Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 19:33   #3901
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25, a nie miałaś przypadkiem wczoraj, bo dzisiaj to mam ja, a tp mam na 16.05.

.
hmmmm anulinka, tak mi wyliczyl kalkulator na tej str:

http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result
on zawsze liczy od poniedzialku a nie od niedzieli, no coz, jakby nie bylo swietujemy razem!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie głupiutkie pytanie bo tak czytam i czytam o tych majtkach...ja mam 3 pary takich z siateczki jak będzie mało to na dole w szpitalu jest apteka...
o ale do pytania...Jak nie można majtek nosić na oddziale to jak sobie radzić z podkładami poporodowymi? Czy tam z podpaskami dla mam? Nie widziałam nigdy takich więc nie wiem ale sądziłam że je się przykleja jak zwykłe podpaski czy wkłada w majtki właśnie.
Oświećcie mnie
bzyczko ja nie pomoge, bo u mnie takich problemow nie bylo, ale podlaczam sie pod pytanie bo te glupie zasady w pl to jakas herezja
to lazenie z reklamowka bo torby nie wolno, gaci nie wolno beda miec ze mna przerabane bo nei zamierzam sie dostosowywac

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Paulizia, ja też płaciłam dokładnie 300zł za USG 4D z płytą i 4 zdjeciami... To chyba standardowa cena

I Ty to wszystko zjesz ??? Btw tez uwielbiam Varius Manx

agnieszka_pe25 opijam zdalnie na odległość Twoją studniówkę Stukam się z Tobą soczkiem za zdrówko Twojego maleństwa Ja mam drinka pomarańczowo-czarnoporzeczkowego
kochana coz to za mix do picia? ja pije multiwitaminke, mialam kupic piccolo ale jakos gazowane mi nei bardzo podchodzi
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:33   #3902
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
mnie tez kolezanka powiedziała ze udami trzymała ! Ponoć tez gdy leżała czasem wpadali do niej czy to połozna, czy lekarz i sami podnosili kołdre zobaczyć na szybko czy wszystko ok....
ja to samo słyszałam, że udami trzyma się

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:33   #3903
Paulizia
Wtajemniczenie

No widzisz Aga, bo Ty zrobilas taki myk z samym USG, a moja mama zadzwonila i umowila mnie na USG 2D z 4D z kolorowym doplerem i plytka ja mam wizyte na 17 lutego na 15:00
Stary 2011-02-05, 19:35   #3904
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak udami trzymać przecież ja to zgubię przy pierwszej lepszej okazji

Aguś no to do czego to przykleić jak zabronią majtek ale ja mam problemy
no to ci mowie, ze ponoc sie tak 3maja miedzy udami, ze majtek nie trzeba haha
Stary 2011-02-05, 19:37   #3905
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe ja komletnie zapomnialam, ze TY w UK rodzilas... a ja nic nie wiem... musisz i powiedziec co potrzebuje czy tez musze miec gacie z siaty i jak to z tym wszytskim jets, bo ja zielona. Koszule mam miec swoje? Ubranka i kosmetyki dla Antka swoje?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Agus delicje wysylam poczta golebiowa
Stary 2011-02-05, 19:38   #3906
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Daisy jeszcze nie wiem czy mi sie uda , ale zawsze mozesz mi pomoc wiesz... ta stowa mnie sie marzy... zawsze lubilam byc NAJ taki zarcik :P

Ja tak myslalam, ze z 200zl max bedzie mnie to kosztowac
No, ale za przyjemnosci trzeba placic
A ten kawalek MAJ jest mi jakos ostatnio bardzo bliski hehehe
no ja własnie sie zmierzyłam ... brzuch na wysokości pępka 100 ! biodra 101 OMG Jak widzisz, ja już nawet dwie stówki mam hihi

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

kochana coz to za mix do picia? ja pije multiwitaminke, mialam kupic piccolo ale jakos gazowane mi nei bardzo podchodzi
dooobre Kiedyś to piłam z alkoholem, też super wchodzi taki drink teraz bez wkładu %
Polecam jeszcze zestawienie bana-czarna porzeczka Miodzio :mni am:

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:38   #3907
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz Aga, bo Ty zrobilas taki myk z samym USG, a moja mama zadzwonila i umowila mnie na USG 2D z 4D z kolorowym doplerem i plytka ja mam wizyte na 17 lutego na 15:00

hmm, ja mowie zawsze o usg i zawsze robia to 3d/4d, z fotkami i plytka. czyli dokladnie takie jak napisalas. no to niezle jaja. ale moze poprostu od stycznia podniesli, tz ma dzwonic w pon i nas umowic, zobaczymy ile tym razem wykasuja.

jak bedziesz w pl bedziesz miec dostep do wizazu?
Stary 2011-02-05, 19:39   #3908
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam takie głupiutkie pytanie bo tak czytam i czytam o tych majtkach...ja mam 3 pary takich z siateczki jak będzie mało to na dole w szpitalu jest apteka...
o ale do pytania...Jak nie można majtek nosić na oddziale to jak sobie radzić z podkładami poporodowymi? Czy tam z podpaskami dla mam? Nie widziałam nigdy takich więc nie wiem ale sądziłam że je się przykleja jak zwykłe podpaski czy wkłada w majtki właśnie.
Oświećcie mnie
hehe
też to była dla mnie tajemnica
teoretycznie się przykleja jak podpaski ...
niby kobiety daja rade między udami, ale ja niestety (albo stety) takich ud chwytnych nie mam i nie dało rady tak łazić, więc majtki mieć musiałam ...
ale lekarze zawsze gadają co by duuużo wietrzyć te regiony więc jak leżałam to starałam sie nic tam nie trzymać tylko na podkładzie leżeć ...
poza tym mi jakoś wcale nie sprawdziły się te wielkie podkłady z belli , rolowały się i robiła sie klucha, a innych nie miałam i w sumie to używałam tego co dawali w szpitalu a była to zwinięta liglina (o wiele lepiej chłonęła i nie wyciekało jakoś)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:41   #3909
Paulizia
Wtajemniczenie

tak Aga bede miala dostep
Stary 2011-02-05, 19:43   #3910
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, wiele fitness klubów ma specjalne zajęcia dla wielorybków, ja też chodziłam, ostatnio nie mogłam, a w poniedziałek dowiem się, czy już mogę z powrotem

Zapisz się, rewelacyjna sprawa!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:45   #3911
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga_pe ja komletnie zapomnialam, ze TY w UK rodzilas... a ja nic nie wiem... musisz i powiedziec co potrzebuje czy tez musze miec gacie z siaty i jak to z tym wszytskim jets, bo ja zielona. Koszule mam miec swoje? Ubranka i kosmetyki dla Antka swoje?

kurcze paulizia, w uk luz, jak ze wszystkim. nikt ci sie nie wpieprza i nie rozkazuje. laski przychodzily na sale z takimi walizkami jak na wakacje, serio padalam ze smiechu ja taszczyly takie walizki,

ja mialam troche niestandartowo no bo jednak troche w tym szpitalu lezalam, ale ja akurat mialam swoja pizame, przebraly mnie w taki fartuszek do porodu, mialam swoje zwykle majtki, wkladki swoje ale jak nie masz to dostaniesz, po swoja pizamke, dla dzidzi to chyba swoje rzeczy z tego co widzialam , ale moj lezal w szpitalnych bo tam na oddziale go ubieraly, on 2 tyg lezal, takze tez inaczej.
a wiesz ze bedzeisz krociotko jak bedzie ok? jak to twoje pierwsze dziecko jezysz 2 dni, a jak ktores z kolei to dzien

co do kosmetykow to tez nie bardzo pomoge, bo moj mial szpitalne. w kazdym badz razie dont worry, czego nie bedziesz miec to ci pozycza, idziesz na 2 dni, bedzie dobrze, ja bym chciala byc na twoim miejscu... bardzo,,,,,, aaa i masz na pewno taka wielgachna ksiazeczke ciazowa nie? tam gdzies nie ma napisane co musisz wziasc do porodu? albo polozna ci nie dala? bo ja skads mialam, ale niepamietam skad... chyba od poloznej

Cytat:
no ja własnie sie zmierzyłam ... brzuch na wysokości pępka 100 ! biodra 101 OMG Jak widzisz, ja już nawet dwie stówki mam hihi

dooobre Kiedyś to piłam z alkoholem, też super wchodzi taki drink teraz bez wkładu %
Polecam jeszcze zestawienie bana-czarna porzeczka Miodzio :mni am:
ciekawe polaczenia... musze sprobowac
Stary 2011-02-05, 19:48   #3912
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy, wiele fitness klubów ma specjalne zajęcia dla wielorybków, ja też chodziłam, ostatnio nie mogłam, a w poniedziałek dowiem się, czy już mogę z powrotem

Zapisz się, rewelacyjna sprawa!
no własnie przeglądalam ofertę Benefitu i co najmniej kilkanascie fitnessów organizuje takie zajęcia.
Mówisz, ze warto ? Chętnie bym sie poruszała bo naprawdę mi brakuje ćwiczeń. Wchodze w domu po paru schodach i już mam lekką zadyszkę a co bedzie potem? Strach się bac.
Pójdę w Twoje ślady na pewno Doczekac sie nie mogę wręcz, ale to dopiero jak będe na wolnym no i jak mi lekarz pozwoli Do tej pory było ok.. a wizyte mam 15.02

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:52   #3913
Paulizia
Wtajemniczenie

Leci dzis cos ciekawego w TV?
Stary 2011-02-05, 19:54   #3914
bzyczka1
Zakorzenienie

hmmm...no ja właśnie też myślę że nie dam rady trzymać tego udami bo jednak jakąś tam przerwę mam zanim mi się uda stykają
Muszę sobie to pytanie zapisać do listy pytań do koleżanki która rodziła jakiś czas temu tu gdzie ja będę prawdopodobnie pewnie się zdziwi pytaniem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:54   #3915
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Leci dzis cos ciekawego w TV?
no włacha, leci ?????????

Stary 2011-02-05, 19:54   #3916
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga chodzi Ci o Emma's diary? Mam to i musze przejrzec, bo poki co to interesowaly mnie z niej tylko kupony promocyjne
Stary 2011-02-05, 20:02   #3917
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga chodzi Ci o Emma's diary? Mam to i musze przejrzec, bo poki co to interesowaly mnie z niej tylko kupony promocyjne

hmm, nie pamietam nawet jak to sie nazywalo. wkazdym badz razie wiem ze gdzies taka liste mialam w jakis papierkach od poloznej. przejrzyj a jak nie bedzie to zapytaj polozna, na pewno ci da.

ja sobie zostawilam na pamiatke ta cala ksiazke ciazy, z tymi wszystkimi danymi co uzupelnialy czasem sobie to przegladam. a tak to nic wiecej na pamiatke mi nie zostalo
Stary 2011-02-05, 20:05   #3918
Paulizia
Wtajemniczenie

Ojciec chrzestny dzisaj leci na Polsacie
Swietnie sie sklada, bo kolega pozyczyl mi dzisaj ksiazke ''Powrot ojca chrzestnego'' Puzo i odswierze sobie wczesniejsze losy poprzez film
Stary 2011-02-05, 20:16   #3919
andziot
Zakorzenienie

a ja kabarety na dwójce oglądam

Stary 2011-02-05, 20:22   #3920
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi, te jakby podpaski to takie jakby wkłady? (Fajnie sobie gadamy hihi) Bo jeśli tak, to również mi je polecano bardzo, ze super przydatna rzecz po porodzie.
Ano, to takie wielgachne podpaski
http://www.bobolandia.com/bella-mamm...hy-p-5665.html
Cos miedzy podpaska a pielucha?
tez nie wiem, jak sie to stosuje, ale wiem, ze lekarze zakazuja majtek i kaza lezec pod koldra bez nich. No to sie chyba lezy na takim podkladzie, a jak sie idzie siusiu to sie go zabiera ze soba i wymienia na nowy? Czytalam, ze po porodzie trzeba sie dodatkowo czesto podmywac delikatnym plynem do higieny intymnej, wiec ja to widze tak - lezysz na tej pieluszce, idziesz sie podmyc, zmieniasz pieluszke i tak w kolko.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:26   #3921
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Agus delicje wysylam poczta golebiowa
hehe spoko
Stary 2011-02-05, 20:27   #3922
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ano, to takie wielgachne podpaski
http://www.bobolandia.com/bella-mamm...hy-p-5665.html
Cos miedzy podpaska a pielucha?
tez nie wiem, jak sie to stosuje, ale wiem, ze lekarze zakazuja majtek i kaza lezec pod koldra bez nich. No to sie chyba lezy na takim podkladzie, a jak sie idzie siusiu to sie go zabiera ze soba i wymienia na nowy? Czytalam, ze po porodzie trzeba sie dodatkowo czesto podmywac delikatnym plynem do higieny intymnej, wiec ja to widze tak - lezysz na tej pieluszce, idziesz sie podmyc, zmieniasz pieluszke i tak w kolko.
to jest wielkości dużej podpaski, więc jak leżysz to może ci coś wycieknąć,
ja miałam w szpitalu TAKIE coś i na tym leżeałam, polecam bo się człowiek nie przejmuje ze łóżko zabrudzi, bo zawsze można wymienić

Stary 2011-02-05, 20:39   #3923
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to jest wielkości dużej podpaski, więc jak leżysz to może ci coś wycieknąć,
ja miałam w szpitalu TAKIE coś i na tym leżeałam, polecam bo się człowiek nie przejmuje ze łóżko zabrudzi, bo zawsze można wymienić

to takie normalne podklady, jak dzieciom sie kladzie pod przescieradelko, tak? a powiedzcie mi jak to jest po cesarce? chyba taki rygor nie obowiazuje z tymi majtochami?
Stary 2011-02-05, 20:40   #3924
asiak1981
Rozeznanie

andziot- o wlasnie tą ligninę miałam na myśli- dla mnie rewela! Na belle narzekam.

Mimbi- co do podmywania,to w szpitalu stawalam pod prysznic i nic więcej nie używałam bo bałam się dotknąć- miałam szwy i krwiaka. W domu podmywałam się tantum rosa, a rano i wieczorem mężuś szykował mi wodę w wannie z szarym mydlem- leżalam tam ok.10 min.a rany super się goiły - polecam!!

A! Ja też trzymalam udami. Tak naprawde cały czas się leży, karmi, dziecko obok, obiad podadzą. Tylko do wc idzie się na siku krokiem pingwina żeby podkład nie wypadł.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:47   #3925
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

Mimbi- co do podmywania,to w szpitalu stawalam pod prysznic i nic więcej nie używałam bo bałam się dotknąć- miałam szwy i krwiaka.
no ja dokładnie tak samo ...
miałam chyba jakiś żel do higieny intymnej i tym baaardzo delikatnie się myłam,
ja się w ogóle nie obejrzałam po porodzie,
wolałam tego nie widzieć ...
dopiero jak mi się porządnie zagoiło to byłam w stanie spojrzeć
a o krwiaku gin mi powiedział

Stary 2011-02-05, 20:48   #3926
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

A o takiej koszuli co sądzicie? Czy ten fason jest ok ?
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...428021624.html
Ja tą koszulkę mam, kupiłam jakoś w listopadzie, zresztą wtedy kilka z nas ją kupiły . U mnie po dwóch praniach zrobiła się taka krótka, że jak ostatnio leżałam w szpitalu to się źle czułam, bo miałam wrażenie, że mi pupcię widac

Cytat:
Oświećcie mnie
Z tego co wiem u mnie w szpitalu jest zakaz noszenia jakichkolwiek majtek (podczas ostatniego pobytu w szpitalu byłam u koleżanki na położnictwie), dają takie podkłady z ligniny, a jak idzie się do wc to z zaciśniętymi udami. Pod pupkę daja takie podkłady, żeby nie zabrudzic łóżka, bo niestety te podkłady szybko przemakają
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:53   #3927
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hey Mamuśki i Brzuszki
W końcu Was nadrobiłam po kilku dniach nieobecności.
Wszystkie macie super brzuszki, super ciuszki kupujecie .
Gratuluję poznania płci. Widzę, że laseczki doganiają chłopaków

Widziałam ciekawe tematy typu kościół... Do tego nawiązując - mam małe pytanko. Bo nie mam bierzmowania ( nie chodziłam na religię, bo nie chciałam) i nasuwa mi się do głowy pytanie czy jak nie mam ani bierzmowania ani tym bardziej ślubu kościelnego to czy mogę normalnie ochrzcić dziecko?? Dodam jeszcze, że chłopak wybrany na chrzestnego ma ten sam problem co ja (ani bierzmowania ani ślubu) z tym, że on tylko tu pracuje w wojsku, a mieszka w lubelskim... Nie wiem czy to się chwyta kupy, ale chyba zrozumiale mniej więcej napisałam

U mnie już po urodzinkach... Czuję się staro . Bo to ostatnie naście już . Byłam u mamuśki i TŻ przyjechał do mnie z kwiatami z samego rańca... Nie było mnie z nim to pisał, dzwonił non stoper i pytał co u mnie i dzidziusia. W końcu na cholerne urodziny się przełamałam i wróciłam. Dzień wcześniej miałam mieć badania. Okazało się jednak, że nie zrobią mi ich, bo nie ma pieczątki lekarza. Więc następnego dnia wyłudziłam od mamuśki trochę siana i poszłam sobie zrobić płatnie. Miała mi odebrać wyniki i przysłać pocztą... Zobaczymy kiedy dojdą .

A co do szpitali to tu jest jeden w którym można rodzić. Moja kumpela rodziła w grudniu i miała takie siatkowe gacie. Nie wiem czy jednorazowe czy jakie. U mnie problemu z torbą raczej nie będzie. Pomimo, że uznają mnie za wariatkę i wiochę jak 150 to będę się wybierała z torbą na kółkach. Małą i zgrabną. Tylko zupełnie nie wiem co trzeba i w jakiej ilości do niej włożyć.

Pozdrawiamy
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:32   #3928
Catia88
Rozeznanie

A my z Synkiem już się żegnamy i mówimy dobranoc wszystkim Mamusiom i brzusiom

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:33   #3929
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
Wpadłam poczytać co u was.Ledwo, ledwo znów się załapałam na obecny wątek.
Czterotysięcznik stuknie niebawem. Znając was już jutro wieczorem
Moniqa- mi też skróciła się szyjka.Byłam znaczniej niżej w ciąży, bo jakoś w 3mc a porównywalnie miałam jak siostra w 8-9mc.
Też miałam przykaz leżenia.Ominął mnie pessar-krążek czy tabletki.
Cafelate ładnie opisała, że przypadek przypadkowi nie równy.Bądź dobrej myśli.

I jeszcze o tych podpaskach nadmienie.Z własnego doświadczenia, na poruszanie w koło łóżka i dziecka , ew. do łazienki było ok, ale w dalsze trasy cienko
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:35   #3930
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Hey Mamuśki i Brzuszki
W końcu Was nadrobiłam po kilku dniach nieobecności.
Wszystkie macie super brzuszki, super ciuszki kupujecie .
Gratuluję poznania płci. Widzę, że laseczki doganiają chłopaków

Widziałam ciekawe tematy typu kościół... Do tego nawiązując - mam małe pytanko. Bo nie mam bierzmowania ( nie chodziłam na religię, bo nie chciałam) i nasuwa mi się do głowy pytanie czy jak nie mam ani bierzmowania ani tym bardziej ślubu kościelnego to czy mogę normalnie ochrzcić dziecko?? Dodam jeszcze, że chłopak wybrany na chrzestnego ma ten sam problem co ja (ani bierzmowania ani ślubu) z tym, że on tylko tu pracuje w wojsku, a mieszka w lubelskim... Nie wiem czy to się chwyta kupy, ale chyba zrozumiale mniej więcej napisałam

U mnie już po urodzinkach... Czuję się staro . Bo to ostatnie naście już . Byłam u mamuśki i TŻ przyjechał do mnie z kwiatami z samego rańca... Nie było mnie z nim to pisał, dzwonił non stoper i pytał co u mnie i dzidziusia. W końcu na cholerne urodziny się przełamałam i wróciłam. Dzień wcześniej miałam mieć badania. Okazało się jednak, że nie zrobią mi ich, bo nie ma pieczątki lekarza. Więc następnego dnia wyłudziłam od mamuśki trochę siana i poszłam sobie zrobić płatnie. Miała mi odebrać wyniki i przysłać pocztą... Zobaczymy kiedy dojdą .

A co do szpitali to tu jest jeden w którym można rodzić. Moja kumpela rodziła w grudniu i miała takie siatkowe gacie. Nie wiem czy jednorazowe czy jakie. U mnie problemu z torbą raczej nie będzie. Pomimo, że uznają mnie za wariatkę i wiochę jak 150 to będę się wybierała z torbą na kółkach. Małą i zgrabną. Tylko zupełnie nie wiem co trzeba i w jakiej ilości do niej włożyć.

Pozdrawiamy
Jak nie ma bierzmowania chrzestny to nie może być, przynajmniej kiedyś tak było, jak ja podawałam swojego chrześniaka 5 lat temu.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej
Wpadłam poczytać co u was.Ledwo, ledwo znów się załapałam na obecny wątek.
Czterotysięcznik stuknie niebawem. Znając was już jutro wieczorem
Moniqa- mi też skróciła się szyjka.Byłam znaczniej niżej w ciąży, bo jakoś w 3mc a porównywalnie miałam jak siostra w 8-9mc.
Też miałam przykaz leżenia.Ominął mnie pessar-krążek czy tabletki.
Cafelate ładnie opisała, że przypadek przypadkowi nie równy.Bądź dobrej myśli.

I jeszcze o tych podpaskach nadmienie.Z własnego doświadczenia, na poruszanie w koło łóżka i dziecka , ew. do łazienki było ok, ale w dalsze trasy cienko
Heeeeeeeeeeej

I tych siateczkowych majtek też nie można? To po co ja je do torby szpitalnej planuje

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-02-05 o 21:36
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości