Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 13:12   #3901
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez liliyth Pokaż wiadomość
Nie wiem... najbardziej chyba ewentualną koniecznością rozszerzania szczęki i wyrywaniem zębów (bólu). Moje 8-ki nawet nie wyrosły, bo nie mają gdzie. A jak trzeba będzie je usuwać chirurgicznie?
to usuniesz, a jak trzeba bedzie rozszerzyć to bedziesz rozszerzać jak sie juz zdecydowałas to podołasz

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 13:52   #3902
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bartholomew Pokaż wiadomość
moze rzeczywiscie, jak napisala mclilu, aparat doda mi uroku.
W takich tematach zawsze mam rację

Cytat:
a fote zapodam
Możesz wrzucić jeszcze przed

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Hmm. Nie wiem co to znaczy. Pewnie chodzi jej o moje wymagania: szybko, mało widocznie. ^ ^ ale z tego co się dzisiaj naczytałam to Damony wcale nie są mniej widoczne niż normalne, a wręcz przeciwnie. Już nie wiem co o tym myśleć...
Akurat damon nie jest "szybszy" i mniej widoczny!
Jego plusem jest brak gumek (ale to plus tylko dla tych co nie lubią), trochę rzadsze wizyty kontrolne oraz możliwość uniknięcia ekstrakcji zębów - choć nie zawsze się to sprawdza - czasem okazuje się, że bez względu czy to damon czy zwykły, trzeba wyrwać!
Wg mnie syt. wygląda tak: jeżeli chcesz mniej widoczny to najlepszy kryształ (albo w ogóle niewidoczny lingwalny), jeżeli stawiasz na komfort noszenia to zwykły metal mini, jeżeli stawiasz na rzadsze wizyty i ew. uniknięcie ekstrakcji to damon! Ale to tylko moje zdanie.
Co do szybkości leczenia nikt jeszcze nie dowiódł, że ten czy tamten jest szybszy/wolniejszy! Tak naprawdę to bardzo indywidualna sprawa, każdemu zęby prostuję się w troszkę innym tempie i nie jest to zależne od rodzaju aparatu.
Taką bzdurką dla mnie jest też to, że kosmetyczne przeznaczone są do korygowania małych wad, a metal jest lepszy do dużych!
Tak naprawdę dużo zależy od tego na jakich aparatach lubi pracować dany orto! Każdy z nich ma swoje ulubione metody!

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Serio? Myślałam że aparaty Incognito i wszystkie lingwalne są innowacją
... toteż właśnie
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 14:05   #3903
AMLA8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez liliyth Pokaż wiadomość
Moje 8-ki nawet nie wyrosły, bo nie mają gdzie. A jak trzeba będzie je usuwać chirurgicznie?
Moje ósemki też nie wyrosły, ale moja Orto powiedziała, że spróbuje je wyprowadzić. Więc nie koniecznie trzeba je będzie usunąć.

A gdyby nawet to popytaj o dobrych chirurgów dentystycznych już wcześniej, alby na wszelki wypadek mieć alternatywę.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Podbijam pytanie
JAKIE ZABIEGI NAJLEPIEJ ZROBIĆ PO ZDJĘCIU APARATU ORTODONTYCZNEGO (OPRÓCZ NAPRAWY UBYTKÓW)???:con fused:

Edytowane przez AMLA8
Czas edycji: 2009-11-05 o 14:06
AMLA8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 14:10   #3904
cozaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość

Akurat damon nie jest "szybszy" i mniej widoczny!
Jego plusem jest brak gumek (ale to plus tylko dla tych co nie lubią), trochę rzadsze wizyty kontrolne oraz możliwość uniknięcia ekstrakcji zębów - choć nie zawsze się to sprawdza - czasem okazuje się, że bez względu czy to damon czy zwykły, trzeba wyrwać!
Wg mnie syt. wygląda tak: jeżeli chcesz mniej widoczny to najlepszy kryształ (albo w ogóle niewidoczny lingwalny), jeżeli stawiasz na komfort noszenia to zwykły metal mini, jeżeli stawiasz na rzadsze wizyty i ew. uniknięcie ekstrakcji to damon! Ale to tylko moje zdanie.
Co do szybkości leczenia nikt jeszcze nie dowiódł, że ten czy tamten jest szybszy/wolniejszy! Tak naprawdę to bardzo indywidualna sprawa, każdemu zęby prostuję się w troszkę innym tempie i nie jest to zależne od rodzaju aparatu.
Taką bzdurką dla mnie jest też to, że kosmetyczne przeznaczone są do korygowania małych wad, a metal jest lepszy do dużych!
Tak naprawdę dużo zależy od tego na jakich aparatach lubi pracować dany orto! Każdy z nich ma swoje ulubione metody!
ja już nic nie wiem. Orto mi powiedziała, że jak będę miała na górę damon to będzie rok do 1,5 a jak zwykły to 2 lata. Więc no troszkę szybciej jest. Czy Damony wyglądają dziwnie, dziwniej niż tak zwykły aparat?
Stary 2009-11-05, 14:23   #3905
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
...
zgadzam się i chyba jestem tego dobrym przykładem, przecież miałam mega krzywulce i noszę kosmetyczny.
Stary 2009-11-05, 15:03   #3906
bartholomew
Raczkowanie

ok, mam ten piep/rzony aparat
ogolem spodziewalem sie gorszego bolu przy zakladaniu, a tu tylko smarowanie, wczepianie i swiecenie jakims ultrafioletowym dlugopisem.
narazie tylko czuje, ze gorne zeby sa scisniete, ale juz pojawia sie bol; da sie jednak wytrzymac.
tyle ze mam jakis taki aparat bez gumek, ktory trzyma sie krocej (niby "tylko" poltora roku), wizyty sa rzadsze, co jakies 2-3 miesiace. ma ktos taki sam?
a co do fotek to zapodam dopiero jutro, bo mam tylko aparat w komorce a nie chce zepsuc efektu brzydka jakoscia zdjecia takze badzcie cierpliwi.
a czy moj styl na tym ucierpial? jeszcze nie wiem, musze czekac na opinie kolezanek z klasy no i wasza.
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 15:14   #3907
milutek
Wtajemniczenie

a gdzieś Ty się naczytał że zakładanie aparatu boli?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 15:51   #3908
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
do mnie kiedyś jeden koleś świrował i to świrował tyle lat ze szok wysoki, fajny z charakteru, jak mnie bolały zeby w aparacie to zawsze mnie rozśmieszał zebym zapomniała o bólu, albo porównywał ten ból do bólu okressowego-bo miałam gorsze i ogólnie spoko był facet, tyle ze jego jedynki były jedna na drugą i po środku było to aż czarne i wampirek oczywiście jak sobie wyobrażałam ze miałby mnie pocałować to aż wrrrrrr
juz kilka lat temu miałam takie zboczenie

gabrysia- nie wiem co ci orto zrobiła mi podkrecała zawsze z tyłu jak miałam wizyte a nie zmieniała druta, to tylko podkrętka, ale z przodu nigdy ale z jedynkami nie miałam problemu
ja tez mialam jedynki proste

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
ogolem spodziewalem sie gorszego bolu przy zakladaniu, a tu tylko smarowanie, wczepianie i swiecenie jakims ultrafioletowym dlugopisem.
narazie tylko czuje, ze gorne zeby sa scisniete, ale juz pojawia sie bol; da sie jednak wytrzymac.
tyle ze mam jakis taki aparat bez gumek, ktory trzyma sie krocej (niby "tylko" poltora roku), wizyty sa rzadsze, co jakies 2-3 miesiace. ma ktos taki sam?
a co do fotek to zapodam dopiero jutro, bo mam tylko aparat w komorce a nie chce zepsuc efektu brzydka jakoscia zdjecia takze badzcie cierpliwi.
a czy moj styl na tym ucierpial? jeszcze nie wiem, musze czekac na opinie kolezanek z klasy no i wasza.
ja mam taki bez gumek= bezligaturowy
i juz po 4 miesiacach mam proste zeby xD
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:02   #3909
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
prawidlowego wzorstu- proporcjonalny i z mięskiem a nie samymi żyłami i koścmi
katerina podpisuje sie pod ta opinia ręcamy i nogamy

bartholomew witamy witamy wśrod
nie no, zart of kors
masz chyba damona,tak wnioskuje z tego co piszesz ale ja sie nie znam tak dobrze jak co niektore dziewczyny tutaj
btw ale masz ciezki do zapamietnia nick :P

Edytowane przez surykata
Czas edycji: 2009-11-05 o 16:03
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:17   #3910
cozaczka
Raczkowanie

bartholomew Jak masz Damona to napisz czy on naprawdę tak bardzo odstaje. Nie daje mi to spokoju.
Stary 2009-11-05, 16:30   #3911
bartholomew
Raczkowanie

@gabrysiaa
jezu, obym i ja mial taki

@surykata
dzieki :d
ano wiem, nick jest dziwny ale tak jakos mnie natchnelo

@cozaczka
wiesz, o to chodzi, ze ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach. jutro pokaze zdjecia to powiesz mi sama co ja tam nosze na tych zebach bo naprawde nie mam pojecia - dla mnie to poprostu aparat ;D
a czy odstaje to trudno powiedziec, nie nosilem zadnego innego aparatu wiec nie mam porowniania. te zapinki sa troche grube, to fakt, ale w lustrze wyglada jak zwyczajny aparat ;d
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 16:39   #3912
cozaczka
Raczkowanie

Cytat:

@cozaczka
wiesz, o to chodzi, ze ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach. jutro pokaze zdjecia to powiesz mi sama co ja tam nosze na tych zebach bo naprawde nie mam pojecia - dla mnie to poprostu aparat ;D
a czy odstaje to trudno powiedziec, nie nosilem zadnego innego aparatu wiec nie mam porowniania. te zapinki sa troche grube, to fakt, ale w lustrze wyglada jak zwyczajny aparat ;d
Podoba mi się takie podejście do tych spraw. ^ ^ Powinnam brać z Ciebie przykład Czekam na zdjęciaa. pozdrawiam.
Stary 2009-11-05, 17:29   #3913
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
ja już nic nie wiem. Orto mi powiedziała, że jak będę miała na górę damon to będzie rok do 1,5 a jak zwykły to 2 lata. Więc no troszkę szybciej jest. Czy Damony wyglądają dziwnie, dziwniej niż tak zwykły aparat?
Nie zrozum mnie źle, ja nie chcę odwieść Cię od zakładania damona! Każdy wybiera co mu tam pasuje! Ja poprostu nie widzę żadnych "żeby" dopłacac więcej kaski!
Przy zwykłym drutexie czas leczenia jest taki sam też wynosi ok 1,5 roku i pierwsze efekty widac nawet po miesiącu!
Co do wyglądu to dla osoby z boku niczym sie on nie różni w wyglądzie, nie wygląda w każdym razie "dziwnie", bez obaw! Choć ten kosmetyczny damon wydaje się na pierwszy rzut oka delikatniejszy!
Wyboru musisz dokanać sama, to Ty masz być zadowolona!
Poproś naszego nowego aparaciarza o fotkę też wziął damona!

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Boleć to zacznie rano
Dawaj fotki!

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Podoba mi się takie podejście do tych spraw. ^ ^ Powinnam brać z Ciebie przykład Czekam na zdjęciaa. pozdrawiam.
Dokładnie! Idź załóż i już nie roztrząsaj! Tak czy tak będzie "Pani zadowolona"
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25
Stary 2009-11-05, 17:30   #3914
gabryssiaa
Zakorzenienie

a mnie od wtorkowej wizyty już przestaje boleć <jupi>
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:43   #3915
angela0033
Zadomowienie

Cytat:

Dentyska spokojnie będzie umiała i może zdjąć i założyć separację - w końcu mają wprawę w wciskaniu kształtek przy formowaniu plomby!
W razie jakby nie chciała to powiesz orto, że sama ci wypadła - wtedy na 100% nie powinnaś płacic za to powtórnie!
Plomby w niczym nie przeszkadzają jeżeli chodzi o zakładanie i noszenie aparatu!
Aparat będzie pasował po zrobieniu siódemi!
Ale koniecznie musisz wszystko "naprawić" przed założeniem aparatu żeby nie było później problemów z dostaniem się do ubytku!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

!
Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
angela0033, gdy mi wypadla separacja, zalozylam ja z powrotem sama wiec Twoj dentysta tez bedzie umial to zrobic.

Ponadto, jesli nosisz ja juz od jakiegos czasu i za chwile zakladasz aparat, to moze powtorne zakladanie separacji juz nie bedzie potrzebne(mi powiedziano, ze jak wypadnie to tak ma zostac).

A 150 zl placilas na pewno nie za sama separacje, tylko za plan leczenia/wyciski/konsultacje czy co tam jeszcze

Ja umiem zalozyc separacje za pomoca nici dentystycznej wiec sluze pomoca jakbys potrzebowala (ale pewnie sie obejdzie)
dziękuję wam bardzo za odpowiedzi
mam jeszcze parę pytań i mam nadzieję,że pomożecie mi na nie odpowiedzieć.

-tam gdzie mam separację (między piątką a szóstką) wdała mi się próchnica więc dentysta może ją zdjąć i zaplombować ząbka tak?

-czy dentysta na kasę chorych może mi wyleczyć dwa ząbki? (one mają malutką próchnicę,dopiero takie białe "coś" się robi.Tak jakby dopiero te bakterie przez szkliwo przenikły/przeniknęły)

-kto leczy zęby przed założeniem aparatu? Ortodonta,który zakłada aparat czy może to być zwykły dentysta?Moja orto w ogóle mi nie powedziała które zęby mam leczyć tylko powiedziała,że za tydzień zakładanie górnych zamków będzie
Stary 2009-11-05, 17:55   #3916
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Nie zrozum mnie źle, ja nie chcę odwieść Cię od zakładania damona! Każdy wybiera co mu tam pasuje! Ja poprostu nie widzę żadnych "żeby" dopłacac więcej kaski!
Przy zwykłym drutexie czas leczenia jest taki sam też wynosi ok 1,5 roku i pierwsze efekty widac nawet po miesiącu!
Co do wyglądu to dla osoby z boku niczym sie on nie różni w wyglądzie, nie wygląda w każdym razie "dziwnie", bez obaw! Choć ten kosmetyczny damon wydaje się na pierwszy rzut oka delikatniejszy!
Wyboru musisz dokanać sama, to Ty masz być zadowolona!
Poproś naszego nowego aparaciarza o fotkę też wziął damona!
Nie każdy bezligaturowy jest damonem, więc nie przesądzajmy co ma bartholomew. Ja mam zamki in ovation R i wydają się one mniejsze i delikatniejsze niż zamki damona. Moja siostra ma mieć zakładane zamki in ovation C, czyli bezligaturowe estetyczne.
A właśnie cozaczka jaką będziesz miała różnicę w cenie między zwykłym metalem a damonem?
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:11   #3917
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
tam gdzie mam separację (między piątką a szóstką) wdała mi się próchnica więc dentysta może ją zdjąć i zaplombować ząbka tak?
Tak
Cytat:
czy dentysta na kasę chorych może mi wyleczyć dwa ząbki? (one mają malutką próchnicę,dopiero takie białe "coś" się robi.Tak jakby dopiero te bakterie przez szkliwo przenikły/przeniknęły)
Tak, ale najpierw się spytaj bo pod koniec roku kończą sie prywaciarzom kontrakty z nfz-tem
Cytat:
kto leczy zęby przed założeniem aparatu? Ortodonta,który zakłada aparat czy może to być zwykły dentysta?Moja orto w ogóle mi nie powedziała które zęby mam leczyć tylko powiedziała,że za tydzień zakładanie górnych zamków będzie
Wyleczyć zęby musisz na wlasną rękę u dentysty, rzadko się zdarza żeby orto to robił!

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Nie każdy bezligaturowy jest damonem, więc nie przesądzajmy co ma bartholomew. Ja mam zamki in ovation R i wydają się one mniejsze i delikatniejsze niż zamki damona. Moja siostra ma mieć zakładane zamki in ovation C, czyli bezligaturowe estetyczne.
A właśnie cozaczka jaką będziesz miała różnicę w cenie między zwykłym metalem a damonem?
Sorry za brak precyzji tak już się trochę utarło w mowie potocznej, że damonem nazywa się wszystkie bezligaturowe aparaty (jak z adidasami)
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-11-05 o 18:14
Stary 2009-11-05, 18:28   #3918
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Sorry za brak precyzji tak już się trochę utarło w mowie potocznej, że damonem nazywa się wszystkie bezligaturowe aparaty (jak z adidasami)
Trochę tak, bo damon robi wielkie halo wokół swojego "systemu". Tylko, że niektórzy ortodonci powinni mieć trochę więcej rozumu i wypowiadać się zgodnie z prawdą, a nie sloganami z reklamy damona. Ktoś napisał, że jest to innowacja w ortodoncji, a ja się pytam co to za innowacja, która jest stosowana prawie od 10 lat?
Stary 2009-11-05, 18:38   #3919
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Trochę tak, bo damon robi wielkie halo wokół swojego "systemu". Tylko, że niektórzy ortodonci powinni mieć trochę więcej rozumu i wypowiadać się zgodnie z prawdą, a nie sloganami z reklamy damona. Ktoś napisał, że jest to innowacja w ortodoncji, a ja się pytam co to za innowacja, która jest stosowana prawie od 10 lat?
Niestety dla większości orto najwygodniej jest pokazać tylko na modelu jak ktory drutex wygląda i zareklamować ten na którym lubi pracować albo na którym można zarobić najwięcej jako "najlepszy" ze wszystkich!

To słodkie w avatarku to Twoje maleństwo?
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-11-05 o 18:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 20:05   #3920
cozaczka
Raczkowanie

Cytat:
Metal- 1800, a Damon3- 2500. Hmm. no ortodontka bardzo mi poleca ten Damon, praktycznie to jest ustalone. Ale wolę się rozeznać w tych wszystkich aparatach żebym potem nie żałowała. Na razie muszę dożyć do 12 stycznia z moim Hyraxem.
Tak na marginesie. Strasznie mnie dół swędzi, miałam zmieniany drut przedwczoraj w metalu. Wczoraj mnie bolało i to wydawało mi się normalniejsze niż to potworne swędzenie. Masakra. To jest normalny objaw, czy moje zęby są jakieś inne?.
Stary 2009-11-05, 20:18   #3921
plaisanterie
Raczkowanie

Dodaję zdjęcia moich krzywulców. Do dentystki jadę 18 listopada,a do innej ortodontki będę się umawiać Na razie proszę Was,żebyście powiedziały,co można z tym zrobić W lutym chyba kończę leczenie aparatem ruchomym i mam się zdecydować,czy chcę aparat stały,żeby przyciągnął mi ząbki w miejsce bez zęba,czy chcę sztucznego ząbka. Ale jeśli sztuczny do jaki mam tam wstawić: dwójkę,trójkę? Ja nie bardzo chcę sztucznego zęba,bo nawet jeśli bym się zdecydowała,to chyba muszę i tak czekać do 18 roku życia,żeby go wstawić? Bo tego czasu jeszcze trochę mi brakuje (3 lata).Czy mam może jakieś złe wiadomości z tego tematu? I co Wy zrobiłybyście na moim miejscu z tą maleńką dwójeczką?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Czemu się nie dodały te zdjęcia? Jak tu załączyć załączniki,bo musiałam coś źle zrobić?
plaisanterie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:22   #3922
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
To słodkie w avatarku to Twoje maleństwo?
Tak. To był nasz piesek. Niestety niedawno od nas odszedł.

Cytat:
Metal- 1800, a Damon3- 2500. Hmm. no ortodontka bardzo mi poleca ten Damon, praktycznie to jest ustalone. Ale wolę się rozeznać w tych wszystkich aparatach żebym potem nie żałowała. Na razie muszę dożyć do 12 stycznia z moim Hyraxem.
Tak na marginesie. Strasznie mnie dół swędzi, miałam zmieniany drut przedwczoraj w metalu. Wczoraj mnie bolało i to wydawało mi się normalniejsze niż to potworne swędzenie. Masakra. To jest normalny objaw, czy moje zęby są jakieś inne?.
To nawet metal jest dość drogi. Ja za swój płacę 2000 za łuk. 7 stów to spora różnica. Wydaje mi się, że jeśli jesteś zadowolona z metalu na dole i zależy Ci na kasie to weź metal. A jeśli jest odwrotnie to zdecyduj się na damona. W każdym razie trochę dziwna ta kombinacja na jednym łuku zwykłego, a na drugim damona.
A co do swędzenia to mi się jeszcze nie przydarzyło, ale podobno się zdarza i nie jest niczym nadzwyczajnym.
Stary 2009-11-05, 20:38   #3923
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
no normalnie wypięła drut z zamków na jedynkach,
wzięła te jej 'obcęgi' i trochę wygięła (chyba chciała go troszkę skrócić robiąc to, bo jaki byłby w tym inny sens)
ja też tak miałam robione - żeby wyrównać jedynki (np jedną trochę wypchać do przodu, a drugą lekko do tyłu)

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:53   #3924
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez plaisanterie Pokaż wiadomość

Czemu się nie dodały te zdjęcia? Jak tu załączyć załączniki,bo musiałam coś źle zrobić?
Może się przyda
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172106
Stary 2009-11-05, 21:30   #3925
plaisanterie
Raczkowanie

http://i36.tinypic.com/14yb9fr.jpg
http://i34.tinypic.com/mkpxf.jpg
Nie wiem,co się dzieje,ale nadal nie mogę dodać załącznika,więc muszę w ten sposób.
plaisanterie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:28   #3926
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plaisanterie Pokaż wiadomość
http://i36.tinypic.com/14yb9fr.jpg
http://i34.tinypic.com/mkpxf.jpg
Nie wiem,co się dzieje,ale nadal nie mogę dodać załącznika,więc muszę w ten sposób.
moim zdaniem to ogólnie masz w miarę "małe ząbki.." i tak na 1-szy rzut oka to nie zauważyłam, że to 3-ka zamiast 2-ki . Jeśli chodzi o implanta to nie wiem jak to jest ale nigdy się nie spotkałam z tym, że trzeba mieć 18 lat.. aby go wstawić.. Kurcze tylko musisz pamiętać, że implant to zawsze coś sztucznego.. i liczyć się oczywiście z kosztami teraz.. przy zakładaniu go oraz na przyszłość jakby cokolwiek się z nim stało. OCzywiście orto powinien wiedzieć czy lepiej zrobić tak czy inaczej.. Chociaż tu chyba na forum ktoś już tak miał, że zamiast 2-ki miał 3-kę koło jedyneczki..
Daj znać koniecznie co "inny" orto Ci poradzi..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:41   #3927
Marti11
Raczkowanie

Hej! Nosze aparat od 2 miesiecy i chcialabym mieć taki kolorowe gumki ile takie coś kosztuje??? a i jeszcze jakie wziać kolory
Marti11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:47   #3928
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marti11 Pokaż wiadomość
Hej! Nosze aparat od 2 miesiecy i chcialabym mieć taki kolorowe gumki ile takie coś kosztuje??? a i jeszcze jakie wziać kolory
to jest wliczane w wizytę, a ty nie masz gumek? moze amsz aaprat bezligaturowy?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-06, 12:06   #3929
Marti11
Raczkowanie

mam gumki ale przeźroczyste i jak byłam ostatnio na wizycie to mi orto powiedziała że nic nie płacę bo tozwykła kontrola...
Marti11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:08   #3930
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marti11 Pokaż wiadomość
mam gumki ale przeźroczyste i jak byłam ostatnio na wizycie to mi orto powiedziała że nic nie płacę bo tozwykła kontrola...
to jak teraz bedzie ci zmieniała gumki to powiedz ze chcesz np. różowe czy zielone

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości