Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-10, 19:20   #3901
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Poka¿ wiadomo¶æ
R
I Owsianka: 2 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otr±b+ wkrojone ok.10 truskawek daj wiêcej p³atków, co to s± dwie ³y¿ki? brak bia³ka
II 2 ma³e ciemne kromeczki z³±czone - z sa³at±, twaro¿kiem czosnkowym,pomidorem co to za twaro¿ek? nadaje siê na R? przyda³by siê owoc, szczególnie, ¿e kromki ma³e
III miseczka leczo(papryka,cukinia,prz ecier p.,chude wêdliny,cebula) + wêgle
IV pó³ kostki twarogu chudego zblendowane z pó³ puszki szprotków w pomidorach + trochê przecieru pomidorowego [99,5% pomidorów] i do tego trochê zielonej cebulki twaróg zamieñ na pó³t³usty - chudy jest mocno przetworzony i nie warto obcinaæ t³uszcze

BARDZO PROSZÊ O OCENÊ
jw.
ogólnie ma³o
brak NNKT, ma³o t³uszczy
¶niadanie malutkie
przyda³oby siê te¿ wiêcej miêsa/ryb/jaj, bo a¿ w trzech posi³kach jest twaróg
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:32   #3902
mimi0290
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
ogólnie ma³o
brak NNKT, ma³o t³uszczy
¶niadanie malutkie
przyda³oby siê te¿ wiêcej miêsa/ryb/jaj, bo a¿ w trzech posi³kach jest twaróg
Oczywi¶cie do owsianki by³o te¿ mleko - 0,5%
Wêgle raczej obcinam z obiadu I twaróg jest na kolacjê i odrobina w II ¶niadaniu, wiêc w dwóch posi³kach

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .

Edytowane przez mimi0290
Czas edycji: 2011-06-10 o 19:34
mimi0290 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:56   #3903
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Poka¿ wiadomo¶æ
Oczywi¶cie do owsianki by³o te¿ mleko - 0,5%
Wêgle raczej obcinam z obiadu I twaróg jest na kolacjê i odrobina w II ¶niadaniu, wiêc w dwóch posi³kach
Mleko powinno byæ co najmniej 1,5%. Strasznie ucinasz t³uszcze.
Oj, w dwóch Dobra, zawsze by³am kiepska z matmy
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:04   #3904
mimi0290
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Mleko powinno byæ co najmniej 1,5%. Strasznie ucinasz t³uszcze.
Oj, w dwóch Dobra, zawsze by³am kiepska z matmy
Postaram siê dodawaæ te¿ mleko 1,5% - dziêkujê za radê Mam nadziejê, ¿e nie bêdê chudn±æ wolniej

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:15   #3905
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

hej, ja juz w Polsce, w domku moje dzisiejsze P. sn. - owsianka(25g platkow owsianych, szklanka mleka 2%, kilkanascie orzechow laskowych). 2sn. - 1,5 kromy eko. chleba-50g(przywiozlam go, bo zostal :P), jajko na miekko, rzodkiewka. Ob. - surowka z kapusty pekinskiej i polowki pomidora z lyzeczka oliwy, 120g pieczonego dorsza, 50g(oczywiscie przed ugotowaniem) naturalnego ryzu. Podw. - 200g jogurtu naturalnego AlproSoya z wkrojonym banankiem, duza kostka czekolady gorzkiej(86%). Kol. - 3 kromki ciemnego zagranicznego chleba-65g razem(ten tez zostal jeszcze) z maslem, plasterek szynki delikatesowej z kurczat-20g, prawie caly serek wiejski 200g(z 15g na oko zostawilam, okropn y byl, taki gesty i troche kwasny-mimo, ze termin jeszcze kilka dobrych dni! 2 takie kupilam :/, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi?), pomidor, rzodkiew, herbata. <br> pozniej bedzie ok 100g serka naturalnego z wkrojonym kiwi.</br> i siemie lniane. waga powoli, ale znow rosnie

Edytowane przez skomplikowana_18
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:17
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:34   #3906
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 340

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
hej, ja juz w Polsce, w domku moje dzisiejsze P. sn. - owsianka(25g platkow owsianych, szklanka mleka 2%, kilkanascie orzechow laskowych). 2sn. - 1,5 kromy eko. chleba-50g(przywiozlam go, bo zostal :P), jajko na miekko, rzodkiewka. Ob. - surowka z kapusty pekinskiej i polowki pomidora z lyzeczka oliwy, 120g pieczonego dorsza, 50g(oczywiscie przed ugotowaniem) naturalnego ryzu. Podw. - 200g jogurtu naturalnego AlproSoya z wkrojonym banankiem, duza kostka czekolady gorzkiej(86%). Kol. - 3 kromki ciemnego zagranicznego chleba-65g razem(ten tez zostal jeszcze) z maslem, plasterek szynki delikatesowej z kurczat-20g, prawie caly serek wiejski 200g(z 15g na oko zostawilam, okropn y byl, taki gesty i troche kwasny-mimo, ze termin jeszcze kilka dobrych dni! 2 takie kupilam :/, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi?), pomidor, rzodkiew, herbata. <br> pozniej bedzie ok 100g serka naturalnego z wkrojonym kiwi.</br> i siemie lniane. waga powoli, ale znow rosnie
TU NIE MA CO KOMENTOWAC !!! BO CO DZIEN TO SAMO !

nie moge tegop czytac zenada;/ jak widze jak liczysz gramy o CO DZIEN jesz kostke czekolady to rece opadaja, jedna nog± stoisz nad grobem.
Stary 2011-06-10, 20:42   #3907
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
TU NIE MA CO KOMENTOWAC !!! BO CO DZIEN TO SAMO !

nie moge tegop czytac zenada;/ jak widze jak liczysz gramy o CO DZIEN jesz kostke czekolady to rece opadaja, jedna nog± stoisz nad grobem.
Nic dodaæ nic uj±æ

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:06   #3908
Agu¦87
Zakorzenienie

Ervisha
czemu nie wklejasz swoich, sa prawie takie same jak skomplikowanej
Stary 2011-06-10, 21:15   #3909
skomplikowana_18
BAN sta³y

Cool Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Ervisha nie badz taka madra, ciekawe ile Ty jesz. aha, i jedna noga stalam w grobie 7 kg temu. wypraszam sobie! jem duzo. tyje znow, wiec widocznie jem ok.
Stary 2011-06-10, 21:23   #3910
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 270
GG do riddle92

moje R:
kawka z mlekiem, kawalek piersi z kurczaka (taki w sumie ma³y), zaraz po tym lekkie aeroby na czczo
I. jajecznica z 2 jajek
II.
-kotleciki rybne(jedyne co w nich bylo niedietetycznego to bu³ka tarta, ale tak to zawieraly jajko, cebule, namoczona w mleku grahamke i otreby), smazone na oliwie,
-do tego pomidory w jogurcie(rowniez z oliw±), kawalek surowego kalafiora, pol szklanki soku z warzyw,
-ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, z lyzeczka cukru i lyzka serka homogenizowanego
III.
-druga czesc tego ryzu z jablkiem (tzn, dwie porcje to cala paczka ryzu, jedno jablko, jem je na dwa razy),
-do tego serek homogenizowany(chyba 4%) z kilkoma truskawkami
IV.
-serek homo z kakao i lyzeczka cukru
-pol szklanki koktailu z truskawek i jogurtu naturalnego
-grahamka z maslem, wêdlink± i ogorkiem konserwowym
-pol szklanki soku warzywnego
V.
poniewaz pozno wstalam i pozno zasne, to przede mna jeszcze twarog poltlusty, jakies 50 g

ah ah, i trening docelowo mial byc po II posilku, ale mialam brzuch jak balon i zrobilam po III, wiec wiem, ze w IV braklo porzadnych weglowodanow i bialka : (

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:25
riddle92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:28   #3911
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Ervisha nie badz taka madra, ciekawe ile Ty jesz. aha, i jedna noga stalam w grobie 7 kg temu. wypraszam sobie! jem duzo. tyje znow, wiec widocznie jem ok.
Poprawka, ty ca³y czas obiema nogami stoisz nad grobem.
Ale wmawiaj sobie dalej, ¿e jest dobrze.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 21:36   #3912
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Tyjê, tyjê. ^^ Dasz radê, to tylko 3 kilogramy, miesi±c pracy, ale porz±dnej pracy i z g³owy! mo¿e æwiczenia na miê¶nie? hmm? ;>

Ehh, ostatnio moje jadlospisy pozostaja bez komentarza :< Moze w koncu ktos sie pokusi?

Ty wiesz, ¿e zawsze masz pyyyyycha. I je¿eli porcje spore to jak najbardziej ok

Dobra, nie bêdê pisa³a swojego jad³ospisu, bo najzwyczajniej w ¶wiecie nie chce mi siê wysilaæ mózgownicy i przypominaæ sobie co jad³am na wszystkie posi³ki i strzelaæ na ¶lepaka co zjem na kolacjê xD
Ale za to powiem co¶ o sobie.
By³am u dietetyczki i.. okaza³o siê, ¿e schud³am 7kg z t³uszczu, a przybra³am 11kg w miê¶niach.
Ponoæ do bardzo dobrze, ale martwiê siê z kolei okresem. Pyta³am siê te¿ dietetyczki o to i powiedzia³a, ¿e owszem, od tego to zale¿y, ale nie do koñca. Bo gdy masa t³uszczu wynosi³a u mnie ponad 20 kg (w tym najgorszym stanie, co jest szokiem.) okresu nie mia³am, a teraz wynosi ok. 10 kg.
Codziennie wracam ze szko³y do domu na piechotê - niby daleko, ale to tylko trochê ponad 3km, my¶la³am, ¿e nic nie spalê, skoro jem tak du¿o i to jest mój jedyny ruch. (oprócz æwiczeñ na wf i lataniu po szkole, a szko³ê mam ogromn± ) i po za tym zaczê³am je¶æ jakie¶ batoniki w trakcie drogi powrotnej, ¿eby jakby siê 'uchroniæ' przed spalaniem - dietetyczka poleci³a mi wiêc piæ s³odki napój, jak bym nie da³a rady wepchn±æ czego¶ s³odkiego przed obiadem co chyba nie jest dla mnie wcale takie straszne
Æwiczy³am codziennie ok. 40 min æwiczenia na miê¶nie, ale za bardzo to siê nie wysila³am - damskie pompki, ''pó³brzuszki'' i dociskanie r±k do siebie..ee ja na to mówiê 'na jogina'
Ostatnio siê zaniedba³am, nie æwiczy³am, no najwy¿ej 15 minut, leñ siê ze mnie zrobi³. I.. jad³am sporo t³uszczy - wiêc wynik analizy sk³adu masy mojego cia³a wywo³a³ na mnie szok, jak i na mojej mamie i samej pani dietetyczce.
Wszyscy byli ze mnie dumni, ja niby te¿, ale cholernie martwiê siê o ten okres.. no i nie wiem co robiæ.
Kto¶ mo¿e znajdzie czas i cierpliwo¶æ i mi doradzi.?

i w ten¿e o to sposób wa¿ê ju¿ 45kg. zosta³o jakie¶ 7, czyli po³owa drogi za mn±!

Buuuziak dla wszystkich wizazanek

Kochana! No to super Dasz rade i z okresem tez sie wszystko u³o¿y Dizeki za ocenke, a porcje jak na P wiec byly spore

Eh, a ja mam endo we czwartek i mam nadzieje ze bd ok bo naprawde sie staram i widze juz od dluzszego czasu postepy No to wrzuce jeszcze dzisiejszy jadlospis bo mniej wiecej pamietam co zjadlam:

I ca³y wiejski ze szklank± pokrojonych truskawek, ³yzk± mas³a orzechowego + wielka kroma chleba razowego z wedlina i salata [takiego okraglego a kromka ze srodka ]

II 4 ciastka lu go kakaowe + sa³atka z tunczykiem

III mlode ziemniaczki z fasolk± szparagow± i brokulami polane bu³k± tart± [bulka tarta, roztopione maslo, przyprawy]

IV ca³y pucharek domowych lodów smietankowych z duza iloscia zmiksowanych truskawek, czeresniami, start± gorzk± czekolad± + 4 biszkopty

V bu³ka ze sledziem [boziu, od kilku dni mialam na cos chcice ale nie wiedzialam co i w koncu doszlam ze na sledzia ], a druga polówka z wêdzon± mozzarella + 2 lu go + duzo podjadanej rzodkiewki i kalarepki

w miedzyczasie popijany koktajl owocowy
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:38   #3913
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha
czemu nie wklejasz swoich, sa prawie takie same jak skomplikowanej
Nie wklejam bo nie mam ochoty, ale je¶li chcecie to jutro wkleje i wtedy zobaczycie.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Jem tyle by tyæ. Jak Ty tyjesz na tym co jesz to bardzo dobrze.

Stary 2011-06-10, 21:45   #3914
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest ok to nie s± porcje dla doros³ej kobiety tylko dla dziecka w przedszkolu, przytyl±s te 7kg bo poprostu mia³as tak wyjalowiony organizm, ze to co teraz jest mu na te kg starczy³o, wiecej na tym nie przytyjesz, zacznij jesc jak przysta³o na DOROS£¡ osobê.

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Poprawka, ty ca³y czas obiema nogami stoisz nad grobem.
Ale wmawiaj sobie dalej, ¿e jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Kochana! No to super Dasz rade i z okresem tez sie wszystko u³o¿y Dizeki za ocenke, a porcje jak na P wiec byly spore

Eh, a ja mam endo we czwartek i mam nadzieje ze bd ok bo naprawde sie staram i widze juz od dluzszego czasu postepy No to wrzuce jeszcze dzisiejszy jadlospis bo mniej wiecej pamietam co zjadlam:

I ca³y wiejski ze szklank± pokrojonych truskawek, ³yzk± mas³a orzechowego + wielka kroma chleba razowego z wedlina i salata [takiego okraglego a kromka ze srodka ]

III mlode ziemniaczki z fasolk± szparagow± i brokulami polane bu³k± tart± [bulka tarta, roztopione maslo, przyprawy]

IV ca³y pucharek domowych lodów smietankowych z duza iloscia zmiksowanych truskawek, czeresniami, start± gorzk± czekolad± + 4 biszkopty

V bu³ka ze sledziem [boziu, od kilku dni mialam na cos chcice ale nie wiedzialam co i w koncu doszlam ze na sledzia ], a druga polówka z wêdzon± mozzarella + 2 lu go + duzo podjadanej rzodkiewki i kalarepki

troche ma³o na t± kolacje 1 bu³ka? hm.. kiepsko. ja w³asnei wci±gnelam ca³± pizze a 2h temu worek ryzu z miêsem
Stary 2011-06-10, 21:51   #3915
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
nie jest ok to nie s± porcje dla doros³ej kobiety tylko dla dziecka w przedszkolu, przytyl±s te 7kg bo poprostu mia³as tak wyjalowiony organizm, ze to co teraz jest mu na te kg starczy³o, wiecej na tym nie przytyjesz, zacznij jesc jak przysta³o na DOROS£¡ osobê.

troche ma³o na t± kolacje 1 bu³ka? hm.. kiepsko. ja w³asnei wci±gnelam ca³± pizze a 2h temu worek ryzu z miêsem

hahah tak tez sobie pomy¶lalam i w zasadzie stwierdzilam ze mam ochote, wiec wlasnie wcinam jogurt owoce lesne z duz± ilosci± dorzuconych rodzynek i p³atków migdalowych , ale wiecej chyba nie wcisnê bo czuje jeszcze te lody. Bylo ich naprewde mega duzo

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:53
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 23:02   #3916
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n -
dwie ³ychy owsianych, dwie orkiszowych, dwie ³y¿ki mleka sojowego w proszku, szklanka mleka. kromka z mas³em orzechowym.
podjedzona domowa granola, ca³kiem sporo.
40 km na rowerku + kefir 400 g po drodze.
2¶n - kromka ¿ytniego z twarogiem i konfitur± wi¶niow±, micha zmiksowanego z jogurtem i jagodami twarogu.
obiad - dwa mielone z indyka, fasolka szparagowa, ³ycha m³odej kapusty.
podwieczorek - niby pó³ kotleta, filet ¶ledziowy z cebulk±.
kolacja - twaro¿ek domowy 150 g.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
có¿ zgadzam siê, pozytywna- wariatko. Twoje jad³ospisy s± redukcyjne, jesz bardzo ma³o i ja np. bym na nich chud³a A do tego nic siê w nich nie zmienia, mimo wielu rad dziewczyn z w±tku.
Jem tak, aby czuæ siê dobrze, psychicznie i fizycznie. Chudnê, nie chudnê, nie lubiê je¶æ ani du¿o, ani na si³ê. Czy ma³o - to zale¿y dla kogo. Przecie¿ jemy dla siebie a nie, aby zadowalaæ innych.
Fajne U!
Szczególnie obiad i ta sa³aaatka.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 00:05   #3917
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

mam wrazenie,ze moje jadlospisy sa pomijane,mam racje czy sie myle??
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 07:42   #3918
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

wczorajsze U:

1. Owsianka: 1/2 szkl mleka, 4 ³y¿ki p³atków, gruszka, nektarynka, rodzynki, orzechy. 2 mini jab³ka, kawa z mlekiem

50 min streatchingu :p

2. truskawki z kefirem, paczka mini herbatników be-be :P

3. makaron ze szpinakiem i twarogiem

rower

4. kinder niespodzianka, capuccino w coffee heaven ;p

5. grahamka z mas³em, wêdlin±, wie¶niakiem, pomidor, herbata

BARDZO prosze o wgl±d... Izaa? Santos?
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:57   #3919
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez vea7 Poka¿ wiadomo¶æ
Ha, widzisz, a mówi±, ¿e cukier jest na noc dobry, bo usypia...
Widzisz chodzi o to, ze ja je jem na deser - traktuj± jako przyjemno¶æ po obiedzie, a nie "porcjê owoców". Rano na zjedzenie ¶niadania mam 15 minut, w pracy te¿ nie bardzo warunki na spokojne jedzenie, dopiero wieczorem czy pó¼nym popo³udniem mam chwile na odpoczynek i zrobienie sobie "ma³ej przyjemno¶ci"

Ja nie trenujê, ja siê ruszam
Rozumiem, ¿e przed typowym treningiem - budowaniem masy cia³a - nale¿y bia³ko je¶æ, ale jak mi dietetyk powiedzia³a, przy takim dzia³aniu w temacie jak ja, powinnam zje¶æ np. banana albo inne "szybkoprzyswajalne co¶". Zreszt± po 8 h w pracy ja naprawdê potrzebujê solidnego kopa, ¿eby przez godzinê fikaæ

Ale temat jak najbardziej do przemy¶lenia
no to ja sie nie zgadzam z pani± dietetyk. pomy¶l, im wiêcej miêsni, tym szybszy metabolizm, na redukcji i tak masz bilans ujemny wiec trzeba przynajmniej dostarczaæ maksimum odpowiednich warto¶ci od¿ywczych, a przede wszystkim bia³ka, ¿eby te miêsnie ochroniæ.
ja tak uwa¿am, ale to oczywi¶cie Twoja decyzja
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:56   #3920
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

nie mam pojêcia, jak to mo¿liwe, ale na 1800 kcal chudnê, a na 1900-2000 tyjê. teraz nie wiem, co robiæ. czy je¶æ dalej 2000 i organizm siê wkrótce przyzwyczai do takiej ilo¶ci, czy zjechaæ i trzymaæ siê 1800. od tygodnia skoczy³o mi 0,7. ^^

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:38   #3921
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
nie mam pojêcia, jak to mo¿liwe, ale na 1800 kcal chudnê, a na 1900-2000 tyjê. teraz nie wiem, co robiæ. czy je¶æ dalej 2000 i organizm siê wkrótce przyzwyczai do takiej ilo¶ci, czy zjechaæ i trzymaæ siê 1800. od tygodnia skoczy³o mi 0,7. ^^
wydaje mi siê, ¿e to zwyk³e wahania wagi, ja przynajmniej próbujê siê w ten sposób pocieszaæ, bo ju¿ od jakich¶ 2 tygodni utrzymuje mi siê kg na plusie podczas gdy jem bardzo ró¿nie, jak czasem zdarza mi siê podliczyæ z ciekawo¶ci to jednego dnia wychodzi 2000kcal, a innego 1500.. a waga ani drgnie

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:50   #3922
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka¿ wiadomo¶æ
moje R:
kawka z mlekiem, kawalek piersi z kurczaka (taki w sumie ma³y), zaraz po tym lekkie aeroby na czczo
I. jajecznica z 2 jajek - to ¶niadanie to mo¿e jakie¶ wêgle? i warzywa
II.
-kotleciki rybne(jedyne co w nich bylo niedietetycznego to bu³ka tarta, ale tak to zawieraly jajko, cebule, namoczona w mleku grahamke i otreby), smazone na oliwie, mo¿e byæ, ale usma¿y³abym bez panierki
-do tego pomidory w jogurcie(rowniez z oliw±), kawalek surowego kalafiora, pol szklanki soku z warzyw, ok
-ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, z lyzeczka cukru i lyzka serka homogenizowanego - nie wyobra¿am sobie tego jako jednego posi³ku. Ten ry¿ to jako deser?
III.
-druga czesc tego ryzu z jablkiem (tzn, dwie porcje to cala paczka ryzu, jedno jablko, jem je na dwa razy),
-do tego serek homogenizowany(chyba 4%) z kilkoma truskawkami
IV.
-serek homo z kakao i lyzeczka cukru
-pol szklanki koktailu z truskawek i jogurtu naturalnego
-grahamka z maslem, wêdlink± i ogorkiem konserwowym
-pol szklanki soku warzywnego grahamka mog³a i¶æ na ¶niadanie a tu by siê przyda³o bia³ko np filet z piersi kurczaka zamiast tego homo i jogo.nat., wywaliæ cukier, wiêcej warzyw.
V.
poniewaz pozno wstalam i pozno zasne, to przede mna jeszcze twarog poltlusty, jakies 50 g + warzywa

ah ah, i trening docelowo mial byc po II posilku, ale mialam brzuch jak balon i zrobilam po III, wiec wiem, ze w IV braklo porzadnych weglowodanow i bialka : (
To chyba moja pierwsza ocena, wiêc by³oby dobrze ¿eby kto¶ jeszcze rzuci³ okiem bo nie chcê w b³±d wprowadziæ
Ogólnie: ma³e ¶niadanie, a pó¼niej na wieczór jesz duzo i dziwi mnie ¿e jesz s³odki serek i owoce z grahamk± z wêdlin±
I pierwsze ¶niadanie niech bêdzie porz±dne
II zamieni³abym z III, owoce i inne s³odkie serki i ry¿e bym da³a na drugie ¶niadanie i przek±skê trochê przed obiadem
na obiad ryba+warzywa, trochê wêgli
na kolacjê twaróg +warzywa i myslê ¿e tak by³oby du¿o lepiej
Stary 2011-06-11, 15:55   #3923
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ

Podoba mi siê. Mog³abym prosiæ o przepis na sa³atkê z tuñczyka ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 16:08   #3924
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
wydaje mi siê, ¿e to zwyk³e wahania wagi, ja przynajmniej próbujê siê w ten sposób pocieszaæ, bo ju¿ od jakich¶ 2 tygodni utrzymuje mi siê kg na plusie podczas gdy jem bardzo ró¿nie, jak czasem zdarza mi siê podliczyæ z ciekawo¶ci to jednego dnia wychodzi 2000kcal, a innego 1500.. a waga ani drgnie
u mnie ten wzrost nast±pi³, jak wskoczy³am na ~2000. na ~1800 chud³am. wystarczy³o trochê ruchu za dnia - zwyk³y spacer, pó³ godziny na hula czy stepperze. wprawdzie bardziej interesuj± mnie cm ni¿ waga, ale dziwi mnie, ¿e mam tak± cieniusieñk± granicê miêdzy spadkiem a wzrostem. a Ty wyrzuæ w koñcu wagê i nie sprawdzaj codziennie! ^^ wiem, wiem, to strasznie uzale¿nia, ale mia³am odwyk i siê na szczê¶cie oduczy³am. teraz stajê najczê¶ciej raz w tygodniu.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 17:02   #3925
skomplikowana_18
BAN sta³y

dzisiejsze P. SN. owsianka (4lyzki platkow owsianych-25g, jogurt naturalny 180g, wkrojony banan-75g), herbata z cytryna. 2SN. 1,5 kromy eko. chleba zagranicznego(50g) z maslem, pol puszki tunczyka z wody(55g), pol pomidora. OBIAD. surowka z polowki pomidora i kapusty pekinskiej z lyzeczka oliwy, 120-130g grillowanej bez tluszczu piersi z kurczaka, 50g(przed ugotowaniem) ryzu naturalnego brazowego. PODW. ok 150-180g jogurtu naturalnego AlproSoya z wkruszona duza kostka gorzkiej czekolady(86% kakao), kilkanascie orzechow laskowych. KOLACJA. beda 3 kromki ciemnego chleba(razem ok 70g): 1 i 2 z pasta z avokado-skropiona sokiem z cytryna i posypana pieprzem cytrynowym, 3 z maslem i 2 jaja na miekko, troche pomidora i rzodkiewki, herbata z cytryna. PO. bedzie ok 150-200g serka naturalnego (homogenizowanego) z wrzuconymi truskawkami(ze 100g). PRZED SNEM- siemie lniane. MAM PYTANKO. ILE JAJEK TYGODNIOWO MOZNA? BO OSTATNIO JEM ICH SPORO, A JUZ 2 JAJKA POKRYWA Z NADWYZKA DAWKE CHOLESTEROLU. / I CO SADZICIE O PODWIECZORKU? bo dosc ciezkostrawne produkty, no ale ilosc nie az tak duza.
Stary 2011-06-11, 17:08   #3926
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiejsze P. SN. owsianka (4lyzki platkow owsianych-25g, jogurt naturalny 180g, wkrojony banan-75g), herbata z cytryna. 2SN. 1,5 kromy eko. chleba zagranicznego(50g) z maslem, pol puszki tunczyka z wody(55g), pol pomidora. OBIAD. surowka z polowki pomidora i kapusty pekinskiej z lyzeczka oliwy, 120-130g grillowanej bez tluszczu piersi z kurczaka, 50g(przed ugotowaniem) ryzu naturalnego brazowego. PODW. ok 150-180g jogurtu naturalnego AlproSoya z wkruszona duza kostka gorzkiej czekolady(86% kakao), kilkanascie orzechow laskowych. KOLACJA. beda 3 kromki ciemnego chleba(razem ok 70g): 1 i 2 z pasta z avokado-skropiona sokiem z cytryna i posypana pieprzem cytrynowym, 3 z maslem i 2 jaja na miekko, troche pomidora i rzodkiewki, herbata z cytryna. PO. bedzie ok 150-200g serka naturalnego (homogenizowanego) z wrzuconymi truskawkami(ze 100g). PRZED SNEM- siemie lniane. MAM PYTANKO. ILE JAJEK TYGODNIOWO MOZNA? BO OSTATNIO JEM ICH SPORO, A JUZ 2 JAJKA POKRYWA Z NADWYZKA DAWKE CHOLESTEROLU. / I CO SADZICIE O PODWIECZORKU? bo dosc ciezkostrawne produkty, no ale ilosc nie az tak duza.
Jajka to zdrowy cholesterol. Je¶li je lubisz to je jedz

Stary 2011-06-11, 17:30   #3927
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko z majonezem, kromka orkisza (du¿a) z mas³em, szynk± wiejsk±, ogórkiem, rzodkiewkami, szklanka mleka 1,5%
  2. kabanos, kilkana¶cie rzodkiewek
  3. pier¶ z kurczaka sma¿ona, 2 ziemniaczki z wody, surówka z papryk± i kapust± kwa¶n±, 2 piwka
  4. wpadnie 1/2 homo, ³ycha tuñczyka w oleju pewnie...

nie za du¿o w sensie kalorii?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 17:31   #3928
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. jajko na miêkko z majonezem, kromka orkisza (du¿a) z mas³em, szynk± wiejsk±, ogórkiem, rzodkiewkami, szklanka mleka 1,5%
  2. kabanos, kilkana¶cie rzodkiewek
  3. pier¶ z kurczaka sma¿ona, 2 ziemniaczki z wody, surówka z papryk± i kapust± kwa¶n±, 2 piwka
  4. wpadnie 1/2 homo, ³ycha tuñczyka w oleju pewnie...

nie za du¿o w sensie kalorii?

dzisiaj wysz³o Ci fatalnie ilo¶ciowo i z kaloriami to nie wiem nie znam siê ale my¶lê ,¿e ma³o

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-11, 17:46   #3929
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
to nie s± produkty na P i ilosci na P , wiecej sie nie bede wypowaidac odnosnie twojej osoby bo to zenujace

LUDZIE sa³atka z po³owy pomidora a na 2 snaidanie 1,5sznytki chleba

nie pisz tutaj B£AGAM CIÊ ! BO DO CIEBIE I TAK NIC NIE DOCIERA I CO DZIEN 'JESZ' TO SAMO, tego nawet jedzeniem nie mozna nazwac
Stary 2011-06-11, 19:15   #3930
skomplikowana_18
BAN sta³y

kazdy organizm jest inny, mi waga powoli ale znow wzrasta. Winky, Ty ciagle sie czepiasz, czy jem tak czy inaczej, czy tyje szybko czy wolniej - zawsze krytyka. moze Tobie wydaje sie to malo, ale dla mnie te 7 kg to duzo, duzo wysilku w to wlozylam. i nadal ide do przodu. na poczatku mojej drogi kazda z Was mnie skreslala, nie bylo tu nic milego, ciagle krytyka. ktoras gadala o sondach, kroplowkach. I CO? sama sie podnioslam i sama o siebie zadbalam, tylam sama i nadal, chce tego, bo ta walka ma sens. i teraz moze byc juz tylko lepiej. POZDRAWIAM! I SORKI ZA OT.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.