Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 21:25   #3901
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a mój rzuca sie na nia i chce zlizywac z wody
też zlizywał, dopóki nie zobaczył, że tjana żyje i spełza ze scianek wanienki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hahaha wiem, że to tak brzydko sie smiac z mlodszych, ale wyobrazilam sobie jak mowi z ta powaga "tjana..." poplakalam sie

Cytat:
1

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:31
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:27   #3902
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
1
przepraszam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:28   #3903
sylwietta1988
Zakorzenienie

Co do pampków to my mamy Dady 4 ale zaczał przesikiwac, wiec jak skoncze paczke to przechodzimy na piątki, potem juz tylko nocniczek nam zostanie ale to mam zamiar dopiero latem uczyc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:32   #3904
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do pampków to my mamy Dady 4 ale zaczał przesikiwac, wiec jak skoncze paczke to przechodzimy na piątki, potem juz tylko nocniczek nam zostanie ale to mam zamiar dopiero latem uczyc
my już na 5, bo nie było 4+ na promo w lidlu

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-19, 21:34   #3905
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
też zlizywał, dopóki nie zobaczył, że tjana żyje i spełza ze scianek wanienki

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
przepraszam
mnie też juz to śmieszy :P tylko nic jej nie mówcie jak podrośnie :P
Stary 2014-03-19, 21:36   #3906
elllmi
Zakorzenienie

bokeh, jaki masz rozmiar dla Hani tych szortów w kotwice z HM? bo chcę kupić któreś i sie zastanawiam jaki brać teraz niby spodenki wszystkie z HM ma na 80, ale nie wiem, czy na 86 nie będą jednak za duże na lato

Stary 2014-03-19, 21:36   #3907
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ale prosze mi tu porowananie podrzucic ....dad5 i pampkow 5...

Dobra lece spac....w koncu mam kilkanaście cm więcej miejsca na łóżku...muszę to wykorzystać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395264922190.jpg (24,7 KB, 18 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:37   #3908
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też juz to śmieszy :P tylko nic jej nie mówcie jak podrośnie :P

ale wiesz co, Lolek mojego brata jest z 12 stycznia i ma dwa zęby do tej pory, także Hania nie jest sama

Stary 2014-03-19, 21:38   #3909
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
bokeh, jaki masz rozmiar dla Hani tych szortów w kotwice z HM? bo chcę kupić któreś i sie zastanawiam jaki brać teraz niby spodenki wszystkie z HM ma na 80, ale nie wiem, czy na 86 nie będą jednak za duże na lato
My duzi...a też jeszcze 80 nosimy, ale myślę ze na lipiec to już raczej 86..kurde, sorry-się wtranżolilam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-19, 21:41   #3910
Debrah
Zakorzenienie

Ellmi: ale Fifek jest rozkoszny <3 też padałam ze śmiechu czytając.
Cudny wiek nastał, takie te dzieci fajne

Deli ogromnie ci współczuję, patowa sytuacja, nie wytłumaczysz szczeniakowi, że ma nie szczekać/nie piszczeć;( gdy budzi malutkie dziecko a ty wykończona. Tulę!

Hje: nie mam ochraniacza przy łóżeczku, odkąd obniżone na ostatni poziom bo nie dało się wiązać. Chwilę myślałam nad takim wysokim, ale szkoda mi było $ bo w sumie drogie te wysokie są bardzo, a też dziecku całą widoczność zabierać..
Koniec końców nie ma wcale, w niczym to nie przeszkadza, czasem noga lub ręka wystaje, to muszę uważać jak przechodzę obok kładąc się spać.. ale nie budzi się już gdy stuknie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:46   #3911
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
mam 80 i to tak dosc zaciagniete w pasie ona w pasie jest szczupla i jej leca gacie

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:48
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:51   #3912
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My duzi...a też jeszcze 80 nosimy, ale myślę ze na lipiec to już raczej 86..kurde, sorry-się wtranżolilam
Cytat:
mam 80 i to tak dosc zaciagnie te w pasie ona w pasie jest szczupla i jej leca gacie
my dopiero na 80 HM weszliśmy, ale nie wiem, bo jak mu tak brzuszek będzie rósł, jak do tej pory, to 86 chyba będą dobre

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ellmi: ale Fifek jest rozkoszny <3 też padałam ze śmiechu czytając.
Cudny wiek nastał, takie te dzieci fajne

ja się właśnie nie mogę doczekać, jak zacznie więcej mówić, bo takie przemyslenia małych dzieci są genialne

Stary 2014-03-19, 21:57   #3913
sylwietta1988
Zakorzenienie

Bokeh, wybacz ale nie było mniejakis czas i myślałam, ze moze cos drgneło w temacie

Kurcze, Neti jak pacze na wygibasy Antonia to jestem w szoku Bartulo never nie spał w takich pozycjach on tylko plecki i boczki preferuje, jak sie w nocy przekreci w moją strone to mnie sztura pazurami w brzuch bo zawsze nogi pod kątem prawie prostym układa jak spi na boku
A ja tylko na plecach umiem zasnąc, rece zakładam na siebie (na brzuch), nogi sobie krzyzuje w kostkach i lulu

Ja spodnie na lato mam dla małego 86, jakies 15 sztuk róznistych kiedys paczke kupiłam za 25 zł z przesyłką, wszystkie jak funfielnówki przykładajac je do obecnych 80 roznica jest od niewielkiej do sporej- jakies 5 cm nawet, zalezy od firmy ale to angielskie ciuszki wiec sie nie sugeruje. Teraz poszukuje krótkich spodenek i kompletów letnich wiosennych ciuszków mam sporo, na kurtke wlasnie czekam

Uciekam, bo mi sie internety wieszają i na załadowanie strony czekam tyle, ze mogłabym przeleciec pieszo do całodobowego. W innym powiecie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:45   #3914
Kija80
Zadomowienie

No, zdążyłam ze skalpelem przed północą
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 23:02   #3915
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny może któraś się spotkała z czymś takim. Zauważyłam że Igor od kilku dni pochyla główkę w bok do ramienia tzn. idzie sobie i w trakcie główkę daje do ramienia w dół i chwilkę tak trzyma (na razie dzisiaj jak zwróciłam na to szczególną uwagę to 2 razy w lewa stronę). Myślałam może że coś z uszkiem ale on nie płacze, nie łapie się za to uszko, jak ja dotykam to nic. Kurcze co to może być? On odkrył po prosu że może tak robić i testuje czy to coś niepokojącego jednak?
Odkrył po prostu taką umiejętność. Moja Ola robi tak już dłuższy czas, a teraz jeszcze składa rączki obie i tak przykłada do ramienia i robi taką małą kokietkę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 01:41   #3916
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Czesc!
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To źle?

Dobra Nawijka i Black wyjaśniły A reszta z Was? Zastąpiłyście czymś? Czy tak dzieciaki śpią i nic im się nie dzieje? Nie wsadzają nigdzie członków, nie tłuką się?

-----------------------------
Szok...
Teraz już oficjalnie Pola ma piątego zęba!
Ale kurde, w szoku jestem. Gdyby mnie nie naszło tak z głupa sprawdzić, to bym dalej w nieświadomości żyła. Dzień, jaki się już nieraz zdarzał przecież, choćby przez złą/senną pogodę, ot taki "nie wiem czego chcę...", i przecież wczorajsza nocka cała przespana od 19 do 6, i dzisiaj drzemka 1,5h... Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy, to że faktycznie od kilku dni częęęsto robiła kupki (czasem to nawet bardziej takie kleksy były) i rzadkie, no ale takie w zasadzie normalne
Ani gorączki, ani jakiegoś zwiększonego ślinotoku; zobaczymy tylko, jaka ta noc będzie
Ale w sumie pewnie to nas uratowało, że sobie jeden ząbek wyszedł, bo jakby więcej szło, to by inna bajka była (jak choćby przy jedynkach, ale i tak nie było bardzo źle!)...

Dałam paracetamol w syropku i boboś śpi od 20

Nie, niech wchodza. Tej marki zuzylam tylko jedna paczke, bo znalazlam lepsze, ale ciesza sie bardzo duza popularnoscia wsrod japonskich mam. Tylko jedno mnie zastanawia: ile kosztowac beda?
kija spoznionego najlepszego!!
mala
neti ale 37,5 to nie goraczka u takiego malca. Zasada dzialania przy goraczce jest taka, ze trzeba poczekac az wzrosnie (u naszych dzieci do 38,5, u starszych do 39) i wtedy zbijac. Chodzi o to, ze wzrost temperatury to naturalna reakcja organizmu, wtedy zaczynaja tworzyc sie i dzialac przeciwciala. Jesli bedziesz zbijac temperature zanim wzrosnie, to ona bedzie nawracac, zeby zwalczac infekcje. Tak samo jest z goraczka po szczepieniu. To odpowiedz organizmu na szczepionke i tez nie powinno sie jej od razu zbijac.
black jak Oliwka? Brawa dla meza. Kiedy zaczyna?
Oliwka przekonala sie do jajek? pomysl: pol jajka, 3 lyzki stolowe rosolu i drobno pokrojone ugotowane warzywa, to wszystko do mikrofalowki lub kapieli wodnej i podgrzewac azbialko sie zetnie. Powstanie taka bardzo puszysta piankaniczym ptasie mleczko, ale nie bedzie smakowac jajkiem

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" Doczekalam sie!!

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-03-20 o 01:04
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 02:56   #3917
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Meneq..dzięki.
Antoś ma właśnie 38,7. Biedny taki gorący jest i wciąż się do mnie tuli.Usnął teraz. k....a jak ja nienawidzę jak dzieci chorują!

---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ----------

Coś w temacie rowerkow chorowalam na te rowerki wieloetapowe, zalicytowalam i wygralam...co prawda z usterką, ale podobno do naprawy, zobaczymy.. http://allegro.pl/show_item.php?item=4060506127
Dobra lecę przytulic się do księcia.. Pa

Stary 2014-03-20, 06:08   #3918
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Aj, muszę Wam chyba więcej narzekać
Pola ma dzisiaj ewidentnie naręczny i mamizmowy dzień, zrzucałam to na karb pogody, ale znalazłam innego winowajcę. Jeszcze się nie przebił, ale już, już idzie - górna 3 bodajże!
Jestem zszokowana wręcz, bo jak opisywałyście, jakie cyry są przy tym, to aż się bałam, a tu proszę Tylko to mnie natchnęło, żeby sprawdzić, że chlebka nie chciała jeść (szok) i juz naprawdę marudna była. No ALE - nie chwalę dnia przed nocą, w sumie ten najgorszy etap przebijania się przed nami Ale na razie jest naprawdę super.
Boże, a myślałam, że moje dziecko do końca życia będzie miało 4 zęby
Ja to myślę tak o swoim, z tym że my mamy całe 2 zęby od grudnia i nic się nie zmienia, objawy są ale zebów brak; mama uważa że nie ma jak sobie "przegryźć" bo mało gryzie.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Rano mialam lekkie zdziwko: D
Kuba od jakiegos czasu sciagal nam kapciuszki. Myslalamze sie nauczyl odpinac zatrzask i poprostu ma z tego frajde.... zakladalam mu wiec dodatkowe skarpetki i tyle. Dzis rano podczas zmiany pampersa dalam do zabawy wyzej wspomnianego kapciocha. Mlody bawil sie, bawil az w pewnym momencie wyjac z tego bucika wkladke i dal mi w prezencie. Wkladka jak wkladka ale odbita na niej stopka wprawia mnie w niemale zdziwienie. Okazalo sie ze kapcie sa juz poprostu za male!!!!!! I takim o to sposobem musze kupic mlodemu nowe kapcioszki, rozm 24
Jak tak dalej pojdzie to mlody wychodzac do przedszkola bedzie zakladal buty ojca swego rodzonego

Wysłane z mojego MID1001
Ohohoho, tylko pozazdrościć przyszłej żonce
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej poczytalam i bede odpisywac jak mlode zasnie pokico chcialam sie pochwalic, ze wlasnie dzisiaj do mnie dzwonil gosciu i na 100% ruszamy z tym projektem biegowym co wam pisalam, ze bede trenerem nie moge sie doczekac!!!!!!! Chociaz pieronsko sie stresuje ale normalnie aaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

meneq czy to oznacza, ze rozpoczynacie staranka i mamy trzymac kciuki za dwie kreseczki?
Ania boski avatar
Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was wyciągnęła już na stałe ochraniacz z łóżeczka?

Pytam, bo chcę zrobić malutkie przemeblowanie w pokoju, a to się wiąże z obróceniem łóżeczka i ochraniacz zasłaniał by wyjście
A nei możesz tego ochraniacza jakoś zawinąć na zewnątrzna tych szczebelkach czy coś. Ja osobiście nie wyobrażam sobie łóżeczk a bez ochraniacza jeszcze długo. Oliwka strasznie wędruje i często ma przytknięta głowę do ochraniacza, bez niego uderzałaby o szczebelki albo ścianki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:25   #3919
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!

nocka nawet nawet, ale za to pobudka o 5.30
spaaaaaaaaaaaaaaaaaac
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Masakra.Ale jakoś szczególnie m,nnie to nie dziwi... Szwagra dziewczyny bratanek urodził sie w lipcu i ma prawie 12kg. Jak ona przyjeżdza do nas i opowiada o Ksawerku to z taką dumą, że ma apetyt i, że wszystko już je. Mił 1,5 miesiąca jak zaczeli mu dodawać kaszki do mleka, zaraz potem podali mu kinderka a teraz to w sumie je już wszystko. Dla mnie to SZOK. I wkurza mnie jak laska coś je i wszystko chce dawać Witusiowi do jedzenia. A jak mówię, że nie to robi qwa minę srającego kota ze zdziwienia, że jak to nie?
omg, sory ale co za idiotka!!!!!!!!
po co to wszystko sie pytam?

Cytat:
Filip boi się piany

myję mu dzisiaj główkę i wzięłam trochę piany na ściankę wanny położyłam, a on takie oczy jakby nigdy wcześniej nie widział; no to mu mówię, że to piana i żeby wziął na rączkę; i jak ta piana zaczęła spływać ze ścianki, to wrzask taki: "Mama, tjana! Tjana!" i mało mi nie wyskoczył z tej wanienki jak go już potem przebierałam na łóżku w piżamkę, to co jakiś czas pokazywał ręką na łazienkę i takim poważnym głosem mi mówił "tjana, tjana"

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" Doczekalam sie!!

ZAZDROSZCZE!!!!!!!!!

Cytat:
Cos Wam powiem, potwierdzam, ze odkąd dziec zacznie sam smigac to wszystko rusza z kopyta Sytuacja z dzis wieczorem, kiedy po porstu myslałam, ze spadne z krzesła: Mama sprezentowała mu pare dni temu swój stary portfel, powycinałam mu z grubszego kartonu "pieniądze" i je tam trzyma, dzis bierze portfel, otwiera, szuka- kasy niet.
Pytam: Bartolu gdzie masz kase? Za co teraz piłke kupisz? Przepusciłes juz wszystko?
Dziec: Oooooooooo? nie
Lezałam i kwiczałam ze smiechu

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

nomen - hej!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 06:38   #3920
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczcie jakie słodziaki - http://zoosafari.com.pl/index.php?pa...wiatka-na-zywo
jedziemy je zobaczyć jak pogoda będzie ładna
Łooo super, sama bym się chętnie wybrała
Cytat:
Dzizas...u nas to tylko słyszę jak dudnią szczebelki! Antonio spi w każdej części łóżka po trochu, swoją drogą kto wymyślił takie małe wymiary łóżeczek dziecięcych...
Ja mam łóżeczko 70x140 i np wczoraj Oli spała w poprzek z nogami wyłożonymi na ochraniacz
Cytat:
a my bez ochraniacza bo mnie denerwował. i jeszcze mam takie łóżeczko nie całe szczebelkowe i nie miałam jak zawiązac
Ja tez mam dwie ścianki zabudowane ale poprzywiązywałam do takich dziurek co sa potrzebne przy zmianie poziomu materaca i jest git.
Cytat:
witam sie wieczornie

Ja sie pytam, ile Wasze dzieci spią? Bo Bartulo mnie rozwala w tym temacie- podobnie jak Fewciowa Blaneczka wykazuje ogromną zywotnosc po minimalnym (jak na mój gust) czasie snu Dla przykładu dzis: pobudka 6,20 w dzien 40 min drzemki, poszeł spac na noc o 20,40 no i w nocy zdarza mu sie jeszcze pobrykac choc na szczęscie juz krócej niz wczesniejsze 3 godziny i nie conocnie
W dzień spoko: 2 drzemki - 40min do 1,5 h, zasypia o 20 bez większych problemów, tylko wstaje z reguły przed 6 , wczoraj np o 5:20.
Cytat:

Mama z takich bardziej niereformowalnych?
No włąśnie niby nie, jak zimno to wychodzi na spacery i ogólnie takie nowoczesne ma podejście, ale co do ubierania w yen kombinezon to nie moge jej przetłumaczyć.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jeden raz pisały, że dziecko upadło i się uderzyło, czy coś. Nie popadajmy w paranoję. Edytowałam tylko dlatego, że w sumie mogło to wyglądać na dużo bardziej przerażającą sytuację, niż było w rzeczywistości.
Nagminne to jest przecież, chociaz swoją drogą nie mogę zrozumieć jak dziecko może z wózka wypaść.
Cytat:
teraz używamy pampersy 4 i dady też 4 i wg mnie, pampersy są większe od dad (przynajmniej ten rozmiar); 3 mi się wydawały na odwrót znowu; nie wiem jak rozmiarowo dady 5 wypadają w porównaniu do 4
Mi się zawsze wydawało że pampersy są większe niż dady.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hje: nie mam ochraniacza przy łóżeczku, odkąd obniżone na ostatni poziom bo nie dało się wiązać. Chwilę myślałam nad takim wysokim, ale szkoda mi było $ bo w sumie drogie te wysokie są bardzo, a też dziecku całą widoczność zabierać..
Ja to mam taki z 4 częsci składający się, łóżeczko jednym bokiem stoi przy ścianie i na ten bok by mi się własnie taki wysoki ochraniacz przydał bo Oliwka z wielką premedytacja wrzuca tam swoje smoczki, i ja muszw wyciągac szufladę i tam wczołgiwac się, bo jak mnie refleks zawodzi to wszytskie tam lądują zanim się oglądnę
Cytat:
Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" Doczekalam sie!!
No to super

U mnie dzisiaj nocka spoko do 3, potem zjadła i chwilę później zaczęły się, jęki płacze, siada, klęka, masakra. W końcu po 4 wzięłam do wózka przełożyłam i ubujałam. Jak wychodziłam do pracy to jeszcze spała.

Dziewczyny poraźdzcie coś bo nie wiem czy iść do lekarza czy coś. Strasznie spokojna mi się ostatnio Oliwka zrobiła, chodzić za bardzo nei chce tylko rączki wyciąga żeby ją nosić, jak ją do wózka kłade to się kładzie,leżey grzeczniutko, na kolanach grzecznei, prawie bez ruchu siedzi,sama nei wiem, lekarz to mnie wyśmieje jak przyjdę i powiem że dziecko się spokojne zrobiło. Czsem sią za uszko łapie ale chyba jej nie boli, bo nie marzudzi, nie płacze w dzień...
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-20, 07:04   #3921
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
u nas dzisiaj pobudka o 6 ale do 7.30 Hania się bawiła w łóżeczku, także nie jest tak źle;p

Cytat:
Czesc!

Cytat:
Meneq..dzięki.
Antoś ma właśnie 38,7. Biedny taki gorący jest i wciąż się do mnie tuli.Usnął teraz. k....a jak ja nienawidzę jak dzieci chorują!

---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ----------

Coś w temacie rowerkow chorowalam na te rowerki wieloetapowe, zalicytowalam i wygralam...co prawda z usterką, ale podobno do naprawy, zobaczymy.. http://allegro.pl/show_item.php?item=4060506127
Dobra lecę przytulic się do księcia.. Pa
fajny ten rowerek
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja mam łóżeczko 70x140 i np wczoraj Oli spała w poprzek z nogami wyłożonymi na ochraniacz

Ja tez mam dwie ścianki zabudowane ale poprzywiązywałam do takich dziurek co sa potrzebne przy zmianie poziomu materaca i jest git.

W dzień spoko: 2 drzemki - 40min do 1,5 h, zasypia o 20 bez większych problemów, tylko wstaje z reguły przed 6 , wczoraj np o 5:20.

No włąśnie niby nie, jak zimno to wychodzi na spacery i ogólnie takie nowoczesne ma podejście, ale co do ubierania w yen kombinezon to nie moge jej przetłumaczyć.

Nagminne to jest przecież, chociaz swoją drogą nie mogę zrozumieć jak dziecko może z wózka wypaść.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Ja to mam taki z 4 częsci składający się, łóżeczko jednym bokiem stoi przy ścianie i na ten bok by mi się własnie taki wysoki ochraniacz przydał bo Oliwka z wielką premedytacja wrzuca tam swoje smoczki, i ja muszw wyciągac szufladę i tam wczołgiwac się, bo jak mnie refleks zawodzi to wszytskie tam lądują zanim się oglądnę

No to super

U mnie dzisiaj nocka spoko do 3, potem zjadła i chwilę później zaczęły się, jęki płacze, siada, klęka, masakra. W końcu po 4 wzięłam do wózka przełożyłam i ubujałam. Jak wychodziłam do pracy to jeszcze spała.

Dziewczyny poraźdzcie coś bo nie wiem czy iść do lekarza czy coś. Strasznie spokojna mi się ostatnio Oliwka zrobiła, chodzić za bardzo nei chce tylko rączki wyciąga żeby ją nosić, jak ją do wózka kłade to się kładzie,leżey grzeczniutko, na kolanach grzecznei, prawie bez ruchu siedzi,sama nei wiem, lekarz to mnie wyśmieje jak przyjdę i powiem że dziecko się spokojne zrobiło. Czsem sią za uszko łapie ale chyba jej nie boli, bo nie marzudzi, nie płacze w dzień...
hmm nie wiem. może taki etap? a bawi się?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-20, 07:18   #3922
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

No to super

Yae spi na materacu wiekszym niz ten, na ktorym my we dwoje z tz. Szacuje, ze Yae ma do dyspozycji 130x190cm. Muslisz, ze sie na nim miesci? Albo spi poza, albo czesciowo u nas. Dziecku zawsze malo bedzie
Stary 2014-03-20, 07:19   #3923
Ifwka
Zakorzenienie

Bawi się normalnie: klocki, książeczki itp, tylko taka wyciszona no zobacze co dalej będzie.

W kąpaniu jest nowa zabawa: z wszystkiego co się da (buteleczki, bongosy, nawt myjka) leje sobie wode po nogach obserwuje, przelewa z buteleczki do buteleczki, no izakręcani i odkręcani: hicior
19.02.2013 - Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 07:19   #3924
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

Dziękuje za Wasze słowa każdej z osobna. Pogubiłam się w tym wszystkim. Oczywiście pogadam z mężem,spróbuje się jakoś zrekompensować ale niestety czasu nie cofnę. Te słowa padły i wiem że go bardzo zabolały... I to co powiedziałam wtedy zrobiłam tylko po to żeby mu w pięty poszło bo wcale tak nie myślę,ale czy on w to uwierzy?
Kobiety też mają czasem dziwne odchyły,porównywalne do tych co mają mężczyźni

Nancy-bo już wtedy Ci nie odpisałam. Nie używałam Cetaphil'u ale kupiłam jeszcze tego samego dnia co pisałaś. Stosuje po każdym umyciu rąk żeby były nawilżone cały czas (nasza woda z kranu bardzo drażni skórę) i póki co nic nowego się nie pojawiło. Zobaczymy na jak długo bo szczerze mówiąc straciłam wszelkie nadzieję że kiedykolwiek się tego pozbęde. W każdym razie Dziękuje Ci za zainteresowanie i pomoc
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:23   #3925
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
super Lady

nie dziwie sie wcale ze jestes oczarowana u mnie Tosia tez ma czasem takie momenty ze sie wzruszam

takie ..

a i moja Tosia z wczoraj

wogole to dzien dobry
kuchnia super! I Tosinka tez

Cytat:
ELLMI....A TERAZ UŻYWACIE 4 PAMPKOW?bo my 4 dad uzywamy i są już ciasnawe..ale dada większa, myślę ze pampki 5 to taka DADA 4,5

jak dla mnie to pampki 5 sa ciut wieksze od dad 4. Jak zalozylam malej to jakiejs wiekszej roznicy nie widzialam. Wydaje mi sie, ze jest wiecej miejsca na kupke.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Rano mialam lekkie zdziwko: D
Kuba od jakiegos czasu sciagal nam kapciuszki. Myslalamze sie nauczyl odpinac zatrzask i poprostu ma z tego frajde.... zakladalam mu wiec dodatkowe skarpetki i tyle. Dzis rano podczas zmiany pampersa dalam do zabawy wyzej wspomnianego kapciocha. Mlody bawil sie, bawil az w pewnym momencie wyjac z tego bucika wkladke i dal mi w prezencie. Wkladka jak wkladka ale odbita na niej stopka wprawia mnie w niemale zdziwienie. Okazalo sie ze kapcie sa juz poprostu za male!!!!!! I takim o to sposobem musze kupic mlodemu nowe kapcioszki, rozm 24
Jak tak dalej pojdzie to mlody wychodzac do przedszkola bedzie zakladal buty ojca swego rodzonego

Wysłane z mojego MID1001
Oj podoba mi sie ten moj zieciu przyszly u nas rozmiar 18 nadal troszke przyduzy

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was wyciągnęła już na stałe ochraniacz z łóżeczka?

Pytam, bo chcę zrobić malutkie przemeblowanie w pokoju, a to się wiąże z obróceniem łóżeczka i ochraniacz zasłaniał by wyjście
ja w ogole nie mialam, nie widzialam potrzeby. Mala nigdy sobie nic nie zrobila.

Cytat:
Jeszcze nie zupelnie. Pewnie po ceremonii slubnej, bo wolelibysmy nie zniszczyc stroju (niestety u mnie mdlosci to bylo non stop rigoletto). No i do Polski jechac chcialam

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Wlasnie wyczytalam, ze na polski rynek maja wejsc japonskie pieluchy...
a czym sie roznia japonskie pieluszki od np pampow?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja pierdziele... juz wiem skad moj tz ma ten glupi tekst i machanie lapa...

Cytat:
on tak strasznie dużo nie kaszle, mnie tylko martwi gorączka i te wymioty...ze to tak na raz...wczoraj był kaszel suchy i wsio(juz bral ten aerius -pierwsza dawkę)..w nocy doszla gorączka..a dziś kaszel mokry i te wymioty..moze gorączka to od zębów, a wymioty od kaszlu...oby na 9 mamy lekarza najwyżej podam ten aerius o 10.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dzięki ELLMI! TO PYTANIE! do dziewczyn używających dad i pampkow...jak jest z rozmiarem 5 w obydwu...takie same, czy jak?

tak jak pisalam wyzej dla mnie pampy 5 to bardzie dady 4 +

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:40   #3926
hope01
Zakorzenienie

Małam pocytowane !
Lecę z pamięci..
Pstryń stópka Kubulencjusza zadziwia co najmniej i widzę że rozdziewiczyłaś cytowanie
Black siostrze mimo że w stanie błogosławionym, to jako doświadczonej matce się baty należą..
Yellow zdrówka
Neti zdrowia dla Antosia
Hje zdjęłam dawno
Sylwietta że też się nabiera na kartonowe pieniążki mój to nawet mimo że ma własny portfel, a nawet 3 to i tak musi być mój i moja kasa
Mała tulam
Misiael ja planuję Dadola w kwietniu do zoo krakowskiego zabrać, bo widzę, że on strasznie prozwierzowy jest
Elllmi powiadasz że tiana podziałała na dziecia? Mój to ją łyżeczką z kubka by jadł jakbym nie pilnowała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:48   #3927
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
kuchnia super! I Tosinka tez

jak dla mnie to pampki 5 sa ciut wieksze od dad 4. Jak zalozylam malej to jakiejs wiekszej roznicy nie widzialam. Wydaje mi sie, ze jest wiecej miejsca na kupke.

Oj podoba mi sie ten moj zieciu przyszly u nas rozmiar 18 nadal troszke przyduzy

ja w ogole nie mialam, nie widzialam potrzeby. Mala nigdy sobie nic nie zrobila.

a czym sie roznia japonskie pieluszki od np pampow?

ja pierdziele... juz wiem skad moj tz ma ten glupi tekst i machanie lapa...

tak jak pisalam wyzej dla mnie pampy 5 to bardzie dady 4 +

My uzywamy pampersow, ale na poczatku japonskich bo lepiej lezaly i byly bardzo miekkie i delikatne. Odkad figura Yae sie zmienila przeszlysmy na pampersy - lepiej leza, sa chlonniejsze i uwaga: umiejetnie kupione najtansze. Pieluszki sa pol na pol zwykle na tasmy i pieluchomajtki. My od sierpnia tylko pieluchomajtek uzywamy
Stary 2014-03-20, 07:51   #3928
Delicjanka
Zakorzenienie

Little, ja poznałam tę piosenkę przed ustnym egzaminem;> koleżanka mi zaczęła śpiewać, następnie pokazała mi teledysk;p brecht mam, bo jakbyś ją zobaczyła w akcji jak to spiewa to byś yebła z brechtu

Jade na uczelnie, niby mam zajęcia do 18;> ale ide tylko na jedne. Nie ma sensu isć sie kompromitować na kolosa;p

za to pójde do fryzjera;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:57   #3929
meneq
Zakorzenienie

ellmi Yae piane zlizuje z siebie przy kazdej kapieli. Przyznaje sie, ze skosztowalam, zeby poznac jej gusta. Coz - mydlowate

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

little maja wskaznik wilgotnosci, dzieki ktoremu wiadomo, kiedy zmienic pieluszke. Nie wiem, czy tez to macie. I chyba musza byc bardzo delikatne, bo nigdy przenigdy pupa nie byla podrazniona
Stary 2014-03-20, 08:02   #3930
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Bawi się normalnie: klocki, książeczki itp, tylko taka wyciszona no zobacze co dalej będzie.

W kąpaniu jest nowa zabawa: z wszystkiego co się da (buteleczki, bongosy, nawt myjka) leje sobie wode po nogach obserwuje, przelewa z buteleczki do buteleczki, no izakręcani i odkręcani: hicior
może się tak wyciszyła?
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Dziękuje za Wasze słowa każdej z osobna. Pogubiłam się w tym wszystkim. Oczywiście pogadam z mężem,spróbuje się jakoś zrekompensować ale niestety czasu nie cofnę. Te słowa padły i wiem że go bardzo zabolały... I to co powiedziałam wtedy zrobiłam tylko po to żeby mu w pięty poszło bo wcale tak nie myślę,ale czy on w to uwierzy?
Kobiety też mają czasem dziwne odchyły,porównywalne do tych co mają mężczyźni

Nancy-bo już wtedy Ci nie odpisałam. Nie używałam Cetaphil'u ale kupiłam jeszcze tego samego dnia co pisałaś. Stosuje po każdym umyciu rąk żeby były nawilżone cały czas (nasza woda z kranu bardzo drażni skórę) i póki co nic nowego się nie pojawiło. Zobaczymy na jak długo bo szczerze mówiąc straciłam wszelkie nadzieję że kiedykolwiek się tego pozbęde. W każdym razie Dziękuje Ci za zainteresowanie i pomoc
uwierzy, uwierzy
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Małam pocytowane !
Lecę z pamięci..
Pstryń stópka Kubulencjusza zadziwia co najmniej i widzę że rozdziewiczyłaś cytowanie
Black siostrze mimo że w stanie błogosławionym, to jako doświadczonej matce się baty należą..
Yellow zdrówka
Neti zdrowia dla Antosia
Hje zdjęłam dawno
Sylwietta że też się nabiera na kartonowe pieniążki mój to nawet mimo że ma własny portfel, a nawet 3 to i tak musi być mój i moja kasa
Mała tulam
Misiael ja planuję Dadola w kwietniu do zoo krakowskiego zabrać, bo widzę, że on strasznie prozwierzowy jest
Elllmi powiadasz że tiana podziałała na dziecia? Mój to ją łyżeczką z kubka by jadł jakbym nie pilnowała
Hania tez kocha zwierzęta
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Little, ja poznałam tę piosenkę przed ustnym egzaminem;> koleżanka mi zaczęła śpiewać, następnie pokazała mi teledysk;p brecht mam, bo jakbyś ją zobaczyła w akcji jak to spiewa to byś yebła z brechtu

Jade na uczelnie, niby mam zajęcia do 18;> ale ide tylko na jedne. Nie ma sensu isć sie kompromitować na kolosa;p

za to pójde do fryzjera;p
co z włosami robisz?
Cytat:
ellmi Yae piane zlizuje z siebie przy kazdej kapieli. Przyznaje sie, ze skosztowalam, zeby poznac jej gusta. Coz - mydlowate

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

little maja wskaznik wilgotnosci, dzieki ktoremu wiadomo, kiedy zmienic pieluszke. Nie wiem, czy tez to macie. I chyba musza byc bardzo delikatne, bo nigdy przenigdy pupa nie byla podrazniona
u nas te białe pampersy premium care mają taki wskaźnik

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości