Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 10:45   #3901
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cass ładny brzuszek

UnholyOne płaszczyk śliczny ,

a ja już z ledwością dopinam swoje kurtki wszystkie mnie juz opinają i tak smiesznie wyglądam z tyłu balonik z pupy a z przodu balonik z brzucha

Żeby juz przyszła ta wiosna

I tak mi się przypomniało ktoś tu kiedyś pisał o tym, że ma listę z wyprawką z tamtego roku - niestety mam chyba początki sklerozy, bo nie pamiętam kto , czy mogę dostać i ja

aha i któraś mamuśka kupiła poduszkę-tasiemca do spania z Motherhood, czy wartuje ona swojej ceny?

Svinecka daj znać co z Twoim małym, czy to coś poważnego ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:48   #3902
skierka1981
BAN stały

nareszcie, przeczytałam wszystko - muszę nie wyjeżdżać albo brać laptopa ze sobą poza tym od rana mi też wizażu nie chciało otworzyć.

to tak po kolei :
Svinecka trzymam kciuki za wizytę i podziwiam piękne zdjęcie

Witam cię czarnolaska

lenusia trzymam kciuki oczywiście

cassandra - brzusio piękności

UnholyOne, piękne ciuszki - ja też chyba zapoluję na taki płaszczyk

Mariolasl, to my tak samo, nie doczytałam jakoś. U mnie już ok pani doktop powiedziała, że nici z przytulenek do następnej wizyty tej planowanej, którą mam 23 marca. potem mam zapytać lekarza, myślę że pozwoli bo już dziś wszystko wróciło do normy. Po prostu za mocno poszaleliśmy - w ciągu tyg mąż wracał późno i tak w weekend jak byliśmy u jego rodziców... Gin powiedziała, że szyjka zamknięta z łożyskiem też ok i to efekt igraszek, wydaje mi się że coś z szyjką bo to ona mogła chyba być najbardziej podrażniona. najważniejsze że wszystko ok, śluz też już biały. A Amelka szaleje cały czas po prostu będziemy musieli bardziej uważać. I wczoraj jak gin robiła usg to pyta czy znam płeć, mówię że chłopak wg lekarza tu co teraz chodzę a ona mi mówi że na 100%

chyba wszystko napisałam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:49   #3903
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mamuski udzielam sie na wątku "juz nie panny, ale zawsze młode" i nasza Agatka tez.......wczoraj napisala wiadomosc, ktora mnie zasmucila.....ale juz wszystko dobrze!

Napisane przez Agata R
czesc
taksie za te remonty wzielam ze w szpitalu wyladowalam... zaczelam plamic i sie wystraszylismy nie na zarty... na szczescie z dzidza jest dobrze i juz nie plamie dzisiaj ale musze tu zostac prawdopodobnie dokonca tygodnia i lezec....
ha a teraz zapytacie jakim cudem pisze??? mazl mi dzisiaj przywiozl laptopa z blue conectem i juz nie cierpie takich katuszy bo mam was i mase zaleglosci

buzka

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-03-09 o 10:51
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:49   #3904
frida110
Zakorzenienie

Ale mamy fajną stronkę wizażową. Bardzo mi się podoba
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:51   #3905
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzień dobry

jakoś nie mogę się przyzwyczaić do nowej grafiki - niesamowite jak człowiek się przyzwyczaja nawet do szaty graficznej forum

ja mam usg w czwartek - już się nie mogę doczekać

mój synek szaleje na całego, ale w nocy śpi grzecznie - jeszcze mnie nie obudził

dziś się chyba wybiorę z mamą do sklepu dziecięcego obejrzeć na żywo wózki, łóżeczka, wanienki, itp..., bo widzę, ze Wy tu jesteście na etapie zaawansowanych wyborów, a ja daleko w lesie - aż mi wstyd

dziewczyny - mam nadzieję, ze Wasze dolegliwości napięciowe i bólowe brzuszków to nic poważnego
nic się nie przejmuj ... jestesmy w tym lesie razem
Ja mam narazie tylko skarpeteczki, buciki i kilka darowanych ciuszków ... no i kołyskę - ale to moja własna osobista

Moja siostra zaczyna szlaeć z zakupami
Zobaczcie co mój Dzidziołek dostał od cioci .... tzn dostanie, bo narazie przeysłała mi tylko zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01023.jpg (67,7 KB, 13 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:54   #3906
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Hihi... tyle że ja tego nie napisałam Nie wiem jak to zrobiłaś ale to nie moja wypowiedź.
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Coś się źle zacytowało katarzynce bo to ja o tej "mądrej" lekarce pisałam
przepraszam dziewczynki, że inne słowa w wasze usta powkładałam, nie wiem jak mi się to udało

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a kto mowil ze tamten watek jest chaotyczny ?? hihi no u nas to wyjatkowo duzo mam !! nas powinni rozdzielic na lipcowe i na sierpniowe osobno .
To prawda jest duzo nas ale nie wsyztskie pisza, pare nas tu pisze zauwazylam
ja się nie zgadzam i prostestuję !!! niby dlaczego ??? ja chce mieć kontakt ze wszystkimi jak do tej pory...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jak wylaczysz strone to automatycznie bedziesz wylogowana
a ja tak nie mam.Nigdy się nie wylogowuję, a jak wchodzę to już jestem na swoim profilku i hasła nie zapamiętywałam.
Życzę zdrówka dla syneczka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Poproszę o dobre fluidki na jutrzejsze przedpołudnie. Mam moje USG połówkowe. Jeśli dzidzia się odtajni, to wybieramy się na pierwsze symboliczne zakupy dla dzieciątka. Myślimy o jakieś zabawce i pierwszych bucikach lub ubranku.
trzymam jeszcze 15minut, choć u ciebie już południe ale przezorny zawsze ubezpieczony

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

A mnie od wczoraj wieczora bolało podbrzusze, tak jak na okres. Dziwnie sie czułam Antoś się ruszał, ale strasznie nisko - dosłownie przy samej kości łonowej Teraz jest ok, ale jak się powtórzy to chyba zadzwonię do mojego ginka.
ja też wczoraj jakoś kiepsko się czułam, też Laurkę nisko czułam więc połozyłam się i ogl. tv, dziś już jest ok, może to przez spacer który sobie zafundowałam popołudniu

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

A dzisiaj wklejam obiecane fotki brzuszka a raczej bębena (23 tyg. i 3 dni)
Nie przestraszcie się.
śliczności,poważnie
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mamusie, a malujecie paznokcie? Bo ja do tej pory nie malowałam, bo tak mi ginka powiedziała, znaczy nie zakazała, ale powiedziała, ze lepiej nie....
ja namiętnie na czerwono moze miała na myśli gdyby coś się stało...lekarze oceniają po tym stan pacjentki, po poduszce paznokcie.Czy sinieje itp. Więc do porodu będę bez lakieru

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
No wlasnie a propos brzucha. Czy wy tez macie twarde podbrzusze wieczorem??? Bo mi czasami tak twardnieje ze az sie martwie
ja mam jak za dużo spaceruję i za dużo stoję-zakupy itp to mi twardnieje, a jak dzień mam lihhtowy to nic takiego mi się nie dzieję.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:59   #3907
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Mariolasl, to my tak samo, nie doczytałam jakoś. U mnie już ok pani doktop powiedziała, że nici z przytulenek do następnej wizyty tej planowanej, którą mam 23 marca. potem mam zapytać lekarza, myślę że pozwoli bo już dziś wszystko wróciło do normy. Po prostu za mocno poszaleliśmy - w ciągu tyg mąż wracał późno i tak w weekend jak byliśmy u jego rodziców... Gin powiedziała, że szyjka zamknięta z łożyskiem też ok i to efekt igraszek, wydaje mi się że coś z szyjką bo to ona mogła chyba być najbardziej podrażniona. najważniejsze że wszystko ok, śluz też już biały. A Amelka szaleje cały czas po prostu będziemy musieli bardziej uważać. I wczoraj jak gin robiła usg to pyta czy znam płeć, mówię że chłopak wg lekarza tu co teraz chodzę a ona mi mówi że na 100%

chyba wszystko napisałam
Skierko mamy wizytę w tym samym dniu
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 11:01   #3908
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja już mam no-spę pod ręką, pytałam w czwartek swojego gina o to twardnięcie brzucha i właśnie tak mi poradziła.
Chyba teraz wszystkie tak będziemy miały , to są te skurcze macicy kogoś tam - nie pamiętam
.
Braxtona-Hicksa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:05   #3909
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
I tak mi się przypomniało ktoś tu kiedyś pisał o tym, że ma listę z wyprawką z tamtego roku - niestety mam chyba początki sklerozy, bo nie pamiętam kto , czy mogę dostać i ja

aha i któraś mamuśka kupiła poduszkę-tasiemca do spania z Motherhood, czy wartuje ona swojej ceny?

Svinecka daj znać co z Twoim małym, czy to coś poważnego ?
listę z wyprawką miała Truheart ... jeśli podasz maila, to Ci prześle

I poduszkę też kupowała Tru podobno jest super!!!
Cytat:
nareszcie, przeczytałam wszystko - muszę nie wyjeżdżać albo brać laptopa ze sobą poza tym od rana mi też wizażu nie chciało otworzyć.

chyba wszystko napisałam
no niezła jesteś ... ja dalej zaległosci nie nadrobiłam
Nie było mnie 3 dni i tez załowałam, ze laptopa nie zabrałam ze sobą

Super, ze chłopak potwierdzony w 100%
Moja tesciowa wczoraj jakos nie chciała uwierzyć, że wiemy na pewno ze to chłopak ... powiedziałam ze chłopak i już! Co sie będe kłócić
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mamuski udzielam sie na wątku "juz nie panny, ale zawsze młode" i nasza Agatka tez.......wczoraj napisala wiadomosc, ktora mnie zasmucila.....ale juz wszystko dobrze!

Napisane przez Agata R
czesc
taksie za te remonty wzielam ze w szpitalu wyladowalam... zaczelam plamic i sie wystraszylismy nie na zarty... na szczescie z dzidza jest dobrze i juz nie plamie dzisiaj ale musze tu zostac prawdopodobnie dokonca tygodnia i lezec....
ha a teraz zapytacie jakim cudem pisze??? mazl mi dzisiaj przywiozl laptopa z blue conectem i juz nie cierpie takich katuszy bo mam was i mase zaleglosci

buzka
o kurcze!
Mam nadzieje, ze to nic powaznego i Agata szybko wyjdzie z tego szpitala!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:05   #3910
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Braxtona-Hicksa
dokladnie:
Skurcze Braxtona-Hicksa

Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-09, 11:06   #3911
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

to tak po kolei :
Svinecka trzymam kciuki za wizytę i podziwiam piękne zdjęcie

Witam cię czarnolaska

lenusia trzymam kciuki oczywiście

cassandra - brzusio piękności

UnholyOne, piękne ciuszki - ja też chyba zapoluję na taki płaszczyk

chyba wszystko napisałam
To ja już nie rozumiem, to chłopak, czy Amelka???

Dobrze, że już wszystko ok i plamienie ustało. Teraz trzeba się tylko oszczędzac

Dziękuję za pochwałki ciuszków. Płaszczyk bardzo fajny, nawet jakby w lecie było zimno to się zmieszczę tyle ma miejsca na brzuszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 11:06   #3912
megi b
Wtajemniczenie

eleeri podaj maila to ci wyślę tą listę z wyprawką, a poduszkę chyba Tru zakupiła

za Agatę R żeby wszystko było ok, dzięki czekoladko za informacje

Ania0104 śliczności kocham ciuszki z Kubusiem

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:11   #3913
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie już sie wystraszyłam że coś mi się popie... z komputerem i wiecie co jakoś wolałam wcześniejsze kolorki, te są jakieś takie cmentarne kojarzą mi się z wieńcem na pogrzeb
Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
To mam cichutką nadzieję że teraz w środę usłyszę któż to się tak wierci Wiktoria czy Alex Cała rodzinka chciałaby Wiktorię, dwóch wnuków już jest więc są barki we wnuczkach ale co Bóg da to będzie byle było zdrowe
Cytat:
jakoś nie mogę się przyzwyczaić do nowej grafiki - niesamowite jak człowiek się przyzwyczaja nawet do szaty graficznej forum ja mam usg w czwartek - już się nie mogę doczekać
Na technicznym juz trwaja dyskusje co do zmiany kolorów, albo chociaz dodania funkcji zeby kazdy mógl sobie sam wybrac odpowiadający mu layout. Mi sie nie podoba ten fiolet i pomarancz, bo są zbyt agresywne i oczy mnie juz bolą.

My mamy usg w środę wieczorem i tez juz sie nie mogę doczekać!!!

Do zobaczenia za pol godziny!

