Nasze kochane pierwiosnki 2008 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 09:48   #3901
dominikowa
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

gosiaczku ja tez czasem mam akcje z tż, ale nie ąz takie jak ty, on juz przegina.
ray - wg tz tez powinnam chodzic w spodnicach i szpilkach, spódnice ok ale szpiliki - niech sobie sam w noch chodzi. A zreszta gdzie ja chodze do spozywczaka bedę sie tak stroic alebo po domu tak łazic.
Za tydzień mamy rocznice ślubu to się wysroje

ja tez popieram podawanie jedzonka łyzeczką. Maja już teraz tak ładnie je że nawet śliniaczek nie jest brudny, buśke wycieram jej po wszystkim chusteczka higieniczna i jest ok.

mnie tez lekarka namawiła na sinlac, dobrze że nie kupiłam skoro piszecie że to takie wstrętne. (ciekawe co ci lekarze z tym sinlackiem?)

ja robie kleik kukurydziany na swoim mleku, chciałam kupic ryżowy ale podobno po nim moga by zaparcia.
i mam pytanie do mam karmiących tylko piersia, na czym robicie kaszki czy kleiki, na swoim mleczku , modyfikowanym czy wodzie.

a moja mała uwielbia czerwony kolor, wczoraj piłam herbatę z czerwonego kubka (taki z nescafe) to ona az sie do niego trzęsła. potem dałam jej w tym kubku jej herbatke i ładnie piła (pierwszy raz z kubka), tylko musiłąm przytrzymywac.

i dużo, dużo zdrówka dla dzieciaczków i mamuś

teso, gratulacje z powodu zakupu działki, ja uwielbiam grzebac w ziemi

30 w 2016

Edytowane przez dominikowa
Czas edycji: 2008-09-22 o 09:52 Powód: skleroza
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 09:58   #3902
Ray
Zakorzenienie

teso dasz rade ja praktycznie cale dnie siedze sama tez bo moj tz ma czesto do wieczora prace zdarza sie ze czasem jest juz bardzo wczesnie ale to zazwyczaj jest mnostwo spraw wtedy do pozalatwiania...

ja ostatnio narobilam malej zakupow w auchen.. bluzeczki po 10 zl wiec wzielam kilka musze poszukac jeszcze tajiej sweterkowej kamizelki w rozsadnej cenie
Stary 2008-09-22, 10:05   #3903
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
ja tez popieram podawanie jedzonka łyzeczką. Maja już teraz tak ładnie je że nawet śliniaczek nie jest brudny, buśke wycieram jej po wszystkim chusteczka higieniczna i jest ok.

ja robie kleik kukurydziany na swoim mleku, chciałam kupic ryżowy ale podobno po nim moga by zaparcia.
i mam pytanie do mam karmiących tylko piersia, na czym robicie kaszki czy kleiki, na swoim mleczku , modyfikowanym czy wodzie.

ja jak robie kaszke to na wodzie ,bo tak tam pisze ,niestety na moim mleku nie mam mozliwosci bo chyba caly dzien musialabym sciagac mam mleka tyle ile marceli trzeba jak bym sciagla a znajac zycie to musiala bym wylac do zlewu bo po 4 lyzkach mała by pluła,wiec nawed nie probuje a pozniej chodzilaby głodna.

marcelke dalej kaszle - mam nadzieje ze to nic powaznego-w nocy tez ja pokasływało i katarek ciagle ja wybudzał-wczoraj mierzyłam jej goraczke ale miala 37,5 wiec to nie goraczka.
za godzinke musze zadzwonic zeby karte wyciagła,zeby tylkko jakiegos jednodniowego urlopu sobie nie wymyslila tak jak kiedys

teso fajnie ze juz dzałeczke niedlugo bedziesz miała-

no a dzis pierwszy dzien jesieni i wszyscy choruja-straszna ta pogoda ,ale ponoc w pazdzierniku ma by jeszcze ponad 20 stopni wiec nie jest zle

ja codziennie jestem sama z marcelkka -musze sobie radzic,maz jak ma wolne to woli isc na grzyby na 3 godziny niz z nami w domu posiedziec tzn z mała :/
juz sie przyzwyczailam.

ja tez sie musze do auchana wybrac czasem niezle promocje sa
Stary 2008-09-22, 10:19   #3904
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość

ja codziennie jestem sama z marcelkka -musze sobie radzic,maz jak ma wolne to woli isc na grzyby na 3 godziny niz z nami w domu posiedziec tzn z mała :/
juz sie przyzwyczailam.
ja też jestem całe dni sama, ale jak TZ kończy o 17, to my akurat zwykle jesteśmy na spacerze i wracaliśmy do domu razem, a potem miał jeszcze z godzinke na zabawy z małym przed kąpielą, a teraz to tylko kąpiel, a i tak będzie musiał się spieszyć bo mały ma jakiś zegarek z tyłku i jak chcieliśmy mu przełużyć i kąpać później to jest histeria... zwykle ok 19.15 zaczyna się marudzenie...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 10:42   #3905
Ray
Zakorzenienie

adatka teraz sa fajne rzeczy w auchen dla dzieciaczkow... mowie bluzeczki po 10 zl w esco tez sa takie co prawda nawet za 8 zl kupilam i nie zeby jakies dziadostwo..

w auchen np sa body po 4,50 niektre sa calkiem calkiem a niektore takie na raz.. ale ja wzielam jedne pod pajacyk do spania musisz sie przejechac duzo fajnych rzeczy widzialam tylko nie kupowalam bo mala i tak ma duzo jedyne co poszukac musze sweterkowej kamizelki jakiejs
Stary 2008-09-22, 10:42   #3906
adatka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9101291]chcieliśmy mu przełużyć i kąpać później to jest histeria... zwykle ok 19.15 zaczyna się marudzenie...[/quote]

to u nas teraz tez tak jest -wczesniej tzn latem kapalam mala ok.20:30-21:00 bo wczesniej nie chciala spac ,a teraz przychodzi 19:30 i juz pomalu szykuje jej wode bo marudzi- ciekawe jak bedzie zima -ona sie chyba dostosowuje do ciemnosci za oknem jak bedzie ciemno o 16 to o 18 juz bedzie maruda.
Stary 2008-09-22, 10:44   #3907
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

ja też coś przeziębiona jestem, Sashka jak narazie zdrowa - odpukać. Ja wypiłam ferwex. Moja je kaszkę non stop, więc jej z butli a tylko obiadek podaję łyżeczką. Co do TŻ, to spędza z nami bardzo dużo czasu, mamy własną firmę, więc z czasem nie ma problemu. Ltem czasami na wieczór na ryby jechał, na piwo i do knajp sam, bezemnei nie chodzi - więc jest ok. Co do ubioru to w spódnicach łażę ale nie w szpilkavh - nie robią w dziecięcym rozmiarze mam rozmiar stopu 33/34

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 10:48   #3908
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
adatka teraz sa fajne rzeczy w auchen dla dzieciaczkow... mowie bluzeczki po 10 zl w esco tez sa takie co prawda nawet za 8 zl kupilam i nie zeby jakies dziadostwo..

w auchen np sa body po 4,50 niektre sa calkiem calkiem a niektore takie na raz.. ale ja wzielam jedne pod pajacyk do spania musisz sie przejechac duzo fajnych rzeczy widzialam tylko nie kupowalam bo mala i tak ma duzo jedyne co poszukac musze sweterkowej kamizelki jakiejs
o to musze sie wybrac- kupic Marceli bodziakow i do spania pajaców ze 3

daphne taka masz stopeczkę ? jej a ile masz wzrostu jesli mozna zapytac ?
Stary 2008-09-22, 10:59   #3909
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
o to musze sie wybrac- kupic Marceli bodziakow i do spania pajaców ze 3

daphne taka masz stopeczkę ? jej a ile masz wzrostu jesli mozna zapytac ?

153 cm

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 10:59   #3910
ula b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
mnie np moj maz denerwuje tym ze on by chcial zebym ja chodzila np w spodnicach i szpilkach hahahah... swietnie .. wszystko fajnie jak bym dziecka nie miala.. kiedys lubilam szpilki itp ale teraz nie wyborazam sobie lazic w szpilach z wozkiem czy ja nosic.. i tak wkurzylam sie ostatnio bo chcialam kupic sobie buty na jesien na plaskim jakies wciagane do kurtki do spodni oczywiscie on pokazywal swoje typy ja swoje..

ale i tak kupie na plaskim bo nie mam zamiary zgrywac panienki w deszczowa pogode z wozkiem.. faceci maja nie pokoleji w glowie czasem
Cytat:
ray-moj maz tez by chcial zebym w miniowkach chodzila - i w rozpuszczonych wlosach-kiedy ja lubie miec calkiem spiete -on twierdzi ze powinnam ubierac sie i czesac tak jak jemu sie podoba- i kiedys własniew sie przez to poklucilismy bo mu powiedzialaqm ze ja sie ubieram tak jak mi jest wygodnie i nie bedzie mi mowił co mam robic i jak.
Cytat:
ray - wg tz tez powinnam chodzic w spodnicach i szpilkach, spódnice ok ale szpiliki - niech sobie sam w noch chodzi.
dziewczyny,a u mnie jest odwrotnie,tzn. poza domem to mam wygladac jak zakonnica(zero dekoldu, spiete włosy,po co mi makijaż, najlepiej żebym źle wygladała) i często się o to kłócimy, a w domu mam się dla niego stroic.
Cytat:
no a dzis pierwszy dzien jesieni i wszyscy choruja-straszna ta pogoda ,ale ponoc w pazdzierniku ma by jeszcze ponad 20 stopni wiec nie jest zle

adatko,a skąd te wiadomości, bo ja wczoraj w dd TVN słyszałam,że możemy sie pożegnac z ciepłem do przyszłego roku?
ula b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 11:09   #3911
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
153 cm
ee to nie jest źle wzroscik dopasowany do stopki (albo na odwrot )

ja to mam znowu problem z butami na płaskim bo moja noga wyglada jak kajak -bo moj nr. to 39-40

Cytat:
Napisane przez ula b Pokaż wiadomość

adatko,a skąd te wiadomości, bo ja wczoraj w dd TVN słyszałam,że możemy sie pożegnac z ciepłem do przyszłego roku?
ogladam TVN meteo i mowili ze jeszcze ciepelłko zawita w pazdzierniku
zreszta u nas dzis jest juz duzo duzo cieplej bo 15 stopni a przez ostatnie dwa tyg. było 5 góra 7 stopni brrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 11:15   #3912
adatka
Zakorzenienie

ale sie wkurr.... wykrakałam sobie sama
zadzwoniłam przed chwilka do lekarza a na na urlopie! w rejestracji powiedziala zeby nie dzwonic na komorke bo jest za granicą bedzie dopiero 6 pazdziernika- i co ja mam teraz z Marcelka zrobic do osrodka isc to beznadzieja!
Stary 2008-09-22, 11:18   #3913
gosiaczek071
Zakorzenienie

bozia spuscic was z oka na kilka godzin :

hmmm co do tego ze ulab ma sie nie stroic nigzdie to przegiecie hehe a chodzenie w szpilkach po domu to tez katastrofa, ci facecie to maja porabane w glowach...

ray ja walansw auchan widzialam sweterkowa tuniczke, nie byla to co prawda kamiezelka (taka widzuialam, akle niebieska) a ta tuniczka tak boska ze nie moglam od niej oczu oderwac, byla fioletowa z perłowa wstazka (na pasie) z kroretkim rekawkiem i perlowa z fioletowa wstazka, za 20 zł. nie kupilam bo byly same duze...al;e moze juz dowiezli nowe. JA w auchan kupilem ogrodniczki i nbluze, jak sioe tam poszpera to mozna yupolowac fajne coiszki, w tesco nie bylam juz danwo. W tym mies juz nie moge nic dla malej kupic, za duzo na nia wydalam i tearz mam problem bo do wyplaty zostalo mi 200 zł tylko i jak mam przezyc za to (jutro lekarz.....) mąz mnie zabije

u nas pada, a ja sie probuje od tesciow zabrac, tak mnie wpienia ta baba ze szok, ponzniej wam opisze bo lece sie pakowac teraz.

aha ja tez w ciagu dnia jestem z hanka sdama (u nas) bo maz wraca ok 17 ale wtedy nie bardzo chce sie mala zajmowac, wezmie ja na chwiole na kiloka minut ale o karmnieniu nie ma mowy, potem kapiel i tyle ją widzial....ehh ja chyba jakas zaslepiona ylam i nie widzialam kiedy on sie taki zrobil, a on udaje ze wsyztsko jest tak jak kiedys,. ze ok i to ja mam schizo jakies i sobie wymyslam.... nie wiem, szkoda gadac... a do seksu to peirwszy leci i wtedy jest wsyztsko cacy... a pomecze go troche teraz niech ma za swioje:

ide sie spakowac naopsize juz od siebie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 12:14   #3914
papryczka
Wtajemniczenie

yyyyy... nie rozumiem jednego: pieszecie, ze mezowie kaza wam w mini i szpilkach chodzic, a wy nie chcecie z wozkiem tak wychodzic, ale zaraz potem ze nie ma ich w domu do wieczora, wiec co za roznica jak jestescie ubrane skoro i tak was nie widza caly dzien????
bo jesli dla nich macie sie stroic, to raz na jakis czas jakis show wieczorkiem mozna zorganizowac hehe. ewentualnie jesli z wozkiem macie tak chodzic, to idziecie razem i oni pchaja wozke czy nosza dzieciaki i juz.
a co do meza uli b, to nie rozumiem.... chce zebys zle wygladala? chyba fajnie sie pochwalic atrakcyjna zona??? czy to chodzi o to, zebys sama tak nie wychodzila, tylko z nim??? coz za infantylne podejscie!
ech ci faceci....
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 12:31   #3915
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka Pokaż wiadomość
yyyyy... nie rozumiem jednego: pieszecie, ze mezowie kaza wam w mini i szpilkach chodzic, a wy nie chcecie z wozkiem tak wychodzic, ale zaraz potem ze nie ma ich w domu do wieczora, wiec co za roznica jak jestescie ubrane skoro i tak was nie widza caly dzien????
bo jesli dla nich macie sie stroic, to raz na jakis czas jakis show wieczorkiem mozna zorganizowac hehe. ewentualnie jesli z wozkiem macie tak chodzic, to idziecie razem i oni pchaja wozke czy nosza dzieciaki i juz.
a co do meza uli b, to nie rozumiem.... chce zebys zle wygladala? chyba fajnie sie pochwalic atrakcyjna zona??? czy to chodzi o to, zebys sama tak nie wychodzila, tylko z nim??? coz za infantylne podejscie!
ech ci faceci....
hehe
ja po calym dniu z marcelka mam ochote wieczorem na kapiel i spac - tylko to kto by mi sie kazal stroic.
w kieckach chodze ale rzadko.za to wlosow nie rozpuszczam wcale bo nie lubie mimo ze mam juz do posladków -myslalam by obciac ale mi szkoda.
moj maz jest tylko dobry jak sobie wypije-wtedy moglby robic za mnie wszystko-juz sie kiedys smialam ze codziennie z rana doleje mu spirytusu do herbaty
ja juz sie przyzwyczailam do tego ze tak jest a nie inaczej- oczywiscie jak idziemy na spacer to on pierwszy do pchania wozka-kiedy ja chce-wrrrrr

gosiaczku-u mnie jest to samo ja o seks chodzi to wtedy biegiem,nic go nie boli,nie jest zmeczony -ja padam na twarz -nie rza byl dzien kiedy musialam nosic marcelke naokraglo bo ciagle sie darla i marudzila-bywalo ze nie jadlam bo nie mialam kiedy sobie zrobic kanapki-ale kogo to interesuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 12:36   #3916
gosiaczek071
Zakorzenienie

papryczko pewnie jemu chodzi o to zeby sie ula nie stroila bo pewnie bedzie kusic innych moj tam, lubi jak ladnie wygladam jak gdzies idziemy i idzie jak paw jak sie za mna ogladaja;D

my juz w koncyu w domu cisza, spokoj... ooooł jessssss aj lajk it

po tej akcji co wczoraj pisalm, ze tesciowa z fochem wyskoczyla to myslaklam ze z rana bedzie wojna itp, juz sie bojowo nastawilam w glowie poukladalam wsyztsko cio mam mowic i jakei teksty walic w arzie jak by sie rzucala a tu nic... dien dobry bble ble... nawet jej do sklepu po bulki pojechalam... za to pozniej znow zaczela swoje wpieprzanie sie, mianowicie robilam malej inhalacje--> (pomijam fakt, ze zepsula mi koncowke do inhalatora, bop ja chciala wyparzyc i kretynka cienki platik wrzucila do wrzatku i gotowala jak butelki, do czego mi sie nie przyznala tylko jak probowalam zakrecic to sie nie dalo no i wtedy sie przyznala...A mowilam jej tyle arzy ze ma nie wyparzac tak tych jej rzeczy... a ta swoje i ma... zepsula mijedyny sprzet ktory hani w katarze pomaga...dobrez ze mozna odkupic ta koncowke, ale jakos poenieedzy nie dala...)--> robilam inahalacje i jak skonczylam to wzielam tel zeby sie dodzwonic do przychodni a mala lezala na brzuszkeu, bawila sie ladnie tylko sdostala czkawki, a ta ja wziela z brzuszka i zaczela nosic, ja mowie zeby jka odlozyla spowtrotem bo ona malo lezy na brzuszku i jesli nie marudzi to niechj sobie lezy na co ona ze nie bo ma czkawke, na co ja ze nie umrze od czkawki i ma ja odlozyc na co n cisza i ją dnosi dalej z durną mina, to wstalam przeszlam sie kilka krojkow do niej i mowie 'niech ja mama odlozy na ten brzuch", odlozyla i zwiala do kuchyni z fochem... co za. juz miala okazje wychowac swoje dzieci dawno temu, nie bedzie mi sie wpieprzala ze swoimi zasadami, kiedys jak hanka byla malutka to mi powiedzuiala ze sie bdzie mnie sluchac, wsyztsko co ja powiem w wychowaniu hani bedzie swiete a tu takie cos... robvi ci jej sie podoba i ja musze juz naprawde stanowczo pwoiedziec zeby do niej dotarlo a potem mi fopchy wali i ryczy i niby moja wina... no sorry,... juz sie boje co to bedzie jak pojde za tydz na ucvzelnie a hania tam 2 dni praktycznie sama bedzie, bo moj maz to przeciez w zycu nie zaprotestuje (tzn w ewidentnyxch kwestiach tak, ale jak np o czyms nie bedzie wiedzial a mu mamusia zmydli oczy ze tak sie robi to co...) ja juz mam traume jak pomysle ze znow mam tam spac i wysluchiwac jej "rad" nie mam co prawda tak przesrane jak migotka ale ta tez przegina... WSPOLCZUJE WSZYSTKIM KTORTZY MIESZKAJA Z TESCIAMI ... bozzzzzz tak mi ulzylo jak z tamtad zwialam, mialam czeakc do wueczora na meza ale sie zabralam z rzeczami, szwagier pomogl wniesc... ide teraz ogarnac troszke dom, a potem musze sie przejsc po ta koncowke inhalatora.papa
Stary 2008-09-22, 13:58   #3917
adatka
Zakorzenienie

dziewczyny jestem przerazona- tz przyszedł z pracy i mi mnowi ze u nas a auchan porywaja dzieci (takie malutkie) dowiedzial sie od kolegi co było w castoramie w Katowicach albo a Auchanie w Sosnowcu.Dzieki szybkiemu postepowaniu nie udało sie zbirom wyniesc dziecka ze sklepu - sostało znalezione w łazience juz przebrane i ogolone do łysa by rodzice nie mogli rozpoznac. Matko!!!!! co sie dzieje na tym swiecie!!
Tak wiec juz nie pojade do auchana po spiochy -tz stwierdził ze jesli juz to bedzie nosił mała cały czas na rekach.
czytałam o tym troche na necie- ale nie ma dokladnie o naszych sklepach za to o innych.
straszne-jak sobie pomyslalam ze moglby mi ktos ukrasc marcelke to az mi swieczki w oczach staneły- koszmar.

Stary 2008-09-22, 14:10   #3918
mała migotka
Zakorzenienie

Cytat:
gusia... ale to ze mala nie bedzie jadla w nocy nie oznacza, ze bedzie te nocki przesypiac. moja teraz je o 20.00 i pozniej gdzies miedzy 4 a 5.30. jednak w miedzyczasie sie wybudza.
.
ehh, mam tak samo, moja się wybudza i wcale nie z godu. po prostu chce siue przytulic albo coś złego sie jej śni i wtedy przytulam ją albo biore do swojegonłóżka. A to zle???

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
MArcelina dziekuje za to co napsialas, ale z moim mezem nie tak latwo. DZis sie postawilam i wypomniaallm mu wsyztsko i byla wojna caly dzien... a pod wieczor tesciowa strzelila takiego focha ze szok... bo juz zegar wybil 19 a ona do Hani "no to idziesz sie myc i spac" na co ja troche chamskim tonem, bo bylam juz wczesniej wsciekla na emza i na jej wpeiprzanie sie we wsyztsko i pwoeidzialam (OGOLNIE DO WSZYSTKICH) "wy to byscie chcieli zeby ona chodzila jak zegarek, to ze jest 19 nie znaczy ze mam ja natychmiat kapac i kalsc spac, bo jest juz TA GODZINA jak sie zrobi spiaca to ja wykapie a nie, tak na sile....,. To my mamy sie dostosowac dio jej potrzeb a nie ona do naszych" na co tesciowa walnela focha polazla do kuchni i tam siedziala i niby plakala (????) a jak maz poszedl spytac o co chodzi itp to ona ze nic, o nic jej nie chodzi i ze on ma isc kapac mala bo cos tam... potem wogole nie przyszla z mlekiem (jak zawsze gdy kapiemy) i wogole nie rzyszla juz do malej nawet i ma focha teraz. Maz mowi ze mam ja przeprosic, a ja sie nie czuje niczego winna, nie bede przepraszac bio nie mam za co i juz...... przewrazliwiona baba i tyle, nie jest pepkiem swiata!!!!A maz ma pretenske i twoerdzi ze ja przegielam i nalezy sie jego mamie szacunek, ja jestem w gosciach ble ble dobra rozumiem, ale ja nie dam sobie na glowe wchhodzic i robic cos pod czyjes dyktando, skoro mala nie ejst o 19 spiaca to coo bede ja szla myc, jak za 20 min zacznie trzec oczka i wtedy sie pojdzie... ona to sie we wwzsytko wpieprza najbardzioej mnie wkureza jak pyta czy zrobilam inhalacje, czy dalam tabletki czy to czy tamto, jakbym byla matką z przypadku i o wsyztsim mi trzeba przypominac... TAk juz ejst, ja to rozumiem ale jak nikt nie bedzie na to reagowal to ona sie nigdy nie zmieni, a smao zwroceniee uwago do fochow prowadzi... bozzzzzzz no wygadalam sie... :
co do meza to ZGROZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!JA BYM NEI POPOUŚCIŁA I ZROBIŁA WOJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziuecko ma oboje rodzicow.Moj tez wraca wieczorem,ale zawsze kapie Małą, i bawi sie z nią tez. Dziewczyno nie daj sie tak
Aha, co do teściowej to doskonale rozumiem Cię i ciesz sie,ze z tą babaa nie mieszkasz, bo ja musze sie meczyc z moj ateściowa na codzien i tymi "dobrymi radami".A najgorsze są teksty,że ona wychowała 3dzieci a to moje pierwsze!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Ostatnio do mnie z tekstem przy Tz,że ja ";tylko zajmuje sie Zuzia i nic nie robie"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cytat:

a moja mała uwielbia czerwony kolor, wczoraj piłam herbatę z czerwonego kubka (taki z nescafe) to ona az sie do niego trzęsła. potem dałam jej w tym kubku jej herbatke i ładnie piła (pierwszy raz z kubka), tylko musiłąm przytrzymywac.

teso, gratulacje z powodu zakupu działki, ja uwielbiam grzebac w ziemi
ja jescze kaszki nie dawałam
Moja tez lubi czerwony kolor.Wszytskie zabawaki w kolorze czerwonym i żółtym. A te zielone ma w nosie
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:31   #3919
ula b
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny jestem przerazona- tz przyszedł z pracy i mi mnowi ze u nas a auchan porywaja dzieci (takie malutkie) dowiedzial sie od kolegi co było w castoramie w Katowicach albo a Auchanie w Sosnowcu.Dzieki szybkiemu postepowaniu nie udało sie zbirom wyniesc dziecka ze sklepu - sostało znalezione w łazience juz przebrane i ogolone do łysa by rodzice nie mogli rozpoznac. Matko!!!!! co sie dzieje na tym swiecie!!
Tak wiec juz nie pojade do auchana po spiochy -tz stwierdził ze jesli juz to bedzie nosił mała cały czas na rekach.
czytałam o tym troche na necie- ale nie ma dokladnie o naszych sklepach za to o innych.
straszne-jak sobie pomyslalam ze moglby mi ktos ukrasc marcelke to az mi swieczki w oczach staneły- koszmar.
ale jak to chyba nie matkom z rak, tylko jak ktoś zostawi i nie patrzy?Ja Ola nigdy nie zostawiam,nawet jak spi.

Cytat:
papryczko pewnie jemu chodzi o to zeby sie ula nie stroila bo pewnie bedzie kusic innych moj tam, lubi jak ladnie wygladam jak gdzies idziemy i idzie jak paw jak sie za mna ogladaja;D
własnie tak,nawet mu mówię,że jakiś dziwny jest,bo inni np. mąż mojej sisotry, też sa dumni jak ich żony się stroją i mogą paradowac z nimi, a faceci tylko się ogladaja i zazdroszszcza.Więc On na to,że Ci faceci to zaraz wyobrażają sobie "Bóg wie co", a ja na to,że oni moga sobie tylko wyobrażac,a On to dostaje,a poza tym to On chyba ocenia po sobie(pewnie sam tak robi?),a On na to,że się nie ogląda za innymi,ale jak ja tak będę paradowac to On się zacznie ogladac za innymi.Kończy sie na tym ,że mówię rób jak chcesz,ale w takim razie i ja się będę ogladac i tak się zamyka błędne koło, a następnym razem jest to samo.

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość

ja jescze kaszki nie dawałam
Moja tez lubi czerwony kolor.Wszytskie zabawaki w kolorze czerwonym i żółtym. A te zielone ma w nosie
To tak jak u nas-tylko czerwone i żółte zabawki wchodza w grę, a kaszkę robię na wodzie nestle mleczno-ryżową z bananami (ale podaję w małych ilościach,bo tylko ,żeby rozrobic leki i zabic ich smak).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 14:52   #3920
qc79
Przyczajenie

Witajcie!!!
Moja mała jutro kończy 6 miesięcyKarmię ją piersią ale od 2,5 tyg.daje też inne posiłki...i tak rano kleik ryżowy robiony na mleku modyfikowanym(NESTLE)taki jak papka,potem zupka jarzynowa(ze słoiczka),podwieczorek jabłuszka(ze słoiczka)i na kolację kleik ok.50 ml.Między czasie daję jej cyca kiedy tylko chce...
qc79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:56   #3921
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
ja słyszałam takie opowieści o jakimś sklepie w mysłowicach, ale ogólnie wydaje mi się to dziwne, bo w tym czasie kiedy niby dzieci były przebierane w łazience to zdążyli by je 5 razy ze sklepu wynieść i odjechać. wiec nie bardzo wiem czemu miałoby to przebieranie służyć. i myślę ze to znów takie miejskie legendy.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 16:57   #3922
ula b
Raczkowanie

dziewczyny zapomniałam napisac,że Olgierdowi wychodzi pierwszy ząb.Odkryłam to podając mu dziś zupkę.Kiedy włożyłam metalową łyżeczkę to coś zazgrzytało(palcem nie byłam w stanie wyczuc,ale jak zajrzałam do buzi to widac dolnego lewego siekacza)

Kończę, bo muszę podgrzac obiad .Pa
Stary 2008-09-22, 20:03   #3923
mała migotka
Zakorzenienie

o do zebów, to czytałam,ze im póżniej wyjda to tym zdrowsze i mocniejsze sa potem (to samo niby dotyczy włosów)a i jescze najbardziej boli jak wyrzynają się tzronowe zęby..
Stary 2008-09-22, 20:06   #3924
mała migotka
Zakorzenienie

gratuluj ząbkow

a co do tego porywania dzieci, to tak jak ula b napisała-pewnie to jakies "miejskie leandy". U mnie w ieście jakiś czas temu chodziły takie plotki,że porywane są dzieci przez czarne bmw... az nawet napisali o tym artykuł w gazecie.Tam zaznaczyli,że konsyltowali tą sprawe na policji i oni o żadnych porwaniach nie wiedzili... ehh..

Co do teściowej, to dziś tez mi kolejny numer odwaliła.. co z ababa,jużnaet nie chec mis ie pisac.. bo tak w ogóle to na jej temat mogłabym ksiązkę napisac...
Marze o własnym lokum, no ale dalekoa droga do tego marzenia
Stary 2008-09-22, 20:53   #3925
gosiaczek071
Zakorzenienie

nie no migotko bez prsesady, nie mowilam ze maz nie kapie malej i wogole sie nia nie zajmuje... Bawi sie z nia jak wraca z pracy, tylko u tesciow chce miec spokoj. DZiss np ja wzial i bawili sie i szaleli ptrzez godzine az do kapieli, heh. Mala az kwiczala a jak potem po kpeili poszlysmy zeby maz dal jej buziaka na dobranoc to az sie cala rozesmialaa. W jkapieli ZAWSZE uczestniczy, chyba ze idzie na trening i doszlismy OBOJE do wniosku, ze tesciowka przegina i maz obiecal z nia pogadac. Ciekwae jak to wyjdzie hehe:

co do porywania dzieci- bez komentarza, jak matka zopstawia dzieciaka samopas w sklepie, to jestem w stanie uwierzyc ze ktos moze porwac (bozzz tylko po co:co nfused: dla okupu?? a skad maja znac adersy czy telefony tych biednych ludzi.....) ale jak ktos dziecka pilnuje to nie da rasdy mu porwac dziecka... ja tam mala zawsze mam przy sobie, do apteki biore, do sklepyu , wszedzie... niigdy niegdzie jej nie zostawialm samej w wozku u nie zostawie...

ide spac papa
Stary 2008-09-22, 20:59   #3926
sprezyna
Rozeznanie

ja dzis tylko na chwilke - czeka mnie wieeeelka sterta prasowania...
na poczatek dla wszystkich - duuuuzo zdrowka!!!

gosiaczek,adatka,ula b i inne ktore maja problemy z tz-tami - wspolczuje i mocno was sciskam!!
nie dajcie sie - oni tez sa rodzicami i tez musza sie maluchami zajmowac! nie dajcie sie! dobrym pomyslem jest zostaiwenie tz na weekend tzn sob/niedz na caly dzien z maluchem - niech sami zobacza ze to nie wakacje - u nas poskutkowalo poza tym nie narzekam na mojego meza - wpatrzony wmala jak w obrazek i zawsze jak jest w domu to staram sie zeby jak najbardziej uczestniczyln w zyciu emilki - bawi sie z nia,kapie i nawet karmi - zawsze w weekendy to jego zadanie

co do tesciowej - nie jest umnie bardzo zle ale tez wie najlepeij jak powinnam emilke wychowywac...np.zawsze mala jest za lekko ubrana - np. nie ma czapeczki a to juz wrzesien (co z tego ze u nas jest 25 st we wrzesniu) i to co mnie najbardziej wrkur... - "dlaczego wy ja tak stroicie,jeszcze ja ktos urzeknie!" - chyba najglupszy tekst jaki w zyciu slyszalam...
jakie szczescie ze jestesmy tak daleko od domu..
no i oczywiscie nieustanne rady na temat karmienia - bo ona napewno sie twoim mlekiem nie najada,ja juz dawno dawalam kaszke i nawet obcinalam smoczek zeby lepeij lecialo...wrrrr...
jak juz mowilam - na szczescie mieszkamy daleko...

a z dobrych wiadomosci - dzis bylysmy na badaniach i stwierdzone napewno ze mala nie ma refluksu nerkowego!!! najlepsza wiadomosc!!

lece

buziaki
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:59   #3927
gusia..
Rozeznanie

Ja kaszkę robię na wodzie i kupuje taką co na wodzie można robić.

Ula b gratulacje pierwszego ząbka

qc79 witaj
Stary 2008-09-22, 22:04   #3928
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Sprezynko bardzo sie ciesze ze z mała ok

Cytat:
gusia no nie wiem czy tak do konca to ci wygodnie wyjdzie..... a jak bedziesz chciala dac papke, obiadek czy deser, to tez bedziesz sie bawic w butle??? bedziesz to musiala rozdrabniac i z czasem z tym bedzie wiecej "zabaway" niz z lyzeczką. A jak juz raz zaskoczy lyzeczką to kolejne razy pojdą juz gladko... Pooza tym nie jest powiedziane ze akyrat u ciebie jedzenie bedzie fruwalo po calym domu, przeciez kazdy bobas je naczejh, nie znaczy ze wsyztsko musza sie paprac z jedzeniem i brudzic. MOja lmala tylko za pierwszym razem byla upaćkana, ale absolutnie to jedzenie nie latalo po calym domu, trzeba zmineic wyobrazenia ksiazkowe i filmowe na temat jedzenia dziecka. U nektorych nasszych dziewczyn byl syf naokolo (ze tak to nazwe) a u innych nie, wiec nie powinans sie od razu nastawiac, ze u ciebie tez bedzie sodoma i gomora... MOja mala np oproznila w trymigi cala miseczke kaszki i brudny byl tylko sliniak i to tez bez przesadyzmu, dzien wczesniej tylko (czyli przy 1 probie) usyfila siebie i mnie i tetre. Ale jak widac zaskoczyla i ladnie je , poki co... takze faktycznie przemysl to bo z czasem moze sie okazac, ze lepij bylo zaczac lyzeczka niz sie bawic w rozdrabnianie zeby sie przez smoczek zmiescilo, juz nie wspomne o tym, ze nasze maluchy powinny sie juz uczyc jesc normalnie. TAkie moje zdanie
no można podawac jedzenie lyzeczka, nawet trzeba ale akurat kaszke na noc to lepiej z butli bo dziecko wtedy przy butli zasypia a przynajmniej jest dobrze najedzone na noc i dluzej spi. to znaczy ja tak to widze i tak chcialabym nauczyc aleksa. u mnie nie ma obaw ze on zapomi jak sie lyzeczka je ale moglby tez ze smoka troche kachy pojesc. marzenie scietej glowy niestety. efekt jest taki ze nie mam jak wyjsc wieczorem chyba ze mlody juz spi a to nei zawsze uda mi sie go uspic o przyzwoitej godzinie i czasem zasypia o 21-22

Cytat:
kaszki mam 3 mleczno ryzowa z brzoskwiniami i bananami -robie na wodzie, mleczno pszenna z truskawkami-na wodzie i ryżowa-na mleku. ale tej ostatniej jeszcze nie robilam bo tak smao jak adatka nie mam tyle mleka. znaczy mam zamrozone ale u mamy wiec chyba teraz zaczne rozmrazac jak do rodzicow pojade i kaszki robic

Cytat:
ech ci faceci....
ło matko co wy z tymi chlopami macie... normalnie im wiecej czytam tym bardziej jestem losowi wdzieczna za swojego. oprocz tego ze czasem sie zawiesza i wiecznei spoznia to raczje narzekac nie moge. cieszy sie jak ladnie wygladam i generalnie wystraczy mu jak mam troche wiekszy dekolt, ale nie smial by mi mowic jak mam sie ubierac. za to czasem niesmialo poprosi o jakas kreacje nocna, a mam ich sporo i tu chetnie go slucham nawet w szpilkach polatam a co
tez papryczko tego nie kumam..

Cytat:
u nas to keidys jezdzila czarna wolga ale nie wykluczam ze tskie przypadki sie zdarzaja. zawsze sa chetni zeby kupic dzieci. ja tez nigdy aleks anie zosatwiam w wozku a w markecie mam go w chuscie. raczej wiec mi go niekt nie ukradnie

aleks osttanio wybrzydzal przy jedzeniu myslalmz e mu moze nei smakuje albo ma kryzys jakis lyzeczkowo-jedzeniowy a tu sie okazalo ze on po rpostu nei byl glodny a ja go rpobowalam na sile karmic. musze mu wieksze przewry miedzy posilkami robic. bo jak dzis nie zdazylam na czas mu podac bo nei udalo mi sie wrocic ze spaceru a potem jesze zanim sie odgrzalo to mlody byl wsciekle glodny. nic nie marudzil, zjadl caly sloiczek jarzynek z indykiem i nawet nie pisnal przy jedzeniu. a ja sie tak zawzielam ze go troche musze podtuczyc ze biedne dziecko mialo pelny brzuszek stale i nie dziwota ze jesc nei chccialo. boshe jaka czasem glupia jestem...

no i postanowione. na sylwestra lecimy z aleksem do korei do tatusia. posiedzimy tam 2-3 miesiace. zobacze wreszcie jak to jest miec mieza dluzej niz 3 tygodnie w domu. zeby tylko nie doprowadzilo to do rozwodu hehe. rany ale bedzie ciekawie juz sie nie moge doczekac. a TZ sie stresujue czy samolot udzwignie te wszystkei nasze graty bo jak jade do rodzicow to zabieram ze soba tyle bagazu ze auto jest wypchane p[o brzegi. za to jestem juz mistrzynia pakowania. a moj synek zostanie niedlugo globtrotterem tyle jezdzi po polsce. za miesiac bedziemy go na wegry targac. zapowiada sie ciakawy koniec roku

gosiaczku no z tesciowymi trzeba krotko. nie dac sobie wlezc na glowe ale TZ musi byc sprzymierzencem bo inaczej to cienka sprawa. a z tym wyparzaniem to jakas skaza narodowa chyba moja mama, tesciowa babcia, niania wszystkei jak jeden maz wyparzaja. normalnei czuje sie jak wyrodna matka ze tylko myje mu zabawki a nie gotuje...
kasia_sloneczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 22:15   #3929
sprezyna
Rozeznanie

i jeszcze ostatnie zdj z pikiniku w niedz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.JPG (29,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b.JPG (44,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1c.JPG (22,5 KB, 8 załadowań)
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 22:21   #3930
bandola18
Zadomowienie

Witam!
U mnie z nowości też pierwszy ząbek -lewa dolna jedyneczka! I to naprawdę ząbek a nie fałszywy alarm.
Z tego powodu Krzyś jest często marudny i wpycha wszystko do buzi, a najbardziej się złości na gryzaczki, więc zupełnie nie rozumiem dziecka.
Najlepsza zabawka to pilot do telewizora i wszystko co znajduje się na ławie, no bo nie jest w zasięgu ręki i to go denerwuj. Śmieszy mnie to, że chciałby wszystko dotknąć, złapać, pójść - tylko, że nie może...Ma wtedy minę takiego łobuza, ja już sobie wyobrażam jak zacznie raczkować a potem chodzić... a właściwie sobie nie wyobrażam

Co do teściów to nie ingerują w moje małżeństwo a tym bardziej w wychowanie syna, owszem wyrażą swoje zdanie, bo w sumie każdy je ma ale nic na siłę. No i ja mam ten komfort, że z nimi nie mieszkam.

A co do ubioru to z mężem nie mam takich problemów mogę paradować w domu jak chcę, nawet w wyciągniętym swetrze czy dresie a na zewnątrz zakładam wg mojego upodobania. Poza tym znamy swój gust i kupujemy sobie ciuchy, które nam się podobają.

Co do opieki nad dzieckiem to też jest wygodnicki i się przyzwyczaił, ze większość czasu ja się nim zajmuje, ale nie mam problemu z opieką jak chce gdzieś wyjść albo czymś się zająć. A kąpie zawsze TŻ, uwielbiają razem ten wieczorny rytuał i ja im go nie odbieram.
Czasami owszem są zgrzyty i różne pojmowanie wychowania dziecka ale jakoś leci ...
Co do plastikowej tarki to kupiłam ją ostatnio w Leclerku ale ta sieć nie wszędzie jest, a nie pamiętam kto się pytał, chyba Vea a w Gdańsku nie ma.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości