|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Witam dziewczyny ;*.
Kurcze postanowiłam dziś ogolić to i owo przy pomocy lusterka i zauważyłam ,że dolna część brzucha jest w rozstępach ;(. A już myślałam,że chociaż na brzuchu ich nie będę miała....czy to może mieć coś wspólnego z obniżeniem się dzidziusia? Głupio przyznać,ale sama nie wiem czy się obniżył ;P.
#3902 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Zapowiedziałam, że na porodówce chcę widzieć tylko TŻta, nikogo więcej, bo zabiję. Największy problem jest z moją mamą, ona by najchętniej rodziła ze mną zamiast TŻta i przecinała pępowinę... I będzie zakaz dzwonienia bo nikt nie będzie odbierał telefonu. Mają czekać i zacząć się martwić dopiero po 12h ![]()
![]() |
#3903 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawet swoich stóp już nie widzę,bo brzuch mi zasłania ![]() Co do rozstępów,mogły Ci się zrobic od obniżenia dziecka,bo wiadomo,że skóra się rozciąga,i w krytycznym momencie nie wytrzymuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
anka_bzz tak jak pisałam, praktycznie się nie udzielałam więc jakoś tak i na listę się nie dopisywałam.
zdjęcie wstawię jak przerzucę na kompa w wolnej chwili
#3905 | |
BAN stały
|
Cytat:
U mnie będzie wiedziec tylko najbliższa rodzina,tzn mąż i dzieci. Teściowie i moi rodzice dowiedzą się po fakcie,bo mnie też denerwują te telefony i sms-y z zapytaniem:''Czy to już?''? W tej ważnej chwili chcę miec blisko siebie tylko mojego Jacka,nikogo więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
No i znowu mialam przygotowane co Wam odpisac, nawet zapisalam w wordzie ale to juz bylo tak dawno ze bez sensu znowu wracac do tamtych tematow...
Dziewczyny...ja chyba umieram ;/ od kilku dni strasznie zle sie czulam...tzn.tak jakby mnie jakas choroba lapala...i latalam z termometrem caly czas a temp byla ok. Dopiero wczoraj sie zaczelo... Dostalam goraczke i kaszel... W nocy spalam pol godziny i potem sie budzilam i kolejne 2h nie moglam zasnac z tego bolu i zlego samopoczucia... Az w koncu mialam goraczke 39 stopni.. ![]() ![]() ![]() Wczesniej tez mi sie zdarzalo zeby zeby miec goraczke 39 ale na pewno nie tak dlugo i nie bylo to takie meczace... A najgorsze jest to ze to moj brat mnie zarazil...bo byl u nas na swieta i juz tydzien przed sie zle czul, mial goraczki itd. a mimo wszystko chodzil do znajomych na imprezki itd. a moi rodzice jeszcze na swieta polozyli go ze mna w pokoju (no...gratuluje pomyslu... ![]() Wiec ogolnie to czuje sie okropnie...i juz mam wszystkiego dosc a teraz znowu czuje sie jeszcze gorzej...jakby goraczka wraca, bo sie trzese z zimna... Ale musialam do Was zajrzec, bo nie moge wytrzymac w tym lozku... sanetka i chantalle gratuluje ![]() Jelly gratuluje, mloda babciu ![]() ![]()
#3907 | |
BAN stały
|
Cytat:
Położna z SR opowiadała że nie raz miała sytuację, że akcja porodowa w toku, a tu cały czas przychodzą smsy czy telefony czy to już... Wera kuruj się! A swoją drogą to było baaardzo nieodpowiedzialne kłaść Twojego chorego brata z Tobą w pokoju. Ba nawet to, że zbliżał się do Ciebie mimo wszystko. Nie mogłaś jakoś zaprotestować?? Przecież normalnie osoba chora powinna być jak najdalej od reszty żeby nie pozarażać, a co dopiero przy kobiecie w ciąży! Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-28 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Rozeznanie
|
ja tez nie zamierzam nikomu wysyłac smsów jak sie coś zacznie, ale u mnie ktos tak czy siak wiedziec bedzie bo musze Amelke gdzies z kims zostawic..
takze jak zostawie z moja mama to zaraz cała rodzina wiedziec bedzie, odwiedzin zaraz po tez bym nie chciała... ale ja jak doczekam 38tc to i tak w szpitalu lezec szybciej bede ze wzgledu na płytki, a jak zacznie sie dziac cos to ja raczej zwlekac nie moge bo mi musza mase plytkowa przetoczyc a ta z kolei musza sciagnac z rzeszowa 80 km od nas wiec ja sie raczej szybko do szpitala bede szykowac..
#3909 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wera,współczuję ![]() Ja mam zapalenie ucha... Ale ci na pogotowiu to maja supr pomysły. Kobieta w ciąży,z wysoką goraczką,a oni jej każą samej działac.... Eh... Ale Agumentin jest dobry,więc powinno Ci szybko przejść. Oczywiście dziękuję,sama byłam zaskoczona,ale bardzo się cieszę z ciąży Gosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kuruj sie kochana i wygrzewaj zeby jak najszybciej choróbsko od Ciebie uciekło..
![]() |
#3911 | |
BAN stały
|
Cytat:
No własnie te pytania ciekawskich potrafią nieźle wkurzyć! Nawet mój Jacek powiedział,że mam mieć wyłączony telefon,on zrobi dokładnie to samo ![]() To jest dla nas wazny moment,w końcu zostaniemy rodzicami-to ja i mąż braliśmy udział w poczęciu,a nie moja teściowa ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
Wera kuruj się i nigdzie już nie wyłaź!!! W 3 trymestrze już nie ma zagrożenia, ale wiadomo, że człowiek ma kiepskie samopoczucie nawet jak nie jest w ciąży...
Trzymam kciuki! ![]()
#3913 |
BAN stały
|
No własnie mi teściowa cały czas powtarza, że bym się szybko leczyła, bo nie ma nic gorszego jak poród w trakcie przeziębienia - sama tak raz rodziła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja to bym tylko nie chciała wylądować w szpitalu i leżeć tam i czekać, wole hop siu z zaskoczenia, szybka akcja i po wszytkim ![]() mnie też tak zarażali, najpierw mama, potem tż, a potem brat się rozchorował - ale tego to juz wyrzuciłam z pokoju jak do nas przyszedł sobie posiedzieć, bo powiedziałam mu w prost że nie mam zamiaru się 3 raz leczyć, oni sobie wezmą jakiegoś tabcina i minie a mnie nie wolno i znowu mnie rozłoży. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
BAN stały
|
[QUOTE=e_rosa;24024908]hm.. coś w tym jest ja to juz teraz zauważyłam, jak mały bryka w brzuszka to id do tż żeby go uspokoił, on pogłaszcze i cisza jak makiem zasiał, śmieje się że się go chyb boi i się odrazu ucisza, ale efekt jest
![]() Mój mąż ciągle mówi do mojego brzuszka,głaszcze go i córcia ewidentnie jest tym zainteresowana ![]() Momentalnie jest spokój,a Jacek wtedy mówi,że Martusia jest grzeczna jak aniołek,i dziwi się,że narzekam ![]() Już się nie może doczekac porodu ![]() Ja się modlę,żebym wytrzymała... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 13:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
BAN stały
|
Ja TŻowi powiedziałam że żadnych znajomych w szpitalu widzieć nie chcę. Co do najbliższej (!) rodziny, to pewnie tak, ale ja sama zdecyduję kiedy - na pewno dopiero wtedy jak będę się mogła w miarę ruszać. Przez pierwszy tydzień w domu też nie chcemy nikogo poza najbliższą rodziną, bo to jest czas dla nas żeby zapoznać się z maluszkiem, a co potem to się okaże w praniu - tak samo, jak z odwiedzinami w szpitalu czyli jak będę się czuła dobrze to dopiero wtedy ktokolwiek może przyjść odwiedzić.
Niestety bywają ludzie bez wyobraźni, bo koleżanka już mówiła, ze odwiedziłaby nas na chwilę na sali poporodowej, bo ma praktyki w tym szpitalu... Taaak, a ja nie mam innych marzeń tylko widzieć koleżankę tuż po porodzie... Od razu powiedziałam wprost, ze sobie tego nie życzę i nie chcę by do mnie w ogóle w szpitalu przychodziła - tak jak i inni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |||
Zadomowienie
|
Odespałam nockę...ale synuś dzielnie się przelewał po brzuszku - nie z nim takie numery, żeby spał w ciągu dnia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Świetny jest ![]() Cytat:
W takim razie pod kołderkę i kurować się, zarówno Ty, jak i Werka! Podleczyć te niedobre choróbska musicie! A co do smsów czy telefonów, to ja też nie zamierzam do nikogo dzwonić, jak się zacznie "akcja". Tyle, że znając moją babcię ona obdzwoni całą rodzinkę, jak tylko wyjdziemy w domu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
doprowadziłam się do stanu używalności
![]() ![]() e_rosa moja dzidzia jak jestem sama to wariuje, a jak mąż przychodzi z pracy to siedzi cicho jak makiem zasiał, a on boroczek ma potem smutną minę, że nie dostał kopniaka ![]() Co do informacji po porodzie. Zgadzam się absolutnie po jak dojdę do siebie. Chociaż u mnie to tak mało osób się nami interesuje, że nikt nawet nie zauważy, że rodzę ![]() Co do uspokajania dzieci: to jest tak, że my jako matki najwięcej czasu spędzamy z dzieckiem i do każdego płaczu itp. podchodzimy z większymi emocjami niż mężowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oczywiście,gdy powiedziałam to teściowej-obraziła się,i nie odbiera moich telefonów. Ja chcę miec blisko siebie męża-zarówno w trakcie,jak i po porodzie. Nikt mi więcej do szczęścia nie jest potrzebny. Nawet moje dzieci to rozumieja,i mają zamiar mnie odwiedzić dopiero po 2-3 dniach. Te 3 osoby-mąz i dzieci,w zupełności mi wystarczą. Narodziny dziecka to nie pokaz w cyrku,tylko ogromna radość i szczęście,a ja uważam,że cieszyć się nim należy wyłącznie w gronie najbliższych. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
a ja juz zaczynam na allegro rzucać okiem na ubranka po ciażowe, jakies bluzeczki normalne itp. już mi się marzy założenie zwykłyk dopasowanych jensów, krótkiego topu i co dziwne pochodziła bym na obsacach choć przed ciążą nie lubiłam. Jakoś teraz tak się stęskniłam ze normalnym wyglądem takim typowo kobiecym że nawet obcasa mi się chce, hehe nawet kozaki kupiłam ostanio na obcasie, ale chodzę w nich tylko z tż pod rękę. No i też zauważyłam że jakoś zaczeły mi się podobać takie bardziej eleganckie ciuszki, hm... ciekawe coś mi ta ciąża chyba w mózgu przebudowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
wstawiam mój brzuszek świąteczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
i dopiero teraz zobaczyłam jaki ze mnie wieloryb, a i brzuszek mam jakiś kanciasty w każdą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Butów na obcasie zawsze miałam pełno,to w zasadzie moje jedyne obuwie(no,z tym,że wiosną i latem noszę balerinki,i japonki ![]() Słuchaj,nic Ci nie przebudowała,kobiecy styl ubierania jest jak najbardziej ok ![]() Zostaniesz matką,więc do Twojego mózgu dociera informacja,że musisz się ubierać...hmm...nie tyle doroślej,co może..poważniej? ![]() Mam nadzieje,że zrozumiesz,co mam na mysli,bo tak to zagmatwałam,że hej ![]() Lilijko,masz piękny brzuszek,i wcale nie jesteś wielorybem,jak to się określiłaś! Nie mów tak o sobie,nie wolno Ci! ![]() Jesteś kobietą w ciąży,wyglądasz pięknie i kwitnąco ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Rozeznanie
|
O kurcze, wrocilam do domku o 13 i dopiero Was nadrobilam! Juz mezus sie dasa, ze uczyc sie mialam.
lilijko, agape pewnie tak bedzie ![]() ![]() ![]() A propo kapieli to oczywiscie ze mezus bedzie kapal i mam nadzieje ze wyreczy mnie w wielu obowiazkach, ale jak on to zrobi bez szkoly rodzenia to nie wiem ![]() Jelly nie martw sie corka, w koncu zacznie jesc, ja pierwsz 4 miesiace mialam dni ze od rana do wieczora na glodzie, spadlam 3kg, ale mama mi powtarzala ze dzidzia i tak wezmie sobie to co najlepsze i mam sie nie martwic ona rosnie! Oj jak tak czytam o wadze tych waszych bobasow to popadam w panike, moja w 32 i 3 dniu miala 2400!!! ONa sie urodzi taka wielka ze szok, moja mama juz do niej Pyza mowi .... Dziewczynki a mnie boli z lewej strony kolo zeber, taki klujacy bol czasem przechodzi ale jak boli to zaczynam plakac, nie wiem mezus mowi zebysmy jechali do lekarza, ale moze to tylko mala tam naciska na cos... lilijko pieknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zadomowienie
|
Ale masz śmieszny kształt brzuszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jelly37 bo teraz siebie widzę, tak jak wyglądałam ponad rok temu przed odchudzaniem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Rozeznanie
|
Lilijka jaki z Ciebie wieloryb?? ładnie wyglądasz...
a do mnie własnie zadzwonil mój ginekolog ze ma grype i nie pobierze mi tego GBS bo nie chce zarazic, wiec odłożył wizyte na poniedziałek.. jejku a juz myślałam ze jutro mnie choc troche uspokoi ![]() ![]()
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
ślicznie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
doradźcie mi, które prześcieradła są praktyczniejsze do łóżeczka? frotte z gumką czy bawełniane bez gumki??
ja w domu stosuję flanelowe i nie potrafię znaleźć takich dla dziecka (przydałaby się Muron tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
ja dopiero o 15 wróciłam z KTG i USG i apteki...
ale od początku. Nie dałam się połozyć do szpitala. Lekarz się wahał i w końcu stwierdził, że jesli czuje się bezpieczniej w domu to mnie nie położy. A chodzi o małego. Jest za mały. powinien ważyć już ponad2,5 kg a wazy 2380. Samo Usg trwało niemiłosiernie długo, bo 4 razy mierzył brzuch małego (sprawda niskiej wagi) i stwierdził, że jest zdecydowanie za mały.. KTG wyszło prawidłowo, więc nie chciałam zostać na patologii. W piątek kolejne KTG i zobaczymy co wtedy lekarz powie. Ten wczorajszy ból krocza to prawdopodobnie stan zapalny, dostałam leki. Ale dziś badanie było najbardziej bolesnym od poczatku ciaży.. acha i jeszcze mi się się dalej szyjka skraca.. Na kazdej wizycie słysze, że coraz bardziej... stresa mam po dzisiejszym dniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.