|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My na razie wynajmujemy mieszkanko także pokoju dla dzieciątka jako tako nie będziemy robić, łóżeczko będzie z nami w sypialni a przewijak mamy coś takiego jak na zdjęciu ![]() Marzy mi się śliczny pokoik dla dziecka ale możliwe, że do końca roku będziemy już na swoim także dzidzia też będzie miała swój kącik ![]() Cytat:
![]() Z tego co napisałaś nie mam tylko kocyka i chusty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że na razie Młode nie potrzebuje swojego pokoju, wygodniej będzie nam wszystkim w sypialni ![]() A jak skończy rok, może ciut więcej, wtedy o tym pomyślimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie jeszcze myślę, że chyba kupimy matę monitorującą oddech do łóżeczka. Ja mam totalną schizę na punkcie śmierci łóżeczkowej...
My też nie robimy pokoju dla dziecka, przeorganizowujemy sypialnię tak, żebyśmy się tam zmieścili we troje. E pierwszym planie miałam zamiar zrobić taki pokój, ale im dłużej jestem w ciąży, tym mniej sobie wyobrażam spanie w innym pokoju... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Mi sie marzy taki sliczny pokoik ale mamy tylko 2 pokoje za rok czy dwa jak dzidzia urosnie przeprowadzimy sie do wiekszego mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się dobudujemy czyli za jakieś dwa lata to wtedy pomyślimy o pokoju dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Z ciuszkami, pewnie kazda doswiadczona mama ma mysle swoja koncepcje, w co ubierac bobasa. Dla mnie praktyczne byly pajace i body, lubilam tez polspiochy ale czasem zsuwaly sie jak dzidzius noziami kopal...na pewno lepsze beda materialy gladkie i bez aplikacji czy haftek np na plecach, co by dzidzusia nie pily i nie uwieraly. No i kupowanie ciuszkow pod pore roku, sierpien powinien byc cieply ale znowoz pewnosci nie ma, nomi za chwile juz jesien... Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis na obiad szykuje zurek, taki na zakwasie, naszla mnie ochota i koniecznie z duza iloscia majeranku. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mam z kim zostawić synka i nie mogę na nie chodzić Cytat:
![]() Musi być ciężko bez majtek jednorazowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może kontroluj sobie w domu ciśnienie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Synek spał z nami do skończenia 6 miesięcy. Potem przenieśliśmy go do jego pokoju, bo jemu przeszkadzało nasze kręcenie a TŻ tez ciągle czuwał zamiast się wysypiać. Teraz pewnie maluszek będzie z nami dłużej, żeby nie budził brata w nocy.
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moj ostatnio biegal za popcornem i nigdzie nie bylo a niemcy jedza tylko slodki a ja nie lubie ja zawsze kupywalam w kauflandzie serowy do mikrofali ale tu niie ma takich rzeczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
u nas też Maleństwo będzie z nami w sypialni. Mamy ją małą, ale łóżeczko wciśniemy
![]()
#3911 |
Zakorzenienie
|
u nas tak samo, trzeba poprzesuwać meble i wcisnąć łóżeczko i komodę dla malucha a za jakis rok pomyslimy...mamy obok sypalni mały pokoik więc na pierwsze lata zycia móglby wystarczyć dla dziecka.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Rozeznanie
|
U mnie tez mała miała byc tylko na poczatku z nami w sypialni ale z biegiem czasu wylądowała u nas w łóżku (na poczatku 6 miesięcy spała w swoim łóżeczku) a teraz zaraz kończy 2 latka i mam wielki problem bo druga niunia w drodze Mój Tż sie śmieje ze musimy szersze łóżko kupić :p a mi nie jest do śmiechu....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-06 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Tak zakładam
![]() Ale właśnie pożarłam 2 kawałki ciasta Mleczna Kanapka, więc wiesz, to rzuca całkiem inne światło na ten brzuch ![]() Cytat:
Twin, a Szymek będzie potem miał jeden pokój z Maluchem? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-06 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fridą strasznie ciężko się ciągnie, moja córka jak była większa sama sobie podchodziła włączała odkurzacz i czyściła ![]() U nas też maluszek przynajmniej do roku będzie spał z nami w sypialni. Cytat:
![]() kocyki z la milou fajne są ![]() W moim szpitalu nie mam możliwości zażyczenia sobie znieczulenia, a szkoda. Położnej też nie będę miała, ale umawiam się z lekarzem na konkretny dzień ( pewnie będę miała cesarkę )
![]() |
#3915 |
Rozeznanie
|
Moni26 przykro mi, że nie dowiedziałaś się kto w brzuszku siedzie, ale chyba niedługo czeka Cię połówkowe?
[QUOTE=twin--maid;45468299]Zazdroszczę ![]() Niestety nie mam z kim zostawić synka i nie mogę na nie chodzić Rozumiem Cie, też miałam ten problem jak Ewa była mała. Ja chodzę na 12 do fit&fun (bardzo lubię ten klub), a o 11 jest gimnastyka dla mam z maluchami. Z tego co wiem to jest nowy klub koło Korzona gdzie można zostawić dziecko w mini przedszkolu na czas ćwiczeń. A ja pewnie wyląduję z dziećmi w ich pokoju, żeby maż się wyspał w tygodniu a weekendy będzie zamiana. Już to przerabialiśmy i u nas wspólne spanie z maluchem nie wyszło. Oboje byliśmy niewyspani i nerwowi. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- no niestety wszystko kosztuje, pamiętam 4 lata temu jak kupowaliśmy wyprawkę dla córki to chyba w 7 tyś się zmieściliśmy. ![]() kocyki z la milou fajne są ![]() Bardzo ładny kocyk. Ja już nie pamiętam ile wydaliśmy, ale sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
jak czytam te listy wyprawkowe ciesze sie ze wiekszosc rzeczy mam po chłopakach. Musze jedynie kosmetyki kupic i ciuszki jesli sie dziewczynka potwierdzi
![]() ![]() ![]() jesli chodzi o kosmetyki polecam do kapieli Balneum, super nawilza i moze byc tak ze nie trzeba niczym potem smarowac( zalezy od skory dziecka ale ja bardzo szybko przestałam stosowac rzeczy typu oliwka, wystarczała sama kapiel w Balneum. Bez sensu jest kupowanie olejuszki czopkow czy espumisanu, przeciez dziecko moze nie miec kolek czy ciemieniuchy...a do apteki zawsze mozna podejsc. Nie polecam tez łozeczek z funkcja kołyski.ja takie kupiłam u tylko mnie te płozy denerwowały i w koncu je odkreciłam. Jesli ktos bedzie chciał moge oddac za bezcen płozy i szuflade ![]() jak sobie cos przypomne o niepotrzebnych zakupach to napisze ![]() upiekłam dzisiaj te bułeczki http://zjemto.blox.pl/2014/01/Zakrec...z-nutella.html zrobiłam dwie wersje, jedne z nutella a drugie z wisniami(w formie paczkow) a kilka dwa w jednym nutella i wisnie(tez takie zakrecone) i te mi smakowały najbardziej ![]() ogolnie polecam przepis ![]() Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-03-06 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też z biegiem czasu okazało się, ze niektóre rzeczy kupiłam niepotrzebnie, ale też faktem jest, ze to co niepotrzebne wg jednej mamy, wg innej uważane jest za niezbędnie przydatne, wszystko zależy od okoliczności dziecka. Na pewno z niektórymi zakupami zaczekać, aż okażą się faktycznie przydatne. Ja np zakupiłam kilka pudełek wkładek laktacyjnych a nawet pól paczki nie zużyłam bo mi szybko przestało to mleko kapać (choć karmiłam cały czas), a te wkładki wcale takie tanie nie były ![]() Zaczarowana, to faktycznie musisz zaczekać na wyjazd do Pl i najlepiej zrobić sobie zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie spodnie... Nareszcie!!!
Nie ciążowe ![]() ![]() Ciążowe mnie jakoś odstraszyły... Szczególnie ceną! Chyba zamówię te na allegro?? Któraś pisała, że je ma? Angelika?? Chciałabym wiedzieć czy ten pas nie odznacza się mocno pod dopasowanymi ciuszkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zadomowienie
|
pnteurka
Wiesz co lekarz nic nie mowił ...że mam przyjść za miesiac i tyle, a bede w 22 tygodniu już ....A na czym w ogóle to badanie polega? Teraz też strasznie długo robił mi usg....wszystko sprawdzał i mierzył....ale nic z tego nie rozumiem...Widziałam a to główkę, a to kręgosłup nie mogłam się połapac tak przeskakiwał ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-07 o 06:22 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o imieniu Melania dla dziewczynki
![]() Tż takie wybrał, ja nie jestem jeszcze do końca przekonana ale cały czas mi wraca to imię to głowy więc może coś w nim jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Zuken ja uważam, że przepiękne!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Ładne
![]() ![]()
#3923 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, Szymek będzie miał pokój z siostrą lub bratem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wymieniliśmy materac! Oby był wygodny, bo mąż mi do końca życia będzie wypominał wybrany przeze mnie stelaż łożka ![]()
![]() |
#3924 |
Rozeznanie
|
Melania śliczne imie i nietypowe co mi sie tez podoba bo fajnie jak dziecko pójdzie do szkoły czy przedszkola to nie bedzie raczej 5 Melanii w grupie :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Wy juz o wyprawkach piszecie a do mnie jeszcze jakiś do końca nie dociera wogole ta ciaza, objawów juz żadnych nie mam, brzuch taki jak przed ciaza, nawet śpię dalej na brzuchu (wspierając sie poduszka ciążowa) normalnie funkcjonuje wszystko robię sama zakupy,sprzątanie ogródka Wogole jakoś mam wyobrażenie ze ten porod to bardzo odległa sprawa.... Teraz żyje ślubem ktory juz w Maju a tu jeszcze dzisiaj ksiądz wymyślił ze mam jakies formy od niego wziąć i do prawnika jakies oświadczenie sporządzić o stanie wolnym ciekawe po co skoro w papierach z urzędu stanu cywilnego jest juz wszystko.....pewnie po ślubie dopiero zacznę myślec o dzidziusiu i wyprawce teraz jakoś jeszcze zbyt odległe to mi sie wydaje a zreszta ja przeciez wszystko mam tylko jakies tam drobiazgi dokupić i znieść ze strychu wszystko po Zuzi i przebrać.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie korzystalam nigdy z katarku, ale mamy fride, wczesniej gruszke nuka, ale taka bez wkladania do nosa, tylko do przykladania pod nos, sprawdzala sie, ale frida lepsza. Raz wyslalam tescia po aspirator do nosa do apteki, zaznaczajac ze gruszki nie chce absolutnie, ze jak nie beda mieli fridy niech nie bierze nic, maz pojdzie do drugiej apteki. Sytuacja byla awaryjna, dziecko chore, a tesc wraca z .....gruszka! Corka oczywiscie nie pozwolila sobie nic tym odciagnac, zanosila sie placzem, maz kupil fride i polubila, dobrze odciaga ale trzeba miec sile w plucach. Zas tesc orzekl, ze wzial gruszke bo jego zdaniem najlepsza, on dla swoich dzieci uzywal.......nie wazne, ze go prosilam o fride- a owszem, w aptece do ktorej poszedl byla.... ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-03-06 o 19:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jak to jest z tymi imionami... do każdego się coś da wymyślić. Ja byłam Kaśką w okresie największej popularności tego imienia (teraz nie ma małych Kaś już w ogóle) a i tak zawsze było milion pomysłów na jakieś ksywki... trzeba wybrać coś, co nam się podoba. Dzieciaki coś i tak wymyślą dla każdego. Wierzcie mi na słowo, w końcu z nimi pracuję na codzień już od paru ładnych lat.
Ja strasznie bym chciała Jerzy dla synka, ale mąż stawia veto, bo tak ma na imię jego dziadek (z tym samym nazwiskiem). Więc negocujemy inne imiona. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() zaniedbałam Was ostatnio, przepraszam. Nadrobiłam wszystko, ale nie dałam rady cytować. Witam nowe mamusie na wątku ![]() Czuję się ostatnio kiepsko, ciągle zmęczona, senna, kręci mi się w głowie... Dziś miałam wizytę u mojej gin i niestety stwierdziła, że jeśli mi się do następnej wizyty (3.04) nie poprawią wyniki to położy mnie do szpitala. I powiedziała, że mam poinformować pracodawcę, że to mój ostatni miesiąc pracy, bo dłużej mi nie pozwoli pracować, że mam o siebie zadbać, a się się narażać na stres w pracy. Nie cieszy mnie to za mocno, bo nie umiem sobie wyobrazić co będę robić w domu całymi dniami? Boję się, że w deprechę wpadnę.
#3928 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie. Nie wysłałam wam jeszcze tych zdjęć w spodniach ciążowych ponieważ miałam okropny tydzień. Wylądowałam w szpitalu ponownie z powodu kolki nerkowej.
![]() JA SIĘ KIEDYŚ WYKOŃCZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Przejrzałam na szybko forum i widzę, że nowe mamusie się pojawiły, zatem witajcie ![]() Brzuszek mi spory już wyskoczył. Tylko nie wiem czy to czasem nie z obżarstwa ![]() Apetyt rośnie. Chociaż nic nie przybyło na wadze. DZIWNE bo pochłaniam sporo. Wyprawka?! Czekam na to czy uda się podejrzeć płeć we wtorek jeśli nie to zacznę przeglądać uni-sex. Za łóżeczkiem już też się rozglądam... a co myślicie o zakupie używanego wózka? Cytat:
Cytat:
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co ona, że ciąża to nie choroba, że ona nie widzi sensu się martwić i właściwie nie planuje w ciąży w ogóle iść na L4. No jasne, łatwo się mówi. Ciąża to nie choroba, ale jakoś o dziwo w ciąży więcej rzeczy się do człowieka przyczepia ![]() Angelika, zdrowiej i obyś szybko poczuła się dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Angelika trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do zdrowia
![]() ![]() ![]() A skoro tak zachwalasz te spodnie to zamówię je też na pewno na dniach ![]() ![]() U mnie w mieście spodnie ciążowe są tylko w H&M, dzisiaj widziałam fajne z czarnego jeansu, cena 199 zł także podziękowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.