|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Kurcze a ja si z Seducer zgodz bo przyjecha豉 dziewczyna do domu rodzinnego (je郵i nie pomiesza豉m bo ostatnio pisa豉 瞠 si martwisz jak dasz sobie rad z eRk w domu rodzinnym) I jak ja tez bym przyjecha豉 do domu rodzinnego i pospa豉 d逝uuugo i wiedzia豉 瞠 za dwie godziny siadam z rodzin do rodzinnego obiadu to te celowo zjad豉m bym mniejsze 郾iadanie, by m鏂 zje嗆 z nimi normalnie.
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 72
|
Inne posi趾i? By豉m tak napchana,瞠 ledwo co w siebie jeszcze wcisn窸am :// Echh ten skurczony 穎陰dek. To na pewno nie ten czas ,kiedy na 郾iadanie b璠 je軼 nale郾iki,a potem na lajcie zjem schabowego z ziemniakami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciekawie brzmi ta sa豉tka ![]()
![]() |
#3904 | |||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciasta by造 nie do ko鎍a w moim stylu, wol kruche i dro盥穎we ![]()
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-02-11 o 20:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 212
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() By豉 MEGA pyszna. Musz wzi望 dok豉dny przepis, bo by豉m w szoku, 瞠 a TAK mi zasmakowa豉.
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
Cytat:
![]() Dzi瘯i za zrozumienie, w豉郾ie o to mi chodzi這, 瞠by nie pomija posi趾闚, kt鏎e jemy w domu wsp鏊nie. Przyjecha豉m do domu odpocz望 wi璚 wstawa wcze郾ie nie planuj, kiedy nie trzeba, a chc je嗆 w miar normalnie i jako pogodzi to z redukcj. Wiadomo, 瞠 nie jest idealnie, np. jutro b璠zie czwarty dzie jak do obiadu b璠 ziemniaki, ale nie b璠 鈍irowa, ciesz si 瞠 mi kto w og鏊e gotuje i nie b璠 zbytnio wybrzydza, i te pod to naci庵am reszt posi趾闚. I tak jest w miar dobrze, bo uda這 mi si dzi przekona mam (a to do嗆 ci篹ki przypadek), 瞠by rybki na obiad nie panierowa i sma篡, tylko upiec w piekarniku. ![]() ![]()
![]() |
#3908 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 212
|
Cytat:
![]() Fakt, s pyszne i to taki fajny powr鏒 do dzieci雟twa ![]() ![]() Dro盥穎we ze 鈍ie篡mi owocami i kurszonk ![]() ![]()
http://sailwithmex.blogspot.com/ <--- 郾iadaniuj, gotuj, oceniam i rozwa瘸m ![]() http://eattrainbehealthy.blogspot.com/ <--- blog fit! Edytowane przez Seducer Czas edycji: 2014-02-11 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
Cytat:
![]() Po prostu u rodzic闚 staram si je嗆 "po domowemu", ostatni rzecz kt鏎ej sobie odm闚i jest og鏎kowa mojej mamy i takie rzeczy jak wsp鏊ne posi趾i s dla mnie do嗆 priorytetowe, bo i ja si ciesz, mi kto podsuwa jedzenie pod nos (a nie zdarza si to cz瘰to), po drugie mama si cieszy, 瞠 mi smakuje, i wszyscy s szcz窷liwi. Czy to si odb璠zie kosztem 100kcal w 郾iadaniu czy nie, to jak mam by szczera, ma這 mnie obchodzi, poza tym takie sytuacje zdarzaj si stosunkowo rzadko. Nie wiem, mo瞠 ze zbyt du篡m luzem podchodz do redukcji, ale przynajmniej wiem, 瞠 jeszcze nie ze鈍irowa豉m ca趾iem na punkcie diety. Tak czy siak, dzi瘯uj za uwagi, bo wi瘯szo嗆 z nich uwa瘸m za bardzo warto軼iowe. ![]() ![]()
![]() |
#3910 |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Redukcja
![]() I: owsianka (4. p豉tk闚, 2 . nies這dzonego musli, 1 . lnu mielonego) z jogurtem naturalnym i suszonymi morelami. II: sa豉tka z peki雟kiej, papryki, pomidora, oliwek, kukurydzy, 1/2 puszki tu鎍zyka z sosem z oliwy i octu balsamicznego; dwie mandarynki. III: ry br您owy, pier z indyka, warzywa na patelni i gotowana marchewka z groszkiem. IV: serek wiejski (200g, normalny) z wi郾iami, pestkami s這necznika i mas貫m s這necznikowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 859
|
Uuu
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 1 285
|
好iadanie maj帷e 350 kcal jest wybrakowane? Owsianki kt鏎e tu s chwalone maj oko這 tyle kalorii... Ja te tak jem, z mleka i pi璚iu 造瞠k p豉tk闚 +orzechy i owoce suszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 603
|
Treningowe U, typowe ( podobie komponuje posilki na codzien)
czy taka dieta na d逝窺z met jest okej? 1. owsianka (5 造瞠k p豉tk闚, 3 造磬i jogurtu naturalnego, 1/2 banana, 5 suszonych 郵iwek, plaster twarogu) kawa z mlekiem 2. 3 kromki razowca ze s這necznikiem: - z pieczon szynk i pomidorem - z mas貫m orzechowym i 1/2 banana - z miodem + sa豉tka z og鏎ka, papryki i oliwek 3. nale郾iki (3 造磬i m彗i 篡tniej razowej, jajko, 造磬a oliwy) z kurczakiem ( gotowana pier, cebulka, pomidory, oregano itp) --> wysz造 2 grube nale郾iory + talerz broku堯w przek御ka - pomara鎍za trening cardio + si這wy, razem 50min. 4. reszta twarogu (200g.), kawa gotowanej piersi z kurczaka (ostatni posi貫k o 23.00, dlatego brak w璕li) --> za godzin id spa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Raczkowanie
|
Jak my郵icie - 2 kromki w jajku na ma郵e b璠zie ok na drugie 郾iadanie?
![]() A na sniadanie kasza jaglana z owocami? ![]() Edytowane przez czescwujku Czas edycji: 2014-02-11 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 201
|
Hej
![]() W ko鎍u U, kt鏎ego wola豉bym nie zepsu, dlatego b璠 wdzi璚zna je郵i kto rzuci okiem ![]() Wcze郾iej mia豉m problemy z podbiciem kalorii, g堯wnie dlatego 瞠 ba豉m si zwi瘯sza w璕le, ale powoli do przodu i ju jest du穎 lepiej ![]() I bananowe placki owsiane (jajko, p馧 banana, po 造盧e owsianych p豉tk闚, otr帳 i m彗i, 造瞠czka br. cukru) *z po這w gruszki, twaro磬iem z 造瞠czk miodu i 造磬 domowego d瞠mu porzeczkowego II 2 wafle ry穎we, kawa貫k makreli, galaretka z kurczaka, warzywa (z p馧 talerza-po kawa趾u og鏎ka, papryki i pomidorki kokt,) *mia by chleb, ale wtedy jeszcze r鏀 ![]() III zupa krem z marchewki i soczewicy z mleczkiem kokosowym (du篡 talerz), pier z kury na oleju kokosowym, 造瞠czka ketchupu, warzywa jw IV budy kakaowy jaglany z gorzk czeko (szkl. mleka, 30 g p豉tk闚 jaglanych, po 造瞠czce kakao i br cukru, 3 kostki gorzkiej) 2x 60 min fitness (BPU + step z ci篹arkami) V jajko na mi瘯ko, kromka 鈍ie簑tkiego 篡tniego z odrobin mas豉 ![]()
Wiesz, co jest najwa積iejsze w 篡ciu? Mie cel. I d捫y do jego spe軟ienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, kt鏎y posiadam, tak jakby... uszcz窷liwia mnie. Dzi瘯i niemu mam poczucie, 瞠 warto 篡, mimo przeciwno軼i. Ale cz瘰to w徠pi. Bardzo cz瘰to. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2014-02-12 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
Ale tutaj wrzucamy ca貫 jad這spisy. Wi璚 nie pytaj prosz o poszczeg鏊ne, pojedyncze posi趾i, nie planuj tak, tylko wrzu jaki ca這dniowy jad這spis, to 豉twiej b璠zie podpowiedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejszy jad這spis na redukcj, dzie bez treningu, zakwasy ze ja o pier**** ;p wieczorem pewnie dojdzie klata i plecy i chyba umr, by這 nie robi przerw w przyja幡i z 瞠lastwem - mam za swoje ;p pochwal si 瞠 dosta豉m ca陰 torb w璠lin ze 鈍inki ze wsi od kole瘸nki, wi璚 wszystkie w璠liny s w豉snej produkcji
I - p馧 ma貫j bagietki, jajecznica z 2 jaj i 3 plasterk闚 szynki, pomidor, oliwa z oliwek II - sa豉tka z kurczakiem i szpinakiem, orzechami ziemnymi,suszonymi i 鈍ie篡mi pomidorami, odrobin fety,dressingiem balsamicznym, tost III - pomara鎍za IV - zupa jarzynowa, obiad-niespodzianka robi t, zapewne chude mi瘰ko, jarzyny, w璕le (wie 瞠 jem czysto ![]() V - zupa jarzynowa
dieta reducyjna i zdrowe od篡wianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-12 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 974
|
Redukcja (wczorajsze), prosz o ocen.. dopiero zaczynam
![]() I - 4 placuszki owsiano-jab趾owe z d瞠mem niskos這dzonym (4 造磬i p豉tk闚 owsianych, starte jab趾o, jajko, zmielona 造磬a siemienia lnianego, 造磬a miodu sma穎ne na patelni wysmarowanej olejem kokosowym) ![]() II 2 kanapki z chleba razowego z tu鎍zykiem, pomidor III p馧 woreczka kaszy gryczanej ze szpinakiem i piersi z kurczaka IV sa豉tka: kapusta lodowa, marchewka, troch avokado (niesmakuje mi ![]() ![]() V 2 jajka na mi瘯ko trening killer ![]()
#3920 | |
Zakorzenienie
|
nie o Ciebie tylko o Scandalistk ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
tak, tak ja pokr璚i豉m nicki a co do ziemniak闚 s zdrowe i warto je je嗆 nawet na eR maj du穎 witamin i ma這 kcal ja cz瘰to je jem ![]()
![]() |
#3921 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 69
|
Chora, zg瞛ia豉, jeszcze 郾ieg zacz掖 pada..
R na dzi: 1. porcja owsianki na mleku z bor闚kami, bananem, jab趾iem, gorzk czekolada, nerkowce 2. kanapki z tu鎍zykiem i sadzonym jajkiem (patrz: abcdietaodkuchni) - wi瘯sze dzisiaj to drugie 郾iadanie, bo obiad p騧niej i taki nijaki w sumie 3. zupa krem z cukinii z kurczakiem na parze pokrojonym w kostk 4. sa豉tka z serka wiejskiego, pomidor闚, og鏎ka, cebuli + s這necznik 5. makrela w pomidorach, herbata z cytryn bez cukru, kromka chleba |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wygl康a fajnie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#3924 | |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 69
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 499
|
teczowa dlolinka a po 獞iczeniach aerobowych tak samo? czy to tylko po si這wych? robi teraz ok. godzinne 獞iczenia, ale takie lajtowe w sumie: skakanka, szybki taniec, aerobik. W sumie 獞icz tak, 瞠by si nie zm璚zy bo mam problemy z naczynkami na twarzy i musz unika wysi趾u. To musze te zje嗆 w璕le po tym?
#3926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
R:
1. owsianka na mleku kokosowym z bananem, bor闚kami, orzechami laskowymi i nasionami konopi 2. omlet z zielonym groszkiem, rukol, szczypiorem i otr瑿ami 篡tnimi, sa豉tka z pomidor闚, cebuli, cukini i papryki, polana olejem lnianym 3. pe軟oziarniste spaghetti z sosem pomidorowym, zielon soczewic i oliwkami, posypane podpra穎nym s這necznikiem 4. koktajl z mro穎nych owoc闚 le郾ych, banana, avocado, szpinaku, rukoli, nasion konopi i korzenia maca 5. b璠zie kasza jaglana z broku貫m i jeszcze jakimi warzywami, oliw, do tego dorsz z pary, mo瞠 kakao na mleku migda這wym bez dodatku cukru... Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Mam pytanie... Wydaje mi si, 瞠 Poa alpina mi odpowie
![]()
#3929 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie mog by nawet same owoce pod kruszonk ![]() ![]() Jillian jest super, a chce si 獞iczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiejsze U - od rana w rozjazdach, dlatego musia豉m by zaopatrzona w nie鄉iertelne zestawy ratunkowe tj. bu豉 + jab趾o ![]() I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym II Grahamka z serem z czerwon ple郾i, pomidorem i sa豉t; jab趾o III Grahamka z szynk, musztard, og鏎kiem kiszonym i sa豉t; jab趾o IV Zupa jarzynowa (kalafior, fasola szparagowa, marchew, brukselka, ziemniaki, por, pietruszka, seler, zio豉) z mi瘰em ze skrzyde kurcz徠 + dok豉dka ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
No ja kroj jak kroi si ser 鄴速y a podobno trzeba na ukos w tr鎩katy
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.