|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
HEJ A NUSZKA A JAK TAM U CIEBIE Z POKARMEM BO u mnie juz coraz gorzej wczoraj wieczorem wypiłam karmi całom noc niekarmiłam podawałam sztuczne bo sie bałam zeby jej niezaszkodziło i wogule nieczułam rano ze jest w nich jakis pokarm troche mnie tylko jedna piers piekła od czasu do czasu rano dałam piers ale ona zaraz przy piesi się denerwuje i płacze wiec niewiem czy juz woli butle czy tam oprostu juz nic nieleci
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Bassienkaw- starsza skonczy 4 latka w poniedziałek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
kochana ale jak nie karmisz tyle godzin to produkcja sie zmniejsza. jesli rzeczywiscie chcesz pobudzic laktacje to musisz jak najczesciej przystawiac małą albo odciagac mleko. musi pojsc sygnal ze mleko jest potrzebne, dlugie przerwy sugeruja cos zupelnie innego
![]() Cytat:
![]() anuszka dzieki ![]() ![]()
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
itakaska - to czekamy na wiesci
![]() anuszka - wogole nie przysypia, nawet drzemki?? zero.... U nas pada wiec nie ide na spacer, Anastazja zjadla polozylam do lozeczka i zasnela zlote dziecko ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż nie wiem czy sama nie "odpuszcze" troche i nie odstawie tylko mlecznych rzeczy. byłam wczoraj na szczepieniu i się dodatkowo pytałam pediatry to mówi, że ona by odstawila tylko mleczne ( położna też tak mówiła) bo wogóle dlaczego mam jesc niby tylko kurczaka jak on najbardziej nafaszerowany chemią ( chyba że mam gdzieś ze wsi domowe a nie mam heh ) i że jak tak ogranicze wszystko to strace pokarm. no ale wy nie tracicie więc narazie trzymam dietę 4 dzien dzisiaj. i juz żygam ziemniakami z kurczakiem i marchewką i bułkami z dżemem bo nic innego nie jem. co jecie do pieczywa ? ja całe życie jadłam sery, serki twarożki więc teraz ciężko ![]() co do wagi mój też wczoraj ważył 4900 ![]() ![]() ![]() podobno na butli trzeba kontrolowac jak dziecko jest za ciężkie a na cycku jest ok Cytat:
![]() no właśnie ciągle się zastanawiam czy nie kontrolować jeszcze u innego ale kurcze boje się, że kolejny powie mi coś innego i mi namiesza jeszcze bardziej więc narazie się chyba wstrzymam i zobaczymy ten miesiąc czy zejdą krostki. Cytat:
dlatego ja chodzę na spacerki do babci prawie codziennie i rozmawiam z dorosłymi ![]() ale jak dla mnie to moglabym być " kurą domową " rodzić dzieci i się zajmowac domem ![]() żeby tylko tż był w stanie nas utrzymać :/ Cytat:
nie umiem się powstrzymywać i jak jem to tabliczke czekolady na raz, całą paczkę ciastek- nie umiem zjesć jednego ![]() i tym sposobem przytyłam już kilogram a brzuch mam jak w 5 miesiącu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale ślicznie ![]() jaszczka świetne ciuszki i ten misiek ![]() Cytat:
![]() ![]() a ile razy dziennie ? i zaparzany tak normalnie jak pisze na opakowaniu ? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szjajaba dała mi namiar na prywatnego i się wybieram. Przemywanie nic nie daje, oko dalej ropieje a jakby miał mieć robiony zabieg udrażniania kanalika łzowego to wolę teraz jak jest taki mały bo guzik zapamięta i dają znieczulenie.. u większych dzieci znieczulenia już nie ma ![]() A i mnie wkurza to zaklejone oko i jego.. dziś po nocy jak wstał o 7:20 to otworzyć go nie mógł wcale.. musiałam wacikiem najpierw odmoczyć a potem zetrzeć ropę. I mam nadzieję, że nie będzie ten lekarz ciągnął mnie na wizyty co chwila i przepisywał coraz to nowe wynalazki tylko powie konkretnie co i jak i tyle. Jedna wizyta 80zł więc nie mało ![]() A ciekawe czy ten zabieg jest w cenie wizyty czy płatny dodatkowo ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie i bobaski
![]() Moja Karolcia kończy dziś miesiąc ![]() mała bardzo dobrze je toleruje niestety cena jest wyższa ale ważne żeby jej smakowało) Mała uwielbia się kąpać kąpiemy się między 19a20-tą potem kosmetyka i jedzonko.Pierwsza pobudka ok.1;30-2;00 a pózniej 5;00-6;00 jak się budzi to zjada i zasypia ewentualnie jeszcze pielucha do zmiany.Więc (odpukać) nocki mamy ładne ![]() ![]() Buziaki dla Was ![]()
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
pochwale sie
![]() Cytat:
![]() 2. tez tak slyszalam ![]() 3. ja tez bym tak chciala ![]() 4. ja zasady znam ale ze stosowaniem gorzej ![]() 5. ja pije 2xdziennie, Zoska zawsze stekala od 5 rano, ona spala a ja nie ![]() ![]()
![]() |
#3910 | |||
Zadomowienie
|
No i zostalysmy same na wlosciach, malz polecial do pracy po 3 tygodniach opieki ... zaspal mimo, ze tej nocy nie wstawal do malej, oszczedzilam go
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co 2 godziny jedzenie, potem odbijanie i kolejne proby zasniecia. Nie jest latwo. Noc z dniem jej sie pomylily... Dotarl do mnie niemiecki ss ale go nie stosuje bo to na pewno nie kolki. Ma dalej problemy baczkowe ;/ Cytat:
![]() Kiedy pijesz rumianek? ja od 2 dni probuje ale bez efektu... ![]() my konczy 4 tyg w niedziele ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
raz rano i raz wieczorem. buu mam nadzieje ze u nas to nie byl przypadek
![]()
#3912 |
Raczkowanie
|
Itakasia- dziękuję
![]() Agamarcio- albo mi się wydaje, albo nie dość, że jesteśmy z jednego miasta, to jeszcze rodziłyśmy w tym samym szpitalu. Tylko, że ja miesiąc wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siala nam też się oczka kleją. Pediatra kazała masować.... Itakasiu, Vette... powiem Wam, że u nas bączki pojawiły się z okazji mojego picia jednej kawy 2w1 dziennie. Po zrezygnowaniu z Niej bączki poszły w las.
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wiolek - kazda kobieta robi co dla niej najlepsze, ja nawet jakby tez zarabial tyle bym nie musiala pracowac, to poszlabym sama dla siebie, ja nie stetem typem kury wrecz wole pracowac, uczyc i rozwijac wtedy czuje sie najszczesliwasza...dlateg o dziecko ma teraz by pozniej moc sie dalej rozwijac...a tez chodze do znajomych rodzicow, ale to nie to samo co zywiol w pracy... A co do karmienia butla, to moja to maly pulpecik, ale pediatra powiedziala ze dobrze ze je i przybiera, bo zdazaja sie matki co chca trzymac linie dziecku lub dziecko wyje one mysla ze to kolki a to z glodu...jak zacznie chodzic to zrzuci, po za ty ona duza jest wiec musi wazyc troszke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-09 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolinka kończy dziś miesiąc ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-09 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Raczkowanie
|
Ja też
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkam na widoku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Pisałam i stąd Cię kojarzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
![]() Długo tu mieszkasz? No to może się kiedyś na wspólny spacerek umówimy ![]()
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedz, jedz, na zdrowie ![]() ![]() ![]() Nam nie kazała.. położna mówiła by przemywać rumiankiem (ale ponoć wysusza) albo herbatą... inni mówią że wodą przegotowaną albo że solą fizjologiczną... a ja sama przy przemywaniu starałam się uciskać/masować ten kanalik ale trochę się boję bo to jednak oczko.. a nikt mi nie pokazał jak fachowo się to powinno robić i w którym miejscu dokładnie.. tyle tylko co z neta wiem dlatego taka wizyta nie zaszkodzi u oczologa ![]() ![]() anuszka - nie żebym cię chciała martwić ale to nie jest chyba tak do końca dobrze jak takie małe dzieciątko wcale nie śpi w dzień :/ I to nie tak, że skoro nie płacze to nie potrzebuje snu. A w ogóle to ona ci kiedyś płacze? Może jest jakiś problem z okazywaniem potrzeb? ![]() Ale już tu nie wdaję się w medyczne dziwne teorie. Powinna spać i to sporo, sen dzieciom zapewnia prawidłowy rozwój. Mój jest starszy a od kiedy nauczyłam się go usypiać to zjada posiłek, godzinka, półtora aktywności i spanko.. zaczyna kwękać to pielucha na oczy, smoczek i drzemka ![]() Przedwczoraj był marud i płaczek bo bąki męczyły bardzo, wczoraj dziecko jak anioł, dziś narazie też nie jest źle ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak moja mama powiedziała "ciesz się, że chętnie je bo jakby za nic nie chciał mleka ciągnąć i byłby niejadkiem to dopiero problem bo jak tu wmusić w takiego malca?" A i jak zacznie szurać kolankami po podłodze a potem chodzić to moment zrzuci ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Rozeznanie
|
hej mamausie
my u dzidzkow dzis---super nad jeziorkiem uwielbiam tu byc!!!! .......nadin je i spiorka kochane dziecko--w nocy juz --mam nadzieje jej sie ulozylo i zasypia ok 21 i budzi ok 2:30-- 3 w nocy suuuper........ itakasiu--kogo bedziesz ozlacac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Rozeznanie
|
aa i nadin 4 tygi uuuuuuuuuuu i 4650 waga hehe....bunia moja!!
vette---ile wazy Jana?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
![]() |
#3927 | ||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
szwagierka jak wrocila dwa tygodnie temu to pierwszy tydzien maly wogole nie chcial spac w nocy a w dzien marudzil a byl u dziadków, ale po tygodniu wszystko sie unormowalo. Cytat:
![]() ![]() Kupki nadal rzadsze niz wczesniej i co zrobi jedna to cisnie dalej ...ale podaje lacidobaby ...zobaczymy...no i od wczoraj pije oslawiony rumianek jaszczka swietne ciuchy i maly basienka super okazja czarna kiecka i ta bluzka z klamerka super karolcia super dresiarka ![]() pilotka w h&m sa fajne do karmienia ale z kopertowym dekoldem ale zdaje sie bylas tam jusdan ślicznie ![]() Moj mały wyrósł w tym tygodniu z 56...przechodzimy na 62 ![]() ![]() A ja chrzest pojutrze ale nie kupowalam zaproszen ![]() jakos u nas sie tego nie praktykuje...bedzie 14 osób. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie pamietam kto tu rozpropagowal rumianek
![]()
#3930 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.