Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-02-11, 20:44   #3901
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

Nie rozumiem takiego wciskania posi趾闚 na si喚. Skoro by造 kr鏒kie przerwy mi璠zy zaplanowanymi posi趾ami, mog豉 zje嗆 porz康ne du瞠 郾iadanie, a drugie zast徙i przek御k (czy te po prostu zje嗆 mniej zupy, je郵i by nie mia豉 ochoty na normaln porcj). Naprawd nic by Ci si nie sta這. Ja czekaj帷 a up造n te 2 godziny wkurzona bym od rana chodzi豉, 瞠 jestem niedo瘸rta .

Kurcze a ja si z Seducer zgodz bo przyjecha豉 dziewczyna do domu rodzinnego (je郵i nie pomiesza豉m bo ostatnio pisa豉 瞠 si martwisz jak dasz sobie rad z eRk w domu rodzinnym)
I jak ja tez bym przyjecha豉 do domu rodzinnego i pospa豉 d逝uuugo i wiedzia豉 瞠 za dwie godziny siadam z rodzin do rodzinnego obiadu to te celowo zjad豉m bym mniejsze 郾iadanie, by m鏂 zje嗆 z nimi normalnie.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:49   #3902
czescwujku
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 72

Cytat:
Nie jest to czysta ciekawo嗆 - tylko chcesz, aby鄉y uspokoili Twoje wyrzuty sumienia, prawda? Nale郾iki spoko, cho zamiast cukru zapoda豉bym np. mas這 orzechowe . I jeszcze banana! No i mam nadziej, 瞠 poza tym by造 tre軼iwe posi趾i, z mi璚hem, jajami, rybami, warzywami itd.?
Inne posi趾i? By豉m tak napchana,瞠 ledwo co w siebie jeszcze wcisn窸am :// Echh ten skurczony 穎陰dek. To na pewno nie ten czas ,kiedy na 郾iadanie b璠 je軼 nale郾iki,a potem na lajcie zjem schabowego z ziemniakami.
czescwujku jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:50   #3903
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

IV 2 cienkie bia貫 kie豚aski z musztard zagryzane sa豉t i pomidorem; miseczka sa豉tki z jajami przepi鏎czymi, ry瞠m, czerwon fasol, brzoskwini, koperkiem i sosem jogurtowym

Bardzo ciekawie brzmi ta sa豉tka

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-02-11, 20:54   #3904
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka wiadomo嗆
Tak w豉郾ie robi Staram si, 瞠by nabia by dodatkiem. Nie jest np. tak, 瞠 bior jogurt i wrzucam do niego kawa趾i warzyw, raczej odwrotnie- przygotowuj mich warzyw i polewam jogurtem. Tak dla przyk豉du
A w豉軼iwie dlaczego nabia jest z造? Ja nie mam nietolerancji, nie 'wysadza' mnie po nim jako bardziej ni po innych sk豉dnikach. A boj si, 瞠 je瞠li zbyt du瞠 ilo軼i nabia逝 zast徙i ww, to nie schudn...
Nabia nie jest z造. Ja te go toleruj i baaardzo lubi. Po prostu wa積e jest urozmaicenie, ka盥a monodieta jest niefajna. Korzystasz z r騜nego rodzaju nabia逝, ok - ale to nadal wszystko przetwory mleczne. To tak, jakby kto by np. fanatykiem wieprzowiny i w ka盥ym posi趾u mia r騜ne elementy mi瘰a wieprzowego podane na milion sposob闚. W Twoim przypadku warto postawi na str帷zki, ziarna, orzechy - opr鏂z nabia逝. No ale to ju wiesz i starasz si to zmienia, za co nale膨 si brawa .

Cytat:
Napisane przez scandalistka Poka wiadomo嗆
Nie czeka豉m wkurzona a up造n 2 godziny, bo 郾iadaniem si na ten czas spokojnie najad豉m i nie by豉m wcale g這dna. Zjad豉m je troch mniejsze ni zazwyczaj i nic mi si z tego powodu nie sta這. Ale nie uwa瘸m te 瞠by 郾iadanie maj帷e ok. 350kcal by這 szczeg鏊nie wybrakowane. Mia豉m ochot na zup, wi璚 poczeka豉m a si ugotuje. Wszyscy w domu jedli j razem przy stole i g逝pio by這by wyskoczy zamiast tego z jab趾iem. Jak mam by szczera to naprawd nie rozumiem gdzie jest problem i co jest z貫go w tym 瞠 tak to sobie u這篡豉m.
Doczytaj co dopisa豉m w moim po軼ie po edycji . R騜nie nam si posi趾i uk豉daj w ci庵u dnia, z wielu wzgl璠闚 - ja to rozumiem. I owszem, nic strasznego si nie sta這, ale IMO 郾iadanie maj帷e 350 kcal jest wybrakowane, tak瞠 na R. Bardzo dobrze, 瞠 by豉 zupa, ale 郾iadania nigdy nie warto obcina. Widz po sobie, 瞠 ma貫 郾iadania "odwdzi璚zaj si" nadmiernym apetytem pod wiecz鏎...

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka wiadomo嗆
Mam tak ma陰 tendencj do tego, kiedy wszystko wa篡豉m.. Pami皻am te, 瞠 zamieszczaj帷 tu pocz徠kowo sw鎩 jad這spis kto napisa, 瞠 ci篹ko stwierdzi, bo nie wie jak du瞠 s te porcje, wi璚 chocia na oko staram si okre郵i. A tyj na tej ilo軼i jedzenia, lada moment dobij do 5 z przodu, potem jeszcze ciut ciut i b璠zie czyste U Fakt te, 瞠 czasami dojdzie mi co po dodaniu jad這spisu, tak jak teraz np. zjad豉m jednak jakie 2/3 paczki 100-gramowej nerkowc闚, s taaakie pyszne
Za nieudane uwa瘸m p豉tki z mlekiem, dwa razy dok豉da豉m, a 鈔ednio to zdrowe :P chocia w sumie nie ma co popada w paranoj.

I i II posi貫k u Ciebie... cukier, s這dko軼i i r騜ne 郵iczno軼i haha, taki ze mnie 豉komczuch ma造, 瞠 郵inka cieknie na sam my郵 o ciastach itp. No i widz baaaardzo fajny trening
P鏦i nie jeste zawodow kuchark niepotrzebna Ci a tak wy鈔ubowana miarka w oczach . Sformu這wania typu gar嗆 orzech闚, ma貫 opakowanie jogurtu itd. ju obrazuj wielko嗆 porcji. Oj przesta, p豉tki Chocapic s pyszne. Mam w spi瘸rni ich now wersj i sama nie wiem, co mnie powstrzymuje, 瞠by nie zje嗆 ich normalnie z mlekiem na podwieczorek - zamiast tylko dodawa czasem po garsteczce do owsianki....

Ciasta by造 nie do ko鎍a w moim stylu, wol kruche i dro盥穎we . A z Jillian baaardzo lubi 獞iczy!

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:56
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:01   #3905
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Kurcze a ja si z Seducer zgodz bo przyjecha豉 dziewczyna do domu rodzinnego (je郵i nie pomiesza豉m bo ostatnio pisa豉 瞠 si martwisz jak dasz sobie rad z eRk w domu rodzinnym)
I jak ja tez bym przyjecha豉 do domu rodzinnego i pospa豉 d逝uuugo i wiedzia豉 瞠 za dwie godziny siadam z rodzin do rodzinnego obiadu to te celowo zjad豉m bym mniejsze 郾iadanie, by m鏂 zje嗆 z nimi normalnie.
To chyba nie o mnie chodzi haha
Stary 2014-02-11, 21:01   #3906
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
No mo瞠 przesadzi豉m. Po prostu wiem, 瞠 na d逝窺z met 幢e bym si czu豉 tak jedz帷. Ale w ko鎍u to jest menu z jednego dnia, wi璚 nie b璠 ju robi z igie wide

Cytat:
Napisane przez czescwujku Poka wiadomo嗆
Inne posi趾i? By豉m tak napchana,瞠 ledwo co w siebie jeszcze wcisn窸am :// Echh ten skurczony 穎陰dek. To na pewno nie ten czas ,kiedy na 郾iadanie b璠 je軼 nale郾iki,a potem na lajcie zjem schabowego z ziemniakami.
D捫 do tego, aby m鏂 tak je嗆 . Jedne nale郾iki sprawy nie za豉twi, ale ka盥e prze豉manie si jest krokiem do przodu!

Cytat:
Bardzo ciekawie brzmi ta sa豉tka
By豉 MEGA pyszna. Musz wzi望 dok豉dny przepis, bo by豉m w szoku, 瞠 a TAK mi zasmakowa豉.

Stary 2014-02-11, 21:04   #3907
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 066

Cytat:
Tutaj chyba nie o Seducer chodzi tylko o mnie.
Dzi瘯i za zrozumienie, w豉郾ie o to mi chodzi這, 瞠by nie pomija posi趾闚, kt鏎e jemy w domu wsp鏊nie.
Przyjecha豉m do domu odpocz望 wi璚 wstawa wcze郾ie nie planuj, kiedy nie trzeba, a chc je嗆 w miar normalnie i jako pogodzi to z redukcj. Wiadomo, 瞠 nie jest idealnie, np. jutro b璠zie czwarty dzie jak do obiadu b璠 ziemniaki, ale nie b璠 鈍irowa, ciesz si 瞠 mi kto w og鏊e gotuje i nie b璠 zbytnio wybrzydza, i te pod to naci庵am reszt posi趾闚.
I tak jest w miar dobrze, bo uda這 mi si dzi przekona mam (a to do嗆 ci篹ki przypadek), 瞠by rybki na obiad nie panierowa i sma篡, tylko upiec w piekarniku. A po obiedzie stwierdzi豉 瞠 teraz tylko tak b璠zie robi.

scandalistka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:05   #3908
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212

Cytat:
P鏦i nie jeste zawodow kuchark niepotrzebna Ci a tak wy鈔ubowana miarka w oczach . Sformu這wania typu gar嗆 orzech闚, ma貫 opakowanie jogurtu itd. ju obrazuj wielko嗆 porcji. Oj przesta, p豉tki Chocapic s pyszne. Mam w spi瘸rni ich now wersj i sama nie wiem, co mnie powstrzymuje, 瞠by nie zje嗆 ich normalnie z mlekiem na podwieczorek - zamiast tylko dodawa czasem po garsteczce do owsianki....

Ciasta by造 nie do ko鎍a w moim stylu, wol kruche i dro盥穎we . A z Jillian baaardzo lubi 獞iczy!
Ok, w takim razie kolejny cel-przesta w g這wie kalkulowa ile czego dok豉dnie itp., wi璚ej luzu
Fakt, s pyszne i to taki fajny powr鏒 do dzieci雟twa nowa wersja tzn. ta z dodatkiem m彗i pe軟oziarnistej? Bo w豉郾ie tak teraz mam
Dro盥穎we ze 鈍ie篡mi owocami i kurszonk tak tak, to jest to! A co do Jillian-niez造 z niej tyran, podczas ripped by豉 momentami straszna haha

Edytowane przez Seducer
Czas edycji: 2014-02-11 o 21:08
Seducer jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:16   #3909
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 066

Cytat:
Doczytaj co dopisa豉m w moim po軼ie po edycji . R騜nie nam si posi趾i uk豉daj w ci庵u dnia, z wielu wzgl璠闚 - ja to rozumiem. I owszem, nic strasznego si nie sta這, ale IMO 郾iadanie maj帷e 350 kcal jest wybrakowane, tak瞠 na R. Bardzo dobrze, 瞠 by豉 zupa, ale 郾iadania nigdy nie warto obcina. Widz po sobie, 瞠 ma貫 郾iadania "odwdzi璚zaj si" nadmiernym apetytem pod wiecz鏎...
Wg mnie jest wybrakowane je郵i ma starczy na 3-4 godziny, je郵i na 2, to nie jest chyba tak 幢e.
Po prostu u rodzic闚 staram si je嗆 "po domowemu", ostatni rzecz kt鏎ej sobie odm闚i jest og鏎kowa mojej mamy i takie rzeczy jak wsp鏊ne posi趾i s dla mnie do嗆 priorytetowe, bo i ja si ciesz, mi kto podsuwa jedzenie pod nos (a nie zdarza si to cz瘰to), po drugie mama si cieszy, 瞠 mi smakuje, i wszyscy s szcz窷liwi. Czy to si odb璠zie kosztem 100kcal w 郾iadaniu czy nie, to jak mam by szczera, ma這 mnie obchodzi, poza tym takie sytuacje zdarzaj si stosunkowo rzadko. Nie wiem, mo瞠 ze zbyt du篡m luzem podchodz do redukcji, ale przynajmniej wiem, 瞠 jeszcze nie ze鈍irowa豉m ca趾iem na punkcie diety.
Tak czy siak, dzi瘯uj za uwagi, bo wi瘯szo嗆 z nich uwa瘸m za bardzo warto軼iowe.

scandalistka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:25   #3910
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 671

Redukcja

I: owsianka (4. p豉tk闚, 2 . nies這dzonego musli, 1 . lnu mielonego) z jogurtem naturalnym i suszonymi morelami.
II: sa豉tka z peki雟kiej, papryki, pomidora, oliwek, kukurydzy, 1/2 puszki tu鎍zyka z sosem z oliwy i octu balsamicznego; dwie mandarynki.
III: ry br您owy, pier z indyka, warzywa na patelni i gotowana marchewka z groszkiem.
IV: serek wiejski (200g, normalny) z wi郾iami, pestkami s這necznika i mas貫m s這necznikowym.
Maddie jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:38   #3911
czescwujku
Raczkowanie

Cytat:

D捫 do tego, aby m鏂 tak je嗆 . Jedne nale郾iki sprawy nie za豉twi, ale ka盥e prze豉manie si jest krokiem do przodu!
Staram sie Moze zle zrobilam,ze zjadlam od razu dwa. Moze powinnam zjesc jednego,potem drugiego? Przynajmniej nie by這by mi tak ciezko i zjadlabym podwieczorek i cos wiecej na kolacje niz platki z mlekiem.;/

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 21:53   #3912
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 859

Uuu
  • jajecznica na ma郵e z 3 jaj, szczypiorek + pomidorek, grahamka z mas貫m, pasztetem czosnkowym, og鏎kiem
  • jogurt naturalny , orzechy w這skie, 2 pomara鎍ze
  • sa豉tka: pier kurczaka gotowana, ananas, czerwona fasola, rukola, groszek, sos koperkowo-zio這wy, kromka razowca
  • w徠r鏏ka drobiowa z cebulk , ziemniaki, buraczki
  • opakowanie tu鎍zyka w oleju, pomidor, cebula czerwona

i jak?
Magdalena0603 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:06   #3913
201612280917
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 1 285

好iadanie maj帷e 350 kcal jest wybrakowane? Owsianki kt鏎e tu s chwalone maj oko這 tyle kalorii... Ja te tak jem, z mleka i pi璚iu 造瞠k p豉tk闚 +orzechy i owoce suszone.
201612280917 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:09   #3914
camelia111
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 603

Treningowe U, typowe ( podobie komponuje posilki na codzien)
czy taka dieta na d逝窺z met jest okej?

1. owsianka (5 造瞠k p豉tk闚, 3 造磬i jogurtu naturalnego, 1/2 banana, 5 suszonych 郵iwek, plaster twarogu)
kawa z mlekiem

2. 3 kromki razowca ze s這necznikiem:
- z pieczon szynk i pomidorem
- z mas貫m orzechowym i 1/2 banana
- z miodem
+ sa豉tka z og鏎ka, papryki i oliwek

3. nale郾iki (3 造磬i m彗i 篡tniej razowej, jajko, 造磬a oliwy) z kurczakiem ( gotowana pier, cebulka, pomidory, oregano itp) --> wysz造 2 grube nale郾iory
+ talerz broku堯w
przek御ka - pomara鎍za
trening cardio + si這wy, razem 50min.

4. reszta twarogu (200g.), kawa gotowanej piersi z kurczaka
(ostatni posi貫k o 23.00, dlatego brak w璕li) --> za godzin id spa.
camelia111 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:11   #3915
czescwujku
Raczkowanie

Jak my郵icie - 2 kromki w jajku na ma郵e b璠zie ok na drugie 郾iadanie?
A na sniadanie kasza jaglana z owocami?

Edytowane przez czescwujku
Czas edycji: 2014-02-11 o 22:15
Stary 2014-02-11, 22:28   #3916
magda_lena40
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 9 201

Hej

W ko鎍u U, kt鏎ego wola豉bym nie zepsu, dlatego b璠 wdzi璚zna je郵i kto rzuci okiem
Wcze郾iej mia豉m problemy z podbiciem kalorii, g堯wnie dlatego 瞠 ba豉m si zwi瘯sza w璕le, ale powoli do przodu i ju jest du穎 lepiej

I bananowe placki owsiane (jajko, p馧 banana, po 造盧e owsianych p豉tk闚, otr帳 i m彗i, 造瞠czka br. cukru)
*z po這w gruszki, twaro磬iem z 造瞠czk miodu i 造磬 domowego d瞠mu porzeczkowego

II 2 wafle ry穎we, kawa貫k makreli, galaretka z kurczaka, warzywa (z p馧 talerza-po kawa趾u og鏎ka, papryki i pomidorki kokt,)
*mia by chleb, ale wtedy jeszcze r鏀

III zupa krem z marchewki i soczewicy z mleczkiem kokosowym (du篡 talerz), pier z kury na oleju kokosowym, 造瞠czka ketchupu, warzywa jw

IV budy kakaowy jaglany z gorzk czeko
(szkl. mleka, 30 g p豉tk闚 jaglanych, po 造瞠czce kakao i br cukru, 3 kostki gorzkiej)

2x 60 min fitness (BPU + step z ci篹arkami)

V jajko na mi瘯ko, kromka 鈍ie簑tkiego 篡tniego z odrobin mas豉

Wiesz, co jest najwa積iejsze w 篡ciu? Mie cel. I d捫y do jego spe軟ienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, kt鏎y posiadam, tak jakby... uszcz窷liwia mnie.
Dzi瘯i niemu mam poczucie, 瞠 warto 篡, mimo przeciwno軼i.
Ale cz瘰to w徠pi.
Bardzo cz瘰to.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2014-02-12 o 09:21
magda_lena40 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:26   #3917
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Cytat:
Jak my郵icie - 2 kromki w jajku na ma郵e b璠zie ok na drugie 郾iadanie?
A na sniadanie kasza jaglana z owocami?
My郵, 瞠 nie b璠 z貫. A jaglanka - je郵i na mleku, opr鏂z owoc闚 z jakimi orzechami czy innymi bajerami i sensowna porcja, to te ok.

Ale tutaj wrzucamy ca貫 jad這spisy. Wi璚 nie pytaj prosz o poszczeg鏊ne, pojedyncze posi趾i, nie planuj tak, tylko wrzu jaki ca這dniowy jad這spis, to 豉twiej b璠zie podpowiedzie
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:34   #3918
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejszy jad這spis na redukcj, dzie bez treningu, zakwasy ze ja o pier**** ;p wieczorem pewnie dojdzie klata i plecy i chyba umr, by這 nie robi przerw w przyja幡i z 瞠lastwem - mam za swoje ;p pochwal si 瞠 dosta豉m ca陰 torb w璠lin ze 鈍inki ze wsi od kole瘸nki, wi璚 wszystkie w璠liny s w豉snej produkcji

I - p馧 ma貫j bagietki, jajecznica z 2 jaj i 3 plasterk闚 szynki, pomidor, oliwa z oliwek

II - sa豉tka z kurczakiem i szpinakiem, orzechami ziemnymi,suszonymi i 鈍ie篡mi pomidorami, odrobin fety,dressingiem balsamicznym, tost

III - pomara鎍za

IV - zupa jarzynowa, obiad-niespodzianka robi t, zapewne chude mi瘰ko, jarzyny, w璕le (wie 瞠 jem czysto )

V - zupa jarzynowa

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-12 o 13:34
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:24   #3919
maadziulek91
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 974

Redukcja (wczorajsze), prosz o ocen.. dopiero zaczynam

I - 4 placuszki owsiano-jab趾owe z d瞠mem niskos這dzonym (4 造磬i p豉tk闚 owsianych, starte jab趾o, jajko, zmielona 造磬a siemienia lnianego, 造磬a miodu sma穎ne na patelni wysmarowanej olejem kokosowym)

II 2 kanapki z chleba razowego z tu鎍zykiem, pomidor

III p馧 woreczka kaszy gryczanej ze szpinakiem i piersi z kurczaka

IV sa豉tka: kapusta lodowa, marchewka, troch avokado (niesmakuje mi ale podobno jest zdrowe )

V 2 jajka na mi瘯ko

trening killer

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 13:15   #3920
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba nie o mnie chodzi haha

nie o Ciebie tylko o Scandalistk

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Tutaj chyba nie o Seducer chodzi tylko o mnie.
Dzi瘯i za zrozumienie, w豉郾ie o to mi chodzi這, 瞠by nie pomija posi趾闚, kt鏎e jemy w domu wsp鏊nie.
Przyjecha豉m do domu odpocz望 wi璚 wstawa wcze郾ie nie planuj, kiedy nie trzeba, a chc je嗆 w miar normalnie i jako pogodzi to z redukcj. Wiadomo, 瞠 nie jest idealnie, np. jutro b璠zie czwarty dzie jak do obiadu b璠 ziemniaki, ale nie b璠 鈍irowa, ciesz si 瞠 mi kto w og鏊e gotuje i nie b璠 zbytnio wybrzydza, i te pod to naci庵am reszt posi趾闚.
I tak jest w miar dobrze, bo uda這 mi si dzi przekona mam (a to do嗆 ci篹ki przypadek), 瞠by rybki na obiad nie panierowa i sma篡, tylko upiec w piekarniku. A po obiedzie stwierdzi豉 瞠 teraz tylko tak b璠zie robi.

tak, tak ja pokr璚i豉m nicki
a co do ziemniak闚 s zdrowe i warto je je嗆 nawet na eR maj du穎 witamin i ma這 kcal ja cz瘰to je jem

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-02-12, 14:22   #3921
Fidare
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 69

Chora, zg瞛ia豉, jeszcze 郾ieg zacz掖 pada..

R na dzi:

1. porcja owsianki na mleku z bor闚kami, bananem, jab趾iem, gorzk czekolada, nerkowce
2. kanapki z tu鎍zykiem i sadzonym jajkiem (patrz: abcdietaodkuchni) - wi瘯sze dzisiaj to drugie 郾iadanie, bo obiad p騧niej i taki nijaki w sumie
3. zupa krem z cukinii z kurczakiem na parze pokrojonym w kostk
4. sa豉tka z serka wiejskiego, pomidor闚, og鏎ka, cebuli + s這necznik
5. makrela w pomidorach, herbata z cytryn bez cukru, kromka chleba
Fidare jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:41   #3922
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fidare Poka wiadomo嗆
Chora, zg瞛ia豉, jeszcze 郾ieg zacz掖 pada..

R na dzi:

1. porcja owsianki na mleku z bor闚kami, bananem, jab趾iem, gorzk czekolada, nerkowce
2. kanapki z tu鎍zykiem i sadzonym jajkiem (patrz: abcdietaodkuchni) - wi瘯sze dzisiaj to drugie 郾iadanie, bo obiad p騧niej i taki nijaki w sumie
3. zupa krem z cukinii z kurczakiem na parze pokrojonym w kostk
4. sa豉tka z serka wiejskiego, pomidor闚, og鏎ka, cebuli + s這necznik
5. makrela w pomidorach, herbata z cytryn bez cukru, kromka chleba
Fajne. To tylko moje wra瞠nie, czy wpad豉 troch w schemat ze 郾iadaniem? To nie jest zarzut - sama jak co kupi hurtem (g堯wnie owoce), to je potem katuj codziennie a si sko鎍z Zastanawiam si, czy nie przyda這by si troch t逝szczu w obiedzie. Ale to tyle czepiania si, bo ca這kszta速 mi si bardzo podoba
Stary 2014-02-12, 15:26   #3923
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Poka wiadomo嗆
Treningowe U, typowe ( podobie komponuje posilki na codzien)
czy taka dieta na d逝窺z met jest okej?

1. owsianka (5 造瞠k p豉tk闚, 3 造磬i jogurtu naturalnego, 1/2 banana, 5 suszonych 郵iwek, plaster twarogu)
kawa z mlekiem

2. 3 kromki razowca ze s這necznikiem:
- z pieczon szynk i pomidorem
- z mas貫m orzechowym i 1/2 banana
- z miodem
+ sa豉tka z og鏎ka, papryki i oliwek

3. nale郾iki (3 造磬i m彗i 篡tniej razowej, jajko, 造磬a oliwy) z kurczakiem ( gotowana pier, cebulka, pomidory, oregano itp) --> wysz造 2 grube nale郾iory
+ talerz broku堯w
przek御ka - pomara鎍za
trening cardio + si這wy, razem 50min.

4. reszta twarogu (200g.), kawa gotowanej piersi z kurczaka
(ostatni posi貫k o 23.00, dlatego brak w璕li) --> za godzin id spa.

wszystko wygl康a fajnie ale jest jedno ALE...po treningu si這wym koniecznie trzeba zje嗆 w璕le, a tego u Ciebie nie ma

13.03.2016 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 15:35   #3924
Fidare
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 69

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Fajne. To tylko moje wra瞠nie, czy wpad豉 troch w schemat ze 郾iadaniem? To nie jest zarzut - sama jak co kupi hurtem (g堯wnie owoce), to je potem katuj codziennie a si sko鎍z Zastanawiam si, czy nie przyda這by si troch t逝szczu w obiedzie. Ale to tyle czepiania si, bo ca這kszta速 mi si bardzo podoba
Owsiank szybko i 豉two si przygotowuje, wi璚 owszem, rutyna jest, bo wygodnie No i faktycznie wyka鎍zam owoce, kt鏎e zosta造 mi w domu - jak b璠 robi豉 zakupy, to spojrz na inne Trosze鎥 t逝szczu w obiedzie jest, bo niby warzywa podsma瘸ne na oliwie z oliwek, no ale to tam si 鈔ednio liczy :P Dzi瘯i za opini!
Fidare jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:37   #3925
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499

Cytat:
wszystko wygl康a fajnie ale jest jedno ALE...po treningu si這wym koniecznie trzeba zje嗆 w璕le, a tego u Ciebie nie ma
teczowa dlolinka a po 獞iczeniach aerobowych tak samo? czy to tylko po si這wych? robi teraz ok. godzinne 獞iczenia, ale takie lajtowe w sumie: skakanka, szybki taniec, aerobik. W sumie 獞icz tak, 瞠by si nie zm璚zy bo mam problemy z naczynkami na twarzy i musz unika wysi趾u. To musze te zje嗆 w璕le po tym?

fusiacola jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:15   #3926
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fidare Poka wiadomo嗆
Owsiank szybko i 豉two si przygotowuje, wi璚 owszem, rutyna jest, bo wygodnie No i faktycznie wyka鎍zam owoce, kt鏎e zosta造 mi w domu - jak b璠 robi豉 zakupy, to spojrz na inne Trosze鎥 t逝szczu w obiedzie jest, bo niby warzywa podsma瘸ne na oliwie z oliwek, no ale to tam si 鈔ednio liczy :P Dzi瘯i za opini!
To nie mam si do czego przyczepi
Stary 2014-02-12, 16:24   #3927
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. owsianka na mleku kokosowym z bananem, bor闚kami, orzechami laskowymi i nasionami konopi

2. omlet z zielonym groszkiem, rukol, szczypiorem i otr瑿ami 篡tnimi, sa豉tka z pomidor闚, cebuli, cukini i papryki, polana olejem lnianym

3. pe軟oziarniste spaghetti z sosem pomidorowym, zielon soczewic i oliwkami, posypane podpra穎nym s這necznikiem

4. koktajl z mro穎nych owoc闚 le郾ych, banana, avocado, szpinaku, rukoli, nasion konopi i korzenia maca

5. b璠zie kasza jaglana z broku貫m i jeszcze jakimi warzywami, oliw,
do tego dorsz z pary, mo瞠 kakao na mleku migda這wym bez dodatku cukru...

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:47   #3928
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Mam pytanie... Wydaje mi si, 瞠 Poa alpina mi odpowie Czy jest jaka r騜nica w smaku w serach plesniowych (bire, camembert) w zale積osci od tego jak je si pokroi? Podobno te sery jako "specjalnie" si kroi..

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:02   #3929
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie jest wybrakowane je郵i ma starczy na 3-4 godziny, je郵i na 2, to nie jest chyba tak 幢e.
Po prostu u rodzic闚 staram si je嗆 "po domowemu", ostatni rzecz kt鏎ej sobie odm闚i jest og鏎kowa mojej mamy i takie rzeczy jak wsp鏊ne posi趾i s dla mnie do嗆 priorytetowe, bo i ja si ciesz, mi kto podsuwa jedzenie pod nos (a nie zdarza si to cz瘰to), po drugie mama si cieszy, 瞠 mi smakuje, i wszyscy s szcz窷liwi. Czy to si odb璠zie kosztem 100kcal w 郾iadaniu czy nie, to jak mam by szczera, ma這 mnie obchodzi, poza tym takie sytuacje zdarzaj si stosunkowo rzadko. Nie wiem, mo瞠 ze zbyt du篡m luzem podchodz do redukcji, ale przynajmniej wiem, 瞠 jeszcze nie ze鈍irowa豉m ca趾iem na punkcie diety.
Tak czy siak, dzi瘯uj za uwagi, bo wi瘯szo嗆 z nich uwa瘸m za bardzo warto軼iowe.
Wszystko rozumiem, nie wiedzia豉m, 瞠 to jest taka sytuacja. Masz racj, najwa積iejsze to z rozs康kiem podchodzi do redukcji. Przepraszam, bo zapoda豉m nadmiernym czepialstwem Powy窺za sytuacja jest idealnym przyk豉dem na to, 瞠 nie ma jedynie s逝sznych schemat闚 jad這spis闚 i te wszystkie skrupulatnie powyliczane przez niekt鏎ych dietetyk闚 menu o kant ty趾a sobie mo積a rozbi Czysta fikcja, ot co. Jeszcze raz przepraszam .

Cytat:
Ok, w takim razie kolejny cel-przesta w g這wie kalkulowa ile czego dok豉dnie itp., wi璚ej luzu
Fakt, s pyszne i to taki fajny powr鏒 do dzieci雟twa nowa wersja tzn. ta z dodatkiem m彗i pe軟oziarnistej? Bo w豉郾ie tak teraz mam
Dro盥穎we ze 鈍ie篡mi owocami i kurszonk tak tak, to jest to! A co do Jillian-niez造 z niej tyran, podczas ripped by豉 momentami straszna haha
Mam na my郵i te "choco-orzechowe". One te maj dodatek m彗i pe軟oziarnistej o ile si nie myl, ale akurat w tym przypadku w og鏊e nie by這 to argumentem dla kt鏎ego je kupi豉m.

Jak dla mnie mog by nawet same owoce pod kruszonk. No, a nawet sama kruszonka.

Jillian jest super, a chce si 獞iczy . 鑿icz帷 co z Chodakowsk zawsze mam ochot wy陰czy g這s i kln pod nosem na jej pitolenie.

Cytat:
Staram sie Moze zle zrobilam,ze zjadlam od razu dwa. Moze powinnam zjesc jednego,potem drugiego? Przynajmniej nie by這by mi tak ciezko i zjadlabym podwieczorek i cos wiecej na kolacje niz platki z mlekiem.;/
Nie zrobi豉 幢e . Wa積e, 瞠by nie ba豉 si je嗆 i reagowa豉 na potrzeby swojego organizmu. Oby tylko bez przerwy cukier cukru nie pogania - pami皻aj te o bia趾u i t逝szczach!

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka wiadomo嗆
Uuu
  • jajecznica na ma郵e z 3 jaj, szczypiorek + pomidorek, grahamka z mas貫m, pasztetem czosnkowym, og鏎kiem
  • jogurt naturalny , orzechy w這skie, 2 pomara鎍ze
  • sa豉tka: pier kurczaka gotowana, ananas, czerwona fasola, rukola, groszek, sos koperkowo-zio這wy, kromka razowca
  • w徠r鏏ka drobiowa z cebulk , ziemniaki, buraczki
  • opakowanie tu鎍zyka w oleju, pomidor, cebula czerwona

i jak?
Zawsze lubi豉m Twoje domowe jedzonko i nadal nie mam argument闚 przeciw

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Poka wiadomo嗆
好iadanie maj帷e 350 kcal jest wybrakowane? Owsianki kt鏎e tu s chwalone maj oko這 tyle kalorii... Ja te tak jem, z mleka i pi璚iu 造瞠k p豉tk闚 +orzechy i owoce suszone.
Serio? Z ciekawo軼i podliczy豉m orientacyjnie kaloryczno嗆 mojej dzisiejszej owsianki i wysz這 600 kcal z hakiem . Dla mnie to standard na 郾iadanie (tyle, 瞠 ja zazwyczaj jadam 4 posi趾i albo 3 + przek御ka). Pomijam ju w tym momencie spraw scandalistki, bo wszystko sobie wyja郾i造鄉y .

Dzisiejsze U - od rana w rozjazdach, dlatego musia豉m by zaopatrzona w nie鄉iertelne zestawy ratunkowe tj. bu豉 + jab趾o A zupka dopiero b璠zie.

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z serem z czerwon ple郾i, pomidorem i sa豉t; jab趾o
III Grahamka z szynk, musztard, og鏎kiem kiszonym i sa豉t; jab趾o
IV Zupa jarzynowa (kalafior, fasola szparagowa, marchew, brukselka, ziemniaki, por, pietruszka, seler, zio豉) z mi瘰em ze skrzyde kurcz徠 + dok豉dka

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Mam pytanie... Wydaje mi si, 瞠 Poa alpina mi odpowie Czy jest jaka r騜nica w smaku w serach plesniowych (bire, camembert) w zale積osci od tego jak je si pokroi? Podobno te sery jako "specjalnie" si kroi..
Nie mam poj璚ia. Kroj jak leci.

Stary 2014-02-12, 17:07   #3930
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

No ja kroj jak kroi si ser 鄴速y a podobno trzeba na ukos w tr鎩katy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina;45118016

Dzisiejsze [B
U [/B]- od rana w rozjazdach, dlatego musia豉m by zaopatrzona w nie鄉iertelne zestawy ratunkowe tj. bu豉 + jab趾o A zupka dopiero b璠zie.

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z serem z czerwon ple郾i, pomidorem i sa豉t; jab趾o
III Grahamka z szynk, musztard, og鏎kiem kiszonym i sa豉t; jab趾o
IV Zupa jarzynowa (kalafior, fasola szparagowa, marchew, brukselka, ziemniaki, por, pietruszka, seler, zio豉) z mi瘰em ze skrzyde kurcz徠 + dok豉dka

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Nie mam poj璚ia. Kroj jak leci.
O czerwonej plesni nie s造sza豉m

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.