Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 22:10   #3901
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj po południu usłyszałam z brzucha takie plasknięcie bardzo głośne nie wiem nawet jak to określić ale jakby "plask" hehe i pomyślałam, że mi coś mały wyrwał we wnętrznościach heheh
ja z kolei jakby chrupniecie przestraszylam sie ze maly sie uderzyl TŻ sie smial ze maly przy zebrach z dłutkiem mi majstruje i stad te dzwieki
anoxa nie martw sie na zapas, napewno bedzie dobrze ...ja napewno tez cos bede miala...czytalam ze rozne zakazenia lubia sie przyplatac w 3 trymestrze

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-03 o 22:11
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:10   #3902
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

dzidzia sliczny sweterek

pilotka
te literki sa rewelacyjne!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:11   #3903
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dzidzia sliczny sweterek

pilotka
te literki sa rewelacyjne!!!!

Stary 2010-06-03, 22:13   #3904
anoxa
Zakorzenienie

papateria generalnie to sie nie martwie tylko ciekawosc przeciez musi byc dobrze mam nadzieje ze dadza mi antybiotyk i tyle

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

itakasia z tego filmu najbardziej lubie ta piosenke chyba
Stary 2010-06-03, 22:16   #3905
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:

pilotka te literki sa rewelacyjne!!!!

dzieki!
niby 2 dni sie czeka na wysyłke, a zapłaciłam poprzez płatności Allegro więc w poniedzialek/wtorek powinnam je mieć u siebie
dam znać, czy serio są takie rewelacyjne jak na obrazku
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:18   #3906
anoxa
Zakorzenienie

a wogole mialam wam pisac odnosnie musteli i tej nieszczesnej apteki tak wiec kurier zaden nie orzyjechal wiem ze nie bylo mnie w domu ale jak wiedzialam ze jade od szpitala wszystko zanioslam sasiadce w domku obok i ona miala zalatwic ona praktycznie lub maz sa caly czas w domu a kurier sie nie zjawil wiec nie wiem czy to wyslali a niby napewno mialo byc to w poniedzialek jutro do nich zadzwonie i bedzie mala akcja wydaje mi sie ze dwa i pol tyg to dosc dlugo juz czekam a wybralam przesylke kurierem
Stary 2010-06-03, 22:19   #3907
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papateria generalnie to sie nie martwie tylko ciekawosc przeciez musi byc dobrze mam nadzieje ze dadza mi antybiotyk i tyle
dokładnie tak
a z ta apteka nieladnie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-03 o 22:20

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 22:25   #3908
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
a wogole mialam wam pisac odnosnie musteli i tej nieszczesnej apteki tak wiec kurier zaden nie orzyjechal wiem ze nie bylo mnie w domu ale jak wiedzialam ze jade od szpitala wszystko zanioslam sasiadce w domku obok i ona miala zalatwic ona praktycznie lub maz sa caly czas w domu a kurier sie nie zjawil wiec nie wiem czy to wyslali a niby napewno mialo byc to w poniedzialek jutro do nich zadzwonie i bedzie mala akcja wydaje mi sie ze dwa i pol tyg to dosc dlugo juz czekam a wybralam przesylke kurierem

a co za apteka? pokaz linka do sprzedajacego?
ja juz dwa razy zamawialam z apteki poprzez allegro - za kazdym razem kurierem i na drugi dzien po zamowieniu mialam paczke w domku!

ja zamawialam tu:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=9972302

i teraz patrze ze to nawet nie byl kurier tylko priorytet! ale ja placilam rano i poprzez platnosci allegro wiec pieniazki mieli u siebie od razu

dobrej nocki dziewczyny!

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-06-03 o 22:33
Stary 2010-06-03, 22:34   #3909
anoxa
Zakorzenienie

pilotka http://allegro.pl/item1031264966_mus...ml_apteka.html

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

uciekam spac dobranoc dziewczyny!
Stary 2010-06-03, 22:36   #3910
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
hej ja dalej leze, szyjka znowu krótsza ech...
malutka ponad 1,6kg waży
To lez i wypoczywaj biedna, a szyjka az taka krotka nie jest.

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Mamuski poradzcie mi co mam robic.. Od wczorajszego wieczoru az do teraz boli mnie brzuch jak na miesiaczke ,bol nie jest zbyt intensywny ,ale nie mija . Tzn. minal na chwile jak o 5 nad ranem wzielam nospe. Niepokoje sie troche
Ja teraz mam juz nonstop bole okresowe rano czasem wieczorem, ale nospa i po bolu.
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a to mój balon z przed chwili...jestem przed obiadem dziś mamy 34tc4dni + 16 a może już więcej
czaderski jest!!!!! i wielki ale sliczny

Cytat:
wiolek mysle ze bede je myla co drugi dzien :P

w wypisie loski mi wpisali porod falszywy a zalecenie miedzy innymi oszczedny tryb zycia
Moj przypadek nazwali zagrozenie przedwczesnym porodem tez niezle to brzmi :P
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

a ja dziś zaszalalam i zakupiłam literki do imienia mojej córeczki
powieszę jej nad łóżeczkiem
http://www.allegro.pl/item1053026984...sylka_0zl.html
Swietne te literki, jakby mala miala swoj pokoj to tez bym jej kupila.

Alguien, Basia super, ze z dzidziami wszystko ok i duzutkie juz sa

Dzidzia slodki ten sweterek

U nas dzis grill sie udal, ale ja juz sie nie pisze na takie wypady na dzialke, wymeczona stranie bylam i tak goraco bylo mi, ze szok ledwo zipalam, pozniej znajomi przyszli do nas.
Jutro do gina na 13 40 zapytam sie co mysli o sexie
Mala dzis szaleje na maksa w brzuchu, caly dzien praktycznie na zmiane z czkawka

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-06-04 o 08:30
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:36   #3911
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
pilotka http://allegro.pl/item1031264966_mus...ml_apteka.html

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

uciekam spac dobranoc dziewczyny!

a to w innym miejscu niz ja zamawialas..
ja podalam linka do mojego sprzedajacego wyzej

dobrej nocki!
Stary 2010-06-03, 22:41   #3912
ola_k11
Zadomowienie

Jestem
TŻ rano pojechał na rybki z braćmi, potem wrocił na obiad i skręcił dzidziusiowe łóżeczko - jest cudne!!! A potem pojechaliśmy razem nad wodę i zjedliśmy świeże smażone rybki Pychota! Wrócilismy dopiero przed burzą, koło 21... Jesteśmy padnięci.

Idę lulki !!! Dobranoc. Nadrobię Was jutro.

Ps. Mały się rozpycha!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 23:01   #3913
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Pilotka, naklejki cudne .
Gdyby moje maleństwo miało swój pokoik albo jakąś szafkę tylko dla siebie, to na pewno też bym kupiła . Zastanawiam się nad szybą w autku . Choć odkąd zobaczyłam pewne naklejki w innym aucie, to też planuję je mieć, a mianowicie
http://allegro.pl/item1058088022_nak...estart_pl.html
Tylko coś obrazki nie chcą się załadować...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 23:18   #3914
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Teraz sie zastanawiamy z mezem, czym ja przekupic, zeby juz zechciala wyjsc
No to już idealna waga porodowa a z mężem się nie zastanawiajcie, tylko do wyrka no i dajcie jej wycisk

anoxa - super, że już w domku ; z tym kremikiem i kurierem to niefajnie, ale może przez powódź mieli opóźnienia; a nie chcesz go sobie zostawić na po ciąży?

pszczółka - Gratuluję chłopczyka, fajnie, że duży, a z USG 3/4D też tak miałam, że zasłonił buźkę rączką i jeszcze pępowinę miał przy policzku

Nie pamiętam tak zimnego i wilgotnego Bożego Ciała. Nie byłam w Kościele, nie daję rady tyle siedzieć, muszę leżeć, a na procesji to zupełnie sobie nie wyobrażam siebie.
U nas nieciekawa pogoda, chmury wiszą nad miastem, ale na szczęście nie pada.
"wycieczkowicze" przyjeżdżają zobaczyć jak idzie budowa wałów z piachu, nie mam gdzie parkować. Wkurza mnie ta "pielgrzymka" pod oknami.
Moje duże dziecko szczęśliwe - jutro dzień wolny od szkoły, oceny ma już powystawiane i uczyć się nie musi. Nie wiem czy w innych szkołach też tak jest, czy u nas wyjątkowo ze względu na zagrożenie powodzią.

Zazdroszczę wam tych USG, ja na ostatnim widziałam przepływy w mózgu a dzidziaka to wcale, następną wizytę mam 14czerwca i nie wiem czy wtedy mi zrobi USG, chyba poproszę, ale to jeszcze prawie 2 tygodnie. Czemu mam tak rzadko wizyty, myślałam, że na koniec to są wizyty co tydzień a nie co 2.
Do porodu zostało max 25 dni (najpóźniej 29 czerwca CC).
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 06:12   #3915
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ja lece na badania glukoza itp.
Pozniej male zakupy i jak bedzie ladna pogoda to jakis wypad gdzies
Pozdrawiam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 06:15   #3916
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

w Trzebnicy
Tak, tak, mieszkam we Wrocku, a jadę do Trzebnicy, ale te nasze szpitale są masakra a do Trzebnicy mam 30km, więc zdążę. A ich szpital wygląda trochę jak ten z "Leśnej Góry"
U mnie w miasteczku nie ma szpitala. Musze jechac jakies 20 km.
Cytat:
nie robiłam jeszcze takich ,ale w sieci powinnas znalezc przepis

a to mój balon z przed chwili...jestem przed obiadem dziś mamy 34tc4dni + 16 a może już więcej
na ostatnim zdjęciu 32tc 2dni czyli z przed dwóch tygdoni chyba urósł co
Boski.
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczęta ja po USG 3d i w końcu wiem jaką płeć ma moje dziecko.. a otóż jest to mój upragniony CHŁOPIEC !!! Jaja ma jak berety także nie szło się pomylić;)
Poza tym jestem zła że wydałam kupę kasy na usg 3d bo... moje kochane dziecko przez cały okres badania trzymało jedną rąsię na czole a drugą w buzi i zasłaniało się tak że nic nie szło zobaczyć... Lekarz kazał polecieć mojemu mężowi po coś słodkiego dla mnie żeby synus raczył się ruszyć... no i po słodkim owszem ruszył się, ale tak że jeszcze swoją stopę na twarz dowalił i juz w ogóle nic nie było widać hehe... ale jajca pokazał w końcu to najważniejsze.. Poza tym wszystko ok, ilość wód płodowych w normie a syn zdrów jak ryba Tylko że jest dość duży- prawie 2 kg.. i powiedział lekarz że mam jeszcze wpaść na jedno usg 2 tyg przed terminem porodu aby sprawdzić jak duża jest dzidzia bo warto aby na porodówce wiedzieli wcześniej jeśli miałoby być dziecko bardzo duże... a powiedział że u mnie szykuje się 4kg na 100% pytanie tylko ile jeszcze po przecinku będzie.. także syn gigant No i termin z tego usg niby się przesunął na 30 lipca, w sumie fajnie by było, jak dla mnie im szybciej tym lepiej
aaaa... no i kto się zajmuje zmianą tej listy na początku? Bo ja bym poprosiła mojego synusia już grubymi literami no i na imię mu będzie Marcin
Gratuluje!!! Ja w sumie 100 % pewnosci co do plci tez nie mam. Czekam na usg w przyszla sobote, moze juz cos bedzie wiadomo.
Stary 2010-06-04, 07:39   #3917
ola_k11
Zadomowienie

No i wstałam Nadrobiłam Was.
U nas dziś brzydka pogoda, deszczowa. Wogóle nie wiem czy słyszałyście o ulewach w W-wie: zalało stacje metra, ulice, piwnice. Ale nie o to chodzi, tylko przy tym takie błyskawice były i pioruny, że jakbym się zmieściła pod łóżko to bym tam spała
Mały szalał wczoraj w brzuszku.TŻ sie ucieszył, bo w końcu poczuł to wypychanie Położył rękę na brzuszku a małemu pewnie ciążyła, bo od razu zaczął pchać. TŻ śmiech na twarzy i "zobacz zobacz ale to fajne, jak On się rozpycha!" Moje duże, małe dziecko

Dziś prasuję te dzidziusiowe rzeczy, które poprałam we środę. Chciałam wstawić jeszcze dziś ze 2 pralki ale znów nie ma słońca, to będzie źle schło. Może z 1 chociaż wstawię...

Idę coś jeść, bo chyba z głodu zaraz padnę Ostatnio nabrałam apetytu.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
U mnie w miasteczku nie ma szpitala. Musze jechac jakies 20 km.
U mnie też nie ma
Kiedyś była porodówka ale potem ją zlikwidowali. Teraz najbliżej (z (10km) i w sumie rejonowo podlegam pod Nowy Dwór Maz. ale tam jest rzeźnia, więc odpada. No to do W-wy, jest kilka szpitali - najbliżej są 3: Bródnowski, Bielański, Inflancka. Wybrałam Inflancką, mamy jakieś 20km też. Wszystko będzie dobrze jak nie będę rodziła w godz. szczytu Przejechać do W-wy i samą W-wę w tych godz. graniczy z cudem i wiąże się z dużym zapasem energii i czasu a tego pewnie będzie brak... TŻ już się martwi
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 07:59   #3918
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień Dobry mamusie, pogoda paskudna, wieje strasznie i do tego jeszcze pryszczy deszcz, a miało już być ładnie. Ja noc miałam paskudną, wczoraj był grill z teściami były szaszłyki, biała kiełbaska i udka z kurczaka wsumie to dużo nie zjadłam a o 3 w nocy obudział mnie mega zgaga, potem było mi bardzo gorąco a teraz mi jest niedobrze i mysleć o tym grillu nie mogę bo mnie cofa. A jeszcze mi się jakaś wojana secesyjna śniła - w naszych czasach i jak sie obudziłam to się cieszyłam, że to tylko sen - a najdziwniejsze to, że uktywałam się w tym śnie z dziewczynami z wątku i wszystkie zastanawiałyśmy się czy kobiety w ciąży jakiś wojak miałby sumienie zastrzelić
wiolek1 grill się udał tylko, z teraz ja się źle po nim czuję.
dzidziadziumdzia u mnie sterta do prasownia też się powiększa.
pszczolka87 gratuluję upragnionego chłopczyka i jaki on już duży
Alguien super, że wszystko wporządku i jaka mała duża a nic nie mówił gin, ze może już jakieś rozwarcie się szykuje czy coś w tym rodzaju.
Basia84 super wiadomości tylko szkoda, ze jwszcze się nie obróciła dzidzia ale daj mu jeszcze szansę a 1 lipiec już niedługo

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 08:03   #3919
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
i jedna niewiadoma czyli moje
Oj, chyba będzie więcej nie wiadomych Ja też jeszcze nie wiem, kto tam się chowa w moim brzuszku

Literki Kubusiowe są super też chcę je zamówić, o ile do porodu będe znała płeć Maleństwa.

U mnie imię się zmieniło dla chłopca więc proszę o zmianę na 1 stronie - z Artura na Wojtusia

Mnie również ostatnio poboluje brzuch jak na miesiączkę, ale zastanawiam się czy to nie ma coś wspólnego z jedzeniem (w moim przypadku), bo ostatnio po takich bólach miałam biegunkę. ehh

alutka78 - ja też do szpitala mam 20 km :/
papeteria - Brzusio CUDNY
pszczółka87 - Gratuluję SYNUSIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 08:28   #3920
wiolek1
Zadomowienie

cześć dziewczyny u mnie tak paskudnie i leje i 10 stopni tylko, że się odechciewa wszystkiego ;/

i jestem wściekła jak nie wiem ;/
wstałam o 8 ( normalnie wstaje 9-10) zeby iść na badania bo tam do 9 robią i dupa zrobili sobie długi weekend i laboratorium zamknięte
i w poniedziałek zamiast odsypiac szkołe będe musiała znowu wstac o 8 zeby zrobic te badania bo musze mieć na wtorek na wizytę.

zabieram się do roboty mam tyle do nauki i jeszcze prace do napisania na jutro ze nie wiem jak sie za to brać, jak zawsze na ostatni moment
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 08:44   #3921
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
No to do W-wy, jest kilka szpitali - najbliżej są 3: Bródnowski, Bielański, Inflancka. Wybrałam Inflancką, mamy jakieś 20km też. Wszystko będzie dobrze jak nie będę rodziła w godz. szczytu Przejechać do W-wy i samą W-wę w tych godz. graniczy z cudem i wiąże się z dużym zapasem energii i czasu a tego pewnie będzie brak... TŻ już się martwi
Moj tez sie boi czy zdazymy od nas do Madalinskiego, ale nie martw sie zdazymy na pewno mimo korkow i wszystkiego ja jakos tego sie nie boje bo wiem, ze porod 5 min nie trwa. Twoj tz pracuje blisko domu, tak aby nie wracal w panice jak zadzwonisz?

Ja staram sie prasowac na biezaco, dzis idzie do prania partia pielucch i kocyki, to zostana mi 2 pralki jeszcze ciuszkow zamierzacie to za kazdym razem prasowac? Tzn pierwszy raz ok, ale pozniej?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:18   #3922
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem i juz Wam mowie, co i jak
Super!! To mała może już śmiało wychodzić Zazdroszczę!!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
chyba go zaczne BIĆ!
No chyba nie będzie tak źle Chociaż ja tez do Marka czasem mówię, że chyba mu wpier...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
witam w klubie wkurzajacych TZ :/ ja tez sie wkurzylam na mojego, ale chyba zaraz sie pojde przepraszac bo nie lubie jak tak cicho w domu :/
wiem, ze nie powinnam bo to jego wina ale ja nie jestem z tych co dlugo urazę chowają i mi źle jak się foszę i nie mogę sie przytulić
To witaj w klubie tych, które pierwsze wyciągają rękę ja mam tak samo, jak się pokłócimy to zaraz idę się przytulać, nawet jak wina jego

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
juz jestem. maly wazy 2900 i dalej wychodzi ze jest starszy o 4 dni czyli dalej wg terminu z usg ale jest glowka do gory. jesli w ciagu 3 tygodni sie nie obroci to bede miala cesarke 1 lipca. data juz ustalona a szanse na obrocenie sa 50/50. ehhh
A moja gin mówiła, że niektóre dzieci odwracają się dopiero w dniu porodu! Trzymam kciuki, żeby jednak się odwrócił

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
ale wszystko przede mna bo tendencje tez mam... arozstepy mam po bokach co widac na zalaczonym obrazku ale blade i stare z przed kikunastu lat
Eee tam, może nie będziesz miała takie rozstępy stare to ja też mam!! Ale one się nie liczą

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

a ja dziś zaszalalam i zakupiłam literki do imienia mojej córeczki
powieszę jej nad łóżeczkiem
http://www.allegro.pl/item1053026984...sylka_0zl.html

Super te literki, jak maleństwo sie urodzi i wreszcie poznam płeć to tez kupię Jak na razie to będzie Olaf albo Alicja Mi ten Olaf tak średnio się podoba, ale to jedyne imię, które pasuje tż

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

ola mój tż też już chce łóżeczko skręcać Zobaczymy, może jutro będziemy kombinować, ale pościeli jeszcze nie nakładam, bo jest jasniutka i boję się, ze zaraz się okurzy, a tu przeciez jeszcze 2 miesiące...

A u mnie pogoda cudowna- aż chce się żyć
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:22   #3923
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Czuję sie jakbym mieszkała w Irlandii. Deszcz, wiatr,zimno. Porażka!! Nie mam jak prania zrobić, bo chce je wysuszyć na słońcu, a tego nie ma i nie ma.

Mam w planach upiec ciasto ze śliwkami bo mi sie przypomniało, że mam zamrożone od lata. Będę mieć dużo czasu bo Tż idzie na 13 do pracy i wróci po 22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 09:24   #3924
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

marta mój tż w pracy od 7 do 7 :/ A ciasto mam, bo przedwczoraj robiłam...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Czuję sie jakbym mieszkała w Irlandii. Deszcz, wiatr,zimno. Porażka!! Nie mam jak prania zrobić, bo chce je wysuszyć na słońcu, a tego nie ma i nie ma.
Przesyłam Ci trochę słoneczka ode mnie
Stary 2010-06-04, 09:34   #3925
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
marta mój tż w pracy od 7 do 7 :/ A ciasto mam, bo przedwczoraj robiłam...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Przesyłam Ci trochę słoneczka ode mnie
O dziękuje kochana Niby zapowiadali słońce, ale jakoś tego nie widze, bo chmury są bardzo gęste.
Stary 2010-06-04, 09:49   #3926
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

U mnie też leje. Rano to tak dudniło,że aż mnie obudziło dosłownie. Już mam dość tej pogody. Mogło by być choć trochę więcej tego słońća....
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:02   #3927
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja staram sie prasowac na biezaco, dzis idzie do prania partia pielucch i kocyki, to zostana mi 2 pralki jeszcze ciuszkow zamierzacie to za kazdym razem prasowac? Tzn pierwszy raz ok, ale pozniej?
ja tylko za 1 razem potem nie mam zmiaru
zresztą u mnie żelazko chodzi z 2 razy do roku jak tż ma koszule ubrac na jakies święta
na codzień nie prasuje wogóle po praniu strzepuje ubrania i je wieszam i nadają się do noszenia

a tu znowu taka cisza a jutro i w niedzielę jak pojade do szkoły to pewnie z 10 stron naprodukujecie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:14   #3928
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Jeszcze raz dzięki za miłe słowa odnośnie mojego balona
U mnie jakieś słońce nieśmiało się pokazuje...musze dziś z TŻ iść na zakupy spożywcze bo w szafce tylko batony .....
Mam ochotę na zupę ogórkową .....
misiulka i jak byliście w tym Tesco wtedy pewnie nie bo byś się chwaliła zdobyczami co to miałaś noc
niezawsze za wizyte zapytaj gina kto pyta nie błądzi
Mój uwielbia jak mam do niego mase pytań ale chyba sobie na kartce bede spisywala bo potem zapominam a jak jestem w gabinecie to gadam jak najeta i wyprzedzam go nie raz z tym co sam mi chcial powiedziec bo sie boje ze zapomne
ola pochwal się łóżeczkiem
olakola ja teraz mam wizyty co 3 tygodnie ale to drugi raz dopiero , wcześniej miałam co 4 tygodnie a na poczatku chodziłam co 2 tygodnie a nawet czesciej bo mialam to zagrozenie .
Idę teraz w środę to będzie 35tc3dni ciekawe czy bedzie mi kazal przyjsc za 3 tygodnie , czy juz czesciej
To już prawie rodzisz
karolcia smacznego
wiolek to beznadziejnie z tym labo ...
co do nauki to ja tez na ostatnia chwile zawsze , jeszcze nie zajrzalam nawet...jutro na praktyczne nie ide bo sie nie oplaci i tak bedzie czyszczenie twarzy a z tego mam ocene a ile mozna sie czyscic i to m.in. igłami jeszcze skóra mi z nosa schodzi od ostatniego a w niedziele tylko kosmetologia i to od 12:00 ale zaliczenie wiec musze iść.
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
zamierzacie to za kazdym razem prasowac? Tzn pierwszy raz ok, ale pozniej?
pózniej to zależy od tego czy mały pozwoli

anuszka jak beda to beda nie pochlastam się przeciez nie
co do obrócenia moj gin mówił że dzieciaki średnio mają miejsce na fikołki do 37tc. Ja nie wiem czy mój zaś się nie przekecił bo na wieczór mój brzuch przybierał przeróżnych kształtów wzdłuz i wszerz
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
zresztą u mnie żelazko chodzi z 2 razy do roku jak tż ma koszule ubrac na jakies święta
na codzień nie prasuje wogóle po praniu strzepuje ubrania i je wieszam i nadają się do noszenia
u mnie to samo no moze dwa razy w miesiacu

Stary 2010-06-04, 10:19   #3929
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wiolek,papeteria ja tam też rzadko prasuję i nie wyobrażam sobie prasować wszystkich ubrań po każdym praniu. Mojej siostry teściowa nawet gacie prasuje
Stary 2010-06-04, 10:42   #3930
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

ja nadal w srednim nastroju nastawilam pranie bo swieci sloneczko to rozwiesze je na dworze a jutro chyba pojade do siostry nad jeziorko i tam sobie posiedze bo jutro ma byc jeszcze cieplej niz dzisiaj a dzisiaj tez mysle co by tu wymyslic

papateria
jak batony sa to i tak calkiem niezle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości