|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result on zawsze liczy od poniedzialku a nie od niedzieli, no coz, jakby nie bylo swietujemy razem! ![]() Cytat:
to lazenie z reklamowka bo torby nie wolno, gaci nie wolno beda miec ze mna przerabane bo nei zamierzam sie dostosowywacCytat:
|
|||
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzisz Aga, bo Ty zrobilas taki myk z samym USG, a moja mama zadzwonila i umowila mnie na USG 2D z 4D z kolorowym doplerem i plytka
ja mam wizyte na 17 lutego na 15:00
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe ja komletnie zapomnialam, ze TY w UK rodzilas... a ja nic nie wiem... musisz i powiedziec co potrzebuje czy tez musze miec gacie z siaty i jak to z tym wszytskim jets, bo ja zielona. Koszule mam miec swoje? Ubranka i kosmetyki dla Antka swoje?
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Agus delicje wysylam poczta golebiowa
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś to piłam z alkoholem, też super wchodzi taki drink teraz bez wkładu %Polecam jeszcze zestawienie bana-czarna porzeczka Miodzio ![]() ![]() :mni am:
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, ja mowie zawsze o usg i zawsze robia to 3d/4d, z fotkami i plytka. czyli dokladnie takie jak napisalas. no to niezle jaja. ale moze poprostu od stycznia podniesli, tz ma dzwonic w pon i nas umowic, zobaczymy ile tym razem wykasuja. jak bedziesz w pl bedziesz miec dostep do wizazu? |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to była dla mnie tajemnica ![]() teoretycznie się przykleja jak podpaski ... niby kobiety daja rade między udami, ale ja niestety (albo stety) takich ud chwytnych nie mam i nie dało rady tak łazić, więc majtki mieć musiałam ...ale lekarze zawsze gadają co by duuużo wietrzyć te regiony więc jak leżałam to starałam sie nic tam nie trzymać tylko na podkładzie leżeć ... poza tym mi jakoś wcale nie sprawdziły się te wielkie podkłady z belli |
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Aga bede miala dostep
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, wiele fitness klubów ma specjalne zajęcia dla wielorybków, ja też chodziłam, ostatnio nie mogłam, a w poniedziałek dowiem się, czy już mogę z powrotem
![]() Zapisz się, rewelacyjna sprawa! |
|
|
|
#3911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze paulizia, w uk luz, jak ze wszystkim. nikt ci sie nie wpieprza i nie rozkazuje. laski przychodzily na sale z takimi walizkami jak na wakacje, serio padalam ze smiechu ja taszczyly takie walizki, ![]() ja mialam troche niestandartowo no bo jednak troche w tym szpitalu lezalam, ale ja akurat mialam swoja pizame, przebraly mnie w taki fartuszek do porodu, mialam swoje zwykle majtki, wkladki swoje ale jak nie masz to dostaniesz, po swoja pizamke, dla dzidzi to chyba swoje rzeczy z tego co widzialam , ale moj lezal w szpitalnych bo tam na oddziale go ubieraly, on 2 tyg lezal, takze tez inaczej. a wiesz ze bedzeisz krociotko jak bedzie ok? jak to twoje pierwsze dziecko jezysz 2 dni, a jak ktores z kolei to dzien ![]() ![]() ![]() co do kosmetykow to tez nie bardzo pomoge, bo moj mial szpitalne. w kazdym badz razie dont worry, czego nie bedziesz miec to ci pozycza, idziesz na 2 dni, bedzie dobrze, ja bym chciala byc na twoim miejscu... bardzo,,,,,, aaa i masz na pewno taka wielgachna ksiazeczke ciazowa nie? tam gdzies nie ma napisane co musisz wziasc do porodu? albo polozna ci nie dala? bo ja skads mialam, ale niepamietam skad... chyba od poloznej Cytat:
|
||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, ze warto ? Chętnie bym sie poruszała bo naprawdę mi brakuje ćwiczeń. Wchodze w domu po paru schodach i już mam lekką zadyszkę a co bedzie potem? Strach się bac. Pójdę w Twoje ślady na pewno no i jak mi lekarz pozwoli Do tej pory było ok.. a wizyte mam 15.02
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Leci dzis cos ciekawego w TV?
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm...no ja właśnie też myślę że nie dam rady trzymać tego udami bo jednak jakąś tam przerwę mam zanim mi się uda stykają
Muszę sobie to pytanie zapisać do listy pytań do koleżanki która rodziła jakiś czas temu tu gdzie ja będę prawdopodobnie pewnie się zdziwi pytaniem
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga chodzi Ci o Emma's diary? Mam to i musze przejrzec, bo poki co to interesowaly mnie z niej tylko kupony promocyjne
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, nie pamietam nawet jak to sie nazywalo. wkazdym badz razie wiem ze gdzies taka liste mialam w jakis papierkach od poloznej. przejrzyj a jak nie bedzie to zapytaj polozna, na pewno ci da. ja sobie zostawilam na pamiatke ta cala ksiazke ciazy, z tymi wszystkimi danymi co uzupelnialy czasem sobie to przegladam. a tak to nic wiecej na pamiatke mi nie zostalo
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojciec chrzestny dzisaj leci na Polsacie
Swietnie sie sklada, bo kolega pozyczyl mi dzisaj ksiazke ''Powrot ojca chrzestnego'' Puzo i odswierze sobie wczesniejsze losy poprzez film
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kabarety na dwójce oglądam
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bobolandia.com/bella-mamm...hy-p-5665.html Cos miedzy podpaska a pielucha? tez nie wiem, jak sie to stosuje, ale wiem, ze lekarze zakazuja majtek i kaza lezec pod koldra bez nich. No to sie chyba lezy na takim podkladzie, a jak sie idzie siusiu to sie go zabiera ze soba i wymienia na nowy? Czytalam, ze po porodzie trzeba sie dodatkowo czesto podmywac delikatnym plynem do higieny intymnej, wiec ja to widze tak - lezysz na tej pieluszce, idziesz sie podmyc, zmieniasz pieluszke i tak w kolko. |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam w szpitalu TAKIE coś i na tym leżeałam, polecam bo się człowiek nie przejmuje ze łóżko zabrudzi, bo zawsze można wymienić |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to takie normalne podklady, jak dzieciom sie kladzie pod przescieradelko, tak? a powiedzcie mi jak to jest po cesarce? chyba taki rygor nie obowiazuje z tymi majtochami? |
|
|
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
andziot- o wlasnie tą ligninę miałam na myśli- dla mnie rewela! Na belle narzekam.
Mimbi- co do podmywania,to w szpitalu stawalam pod prysznic i nic więcej nie używałam bo bałam się dotknąć- miałam szwy i krwiaka. W domu podmywałam się tantum rosa, a rano i wieczorem mężuś szykował mi wodę w wannie z szarym mydlem- leżalam tam ok.10 min.a rany super się goiły - polecam!! A! Ja też trzymalam udami. Tak naprawde cały czas się leży, karmi, dziecko obok, obiad podadzą. Tylko do wc idzie się na siku krokiem pingwina żeby podkład nie wypadł.
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam chyba jakiś żel do higieny intymnej i tym baaardzo delikatnie się myłam, ja się w ogóle nie obejrzałam po porodzie, wolałam tego nie widzieć ... dopiero jak mi się porządnie zagoiło to byłam w stanie spojrzeć ![]() a o krwiaku gin mi powiedział |
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U mnie po dwóch praniach zrobiła się taka krótka, że jak ostatnio leżałam w szpitalu to się źle czułam, bo miałam wrażenie, że mi pupcię widac ![]() Cytat:
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
Hey Mamuśki i Brzuszki
![]() W końcu Was nadrobiłam po kilku dniach nieobecności. Wszystkie macie super brzuszki, super ciuszki kupujecie .Gratuluję poznania płci. Widzę, że laseczki doganiają chłopaków Widziałam ciekawe tematy typu kościół... Do tego nawiązując - mam małe pytanko. Bo nie mam bierzmowania ( nie chodziłam na religię, bo nie chciałam) i nasuwa mi się do głowy pytanie czy jak nie mam ani bierzmowania ani tym bardziej ślubu kościelnego to czy mogę normalnie ochrzcić dziecko?? Dodam jeszcze, że chłopak wybrany na chrzestnego ma ten sam problem co ja (ani bierzmowania ani ślubu) z tym, że on tylko tu pracuje w wojsku, a mieszka w lubelskim... Nie wiem czy to się chwyta kupy, ale chyba zrozumiale mniej więcej napisałam ![]() U mnie już po urodzinkach... Czuję się staro . Bo to ostatnie naście już . Byłam u mamuśki i TŻ przyjechał do mnie z kwiatami z samego rańca... Nie było mnie z nim to pisał, dzwonił non stoper i pytał co u mnie i dzidziusia. W końcu na cholerne urodziny się przełamałam i wróciłam. Dzień wcześniej miałam mieć badania. Okazało się jednak, że nie zrobią mi ich, bo nie ma pieczątki lekarza. Więc następnego dnia wyłudziłam od mamuśki trochę siana i poszłam sobie zrobić płatnie. Miała mi odebrać wyniki i przysłać pocztą... Zobaczymy kiedy dojdą . A co do szpitali to tu jest jeden w którym można rodzić. Moja kumpela rodziła w grudniu i miała takie siatkowe gacie. Nie wiem czy jednorazowe czy jakie. U mnie problemu z torbą raczej nie będzie. Pomimo, że uznają mnie za wariatkę i wiochę jak 150 to będę się wybierała z torbą na kółkach. Małą i zgrabną. Tylko zupełnie nie wiem co trzeba i w jakiej ilości do niej włożyć. Pozdrawiamy
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
A my z Synkiem już się żegnamy i mówimy dobranoc wszystkim Mamusiom i brzusiom
![]() |
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wpadłam poczytać co u was.Ledwo, ledwo znów się załapałam na obecny wątek. Czterotysięcznik stuknie niebawem. Znając was już jutro wieczorem Moniqa- mi też skróciła się szyjka.Byłam znaczniej niżej w ciąży, bo jakoś w 3mc a porównywalnie miałam jak siostra w 8-9mc. Też miałam przykaz leżenia.Ominął mnie pessar-krążek czy tabletki. Cafelate ładnie opisała, że przypadek przypadkowi nie równy.Bądź dobrej myśli. I jeszcze o tych podpaskach nadmienie.Z własnego doświadczenia, na poruszanie w koło łóżka i dziecka , ew. do łazienki było ok, ale w dalsze trasy cienko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
I tych siateczkowych majtek też nie można? To po co ja je do torby szpitalnej planuje
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-05 o 21:36 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

, a tp mam na 16.05.
beda miec ze mna przerabane bo nei zamierzam sie dostosowywac
Stukam się z Tobą soczkiem za zdrówko Twojego maleństwa 

ja mam wizyte na 17 lutego na 15:00 
teraz bez wkładu %

no i jak mi lekarz pozwoli
Czekamy na Ciebie fasolko
. Bo to ostatnie naście już
02.08.2014![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)