|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3901 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
ogólnie ma³o brak NNKT, ma³o t³uszczy ¶niadanie malutkie przyda³oby siê te¿ wiêcej miêsa/ryb/jaj, bo a¿ w trzech posi³kach jest twaróg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Cytat:
![]() Wêgle raczej obcinam z obiadu ![]() ![]()
Odchudzanie z 85 na 63kg w 2011 2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-06-10 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3905 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
hej, ja juz w Polsce, w domku
![]() ![]() Edytowane przez skomplikowana_18 Czas edycji: 2011-06-10 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
Cytat:
nie moge tegop czytac zenada;/ jak widze jak liczysz gramy o CO DZIEN jesz kostke czekolady to rece opadaja, jedna nog± stoisz nad grobem.
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Nic dodaæ nic uj±æ
#3908 |
Zakorzenienie
|
Ervisha
czemu nie wklejasz swoich, sa prawie takie same jak skomplikowanej ![]()
#3909 |
BAN sta³y
|
![]()
Ervisha nie badz taka madra, ciekawe ile Ty jesz. aha, i jedna noga stalam w grobie 7 kg temu. wypraszam sobie! jem duzo. tyje znow, wiec widocznie jem ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
moje R:
kawka z mlekiem, kawalek piersi z kurczaka (taki w sumie ma³y), zaraz po tym lekkie aeroby na czczo ![]() I. jajecznica z 2 jajek II. -kotleciki rybne(jedyne co w nich bylo niedietetycznego to bu³ka tarta, ale tak to zawieraly jajko, cebule, namoczona w mleku grahamke i otreby), smazone na oliwie, -do tego pomidory w jogurcie(rowniez z oliw±), kawalek surowego kalafiora, pol szklanki soku z warzyw, -ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, z lyzeczka cukru i lyzka serka homogenizowanego III. -druga czesc tego ryzu z jablkiem (tzn, dwie porcje to cala paczka ryzu, jedno jablko, jem je na dwa razy), -do tego serek homogenizowany(chyba 4%) z kilkoma truskawkami IV. -serek homo z kakao i lyzeczka cukru -pol szklanki koktailu z truskawek i jogurtu naturalnego -grahamka z maslem, wêdlink± i ogorkiem konserwowym -pol szklanki soku warzywnego V. poniewaz pozno wstalam i pozno zasne, to przede mna jeszcze twarog poltlusty, jakies 50 g ![]() ah ah, i trening docelowo mial byc po II posilku, ale mialam brzuch jak balon i zrobilam po III, wiec wiem, ze w IV braklo porzadnych weglowodanow i bialka : (
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 ![]() wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-06-10 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Ale wmawiaj sobie dalej, ¿e jest dobrze.
![]() |
#3912 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
Kochana! No to super ![]() ![]() ![]() Eh, a ja mam endo we czwartek i mam nadzieje ze bd ok bo naprawde sie staram i widze juz od dluzszego czasu postepy ![]() I ca³y wiejski ze szklank± pokrojonych truskawek, ³yzk± mas³a orzechowego + wielka kroma chleba razowego z wedlina i salata [takiego okraglego a kromka ze srodka ![]() II 4 ciastka lu go kakaowe + sa³atka z tunczykiem III mlode ziemniaczki z fasolk± szparagow± i brokulami polane bu³k± tart± [bulka tarta, roztopione maslo, przyprawy] IV ca³y pucharek domowych lodów smietankowych ![]() V bu³ka ze sledziem [boziu, od kilku dni mialam na cos chcice ale nie wiedzialam co i w koncu doszlam ze na sledzia ![]() ![]() w miedzyczasie popijany koktajl owocowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Jem tyle by tyæ. Jak Ty tyjesz na tym co jesz to bardzo dobrze.
![]() |
#3914 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3915 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
hahah tak tez sobie pomy¶lalam i w zasadzie stwierdzilam ze mam ochote, wiec wlasnie wcinam jogurt owoce lesne z duz± ilosci± dorzuconych rodzynek i p³atków migdalowych ![]() ![]() Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-06-10 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - dwie ³ychy owsianych, dwie orkiszowych, dwie ³y¿ki mleka sojowego w proszku, szklanka mleka. kromka z mas³em orzechowym. podjedzona domowa granola, ca³kiem sporo. 40 km na rowerku + kefir 400 g po drodze. 2¶n - kromka ¿ytniego z twarogiem i konfitur± wi¶niow±, micha zmiksowanego z jogurtem i jagodami twarogu. obiad - dwa mielone z indyka, fasolka szparagowa, ³ycha m³odej kapusty. podwieczorek - niby pó³ kotleta, filet ¶ledziowy z cebulk±. kolacja - twaro¿ek domowy 150 g. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() Fajne U! Szczególnie obiad i ta sa³aaatka. ![]()
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
mam wrazenie,ze moje jadlospisy sa pomijane,mam racje czy sie myle??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
wczorajsze U:
1. Owsianka: 1/2 szkl mleka, 4 ³y¿ki p³atków, gruszka, nektarynka, rodzynki, orzechy. 2 mini jab³ka, kawa z mlekiem 50 min streatchingu :p 2. truskawki z kefirem, paczka mini herbatników be-be :P 3. makaron ze szpinakiem i twarogiem rower 4. kinder niespodzianka, capuccino w coffee heaven ;p 5. grahamka z mas³em, wêdlin±, wie¶niakiem, pomidor, herbata BARDZO prosze o wgl±d... Izaa? Santos? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
ja tak uwa¿am, ale to oczywi¶cie Twoja decyzja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
nie mam pojêcia, jak to mo¿liwe, ale na 1800 kcal chudnê, a na 1900-2000 tyjê.
![]()
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
wydaje mi siê, ¿e to zwyk³e wahania wagi, ja przynajmniej próbujê siê w ten sposób pocieszaæ, bo ju¿ od jakich¶ 2 tygodni utrzymuje mi siê kg na plusie podczas gdy jem bardzo ró¿nie, jak czasem zdarza mi siê podliczyæ z ciekawo¶ci to jednego dnia wychodzi 2000kcal, a innego 1500.. a waga ani drgnie
#3922 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Cytat:
Ogólnie: ma³e ¶niadanie, a pó¼niej na wieczór jesz duzo i dziwi mnie ¿e jesz s³odki serek i owoce z grahamk± z wêdlin± I pierwsze ¶niadanie niech bêdzie porz±dne II zamieni³abym z III, owoce i inne s³odkie serki i ry¿e bym da³a na drugie ¶niadanie i przek±skê trochê przed obiadem na obiad ryba+warzywa, trochê wêgli na kolacjê twaróg +warzywa i myslê ¿e tak by³oby du¿o lepiej
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
BAN sta³y
|
dzisiejsze P. SN. owsianka (4lyzki platkow owsianych-25g, jogurt naturalny 180g, wkrojony banan-75g), herbata z cytryna. 2SN. 1,5 kromy eko. chleba zagranicznego(50g) z maslem, pol puszki tunczyka z wody(55g), pol pomidora. OBIAD. surowka z polowki pomidora i kapusty pekinskiej z lyzeczka oliwy, 120-130g grillowanej bez tluszczu piersi z kurczaka, 50g(przed ugotowaniem) ryzu naturalnego brazowego. PODW. ok 150-180g jogurtu naturalnego AlproSoya z wkruszona duza kostka gorzkiej czekolady(86% kakao), kilkanascie orzechow laskowych. KOLACJA. beda 3 kromki ciemnego chleba(razem ok 70g): 1 i 2 z pasta z avokado-skropiona sokiem z cytryna i posypana pieprzem cytrynowym, 3 z maslem i 2 jaja na miekko, troche pomidora i rzodkiewki, herbata z cytryna. PO. bedzie ok 150-200g serka naturalnego (homogenizowanego) z wrzuconymi truskawkami(ze 100g). PRZED SNEM- siemie lniane. MAM PYTANKO. ILE JAJEK TYGODNIOWO MOZNA? BO OSTATNIO JEM ICH SPORO, A JUZ 2 JAJKA POKRYWA Z NADWYZKA DAWKE CHOLESTEROLU. / I CO SADZICIE O PODWIECZORKU? bo dosc ciezkostrawne produkty, no ale ilosc nie az tak duza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
nie za du¿o w sensie kalorii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
dzisiaj wysz³o Ci fatalnie ilo¶ciowo ![]()
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LUDZIE sa³atka z po³owy pomidora a na 2 snaidanie 1,5sznytki chleba ![]() ![]() ![]() ![]() nie pisz tutaj B£AGAM CIÊ ! BO DO CIEBIE I TAK NIC NIE DOCIERA I CO DZIEN 'JESZ' TO SAMO, tego nawet jedzeniem nie mozna nazwac
![]() |
#3930 |
BAN sta³y
|
kazdy organizm jest inny, mi waga powoli ale znow wzrasta. Winky, Ty ciagle sie czepiasz, czy jem tak czy inaczej, czy tyje szybko czy wolniej - zawsze krytyka. moze Tobie wydaje sie to malo, ale dla mnie te 7 kg to duzo, duzo wysilku w to wlozylam. i nadal ide do przodu. na poczatku mojej drogi kazda z Was mnie skreslala, nie bylo tu nic milego, ciagle krytyka. ktoras gadala o sondach, kroplowkach. I CO? sama sie podnioslam i sama o siebie zadbalam, tylam sama i nadal, chce tego, bo ta walka ma sens. i teraz moze byc juz tylko lepiej. POZDRAWIAM! I SORKI ZA OT.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.