|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cass ładny brzuszek
![]() UnholyOne płaszczyk śliczny ![]() a ja już z ledwością dopinam swoje kurtki ![]() ![]() Żeby juz przyszła ta wiosna I tak mi się przypomniało ktoś tu kiedyś pisał o tym, że ma listę z wyprawką z tamtego roku - niestety mam chyba początki sklerozy, bo nie pamiętam kto ![]() ![]() aha i któraś mamuśka kupiła poduszkę-tasiemca do spania z Motherhood, czy wartuje ona swojej ceny? Svinecka daj znać co z Twoim małym, czy to coś poważnego ?
![]() |
#3902 |
BAN stały
|
nareszcie, przeczytałam wszystko - muszę nie wyjeżdżać albo brać laptopa ze sobą
![]() to tak po kolei : Svinecka trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() Witam cię czarnolaska ![]() lenusia trzymam kciuki oczywiście ![]() cassandra - brzusio piękności ![]() UnholyOne, piękne ciuszki - ja też chyba zapoluję na taki płaszczyk ![]() Mariolasl, to my tak samo, nie doczytałam jakoś. U mnie już ok pani doktop powiedziała, że nici z przytulenek do następnej wizyty tej planowanej, którą mam 23 marca. potem mam zapytać lekarza, myślę że pozwoli bo już dziś wszystko wróciło do normy. Po prostu za mocno poszaleliśmy - w ciągu tyg mąż wracał późno i tak w weekend jak byliśmy u jego rodziców... Gin powiedziała, że szyjka zamknięta z łożyskiem też ok i to efekt igraszek, wydaje mi się że coś z szyjką bo to ona mogła chyba być najbardziej podrażniona. najważniejsze że wszystko ok, śluz też już biały. A Amelka szaleje cały czas ![]() ![]() chyba wszystko napisałam |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Mamuski udzielam sie na wątku "juz nie panny, ale zawsze młode" i nasza Agatka tez.......wczoraj napisala wiadomosc, ktora mnie zasmucila.....ale juz wszystko dobrze!
Napisane przez Agata R czesc ![]() taksie za te remonty wzielam ze w szpitalu wyladowalam... zaczelam plamic i sie wystraszylismy nie na zarty... ![]() ha a teraz zapytacie jakim cudem pisze??? ![]() ![]() buzka ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-03-09 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Ale mamy fajną stronkę wizażową. Bardzo mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam narazie tylko skarpeteczki, buciki i kilka darowanych ciuszków ![]() ![]() ![]() Moja siostra zaczyna szlaeć z zakupami ![]() Zobaczcie co mój Dzidziołek dostał od cioci .... tzn dostanie, bo narazie przeysłała mi tylko zdjecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja tak nie mam.Nigdy się nie wylogowuję, a jak wchodzę to już jestem na swoim profilku ![]() Życzę zdrówka dla syneczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam jak za dużo spaceruję i za dużo stoję-zakupy itp to mi twardnieje, a jak dzień mam lihhtowy to nic takiego mi się nie dzieję.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I poduszkę też kupowała Tru ![]() Cytat:
![]() Nie było mnie 3 dni i tez załowałam, ze laptopa nie zabrałam ze sobą ![]() Super, ze chłopak potwierdzony w 100% ![]() Moja tesciowa wczoraj jakos nie chciała uwierzyć, że wiemy na pewno ze to chłopak ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze to nic powaznego i Agata szybko wyjdzie z tego szpitala! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
dokladnie:
Skurcze Braxtona-Hicksa Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa. Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy. Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
#3911 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dobrze, że już wszystko ok i plamienie ustało. Teraz trzeba się tylko oszczędzac ![]() Dziękuję za pochwałki ciuszków. Płaszczyk bardzo fajny, nawet jakby w lecie było zimno to się zmieszczę ![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Wtajemniczenie
|
eleeri podaj maila to ci wyślę tą listę z wyprawką, a poduszkę chyba Tru zakupiła
![]() ![]() ![]() Ania0104 śliczności ![]() ![]()
#3913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mamy usg w środę wieczorem i tez juz sie nie mogę doczekać!!! Do zobaczenia za pol godziny! Wiadomosc od szefowej "Uwaga! Przepraszamy, ale za 10 minut na ok. 30 min. zniknie serwis. Ma to związek z technicznymi zmianami na serwerze ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-03-09 o 11:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
![]() do lekarza idziemy z malym na 14 ale widze, ze goja mu sie te paskudztwa, no ale idziemy bo i tak jeszcze kaszle Cytat:
![]() Cytat:
i tipsy tez nosze ale nie teraz bo nie mam weny zeby zrobic Cytat:
jesli jezdzisz po plaskiej powierzchni to skretne sa fajne bo nie musisz podnosic wozka zeby skrecic ale jak jedziesz po duzych wertepach to lepiej je zablokowac bo wozek sam skreca noo zaszalalas mi nie udalo sie kupic tamtego grzybka - poszedl chyba za 170 ![]() Cytat:
inaczej nie bylabys ciagle zalogowana ja mam u siebie zapamietane i wchodze juz zalogowana ale u ojca na kompie nie mam i za kazdym razem musze sie logowac mariolasl, Gizmiatko trzymam dzis kciuki ![]() ![]() dziewczyny odpisal mi pan z allegro od wozka titi triton: a wiec napisal, ze mozna u niego kupic wersje z pompowanymi kolami ale nie poleca bo z tymi kolami jest ciezszy a wlasciwosci sa takie same jak z piankowymi (hhmmm nie chce zarobic? pompowane sa drozsze) no i napisal jeszcze, ze spacerowka montuje sie w dwoch kierunkach jazdy ![]() wiec biore titi ma wszystko czego chce
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak przyjdzie jej do główki wpaść szybciej to będzie katastrofa... w kwestii łóżeczka i wózka oczywiście ![]() ale ja ostatnio jestem taka zmęczona - przed chwilą postanowiłam poprzymierzać rybaczki (te luźniejsze), żeby sprawdzić czy może się w jakieś zmieszczę, czy koniecznie muszę kupować ciążowe i jestem taka zmęczona jak bym przebiegła 800 m - masakra ![]() generalnie czuję się okropnie - zależna od innych, bo sama wszystko muszę robić na kilka rat, a niektórych wcale nie mogę sama zrobić ![]() nie cierpię takiego uczucia - tez tak macie?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
BAN stały
|
Cytat:
ojej, no pewnie że dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko znowu snieg pada!!! czy ta zima sie nie skonczy?? ![]() ![]()
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale nam się wizaż zmienił ![]() ![]() ![]()
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3920 | ||
Wtajemniczenie
|
Ciagle mam problemy z wbiciem sie na wizaz
![]() Cytat:
Podpytaj podpytaj, dowiemy sie opini paru lekarzy. Ciekawe czy bedzie taka sama ![]() Cytat:
![]() Svinecka podaj jeszcze raz linka do tego wozia, obejrze jeszcze raz.
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Widzę jakieś duże zmiany na forum ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Gratuluję mamusiom nowych kopniaczków ![]() Cass twój brzuszeczek jest śliczniutki
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html ![]() ![]() 21.08.2009 ![]() ![]() 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-03-09 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Ola-Unhola
|
Znikam Dziewczynki na jakis czas
![]() Lecę do fryzjera w końcu podciąc te moje hery ![]() Buziak Trzymam mocno za wizyty i za synka Svinecki ![]()
#3924 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę...na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nospę jak najbardziej możemy brać, ja też mam wyrzuty jak wezmę, ale gon mówił że jak boli brzuch to 3 razy dziennie można brać bez obaw... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Panowie to mogliby się uspokoić...i nie denerwować ciężarnej...stres jest dla nas niebezpieczny ![]() Piękne ciuszki ![]() ![]() Cytat:
A ja wczoraj w nocy spać nie mogłam i oglądałam na National Geographic program "W łonie Matki"...super!!!! Od zapłodnienia do narodzin pokazują dzidzie w brzuszku ![]() ![]() Jeśli ktoś ma ochotę to dzisiaj też jest...o 15.00 a o 14.00 "W łonie matki: bliźnięta jednojajowe" ![]()
![]() |
#3925 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Tru pomęczę tylko o tego tasiemca ![]() Cytat:
![]() A serwis zniknął a jakże i znowu myślałam że to wina internetu i psioczyłam na tp-se a tu moderatorzy się zabawiają ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mu to wynagrodzę ![]() ![]() ![]() 17 tydzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
BAN stały
|
Słonko zaczyna wychodzić w Olsztynie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkiem sama zostałaś w domu? Nie ma żadnych domowników?
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do no-spy - miałam wyrzuty, bo to pierwsza tabletka, jaką wzięłam od początku ciąży. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.