|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
murka04 olej ją, widzisz beczke soli trzeba zjesc czasem zanim sie kogoś pozna
Bletnicazjadłas, niezjadłąś, było minęło jutro nowy dzień ![]() ja jem obiad: dwa jajka, 6 oliwek, pomidor ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Eldo_rado po bolesnym rozstaniu tym trudniej o wzrost samooceny ![]() super, ze juz lepiej. Tylko to takie smutne, że ludzie wciąż innych oceniają po wyglądzie, że sami sie jakoś segregujemy, Jak przytyję czuje sie gruba, smieszna, nadmuchana. nieatrakcyjna....a przecież to tylko opakowanie, w środku jest ten sam człowiek, czemu ta świadmość nie wystarcza, żeby chodzić zpodniesioną głową. Ech, o obie oczywiście pisze.
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
amor vincit omnia
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
sjeenyja mam takie trochę paradoksalne uczucie, bo innych nigdy nie oceniam po wyglądzie. nie skreślam człowieka, który jest gruby. częściej zdarza mi się powiedzieć 'kurcze, ta dziewczyna jest za chuda'. wiem, że sa rożne powody tuszy, poza tym każdy człowiek ma wartość! paradoks jest taki, ze jak mówisz- gdy sama tyję, nie czuję się już dobrze, bo wiem, ze niestety sporo osób ocenia ludzi właśnie po wyglądzie
PS znalazłam chyba podpis, który na chwilę obecną pasuje do mnie bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Antilia, chciałabym Cię zapytać o ten obiad zaręczynowy
![]() Ja już powiedziałam mamie o zaręczynach, TŻ swojej też...ale chcielibyśmy jeszcze jakoś to z nimi uczcić, ale nie mam pomysłu jak to zrobić żeby było jakoś fajnie i skromnie ![]() A dziś liczyłam koszty wesela żebyśmy wiedzieli ile kasy szykować. Na 50 osób wyszło mi nieco ponad 11tys. ale ja już to zaokrąglę do 15 może, chociaż i tak nie wiem czy na te 50 zrobimy. Ale obawiam się że z rodzicami, chrzestnymi, świadkami rodzeństwem, towarzyszącymi to się nazbiera ![]() ![]() Hot Brilliant, pamiętam Cię ![]() ![]() Gratuluję 2kg ![]() ![]() ![]() Mureczko, heeeej ![]() ![]() Wiesz, też kiedyś miałam taką "przyjaciółkę". Na początku zdawała mi relację z tego co o mnie mówią (a byłam pustą lafiryndą, która poleciała na BMW i wypady na piwo i do kina), a później okazało się że ma o mnie takie same zdanie. Jak brat mojego TŻ miał wypadek i rozwalił auto, to ona powiedziała do kogoś, że nie ma samochodu, nie będzie i Pauli. Myślałam, że ją uduszę ![]() ![]() ![]() Może to głupie, ale zazdroszczę Ci strasznie już szkoły ![]() ![]() Jejuuu, laski, ja dziś oprócz tego wypadu na uniwerek, który zajął mi może 2h przebimbałam praktycznie cały dzień. No fakt, że dopiero po 9byłam dziś w domu i w ogóle...Ale nawet żeby...nie robiłam praktycznie nic. Wisiałam na necie, trochę ogarnęłam dom, przygrzałam obiad TŻ, później sobie i od 14 oglądam non stop TV ![]() ![]() ![]() Moje menu: -owsianka -wieśniak light + pół pomidora + kawałek ogórka (z 50g) -5 pierożków z soczewicą Jeszcze do tego będzie kisiel i może winogron. Dziś się wcześnie położę bo wstałam o 5 ![]() A no i tak jak napisałam do Hot Brilliant robię jesienny odwyk słodyczowy! Przyłącza się ktoś? ZERO słodyczy przez całą jesień.
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-22 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj o 18:45 mam USG jamy brzusznej więc trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#3905 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Mureczko no ale co Ci ten walnięty lekarz powiedział oprócz tego, że mogą go posądzić o molestowanie? Od czego bolą Cię te plecy?
A ta koleżanka to jakaś powalona. Nie rozumiem co ją to obchodzi w ogóle. Olej ją i w ogóle z nią nie gadaj. Ona jest po prostu zazdrosna i tyle. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- a kotlet jaki?
#3907 |
Zakorzenienie
|
Zakupy jednak męczą. Chociaz przy tej beiganinie spalilam chyba troszke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będziemy się nawzajem wspierać! Widziałam też w podpisie u Baletnicy, że ma zamiar zrezygnować ze słodyczy. Im więcej tym lepiej ![]() Ja własnie zjadłam kolację i oglądam Pierwszą miłość..
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
amor vincit omnia
|
nie, monia, nie ma szansy na żaden powrót, na nic nie ma szansy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej to strasznie długo....... bez sensu tyle czekać.... Lepiej zrobić to od razu. Dasz radę! Na pewno nie jest tak strasznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- nie znam takiego. Jak się go robi?
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi ,że był optoczony kaszą manna.
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Ale co ma w środku? smażony był? Musisz opisywać wszystko ze szczegółami jeśli chcesz abyśmy oceniły Twoje menu. Wszystkich potraw przecież nie musimy znać ![]()
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
asiulek19 te parowki to za zdrowe nie sa , lepsza by jakas szynka byla
![]() eldo_rado nie mozesz tak mowic i sie zalamywac, to tylko facet, nie warto zamartwiac sie z powodu FACETA, masz cale zycie przed soba , i od tej chwili koniec z dolowaniem , obiecaj mi ! ![]() ![]() Moj dzisiejszy jadlospis: owsianka : 3 lyzki owsianki , 6 lyzek mleka , 5 winogron , 100 g przecieru jablkowego + szkl soku jablkowego bez cukru batonik zbozowy , szkl wody z cytryna 300 g winogron 100 g przecieru jablkowego + 4 kromki chleba wasa 5 malych plackow: cukinia ,platki owsiane , 1 jajko + 4 male ogorki
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to Twoje menu jest straszne, i jak je codziennie czytam to brak mi słów normalnie. Dla mnie to jest prawie głodówka. Przecież Tym się nie da nawet w połowie najeść!
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-09-22 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram Monię. Jadłospis tragiczny! Nawet nie wiem, czy 600 kcal tu można naliczyć....
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Cornela, no to super!!! W takim razie dołączam się. Doszłam do wniosku, że jak powiem sobie że nie jem słodyczy i już to nie ciągnie mnie do nich wcale a wcale. A jak pozwalam sobie np. na loda w czekoladzie przy sobocie to cały tydzień o nim myślę i i tak prędzej czy później łapię coś słodkiego. Ale jakiś kisiel czy budyń bez cukru masz zamiar jeść? Bo ja właśnie zastanawiam się czy dopuszczać coś takiego...
![]() I super że Baletnica też się na to pisze ![]() ![]() Gosieńko, to u Was na bogato było! My raczej takiego przyjęcia nie zrobimy jedynie może jakąś małą wyżereczkę dla mojej mamy i rodziców TŻ. I zaprosimy ich do mamy bo po prostu jest więcej miejsca by się rozsiąść. I żeby tak w miarę luźno było. TŻ ewentualnie może pofatygować się i kupić jakiegoś habazia dla mojej mamy i najwyżej wino ![]() ![]() Jak nam się uda to też w 2013 wesele byśmy chętnie wyprawili. Musielibyśmy trochę zacisnąć pasa żeby nazbierać na to weselicho bez brania kretytu,itp. ale myślę że dalibyśmy radę. Myślę, że za parę miesięcy zaczniemy już planować konkretniej wszystko - salę, dokładniejszą liczbę osób, ewentualnego grajka. Bardzo chciałabym żeby na maj wyszło to wesele, a jeśli już nie na maj to na pierwszy-drugi tydzień września, ale nie wiem czy nam się uda tak ustawić... Biorę się za oglądanie wczorajszego Tap Madl. A później Kuchenne Rewolucje i idę w kimonko ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-22 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
A ja po koalcji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Dżaga ja zaczynam odwyk słodyczowy ale od 6 października bo 5 mam urodziny i juz zaplanowałąm pizze i chałwę:P od 6 odwyk do Świąt Bożego Narodzenia i WYTRWAM również ja
![]() Hot nie wiem tylko jak Twoje znajome ja ide na studia zaoczne, bo pracuję, a co do fajnych chłopców, to pewnie jest ich wielu i są wysportowani ale ja trzymam się swojego TŻ który jest równie ciachem jak i sportowcem ![]() Uciekam myć buziaka i ide sie kłaść oglądne na wspólnej a później do spania bo rano pobudka ![]() ![]()
#3922 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Klękania i proszenia nie będzie, raczej oficjalne oświadczenie rodzicom, że się pobieramy i czas szykować wesele ![]() No i tu dochodzimy do sedna sprawy - omawianie szczegółów czyli jaki my młodzi mamy budżet i czy rodzice mają ochotę nas wspomóc itd. a resztę oni już miedzy sobą ustalą ![]() Tak więc będzie trochę formalnie, ale mam nadzieję bez zbędnego zadęcia ![]() ![]()
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że przypomniałaś o Kuchennych Rewolucjach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- A mi znowu nie dobrze... mdli mnie ;( ostatnio cały czas tak mam o tej porze dnia..... ;( boję się jak cholera.... I nawet apetytu nie mam już od paru dni.... dziwne, bo przed okresem zawsze mi się jeść chciało. a dziś : śniadanie - garść Just Fitów+ pół garści błonnika+ łyżka otrębów granulowanych i łyżka otrębów pszennych sypkich + szklanka mleka 2% śniadanie 2 - dwie małe paróweczki cielęce obiad - tortilla z Biedronki z kurczakiem i warzywami (280 kcal) + kawa rozpuszczalna z mlekiem i słodzikiem oraz po chwili kilka łyżek zupy pomidorowej z odrobinką ryżu i gotowanego kurczaka. podwieczorek - serek homo waniliowy (180 kcal) kolacja - dwie malutkie kromki chleba z pasztetem drobiowym + herbata ze słodzikiem
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3925 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja tylko na moment ![]() ![]() W ogóle to po farbowaniu strasznie mi zaczęły włosy wypadać i muszę jakoś je ogarnąć czytam blog takiej włosomaniaczki i chyba zacznę coś ogarniac nawet nie wiedziałam że tyle tego jest ![]() ![]() Moje menu: ś: płatki + mleko 2ś:gruszka o: 6 malutkich pierogów ze szpinakiem i fetą + szkl.barszczu p: jabłko k: 1 1/2 kromki chleba z szynką i pomidorem i będzie jeszcze 30 min hh Kurcze muszę jutro zrobić listę rzeczy do warszawy wszystkich bo pewnie sporo muszę kupić ![]() Tinek moje gratulację ![]() Murka nareszcie jesteś ![]() Monia zrobiłabyś sobie test i byś miała spokój bo tak to sam stres Ci może okres opóźnić ![]() Ale macie dziewczyny fajnie z tym planowaniem wesela .Przede mną to jeszcze długa droga ![]() Lecę dziewczyny obejrzę hotel i szpilki i spać ![]() Do jutra ![]()
#3926 |
Zadomowienie
|
monika01011986 ale parowki to same odpadki i duza zawartosc tluszczu , w sumie zalezy jeszcze jakie te parowki.
ja tam sie tym najadam , stostuje sie do zasady malo a czesto , lepiej tak jesc niz zjesc to wszystko w 2 czy 3 posilkach ![]() Cornela47 1000 kcal to napewno tu jest
#3927 |
Zakorzenienie
|
Monika niestety smażony ;/
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
ja tylko na chwilke. Ja jestem jednak nienormalna. Narzekam na swoje biodra, uda, tylek a dzisiaj... Do obiadu bylo genialnie, a potem z 10 kostek ptasiego mleczka, trzy kawalki trojkaty z malej pizzy gyros i paczka biszkoptow, 3 cukierki banany z whisky. MASAKRA! Zoladek mnie boli i czuje sie jak slon. Od jutro do swiad BN robhe dni bez slodkiego i bez fast foodow. Musze... Bo moim jedynym teraz marzeniem jest ujrzenie 54kg na wadze. Musze dac rade. Jaka ja glupia jestem. Bylo, minelo. Nie ma co plakac.jutro robie glodowke. Ćhce sie oczyscic. Tylko źielona herbata. Do jutra. Ide spac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do Twojego menu to Ty myślisz że my jak jemy? Też mało a często ale Ty to jesz odrobinkę a nie mało. A zresztą co to za jedzenie same owoce???? Bardzo źle jesz a najgorsze jest to że nie widzisz tego. 1000 kcal na pewno tam nie ma. Przepraszam jeśli Cię urażę ale o zdrowym jedzeniu i odchudzaniu nie masz pojęcia a jeszcze blog założyłaś i próbujesz innych uczyć. Jedzenie owoców jest zdrowe ale NIE samych owoców. Masz strasznie spowolniony metabolizm dlatego nawet nie chudniesz, organizm przestawił Ci się na tryb "magazynowania i odkładania". Ja jadłam normalnie tak jak teraz jem i schudłam 30 kilo bez żadnych ćwiczeń. Masz też przykład na naszej koleżance Tinekk która gdy jadła podobnie do Ciebie to nie chudła w ogóle. Jak zwiększyła jedzenie waga od razu ruszyła w dół.
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Wy wiecie swoje , a ja swoje
![]() Ok , znikam juz z waszego watku , bo widze ze nie jestem tu mile widziana...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.