WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 22:02   #3901
niacyna
Przyczajenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Hej. Mam pytanie. Mam 15 lat raz tylko zafarbowałam włosy i już wypadają mi włosy, prostuję je dodatkowo ale bardzo żadko, bo raczej związuję. Włosów wypada mi strasznie dużo. Przy samym myciu mam ich pełno na rękach, w umywalce, wszędzie. Boję się brać tabletki, bo czytałam, że organizm się może do nich przyzwyczaić i po np. 2-3 miesiącach gdy skończymy kurację tabletkami, włosów może wypadać jeszcze więcej niż przed tabletkami. Co mam robić? A i od farbowania minęły 2 miesiące.
niacyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 22:19   #3902
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niacyna Pokaż wiadomość
Hej. Mam pytanie. Mam 15 lat raz tylko zafarbowałam włosy i już wypadają mi włosy, prostuję je dodatkowo ale bardzo żadko, bo raczej związuję. Włosów wypada mi strasznie dużo. Przy samym myciu mam ich pełno na rękach, w umywalce, wszędzie. Boję się brać tabletki, bo czytałam, że organizm się może do nich przyzwyczaić i po np. 2-3 miesiącach gdy skończymy kurację tabletkami, włosów może wypadać jeszcze więcej niż przed tabletkami. Co mam robić? A i od farbowania minęły 2 miesiące.
Pierwsze co mozesz zrobic to udac sie do lekarza ze swoim problemem aby ustalic przyczyne wypadania wlosow, tak byloby najrozsadniej. Moze twoj organizm jest oslabiony w wieku dojrzewania? Potrzebujesz zelaza czy tez kwsau foliowego i witamin z grupy B. Jezeli stosujesz jakas drakonska diete to tez moze byc przyczyna nadmiernego wypadania wlosow.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kalale23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co z naturalnych rzeczy użyć aby włosy odrosły? szukałam ale nie znalazłam, tak porozsypywane są te informacje, chciałam założyć nowy wątek żeby było wszystko razem ale ktoś powiedział że już jest.
Słyszałam, że czarna rzepa i cebula są dobre aby włoski odrosły, czy to prawda, po jakim czasie odrosną?
Pozdrawiam
Niemozliwe, poszukaj raz jeszcze, ja sama pisalam na tym watku oraz innym co mi pomaga na odrastanie wlosow wiec chociaz czesc powinnas wiedziec.
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 08:23   #3903
joannagrudziadz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Ja na tym watku i nie tylko na tym ale innych tez caly czas "bebnie", ze ajurveda pomogla mi na wlosy, zalozylam nawet specjalny album, zeby pokazac roznice jakie mialam wlosy przed i po. Ja uzywam z nowych specyfikow Vatike Hot Oil Treatment i nie zamienie jej na zadna inna ze sklepowej polki nawet tej najwyzszej. Powiedz mi czy po tym olejku Khadi pojawiaja sie nowe wloski?
uzywam olejku dopiero od 2 tygodni,więc narazie oprócz miękich i blyszczących włosów nic innego nie zauważyłam,ale to może jeszcze za krótki czas stosowania.Olejek ma intensywny ziołowy zapach,więc nie stosuję go na noc a trzymam 2-3 godz. na głowie przed myciem.Włosy po spłukaniu wydaja sie szorstkie ,ale jak wyschna są mięciutkie .Równiez ta odżywka o której pisałam daje ten sam efekt a do tego piękny zapach utrzymuje sie na włosach cały dzień.Te kosmetyki indyjskie sa świetne,myśle teraz o jakiś kremach i maseczkach na twarz.
joannagrudziadz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 15:31   #3904
Klaudiczka997
Rozeznanie

Dziewczyny mam pomysł powklejajmy zdjecia wlosow wyjętych ze szczotki po umyciu wtedy bedziemy miały porównanie czy to norma czy moze przesadzamy i dopiszcie dlugosc wlosów bo to tez jest wazne..Ja pierwsza wkejam foto dodam ze wlosy mam do pasa i tyle mi ich zostalo na szczotce..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01651.jpg (67,3 KB, 44 załadowań)

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 15:35   #3905
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez joannagrudziadz Pokaż wiadomość
uzywam olejku dopiero od 2 tygodni,więc narazie oprócz miękich i blyszczących włosów nic innego nie zauważyłam,ale to może jeszcze za krótki czas stosowania.Olejek ma intensywny ziołowy zapach,więc nie stosuję go na noc a trzymam 2-3 godz. na głowie przed myciem.Włosy po spłukaniu wydaja sie szorstkie ,ale jak wyschna są mięciutkie .Równiez ta odżywka o której pisałam daje ten sam efekt a do tego piękny zapach utrzymuje sie na włosach cały dzień.Te kosmetyki indyjskie sa świetne,myśle teraz o jakiś kremach i maseczkach na twarz.
Uzywam maseczek polecam, rewelacja w zwalczaniu wagrow i pryszczy, na kremy tez mam chrapke, czekam tylko az te moje sie skoncza. Zona znajomego hindusa uzywa tych kremow i on sam mowi, ze jej cera wyglada jakby mlodziej i jest taka mieciutka.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pomysł powklejajmy zdjecia wlosow wyjętych ze szczotki po umyciu wtedy bedziemy miały porównanie czy to norma czy moze przesadzamy i dopiszcie dlugosc wlosów bo to tez jest wazne..Ja pierwsza wkejam foto dodam ze wlosy mam do pasa i tyle mi ich zostalo na szczotce..
wydaje mi sie, ze to norma, masz dlugie wloski i sa polatane po wyjeciu ze szczotki wiec moze wydawac sie, ze jest ich pelno a to poprostu utworzyl sie koltun wlosow, sprobuj je policzyc wiec zobaczysz czy to norma. Klaudia czy ty pzrypadkiem nie przeciagasz za mocno szczotka po wlosach? I czy szczotkujesz je pod wlos?
Stary 2009-08-26, 15:46   #3906
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Uzywam maseczek polecam, rewelacja w zwalczaniu wagrow i pryszczy, na kremy tez mam chrapke, czekam tylko az te moje sie skoncza. Zona znajomego hindusa uzywa tych kremow i on sam mowi, ze jej cera wyglada jakby mlodziej i jest taka mieciutka.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

wydaje mi sie, ze to norma, masz dlugie wloski i sa polatane po wyjeciu ze szczotki wiec moze wydawac sie, ze jest ich pelno a to poprostu utworzyl sie koltun wlosow, sprobuj je policzyc wiec zobaczysz czy to norma. Klaudia czy ty pzrypadkiem nie przeciagasz za mocno szczotka po wlosach? I czy szczotkujesz je pod wlos?
nie mam na imie klaudia to tylko taki nick..
czesze je od koncówek potem coraz wyzej zeby bylo łatwiej mi je rozczesac.
uzyłam dzis szamponu khadi i glorii włosy jak jedwab...BBoski ten szampon jest..

Posiadam na wymianę:
wax zagraniczny
tigi melko i miód,
Cece-med maska

Stary 2009-08-26, 16:15   #3907
madzienka79
BAN stały

Cytat:
nie mam na imie klaudia to tylko taki nick..
czesze je od koncówek potem coraz wyzej zeby bylo łatwiej mi je rozczesac.
uzyłam dzis szamponu khadi i glorii włosy jak jedwab...BBoski ten szampon jest..
Domyslam sie, ale jak mam inaczej sie do ciebie zwracac jak nie po nicku?

Hinduskie szampony sa boskie. Ten Khadi kupowalas na helfach bo dosc drogi on jest.
Stary 2009-08-26, 16:51   #3908
Klaudiczka997
Rozeznanie

tak na helfy..mi akurat cena nie przeszkadza...jakis czas temu byłam w stanie dac 200zł za odżywke...jak ja glupia byłam

Posiadam na wymianę:
wax zagraniczny
tigi melko i miód,
Cece-med maska

Stary 2009-08-26, 17:22   #3909
madzienka79
BAN stały

Cytat:
tak na helfy..mi akurat cena nie przeszkadza...jakis czas temu byłam w stanie dac 200zł za odżywke...jak ja glupia byłam
Pytam bo zastanawia mnie cena tego szamponu tutaj w U.K gdzie nie moge rowniez go znalezc tak jak olejku Sesa i tego drugiego Khadi na porost wlosow. Spoko ja glupia bylam w stanie wydac 2800 na doczepianie wlosow dwa razy te sama cene i pozniej kikaset na pasemka i widzialas pozniejsze efekty a stosowalam odzywki specjalne do tych wlosow i szampony, ba mialam nawet szczotke.
Stary 2009-08-26, 22:54   #3910
eyee
Rozeznanie

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 23:01   #3911
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
Stary 2009-08-27, 09:17   #3912
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny,

po przeczytaniu tego wątku dochodzę do wniosku, ze tak naprawdę jest nas wiele.
Z wypadaniem włosów ( z przerwami ) borykam się od kilku lat.
Od czerwca mam nawrót. Żeby dmuchać na zimne, od razu zaczęłam zażywać oenobiol anti-chute. Te tabletki zawsze mi pomagały.
Jak rozpoczęłam pierwsze opakowanie w dniu mycia włosów traciłam dziennie ok. 80, w dni, które nie myłam 30-50.
Wraz z drugim opakowaniem rozpoczął się dosłownie wysyp, wczorajsze mycie włosów to był horror. Liczyłam, ale przy 100 zwątpiłam i przestałam, a było tego grubo ponad setkę.
Dzisiaj rano, tylko, albo aż 35.
Z obserwacji wiem, że mam sporo nowych włosów i tak się zastanawiam, czy te tabletki nie wpływają też na to, że słabsze włosy wylatują, i to w takich ilościach??
Dodatkowo zażywam cynk, biotynę. Myję włosy zagęszczającym szamponem z aminexilem z L'Oreala.
Mam włosy średnio długie, za ramiona. Na sobotę umówiłam się na podcięcie końcówek. Rozważam tak w ogóle obcięcie włosów na całkiem krótko. 3 lata temu taka decyzja spowodowała, że włosy przestały wypadać.
Jednak krótkie włosy to wyzwanie, szczególnie, jak ktoś ma takie piórka, jak ja. Cieńkie i delikatne.
Ale jak sięgam pamięcią wstecz, włosy wypadały mi wtedy, jak były długie.
Sama już nie wiem, co zrobić. Ale jak się swoje włosy znajduje dosłownie wszędzie, to psychika siada.
Stres powoduje wypadanie włosów, a wypadanie włosów potęguje ten stres
Przynajmniej tutaj mogłam się wygadać.
Pozdrawiam i życzę sobie i wam wytrwałości w walce z tym trudnym przeciwnikiem.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 20:04   #3913
MalaArielka
Wtajemniczenie

Anulinko, mam pytanie. Po co zaczynałaś kurację tymi tabletkami, jeśli nie wypadały Ci włosy w nadmiarze? Myślę jednak, że te tabletki jeszcze nie zaczęły działać. Musisz poczekać jeszcze jakiś czas na efekty!
Ja z kolei( na razie) przestałam przejmować się tym, że mi wypadają nadmiernie włosy. Tymbardziej, że wiem, że powodem moich problemów jest właśnie stres.
Swoją drogą może założyć taki wątek jak sobie radzić ze stresem? Co o tym myślicie( szukałam i nie znalazłam takiego wątku).
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 20:22   #3914
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Kurację rozpoczęłam dlatego, że wcześniej wypadało mi po myciu dosłownie kilka włosów. Gdy liczba gwałtownie wzrosła postanowiłam "dmuchać" na zimne.
Parę lat temu w czasie wypadania stosowałam witaminę B6 domięśniowo, 20 ampułek - jedna co 2 dzień. Zastanawiam się, czy ponownie nie wybrać się do rodzinnego po receptę i zlecenie dla pielęgniarki.
Dzisiaj zamówiłam sobie olejek Sesa i szampon Shikakai. Tego jeszcze nie próbowałam. "Tonący chwyta się brzytwy".
Bardzo chętnie poczytam o dobrych sposobach na stres, o ile takie oczywiście istnieją.
Pozdrówka.
Stary 2009-08-27, 20:37   #3915
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mnie to właśnie trochę dziwi jak wiele dziewczyn mówi, że im praktycznie włosy nie wypadają, przy myciu tylko kilka i w ciągu dnia kilkanaście. Może po prostu ich nie liczą i nie wiedzą dokładnie ile im wypada. Albo to cecha osobnicza. Bo żeby mi wypadało kilka włosów przy myciu to niemożliwe
Odkąd pamiętam przy myciu wypada mi bardzo dużo włosów, nawet w tych okresach kiedy uważałam, że włosy mi nie wypadają(bo oprócz mycia nawet się trzymały). Więc w moim wypadku osiągnąć efekt wypadania 50 włosów przy myciu to by było super.
Dziewczyny, jak to jest u Was? Są okresy, kiedy naprawdę wypada Wam przy myciu mało włosów?

Anulinko, ja nie radziłabym Ci wracać do zastrzyków. Możesz za to zacząć brać witaminę B6 lub zażywać/ robić maseczki z drożdży.
Stary 2009-08-27, 20:47   #3916
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

MalaArielka, od stycznia do maja tego roku miałam okres, że po czesaniu ( po umyciu ) wypadło mi naprawdę kilka włosów. Uwierz mi, że to możliwe. Dlatego 150 potrafi dobić. Tak naprawdę nie wiem, ile włosów spływa do brodzika, Może lepiej nie wiedzieć.
Witamina B6 występuję zarówno w oenobiolu jaki i magnezie, który także zażywam. Ta w tabletkach nie ma takiego powera, jak w zastrzykach.
W zeszłym roku stosowałam jeszcze sok z rzepy. W tym roku jeszcze nie. Nie wiem, czy to pora roku na rzepę. Muszę się wybrać na targ.
Stary 2009-08-27, 20:55   #3917
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ale i tak masz dobrze, że przez pewien czas wypadało Ci przy myciu kilka, bo mi wypada ze 150 niezmiennie.
Tak, tabletki nie ma takiego powera jak w zastrzykach, ale myślę, że przy tym problemie nie powinno się działać nagle i radykalnie. Po pewnym czasie od zastrzyków problem może powrócić, nawet z większą siłą.
Poza tym ja bym Ci polecała ampułki Seboradinu- sama ich jeszcze nie używałam, ale możesz zobaczyć opinie na KWC, podobno super działa na wypadające włosy. ( Zresztą jeśli któraś z wizażanek stosowała to prosimy o podzielenie się doświadczeniami).
Stary 2009-08-27, 21:11   #3918
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Zobaczę, co będzie po skróceniu włosów. Liczę też na ten olejek sesa. Opinie w necie ma naprawdę rewelacyjne.
Następny będzie seboradin.
Żeby walczyć z tym cholerstwem trzeba mieć nerwy ze stali, ale też sporo kasy.
Ale jak się tak bardzo dołuję, staram się pocieszać, że inni mają znacznie gorzej. Mało to różnych choróbsk i innych problemów.
Jak to mówi moja fryzjerka: "włosy nie zęby, odrosną"
I tego się trzeba trzymać.
Pozdrawiam.
Stary 2009-08-27, 21:35   #3919
cloche
Zakorzenienie

watek o radzeniu sobie ze stresem smialo zakladajcie mi pomoglo: skonczenie studiow i zmiana pracy... wlasnie na mniej stresujaca. do tego porzadek w zyciu prywatnym i wszysko gra. wiem, latwo mowic... ale w moim przypadku sie dalo. i owszem, wypada mi teraz mniej wlosow, ale dalej nie jest idealnie. w dolnej czesci mam w miare geste i grube wlosy, w gornej - najgorzej na czubku glowy, wlosy sa juz przerzedzone i do tego w strukturze ciensze.
dlaczego tak sie dzieje? mam za duzo testosteronu czy co?
a jako moje srodki przeciwko wypadaniu: pokrzywa do picia, zrownowazona dieta (w sumie jem wszystko, ale jesli z czyms przesadzam, to sa to owoce i warzywa ) i jako ze moje wypadanie po czesci spowodowane jest nadmiernym przetluszczaniem, stosowalam tez tonik do skory glowy firmy alpecin - wlasnie przeciwko przetluszczaniu. nie wiem, czy sa one w polsce dostepne... z seboradinu spodobal mi sie szampon rzepowy, tonik srednio mi podszedl (dlatego rzucilam sie na alpecin), a ampulki chcialam sprobowac, tylko nie mam teraz dostepu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 21:42   #3920
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ja mam zamiar spróbować też szamponu do wrażliwej skóry Pharmaceris.
Cloche, jeśli nie masz nadmiernego owłosienia z dziwnych miejscach to nie powinnaś mieć problemu z testosteronem.
W jakim dziale założyć wątek o stresie?
Stary 2009-08-27, 22:36   #3921
Pin up girl
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Mam do was pytanie, proszę o odpowiedź, bardzo mi na tym zależy.
Otóż jeszcze w lipcu wypadało mi ok. 150 włosów w dniu, kiedy je myłam (wtedy miałam problemy z żołądkiem - okazało się, że mam zapalenie żołądka). Potem objawy choroby ustąpiły, włosów wypadało mniej - najpierw ok. 110, potem 70-80. Jednak od 12 dni biorę 2 rodzaje tabletek na owo zapalenie żołądka i od mniej więcej 4 dni znów wypada mi ok. 100-110 włosów. Martwi mnie to bardzo i stresuje, jestem bardzo przygnębiona... Czy myślicie, że ta większa ilość to skutek zażywania tabletek?
PS. Madzienko mam do Ciebie pytanie o Arithę i Vatikę - co myślisz o pomyśle kupienia ich na Allegro? Chodzi o to, że tam jest taniej niż na helfy, poza tym na helfy Arithę mają tylko w pudrze...
Pozdrawiam!

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-08-27 o 22:37
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 22:58   #3922
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar spróbować też szamponu do wrażliwej skóry Pharmaceris.
Cloche, jeśli nie masz nadmiernego owłosienia z dziwnych miejscach to nie powinnaś mieć problemu z testosteronem.
W jakim dziale założyć wątek o stresie?
wlasnie ogolnie malo owlosiona jestem... faktycznie, jak bym miala za duzo testosteronu, to wygladaloby to inaczej (moze bym nawet brode miala )
a gdzie zalozyc watek o stresie - hmmm, przejrzalam wszystkie kategorie i nigdzie to nie pasuje... ewentualnie podsunac to pod "plotkowe" - chociaz to zadne plotki, albo pod pielegnacje wlosow, no bo posrednio jest to jakas tam prewencja... ale nie tylko na wlosy... ech... a teraz mi sie przypomnialo! na stres (egzaminy itp) stosowalam kapsulki z dziurawca, o ile wezmie sie takie z lepszej firmy, dobrze dawkowane itp., to uczucie prawie jak po czyms mocniejszym chociaz ciezko mi porownac, bo nie bralam... ale dzialanie niesamowite! uwazac trzeba wowczas na slonce i jesli sie bierze pigulke, bo dziurawiec tak dawkowany (nie jakas tam sobie herbatka) obniza jej dzialanie.
Stary 2009-08-27, 23:10   #3923
higieja21
Raczkowanie

Pomyłka( gdzie się usuwa posty?).

Edytowane przez higieja21
Czas edycji: 2009-08-27 o 23:12
higieja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 23:21   #3924
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cloche, jak myślisz, lepiej założyć wątek o stresie na pielęgnacji włosów czy na intymnym? Może na intymnym będą bardziej zorientowani i nie będą się tak bardzo bać, żeby się nie stresować, co jak wiadomo tylko potęguje stres.
Jeśli chodzi o dziurawca to piłam kiedyś przez pewien okres herbatkę z niego( na poprawienie nastroju). Na początku wydawało mi się, że działał, ale to chyba była tylko autosugestia, bo potem już tego nie zauważałam. Pewnie w kapsułkach jest więcej wyciągu z dziurawca i działa szybciej.

Idę właśnie umyć włosy. Ciekawe ile mi ich wyleci.
Stary 2009-08-28, 10:00   #3925
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Zastanawiam się, czy nasilenie wypadania nie jest spowodowane moją dietą. Jest to dieta niskocholesterolowa . Badania krwi wykazały, że mam gigantyczny cholesterol i trójglicerydy. Miałam do wyboru: prochy, albo dietę. Zdecydowałam sie na to drugie: ograniczyłam do minimum jajka, tłuste mleko i sery, masło,śmietanę, tłuste mięsa itp.
Jem dużo warzyw, owoców, ciemne pieczywo, otręby, płatki owsiane, żurawinę, pestki dyni, musli. Piję sporo białej i zielonej herbaty.
Kurcze, zawsze to jest coś za coś. Boję się, że w moim przypadku również tak jest.
Ciekawe, co o tym myślicie??
Pozdrawiam.
Stary 2009-08-28, 12:09   #3926
Maria221
Wtajemniczenie

anulinka2009, a badałaś tarczycę? Od niedoczynności jest wysoki cholesterol i włosy też nieraz lecą. Ja miałam dobre wyniki, ale podano mi inny lek na tarczycę: mieszaninę T3 i T4 - Novothyral i cholesterol z 200 spadł do 173, dodam, że po śniadaniu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 14:32   #3927
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Maria221, tarczycę badałam kilka razy, miałam nawet USG robione, wprawdzie parę lat temu, ale nie podejrzewam, że to jest przyczyną.
Poczytałam sobie na googlach, jakie są objawy i poza wypadaniem włosów nic raczej do mnie nie pasuje.

Powiem Wam jeszcze jedno dziewczyny. Jestem księgową w firmie, która prowadzi min. sklep z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi i hurtownie fryzjerską. Średnio co 4 klientka, która przychodzi ma właśnie problem z wypadaniem włosów.
A placenta sprzedaje się u nas na kartoniki.
Wiem, że to marna pociecha, ale tak czy owak problem jest duży.
Pozdrawiam
Stary 2009-08-28, 20:40   #3928
jolania
Raczkowanie

Anulinko,a czy robisz sobie wcierki i czy jadasz ryby?JA tez sie borykam z tym samym problem i długo szukalam zanim znalazłam złoty środek na moje włosy pije tran,jem ryby co drugi dzień i robię wcierki z łopianu,pomaga mi wcześniej traciłam około 100 teraz około 30.polecam
jolania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 21:48   #3929
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Jem ryby, ale chyba jednak za mało. Zażywam też Omega Kardio plus czosnek ( to przede wszystkim na obniżenie poziomu cholesterolu ).
Co do wcierek, to wczoraj zamówiłam sobie olejek sesa, więc dopiero zacznę. Wcześniej wcierałam tylko aminexil z L'Oreala. I jak miałam, to sok z rzepy.
Tran z reguły zaczynam zażywać od września, wtedy do wiosny mam spokój ze wszysytkimi przeziębieniami i grypą.
Muszę się chyba jednak przerzucić na ryby, tym bardziej, że mięsa prawie wcale nie jadam.
Dzięki dziewczyny za dobre rady. Raźniej mi. Naprawdę.
Pozdrawiam.

PS. A ta wcierka z łopianu to co to takiego??

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2009-08-28 o 21:49
Stary 2009-08-28, 22:10   #3930
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Cloche, jak myślisz, lepiej założyć wątek o stresie na pielęgnacji włosów czy na intymnym? Może na intymnym będą bardziej zorientowani i nie będą się tak bardzo bać, żeby się nie stresować, co jak wiadomo tylko potęguje stres.
Jeśli chodzi o dziurawca to piłam kiedyś przez pewien okres herbatkę z niego( na poprawienie nastroju). Na początku wydawało mi się, że działał, ale to chyba była tylko autosugestia, bo potem już tego nie zauważałam. Pewnie w kapsułkach jest więcej wyciągu z dziurawca i działa szybciej.

Idę właśnie umyć włosy. Ciekawe ile mi ich wyleci.
moze faktycznie na intymnym zapodac taki watek? jak juz zalozysz, daj znac, chetnie poczytam zaleta zalozenia tego na intymnym jest takie, ze mozna bedzie dyskutowac o stresie bardzo obszernie. zrodlo stresu moze byc intymne
a co do dziurawca, to owszem, kapsulki (te porzadnie dozowane) maja niezlego powera. herbatki na mnie nie dzialaly

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jem ryby, ale chyba jednak za mało. Zażywam też Omega Kardio plus czosnek ( to przede wszystkim na obniżenie poziomu cholesterolu ).
Co do wcierek, to wczoraj zamówiłam sobie olejek sesa, więc dopiero zacznę. Wcześniej wcierałam tylko aminexil z L'Oreala. I jak miałam, to sok z rzepy.
Tran z reguły zaczynam zażywać od września, wtedy do wiosny mam spokój ze wszysytkimi przeziębieniami i grypą.
Muszę się chyba jednak przerzucić na ryby, tym bardziej, że mięsa prawie wcale nie jadam.
Dzięki dziewczyny za dobre rady. Raźniej mi. Naprawdę.
Pozdrawiam.

PS. A ta wcierka z łopianu to co to takiego??
anulinka! wcinaj ryby ile wlezie, najlepiej morskie. wiem, ze nie jest tak latwo... ale na pocieche powiem, ze ja za swieze ryby musze placic min. 15 euro za kilo - a bedac w polsce piekne, swieze filety z lososia mialam za grosze! i to na kazdym kroku... ogolnie chrzanie to, kupuje ryby i za 20 euro jak trzeba, bo warto
tak sie jeszcze zastanawiam nad ta twoja dieta... tluszcze wszystkie tak zlikwidowalas poprzez skreslenie zwierzecych? zastepujesz to olejami? nie tylko jak trzeba cos usmazyc itp, ale normalnie do salatek: oleje z oliwek, pestek winogron - a jak cos nie zasmakuje, to do ciala mozna zuzyc ja tak kocham olej z oliwek, ze nawet popcorn na nim robie i uwazam, ze jest o niebo lepszy od tego na slonecznikowym...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości