Panny Młode 2008 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 18:51   #3901
Taska
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008

Tak kosztowalo mnie 50$. jest satynowe i bardzo ladnie sie uklada, jest gladkie wiec pasuje do kazdej sukni.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 20:16   #3902
Fuegoo
Raczkowanie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

Witajcie przyszłe Panny Młode i już Mężatki
Z góry przepraszam za dłuuugą wypowiedź, któa zaraz ujrzycie, ale nie mogłam sie oprzeć wypowiedzi i tak staralam się skrócić Niestety nie jestem w stanie na bieżaco brac udział w wypowiedziach...ale cóz...mam nadzieję, że nie pogonicie mnie za to...

m.a.r.t.a - gratuluję wyboru, kiecka śliczna!!!

Musze przestać oglądać te Wasze suknie bo cały czas myślę, czy oby na pewno mój wyg=bór był trafny ale pociesza mnie fakt, że nie tylko ja mam takie obawy to chyba normalne!?

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Obok był też sklep firmy dekoratorskiej (...) i tak nam się fajnie rozmawiało, że wyszłyśmy z stamtąd z podpisaną umową.
A mniej więcej jakie są ceny takich dekoracji? Nie dowiadywałam się jeszcze na ten temat, a jestem ciekawa.

WŁOSY
- ja na pewno zrobię sobie pasemka lub lekki baleyage - czyli tak jak zawsze ale mam problem z samą fryzurą...póki co to zapuszczam włosy, aby było co z nich robić macie jakiś ciekawe propozycje na średnią długość? na pewno nie chcę zostawiać prostych, nie chcę też koka...myślałam coś o loczkach, lekko podpięte i podniesione do góry...kiedyś gdzies wypatrzyłam taka fryzurke na necie, ale gdzies zagubiłam. musze znowu poszperać

aż muszę to dopisać - m.a.r.t.a - dokładnie o tej fryzurze mówiłam

SAMOCHÓD - nie chcemy niczego "wypozyczać". moi jedni znajomi na swój ślub wynajęlia jakieś stare auto (nazwy nie podam bo się nie znam) - dojechali nim do kościoła, do sali mili troche km do przejechania - po drodze skrecili na krótką sesję...nie dojechali do połowy drogi jak im auto staneło i koniec - nie ruszyło dalej. na szczęście fotograf był swoim autem to im "oddał" do dyspozycji z kolei drudzy znajomi jechali limuzyną - do kościoła dojechali, na sale dojechali - potem pojechali się przejechac i także zrobić kilka fotek - wrócili na pieszo - auto sie rozkraczyło hehehe
oczywiście kupe kasy zapłacili a nie mileli zbyt miłych wspomnień....
tak więc ja pozostaję przy aucie rodziców

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
toverek na pewno zrezygnuj z sukni ala-księżniczka ...bardzo bogaty, obszerny dół Cię przytłoczy i dodatkowo "skróci. Moim zdaniem dla kobiet niskich odpowiednie są suknie jednoczęściowe o prostej linii, modele o kroju A...delikatne rybki Suknie odcinane pod biustem nieco wydłużają sylwetkę ale jednocześnie podkreślają biust, dlatego jeśli nie chcesz go dodatkowo powiększać wstążeczka powinna znajdować się trochę powyżej ( rada wizażowej ekspertki Rav)
- tez tak myślę! przyznam, że "ksiezniczki" bardzo mi się podobają, ale posłuchałam rad i z takiej zrezygnowałam, ale miałam obawy, że ona mnie za bardzo poszerzy (tak na marginesie to ja też mam 160cm, nie za gruba, nie za chuda, miseczka troche mniejsza - bo C). No i zdecydowałam się na tradycyjne A...tylko niestety (albo stety) bez trenu

Toverek83 - suknia nr 3 - na ten wzór wybrałam sobie wiązankę a jak sie przypatrzeć tej sukni, to mam bardzo podobny przód

ZAPROSZENIA
- chcę zrobić samodzielnie, ale narazie nie mam czasu żeby sie tym zajać. mam jedynie wizję - ładna karteczka i kalka. Na jednej nasze zdjecie na drugiej zaproszenie z tego co kojarzę to cos podobnego pokazywała KodeinaMyślę tez o dodrukowaniu dodatkowej mapki, bo dużo osób będzie spoza naszych rejonów więc wolałabym aby nie mieli problemów z dojazdem

Taska - w jakimś konkretnym programie graficznym robiłaś projekcik?
zaproszenia cudne - właśnie takie chce zrobić

Cytat:
Napisane przez Weronika0904 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę co do welonu już sobie kupiłam
Gdzie kupiłaś welon? w tym samym miejscu co sukienkę? ja pomyslałam, że może można zaoszczedzic na samym welonie. w salonie gdzie kupiłam sukienke Pani wyceniła mi bolerko i welon po 300zł. Bolerko to jeszcze rozumiem - bo to z tego samego materiału co sukienka, takie same dekoracje i wogóle. Ale welon - chce delikatny - sama mgiełkę - mysle ze 300zł to przesada, jak to wygląda u Was?

tiffi1- może zróbie składane zaproszenia - czyli podzielcie treść na dwie części, np. cytat i treść o slubie na 1, a tresc o weselu i kwiatach na 2?
Albo slub i wesele na 1 - a dodajcie wkładkę o kwiatach!?

victoriaaa - dla mnie suknia nr 2

soffera - bardzo ładne zaproszenie - delikatne ale przy tym bardzo eleganckie ja jednak nadal 3mam sie wersji ze zdjęciem (ale oczywiście zanim się za to zabiorę to moge mieć 1000 innych pomysłow)

Bita - ślubujemy tego samego dnia!!!
Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
to dobrze ale czy bedzie w dobrym tonie telefon do osób singli lub w związkach o których nic nie wiem i pytanie o nazwisko towarzysza?
wg mnie nie masz czym się przejmowac i możesz pytać smiało moja siostra tak robiła przed swoim slubem i o wiele ładniej wygladało niz "osoba towarzysząca". a osoby, któe pierwszy dopiero na slubie poznały młodych ("nowe" osoby towarzyszące") bardzo sie ucieszyły jak zobaczyły na winetkach swoje nazwisko

Myślę, że tak ładniej wyglada miałam sytuację, że dostaliśmy zaproszenie na ślub od kolegi mojego narzeczonego (jesteśmy razem od kilku lat i ten kolega dobrze o tym wiedział i mnie znał...) a na zaproszeniu ja byłam "osoba towarzyszącą" i przyznam, że nie było mi zbyt miło

Cytat:
Dziewczyny ja już chce sierpień
Cytat:
ja wrzesień.. chociaz sierpień tez może być będą najfajniejsze przygotowania
Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
hmm a ja chce wrzesien ale zeszlego roku...jakos mi sie nie spieszy bo jeszcze tyle rzeczy do zalatwienia!!!
a ja najpierw Walentynki zeszełgo roku - wtedy mi sie mój najukochańszy oświadczył ...a zaraz potem sierpień tegoroczny

tiffi1 - jeśli mogę sie wypowiedzieć, to najbardziej podoba mi się zaproszenie nr 1

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
mam pytanko do sierpniowych panien młodych: dziweczyny kiedy Wy macie zamiar rozdawać zaproszenia?
same zaproszenia to myślę, że na przełomie maja i czerwca. Ale biorac pod uwagę, ze sierpień jest miesiacem urlopowym, to na dniach chcemy wysłać maila do znajomych z przypomnieniem, aby zarezerwowali sobie juz ten termin. Przypomnienie - bo wsyztscy dookoła znaja nasz termin

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
to dziewczyny slubujecie tydzien przede mna
i przede mną

biedronka19876 - a nie myslałaś o etoli?

Edytowane przez Fuegoo
Czas edycji: 2008-02-13 o 20:18 Powód: przepraszam za literówki
Fuegoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 20:49   #3903
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuegoo Pokaż wiadomość

m.a.r.t.a - gratuluję wyboru, kiecka śliczna!!!
Dziękuje
Cytat:
Musze przestać oglądać te Wasze suknie bo cały czas myślę, czy oby na pewno mój wyg=bór był trafny ale pociesza mnie fakt, że nie tylko ja mam takie obawy to chyba normalne!?
Jasne, ja w dniu zamawiania sukni obeszłam jeszcze raz wszystkie sklepy na Sokolniczej i jedna mi się spodobała, ba była ciut ładniejsza od mojej , ale na szczęście i o wiele droższa. Kosztowała około 3.000, więc i tak bym jej nie kupiła bo nie chciałam do takiej granicy dochodzić. Jak zobaczyłam jej cenę kamień spadł mi z serca .

Cytat:

A mniej więcej jakie są ceny takich dekoracji? Nie dowiadywałam się jeszcze na ten temat, a jestem ciekawa.
W ogóle to wejdź do sklepu jak będziesz miała okazje, w tej drugiej części jest bardzo miła babeczka, obrotna, pomocna z wizją dekorowania . Pokaże Tobie albumy i szereg różnych możliwości ozdabiania sali. Szczegółowych cen do końca nie pamiętam, wszystko zależy od ilości użytych balonów, ale porównując je z Costą są konkurencyjne .

Z tego co zapamiętałam:
-łuk z balonów helowych nad Młodą Parą -60zł
-serce z balonów (jest piękne ) -130zł
-serce (tiul ozdobiony kwiatkami, kształt nadaje drut)-120zł
-winogrona 17 zł od kiści
-kwiatki (chyba z 5 balonów) 10zł
-dekoracja stołu Pary Młodej (materiał drapowany na brzeg stołu, materiał opadający podwiązany w połowie /nie wiem jak to fachowo ująć no/) 50 zł
-dwa, duże balonowe łuki napełnione helem, między którymi mieści się stół z szampanem. Po wypiciu kelnerzy rozdzielają je i jeden dają np. jako ozdoba wejściowych drzwi, drugi łuk jako dodatkowa ozdoba orkiestry.- 200 zł

Jak będziesz oglądała zdjęcia z balonami biało (perłowo)- złotymi, na początku albumu to właśnie będą to nasze kolory i te same ozdoby co na zdjęciu .

Cytat:

aż muszę to dopisać - m.a.r.t.a - dokładnie o tej fryzurze mówiłam
Proszę
Stary 2008-02-13, 21:02   #3904
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Witam , moze wy dziewczyny mi cos doradzicie. czy pasuje do tej sukni bolerko z dlugim rekawem, czy moze lepiej rekawiczki?? Chcialabym się zabezpieczyć na wszelki wypadek gdyby była brzydka pogoda aby mi zimno nie było, a mamy fotki w plenerze w dniu slubu .Sukienka jest białego koloru. szukam na necie zdjec o podobnej górze z bolerkiem, zeby zobaczyc jak to wyglada ale nic nie znalazłam
Mnie jakoś nie podobają się rekawiczki, tym bardziej, ze masz dosyć zdobień na sukience, ale co gust to gust.

Dziewczyny my mamy własnie dylemat, który musimy rozsądzić czy zapraszać z dziećmi czy bez. Mmay dużo przyjezdnych osób, więc raczej więksozść nie zabierze dzieci, ale z drugiej strony może się zdarzyć różnie, a dzieci trzeba liczyć. Tych dzieci jest chyba z 30.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:14   #3905
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Fuegoo a kiedy i gdzie kupujesz buty?
Nie wiem czy czytałaś moją relację ze sklepów, zaraz skopiuje odpowiedniego posta:

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a
Byłam dzisiaj na Pl. Zielińskiego i widziałam dużo białych i ecru butów ślubnych. Ich cena nie przekraczała 130 zł . Były tam nawet te same modele co oferuje ModaA4 na Bielanach Wrocławskich za około 250 zł, ten sam styl, koraliki itp na Zielaku można było spotkać spokojnie za około 100zł. Były też ładne, zgrabne butki już od 70 zł, jedne już sobie upatrzyłam i tak sobie myślę, że nie będę z obuwiem szalała. Przecież tego nie widać spod sukni, więc nie muszą być z górnej półki. Wolę zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na inne ślubne wydatki.

Przy okazji byłam też kilka dni temu:
Dom Handlowy Magdalena (na przeciwko Kameleonu) I piętro, na lewo po wyjściu ze schodów ruchomych jest stoisko z butami, na ślubne jest wydzielona specjalna półka. Ceny od 199 zł, niektóre modele ciekawe: buty pokryte święcącymi białymi koralikami, wyszywane nitkami bądź beż żadnych ozdób. Ostatnie pary były nawet po 99zł. Ale mnie nic nie urzekło.
Galeria Grunwaldzka, sklep "Street" widać znaczą różnicę cen, gdy buty nie są nazwane typowo ślubnymi . Widziałam kilka białych i jeden piękny but, ale pasujący do sukni ecru za 99 zł, gdybym miała pod kolor suknie od razu bym brała buta.
I właśnie w ten piątek jedziemy na Zielińskiego.Cholera chyba nie za szybko, ale na co mam czekać?

Fuegoo przed chwilą uzupełniłam poprzedniego posta o kolejne ozdoby i ceny, które sobie przypomniałam
Stary 2008-02-13, 21:15   #3906
Kakusia
Zakorzenienie

Heheh M.a.r.t.a - fakt moment "odpowiedni" (do tej pory zartuje sobie z kuzynka ze przynajmniej Dziadek byl swiadkiem), ale tak jak mowicie - rzadki okaz zeby rodzinka byla w komplecie - jeszcze po moich deklaracjach ze slubem zrobila sie taka luzna atmosfera, ze msza na cmenatzru trwala a my o slubie o weselach i bylo tylko "hi hi ha ha" no coz, trzeba im to wybaczyc
Ja mam ostatnio dziwny nastroj, bo nie ciesza mnie przygotowania

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:18   #3907
Fuegoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mnie jakoś nie podobają się rekawiczki, tym bardziej, ze masz dosyć zdobień na sukience, ale co gust to gust
mnie tez nie bardzo sie widzą rękawiczki, ale tak jak tiffi napisała to kwestia gustu Szale - owszem podobają mi się, ale przyznaje, że jest to uciążliwe, szczególnie w kościele. Byłam świadkową i w kościele miałam szal - tylko na wejście, bo chwile po rozpoczęciu odłożyłam na krzesło, bo Panna Młoda miała długi welon i co wstała to musiałąm jej pomagać ułożyc go, aby nie usiadła na nim. i nawet nie wiem kiedy mama mi go zabrała ten szal z oparcia, bo widziała, ze on tylko przeszkadza Ale tak jak pisałam - kwestia gustu. Z kolei bardzo sie podobają bolerka i wiem, że je będę miała
Cytat:
Fuegoo a kiedy i gdzie kupujesz buty?
Nie wiem czy czytałaś moją relację ze sklepów, zaraz skopiuje odpowiedniego posta
- dzięki, czytałam Twojego posta. i zamierzam wybrać sie na poszukiwania butów w przyszłym tygodniu. Chcę poszukać razem z narzeczonym, równiez dla niego musimy jakies buciki znaleźć, a on jest bardzo wybredny więc jak tlyko powróci z delegacji (ah...ja ja nie lubię jak go wysyłają tak daleko i na tak długo) z Twoich propozycji na pewno skorzystam. jak znajde cos ciekawego to na bank dam znać
Cytat:
I właśnie w ten piątek jedziemy na Zielińskiego.Cholera chyba nie za szybko, ale na co mam czekać?
też nie zamierzam dłużej czekać
Przed chwila zadzwoniłam do mojego "mężusia" i kazałam mu sie nastawić na kolejne przygotowania - a ON: "ale przeciez juz prawie wsyztsko mamy załatwione" hehehe, bidulek nie wie co go jeszcze czeka...hihihi
Cytat:
Fuegoo przed chwilą uzupełniłam poprzedniego posta o kolejne ozdoby i ceny, które sobie przypomniałam
Dziękuję, na pewno tam sie wybiorę...ale najpierw musze sie upewnić jak będzie nasza sala przygotowana, bo ponoc jakies dekoracje mamy już w cenie.
PS moja sala poniżej...jest ona dość niska i ma swój styl, wiec też nie wiem czy jest sens jakieś ozdoby dodawać. nie chciałabym przedobrzyćtzn zdjęcie nr 1 -sala; nr 2 - korytarz,a tym samym "wejscie" do sali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karczowiska0001.jpg (79,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg korytarz.jpg (80,7 KB, 26 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 21:22   #3908
Taska
Raczkowanie

Fuegoo- wszystko robilam w wordzie i photoshopie- obrobka zdjecia.

Poszlo starsznie szybko. Zajelo mi z drukowaniem kopert jeden dzien. Kazde zaparoszenia jest z personizacja, koperta ma wydrukowane adresy.

Naprawde nie jest trudne! a jakl dla mnie wyglada SLICZNIE

Stary 2008-02-13, 21:22   #3909
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny my mamy własnie dylemat, który musimy rozsądzić czy zapraszać z dziećmi czy bez. Mmay dużo przyjezdnych osób, więc raczej więksozść nie zabierze dzieci, ale z drugiej strony może się zdarzyć różnie, a dzieci trzeba liczyć. Tych dzieci jest chyba z 30.
Dzieci to rzeczywiście temat rzeka. Ja nawet kiedyś o tym wątek stworzyłam. Bo mi z jednej strony dzieci (duże) nie przeszkadzają, ale u nas będzie kilka par z maluszkami, które jeszcze 2 lat nie skończyły. Czego się obawiam? Że ich rodzice będą musieli wcześniej się wymknąć z wesela (dziecko będzie zmęczone zacznie marudzić), że nie będą mogli swobodnie się pobawić (przecież takiego malucha nie zostawią w wózku samego) itp.
Mój chrześniak i siostrzeniec jednocześnie będzie miał 2,5 roku, na weselu będzie do godziny do której wytrzyma, później siostra z mężem ma zamiar odwieźć małego do domu do dziadków (1 km) i wrócić z powrotem.
Z drugiej strony jak się zaprosi samych rodziców to mogą w ogóle nie przyjść bo nie każdy może mieć możliwość pozostawienia szkrabów w domu z opieką .

Dylemat jest straszny

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-13 o 21:47 Powód: dopisek
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:56   #3910
soffera
Zadomowienie

Cytat:
My zapraszamy bez dzieci. Mam porównanie co do wesel z dziećmi lub bez. Rodzice z dziećmi wesela tak naprawdę nie mają, bo dziecko trzeba cały czas pilnować. Uważam, że rodzice chętnie odpoczną i po prostu pobawią się sami, pociecha zostawiona pod opieką babci, cioci, serdecznej przyjaciółki także na pewno lepiej spędzi czas.
m.a.r.t.a zaproponuj siostrze aby zostawiła małego pod czyjąś dobrą opieką wtedy oni będą mogli spokojnie się bawić a nie myśleć o małym i kiedy go odwieźć...

Żeby nie było nie jestem wrogiem maluchów, ale uważam że to najlepsze wyjście dla obu stron
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 22:08   #3911
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Heheh M.a.r.t.a - fakt moment "odpowiedni" (do tej pory zartuje sobie z kuzynka ze przynajmniej Dziadek byl swiadkiem), ale tak jak mowicie - rzadki okaz zeby rodzinka byla w komplecie - jeszcze po moich deklaracjach ze slubem zrobila sie taka luzna atmosfera, ze msza na cmenatzru trwala a my o slubie o weselach i bylo tylko "hi hi ha ha" no coz, trzeba im to wybaczyc
Ja mam ostatnio dziwny nastroj, bo nie ciesza mnie przygotowania
Bo tak naprawdę w komplecie z rodzinką to tylko na ślubach lub pogrzebach.

Ja też raz bardziej raz mniej przeżywam swoje przygotowania. Mój partner już nie może znieść tematu sukni, ciągle mu o tym ględze . Tym bardziej, że nie wie która to.

Cytat:
Przed chwila zadzwoniłam do mojego "mężusia" i kazałam mu sie nastawić na kolejne przygotowania - a ON: "ale przeciez juz prawie wsyztsko mamy załatwione" hehehe, bidulek nie wie co go jeszcze czeka...hihihi
Dziewczyny a czy Wasi partnerzy stresują się tymi przygotowaniami? Mój mówi, że jak sobie pomyśli o tych formalnościach, całej bieganinie, ceremoni to go żołądek boli.
Cytat:
Dziękuję, na pewno tam sie wybiorę...ale najpierw musze sie upewnić jak będzie nasza sala przygotowana, bo ponoc jakies dekoracje mamy już w cenie.
PS moja sala poniżej...jest ona dość niska i ma swój styl, wiec też nie wiem czy jest sens jakieś ozdoby dodawać. nie chciałabym przedobrzyćtzn zdjęcie nr 1 -sala; nr 2 - korytarz,a tym samym "wejscie" do sali
Sala piękna. Jaka żywa kolorystyka. A powiedz mi stoliki będą okrągłe jak na zdjęciu czy będziecie łączyć w U, L czy inną litere?

Cytat:
Napisane przez soffera
m.a.r.t.a zaproponuj siostrze aby zostawiła małego pod czyjąś dobrą opieką wtedy oni będą mogli spokojnie się bawić a nie myśleć o małym i kiedy go odwieźć...
Po pierwsze nie potrafiłabym odmówić przyjścia z dzieckiem własnej siostrze .Po drugie chce tego malucha i sumienie by mi nie pozwoliło, by malec u mnie na weselu nie zagościł. Już raz na weselu był i ładnie wytrzymał do 23.00. Bawił się, tańczył, kiedy był już śpiący, ba zmęczony padł jak suseł, odwieźli go do domu i mojej siostrze to odpowiadało, malec zasnął w aucie i nawet nie wiedział, że został z dziadkami.

Nie wiem jak inni rodzice i ich dzieci i dlatego mam różne obawy, czasem wyolbrzymione.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 22:11   #3912
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwsze nie potrafiłabym odmówić przyjścia z dzieckiem własnej siostrze .Po drugie chce tego malucha i sumienie by mi nie pozwoliło, by malec u mnie na weselu nie zagościł.
No to w tej sprawie dylematu nie masz tak jak pisałaś Chodzi Ci o pozostałe dzieci...
Stary 2008-02-13, 22:11   #3913
tiffi1
Rozeznanie

Gdyby to było takie proste, ale mój narzeczony ma dużą rodzinę a tech dzieci mamy ponad 30. Tak w ogóle to i tak dzieci będą dzieciaki naszego rodzeństwa, ale jeszcze są te inne.
teoretycznie to jest decyzja rodziców i anwet jeśli napiszemy z dziecmia ktoś chce przyjechać bez dzieci to tym lepiej - dla nas super opcja.
A co jesli nagle wszyscy powiedzą, że to ostatnie wesle i trzeba jechać i zabiorą dzieci. salę mamy sporoą, ale w sumie tak zliczając wszystkich (absolutnie wszystkich) wyszło nam 200 osób. Wiem, że wszyscy nie przyjadą,a le liczyć że 1/4 nie przyjedzie ( to dzieci) to nie o to nam chodzi.
Z drugiej strony chciałabym by kazdy czuł się dobrze i nie musiał się martwić, że jak bez dzieci to nie przyjedzie. Musimy brać różne opcje pod uwagę bo 85% gości mamy przyjezdnych,a to oznacza, ze płacimy im za noclegi, jak rodzina 4 osobowa to trzeba już liczyć dwa pokoje - to nie takie proste.
mamy duzy dylemat, nie mam przekonania ani czy z dziećmi, ani czy bez dzieci jest lepiej
Stary 2008-02-13, 22:30   #3914
Taska
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny a czy Wasi partnerzy stresują się tymi przygotowaniami? Mój mówi, że jak sobie pomyśli o tych formalnościach, całej bieganinie, ceremoni to go żołądek boli.

Moj chodzi spiety, wybucha bez powodu. Jak go pytam o co chodzi. Odpowiada, ze on myslal, ze to mniej latania. On by chial w tydzien wszystko zatawic

Cytat:
Sala piękna. Jaka żywa kolorystyka. A powiedz mi stoliki będą okrągłe jak na zdjęciu czy będziecie łączyć w U, L czy inną litere?

Czy ja przegapilam cos, jakie stroiki?? mnie to bardzo interesuje.

Milej nocy!

Stary 2008-02-14, 00:56   #3915
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Taska nie stroiki tylko stoliki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 00:59   #3916
Taska
Raczkowanie

Przepraszam, dostalm Atropine w oczy i niewiele widze

Chyba powinnam juz isc

Stary 2008-02-14, 09:37   #3917
biedronka19876
Rozeznanie

Witam wszystkich

Fuegoo nie myslalam o etoli, bardziej skupiłam się na bolerku

Tiffi1 co do rękawiczek również nie mam zamiaru ich mieć, gdyż nie zbyt jestem do nich przekonana. Byłam na weselu koleżanki, która co chwile je podciągała bo jej się zsuwały.

Zostane jednak przy bolerku, bo wydaje mi się bardziej wygodne i troszkę chociaż ochroni przed chłodem w wieczór Bo mam nadzieję ze wszystkie bedziemy miały piękna i słoneczna pogode
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 10:35   #3918
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Dziewczyny życzę Nam wszystkim szczęśliwych Walentynek
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 10:48   #3919
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny życzę Nam wszystkim szczęśliwych Walentynek
przede wszystkim duuuuuzo milosci

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 11:07   #3920
calva
Raczkowanie

GG do calva

udanych Walentynek

mam już poduszeczkę na obrączki dzieciaczków będzie u nas małoale niestety aż trzy kobitki w rodzinie albo juz urodziły lub urodzą;/

samochód chyba też uda się załatwić(mam nadzieję)

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 14:15   #3921
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny podoba wam sie ta dekoracja na samochód, zakładając że gerbery są żywe i jest tego mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gerbery na samochodzie.jpg (78,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2008-02-14, 14:46   #3922
kodeina
Zakorzenienie

PRzybranie podoba mi mi się jeśli chodzi o kolorystykę i to że kwiatki mają zieleninkę nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ułożenie na masce było bardziej zwarte tzn. np. po trzy kwiatki. Ozdoby przy klamkach są ok.
Przybranie jest ciekawe i takie nieco inne niż bukiet na środku a jednocześnie delikatne.
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 15:01   #3923
Fuegoo
Raczkowanie

Cytat:
Stresem to bym nie nazwała, ale przeżywa razem ze mną. Może nie aż tak bardzo jak ja, ale wcale nie ukrywa emocji...często rano opowiada mi, że śnił mu się ślub...czyli wiem, że mamy wspólne sny. hehehe

Cytat:
Dziękuję bardzo Stoliki będą ustawione na literę prawdopodobnie L (taki układ w tej sali jest najlepszy).

UROCZYCH WALENTYNEK DLA WAS I WASZYCH UKOCHANYCH!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 15:04   #3924
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
PRzybranie podoba mi mi się jeśli chodzi o kolorystykę i to że kwiatki mają zieleninkę nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ułożenie na masce było bardziej zwarte tzn. np. po trzy kwiatki. Ozdoby przy klamkach są ok.
Przybranie jest ciekawe i takie nieco inne niż bukiet na środku a jednocześnie delikatne.
Właśnie szukam czegoś ciekawego a jednocześnie delikatnego
Stary 2008-02-14, 17:52   #3925
soffera
Zadomowienie

Tak tak.... walentynki.... na forum pusto... Chyba tylko ja tak tu sobie siedzę, popijając herbatę, wertując forum i zerkając na bukiet z 27 róż
Świętujcie Panny Młode
Stary 2008-02-14, 18:13   #3926
elianka
Zakorzenienie

dzis zapisaliśmy się na nauki miejsca były dopiero na maj, ale nie szkodzi musimy to załatwić do końca czerwca, więc maj jest jak najbardziej ok

no i widziałam na wystawie suknie slubna w kształcie sukni moich marzeń ma kolor nie taki jak ja chce, ale ksztalt jest boossski.. zrobiłam jej zdjęcie,

cos sie nie chce ładować...
Stary 2008-02-14, 18:21   #3927
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
dzis zapisaliśmy się na nauki miejsca były dopiero na maj, ale nie szkodzi musimy to załatwić do końca czerwca, więc maj jest jak najbardziej ok

no i widziałam na wystawie suknie slubna w kształcie sukni moich marzeń ma kolor nie taki jak ja chce, ale ksztalt jest boossski.. zrobiłam jej zdjęcie,

cos sie nie chce załadować.. nie wiem dlaczego
Czekamy pochwal się!
Stary 2008-02-14, 19:18   #3928
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podoba wam sie ta dekoracja na samochód, zakładając że gerbery są żywe i jest tego mnie
Rodzaj kwiatuszków jest ok, przyozdobienie klamek też mi się podoba. Nie wiem czy nie byłoby lepiej, gdyby na masce zostały nieco uporządkowane np. tworzyły ukośne linie czy przybierały inne kształty

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Tak tak.... walentynki.... na forum pusto... Chyba tylko ja tak tu sobie siedzę, popijając herbatę, wertując forum i zerkając na bukiet z 27 róż
Świętujcie Panny Młode
Też dostałam bukiecik i obżarłam się walentynkowym torcikiem

Cytat:

cos sie nie chce ładować...
Elianka dawaj zdjęcia i się nie wymiguj, że coś Ci sie nie chce ładować
Stary 2008-02-15, 06:07   #3929
elianka
Zakorzenienie

spróbuje dzis

nieee dalo sie "upload of file failed "
Stary 2008-02-15, 08:06   #3930
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuje dzis

nieee dalo sie "upload of file failed "
kurcze no szkoda,a moze ktorejs bys podeslala, zeby zaladowala, skoro Ty nie mozesz

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości