|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" - dla "starych" 25. i więcej latek
Cytat:
![]() Kasza - leczysz się sama? może idź do lekarza i potrzebny antybiotyk? u mnie w pracy epidemia zapalenia krtani.. dzisiaj bardzo delikatnie gardło daje o sobie znać (wzięłam aspirynę) - ale nie ma się co dziwić - z każdej strony wirusy mnie atakują.. mam nadzieję, że zwalczę je sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Mww, sama, sama, ostatnie mrozy na przemian z lekką odwilżą działają na mnie zabójczo, ale nie na zasadzie 39'C gorączki (na szczęście) tylko zdechlactwo, stan podgorączkowy, katar, gardło i takie tam. Trzymajta kciuki (dzięki, Biedronko
![]()
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
ja podczas tej zimy byłam już 2 razy chora
i sama się leczę zawsze mam około 38st gorączki kaszel i katar i jestem ledwo żywa czyli typowa grypa a lecze się świństwami typu ferweks i inne takie rozpuszczalne 'smakowite' paskudy do tego jakiś gripeks i koniecznie dużo herbaty z cytryną przed spaniem mleko z miodem lub masłem jak kaszel mnie dobija to ssaki i syropki ![]() mam nadzieję że 3ci raz mnie nie dopadnie zakupiłam przed chwilą mój strój na stok ![]() spodnie + kurtka kosztowały około 130zł (liczone już z przesyłkami) jak na moje początki to nie było sensu wydawać kasy na jakieś 'firmowe' kurtka jest taka że mogę ją nosić normalnie do dzinsków TŻ dał mi winko... więc nie odpowiadam za swoje posty (słabą głowę mam) cokolwiek głupiego napiszę ... błagam wybaczcie ![]()
![]() |
#3904 |
Marudziara
|
To ja Wam teraz posmęcę
![]() ![]() ![]() Sephi widziałam że wróżysz z kart możesz i mi powróżyć chciałabym się dopisać do listy mogę ? Ja wróżę ale wyznaję zasadę że sama sobie nie i moim bliskim też nie ( zbyt duży kontakt emocjonalny)
#3905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]()
Dzieeeeeeeeń... Doooobrrrrrrrrrrrryyyyyyy y
![]() Pierwsza kawa ![]() Cytat:
Jest w KWC, ale ja nie znam tej firmy IsaDora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ck.html&next=1 Dobra jest? Teraz mam na ustach Rimmel, Nr. 136 Balistic. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ck.html&next=1 Właśnie taka ciemno czerwona lekko zgaszona, świetna jest. ![]() Kurczaku, sytuacja była złożona, różnica pokoleń plus różnica w typie urody plus różnice w kompetencji i profesjonalizmie. Nie jest tajemnicą, że kobiety starsze są czasami zazdrosne o młodsze koleżanki, zwłaszcza o te ładniejsze, trzeba to zrozumieć i przyjąć na spokojnie, poczym tak to rozegrać aby wzbudzić w tej osobie pozytywne uczucia zamiast negatywnych. Tego nie da się przeprowadzić w jeden dzień, to cały złożony proces. W tym konkretnym przypadku udało mi się w ciągu roku sprawić, że ta kobieta uwierzyła, że jest atrakcyjna i jest wartościową osobą, odnalazła samą siebie. To coś na zasadzie jak Opowieść Wigilijna Dickensa i przemiana Scrooge`a. Przypomnij sobie tą książkę, przeczytaj ją bardzo uważnie, bo w każdym z nas jest coś ze Scrooge`a i każdy z nas może to w sobie zmienić... a zmieniając siebie, zmieniamy innych ludzi wokół nas. Mandra, jakie Ty studia kończysz?
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Eva, kawę na sen
![]() Polopiryny chyba zdziałały cuda, bo już jest jakby lepiej. Niech tylko zima sobie pójdzie. Miłego dzionka, babulinki!
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobereeek
![]() Przysiadam się z kubkiem herbaty z cytryną ( mój ulubiony zimowy napój)... I śniadanie już w żołądku ![]() I słucham Evy Radia ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...nie da sie niestety... próbowałam brać ją z "calym dobytkiem"... jedyne, co ją zadawala, to wysłuchiwanie jej opowieści (i potakiwanie z uśmiechem), jacy to inni są beznadziejni, niedouczeni i "nic nie robią"... no a przecież nie będę, jak bezwolna bździągwa słuchała, jak ubliża moim koleżankom, które zapierniczają, aż im się tyłki trzęsą... tym bardziej, że wiem, że kiedy ma innych słuchaczy, to na tapecie jestem ja... ![]() ![]() no ale jak tu się dogadać... podam przykład... dostałam wezwanie (w wolnym dniu!) na dywanik... bo podobno porządnie "nabroiłam"... przy mojej specyficznej odpowiedzialność - nie muszę mówić, jaki stres... ale odmówiłam i pojechałam dopiero po dwóch dniach - kiedy miałam normalnie pracować... na miejscu na wstepie usłyszałam pytanie, czy chciałam wszystkim udowodnić, że są głupsi i poradzę sobie bez nich... (?) No zdębiałam... okazało się, ze chodziło o dokumenty, które złożyłam w odpowiednim teminie i odpowiedniej formie, do odpowiedniej instytucji... ona od dwoch lat się tym zajmowała (jako skarbnica wszelkiej wiedzy) i caly czas było to tak robione, że jakby się ktoś dopatrzył i faktycznie przyczepił - to przyniosłoby to - osobom postronnym - ogromne straty... Kiedy mnie przyszło się tym (wyjątkowo) zająć - postanowiłam to zrobić, jak należy - końcu bylam za to odpowiedzialna. Próbowałam jej delikatnie zasugerować, że znalazłam odpowiednie przepisy - zbyła mnie po swojemu: "pfff... bzzzzzdura..." Pomimo tego, zrobiłam to przepisowo... efekt opisałam już wyżej... tyle, że żeby się wybronić z tej sytuacji, musiałam przedstawić całą dokumentację i podstawy prawne - co ewidentnie udowodniło z kolei jej niewiedzę... co więcej... ona w ogóle nie przyjmowała tego do wiadomości... i zarządała opinii "eksperta". Tenże został sprowadzony i co do słowa potwierdził, że postępowałam w sposób przepisowy - i w sumie - jedyny do przyjęcia... Dopiero wówczas powstały właściwe procedury obowiązujące w firmie - a oparte na konkretnych przepisach prawa... A bajer polega na tym, ze ja nie szukałam zaczepki... wykonałam tylko swoje obowiązki, za których wykonanie ręczyłam swoim podpisem... za to wszystko nie usłyszałam ani slowa "przepraszam" ani "dziękuję" - za to już mam przerąbane na maksa... ![]() sorki... rozpisałam się, ale to jest temat rzeka, przez który wiele osób ma jeszcze więcej nieprzespanych nocy... ![]() masz pomysł na to, jak to ugryźć??
![]() |
#3910 | |
|
Kasza, Ty wampirzyco
![]() ![]() Ahahahahaha.... ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Zastanawia mnie fakt ustanowienia nieomylności dla starszych pracowników. Babka mi wygląda na dość mocno skompleksowaną i budującą za wszelką cenę swój autorytet kosztem ośmieszania innych, jest agresywna w tym i jak widzę nie przebiera w środkach. Reasumując, jest niebezpieczna. Może spowodować bardzo poważne konflikty w pracy i doprowadzić do wywalenia z niej tych, których nie lubi. W dodatku jest niekompetentna, a to trzeba byłoby wykorzystać przeciwko niej.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-02-24 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam dokładnie takią samą opinię - a co do podkreślonego - to już widać na co dzień... sporo osób już nie ma siły na walkę z jej zagraniami... część zaczeła udawać, że nie widzi problemu (wiadomo - potrzebują pracy...) - tym bardziej, że ona to robi zwykle za plecami - tak, że kiedy dochodzi do "ofiary", co się dzieje, to już dawno jest "po ptakach", opinia o ofierze w odpowiednich kręgach jest ugruntowana i nikomu nie chce się wysłuchiwać drugiej strony... tym bardziej, że już ktoś inny jest na tapecie ![]() niewykonalne... wszak jest starsza i ma ogroooomne doświadczenie... i sami popełniamy dużo wiecej błędów ("i tu mina: już my wiemy, do czego się nie przyznajecie..." - oczywiście źrodło informacji jest wszystkim znane...) ehhh... uwierz, że od niczego tak nie odpoczywam, będąc na chorobowym - jak właśnie od tego... przez pierwszy miesiąc miałam w nocy koszmary... ![]() ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-02-24 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasza - na pobudkę z kolei proponuję leki nasenne ![]() Miłego dnia, babeczki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
|
Kurczak, komu ta babka donosi? Zarządowi?
Jest w Zarządzie? Trzeba wybadać, KTO jej słucha? Skoro ona ma taki styl i żadnych możliwości poprawy, to jest Was więcej, trzeba przygotować jej wpadkę. Na spokojnie, przeanalizować co mówi i do kogo, a następnie tym samym osobom powtórzyć co mówi na nich, ale umiejętnie. Inne rozwiązanie, to bombardować ją miłością i wmawiać jaka jest wspaniała, że tylko ona coś tam potrafi fantastycznie przygotować, niech to zrobi, podpisze.... firma straci i huk! ![]()
![]() |
#3914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie lubię takich wrednych babsztyli co tylko patrzą kto co źle zrobił na stos z nią!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
Eva... donosi szefowej... z resztą na nią też gadała...(nie ma to, jak siła przyzwyczajenia
![]() ![]() ttak więc pozostaje mi zrelaksować się i wsłuchiwać w swoją Intuicję ![]() a dzisiaj palnuję przeżyć radosny, szczęśliwy dzień ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3916 |
|
Kurczak, czyli jednak ktoś coś widzi... wiesz co, bardzo trudno tak na odległość doradzać, samamu nie będąc na miejscu, ale jest taka metoda, jak odpowiedzienie dobrem na zło... ale niekoniecznie to dobro staje się dobrem
![]() Czyli gdy ona mówi źle o innych, to zacząć mówić o niej dobrze, np. do szefowej, jaka ta pani X jest miła i pomocna, jak coś tam pomogła, a przecież wcale nie musiała, mało tego zrobiła to wbrew firmie i kierownictwu, no ale ona jest taka ludzka.... itp, tak aby kierownictwo szlag trafił, że ta pomocna pani X. robi rozpieprz w finansach albo imagu firmy. Poza tym kierownictwo by jej w końcu zwróciło uwagę, że "dlaczego ty tak źle o tych ludziach mówisz, skoro oni tacy mili są i tak cię doceniają?". Sama to przemyśl, czy by to podziałało. Trochę ryzykowne, ale potrafi zdziałać cuda. ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-02-24 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Kurczak - łącze się z Tobą bólu....
przerabiałam to kilka lat wstecz (jak zaczęła pracować w obecnej firmie) z tą różnicą, ze jak było coś źle zaksięgowane to wszystko było na mnie ( bo najmłodsza w dziale) .. siedziałam w dwoma kobietami ( jedna poszła już na emeryturę i ta była zarąbista), została ta co mnie próbowała gnębić.. mało tego.. na początku chodziła do naszego szefa i mówiła mu, ze ze mną nie da sie pracować i wolałaby żeby wróciła moja poprzednica (którą notabenne gnębiła tak samo i nie potrafiła sie z nią dogadać)... teraz jest jak do rany przyłóż, ale ja z nią za dużo nie rozmawiam - ha! nawet przestała obgadywać... kiedyś też miałam wielkie spięcie, bo one paliły w biurze i grzecznie poporosiłam żeby wychodzxiły - oj.. no i usłyszałam od tej młodszej taka wiązankę, że aż mi oczy na wierzch wyszły (mogę opisać jeśli chcecie poczytać)... |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zadomowienie
|
Eva... ja myślę, że z tym byciem "takim dobrym" to mogłaby być dobra metoda... gdyby ona coś faktycznie dla kogoś robiła... jak dla mnie - motorem jej działań jest głównie to, żeby zrobić coś dla kogoś tylko wówczas, jeśli mogłoby to dobić kogoś innego...
i szczerze mówiąc - mam na dzień dzisiejszy swego rodzaju satysfakcję - bo, tak "pomogła" pewnej osobie - żeby mi dopieprzyć - że brak słów... na początku zbierała laury, że jest taka "dobra" a teraz bedzie musiała stawić czoło temu, co stworzyła... a pomogła stworzyć potwora... i tylko tego potwora mi żal... ale przemyslę, to, co napisałaś i postaram się wyciągnąć wnioski i wskazówki dla siebie... może jakaś łączona metoda... nawet jakby coś mi chodzi po głowie ale trudno mi to na razie ubrać w słowa... w kazdym bądź razie - dziękuję za rady ![]() mww - no ja własnie tego nie mogę zrozumieć, że się tak po młodych ludziach jeździ... przeszło mi przez ręce sporo stażystów i praktykantów - i no ludzie! - przecież oni też ciężko pracują za psi grosz!(a u nas to już na pewno) Jak się nie przewróci - to się nie nauczy! To normalne, że na początku trzeba im wszystko objaśnić i być na przygotowanym na pytania i błędy. Z większością z nich jestem w kontakcie - miło nam się wspomina współpracę - bo dla mnie to jest właśnie wspołpraca. Moim zdaniem wiele młodych osób wykazuje duże chęci do pracy i kreatywność, do czasu, kiedy ktoś "doświadczony" nie podetnie im skrzydełek... chyba się dzisiaj wyżyję na płótnie ![]() ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-02-24 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry opóźniony. Herbate se zrobię. Słonko wyszło.Może zwlokę sie na spacer z psem. Czytałąm ,że ćwiczycie. Ja, jako Pani od Fikołków (tak nazywa mnie TAta) bardzo to popieram ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego leżenia (kurczak i inne chore ![]() ![]() ![]() ![]() Badymka chcemy zdjęcie Twoje w czerwonej sukience nr 1. Czekamy
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
a, to też sobie zrobię herbatę...
![]()
#3921 |
Zakorzenienie
|
szamam II śniadanie i piję hjerbatę z cytryną oł yeahhhh...
opowieść napiszę wieczorem, bo siedze w sekretariacie i ciągle ktoś mi tutaj zagląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Marudziara
|
Teraz kończę magisterkę z pedagogiki wczesnoszkolnej a mam już licencjat z pedagogiki rewalidacyjnej .
#3923 |
Zadomowienie
|
mandragona - a kiedy będziesz wiedziała, czy Wasz projekt wygrał?"
![]() |
#3924 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama sobie tez nie wróżę,bo tak jak mówisz wszystkie uczucia przelewa sie na karty i wychodzi to co chemy żeby wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kosmetyki z Rimmela bardzo mi sie podobają,ale mam na nie uczulenie ![]() ![]() Zdrówka wszystkim chorującym ![]() ![]() ![]() Mam dzis zapierdziel w pracy,może popołudniu się luźniej zrobi ![]() tekst dnia: klientów full,my za biurkami,a koleżanka na cały głos - Nie wiecie co to za reklama jak kot wsadza świni? - umarłam i prawie spadłam z krzesła,było słychać zbiorowy ryk śmiechu ![]()
![]() |
#3925 | |
Marudziara
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
Ale co? Czujesz, że projekt był słabo przygotowany? Bo może akurat się spodoba
![]() ![]()
#3927 |
Marudziara
|
Nie podoba mi się ogólnie organizacja tego stowarzyszenia Ci ludzie chcieliby "trzepać kokosy" nie robiąc nic , wszystko robią na ostatnią chwilę żeby nie ja i 3 inne koleżanki nawet ten projekt by został ominięty :/ Także ciekawie nie jest.
Jadę dzisiaj do Tż ![]() ![]()
#3928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrób dobry użytek z TŻ-ta ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-02-24 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Cześć, babiny, z okazji pięknego słońca moje biedne ciało postanowiło przestać chorować.
![]() ![]() Co do historii kurczęcej i mww, od razu przypominają mi się dziwaczne "układy" w mojej poprzedniej pracy ![]() P.S. Zauważyłyście, że jesteśmy tu regularnie podglądane przez jedną i tą samą osobę? ![]()
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
co do p.s. - nieeee... ale będę czujna
![]() ![]() Kasza... bardziej od południa idzie słońce, więc pewnie do wieczora będzie ok ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.