|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() a swoje podwieczorki tez kocham ;d;*
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
R:
I - pół bułki razowej z ziarnami z masłem i plasterkiem sera żółtego, herbata z miętą praca II - pół bułki razowej z ziarnami z plasterkiem chudej szynki drobiowej III - pół bułki razowej z ziarnami z plasterkiem chudej szynki drobiowej koniec pracy IV - pieczone udko z kurczaka, łyżka kaszy gryczanej V - 200g serka wiejskiego Ocena: zero warzyw - nie lubię, zero owoców - rano już nie byłam głodna a później to jakoś nie bardzo, udało się chociaż przekroczyć 1000 kcal ?
#3903 |
Przyczajenie
|
hej mam takie pytanie na jakiej diecie jesteście i czy jest tu ktoś kto korzysta z diety dukana???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Tutaj są jadłospisy różnych osób z różnych diet, które poddajemy wzajemnej ocenie, zgodnie z 10 PŻ
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez bigboob Czas edycji: 2010-07-08 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wydaje Ci się, że na U jadłaś więcej niż na P? Ja rozumiem, że tyjesz, rozumiem to d o s k o n a l e. Ale jesz monotonnie. Nie chciałabyś tego zmienić? Są wakacje, możesz sobie zrobić na śniadanie naleśniki, pancakesy, placuszki, cokolwiek, cały czas mi się wydaje, że jesz to samo - prócz obiadów. Masz nierozkręcony metabolizm, a gdybyś go rozkręciła nie monotonnością, nawet WIĘKSZĄ ilością jedzenia, to, co jesz teraz na P, byłoby dla Ciebie po jakimś czasie jedzeniem na R/U. ![]() dla przykładu: Cytat:
Cytat:
Cytat:
i broń boże nie rezygnuj z P ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
Ś: płatki owsiane + siemie lniane + otreby ( wszystkiego ok 5 łyżek) na mleku 1,5% IIŚ: 2 kanapki z masłem, poledwicą sopocka, ogórkiem O: pulpety z pieczarkami, ryżem brązowym ( ponad pol woreczka), 2 ogórki kiszone K: serek wiejski + łyżeczka kakao naturalnego
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem po co Wy nawzajem zmuszacie się do P. Nie ma czegoś takiego jak idealna waga z tabeli chociażby dlatego, że każdy ma inną budowę ciała. Idealna waga to przede wszystkim ta, w której dobrze się czujesz.
Paszka, patrze na Twoje zdjęcie w avku (jeśli to Ty), masz bardzo ładną figure, jesteś normalną zgrabną dziewczyną. Skoro nie możesz się przyzwyczaić już do obecnej wagi to po co się jeszcze katować, pod warunkiem oczywiście, że przy obecnej wadze normalnie funkcjonujesz. Ja mam wiele baardzo szczupłych koleżanek i żadna nie ma żadnych problemów. Jak w ogóle podkręcić metabolizm żeby łatwiej było utrzymać wagę? Ja w ogóle ostatnio czuje się jakoś tak pełniejsza i nawet z chęcią bym tak minimalnie schudła ale boje się dietowac przed wyjazdem bo tam będa wiadomo różne pokusy i jeszcze mnie jojo dopadnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienaturalna niedowaga jest niezdrowa dla organizmu, a mówienie osobie z zaburzeniami odżywiania, że nie musi tyć, nie znając jej wagi, wzrostu, sytuacji, nie wiedząc, czy ma okres i problemy zdrowotne jest raczej słabe ![]() ![]() poza tym nie zauważyłam, żeby ktokolwiek kogokolwiek do czegoś zmuszał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mają rację. Nie sugeruj komuś z zaburzeniami odżywiania, że w danym momencie dobrze wygląda bo to podziała na jego psychikę baaaaardzo negatywnie. Teraz dziewczyna może sobie pomyśleć, że jak przytyje jeszcze 5 kg będzie gruba bo skoro teraz jest ok to po co tyć jeszcze? żeby być małym słonikiem? sama przez to przechodziłam ![]() Zapewne nie miałaś złych zamiarów, ale czasami warto takie uwagi zachować dla siebie jeśli nie zna się problemu ![]() no, ale teraz już wiesz i jest ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
popatrz na P innych dziewczyn lub nawet na U i zobacz jakie robią pyszne dania dla siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() mam pytanie odnośnie tej pasty i jak robisz pora z jogo ![]() ![]() aaaa ![]() ![]() ![]() ottt ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Narazie niech będzie to U z wczoraj, bo moja waga się na tym utrzymuje. Śniadanie 6.30 : twarożek domowy Piątnica 150g, owsianka z 30g płatków gotowanych na szklance mleka 1,5% + kawa bez cukru z mlekiem II śniadanie 9.40 : koktajl z 200g malin zmiksowanych z 200g kefiru 1,5% Obiad 12.30: ok. 70g kaszy jęczmiennej(suchej) podsmażonej na łyżeczce oliwy z oliwek z pomidorami, cebulą, czosnkiem i dwoma plasterkami szynki z indyka + kawa jak na śniadanie Kolacja17.30: 300g wieśniaka lekkiego + mała kromeczka sucha razowca II kolacja 20.30(na meczu ![]() Przed snem ok 23.00 - serek homo 150 g. Mam jeszcze pytanie odnośnie jedzenia przed snem. Czy to normalne, że jak przed samym pójściem spać nie zjem jakiegoś homo lub wieśniaka, nawet jak nie jestem głodna, to nie mogę zasnąć? Jakoś przed samym snem ciągnie mnie najbardziej do jedzenia, co jest dziwne przy ED, bo raczej osoby chore unikają jedzenia na noc ![]() Bardzo Was proszę o ocenę, nawet baardzo krytyczną ![]() A i jeszcze raz napiszę, że utrzymuję na tym wagę. Niby po podliczeniu to chyba nawet nie przekroczy 1500kcal, ale chyba mój metabolizm jest w opłakanym stanie. Jestem jakimś dziwnym przypadkiem, bo większość dziewczyn z niedowagą spowodowaną ED musi jeść naprawdę dużo, żeby waga cokolwiek drgnęła do przodu, a ja utrzymuję wagę na tak skromnym jadłospisie... Edytowane przez agueda Czas edycji: 2010-07-08 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pastę robiła mama, ale bardzo dobra, taka pikantna ![]() ![]() ![]() ![]() a co do kinder pingui - ja też dawno nie jadłam i ostatnio sobie o nim przypomniałam, początkowo nie mogłam znaleźć w sklepach, a gdy kupiłam roztopiło mi się w samochodzie i po włożeniu z powrotem do lodówki zrobił się trochę inny kształt, ale nadawało się do zjedzenia ![]() dziękuję za ocenę i przepraszam za OT ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-07-08 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
Leniwe U czwartkowe:
I: owsianka z mlekiem 2%, orzechami włoskimi, bananem i morelą, kawa z mlekiem; II: dwie kromki razowca z masłem, pasztetem gęsim, majonezem i pomidorem, jabłko; III: zupa-krem z cukinii ze szczypiorkiem, na drugie ryż (niestety biały) z potrawką (trochę kurczaka, groszek, papryka, cebula, pieczarki, śmietana, koncentrat pomidorowy); IV: miseczka czereśni, jogurt naturalny, kawa z mlekiem; V: omlet z 2 jajek z groszkiem, szynką, pomidorami, mozarellą i świeżą bazylią. |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
I domowe musli (płatki owsiane, otręby, żurawina, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, suszone śliwki, rodzynki, gorzka czekolada, płatki fitness) i trochę musli z owocami (sante) z mlekiem 1,5%, trochę truskawek i jabłko II 2 kromki chleba pełnoziarnistego z twarogiem, rzodkiewką i cebulką III makaron orkiszowy, gotowana na parze marchewka i pierś z kurczaka, sos chiński deser: 3 śliwki suszone, pół banana IV jabłko, serek waniliowy, orzechy nerkowca V zupa kalafiorowa z koperkiem, selerem, marchewką, ziemniakami i makaronem Bardzo proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
Znikając bardzo dziękuję za ocenę
![]() Kolacje jem tak wcześnie, ale równie dobrze można ją nazwać podwieczorkiem, ponieważ póżniej zawsze ok. 20-21 dojadam. A moje BMI to 15,6. |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Rozeznanie
|
Wklejam tu swój dzisiejszy jadłospis, może ktoś się pokusi o ocenkę
![]() Utrzymanie I kawa zbożowa z mlekiem 3,2 % + płatki owsiane z mlekiem 3,2 % i truskawkami II 2 kromki chleba pszennego z serkiem Almette, wędliną, plastrem sera żółtego, kukurydzą i rzodkiewką III kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane z panierowanym kurczakiem z kalafiorem polanym bułką tartą IV 2 podpłomyki jogurtowo-brzoskwiniowe z 2 łychami ryżu na mleku Belriso o smaku czekolady ![]() V herbata + 1 bułka z pestkami dyni z masłem, 2 plastrami sopockiej i rzodkiewką
#3921 |
Raczkowanie
|
Tak w avatorze to rzeczywiscie ja . Milo mi slyszec ze mam zgrabna sylwetke
![]() Ale Jess ![]() Powinnam przytyc jeszcze z 5 kg ![]() ![]() A teraz czemu znowu mam ta cholerna blokade? sama nie wiem ... chyba nie moge sie przyzwyczaic do swojego obecnego wygladu .. brzuch mi sie zaokraglil nogii to juz nie wspomne chociaz dalej sa szczuplaki Chce z tego wyjsc bo wiem ze jestem silna dziewczyna Dzisiaj moj T-ezt mi powiedzial ze w tamte wakacje bylam wogole inna osoba wszedzie mnie bylo pelno wszyscy do mnie glneli i wogole teraz chociaz otwarzylam sie do ludzi to nie jest tak samo ![]() ![]() nie daje rady ;(
#3922 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę =*** Drugie pół banana zostało na jutro do porannych pancakes'ów, bo mam sobie zamiar zrobić z bananem i jabłkiem
![]() Kolacja może i nietypowa, ale miałam ogromna ochotę na zupę ![]() Sos taki gotowy kupny niestety. Edytowane przez slyvvia Czas edycji: 2010-07-08 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
Znikając, dzięki za ocenę
![]() W omlecie są węgle - przecież dodaje się do niego mąkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ile teraz ważysz? I ile masz wzrostu? Nie masz okresu? Jeśli nie chcesz bardzo tyć wizualnie to może pomyślisz nad ćwiczeniami. Rozbudujesz sobie mase mieśniowa a ona waży więcej niż tłuszcz więc waga skoczy do góry a gabaryty zostaną mniej więcej te same. Ale to wtedy zamiast słodyczy musiałabyś jest dużo oj duużo białka. Ale w tej kwestii doradź się lepiej kogoś kto zna się lepiej niż ja. Życzę Ci powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
Teraz aktualnie waze 45kg przy wzroscie 170.
#3927 |
Zakorzenienie
|
widziałam Twoje nogi w wątku na forum Fitness i aż boję się wyobrazić ich sobie przy 40kilogramach wagi.
A waga,do której dążysz i tak jest bardzo niska.
![]() |
#3928 |
Rozeznanie
|
Paszka! Masz dokładnie tyle samo wzrostu co ja. Ja najmniej ważyłam 49 i wyglądałam strasznie chudo a 45 to już na pewno duuuuuuuuuużo za mało! Ja teraz niby ważę 56, ale okresu jak nie było tak nie ma...;(
Tak ładnie już jadłaś, pomyśl masz Tż-ta, rodzinę. Masz dla kogo zdrowieć. Myślę, że posłuchasz rad dotyczących urozmaicenia jadłospisu i dasz radę. To TYLKO 5kg ![]() ![]() Żeby nie było OT moje wczorajsze U: I śniadanie: kromka pszennego z masłem, szynką tostową, pomidorem i cebulką; kromka pszennego z masłem i dżemem porzeczkowym (robota mamy czyli wysokosłodzony ![]() II śniadanie: serek homogenizowany waniliowy 200g, ok 40g pistacji Obiad: miseczka ogórkowej z ziemniakami i innymi warzywkami; miseczka bobu Deser: kawka z mlekiem i cukrem Podwieczorek: mały jogo naturalny ze sporą ilością płatków frutina, corn flakes i muesli; podjedzone pomidory ze śmietaną i cebulą od brata ![]() Kolacja: 2 kanapki takie jak na śniadanie; znów ok 40g pistacji, kilka laskowych I jak? proszę o ocenkę ![]()
#3929 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno cie nie bylo Iza ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() A twoj jadlopis bardzo ladny ;*
![]() |
#3930 |
Raczkowanie
|
łooj
![]() ![]() ![]() ale fajnie być na P, chociaż wiem że po jakimś czasie można mieć już dość tego ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.