![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
a na ile taki dyfuzor do kontaktu wystarcza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
5-6 tygodni, najdrozej jest jak sie kupuje pierwszy raz, potem juz sam wklad to mozna przebolec, u nas to juz chyba sie wykonczyl, az sprawdze jak wroce do domu. W kazdym razie nie zaluje ze zakupilam.
Planowalam kupic pozniej sam wklad ale jakos tak widze ze nie ma potrzeby bo Cyckowi wszystko wrocilo do normy (pieszczochem i tak nie byl za wielkim, bardzo ciche mruczenie uskutecznia tylko rano jak mnie budzi zeby dac mu jesc i jak nas wola do spania, musi odbebnic siedzenie pod koldra i kolanami ![]() ![]()
#3903 |
Zakorzenienie
|
pomysle, u mnie ciagle problem wylizywania siersci do skóry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jada do znajomych czy znajomi beda przychodzic?
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
kolega bedzie u nas mieszkał przez 3 tygodnie, oby wytrwal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
faktycznie bedzie mial ciezko
![]()
#3907 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Moja jest z początku kwietnia 2010, w tym roku pod koniec marca miała sterylkę, tj. na 11 miesięcy i zaraz po pierwszej rujce. A rujkę ciężko zniosłyśmy. Nie było żadnych śpiewów ani miauczenia, ale cały czas siedziała z tyłkiem do góry, mruczała, łasiła się, udeptywała, zaciskała pazurki (tak jak wtedy, gdy się cieszy) i przez te pięć dni nie spała prawie w ogóle i nie jadła, to było najgorsze... Nie musisz czekać aż do trzeciej. Od razu po pierwszej myślę, że można. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie już zauważyłam że jest lekka poprawa, potrafi już przebudzony wytrzymać na fotelu bez konieczności gonienia niewidzialnych rzeczy ![]() Także mam nadzieję że będzie tylko lepiej ![]()
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
Mi wet też polecił sterylkę przed 1 rujką, bo jak on to określił po co męczyć i siebie i kotkę. Tak też zrobiłam i Nesca miała zabieg w zeszły wtorek.
Zniosłyśmy go bardzo ciężko. Jak ją przyniosłam była jeszcze po nakrozie, niemal nieprzytomna, więc włożyłam ją do dużego kartonu wyłożonego kocem, bo chciała chodzić po domu i urządziłam nocne czuwanie z przerwami na drzemki.. Kolejne dwa dni były jeszcze większą męczarnią. Nic nie jadła, piła raz dziennie, tylko jak podstawiłam jej miske pod nos. Dawałam jej też wodę strzykawką. Praktycznie się nie ruszała, nie miała na to siły.Była obrazem nędzy i rozpaczy. Zaniepokojnona wczoraj rano odwiedziłam weta, który stwierdził, że z kotką jest rzeczywiście niedobrze, bo po maksymalnie 48 godzinach od zabiegu powinna normalnie jeść i pić. Dostała 3 dodatkowe zastrzyki, które miały ją wzmocnić. I na szczęście dziś już odzyskałam kota, jest taka jak wcześniej. Teraz tylko zdjęcie szwów mam pozostało. Ale niegdy więcej nie chcę przeżywać tego co przez ostatnie dni. Momentami naprawdę myślałam, że ją tracę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobno problemy po narkozie mogą być symptomem jakiś problemów ze zdrowiem, zrób kici za jakiś czas szczegółowe badania krwi, morfologię, zbadaj nerki, wątrobę itp itd, zawsze lepiej chuchać na zimne i jeśli coś jest nie tak warto wiedzieć by w przyszłości zapobiegać tragediom! Mam nadzieję że jednak wszytsko z kicią ok ! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
Wet stwierdził, że taki juz urok kotka, że potrzebowała więcej czasu na dojście do siebie. Ale badania rzeczywiście zrobię.
Na szczęście wszysto jest już w jak najlepszym porządku i mała znowu rozrabia. Miło mieć znowu kota w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
To i ja oficjalnie przedstawię swojego kicia
Forint, 5 miesięcy i 1 tydzień ![]() 3,6kg :P Jest juz spokojniejszy, z brojeniem ma tylko pojedyncze epizody, wycisza się chociaż i tak ciężko zrobić mu jakąś sensowną fotę w bezruchu ![]()
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-10-09 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Wtajemniczenie
|
A ja już dawno nie pokazywałam swoich kiciów
![]() Sheila, przywiozłam ją z Irlandii, grzeczna do bólu, spokojna, bardzo towarzyska ![]() Mołdżo, zgarnełam z ulicy jakies 2 lata temu, w pożdzierniku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wszystkie wasze kiciaki są cudne! Wstawiajcie foty, rzadko tu piszę, ale często zaglądam ![]() Pozdrawiam razem z mruczącą Comą u mnie na kolanach ![]()
![]() |
#3917 |
Zadomowienie
|
Moja Nesca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Wtajemniczenie
|
A może któraś z Was szuka kociaka, albo chciałaby się dokocić ?
![]() Wyciągnęłam z podwórka 2 świetne kociaki, ich dwóch braciszków wciąż na podwóku niestety, mamusia już wysterylizowana. Są boskie, miziaste, moim ulubieńcem jest szarasek, od pierwszych chwil w mieszkaniu broił, zwiedzał, miział się i mruczał,ma wyjatkowy charakter, w ogóle te kociaki wyjątkowo udane, jak na koty z dworu, takie ufne, pingwinek ciut mniej śmiały ale też jest kochany. Maluchy odrobaczone, odpchlone, zdrowiutkie, 2ka czeka w domu tymczasowym w Trójmiescie na nowe domki,kuwetkują oczywiście! są bardzo uległe, bez agresji, nic tylko kochać ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-10-09 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka cudna! urocze rude łatki ![]() Cytat:
![]() W ten weekend byłam na wsi i zrobiłam taką małą sesję dla kotów- dla naszej Kitty i dwóch kocurków- zdjęć zrobiłam z milion, ale nie bójcie się- wstawię tylko te najciekawsze ![]() 1 zdjęcie- Kitty śpi u TŻ w ramionach ![]() 2 zdjęcie- Kitty polubiła mój karton po sandałkach 3 zdjęcie- Kitty i jej spojrzenie "ale zaraz rzucę Ci się na nogę!" 4 zdjęcie- Kitty się czai- wydaje jej się, że jej nie widać ![]() 5 zdjęcie- Kitty wcisnęła się pod meble ![]() 6 zdjęcie- Kotek odpoczywa. PS: Dzięki temu zdjęciu wiem gdzie są jej wszystkie zabawki ![]() 7 zdjęcie- Garfild- Kot po przejściach. Co najmniej raz potrącony przez samochód, co najmniej raz pogryziony przez psa. Wygląda jakby był skoksowany. Chodzi jak kowboj. 8 zdjęcie- Olek i Garfild 9 zdjęcie- Urocze spojrzenie Garfilda- pieszczoch co nie miara. Tyle razy już został zdeptany, bo głupek pcha się pod nogi, żeby się trochę wymiziać. 10 zdjęcie- Koty czekają na otworzenie się drzwi do przybudówki- tak żeby wejść i coś narozrabiać ![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Wszyskie Wasze kociaki śliczne!
![]() ![]() Jeszcze odnośnie zapachu z kuwety - ja stosuję proszek, neutralizator zapachów. Posypuje się raz nim dno kuwety a potem dosypuje co jakiś czas przy sprzątaniu. Efekt super, w domu praktycznie nic nie czuć ![]() ![]() Kosztuje w Auchan bodajże 9,90zł
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cudo
![]() Cytat:
Ostatnio się troszkę kociakiem martwiłam, bo zaczęła coś mieć biegunkę i zauważyłam, że jak zjadła jakiś pokarm z kurczakiem to tak było. Czyżby możliwe, że ma jakieś uczulenie czy coś na kurczaka? narazie odstawiłam i obserwuję ją ![]() I mam jeszcze pytanie, kiedy kotka ma pierwszą ruję?? ![]() A oto Ona - moja Fiona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Wtajemniczenie
|
cd. zdjęć
![]() 1 zdjęcie- Kitty szaleje w trawie 2 zdjęcie- Ofermi siad Garfilda ![]() 3 zdjęcie- ambitny Olek 4 zdjęcie- Kitty- rozrabiara 5 zdjęcie- Kitty zauważa listek i... 6 zdjęcie- Atak!! ![]() 7 zdjęcie- Ciekawska Kitty próbuje podejść Olka 8 zdjęcie- Odpoczynek Garfilda 9 zdjęcie- Urocze spojrzenie Garfilda Aha. Rybiorek- szczupak fajowy- mój TŻ był pełen podziwu. Aż mu się przypomniało jak kiedyś w Londynie takiego złowił ![]()
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (a mozesz mi powiedziec gdzie w Londynie Twoj TZ zlapal tego szczupaka?) a fotki kotkow superowskie ![]()
![]() |
#3924 | |
Wtajemniczenie
|
sumie
Cytat:
W południowo- zachodniej części Londynu- Esher. Zaraz obok mojego byłego miejsca pracy ![]() ![]()
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mój wrażliwy nos i tak wyczuwał co nieco, ale nie ma to jak neutralizator ![]() ![]() A kotuś na fotach również super! ![]()
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie dziekuje ![]() moge wiedziec czy ten neutralizator ma jakis zapach? bo widzialam w tesco ale o zapachu chyba lawendowym i nie wzielam bo nie wiem jak koty by zareagowaly, ale jesli uzywasz zapachowego to bym sprobowala
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
figa poczyniła pierwsze straty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy mają go gdzieś poza Auchan (tan 9,90zł), nazywa się "Neutralizator zapachów kociej toalety, firma ZOOCENTER, biała plastikowa butelka z czerwoną pokrywką i niebieską etykietą z persem ![]()
![]() |
#3929 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Edytowane przez Kasiarzynek Czas edycji: 2011-10-10 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Raczkowanie
|
Ja bym wzięła ze schroniska, ale to Twój wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.