tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 06:53   #3901
olunia969
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez ironcia Pokaż wiadomość
waga wyższa o kg, ale nic więcej się nie zmieniło, bo tylko jeszcze trochę pupa urosła, dziś to zauważyłąm po spodniach których od miesiąca nie nosiłam o jakies 2 cm więcej no a co do reszty to po staremu, uda tak jak były, brzuszek również taki jaki był no i tylko gora z leksza większa xD bo za niedługo chyba czeka mnie zmiana rozmiaru stanika xP
hehe ja juz musialam zmienic. Z misieczki B na C :p, a YAZ biore juz pol roku.. pupka tez troche urosla co mnie nie zadowala a mojego TŻ wrecz przeciwnie :P. reszta bez zmian :P
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 09:25   #3902
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olunia969 Pokaż wiadomość
hehe ja juz musialam zmienic. Z misieczki B na C :p, a YAZ biore juz pol roku.. pupka tez troche urosla co mnie nie zadowala a mojego TŻ wrecz przeciwnie :P. reszta bez zmian :P
mi tam nie przwszkadza trochę większa pupa, bo jest ikrąglejsza, no i oczywiście mój TŻ jest happy bo ma za co złapać xD
a co do stanika to na razie jeszcze pasują te które mam, aczkolwiek widzę, że to się zmini, bo powoli zaczyna co nie co wypływać xD
Stary 2009-08-11, 12:49   #3903
kapeluszka17
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to kapeluszka17

witam
Biore juz drugie opakowanie Ogólnie jestem zadowolona. Plamienia znikły Przytyc nie przytyłam
ale ostatnio poszalelismy z moim TŻ hmm...
Tabletkki staram sie brac regularnie. Najdłuższe spóźnienie do 2 godziny;/ hmm... Nie było biegunki,wymiotów. Mam sie czym martwic? Czy okres przyjdzie normalnie
Stary 2009-08-11, 14:00   #3904
DreamEater
BAN stały

GG do DreamEater

Jestem w trakcie 3 opakowania YAZ, poczatkowo troszke sie przerazilam ze wzgledu na cene w wiekszosci aptek, jednak w jednej znalazlam YAZ za 36zł . Yaz zaczelam brac ze wzgledu na torbiele, jednak ma on wiele plusow, przede wszystkim poprawila mi sie cera! Miesiaczka uregulowala sie przy drugim opakowaniu, poczatek 25 tabletka, koniec 28 .
Mam do was takie pytanie, ile czasu mozna brac tabletki? W sensie, czy trzeba robic jakies przerwy w braniu co iles lat? Bo i takie rzeczy slyszalam, ale wole sie upewnic
DreamEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 15:25   #3905
mpatrycja
Przyczajenie

Witam... mam problem. Zażywam tabletki ok. godziny 17:30. Zazwyczaj robię to o 18:00. Wziełam wcześniej ponieważ tego dnia wybierałam się na imprezę. Około godziny 24:00 wymiotowałam. I teraz pytanie czy ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona?? Wydaje mi się że w ciągu 6 godzin tabletka powinna się rozpuścić. Tego samego dnia i następnego się kochałam i teraz mam lęk że mogło coś się stać. Sytuacja miała miejsce w sobotę (z soboty na niedzielę), ale dopiero teraz przypomniała mi się ta sytuacja i nie powiem żebym się nie bała. Czekam na odpowiedź i opinie co o tym sądzicie. Z góry dziękuję
mpatrycja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 16:06   #3906
natasza25
Przyczajenie

hej;-)biore yaz od 6 miesiecy wczesniej bralam Jeanine i jezeli ktos ma problem z tradzikiem to bardao poelcem Jeanine to wlasnie on wyleczyl mi tradzik a obecnie biore Yaz i czuje sie super ale na stan cery to on wogole nie pomaga.

Edytowane przez natasza25
Czas edycji: 2009-08-11 o 16:12
natasza25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:00   #3907
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapeluszka17 Pokaż wiadomość
witam
Biore juz drugie opakowanie Ogólnie jestem zadowolona. Plamienia znikły Przytyc nie przytyłam
ale ostatnio poszalelismy z moim TŻ hmm...
Tabletkki staram sie brac regularnie. Najdłuższe spóźnienie do 2 godziny;/ hmm... Nie było biegunki,wymiotów. Mam sie czym martwic? Czy okres przyjdzie normalnie
Cytat:
Napisane przez mpatrycja Pokaż wiadomość
Witam... mam problem. Zażywam tabletki ok. godziny 17:30. Zazwyczaj robię to o 18:00. Wziełam wcześniej ponieważ tego dnia wybierałam się na imprezę. Około godziny 24:00 wymiotowałam. I teraz pytanie czy ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona?? Wydaje mi się że w ciągu 6 godzin tabletka powinna się rozpuścić. Tego samego dnia i następnego się kochałam i teraz mam lęk że mogło coś się stać. Sytuacja miała miejsce w sobotę (z soboty na niedzielę), ale dopiero teraz przypomniała mi się ta sytuacja i nie powiem żebym się nie bała. Czekam na odpowiedź i opinie co o tym sądzicie. Z góry dziękuję
czytałyście chociaż ulotkę?...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 19:14   #3908
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpatrycja Pokaż wiadomość
ULOTKA MOJA DROGA, ULOTKA!!!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:14   #3909
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Ulotki naprawde nie gryza i nie zapladniają....

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:29   #3910
sszyszunia
Przyczajenie

Dla mnie są to pierwsze tabletki, jakie zaczynam stosować. Mam takie pytanie: dziś dostałam okres o godz. 21:30 i o 22:00 od razu jak się zorientowałam przyjęłam pierwszą różową tabletkę, czyli od tej pory każdego dnia o 22 mam przyjmować następną? czy taka godzina m jakieś znaczenie? może lepiej było poczeakć do drugiego dnia cyklu, bo w ulotce jest zaznaczone, że można je przyjąć 2- 5 dniu cyklu ale jednocześnei pamiętając o dodatkowym zabezpieczeniu przez 7 dni.

Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi
sszyszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:47   #3911
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sszyszunia Pokaż wiadomość
Dla mnie są to pierwsze tabletki, jakie zaczynam stosować. Mam takie pytanie: dziś dostałam okres o godz. 21:30 i o 22:00 od razu jak się zorientowałam przyjęłam pierwszą różową tabletkę, czyli od tej pory każdego dnia o 22 mam przyjmować następną? czy taka godzina m jakieś znaczenie? może lepiej było poczeakć do drugiego dnia cyklu, bo w ulotce jest zaznaczone, że można je przyjąć 2- 5 dniu cyklu ale jednocześnei pamiętając o dodatkowym zabezpieczeniu przez 7 dni.

Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi
dobrze przyjęłaś i możesz brać dalej o 22. jesteś już chroniona.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 06:46   #3912
sobolesiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
a myślisz, że w ulotce to tak dla żartów napisali, że się wchłania do 4 godzin?
Nie, no bez przesady Ulotke czytalam kilka razy nawet jest chyba napisane , ze do 3. Ale wiesz , różnie to bywa.
sobolesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 07:36   #3913
DreamEater
BAN stały

GG do DreamEater

mam do was pytanie
tabletki normalnie przyjmuje o godzinie 21:30, czy nic sie nie stanie, tzn. czy skutecznosc bedzie taka sama, jesli zaczne je brac rano?
DreamEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 09:48   #3914
anulowo
Przyczajenie

Witajcie,
Pewnie i tak większość z Was odeśle mnie pewnie do czytania ulotki ale cóż... Otóż dziś wieczorem biorę ostatnią białą tabletkę - kończę tym samym drugie opakowanie tab. Przy pierwszym opakowaniu okres pojawił mi się przy elegancko przy 2 tab i trwał 3 dni Dziś kończę drugie opakowanie a tu NIC :/ zrobiłam w pracy test i wyszedł negatywny. Postanowiłam że drugi zrobię jutro rano. Może panikuje ale ...
Napiszcie czy też tak miałyście że mimo iż po pierwszym opakowaniu było wszystko git jak w zegarku a przy drugim coś się rozregulowało ...
anulowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 10:51   #3915
madzia13005
Przyczajenie

Witam. mam pytanie czy to normalne, ze po tabl. anty moj okres trwa tylko 3dni?dla mnie to az dziwne bo zawsze mialam okolo 7... i ogolnie nie mam poki co zadnych skutkow ubocznych, zadnych plamien itp tyle ze biore Yaz dopiero 2miesiac... prosze o odp
madzia13005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 11:09   #3916
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulowo Pokaż wiadomość
Witajcie,
Pewnie i tak większość z Was odeśle mnie pewnie do czytania ulotki ale cóż... Otóż dziś wieczorem biorę ostatnią białą tabletkę - kończę tym samym drugie opakowanie tab. Przy pierwszym opakowaniu okres pojawił mi się przy elegancko przy 2 tab i trwał 3 dni Dziś kończę drugie opakowanie a tu NIC :/ zrobiłam w pracy test i wyszedł negatywny. Postanowiłam że drugi zrobię jutro rano. Może panikuje ale ...
Napiszcie czy też tak miałyście że mimo iż po pierwszym opakowaniu było wszystko git jak w zegarku a przy drugim coś się rozregulowało ...
normalna sprawa, nie martw się ciążą tylko czekaj na krwawienie. jak nie przyjdzie to też nie panikuj, tak też się może zdarzyć.

Cytat:
Napisane przez madzia13005 Pokaż wiadomość
Witam. mam pytanie czy to normalne, ze po tabl. anty moj okres trwa tylko 3dni?dla mnie to az dziwne bo zawsze mialam okolo 7... i ogolnie nie mam poki co zadnych skutkow ubocznych, zadnych plamien itp tyle ze biore Yaz dopiero 2miesiac... prosze o odp
skrócenie krwawienia jest normalne przy tabletkach, nie cieszysz się?

Cytat:
Napisane przez plm Pokaż wiadomość
WIITAM !

Dziewczyny baardzo prosze o pomoc.

W tym miesiącu okres wypada mi równo w mój wakacyjny wyjazd, czy mogę wiec zaraz po 24 tabletce anty zamiast placebo wziąźć anty z kolejnego opakowania??????
Czy wtedy nie bede miała okresu /??
możesz i krwawienia raczej nie będziesz mieć, ewentualnie jakiś plamienia.
ja tak robiłam dwa razy, plamień ani krwawienia nie miałam.
Stary 2009-08-12, 13:45   #3917
marcia
Raczkowanie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez ellla13 Pokaż wiadomość
hej, też na mnie dziwnie patrzą w aptekach (Kraków), więc mam pytanie czy już ktoś je znalazł i w jakiejś aptece w Krakowie je można kupić?! cena miała być podobna do Yasminelle, czyli 36-40 zł
Ja kupuję na Karmelickiej w BOBILEWICZU
marcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 17:59   #3918
Sayouri89
Raczkowanie

Niedługo zacznę brać Yaz. To moje pierwsze tabletki. Trochę poczytałam i niektóre skutki uboczne są przerażające. Nie byłam w stanie przeczytać wszystkich stron zapisanych tutaj. Czy któraś z was zażywa Yaz na tyle długo by powiedzieć po jakim czasie się wszystko normuje. Bo wiem, że niekoniecznie po 3 m-cach.
A, i jeszcze jedno. Studiuję w innym mieście, czy mogę mieć blister w domu - na studiach brac z jednego, a po przyjeździe do domu tabletki z tego drugiego? bo jak zapomnę ich wziąć na weekend do domu lub odwrotnie to będzie kiszka

Edytowane przez Sayouri89
Czas edycji: 2009-08-12 o 18:06
Sayouri89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 18:21   #3919
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sayouri89 Pokaż wiadomość
Niedługo zacznę brać Yaz. To moje pierwsze tabletki. Trochę poczytałam i niektóre skutki uboczne są przerażające. Nie byłam w stanie przeczytać wszystkich stron zapisanych tutaj. Czy któraś z was zażywa Yaz na tyle długo by powiedzieć po jakim czasie się wszystko normuje. Bo wiem, że niekoniecznie po 3 m-cach.
A, i jeszcze jedno. Studiuję w innym mieście, czy mogę mieć blister w domu - na studiach brac z jednego, a po przyjeździe do domu tabletki z tego drugiego? bo jak zapomnę ich wziąć na weekend do domu lub odwrotnie to będzie kiszka
każda reaguje inaczej, zazwyczaj skutki uboczne mijają po tych 3 miesiącach, a jak nie to się zmienia tabletki.

możesz brać tabletki z 2 blistrów ale po co tak mieszać, potem nie będziesz pewna czy wzięłaś tabletke czy nie, po to są tam paski z dniami tygodnia i używa się 1 opakowania...
Stary 2009-08-12, 20:14   #3920
Klicha
Przyczajenie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

ja też na Świętokrzyskiej byłam i kupiłam za 39 zł.
Klicha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 20:44   #3921
Zapach deszczu
Zadomowienie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

W moim mieście we wszystkich aptekach kosztuja 43 zł. A teraz tak nie na temat- czy są droższe tabletki hormonalne w Polsce? Jeśli tak to jakie i ile kosztują?
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 20:44   #3922
lolitka113
Przyczajenie

Dziewczyny mam problem...biorę tebletki YAZ właściwie kończe opakowanie jutro mam ostatnią tabletkę placebo...i dzisiaj kochałam się ze swoimi chłopakiem i skończył we mnie...i nie wiem czy przy tych tabletkach placebo jestem też w pełni chroniona?
lolitka113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 20:46   #3923
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood

Cytat:
Napisane przez lolitka113 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem...biorę tebletki YAZ właściwie kończe opakowanie jutro mam ostatnią tabletkę placebo...i dzisiaj kochałam się ze swoimi chłopakiem i skończył we mnie...i nie wiem czy przy tych tabletkach placebo jestem też w pełni chroniona?
tak, jestes. glupio mi mowic bo ciagle to pada wiec cii.. ale blagam dziewczyno, ulotka

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 21:15   #3924
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misunderstood Pokaż wiadomość
tak, jestes. glupio mi mowic bo ciagle to pada wiec cii.. ale blagam dziewczyno, ulotka

gorzej jak po tabletkach placebo nie rozpoczniesz nowego opakowania.
Stary 2009-08-12, 21:47   #3925
Sayouri89
Raczkowanie

Rosaline chodzi mi o to, że czasem tak bywa-pakowanie w pośpiechu, itd. jak nie zabiorę tabletek to co wezmę w weekend w domu? :P tylko o to mi chodziło. jakoś tam sobie napiszę i się nie pomiesza to tylko tak na wszelki wypadek
Sayouri89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 22:05   #3926
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sayouri89 Pokaż wiadomość
Rosaline chodzi mi o to, że czasem tak bywa-pakowanie w pośpiechu, itd. jak nie zabiorę tabletek to co wezmę w weekend w domu? :P tylko o to mi chodziło. jakoś tam sobie napiszę i się nie pomiesza to tylko tak na wszelki wypadek
no to możesz, wszystkie różowe mają ten sam skład
Stary 2009-08-12, 22:58   #3927
rapifen
Zakorzenienie

A ja wam powiem że najadłam się stresu :/ 5 miesięcy miałam okres na 4 tabletce placebo, a ostatnio - nie wystąpił! Czekam znerwicowana czekam robię test wpadam w panikę... A on po prostu się przesunął. Aaaarghhh nie wiem czy to normalne ale myślałam że mi serce pęknie.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 07:45   #3928
eratoo
Przyczajenie

Hej!

Jestem w trakcie brania 3op tabletek. Po drugim opakowaniu dostalam okres 4 dnia tabletek placebo, co prawda trwal tylko 2 dni i byl bardzo skapy no ale byl. Od tamtej pory boli mnie podbrzusze, ciagle chodze do toalety no ale najgorsze jest to ze dzis zaraz po przebudzeniu zobaczylam ze mam tone zoltego ciagnacego sie sluzu!!! Nic mnie nie swedzi piecze itp, co moze byc przyczyna? Nigdy nie mialam takiego sluzu i troche mnie to niepokoi... Czy ktoras z Was przechodzila cos podobnego?
eratoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 08:23   #3929
anulowo
Przyczajenie

Witajcie ponownie
Jestem panikarą :-P Wczoraj panikowałam a dziś pojawił się okres uf uf hi hi hi
Zaczynam dziś 3 opakowanie i co do skutków ubocznych to mogę powiedzieć że prócz przesunięcia się okresu z drugiej białej tabletki na 4 tab. to jest OK.
Fakt że na początku pierwszego opakowania miałam małe kołatanie serca ale się uspokoiło Piersi pozostają w swoim rozmiarze he he, waga nie wzrosła a nawet spadł mi apetyt - mogę zjeść jeden posiłek w ciągu dnia i spoko nawet bez śniadania nie czuje głodu, no ale na to nie narzekam. Przy pierwszym opakowaniu jak w większości przypadków miałam plamienia ale się unormowało.
Pozdrawiam wszystkie YAZ'owiczki :P
Trzymajcie się
anulowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:08   #3930
ewka1987
Rozeznanie

a ja mam takie pytanie, mianowice powinnam zaczac brac tabletki od pierwszego dnia miesiaczki ale niestety spoznia sie juz 3 dni (zostaly mi przepisane na uuregulowanie okresu). czy moge je zaczac brac nie dostajac okresu? moj lekarz jest na urlopie i dlatego pyatm sie was
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości