|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Bardzo prosze o ocene mojej R:
(nie jem mieska) Sniadanie: Platki bran flakes(czy jakos tak),platki "zdrwoy blonnik",serek wiejski,jogurt naturalny,rodzynki,wkrojo ne kiwi II sniadania brak,bo pozno wstalam Obiad: Makaron pelnoziarnisty,wymieszany z duzo iloscia warzyw Podwieczorek: truskawki z jogurtem naturalnym,migdaly Kolacja:jajecznica z duza iloscia warzyw w ciagu dnia minimum 2l wody,kawa zbozowa,kawa normalna sypana,zielona herbatka,kakao przed snem |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Cytat:
![]() to jest boskie ![]()
![]() |
#3873 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 546
|
Cytat:
Widzisz chodzi o to, ze ja je jem na deser - traktuj± jako przyjemno¶æ po obiedzie, a nie "porcjê owoców". Rano na zjedzenie ¶niadania mam 15 minut, w pracy te¿ nie bardzo warunki na spokojne jedzenie, dopiero wieczorem czy pó¼nym popo³udniem mam chwile na odpoczynek i zrobienie sobie "ma³ej przyjemno¶ci" ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, ¿e przed typowym treningiem - budowaniem masy cia³a - nale¿y bia³ko je¶æ, ale jak mi dietetyk powiedzia³a, przy takim dzia³aniu w temacie jak ja, powinnam zje¶æ np. banana albo inne "szybkoprzyswajalne co¶". Zreszt± po 8 h w pracy ja naprawdê potrzebujê solidnego kopa, ¿eby przez godzinê fikaæ ![]() Ale temat jak najbardziej do przemy¶lenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Wiza¿anki wchodzê w 3 etap mojego odchudzania.. Tyle, ¿e obawiam siê, ¿e dieta 1000kcal chyba siê nie sprawdzi, bo ju¿ za d³ugo j± stosuje... i waga mi stoi.. Staram siê je¶c ponad 1000 oko³o 1500, ¿eby przy¶pieszyæ metabolizm i sied¿e w domu 24 godziny na dobê, a w³a¶ciwie le¿ê w ³ózku, z przerw± na 40 min gimnastyki .
Moja RRRR 7.30= szklanka wody mineralnej 8.00= ¶niadanie: zazwyczaj ortêby granulowane, "zdrowy b³onnik", p³atki owsiane z jogurtem naturalnym 11.00= II sniadanie teraz to truskawki same bez jogurtów, ¶mietam zmiksowane w blenderze 14.00= Obiad, tu ró¿nie, co babcia ugotuje, ale jem wszstko tylko w ograniczonych ilo¶ciach, dzi¶ zupa szczawiowa ![]() 17.00= podwieczorek Troche bielucha z rzodkiewk±, pomidorem ogorkiem itp ok.19 kolacja, ale nie zawsze, czê¶to jestem najedzona.. Serek wiejski z warzywami rzodkiewka itp lub jajko na miêkko lub na twardo , ale tylko bia³ko .. Da radê przy takim jad³ospisie zrzuciæ jeszcze te..3 kg? |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
zerkniecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
1. i 2. ³adnie 3. i 4. gorzej.
![]() |
#3877 | |
Raczkowanie
|
UUU
¶: owsiana (5³ p³atków, mleko 3,2, 2 ³ychy wie¶niaka, ³y¿ka d¿emu, ³y¿ka miodu, pó³ jab³ka, pó³ banana, odrobina gotowego musli, cynamon) 2¶: ciabata cebulowa na pó³ z mas³em polêdwic± sopock±, pomidor, rzodkiewy przek±ska: po³owa wafla xxl w czekoladzie o: du¿e dzwonko ³ososia sma¿one na oleju bez panierki, warzywa na patelnie, troche makaronu k: jajecznica z 2 jaj z szynk±i szczypiorkiem, 2 kromki tostowego z mas³em i pomidorem czy ja jem jako¶ wiêcej ni¿ przeciêtnie? ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a sama ju¿ nie wiem jak widze jak niewiele niektórzy jedz± to ³api± mnie chwile zw±tpienia ![]() tostowy to jem jak jest go du¿o w domu aby nie wyrzucaæ (jak rodzina ma faze na tosty)
![]() |
#3880 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a mniej wiecej ile kalorii to wszystko moje mia³o??..Umiecie oszacowaæ pi razy oko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
W stronê U:
I¶: placek z 60g owsianych z twarogiem wymieszanym z fur± truskawek, cukrem trzciniowym i cynamonem II¶: du¿a kawa z mlekiem 3,2% kawa³ek gorzkiej szwajcarskiej czekolady, ciasteczko typu "piegusek" - nauka i brak czasu na cokolwiek O: 4 placuszki z tuñczyka z otrêbami orkiszowymi i plastrami sera ¿ó³tego na górze sma¿one na oliwie z oliwek z sa³at± z fet±, awokado i pomidorem 2 godz po-roz³o¿one na te dwie godz: du¿o truskawek (ok 0.5 kg), 150g fistaszków i bu³ka ¿ytnia z du¿± ilo¶ci± mas³a i paroma plastrami ¿ó³tego sera 0.o -----------> chyba przegiê³am pa³ê ? ale kurde przez ten brak 2 ¶niadania g³odna by³am... 1.5 godz boksu K: chyba ju¿ nic nie zmiejszê... jak to siê prezentuje?? nie za du¿o ? ![]()
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-06-10 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
nie chce Cie wprowadziæ w b³±d ale wydaje mi sie ¿e ok 1000 albo i mniej czyli s³abo, za ma³y obiad i kolacja. najadasz sie tym?
#3883 |
Zadomowienie
|
nie, no jak 1000
![]() same 3 paluszki meksykañskie maja ponad 600 kalorii, do tego jajko na ¶niadanie, almette..itd... |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem ¿e kiedy¶ czyta³am ¿e 5 zwyk³ych paluszków to 250 wiec mo¿e Twoje s± jakie¶ ful wypas ¿e maj± wiêcej ![]() ![]()
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
start: woda z wyci¶niêt± po³ówk± cytryny [czyli pocz±tek starañ o piêkn± buziê na lato ![]() ¶niadanie: wie¶niak z musli, jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem [czyli standardowo ![]() II ¶niadanie: kanapka z dwóch kromek razowca z mas³em lekko solonym, serem ¿ó³tym pe³not³ustym, szynk± i warzywami, gruszka obiad: warzywa na patelniê ze s³odk± papryk± sma¿one na oliwie z oliwek, sa³atka z tuñczyka wsw [du¿e kawa³ki tuñczyka + sos musztardowy + ¶wie¿e warzywa] w miêdzyczasie: zbo¿ówka waniliowa z mlekiem i cukrem kolacja: danio intenso waniliowy z gar¶ci± mieszanki bakalii [migda³y, pestki dyni i s³onecznika, rodzynki] i ³y¿k± otr±b granulowanych z ¿urawin±, dwie kromki chleba razowego - jedna z mas³em lekko solonym i warzywami, druga z kremem kakaowo-orzechowym, kilka rzodkiewek do pochrupania
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! ![]() Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-10 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwie ³y¿eczki cukru i troche kremu?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
Lady, dopóki nie jem fast foodów, nie mam wiêkszych problemów z cer±. a w tym wypadku chodzi³o mi bardziej o koloryt. czyta³am, ¿e jest dobra na blado¶æ i naczynia krwiono¶ne.
![]() ![]()
![]() |
#3889 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
musli, danio, otrêby granulowane to te¿ cukier
nie chodzi mi o ograniczanie wêgli, ale czystego cukru - je¶li masz problemy z cer±. czyli danio raz na jaki¶ czas, a zamiast niego homo z owocami czy tam orzeszkami etc. ![]() nie no ja wiem ¿e jedzenie na luzie jest tu bardzo popierane (i s³usznie) ale b±d¼ co b±d¼ to jest forum o zdrowym od¿ywianiu. edit: doczyta³am o tej cerze, je¶li chodzi o koloryt to okej. chodzi³o mi o to, ¿e s³odycze mog± powodowaæ wypryski i ogólnie nieciekawy stan cery. Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-06-10 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Podoba mi siê
![]() I. du¿a dro¿d¿ówka z makiem; trochê bu³ki z kruszonk± i nadzieniem serowym; kubek ki¶lu o smaku wi¶niowym z guaran± II. 4 kromki chleba z serem i pomidorem + 3 gar¶ci nerkowców III. 3 grube i t³uste nale¶niki z d¿emem truskawkowym i jogurtem naturalnym / rozpuszczonym kremem kakaowym i orzechami ziemnymi + parê truskawek i poziomek, jab³ko IV. bu³a z miodem / d¿emem truskawkowym; pó³ du¿ego rogala ma¶lanego z serem i pomidorem Wiem, ¿e du¿o pieczywa, ale nie planowa³am i tak wysz³o... lubiê pieczywo, co zrobiæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
no dok³adnie, Tynusia.
![]()
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
³±cze siê z tob±
![]()
#3894 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Lubisz s³odkie ?
![]()
#3895 |
Raczkowanie
|
Ervisha, uwielbiam.
![]()
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
U;
I.miekka razowa bu³eczka z du¿± ilo¶ci± s³onecznika jedna po³ówka z mas³em i plastrem sera gauda,oraz papryk±, jedna po³ówka z mas³em orzechowym ma¼niêta nutell± i kilkoma truskawkami; kawa II.filet z dorsza na oleju, pó³ kalafiora z bu³k± tart± na ma¶le,+przyprawy ró¿ne na rowerku 24km, III.na mie¶cie-(nale¶niki ma³e) nale¶nik gryczany z fet± ,szpinakiem i sosem koperkowym; nale¶nik z serkiem waniliowym, brzoskwiniami,pó³ na pó³ sosem advocat/toffi->sosy gratis ![]() na rowerku 24km IV.jajecznica(2jaja) na ma¶le z po³ow± kostki twarogu, szczypiorkiem, dwie kromki domowego razowca z mas³em,serem ¿ó³tym i papryk±; serem ¿ó³tym pomidorkiem i szczypiorkiem; teraz idê na rolki jakie¶ 2h + w miêdzy czasie du¿o ³azi³am po mie¶cie wsta³am o 5. jak wrócê i bêdê g³odna to zjem wiejski 150g z papryk± i szczypiorkirem aha ¿ycie jest piêkne nie? czujecie to? to wakacje siê zbli¿aj± ![]() jeeah ![]()
#3898 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Tyjê, tyjê. ^^ Dasz radê, to tylko 3 kilogramy, miesi±c pracy, ale porz±dnej pracy i z g³owy! mo¿e æwiczenia na miê¶nie? hmm? ;> Ehh, ostatnio moje jadlospisy pozostaja bez komentarza :< Moze w koncu ktos sie pokusi? Cytat:
Ty wiesz, ¿e zawsze masz pyyyyycha. I je¿eli porcje spore to jak najbardziej ok ![]() ![]() Dobra, nie bêdê pisa³a swojego jad³ospisu, bo najzwyczajniej w ¶wiecie nie chce mi siê wysilaæ mózgownicy i przypominaæ sobie co jad³am na wszystkie posi³ki i strzelaæ na ¶lepaka co zjem na kolacjê xD Ale za to powiem co¶ o sobie. By³am u dietetyczki i.. okaza³o siê, ¿e schud³am 7kg z t³uszczu, a przybra³am 11kg w miê¶niach. Ponoæ do bardzo dobrze, ale martwiê siê z kolei okresem. Pyta³am siê te¿ dietetyczki o to i powiedzia³a, ¿e owszem, od tego to zale¿y, ale nie do koñca. Bo gdy masa t³uszczu wynosi³a u mnie ponad 20 kg (w tym najgorszym stanie, co jest szokiem.) okresu nie mia³am, a teraz wynosi ok. 10 kg. Codziennie wracam ze szko³y do domu na piechotê - niby daleko, ale to tylko trochê ponad 3km, my¶la³am, ¿e nic nie spalê, skoro jem tak du¿o i to jest mój jedyny ruch. (oprócz æwiczeñ na wf i lataniu po szkole, a szko³ê mam ogromn± ![]() ![]() ![]() Æwiczy³am codziennie ok. 40 min æwiczenia na miê¶nie, ale za bardzo to siê nie wysila³am - damskie pompki, ''pó³brzuszki'' i dociskanie r±k do siebie..ee ja na to mówiê 'na jogina' ![]() Ostatnio siê zaniedba³am, nie æwiczy³am, no najwy¿ej 15 minut, leñ siê ze mnie zrobi³. I.. jad³am sporo t³uszczy - wiêc wynik analizy sk³adu masy mojego cia³a wywo³a³ na mnie szok, jak i na mojej mamie i samej pani dietetyczce. Wszyscy byli ze mnie dumni, ja niby te¿, ale cholernie martwiê siê o ten okres.. no i nie wiem co robiæ. Kto¶ mo¿e znajdzie czas i cierpliwo¶æ i mi doradzi.? ![]() i w ten¿e o to sposób wa¿ê ju¿ 45kg. ![]() ![]() Buuuziak dla wszystkich wizazanek ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-06-10 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
Nora_Grey ja czasami mia³am okres raz na pol roku..
![]() ![]() ![]() ![]()
#3900 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
R
I Owsianka: 2 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otr±b+ wkrojone ok.10 truskawek II 2 ma³e ciemne kromeczki z³±czone - z sa³at±, twaro¿kiem czosnkowym,pomidorem III miseczka leczo(papryka,cukinia,prz ecier p.,chude wêdliny,cebula) IV pó³ kostki twarogu chudego zblendowane z pó³ puszki szprotków w pomidorach + trochê przecieru pomidorowego [99,5% pomidorów] i do tego trochê zielonej cebulki BARDZO PROSZÊ O OCENÊ ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.