Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-10, 12:54   #3871
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Bardzo prosze o ocene mojej R:
(nie jem mieska)
Sniadanie:
Platki bran flakes(czy jakos tak),platki "zdrwoy blonnik",serek wiejski,jogurt naturalny,rodzynki,wkrojo ne kiwi

II sniadania brak,bo pozno wstalam

Obiad: Makaron pelnoziarnisty,wymieszany z duzo iloscia warzyw

Podwieczorek: truskawki z jogurtem naturalnym,migdaly

Kolacja:jajecznica z duza iloscia warzyw

w ciagu dnia minimum 2l wody,kawa zbozowa,kawa normalna sypana,zielona herbatka,kakao przed snem
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:55   #3872
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
có¿ zgadzam siê, pozytywna- wariatko. Twoje jad³ospisy s± redukcyjne, jesz bardzo ma³o i ja np. bym na nich chud³a A do tego nic siê w nich nie zmienia, mimo wielu rad dziewczyn z w±tku.

wklejam tymczasem mój dzisiejszy jad³ospis U. po kolejnym porannym egzaminie -dzieñ prawie w ca³o¶ci spêdzony z t¿, co oznacza du¿o dobrego jedzenia (bo lubimy razem gotowaæ )

-¶niadanie: omlet z 2 jaj z truskawkami i borówkami, skropiony syropem klonowym. cappuccino z podwójnym espresso.

30 min jogi

-drugie ¶niadanie/wczesny lunch: kanapka z kawa³ka jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z mozzarell±, pomidorem malinowym, bazyli±, czarnymi oliwkami, podpra¿onymi orzechami pini i odrobin± domowego pesto. ¶wie¿o wyciskany sok z pomarañczy

-obiad: ³oso¶ zapiekany ze szpinakiem i odrobin± koziego sera, porcja ciemnego ry¿u, sa³atka z zielonych szparagów, sa³aty, pomidorów, ¿ó³tej papryki, pra¿onych migda³ów. lampka m³odego vina verde

-podwieczorek: domowe mango lassi (mango, mleko, gêsty jogurt, masa hinduskich przypraw), du¿a gar¶æ niesolonych pistacji, gar¶æ orzechów laskowych

20 min rozgrzewki, 50 min joggingu po lesie, 20 min rozci±gania

-kolacja: sa³atka z melona, awokado, rukoli i szynki parmeñskiej. bruschetta z kawa³ka pe³noziarnistej bagietki z domowym mas³em zio³owym, pomidorem i szczypiorkiem.

w ci±gu dnia 2l wody, woda z lodem, cytryn± i miêt±, herbata z malinami

bardzo proszê o ocenê!!
jejciu jak czytam Twoje jad³o to mi ¶lina na klawiature kapie
to jest boskie
Stary 2011-06-10, 13:41   #3873
vea7
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
bo owoce zawieraj± fruktozê, czyli cukier, wiêc logiczne, ¿e na noc nie bardzo. tzn. przy diecie bia³kowo-t³uczowej to tak, bo wtedy i tak wszystko idzie do uzupe³nienia zapasów glikogenu, ale na takiej diecie jak Ty jeste¶ jednak unika³abym jedzenia ich na noc. a nie mo¿esz kupowaæ wieczorem i je¶æ rano?
Ha, widzisz, a mówi±, ¿e cukier jest na noc dobry, bo usypia...
Widzisz chodzi o to, ze ja je jem na deser - traktuj± jako przyjemno¶æ po obiedzie, a nie "porcjê owoców". Rano na zjedzenie ¶niadania mam 15 minut, w pracy te¿ nie bardzo warunki na spokojne jedzenie, dopiero wieczorem czy pó¼nym popo³udniem mam chwile na odpoczynek i zrobienie sobie "ma³ej przyjemno¶ci"

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
aha i jeszcze...przed treningiem MUSI byæ bia³ko, najlepiej szybkowch³anialne (mieso, ryby, ewentualnie jajka), wêgle przed mo¿na na redukcji podarowaæ sobie, ale bia³ko musi byæ.
Ja nie trenujê, ja siê ruszam
Rozumiem, ¿e przed typowym treningiem - budowaniem masy cia³a - nale¿y bia³ko je¶æ, ale jak mi dietetyk powiedzia³a, przy takim dzia³aniu w temacie jak ja, powinnam zje¶æ np. banana albo inne "szybkoprzyswajalne co¶". Zreszt± po 8 h w pracy ja naprawdê potrzebujê solidnego kopa, ¿eby przez godzinê fikaæ

Ale temat jak najbardziej do przemy¶lenia

WYMIENIÊ

2012... liczenie posz³o w koperczaki

vea7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:10   #3874
MadziulaV
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Wiza¿anki wchodzê w 3 etap mojego odchudzania.. Tyle, ¿e obawiam siê, ¿e dieta 1000kcal chyba siê nie sprawdzi, bo ju¿ za d³ugo j± stosuje... i waga mi stoi.. Staram siê je¶c ponad 1000 oko³o 1500, ¿eby przy¶pieszyæ metabolizm i sied¿e w domu 24 godziny na dobê, a w³a¶ciwie le¿ê w ³ózku, z przerw± na 40 min gimnastyki .
Moja RRRR

7.30= szklanka wody mineralnej
8.00= ¶niadanie: zazwyczaj ortêby granulowane, "zdrowy b³onnik", p³atki owsiane z jogurtem naturalnym
11.00= II sniadanie teraz to truskawki same bez jogurtów, ¶mietam zmiksowane w blenderze

14.00= Obiad, tu ró¿nie, co babcia ugotuje, ale jem wszstko tylko w ograniczonych ilo¶ciach, dzi¶ zupa szczawiowa

17.00= podwieczorek

Troche bielucha z rzodkiewk±, pomidorem ogorkiem itp

ok.19 kolacja, ale nie zawsze, czê¶to jestem najedzona.. Serek wiejski z warzywami rzodkiewka itp lub jajko na miêkko lub na twardo , ale tylko bia³ko ..

Da radê przy takim jad³ospisie zrzuciæ jeszcze te..3 kg?
MadziulaV jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:26   #3875
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, grahamka z almette, szynk±, pomidorem, sa³at±, Tymbark jab³kowy
  2. jogurt naturalny 200g + kanapka z orkisza, sk³ad jak wy¿ej
  3. 1 ziemniak, 3 paluszki "meksykañskie" Frosty, sos tzatziki, buraczki wiórki
  4. troszkê homo, plaster ¿ó³tego sera z keczupem

zerkniecie?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:28   #3876
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. jajko na miêkko, grahamka z almette, szynk±, pomidorem, sa³at±, Tymbark jab³kowy
  2. jogurt naturalny 200g + kanapka z orkisza, sk³ad jak wy¿ej
  3. 1 ziemniak, 3 paluszki "meksykañskie" Frosty, sos tzatziki, buraczki wiórki
  4. troszkê homo, plaster ¿ó³tego sera z keczupem

zerkniecie?

1. i 2. ³adnie 3. i 4. gorzej.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:35   #3877
Zelka_07
Raczkowanie

UUU

¶: owsiana (5³ p³atków, mleko 3,2, 2 ³ychy wie¶niaka, ³y¿ka d¿emu, ³y¿ka miodu, pó³ jab³ka, pó³ banana, odrobina gotowego musli, cynamon)
2¶: ciabata cebulowa na pó³ z mas³em polêdwic± sopock±, pomidor, rzodkiewy
przek±ska: po³owa wafla xxl w czekoladzie
o: du¿e dzwonko ³ososia sma¿one na oleju bez panierki, warzywa na patelnie, troche makaronu
k: jajecznica z 2 jaj z szynk±i szczypiorkiem, 2 kromki tostowego z mas³em i pomidorem

czy ja jem jako¶ wiêcej ni¿ przeciêtnie?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
u
  1. jajko na miêkko, grahamka z almette, szynk±, pomidorem, sa³at±, Tymbark jab³kowy ³adnie
  2. jogurt naturalny 200g + kanapka z orkisza, sk³ad jak wy¿ej super
  3. 1 ziemniak, 3 paluszki "meksykañskie" Frosty, sos tzatziki, buraczki wiórki paluszków mog³obyæ chocia¿ z 5
  4. troszkê homo, plaster ¿ó³tego sera z keczupem homo powinien byæ ca³y a ten ser na chlebku
zerkniecie?
co¶ tam dobrze kombinujesz ale jeszcze nie to
Stary 2011-06-10, 15:37   #3878
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
UUU

¶: owsiana (5³ p³atków, mleko 3,2, 2 ³ychy wie¶niaka, ³y¿ka d¿emu, ³y¿ka miodu, pó³ jab³ka, pó³ banana, odrobina gotowego musli, cynamon) zmieniê kolorek, bo obie na fioletowo piszemy. pycha! <3
2¶: ciabata cebulowa na pó³ z mas³em polêdwic± sopock±, pomidor, rzodkiewy to ju¿ wiem, jakie bêdê mia³a jutro drugie ¶niadanie.
przek±ska: po³owa wafla xxl w czekoladzie mniam.
o: du¿e dzwonko ³ososia sma¿one na oleju bez panierki, warzywa na patelnie, troche makaronu obiad podobny do mojego.
k: jajecznica z 2 jaj z szynk± i szczypiorkiem, 2 kromki tostowego z mas³em i pomidorem lubisz chleb tostowy?

czy ja jem jako¶ wiêcej ni¿ przeciêtnie?
jesz pysznie, zdrowo i objêto¶ciowo ok. sk±d to pytanie? widzê, ¿e mamy podobne upodobania kulinarne. ^^

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:49   #3879
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
jesz pysznie, zdrowo i objêto¶ciowo ok. sk±d to pytanie? widzê, ¿e mamy podobne upodobania kulinarne. ^^
dziêki
a sama ju¿ nie wiem jak widze jak niewiele niektórzy jedz± to ³api± mnie chwile zw±tpienia
tostowy to jem jak jest go du¿o w domu aby nie wyrzucaæ (jak rodzina ma faze na tosty)
Stary 2011-06-10, 15:57   #3880
Irish lady 28
Zadomowienie

Dziewczyny, a mniej wiecej ile kalorii to wszystko moje mia³o??..Umiecie oszacowaæ pi razy oko?
Stary 2011-06-10, 16:02   #3881
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

W stronê U:

I¶: placek z 60g owsianych z twarogiem wymieszanym z fur± truskawek, cukrem trzciniowym i cynamonem

II¶: du¿a kawa z mlekiem 3,2% kawa³ek gorzkiej szwajcarskiej czekolady, ciasteczko typu "piegusek" - nauka i brak czasu na cokolwiek

O: 4 placuszki z tuñczyka z otrêbami orkiszowymi i plastrami sera ¿ó³tego na górze sma¿one na oliwie z oliwek z sa³at± z fet±, awokado i pomidorem

2 godz po-roz³o¿one na te dwie godz: du¿o truskawek (ok 0.5 kg), 150g fistaszków i bu³ka ¿ytnia z du¿± ilo¶ci± mas³a i paroma plastrami ¿ó³tego sera 0.o -----------> chyba przegiê³am pa³ê ? ale kurde przez ten brak 2 ¶niadania g³odna by³am...

1.5 godz boksu

K: chyba ju¿ nic nie zmiejszê...

jak to siê prezentuje?? nie za du¿o ?

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-06-10 o 17:45
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:05   #3882
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a mniej wiecej ile kalorii to wszystko moje mia³o??..Umiecie oszacowaæ pi razy oko?
nie chce Cie wprowadziæ w b³±d ale wydaje mi sie ¿e ok 1000 albo i mniej czyli s³abo, za ma³y obiad i kolacja. najadasz sie tym?
Stary 2011-06-10, 16:09   #3883
Irish lady 28
Zadomowienie

nie, no jak 1000
same 3 paluszki meksykañskie maja ponad 600 kalorii, do tego jajko na ¶niadanie, almette..itd...
Stary 2011-06-10, 16:15   #3884
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
nie, no jak 1000
same 3 paluszki meksykañskie maja ponad 600 kalorii, do tego jajko na ¶niadanie, almette..itd...
mo¿liwe ¿e sie myle
wiem ¿e kiedy¶ czyta³am ¿e 5 zwyk³ych paluszków to 250 wiec mo¿e Twoje s± jakie¶ ful wypas ¿e maj± wiêcej ciê¿ko te¿ okre¶liæ ile móg³ mieæ serek na bu³ce mo¿e kto¶ bardziej kompetentny sie wypowie
Stary 2011-06-10, 16:23   #3885
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Utrzymanie
start: woda z wyci¶niêt± po³ówk± cytryny [czyli pocz±tek starañ o piêkn± buziê na lato ]
¶niadanie: wie¶niak z musli, jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem [czyli standardowo ]
II ¶niadanie: kanapka z dwóch kromek razowca z mas³em lekko solonym, serem ¿ó³tym pe³not³ustym, szynk± i warzywami, gruszka
obiad: warzywa na patelniê ze s³odk± papryk±
sma¿one na oliwie z oliwek, sa³atka z tuñczyka wsw [du¿e kawa³ki tuñczyka + sos musztardowy + ¶wie¿e warzywa]
w miêdzyczasie: zbo¿ówka waniliowa z mlekiem i cukrem
kolacja: danio intenso waniliowy z gar¶ci± mieszanki bakalii [migda³y, pestki dyni i s³onecznika, rodzynki] i ³y¿k± otr±b granulowanych z ¿urawin±, dwie kromki chleba razowego - jedna z mas³em lekko solonym i warzywami, druga z kremem kakaowo-orzechowym, kilka rzodkiewek do pochrupania

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-10 o 16:53
Stary 2011-06-10, 16:28   #3886
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Utrzymanie
start: woda z wyci¶niêt± po³ówk± cytryny [czyli pocz±tek starañ o piêkn± buziê na lato ]
¶niadanie: wie¶niak z musli, jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem [czyli standardowo ]
II ¶niadanie: kanapka z dwóch kromek razowca z mas³em lekko solonym, serem ¿ó³tym pe³not³ustym, szynk± i warzywami, gruszka
obiad: warzywa na patelniê ze s³odk± papryk±
sma¿one na oliwie z oliwek, sa³atka z tuñczyka wsw [du¿e kawa³ki tuñczyka + sos musztardowy + ¶wie¿e warzywa]
w miêdzyczasie: zbo¿ówka waniliowa z mlekiem i cukrem
kolacja: danio intenso waniliowy z gar¶ci± mieszanki bakalii [migda³y, pestki dyni i s³onecznika, rodzynki] i ³y¿k± otr±b granulowanych z ¿urawin±, dwie kromki chleba razowego - jeda z mas³em lekko solonym i warzywami, druga z kremem kakaowo-orzechowym, kilka rzodkiewek do pochrupania
wiesz, nie wiem czy samo picie wody z cytryn± co¶ ci da, bo w Twoim jad³ospisie jest mnóóóstwo s³odyczy -> cukru
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:42   #3887
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz, nie wiem czy samo picie wody z cytryn± co¶ ci da, bo w Twoim jad³ospisie jest mnóóóstwo s³odyczy -> cukru
jakie mnostwo ?

dwie ³y¿eczki cukru i troche kremu?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 17:01   #3888
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Lady, dopóki nie jem fast foodów, nie mam wiêkszych problemów z cer±. a w tym wypadku chodzi³o mi bardziej o koloryt. czyta³am, ¿e jest dobra na blado¶æ i naczynia krwiono¶ne. cukrów mo¿e rzeczywi¶cie jest (za) du¿o, ale jak ograniczam wêgle, to jestem nie do ¿ycia.

Stary 2011-06-10, 17:12   #3889
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
jakie mnostwo ?

dwie ³y¿eczki cukru i troche kremu?
musli, danio, otrêby granulowane to te¿ cukier

nie chodzi mi o ograniczanie wêgli, ale czystego cukru - je¶li masz problemy z cer±. czyli danio raz na jaki¶ czas, a zamiast niego homo z owocami czy tam orzeszkami etc.

nie no ja wiem ¿e jedzenie na luzie jest tu bardzo popierane (i s³usznie) ale b±d¼ co b±d¼ to jest forum o zdrowym od¿ywianiu.

edit: doczyta³am o tej cerze, je¶li chodzi o koloryt to okej. chodzi³o mi o to, ¿e s³odycze mog± powodowaæ wypryski i ogólnie nieciekawy stan cery.

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-06-10 o 17:14
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 17:14   #3890
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Podoba mi siê

I. du¿a dro¿d¿ówka z makiem; trochê bu³ki z kruszonk± i nadzieniem serowym; kubek ki¶lu o smaku wi¶niowym z guaran±

II. 4 kromki chleba z serem i pomidorem

+ 3 gar¶ci nerkowców

III. 3 grube i t³uste nale¶niki z d¿emem truskawkowym i jogurtem naturalnym / rozpuszczonym kremem kakaowym i orzechami ziemnymi

+ parê truskawek i poziomek, jab³ko

IV. bu³a z miodem / d¿emem truskawkowym; pó³ du¿ego rogala ma¶lanego z serem i pomidorem

Wiem, ¿e du¿o pieczywa, ale nie planowa³am i tak wysz³o... lubiê pieczywo, co zrobiæ .
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 17:14   #3891
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Lady, dopóki nie jem fast foodów, nie mam wiêkszych problemów z cer±. a w tym wypadku chodzi³o mi bardziej o koloryt. czyta³am, ¿e jest dobra na blado¶æ i naczynia krwiono¶ne. cukrów mo¿e rzeczywi¶cie jest (za) du¿o, ale jak ograniczam wêgle, to jestem nie do ¿ycia.
a ja muszê je¶æ sporo cukrów przynajmniej w owocach bo wtedy jestem klapniêta i nie mam si³ siê podnie¶æ czy nawet siêgn±æ po herbatê

Stary 2011-06-10, 17:44   #3892
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

no dok³adnie, Tynusia. jestem zasilana na cukier niestety. ^^

Stary 2011-06-10, 17:48   #3893
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
³±cze siê z tob±

Stary 2011-06-10, 17:48   #3894
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Lubisz s³odkie ?

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 17:55   #3895
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Ervisha, uwielbiam. o ile do s³odyczy ju¿ mnie tak nie ci±gnie, to owoce (¶wie¿e i suszone), s³odkie jogurty, orzechy, p³atki itd. mog³abym je¶æ kilogramami. ^^

Stary 2011-06-10, 18:01   #3896
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Ervisha, uwielbiam. o ile do s³odyczy ju¿ mnie tak nie ci±gnie, to owoce (¶wie¿e i suszone), s³odkie jogurty, orzechy, p³atki itd. mog³abym je¶æ kilogramami. ^^
Jak dobrze siê po tym czujesz to bardzo dobrze

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:06   #3897
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

U;
I.miekka razowa bu³eczka z du¿± ilo¶ci± s³onecznika jedna po³ówka z mas³em i plastrem sera gauda,oraz papryk±, jedna po³ówka z mas³em orzechowym ma¼niêta nutell± i kilkoma truskawkami; kawa
II.filet z dorsza na oleju, pó³ kalafiora z bu³k± tart± na ma¶le,+przyprawy ró¿ne
na rowerku 24km,
III.na mie¶cie-(nale¶niki ma³e) nale¶nik gryczany z fet± ,szpinakiem i sosem koperkowym; nale¶nik z serkiem waniliowym, brzoskwiniami,pó³ na pó³ sosem advocat/toffi->sosy gratis ; szklanka mro¿onej nestea;
na rowerku 24km
IV.jajecznica(2jaja) na ma¶le z po³ow± kostki twarogu, szczypiorkiem,
dwie kromki domowego razowca z mas³em,serem ¿ó³tym i papryk±; serem ¿ó³tym pomidorkiem i szczypiorkiem;
teraz idê na rolki jakie¶ 2h + w miêdzy czasie du¿o ³azi³am po mie¶cie wsta³am o 5. jak wrócê i bêdê g³odna to zjem wiejski 150g z papryk± i szczypiorkirem

aha ¿ycie jest piêkne nie?
czujecie to?
to wakacje siê zbli¿aj±
jeeah

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:18   #3898
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
ani ja ani tynusia nie zartujemy prêdzej zartem jest nazwaniem tego U.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

³adnieee. chyba nie ma sie do czego przyczepic o ile kotlet i nalesniki byly spore. tyjesz?
tez kiedys wazylam 41 jak mia³am bodajze 19lat? teraz sza³ pa³ waze z 47 d±¿e do 50 bo jak osiagne to znów spada , jak to lekarze powiedzieli ma pani Za dobr± przemiane materii

Tyjê, tyjê. ^^ Dasz radê, to tylko 3 kilogramy, miesi±c pracy, ale porz±dnej pracy i z g³owy! mo¿e æwiczenia na miê¶nie? hmm? ;>

Ehh, ostatnio moje jadlospisy pozostaja bez komentarza :< Moze w koncu ktos sie pokusi?

Cytat:
P oczywi¶cie

I pe³na miska róznych p³atków i musli + wkrojony banan + kilka czere¶ni, a to wszystko polane jogo nat i zmiksowanymi truskawkami

II duza bu³a z wêdlin±, salat±, zó³tym serem, ogorkiem i rzodkiewka + jogurt kokosowy

III 1/3 mieszanki orientalnej na patelnie z oliw±, doprawionej mocno papryczka chili i curry [pycha ] + pó³ woreczka br±zowego ry¿u + du¿o gulaszu z piersi kurczaka na ostro

IV galaretka z truskawkami, pasek czekolady pomaranczowej i pasek z liczi, jab³ko

V wlasnie sie zastanawiam, bo chyba mam ochotê na nale¶nika czekoladowego z wiejskim, poprosze mame

i jak?

Ty wiesz, ¿e zawsze masz pyyyyycha. I je¿eli porcje spore to jak najbardziej ok

Dobra, nie bêdê pisa³a swojego jad³ospisu, bo najzwyczajniej w ¶wiecie nie chce mi siê wysilaæ mózgownicy i przypominaæ sobie co jad³am na wszystkie posi³ki i strzelaæ na ¶lepaka co zjem na kolacjê xD
Ale za to powiem co¶ o sobie.
By³am u dietetyczki i.. okaza³o siê, ¿e schud³am 7kg z t³uszczu, a przybra³am 11kg w miê¶niach.
Ponoæ do bardzo dobrze, ale martwiê siê z kolei okresem. Pyta³am siê te¿ dietetyczki o to i powiedzia³a, ¿e owszem, od tego to zale¿y, ale nie do koñca. Bo gdy masa t³uszczu wynosi³a u mnie ponad 20 kg (w tym najgorszym stanie, co jest szokiem.) okresu nie mia³am, a teraz wynosi ok. 10 kg.
Codziennie wracam ze szko³y do domu na piechotê - niby daleko, ale to tylko trochê ponad 3km, my¶la³am, ¿e nic nie spalê, skoro jem tak du¿o i to jest mój jedyny ruch. (oprócz æwiczeñ na wf i lataniu po szkole, a szko³ê mam ogromn± ) i po za tym zaczê³am je¶æ jakie¶ batoniki w trakcie drogi powrotnej, ¿eby jakby siê 'uchroniæ' przed spalaniem - dietetyczka poleci³a mi wiêc piæ s³odki napój, jak bym nie da³a rady wepchn±æ czego¶ s³odkiego przed obiadem co chyba nie jest dla mnie wcale takie straszne
Æwiczy³am codziennie ok. 40 min æwiczenia na miê¶nie, ale za bardzo to siê nie wysila³am - damskie pompki, ''pó³brzuszki'' i dociskanie r±k do siebie..ee ja na to mówiê 'na jogina'
Ostatnio siê zaniedba³am, nie æwiczy³am, no najwy¿ej 15 minut, leñ siê ze mnie zrobi³. I.. jad³am sporo t³uszczy - wiêc wynik analizy sk³adu masy mojego cia³a wywo³a³ na mnie szok, jak i na mojej mamie i samej pani dietetyczce.
Wszyscy byli ze mnie dumni, ja niby te¿, ale cholernie martwiê siê o ten okres.. no i nie wiem co robiæ.
Kto¶ mo¿e znajdzie czas i cierpliwo¶æ i mi doradzi.?

i w ten¿e o to sposób wa¿ê ju¿ 45kg. zosta³o jakie¶ 7, czyli po³owa drogi za mn±!

Buuuziak dla wszystkich wizazanek

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-06-10 o 18:20
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:06   #3899
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 340

Nora_Grey ja czasami mia³am okres raz na pol roku.. mia³am dosyc ani nic zaplanowac ani wyjechac bo nigdy nie wiadomo, poszlam do gina da³ mi luteine na wywo³anie i tabletki anty zeby to badziewie wyrównac. biore je juz z 5lat, nie dosc ze nie ma niechcianej ciazy to jeszze mam okres co do dnia i godziny
Stary 2011-06-10, 19:14   #3900
mimi0290
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

R
I Owsianka: 2 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otr±b+ wkrojone ok.10 truskawek
II 2 ma³e ciemne kromeczki z³±czone - z sa³at±, twaro¿kiem czosnkowym,pomidorem
III miseczka leczo(papryka,cukinia,prz ecier p.,chude wêdliny,cebula)
IV pó³ kostki twarogu chudego zblendowane z pó³ puszki szprotków w pomidorach + trochê przecieru pomidorowego [99,5% pomidorów] i do tego trochê zielonej cebulki

BARDZO PROSZÊ O OCENÊ

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.