Wiadomosc od szefowej

"Uwaga!
Przepraszamy, ale za 10 minut na ok. 30 min. zniknie serwis. Ma to związek z technicznymi zmianami na serwerze "

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-03-09 o 11:14
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:11   #3914
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie looo matko co z tym wizazem - jak mi dziwnie heh
do lekarza idziemy z malym na 14 ale widze, ze goja mu sie te paskudztwa, no ale idziemy bo i tak jeszcze kaszle

Cytat:
Nie przestraszcie się.
super brzusio

Cytat:
Mamusie, a malujecie paznokcie? Bo ja do tej pory nie malowałam, bo tak mi ginka powiedziała, znaczy nie zakazała, ale powiedziała, ze lepiej nie....
ja maluje
i tipsy tez nosze ale nie teraz bo nie mam weny zeby zrobic
Cytat:
dziekujea kola zwykle czy skretne? bo nie wiem ktore lepsze

ja wklejalam i wklejam ponownie zeby rozwiac wątpliwosci
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

wiesz co lepiej miec skretne bo jak Ci nie beda pasowaly to zawsze mozesz sobie zablokowac i nie beda juz skrecac a jak bedziesz miec nieskretne to na odwrot juz nie zrobisz
jesli jezdzisz po plaskiej powierzchni to skretne sa fajne bo nie musisz podnosic wozka zeby skrecic ale jak jedziesz po duzych wertepach to lepiej je zablokowac bo wozek sam skreca

Cytat:
A dzisiaj dotarła częśc moich zakupków
noo zaszalalas
mi nie udalo sie kupic tamtego grzybka - poszedl chyba za 170
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

a ja tak nie mam.Nigdy się nie wylogowuję, a jak wchodzę to już jestem na swoim profilku i hasła nie zapamiętywałam.
Życzę zdrówka dla syneczka
to musialas haslo zapamietac, moze niechcaco wcisnelas i nie pamietasz
inaczej nie bylabys ciagle zalogowana

ja mam u siebie zapamietane i wchodze juz zalogowana

ale u ojca na kompie nie mam i za kazdym razem musze sie logowac

mariolasl, Gizmiatko trzymam dzis kciuki

dziewczyny odpisal mi pan z allegro od wozka titi triton:
a wiec napisal, ze mozna u niego kupic wersje z pompowanymi kolami ale nie poleca bo z tymi kolami jest ciezszy a wlasciwosci sa takie same jak z piankowymi (hhmmm nie chce zarobic? pompowane sa drozsze)
no i napisal jeszcze, ze spacerowka montuje sie w dwoch kierunkach jazdy
wiec biore titi ma wszystko czego chce
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:13   #3915
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
Nie martw się ja to nawet w lesie nie jestem, dziewczyny tu są takie obcykane ze wszystkim a ja sie czasami zastanawiam cholipka o czym one mówią
trzeba się za to wziąć, bo dzidzia zbliża się wielkimi krokami
a jak przyjdzie jej do główki wpaść szybciej to będzie katastrofa... w kwestii łóżeczka i wózka oczywiście

ale ja ostatnio jestem taka zmęczona - przed chwilą postanowiłam poprzymierzać rybaczki (te luźniejsze), żeby sprawdzić czy może się w jakieś zmieszczę, czy koniecznie muszę kupować ciążowe i jestem taka zmęczona jak bym przebiegła 800 m - masakra

generalnie czuję się okropnie - zależna od innych, bo sama wszystko muszę robić na kilka rat, a niektórych wcale nie mogę sama zrobić

nie cierpię takiego uczucia - tez tak macie?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 11:58   #3916
skierka1981
BAN stały

Cytat:
To ja już nie rozumiem, to chłopak, czy Amelka???

Dobrze, że już wszystko ok i plamienie ustało. Teraz trzeba się tylko oszczędzac

Dziękuję za pochwałki ciuszków. Płaszczyk bardzo fajny, nawet jakby w lecie było zimno to się zmieszczę tyle ma miejsca na brzuszek

ojej, no pewnie że dziewczynka czytam o tych mężczyznach w waszych brzuszkach i jakoś mi się tak napisało...
Stary 2009-03-09, 12:03   #3917
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
wiesz co lepiej miec skretne bo jak Ci nie beda pasowaly to zawsze mozesz sobie zablokowac i nie beda juz skrecac a jak bedziesz miec nieskretne to na odwrot juz nie zrobisz
jesli jezdzisz po plaskiej powierzchni to skretne sa fajne bo nie musisz podnosic wozka zeby skrecic ale jak jedziesz po duzych wertepach to lepiej je zablokowac bo wozek sam skreca

dziekuje doswiadczona mamusiu!!

o matko znowu snieg pada!!! czy ta zima sie nie skonczy??

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-09, 12:07   #3918
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale nam się wizaż zmienił Naprawdę ciężko się przyzwyczaić...problem w tym że mam tylko ostatnią stronę a do poprzednich nie mogę się cofnąć bo mnie wywala No cóż..później sprawdzę co sie działo od samego rana
Stary 2009-03-09, 12:10   #3919
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale nam się wizaż zmienił Naprawdę ciężko się przyzwyczaić...problem w tym że mam tylko ostatnią stronę a do poprzednich nie mogę się cofnąć bo mnie wywala No cóż..później sprawdzę co sie działo od samego rana
od rana wizaż tak dziala jakby wcale!! teraz przez godzine nie mozna bylo wejsc!! caly czas cos usprawniaja chyba

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 12:26   #3920
syla39
Wtajemniczenie

Ciagle mam problemy z wbiciem sie na wizaz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja nie maluję, ale i przed ciążą nie malowałam . Ale mam odżywkę z formaldehydem i sobie darowałam.

No ja właśnie pisałam, że dzisiaj w nocy aż wzięłam no-spę z tego powodu . W piątek mam wizytę, to zapytam o to gina .

Podpytaj podpytaj, dowiemy sie opini paru lekarzy. Ciekawe czy bedzie taka sama

Cytat:

tez tak mam czasami, pytalam w piatek gina o to, powiedzial ze na tym etapie ciazy to jeszcze nic groznego......
Ciekawe co powie lekarz Miramej na ten temat. Moze i nic groznego, moze to te skurcze kogos tam ale dziwne uczucie

Svinecka podaj jeszcze raz linka do tego wozia, obejrze jeszcze raz.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:27   #3921
marysia_258
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo
Widzę jakieś duże zmiany na forum Fajnie to wygląda

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ale wiem że na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku

Gratuluję mamusiom nowych kopniaczków

Cass twój brzuszeczek jest śliczniutki

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2009-03-09 o 12:30
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:30   #3922
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
współczuje mam nadzieję, ze teraz już jest lepiej!

Co do otulaczka, to też się na niego czaję
Dziękuję , jest już dobrze, ale się trochę wystraszyłam . A te otulaczki na lato wydają się odpowiednie, nie?

Cytat:
Fajne

Cytat:
Ja już mam no-spę pod ręką, pytałam w czwartek swojego gina o to twardnięcie brzucha i właśnie tak mi poradziła.
Chyba teraz wszystkie tak będziemy miały , to są te skurcze macicy kogoś tam - nie pamiętam
Dobrze, że Ty też to napisałaś (już wcześniej inna Wizażanka mnie uspokoiła), bo miałam wyrzuty, że biorę tę no-spę bez konsultacji z ginem.

Cytat:
a ja już z ledwością dopinam swoje kurtki wszystkie mnie juz opinają i tak smiesznie wyglądam z tyłu balonik z pupy a z przodu balonik z brzucha

Cytat:

Napisane przez Agata R
czesc

buzka
Ojej, dobrze, że sytuacja opanowana. Trzymam kciuki za Agatę .

Cytat:
Moja siostra zaczyna szlaeć z zakupami
Zobaczcie co mój Dzidziołek dostał od cioci .... tzn dostanie, bo narazie przeysłała mi tylko zdjecie
Słodkie .

Cytat:
dokladnie:
Skurcze Braxtona-Hicksa

Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
Kurczę, u mnie to chyba jednak nie było to . Nie czułam skurczy, miałam twardy brzuch - po prostu i to przez około pół godziny. Przez chwilę miałam wrażenie, że to moje kochane dziecię tak się wypchnęło, bo czułam taki wałeczek .

Cytat:
dziewczyny odpisal mi pan z allegro od wozka titi triton:
a wiec napisal, ze mozna u niego kupic wersje z pompowanymi kolami ale nie poleca bo z tymi kolami jest ciezszy a wlasciwosci sa takie same jak z piankowymi (hhmmm nie chce zarobic? pompowane sa drozsze)
no i napisal jeszcze, ze spacerowka montuje sie w dwoch kierunkach jazdy
wiec biore titi ma wszystko czego chce
Zawsze wózki z pompowanymi kołami są cięższe niż z piankowymi .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:36   #3923
UnholyOne
Ola-Unhola

Znikam Dziewczynki na jakis czas
Lecę do fryzjera w końcu podciąc te moje hery Odezwę się po 17
Buziak
Trzymam mocno za wizyty i za synka Svinecki
Stary 2009-03-09, 12:36   #3924
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Piękne
Najbardziej wzrusza mnie zawsze to, że ktoś specjalnie swoimi ręcami () i z myślą o kimś coś zrobił

-------------
Poproszę o dobre fluidki na jutrzejsze przedpołudnie. Mam moje USG połówkowe. Jeśli dzidzia się odtajni, to wybieramy się na pierwsze symboliczne zakupy dla dzieciątka. Myślimy o jakieś zabawce i pierwszych bucikach lub ubranku.
Dziadkowie zwariowali na punkcie wnuczki Dziadek piaskownice chce już robić na działce a Babcia szaleje z szydełkiem

Trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę...na pewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam serdecznie, ja od 5 albo jeszcze wczesniej nie spie ,nie umiem jakos zasnac z nerwów . Takze jak cos to prosze o kciuki po 15
Pewnie że trzymamy

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Chyba kupię taki otulaczek, nasze dzieci urodzą się latem, więc przyda się coś lżejszego niż rożek do otulenia w ciepłą noc .

A ja miałam jakąś ciężką noc . Najpierw Małż sobie pochrapywał i nie mogłam spać, pogoniłam Go więc do drugiego pokoju, ale dalej nie mogłam spać, bo strasznie stwardniał mi brzuch . Wstałam, chodziłam, potem znów się położyłam, ale twardość nie ustępowała. Z wielkim wurzutem sumienia połknęłam więc no-spę i jakoś udało mi się wyciszyć.
Ja chyba też się skuszę na otulaczek...jak będzie gorąco to lepszy niż rożek

Nospę jak najbardziej możemy brać, ja też mam wyrzuty jak wezmę, ale gon mówił że jak boli brzuch to 3 razy dziennie można brać bez obaw...

Cytat:
Wybaczcie, że ale teraz nie przeczytam co tam popisałyście przez weekend bo uciekam do miasta po odbiór moich okularków nadrobie wszystko jak wrócę.
Miałam okropna noc Wczoraj była mała imprezka i zjechała się rodzinka. Było ok ale na koniec mój TŻ wymienił kilka ostrych zdań z moim tatą. Zdenerwowałam się, nie mogłam spać. Straszna noc...

Nie przestraszcie się.
Piękny brzucho... i co się tak bałaś? Dzidzia rośnie to i brzusio rośnie
A Panowie to mogliby się uspokoić...i nie denerwować ciężarnej...stres jest dla nas niebezpieczny

Cytat:
Piękne ciuszki Super płaszczyk

Cytat:
od rana wizaż tak dziala jakby wcale!! teraz przez godzine nie mozna bylo wejsc!! caly czas cos usprawniaja chyba
Teraz chyba się uspokoił troszkę, chociaż pewnie póki wszystkiego nie zrobią to tak dziwie będzie się otwierał...

A ja wczoraj w nocy spać nie mogłam i oglądałam na National Geographic program "W łonie Matki"...super!!!! Od zapłodnienia do narodzin pokazują dzidzie w brzuszku Strasznie wzruszający program
Jeśli ktoś ma ochotę to dzisiaj też jest...o 15.00 a o 14.00 "W łonie matki: bliźnięta jednojajowe"
Stary 2009-03-09, 12:38   #3925
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
listę z wyprawką miała Truheart ... jeśli podasz maila, to Ci prześle

I poduszkę też kupowała Tru podobno jest super!!!
Dzięki zaraz do niej napiszę

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
eleeri podaj maila to ci wyślę tą listę z wyprawką, a poduszkę chyba Tru zakupiła

za Agatę R żeby wszystko było ok, dzięki czekoladko za informacje

Ania0104 śliczności kocham ciuszki z Kubusiem
To prześlij mi: wilczasty@wp.pl
a Tru pomęczę tylko o tego tasiemca

Cytat:
Na technicznym juz trwaja dyskusje co do zmiany kolorów, albo chociaz dodania funkcji zeby kazdy mógl sobie sam wybrac odpowiadający mu layout. Mi sie nie podoba ten fiolet i pomarancz, bo są zbyt agresywne i oczy mnie juz bolą.
My mamy usg w środę wieczorem i tez juz sie nie mogę doczekać!!!
Do zobaczenia za pol godziny!
Wiadomosc od szefowej
"Uwaga!
Przepraszamy, ale za 10 minut na ok. 30 min. zniknie serwis. Ma to związek z technicznymi zmianami na serwerze "
Może zmienią ten zestaw kolorków + pogoda za oknem działa na mnie depresyjnie

A serwis zniknął a jakże i znowu myślałam że to wina internetu i psioczyłam na tp-se a tu moderatorzy się zabawiają

Cytat:
ale ja ostatnio jestem taka zmęczona - przed chwilą postanowiłam poprzymierzać rybaczki (te luźniejsze), żeby sprawdzić czy może się w jakieś zmieszczę, czy koniecznie muszę kupować ciążowe i jestem taka zmęczona jak bym przebiegła 800 m - masakra

generalnie czuję się okropnie - zależna od innych, bo sama wszystko muszę robić na kilka rat, a niektórych wcale nie mogę sama zrobić

Też tak mam, muszę robić wszystko na raty, bo inaczej nie dam rady. Zadyszka jak u maratończyka i stękanie jak u staruszki

Stary 2009-03-09, 12:41   #3926
lenusia25
Raczkowanie

Cytat:
trzeba się za to wziąć, bo dzidzia zbliża się wielkimi krokami
a jak przyjdzie jej do główki wpaść szybciej to będzie katastrofa... w kwestii łóżeczka i wózka oczywiście

ja też tak mam czasami i aż mnie to złości bo nie lubie być zależna od innych a najgorsze jest to ze najchetniej cały czas przesiedziałabym na tapczanie dzisiaj wstawiłam pranie odkurzyłam pomyłam naczynia i mam dosyć a chciałam jeszcze iść na spacer Wczoraj moj TŻ sie zbuntował i troszkę zaczął marudzić bo przez ostatnich kilka dni źle się czułam i musiał robić obiad. Wczoraj zaczełam robić ja no ale.... zadzwoniła siostra na skype i poszłam porozmawiać chwilkę (rodzice przyjechali do niej i chcieli mnie zobaczyć) więc obiad i tak kończył mój TŻ.
Dzisiaj mu to wynagrodzę

17 tydzień
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 13:04   #3927
skierka1981
BAN stały

Słonko zaczyna wychodzić w Olsztynie a mi smutno, mąż zostaje na noc w pracy - można powiedzieć - i jutro też aż roboty nie skończą więc pewnie w środę się zobaczymy najwcześniej, do d..y z tym wszystkim

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 13:08   #3928
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Słonko zaczyna wychodzić w Olsztynie a mi smutno, mąż zostaje na noc w pracy - można powiedzieć - i jutro też aż roboty nie skończą więc pewnie w środę się zobaczymy najwcześniej, do d..y z tym wszystkim
A u mnie ponuro , śnieg topnieje i robi się mokra breja na chodnikach, blee.

Całkiem sama zostałaś w domu? Nie ma żadnych domowników?

Stary 2009-03-09, 13:13   #3929
skierka1981
BAN stały

Cytat:
A u mnie ponuro , śnieg topnieje i robi się mokra breja na chodnikach, blee.

Całkiem sama zostałaś w domu? Nie ma żadnych domowników?

no nie, niestety. mieszkami sami na stancji a koleżanki z olsztyna zajęte albo nie ma
Stary 2009-03-09, 13:15   #3930
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja chyba też się skuszę na otulaczek...jak będzie gorąco to lepszy niż rożek

Nospę jak najbardziej możemy brać, ja też mam wyrzuty jak wezmę, ale gon mówił że jak boli brzuch to 3 razy dziennie można brać bez obaw...
Też mi się ten otulaczek na letnie noce wydaje w sam raz .
Co do no-spy - miałam wyrzuty, bo to pierwsza tabletka, jaką wzięłam od początku ciąży.

Cytat:
Dzięki zaraz do niej napiszę

To prześlij mi: wilczasty@wp.pl
a Tru pomęczę tylko o tego tasiemca
Z tego, co pamiętam, to tru chwaliła to "coś" i pisała, że warte swojej ceny .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości