![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
To w sumie pocieszające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ale jak ktoś waży dużo? Np. 75kg tak jak ja? Plus wysyp na plecach więc dawka będzie wyższa niż 120mg/kg. To przecież będzie bardzo dłuuga kuracja. I nawet jeśli zaczęłam ją na lato to skończę może na wiosnę przyszłego roku.
#3907 |
Raczkowanie
|
Lekarz wylicza też dawkę dzienną możliwą do przyjęcia. Nie spotkałam się jednak z tym, by ktoś dostał powyżej 80mg/dzień. Ty np. żeby przyjąć max dawkę 150mg/kg musiałabyś wybrać 11250mg łącznie. Biorąc przykładowo dawkę 60mg/dobę kuracja trwałaby ok. 6 i pół miesiąca, więc to nie jest długo. Ciągnie się raczej przy mniejszych dawkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Raczkowanie
|
Zależy. Moja waga to 60 kg, dziennie przyjmuje 40 mg od lipca a mamy koniec kwietnia, skończe- mam nadzieje- z wybraną dawką 200 mg/kg. Wydaje mi się że nie miałam jakiegoś mega dużego trądziku, ale derm stwierdziła że był nasilający się- u mnie to było czoło, policzki, żuchwa, ogólnie przy ustach, plus ta kaszka do teraz, na plecach czy dekolcie też się co chwila coś pojawiało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja skończyłam na dawce 150mg, ale faktycznie u mnie już nic nie ma na twarzy nie licząc blizn i przebarwień. Ciekawe jak będzie w ciągu najbliższych 8 tygodni. Na razie nie zauważyłam zmiany jak nie biorę już leku od tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie wolałam wziąć na maksa tyle ile mogę tylko, w pierwszym rzucie miałam brać jeszcze miesiąc i wtedy by było 175mg, ale stan mojej skóry faktycznie jest dobry, więc to nie ma sensu. Ale jakby chciała mnie zostawić tylko na 120mg to bym się kłóciła, 150mg mnie zadowala, bo to "maksymalna" optymalna dawka, a wole być przezorna. Teraz się zastanawiam tylko czy ruszyć jakiś alkohol w majówkę czy jeszcze zaczekać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Majówka to już będzie 2 tydzień jak nie bierzesz, u mnie po tym czasie skóra wróciła do normalności, watroba też odpoczęła, więc myśle że alko Ci nie zaszkodzi ![]() Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-04-27 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama jestem ciekawa jak będzie z włosami po Izo. W trakcie jakoś to opanowałam maskami do włosów i Vitapilem. No i liczę też że na twarzy zaraz nie będzie smalcu. Wczoraj kupiłam żel micelarny Oillan, bo kończy mi się żel z Biodermy, a obawiam się że Normaderm Vichy to za ciężki kaliber na cerę zaraz po Izo. Interesuje mnie jak sobie ten Oillan z makijażem poradzi. Stosowała może któras z Was dziewczyny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem czy dobrze robię, ale na początku kuracji starałam się nie pic, potem coraz więcej sobie pozwalałam, a ostatnio to już jakbym nie brała żadnych leków. Nie wiem czy tak powinnam, bo w mojej głowie mam mysl: skoro nic zlego w moim organizmie sie nie dzieje, to dlaczego mam sobie odmawiać. A w sumie to chyba zabardzo nie zauważa się co się dzieje z wątrobą.
Muszę Wam przekazać dobrą radę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robiłaś badania ALAT I ASPAT, żeby ocenić jak wątroba się miewa? :P Może jestem paranoiczką, ale były przypadki, gdzie dziewczyna dostała zapaści a druga coś na zasadzie ataku padaczkowego i jakoś tak uznałam, że nawet jeśli to były jakieś pojedyncze przypadki to wolę nie kusić losu i też nie robić kłopotu ludziom dookoła. Zrezygnowałam po prostu z alko na czas kuracji i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kilku dni jestem już na niższej dawce i widzę delikatną różnicę - nie leci mi krew z nosa i oczy przestały łzawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytanie. Na jakie badania konkretnie posłał Was dermatolog? CO zakreślił na skierowaniu? Chodzi o krew.
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. rozmaz 3. cholesterol 4. cholesterol HDL 5. cholesterol LDL 6. trójglicerydy 7. aspat 8. alat 9. bilirubina całkowita + 10. ewentualne badanie krwi w celu stwierdzenia ciąży ale ja korzystam z tańszej opcji jaką jest test ciążowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Ale na nfz? Zaznaczam też, że ma być nfz. Bo jeśli tak,to zabiję babę.
#3920 |
Zakorzenienie
|
Nie, niestety. Byłam prywatnie na wizycie i również prywatnie wykonałam badania, bo zależało mi na jak najszybszym rozpoczęciu kuracji. Za całość zapłaciłam 53zł + 10zł test ciążowy.
Gdybym poszła do rodzinnego po skierowanie na chociaż część badań, to musiałabym czekać tydzień dłużej albo i więcej, bo pobór krwi jest w środku tygodnia, a mnie wtedy i tak nie ma na miejscu. Przepraszam, nie doczytałam, że koniecznie ma być na NFZ. Wybacz! ![]()
Hanni Münzer Edytowane przez kalinolistek Czas edycji: 2015-04-27 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na nfz to robią minimum i dlatego pytałam, bo ja nie mam np. morfologii - dla mnie to na rękę, bo zawsze wychodzi źle, ale mimo wszystko nie chciałabym sobie zrobić krzywdy izo
Uprzejmie informuję, iż w awatarze są Hatifnaty z Muminków. Nie duszki, nie białe parówki z oczami ani też inne rzeczy, jakie mogą Wam przyjść do głowy zbereźnicy jedni ![]() Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2015-04-27 o 17:07 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Reakcje super,przynajmniej widzę,że kuracja nie poszła na marne ![]() Cytat:
Edit: Te badania miałam co każdą wizytę czyli praktycznie co dwa miesiące. Najpierw badanie,wyniki i dopiero wtedy recepta. Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę ![]() ![]() ![]() Zobaczymy jak to będzie bez tabletek. Mam nadzieję,że uporałam się z tym raz na zawsze. Edytowane przez Kasandra117 Czas edycji: 2015-04-27 o 18:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o zaleczenie wszystkiego co miałam na twarzy latami do tej pory to jest niebo a ziemia praktycznie. Mam jakieś 2 bardziej zaczerwienione blizny, ale to słabnie z każdym dniem w sumie. Jak najbardziej było warto pomęczyć się te parę miesięcy dla takiego efektu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.