Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 13:58   #3901
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Serio sie zastanawiam czy nie dac Jankowi jakiegos kleiku. Je już 220 ml i to daje o 2 miarki wiecej mleka niz powinno być. Chyba za miesiac do pol litra dojdzie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:04   #3902
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

maharet Ty weź lepiej zrób test
Stary 2013-12-11, 14:12   #3903
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
maharet Ty weź lepiej zrób test
No jednak mi nie kupil
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:16   #3904
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój jakoś 6,3kg

my już w łazience kąpiemy
moja to nie byla nigdy w pokoju kapana, zawsze w wanience w łazience. mam wanienke nawannowa. w sumie zadngo z dzieci nie kapalam nigdy w pokoju...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:22   #3905
butterfly20
Zakorzenienie

http://allegro.pl/lkolczyk-do-ucha-c...717042907.html szkoda,że nie wypada mi już nosić takiego motylka:P trzeba będzie coś standardowego:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:24   #3906
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!

Tak mnie wczoraj zawstydziłyście, że dziś - mimo odwilży - pognałam z Julkiem na spacer Pochodziliśmy ponad godzinę, aż Julkowi zrobił się czerwony nos
Teraz uspałam go w bujaku, bo na rękach niedoczekanie, i biorę się za obiad

Ps. Poprzednia noc była extra pod względem spania - 21.30 - 7, a dzisiejsza od 20. 30 do 2, potem 3-6 i spanko do 9.30 Julek miał wenę na nocne jedzenie i już

Cytat:
gdzie te czasy gdy nocna zmiana urzedowała moje dziecko ani myśli wstać, więc ja w kuchni z laktatorem urzęduję
Właśnie jak dziś w nocy wstałam karmić to myślałam o tych 12 godzinach Mikusia i zastanawiałam się, co Ty biedaku robisz z cyckami Już wiem

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Brat tż bez pytania kupił już małemu w prezencie jakiś świąteczny komplet do ubrania. No, ale jakby się zapytał, to by się dowiedział, że już mamy i szkoda forsy Co za ludzie.
Chętnie bym którejś z Was dała, ale facet zapowiedział, że życzy sobie fotkę małego w tym ubranku
Nas nikt z rodziny TŻ o nic nie pyta jeśli chodzi o prezenty na święta czy w odwietki i takim sposobem mam teraz setki pajaców 3-6 miesięcy, bo kiedyś kiedyś wspomniałam, że brakuje, a teraz Julek potrzebuje spodni dresowych
W odwietki dostaliśmy ostatnio karuzelę z misiami (choć mamy rainforesta) plus ręcznik kąpielowy supermiękki, ale rozmiarowo dla noworodka Nawet nie rozpakowuję, może komuś oddam
Ps. T. ostatnio wymyśliła, żeby kupić Julkowi kolejną matę edukacyjną FP z pianinkiem
Mojej mamie jasno mówię, co potrzeba, np. konik morski FP i gruby kocyk
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Mam dola i musze sie wyzalic bylam z Jasiem do szczepienia... plakal okropnie, az sie zapominal i zapowietrzal, ale nie w tym rzecz...
dostalismy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej z diagnoza kręczu szyjnego lewostronnego zla jesten na siebie bo jestem po fizjoterapii, stosowalan terapie ulozeniowa, cwiczylam z nim codziennie, caly czas uwazalam na ta glowke i ja widze poprawe, ale to za malo... Doktorka mowi ze jest silnym chlopcem lada chwila bedzie siedziec i beda problemy z ta glowka

a dwa: prawdopodobnie mamy skaze bialkowa te pryszczyki na buzce i szorstka skorka za uszami... dala mi recepte na jakas masc z antybiotykiem...

eh smutno mi..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Będzie dobrze, głowa do góry

Cytat:
moje dziecko już dawno wyrosło z wanienki z IKEI teraz wzięliśmy najdłuższą jaka była z tegi ale jak będzie większy to już będzie siedział więc to chyba nasza ostatnia, a później do wanny

ja najbardziej lubię kasę, bo kupię to co mi się podoba
królewska wanienka Julka już też przykrótka

Cytat:
Aa i jeszcze jedno, Jasiek przedwczoraj skojczyl 3mce a wazy juz 7900 podwil juz mase urodzeniowa, co powinno miec miejsce w 6mcu...

koooks!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
u nas rehabilitant z dojazdem 120zl
my woziliśmy sami, 60 zł na godzinę lub 45 min. - nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jejuuu ale jestem happy! Nie myślałam,że to masowanie rączek tak szybko pomoże!! Wcześniej Tusia machała łapkami i próbowała łapać,ale nie mogła za wiele bo właśnie jej ten kciuk przeszkadzał, A przed chwilą chwyciła zabawkę leżącą obok jej główki i normalnie trzymała i wsadzała do buzi!!!
Mój słabo chwyta Chyba też spróbuję z tym masażem Jak to robiłaś?

Cytat:
passion PW

dziewczyny po jakim czasie dzaiła Dentinox?
moje dziecko nie płacze ale krzyczy z bólu
Miałam zamawiać już ten żel, ale poczytałam, że tam jest lidokaina. Na razie się wstrzymałam, bo wiele osób jest na to niebezpiecznie uczulonych np. moja mama i bałabym się aplikować to małemu na dziąsełka.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zabije tz
jestem chora wszystko mnie boli, karmie mlodego i malo spie
przypominam wygladem.zombi
paranoja

a mlody dziwnie je
zjadl o 6 z cyca
o 9 tz dal z butli 160ml
o 12 30zjadl z cyca 4minuty, drugiego niw chcial
o 13 30z butli 120ml

malo chyba?
na 15 30 lekarz wiecmusze teraz wmusic troche cycka

Tassia, jesteś!
Może wstrzymajcie się ze szczepieniem?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:26   #3907
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
passion PW

dziewczyny po jakim czasie dzaiła Dentinox?
moje dziecko nie płacze ale krzyczy z bólu
To miejscowo, więc szybko. Możesz dać paracetamol, jak tak bardzo boli

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:32   #3908
butterfly20
Zakorzenienie

eee do pępka ciążowy???http://allegro.pl/do-pepka-ciazowy-p...705158830.html

Stary 2013-12-11, 14:37   #3909
83monia
Zakorzenienie

http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ing-facts.html ciekawe info o kp

btw 70% spoleczenstwa nie wierzy statystykom

Stary 2013-12-11, 14:42   #3910
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tak mnie wczoraj zawstydziłyście, że dziś - mimo odwilży - pognałam z Julkiem na spacer Pochodziliśmy ponad godzinę, aż Julkowi zrobił się czerwony nos
mój zalicza właśnie drugi spacer my byliśmy z nim od 11-14, przewinęłam, nakarmiłam i teściowa wzięła go na druga rundę ale u nas dzisiaj słonko o 18 stopni
Cytat:
Właśnie jak dziś w nocy wstałam karmić to myślałam o tych 12 godzinach Mikusia i zastanawiałam się, co Ty biedaku robisz z cyckami Już wiem
no spać nie mogłam to poszłam doić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:43   #3911
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To miejscowo, więc szybko. Możesz dać paracetamol, jak tak bardzo boli
dzięki, faktycznie szybko zadziałał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:50   #3912
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Przeczytałam zaległości.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michas od kilki dni kladzie glowke ciagle na jedna strone
działam grzechotka, my stajemy po drugiej stronie, klade na boku
ale ten uparciuch dalej przekreca na ulubiona strone
co robic ?
A na brzuchu czy na plecach patrzy tylko w jedną stronę? Bo u nas był problem gdy leżał na brzuchu i wtedy pediatra kazała 'na siłę' przytrzymywać mu główkę na stronie której nie lubi.

My dzisiaj byliśmy u pediatry. Filip waży 6810 (chociaż w tamtym tygodniu w czwartek byłam na szczepieniu i ważył 6900, no ale może to przez inną wagę, raczej nie schudł). Dalej ma anemię.
Mamy też niestety problem z podnoszeniem główki, tzn. główkę podnosi i przekręca, ale nie podnosi się na rączkach ręce mu się rozjezdzają.
Macie może jakieś filmiki albo instruktaż jak ustawiać te rączki?
Ja mu niby ustawiam, ale widocznie źle bo nadal mu się rozjezdzają
Stwierdziła, że na razie nie będzie dawała skierowania na rehabilitację, daje trochę czasu żeby z nim powiczyć.
A tak to powiedziała, że ładnie się ustawia do siadu. Robiła z nim taki 'samolot' i też się utrzymywał. I chyba tyle.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:53   #3913
t_89
Zakorzenienie

hej co do prezentow moja mama kupila malej krzeselko do karmienia, my na mikolajka kupilismy lezaczek bujaczek, pod choinke kupie malej klocki i ksiazeczki bedzie miala na pozniej
a co do konika FP widzialam na ciuchach osostanio rozowego jak nowy za 15 zl ja kupilam wczesniej niebieskiego jak nowy za 9 zl
moge kpic jak spotkam ktos chce?

moja mala wazy 6 kg 300 gram
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:04   #3914
tigaaa814
Raczkowanie

Nie wiem czy juz wiecie : w smyku online sa przecenione kombinezony za 50zl
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:07   #3915
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

ale moj synus dzis zrobil postep spal od 20 do 5,48 i to w swoim lozeczku bo tatus zapragnal powrocic do lozka po prawie 2 miesiacach spedzonych na materacu w duzym pokoju (nie zebym ja go tam wygonila, sam sie wyniosl bo stwierdzil ze Bartosz chrapie i sie nie wysypia)

dzisiaj bedac w miescie wszlam jeszcze do H&Mu przecenili kolejne ubranka i mamuska obkupila malego za 26 euro dzidzia ma chyba z 8 ubranek i tym samym karta podarunkowa na wyczerpaniu... ja sobie tez kupilam 2 bluzeczki i apaszke kocham wyprzedaze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 15:14   #3916
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Cze!

Teraz uspałam go w bujaku, bo na rękach niedoczekanie, i biorę się za obiad

Ps. Poprzednia noc była extra pod względem spania - 21.30 - 7, a dzisiejsza od 20. 30 do 2, potem 3-6 i spanko do 9.30 Julek miał wenę na nocne jedzenie i już

Nas nikt z rodziny TŻ o nic nie pyta jeśli chodzi o prezenty na święta czy w odwietki i takim sposobem mam teraz setki pajaców 3-6 miesięcy, bo kiedyś kiedyś wspomniałam, że brakuje, a teraz Julek potrzebuje spodni dresowych
W odwietki dostaliśmy ostatnio karuzelę z misiami (choć mamy rainforesta) plus ręcznik kąpielowy supermiękki, ale rozmiarowo dla noworodka Nawet nie rozpakowuję, może komuś oddam
Ps. T. ostatnio wymyśliła, żeby kupić Julkowi kolejną matę edukacyjną FP z pianinkiem
Mojej mamie jasno mówię, co potrzeba, np. konik morski FP i gruby kocyk

Będzie dobrze, głowa do góry

królewska wanienka Julka już też przykrótka

koooks!

my woziliśmy sami, 60 zł na godzinę lub 45 min. - nie pamiętam.

Mój słabo chwyta Chyba też spróbuję z tym masażem Jak to robiłaś?

Miałam zamawiać już ten żel, ale poczytałam, że tam jest lidokaina. Na razie się wstrzymałam, bo wiele osób jest na to niebezpiecznie uczulonych np. moja mama i bałabym się aplikować to małemu na dziąsełka.

Tassia, jesteś!
Może wstrzymajcie się ze szczepieniem?
Moja też ma takie noce,że śpi ciągiem 8-10 godzin, a ma też takie,że budzi się co 3 godziny

Normalnie od środka dłoni do góry po palcach przejeżdżam tak,żeby otwierała dłonie i prostowała paluszki Podczas wieczornych masaży, a nawet jak sobie je, bo wtedy jest taka spokojna

Cytat:
mój zalicza właśnie drugi spacer my byliśmy z nim od 11-14, przewinęłam, nakarmiłam i teściowa wzięła go na druga rundę ale u nas dzisiaj słonko o 18 stopni

Moja poszła godzinę temu, ale kurczaki już ciemno jest. na wózkach obowiązkowo powinny być jakieś odblaski...wiecie gdzie to kupić?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej
Przeczytałam zaległości.

A na brzuchu czy na plecach patrzy tylko w jedną stronę? Bo u nas był problem gdy leżał na brzuchu i wtedy pediatra kazała 'na siłę' przytrzymywać mu główkę na stronie której nie lubi.

My dzisiaj byliśmy u pediatry. Filip waży 6810 (chociaż w tamtym tygodniu w czwartek byłam na szczepieniu i ważył 6900, no ale może to przez inną wagę, raczej nie schudł). Dalej ma anemię.
Mamy też niestety problem z podnoszeniem główki, tzn. główkę podnosi i przekręca, ale nie podnosi się na rączkach ręce mu się rozjezdzają.
Stwierdziła, że na razie nie będzie dawała skierowania na rehabilitację, daje trochę czasu żeby z nim powiczyć.
A tak to powiedziała, że ładnie się ustawia do siadu. Robiła z nim taki 'samolot' i też się utrzymywał. I chyba tyle.
To ładnie waży
Kurczaki nie mam nic takiego, może na yt poszkaj?Ja jej po prostu kładę pod klatkę piersiową i wtedy najlepiej się podnosi. Jak się juz podniesie to najcześciej je daje bardziej na boki sama, dzięki czemu też łatwiej jej się potem przekręcić na plecki.

Stary 2013-12-11, 15:17   #3917
karolson
Zakorzenienie

U
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Antek ma ten sam problem, cały czas główka w lewo.. I w zeszłym tygodniu dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej termin na 24 styczniarewelacja:m ad:
Jak leży to mozesz mu podkładać pieluszke tetrowa zwinieta w rulon po tej stronie na ktora cały czas sie odwraca. Ale z autopsji wiem ze ciezko zwalczyc ten nawyk :/
Filip tez przekrecal na lewo a teraz jest juz ok bez rehabilitacji. Polecam cwiczenia o ktorych tu juz kiedys pisalam i noszenie na samolot tak by widzial swiat skierowna glowka w ta strone co noelubi.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja to nie byla nigdy w pokoju kapana, zawsze w wanience w łazience. mam wanienke nawannowa. w sumie zadngo z dzieci nie kapalam nigdy w pokoju...
Ja kapie w pokoju bo lazienki mam daleko a niechce go nosic w reczniku po schodach jak caly majdan na po kapieli mam w pokoju.
Stary 2013-12-11, 15:22   #3918
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mowisz o tych kaszkach z torebki, a t.mowila o gotowaniu zwyklej kaszy, sama nie wiem jakiej :/

podejrzewam, ze chdzilo jej o kasze manna i nie zdziwilabym sie, gdyby myslala o krowim mleku a nie mm

kaszy mannej jeszcze bym nie polecala, bo to gluten, a z tym powinno sie ostroznie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:23   #3919
Aaamelkaa
Zakorzenienie

wróciliśmy z spacerku,połowę czasu przegadałam przez tel z dziewczyna z którą leżałam na sali poporodowej, rodziłyśmy tej samej nocy,ona 40 min wcześniej, obie mamy synków i utrzymujemy kontakt tel/sms
Cytat:

ile stopni ? my w tym samym kraju mieszkamy?
u nas pochmurno i 4 stopnie ale brak wiatru wiec dobrze sie spacerowało
Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz wiecie : w smyku online sa przecenione kombinezony za 50zl
wow
u nas kombinezon w łapki z 5-10-15 starczy na cala zime - rozm 62

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-12-11 o 15:27
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 15:26   #3920
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej
Przeczytałam zaległości.

Nam rehabilitantka mówiła, żeby rączki były blisko tułowia i obowiązkowo łokcie pod barkami. Ale to pewnie wiecie Można na początku przytrzymywać za łokcie...

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej co do prezentow moja mama kupila malej krzeselko do karmienia, my na mikolajka kupilismy lezaczek bujaczek, pod choinke kupie malej klocki i ksiazeczki bedzie miala na pozniej
a co do konika FP widzialam na ciuchach osostanio rozowego jak nowy za 15 zl ja kupilam wczesniej niebieskiego jak nowy za 9 zl
moge kpic jak spotkam ktos chce?

moja mala wazy 6 kg 300 gram
Na bogato

Cytat:
Normalnie od środka dłoni do góry po palcach przejeżdżam tak,żeby otwierała dłonie i prostowała paluszki Podczas wieczornych masaży, a nawet jak sobie je, bo wtedy jest taka spokojna

Ale zaczynasz masaż od paluszków?

Stary 2013-12-11, 15:26   #3921
karolson
Zakorzenienie

Motyl ciesze sie ze moj patent z masowaniem dloni pomogl. Polecam wszystkim ktorych dzieci zaciskaja raczki non stop i nie chwytaja przedmiotow napewno sie tym niezaszkodzi a moze ponoc.
Stary 2013-12-11, 15:30   #3922
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl ciesze sie ze moj patent z masowaniem dloni pomogl. Polecam wszystkim ktorych dzieci zaciskaja raczki non stop i nie chwytaja przedmiotow napewno sie tym niezaszkodzi a moze ponoc.
Od paluszków zaczynamy czy na opuszkach kończymy?

Stary 2013-12-11, 15:34   #3923
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
wróciliśmy z spacerku,połowę czasu przegadałam przez tel z dziewczyna z którą leżałam na sali poporodowej, rodziłyśmy tej samej nocy,ona 40 min wcześniej, obie mamy synków i utrzymujemy kontakt tel/sms

ile stopni ? my w tym samym kraju mieszkamy?
u nas pochmurno i 4 stopnie ale brak wiatru wiec dobrze sie spacerowało

wow
u nas kombinezon w łapki z 5-10-15 starczy na cala zime - rozm 62
No co ty, też go mamy i na pewno nie starczy na całą zimę.
Miałam też taki przejściowy, różowy kombinezon od koleżanki rozm.62, zaczęłam jej go zakładać jakieś 3 tygodnie temu i dzisiaj znowu chciałam, bo cieplej jest- za krótki...dobrze,że to nie kupny
Wcześniej jej zakładałam te misiowe kombinezony.

Cytat:
Nam rehabilitantka mówiła, żeby rączki były blisko tułowia i obowiązkowo łokcie pod barkami. Ale to pewnie wiecie Można na początku przytrzymywać za łokcie...

Na bogato

Ale zaczynasz masaż od paluszków?
Eee tzn. od wnętrza dłoni kieruję ku górze paluszków, you know A jeśli Ci chodzi o to, kiedy go robię- najpierw masuję brzuszek, potem z klatki przechodzę na ramionka, na rączki iw tedy właśnie też tak masuję jej dłonie.
Ja robię według masażu shantala (oprócz brzuszka) , w K wklejałam filmik z yt.

Cytat:
Pisałam Ci rano, w tym poście, którego nie wysłałam,że dziękuję za ten patent, bo nawet mój mąż dzisiaj rano powiedział,że podziałało Dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 15:38   #3924
karolson
Zakorzenienie

Odstawilam tydzien temu biogaje i vit d. Filip robi kupki codziennie ( inne ale bez szczegolow) anie jak wczesniej co 2-3 dni. Mniej sie prezy itd. Co przetestowac pierw witamine D czy biogaje. Mozliwe ze biogaja dziala zatwardzajaco? Wkoncu jest na niej info ze jest na biegunke.
Stary 2013-12-11, 15:42   #3925
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja poszła godzinę temu, ale kurczaki już ciemno jest. na wózkach obowiązkowo powinny być jakieś odblaski...wiecie gdzie to kupić?
w rowerowym?

zobaczcie co chce od niektorych fiskus http://wsumie.pl/rodzina/86624-zabrali-ci-dziecko-plac#

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:

Ja kapie w pokoju bo lazienki mam daleko a niechce go nosic w reczniku po schodach jak caly majdan na po kapieli mam w pokoju.
no ja mam blisko ale isc trzeba

Stary 2013-12-11, 15:58   #3926
bojatoja
Zakorzenienie

A i jeszcze jedno mam pytanie: czy to możliwe, że czopek glicerynowy nie zadziałał? Zaaplikowałam Filipowi połowę o 17.30 wczoraj i do teraz nie zrobił kupki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:03   #3927
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Bajko pisz jak zareagowała Blanka na kotka
jest zachwycona ciagle mnie wola zebym zobaczyla jakie kotek robi fantastyczne sztuczki

Cytat:
a moje dziecko jeszcze 62 nosi ale myślę, że do Świąt już 68 będzie
no i widzę, że z rozm 68 przydałoby się trochę zakupów a z 74 to już w ogóle
moja nosi 56/62 ale bodziaki z polskich firm na 68 one fajne bo waskie a dlugie a Amelka ma dlugi tlow

Cytat:
Mowisz o tych kaszkach z torebki, a t.mowila o gotowaniu zwyklej kaszy, sama nie wiem jakiej :/

zapewne manna, ale xza wczesnie na gluten.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja kapie w pokoju bo w mojej lazience miesci sie jedna osoba

Cytat:
Odstawilam tydzien temu biogaje i vit d. Filip robi kupki codziennie ( inne ale bez szczegolow) anie jak wczesniej co 2-3 dni. Mniej sie prezy itd. Co przetestowac pierw witamine D czy biogaje. Mozliwe ze biogaja dziala zatwardzajaco? Wkoncu jest na niej info ze jest na biegunke.
biogaia nie dziala zatwardzajaco na biegunke,to probiotyk i uzupelnia poprostu flore bakteryjna. bardziej obstawialabym wit d.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-11 o 16:07
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:07   #3928
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
vit D, bo ważniejsza

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:43   #3929
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam pediatra wlasnie ostatnio kazal odstawic probiotyki
Stary 2013-12-11, 17:07   #3930
kahunia
Zadomowienie

hej

Bylsimy dzisiaj na bioderkach. No i niestety mamy sie szeroko pieluchowac przez 4 tygodnie. Niby nie jest zle, ale idealnie tez nie

Czy oprocz tego pieluchowania moge cos jeszcze robic? Wydaje mi sie ze ktoras pisala kiedys o kreceniu nozkami przy zmianie pieluchy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości