetna ![]() Witaj InKo Koletynko ja miałam Kasi sama gotować zupki, ale po pierwsze - nie bardzo mam na to czas; po drugie - skąd ja np. wytrzasnę takiego królika, albo kurę nie pędzoną antybiotykami więc na razie Kasia jest na słoiczkach. Bo skoro produkują żywność dla dzieci to rozumiem, że zakłady takie przestrzegają specjalnych norm i to co ląduje w słoiczu jest sprawdzone... Sławko mnie mąż namawia takim tekstem, że skoro wypuściliśmy prototyp i jak narazie sprawuje się bardzo dobrze to jak najszybciej trzeba zacząć seryjną produkcję ale ja narazie chcę trochę popracować, może za jakieś dwa - trzy lata zaczniemy starać się o następne...Martko a ja teściową i szwagierkę bym nieźle zbluzgała za bezmyślność ![]() Szperrr widzę, że pobyt w PL się udał Agi_kn jak Hubiś? Mam nadzieję, że lepiej A u nas kierat - praca, dom, praca, dom, zakupy ![]() Na szczęście od czwartku mam wolne więc już w domciu trochę ogarnięte, dziecko dopieszczone (mąż też ), nawet mi się dzisiaj biszkopt zamarzył żeby zrobić ![]() Pogoda oczywiście do Ale mimo wszystko miłego dnia
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Witamy dziś dopiero popołudniu.
Ale super taki długi weekend,!!!! Dobrze że za 3 tygodnie następny ![]() Szperrr Hanulek jest uroczy, śliczna dziewczynka Widzę że ty też nosisz okulary Mała ci na nie nie poluje czasami??Ja mam ściągane regularnie kilka razy dziennie. Już są trochę po przejściach ![]() Marcelek z wygibasków to tylko na boczek się przekręca. Do siadania jeszcze daleko, zanim główkę dźwignie to ho ho ![]() Ale jest taki słodki ![]() Tylko tych słoiczków nie może nadal przełknąć Yoolia czy ja się tych fotek doczekam Może jak doopka zaboli to wkleisz
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny dzień super pogody
teraz Zu obgryza nogi od krzesłą a ja piszęnafaszerowałam ją wczoraj jabłkiem i śliwek pół słoiczka wciągnęła dzisiaj rano chciałam jej dać kolejne pół kiedy leżała z gołym tyłkiem na przewijaku skończyło się tym,że w trakcie walnęła taaaaaaaką kupę na flanelową pieluchę oczywiście ![]() dorobiła jeszcze w trakcie wycierania chusteczkami ![]() w końcu zwinęlam pieluchę i wywaliłam jakoś tak słabo mi się robiło na myśl o czyszczeniu i praniu tego ![]() to tyle wiadomości z frontu ![]() Szperr-Hania superowa!!! ![]() Yoolia-dzięki za info ale jakże by inaczej skoro jeszcze panuje przekonanie grube dziecko-zdrowe dziecko idę,bo mamcia upiekła drożdżowca z rabarbarem ![]() miłego dnia! edit-Martko-Marcelek jeszcze będzie fikał-zobaczysz i łyżeczką też pozamiata każde dziecko ma swoje tempo |
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zanudzę was tymi zdjęciami ale chciałam wam pokazać jak się dziś Marcelkowi na huśtawce podobało!!!
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
prosze mnie tu nie dołować fajnym weekendem
![]() u nas od wczoraj leje, nosa z domu nawet nie wystawiamy ![]() buuuuu |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zaczął padać deszcz teraz też się przejaśnia, ale drugi raz to ja się nie dam nabrać
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Bubbelku w milosci i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone takze sama rozumiesz.... :P
![]() Primka dziekuje za przepis na pewno wyprobuje Marcelek sliczniutki Nie doczytalam wszystkiego potem nadrobie bo wlasnie zasiadam do obiadku a potem w tany ))milego weekendu
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
ojjjjjjjj a co sie tu dzieje???? dzie jestescie ????? a moze mi nie pokazuje waszych wypowiedzi????
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo wracają dziewczyny z weekendów do domciu. Nudno dziś z lekka. I już ostatni dzień takiego byczenia
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
u nas też mi nie chce nic wyświetlic to może tu mi dziewczynki podpowiecie czy kisiel to dawć dzieciaczkowi taki jak my dorośli jemy? moja kokocha ma 7 miechów skończone i tak sobie pomyślałam że najwyższy czas!
|
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haniu jestes PIEKNA
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też się cofnęłam i oglądnełam Hanię - piękna dziewczynka podobna do mojej córci troszkę! a po co Lea chciała pozyczyć Hanię? |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mrozone owoce kupisz bez problemu,glukoza jest w Kauflandzie napewno,ale mysle ,ze i w zwyklym spozywczaku dostaniesz ps. moze ugotujesz dzis budyn ???
|
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
A u nas pogoda zmienna
![]() Na szczęście wyskoczyłyśmy z Kasią na małe zakupki (jedzonkowe, bo w lodówce tylko światło) i do parku Kasia ma dzisiaj dzień śmieszka - wystarczy, że na nią spojrzę i już się chichra Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też nie chcą jeść zupek z BoboVity? Gerber spoko, Hipp - pycha... A BoboVitą pluje na odległość I jak u Was jest z deserkami? Dajecie codziennie? Próbowałyście już wszystkich tych wynalazków? Bo my narazie się ostałyśmy przy jabłuszku i jabłuszku z marchewką...Oj, niestety ostatni dzień byczenia - jutro rano do pracy ![]() maatra muszę gdzieś zapisać sobie twój sposób na kisiel
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
cos mi wizaz szwankuje :/
przepis na budyn 150 gram mleka modyf 1 żółtko 1 łyżeczka mąki ziemiaczanej Wykonanie Odlać 50 g mleka . Do ostudzonego mleka dodajemy makę i żółtko, mieszamy dokładnie. Pozostasłe mleko gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy wymieszane mleko żółtko i makę. Gotujemy aż zgęstnie. Cały czas mieszając. ja dodalam glukozy standardowo ![]() kisiel
,ale zla nie bylam ![]() z owocow ugotowalam kompot,przetarlam przez sitko.make rozrobilam z zimna woda i zagotowalam wszystko razem. na koniec biszkopcik do srodka.
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie sklepy masz na mysli bo ja nie mam zielonego pojecia gdzie sa we wrocku jakies fajne sklepy z butkami dla maluchów ale w normalnych cenach ![]() Adrian nosi 18 lub 19 |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie mi sie nie usmiecha kupowac małemu butów za 100 zł
a takie tez widziałam moze jestem sknera ale te 25 zł max moge dac tym bardziej, ze po chwili juz sa za małe ![]() Ps. ja dla siebie buty za 15 zł kupuje na targu |
|
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
czytam, czytam i zglupialam
![]() my caly dzien na spacerku, kupki u Nathaniela w koncu sie unormowaly zostal tylko odparzony tylek, ale nie dlugo tego swinstwa tez sie pozbedziemy
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hubert raz zje ładnie, a raz ciapie się i nie bardzo nam to idzie - może faktycznie jednych firm mu podchodzą a innych nie ![]() Cytat:
Cytat:
)Co do cen - to większość powyżej 100, była też półka z butkami z defektami wizualnymi (krzywy szew, kropka z kleju) i one były po ok 60 zł. Ja się dokładnie butom nie przyglądałam, bo na razie Hubert śmiga w tego typu: http://www.allegro.pl/item351015969_...ylko_4_zl.html http://www.allegro.pl/item354815578_...6_12_m_cy.html Wiem, że dobre buty są ważne, jak dziecko zaczyna chodzić - więc pewnie wtedy zainwestujemy w dobre, ale na razie - szkoda mi kasy, bo uważam, że to naprawdę zdzierstwo ![]() ![]() Ja butki najczęściej kupuję w Auchan - można dostać fajne adidaski czy tenisówki - w niskiej cenie (dla przykładu - kupiłam tam za 10 zł, a takie same w babyMaxxie za 35zł). Ostatnio była tam wyprzedaż i kupiłam Hubertowi buty na wyrost - jedne na jesień, a drugie to jeszcze, jeszcze ![]() ![]() Tak w ogóle to zawiodłam się na bielańskim BabyMaxie - taki niby sklep wyrypany i wszystkiego tyyyle - ala jak się przyjrzeć, to tylko takie pozory - bo stoją powyciągane jedna rzecz, a za nią cała chałda naskładanych, bo po prostu nie ma magazynu. Szukałam spacerówki - a tam do wyboru raptem parę sztuk, ale za to wyciągnięty każdy kolor ![]() No a ceny - pieluchy do pływania a tesco za 19, a tam za 32zł ![]() Szukałam kapelusika i czapeczki z daszkiem - nic My zrobiliśmy sobie małą wycieczkę i pojechaliśmy na basen - i w drodze powrotnej pierwszy raz zaliczyłam przewijanie w plenerze - tzn prawie-plenerze, bo w samochodzie na poboczu
|
||||
|
|
|
#3926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawladniemy wszystkimi watkami sesesesese ucaluj Nathanielka powoli wracamy do normalnosci walcz z dupcia walcz
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia - specjalnie dla ciebie ostatnie butkowe łowy
)
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
prim musze meza wyciagnac do Auchana
![]() tez byłam na swiebodzkim wczoraj |
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
![]() nie zdazylam jeszcze poczytac co naisalyscie, ale zdaje krotke relacje ![]() Nad jeziorkiem bylo bardzo symaptycznie choc od czwartku maz zlapal grype jelitowa. Ale jakos sobie radzil. Adas troche spiekl sobie policzki, choc staralam sie go caly czas trzymac w cieniu i czesto smarowalam (nivea faktor 30 zupelnie sie nie sprawdzil Przerzucilismy sie na spacerowke Adasiek mial okazje podziwiac swiat![]() Adas ma juz dwa zabki Drugi przebil sie na wyjezdzie.Na wyjezdzie spal w swojej gondoli (ledwo sie miesci juz) i potrafil wytrzymac 6-7 godzin bez podbudki na jedzenie (w domu w lozeczku wytrzymuje 2-3 godz). Nie wiem o co chodzi, ale zawsze w godnoli spal dluzej. Od malenkiego. Moze dlatego ze ciasno, ciemno i sie kolysze jak sie poruszy![]() Teraz Adasiek z wielkim upodobaniem podnosi tylek do gory (na czworaka) i gdy opuszcza to sie przemieszcza do tylu. Chcialam cos Wam jak najszybciej napisac a ze maly nie za bardzo mi pozwala to wzielam go na kolana i zabieralam sie za pisanie. Wiecie co zrobil - jednym szybkiem ruchem reki wyrwal mi z klawiatury laptopa klawisz Shift ![]() ![]() Naszczescie udalo mi sie go zamontowac jakims cudem i nawet dziala .buziaki, poczytam co tam naskrobalyscie.... |
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a buty ze świeodzkiego za 15 też mam - i muszę przyznać, że są to jdne z fajniejszych butów, jakie mam i jedne z nielicznych, które mnie nie obtarły celka - gratulacje z okazji ząbka ![]() Fajnie, że ywjazd się udał, tylko szkoda męża. A gdzie wy byliście? No i czekamy na foty Hubert porusza się w ten sam sposób - dupcia do góry, ale zamiast do przodu-to w tył ![]() Kancia - jaką ty masz spacerówkę i jak ci się sprawuje? Przeanalizowałam, czego mi trzeba - i esprito mimo że bardzo mi sie podoba, to jednak nie to CHcę: -półkę dla mnie i dla dziecka -okienko w budce -chociaż mała kieszonka w budce (bo teraz mam torbę i odzwyczaiłam się od torebki, więc niech się zmieści chociaż portfel i komórka) -koszyk na zakupy -folia p.deszczowa -okrycie na nóżki ...no i żeby drogi nie był, tak d 400 wolałabym sie zmieścić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

[/quote]
)) Hanulka sliczniutka jest a zdjecie z kwiatkiem za uchem poprostu boskie.
nie wiem czy wstrzymac sie z nimi? ale co tylko na mleku znowu? kaszki tez powoduja wymioty ehss jak zaczal Hubis ladnie jesc to bach wymioty 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)