Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 12:08   #3871
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

1 grudnia Adaś miał chrzciny. Bardzo grzeczny był, prawie cały czas spał. Tak wyjątkowo. Teraz w niedzielę w kościele za to nie chciał spać. Rozglądał się wkoło. Musiałam go bujać i co chwila podawać smoczek bo gaworzyć chciał.
Stary 2013-12-11, 12:09   #3872
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

ale numer ,Michaś podczas snu sam przekręcił głowę na "nielubianą" stronę

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-12-11 o 12:21
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:11   #3873
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
agaabuu wywołuje Cię do tablicy
ostatnio chyba umknęło Ci moje pytanko
karmisz KP?bo Tosia ma juz 2 ząbki tak?to pewnie niezle boli co?bo mnie jak ugryzła Lila w paluta to myslałam ze zejde a co to by było jakbym kp karmił..przeciez to chyba idzie odgryźć suta nie?jak u Ciebie jest?uzywasz osłonek?[COLOR="Silver"]
się tylko wtrące
dziecko z ząbkami wcale nie musi gryźć przy karmieniu, starszą karmiłam 11 miesięcy, miała wtedy już 7 ząbków i tylko raz próbowała mnie ugryźć ale tak delikatnie, tylko szczypnęła

nie wierzę... obie dziewczyny mi śpią a Marysia już od kilku tygodni w dzień nie śpi

Madzia, jeśli kaszka to dopiero po 4 miesiącu i w przypadku twojego synka zdecydowanie wybrałabym te bez cukru

Passion, w 10 tygodniu dziecku zaczynają intensywnie pracować ślinianki, sta tak dużo śliny, nie koniecznie od ząbków

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:13   #3874
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Na 1 stronę:
termin porodu, data urodzenia, waga, wzrost urodzeniowe, naturalnie czy cc? Jak mały ma na imię (Adaś, tak?), jak Ty i cokolwiek innego, czym się chcesz z nami podzielić
Synek ma na imię Adaś. Urodził się 15 września, dwa tygodnie wcześniej. Pchał się na ten świat mocno. Od początku 8 miesiąca brałam fenoterol i trzy razy byłam w szpitalu. Jak się urodził, to w 5 piątym dniu byliśmy w szpitalu z powodu żółtaczki tydzień czasu. Jutro wybieram się na szczepienia, to napiszę jaka jest aktualna waga, 6,5 kg napewno. Poród był naturalny i w tak szybkim tempie, że mąż nie zdążył dojechać. Przyjechał jak był na brzuszku. Położne mówiły, że zasłużyłam na tak szybki poród, po tym co przeszłam pod koniec ciąży. Bywały dni, że całą dobę byłam pod kroplówką, tak małemu się śpieszyło. Była walka o każdy dzień.
Stary 2013-12-11, 12:16   #3875
ladanseuse14
Zakorzenienie

Larysa to nie jest drogo jak na kombinezon

ja właśnie wystawiłam kolejne ciuszki na all
Stary 2013-12-11, 12:19   #3876
tassia
Zakorzenienie

helol troche zrobilam sobie przerwe w wizazu a teraz powoli czytam i nadrabiam
tz chory ale.oczywiscie ze nie ma gronkowca tylko paciorkowca. pomyrdalo mi sie i zle wam napisalam
wczoraj rozchorowalam sie rowniez i ja
teraz trzymam tylko.kciuki zeby macka nie.dorwalo chorobsko
dzis.idziemy na szczepienie ale zamierzam powiedziec pani doktor ze chyba lepiej nie skoro tz taki chory, jak myslicie?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

ja tylko na chwilkę..
wie ktoś coś na temat laserowego usuwania rozstępów? ile kosztuje, jakie efekty?

2-3tys za partie ciala
czyli np brzuch
albo w.niektorych zakladach licza od ilosci kresek ale to chyba bez sensu przy ciazowych rozstepach
tez.bym chciala bo najlepszy efekt jest do.pol roku po porodzie ale przy kp nie wolno

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no my mamy brązowy kombinezon więc średnio all przeszukałam i to co by mi się podobało to duuużo za duże
jeszcze tablice przejrze

mam jeszcze pytanie ile dajecie księdzu za chrzest ?
150zl

POLICZANKA a ty ta karte w syncu to zwykla zalozylas do zakupw na ali czy jakas specjalna? bo w sumie tz ma wiec moglabym.skorzystac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:21   #3877
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000
Wkurzyla mnie t.bo mowie jej ze Jasiek ma prawdopodobnie skaze bialkowa i bedzieny chyba mleko zmieniac. A ta na mnie ze ona caaaly czas mi mowi zebym nie dawala tego mleka tylko kaszke mu gotowala, ze kiedys dzieci tak jakdly i nie bylo zadnych skaz.. o jaka kuzwa kaszke jej chodzi ??:/ co o tym myslicie ?? Noi czy to nie za wczesnie???? Sama nie wiem co myslec :/

Ale kaszka tez jest na mleku przeciez.Od 4 miesiaca.W wyjątkowych przypadkach wczesnie ciut mozna po konsultacji z lekarze. Np. jak sie nie najada samym mlekiem
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 12:25   #3878
agusiowata
Zakorzenienie

My daliśmy 50 za chrzest. Tylko u nas chrzty są taśmowo. W tym dniu było chyba 7.
Stary 2013-12-11, 12:28   #3879
ladanseuse14
Zakorzenienie

tassia szkoda, że to takie drogie bo ja patrzeć na siebie nie mogę! smaruję się dwa razy dziennie olejem ze słodkich migdałów i doopa, nic.. już nie wiem co zrobić - nie wyobrażam sobie rozebrać się latem w krótkie spodenki albo w bikini
Stary 2013-12-11, 12:33   #3880
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
tassia szkoda, że to takie drogie bo ja patrzeć na siebie nie mogę! smaruję się dwa razy dziennie olejem ze słodkich migdałów i doopa, nic.. już nie wiem co zrobić - nie wyobrażam sobie rozebrać się latem w krótkie spodenki albo w bikini
spróbuj tocoreduct z pharmaceris - u mnie sprawdził sie całkiem całkiem

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-11, 12:35   #3881
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
się tylko wtrące
dziecko z ząbkami wcale nie musi gryźć przy karmieniu, starszą karmiłam 11 miesięcy, miała wtedy już 7 ząbków i tylko raz próbowała mnie ugryźć ale tak delikatnie, tylko szczypnęła

nie wierzę... obie dziewczyny mi śpią a Marysia już od kilku tygodni w dzień nie śpi

Madzia, jeśli kaszka to dopiero po 4 miesiącu i w przypadku twojego synka zdecydowanie wybrałabym te bez cukru

Passion, w 10 tygodniu dziecku zaczynają intensywnie pracować ślinianki, sta tak dużo śliny, nie koniecznie od ząbków
Mowisz o tych kaszkach z torebki, a t.mowila o gotowaniu zwyklej kaszy, sama nie wiem jakiej :/

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:37   #3882
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Jasiek cyca mial przez miesiac, pozniej nan pro ale ten go zatwardzal, to zmienilam na hipp bio comfort ktory je do tej pory, dodatkowo zageszczam mu nutritonem bo ulewal.
je w ciagu dnia 120ml co 2 godz, czasem zje 150ml i przerwe robi ok 2.5/3 godz. pierwsza przerwa w nocy to 5/6 godzin a druga przerwa to 3godz. Daje mu rano i wieczorem po ok 50ml herbatki z humanny.
Pigula mowila ze duzo, ale lekarka powiedziala ze jest dlugi, duzy sie urodzil, noi widac ze bedzie z niego wielki chlop :P kazala skontrolowac wage za miesiac i dawac wode lub herbatke miedzy posilkami, ale Jasiek nie glupi i nie da sie tak oszukac bo juz tego probowalam generalnie mowila ze takich dzieci sie nie odchudza, ale zeby kontrolowac wave, mowila ze jak sie zacznie ruszac, raczkowac to spali

Wkurzyla mnie t.bo mowie jej ze Jasiek ma prawdopodobnie skaze bialkowa i bedzieny chyba mleko zmieniac. A ta na mnie ze ona caaaly czas mi mowi zebym nie dawala tego mleka tylko kaszke mu gotowala, ze kiedys dzieci tak jakdly i nie bylo zadnych skaz.. o jaka kuzwa kaszke jej chodzi ??:/ co o tym myslicie ?? Noi czy to nie za wczesnie???? Sama nie wiem co myslec :/

aha, tak tylko z ciekawosci pytalam

mi tesciowa poradzila zageszczac na noc mleko maka

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

Cytat:
tesciu stwerdzil, ze to nistrawnosc

Cytat:
link
Stary 2013-12-11, 12:39   #3883
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Mowisz o tych kaszkach z torebki, a t.mowila o gotowaniu zwyklej kaszy, sama nie wiem jakiej :/

czyli pewnie chodziło o zwykłą mannę - tym bardziej bym nie proponowała, teraz zaleca sie bardzo ostrożnie podchodzić do glutenu i robić najpierw 2 miesiące ekspozycji zanim poda się pełną porcję np kaszy...

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-11, 12:40   #3884
butterfly20
Zakorzenienie

Padam z nóg.Niełatwo jest przelecieć największą galerię handlową na śląsku w półtorej godziny. Byłam w prawie każdym sklepie i tylko w dwóch znalazłam w miarę ok torebki- w Kazarze za 900 zł
i w Puccini za 319,także wzięłam tę drugą,choć idealna nie jest...Co ja mam poradzić jak moja mama lubi tylko takie torebki, gdzie jest więcej przedziałek w środku, a teraz produkują prawie same takie,że jest jedna duża komora i kilka małych kieszonek po boku?Wszystko mnie boli...Dobrze,że mąż zaraz wraca to weźmie Natkę na spacer...

Aaaa i przyszło łóżeczko turystyczne, tylko kurczaki, nie mam do niego prześcieradła!!!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Nie sprawdza. Wprawdzie nie znam dokładnej daty, ale ostatnią @ miałam 15 grudnia (omg to prawie rok temu!!!), przed Wigilią na pewno nie, w Wigilię i do Sylwestra też, bo nic nie robiliśmy, bo byłam mega chora. Stawiam na pierwszy tydzień stycznia, a jakiej daty bym nie wybrała to wychodzi mi chłopiec

haha widzę,że googlujesz coby zobaczyć jak zrobić dziewczynkę

Cytat:
Uwielbiam to
Moi znajomi zaskoczyli mnie mówiąc, że chcą Julii coś na Święta kupić i pytali co potrzebuje i z jakiego rozmiaru. Natomiast babcia i dziadek dali na Mikołaja kapuchę, bo mówili, że wolą żebym kupiła coś, co mi się przyda a oni nie wiedzą
Ja tam wolę kapuchę My na święta od wszystkich dostaniemy kapuchę, bo uznaliśmy,że zrobimy ostatnią rzecz do zrobienia w naszej chacie- szafy w przedpokoju.No to dofinansowanie się przyda
Natka pod choinkę będzie miała zabawki, ale na chrzciny pewnie głównie kasa będzie
Moi rodzice zapowiedzieli,że dadzą jej na konto (tak tak, będzie miała konto w banku mojej mamy) i z tego pewnie też kupię jej nosidło z Tuli Jeszcze kupimy krzesełko jak trzeba będzie, a tak to resztę odłożymy.

Cytat:
ja sobie jakoś nie wyobrażam spać z dzieckiem w łóżku
jak zaśnie w salonie na naszym łóżku (nie mamy zrobionej sypialni, nawet paneli tam nie mamy, więc jest zamknięta jako strefa X ) w ciągu dnia to położę się obok niej pogłaszczę czy coś ale w nocy sobie nie wyobrażam

ja właśnie jak otwarłam torby z większymi ciuszkami to byłam zaskoczona, że tylu rzeczy mi brakuje a teraz wydatki nie są mi na rękę, bo najpierw urodziny, potem Święta a potem ślub
Ja też nie umiem z nią spać, boję się
No właśnie, ja też miałam pełno ciuszków 56i 62, a z tymi większymi lipa.

Cytat:
Mam dola i musze sie wyzalic bylam z Jasiem do szczepienia... plakal okropnie, az sie zapominal i zapowietrzal, ale nie w tym rzecz...
dostalismy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej z diagnoza kręczu szyjnego lewostronnego zla jesten na siebie bo jestem po fizjoterapii, stosowalan terapie ulozeniowa, cwiczylam z nim codziennie, caly czas uwazalam na ta glowke i ja widze poprawe, ale to za malo... Doktorka mowi ze jest silnym chlopcem lada chwila bedzie siedziec i beda problemy z ta glowka

a dwa: prawdopodobnie mamy skaze bialkowa te pryszczyki na buzce i szorstka skorka za uszami... dala mi recepte na jakas masc z antybiotykiem...

eh smutno mi..

o rety, czym się objawia ten kręcz?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
am swoje ulubione marki i określony lubiany styl. Jak mi kupują welurowe pajace w kolorze rozbielonego błękitu, to cieszę się mniej niż z t-shirta AC DC itd

Ja ogólnie jestem dziwna, bo brzydzi mnie dotyk sztruksu, weluru, taniego polaru. Sama tego nie noszę, bo mnie ciary przechodzą więc i tak ubranego dziecka nie chcę.
Ja z kolei dzisiaj byłam na szybko w H&m i naprawdę-o ile chłopięce ciuszki są ładne, to dziewczęce w większości mi się nie widzą. Dlatego pozamawiałam trochę ciuchów z Nexta w rozmiarze 68, moja Mama zasponsorowała większą część, ale za to paczka ma iść do niej i ona to da pod choinkę hehe

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko już dawno wyrosło z wanienki z IKEI teraz wzięliśmy najdłuższą jaka była z tegi ale jak będzie większy to już będzie siedział więc to chyba nasza ostatnia, a później do wanny

ja najbardziej lubię kasę, bo kupię to co mi się podoba

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

my też mamy najdłuższą z Tegi, bo nie mamy wanny i mamy płytki brodzik. Albo wymienimy go, albo dobrze,żeby Nati jak najdłużej kapała się w wanience to potem będzie myta na stojąco

Cytat:
Aa i jeszcze jedno, Jasiek przedwczoraj skojczyl 3mce a wazy juz 7900 podwil juz mase urodzeniowa, co powinno miec miejsce w 6mcu...

aleee byku Natka to z 5500 pewnie, nie wiem bo jej nie ważyłam w tym tygodniu I też podwoiła wagę urodzeniową, ale przy jej wadze to nie wyczyn

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:47   #3885
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Synek ma na imię Adaś. Urodził się 15 września, dwa tygodnie wcześniej. Pchał się na ten świat mocno. Od początku 8 miesiąca brałam fenoterol i trzy razy byłam w szpitalu. Jak się urodził, to w 5 piątym dniu byliśmy w szpitalu z powodu żółtaczki tydzień czasu. Jutro wybieram się na szczepienia, to napiszę jaka jest aktualna waga, 6,5 kg napewno. Poród był naturalny i w tak szybkim tempie, że mąż nie zdążył dojechać. Przyjechał jak był na brzuszku. Położne mówiły, że zasłużyłam na tak szybki poród, po tym co przeszłam pod koniec ciąży. Bywały dni, że całą dobę byłam pod kroplówką, tak małemu się śpieszyło. Była walka o każdy dzień.
A ile miał i ile ważył, jak się urodził?
Bo to zapisujemy

Cytat:

No to jak ma dużą wagę, to ja bym do kasz ostrożnie podchodziła, a jak ma podejrzenie alergii, to z glutenem też ostrożnie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 12:54   #3886
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ile miał i ile ważył, jak się urodził?
Bo to zapisujemy
...
Jak urodził się miał 56 cm i ważył 3300 gram. 10 punktów
Stary 2013-12-11, 12:56   #3887
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Aa i jeszcze jedno, Jasiek przedwczoraj skojczyl 3mce a wazy juz 7900 podwil juz mase urodzeniowa, co powinno miec miejsce w 6mcu...

Mi pediatra mowil, ze w 4 m-cu...
Tez sie obawiam, ze krstki adasia to alergia..jesli skaza bialkowa, to wtedy koniec z kp, bo ja nie wyrobie na diecie bezbialkowej. Chyba nic bym wtedy nie jadla, a nie chcialabym schudnac bardziej. Bialko to podstawa mojej diety.
Stary 2013-12-11, 12:59   #3888
butterfly20
Zakorzenienie

Jejuuu ale jestem happy! Nie myślałam,że to masowanie rączek tak szybko pomoże!! Wcześniej Tusia machała łapkami i próbowała łapać,ale nie mogła za wiele bo właśnie jej ten kciuk przeszkadzał, A przed chwilą chwyciła zabawkę leżącą obok jej główki i normalnie trzymała i wsadzała do buzi!!!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hahahahahahahahaha:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Bez kitu moje dziecko nielubi poniedzialkow jak rodzice. Wczoraj i dzia aniol od rana niezaplakal je ucial sobie drzemke gada i sie smieje lezac na lozku.

Your Angel ja jak powiedzialam tz ze le kapuche nq prezent to uslyszalam ze jestem materialistka bo chce kupowac Filipowi tylko.markowe ciuchy i rzeczy, a tak naprawde oni niemusza nic dawac ani kupowac i zebym pomyslala ze oni tez maja radoche jak ida do sklepu i kupuja cos dla niego a ze maja inny gust to coz takie zycie i troche raxji w tym jest. Fakt ze potrafia kupic za male ubranko albo zimowa czapke ktora bedzie dobra w lato.. albo rajstpy ktore sa juz za male a ani razu nie noszone. . Poprostu kasa w bloto. TZ powiedzial ze.ich kasa i zeby im tego niemowic niech sie. ciesza ja jednak staram sie mowic bo niechce prezentow od czapy.

No to jest racja, ale z drugiej strony niech zadzwonią i zapytają mniej-więcej co może się podobać nooo.Ja zawsze tak robię.

Cytat:
ja mam tak że przebudzam się ,słysze drobne jęki i śni mi się że karmie Małego,dalej słyszę jęki, otwieram oczy i powoli macam ręką przy piersiach bo wydaje mi się że on tam jest, po czym się rozbudzam i widzę Małego w łóżeczku i zastanawiam się czy go już karmiłam czy jeszcze nie miałąm już tak z 2-3 razy

ja bym nie miała oporów mówić co jest potrzebne dla mojego dziecka, to nie dla Ciebie tylko dla dziecka
po co np później mieć 5 pajacy, jak nie masz po to body z krótkim rękawem

na ostatniej wizycie u teściów,zagadałam teściową o książeczkę zdrowia Męża,odkopała ją w szafie i sprawdzaliśmy wagę w 3 miesiącu 7100 T mówiła że uda i łydki miał tak samo grubiutkie, ciekawe czy Michaś pójdzie w Ojca
póki co waga z 7 tygodnia to 5 kg

odnoście rozmiaru ubranek, to Młody nosi niektóre jeszcze w rozm 56 , a 62 są nawet trochę za duże ,tyle że on urodził się z długością 52 cm ,obecnie mamy 10 tydzień
Też tak mialam kilka razy. A podobno jak mój mąż się coś kręcił to kilka razy przez sen go skrzyczałam,ze ma uważać bo ja małą karmię:ha haha:

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Matal : cmok: dziękuję!!!!

jestem oczarowana tą sukienką, no na prawdę ogromnie mi się podoba jak tylko ją tutaj bodajże kama pokazała to trafiła w mój gust, i wiedziałam że nic innego nie spodoba mi się bardziej taka skromna, delikatna super jest

baty na tż ale skoro to jednorazowe to się nie przejmuj, może też miał zły dzien tak jak i my czasami? może częściej niż czasami?
ale nie powiem konkretna jesteś z tym tygodniem na zastanowienie, że ja taka nie jestem

hehehe zamiast moje biedne ząbki, to mój biedny portfelik

ja wylicytowałam kombinezon na allegro, chociaż i tak drogo jak na używany ale nic innego nie wpadło mi w oko, i też chcę od razu sprzedać po 29.12 bo zima nadal i na pewno komuś się przyda bo widzę że na allegro sporo osób licytuje białe, pewnie właśnie na chrzciny
http://allegro.pl/piekny-zimowy-komb...771233749.html

dzielny Hubercik

fajnie że się rehabilituje za swoje zachowanie
Też chrzcicie 29.12?

Cytat:
klask i:

Stary 2013-12-11, 12:59   #3889
ladanseuse14
Zakorzenienie

passion PW

dziewczyny po jakim czasie dzaiła Dentinox?
moje dziecko nie płacze ale krzyczy z bólu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 13:03   #3890
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl, pościelisz kocyk i będzie ok , ja mam łóżeczko turystyczne które zabieramy na wyjazdy dłuższe i kładę kocyk
Michaś uwielbia przewijak z łóżeczka turystycznego ,bo jest mięciutki i dziecko tam się zapada co jest niewygodne dla osoby która przewija ,przebiera,ale dla Michasia super , tego swojego z domu nie lubi już tak bardzo
Młody śpi a ja umyłam włosy, wymalowałam się i czekam na niego żeby wyjść na spacer,nie będę go budzić bo śpi na nielubianej stronie więc niech śpi jak najdłużej ,najwyżej spacer będzie dziś krótszy bo po ciemku nie lubię chodzić

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-12-11 o 13:06
Stary 2013-12-11, 13:12   #3891
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

a ta kaszke to ona na wodzie bedzie robic czy na mleku ?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
passion PW

dziewczyny po jakim czasie dzaiła Dentinox?
moje dziecko nie płacze ale krzyczy z bólu
daj przeciwbolowqe i nie męcz was obydwu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:19   #3892
gorgulek
Zakorzenienie

Motyl nie odp mi na moje pyt
Dawaj przepis na kuraka w tym cieście francuskim
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:19   #3893
ladanseuse14
Zakorzenienie

wiecie chyba ten Dentinox pomaga...
utuliłam ją, bo bardzo płakała i łezki leciały, teraz wsadziłam do bujaka i zasnęła
Stary 2013-12-11, 13:22   #3894
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motyl nie odp mi na moje pyt
Dawaj przepis na kuraka w tym cieście francuskim
zobacz kilka stron w tył, około godziny 10 ci pisałam:P

acha super, nabazgrałam przed wyjście posta i tak się spieszyłam,że chyba nie dałam wyslij. Cudnie:P Zaraz ci napiszę

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-12-11 o 13:26
Stary 2013-12-11, 13:29   #3895
ladanseuse14
Zakorzenienie

Motyl chodzi o ten przepis?

ZAPIEKANKA Z CIASTEM FRANCUSKIM

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.
Stary 2013-12-11, 13:29   #3896
butterfly20
Zakorzenienie

jedna pierś z kuraka większa, jeden ząbek czochu (chociaż można więcej,ale się lękałam), i to sobie podsmażyłam na patelni (teflonowej bez tluszczu) , doprawiłam solą i pieprzem,ale mozna też np. papryką słodką,potem dorzuciłam szpinak (ja miałam mrożony, a ilość to ile się lubi) i dusiłam jakieś 5-8 minut. Ciasto francuskie (oczywiście gotowe miałam, przy dziecku nie mam czasu robić ) pokroiłam na 6 pasków, wyłożyłam to,pozwijałam, ponakłuwałam od góry widelcem, piekarnik na 200 stopni przez 15-20 minut.proste jak budowa cepa

Stary 2013-12-11, 13:30   #3897
Aaamelkaa
Zakorzenienie

mój Synuś wstał, właśnie się karmimy i zaraz uciekamy na dwór

07-04-2015 Kamiś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 13:31   #3898
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl chodzi o ten przepis?

ZAPIEKANKA Z CIASTEM FRANCUSKIM

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.
nie,to kiedyś wam dawałam, w ciąży jak byłam i wtedy to doprawiałam ,że aż paliło teraz ze szpinakiem sobie zrobiłam.,wersja light

Stary 2013-12-11, 13:35   #3899
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mój jakoś 6,3kg
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Hej Wam, czy mogę się dołączyć?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Z tą wanienką od szwagierki to się wkurzyłam, bo mi samej jest strasznie trudno kąpać (tzn głównie nieść tą pełną wanienkę) więc wolałam sama sobie wybrać taką, jaka możliwie najbardziej będzie mi leżeć Poza tym nie chcę żadnych profilowanych, z siedziskami itd.
my już w łazience kąpiemy

Cytat:
hehehe zamiast moje biedne ząbki, to mój biedny portfelik
eee u niej nie boli

Cytat:

ale wczoraj miałam doła... przeryczałam pół dnia, a wieczorem to oczy mnie tak piekły że szok.
ale tż kupił mi różę... choć sama mu ją wcześniej wypomniałam, że ile czasu proszę się o kwiatka... miło się zrobiło ale jakoś i tak hm dziwnie
dobre i to ale czy szczere

Cytat:

Cytat:
a jak się czują? lepiej?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mi tesciowa poradzila zageszczac na noc mleko maka
Cytat:
czyli pewnie chodziło o zwykłą mannę - tym bardziej bym nie proponowała, teraz zaleca sie bardzo ostrożnie podchodzić do glutenu i robić najpierw 2 miesiące ekspozycji zanim poda się pełną porcję np kaszy...
nie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:39   #3900
tassia
Zakorzenienie

zabije tz
jestem chora wszystko mnie boli, karmie mlodego i malo spie
przypominam wygladem.zombi
paranoja

a mlody dziwnie je
zjadl o 6 z cyca
o 9 tz dal z butli 160ml
o 12 30zjadl z cyca 4minuty, drugiego niw chcial
o 13 30z butli 120ml

malo chyba?
na 15 30 lekarz wiecmusze teraz wmusic troche cycka

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości