|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
też zlizywał, dopóki nie zobaczył, że tjana żyje i spełza ze scianek wanienki
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-03-19 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
#3903 |
Zakorzenienie
|
Co do pampków to my mamy Dady 4 ale zaczał przesikiwac, wiec jak skoncze paczke to przechodzimy na piątki, potem juz tylko nocniczek nam zostanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
bokeh, jaki masz rozmiar dla Hani tych szortów w kotwice z HM? bo chcę kupić któreś i sie zastanawiam jaki brać
![]() ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
Ale prosze mi tu porowananie podrzucic ....dad5 i pampkow 5...
![]() Dobra lece spac....w koncu mam kilkanaście cm więcej miejsca na łóżku...muszę to wykorzystać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
ale wiesz co, Lolek mojego brata jest z 12 stycznia i ma dwa zęby do tej pory, także Hania nie jest sama ![]()
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Ellmi: ale Fifek jest rozkoszny <3
![]() Cudny wiek nastał, takie te dzieci fajne ![]() Deli ![]() Hje: nie mam ochraniacza przy łóżeczku, odkąd obniżone na ostatni poziom bo nie dało się wiązać. Chwilę myślałam nad takim wysokim, ale szkoda mi było $ bo w sumie drogie te wysokie są bardzo, a też dziecku całą widoczność zabierać.. Koniec końców nie ma wcale, w niczym to nie przeszkadza, czasem noga lub ręka wystaje, to muszę uważać jak przechodzę obok kładąc się spać.. ale nie budzi się już gdy stuknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
mam 80 i to tak dosc zaciagniete w pasie ona w pasie jest szczupla i jej leca gacie
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-03-19 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się właśnie nie mogę doczekać, jak zacznie więcej mówić, bo takie przemyslenia małych dzieci są genialne
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, wybacz
![]() ![]() Kurcze, Neti jak pacze na wygibasy Antonia to jestem w szoku ![]() ![]() ![]() A ja tylko na plecach umiem zasnąc, rece zakładam na siebie (na brzuch), nogi sobie krzyzuje w kostkach i lulu ![]() Ja spodnie na lato mam dla małego 86, jakies 15 sztuk róznistych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam, bo mi sie internety wieszają i na załadowanie strony czekam tyle, ze mogłabym przeleciec pieszo do całodobowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
No, zdążyłam ze skalpelem przed północą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Czesc!
Cytat:
Nie, niech wchodza. Tej marki zuzylam tylko jedna paczke, bo znalazlam lepsze, ale ciesza sie bardzo duza popularnoscia wsrod japonskich mam. Tylko jedno mnie zastanawia: ile kosztowac beda? kija spoznionego najlepszego!! mala ![]() neti ale 37,5 to nie goraczka u takiego malca. Zasada dzialania przy goraczce jest taka, ze trzeba poczekac az wzrosnie (u naszych dzieci do 38,5, u starszych do 39) i wtedy zbijac. Chodzi o to, ze wzrost temperatury to naturalna reakcja organizmu, wtedy zaczynaja tworzyc sie i dzialac przeciwciala. Jesli bedziesz zbijac temperature zanim wzrosnie, to ona bedzie nawracac, zeby zwalczac infekcje. Tak samo jest z goraczka po szczepieniu. To odpowiedz organizmu na szczepionke i tez nie powinno sie jej od razu zbijac. black jak Oliwka? Brawa dla meza. Kiedy zaczyna? Oliwka przekonala sie do jajek? pomysl: pol jajka, 3 lyzki stolowe rosolu i drobno pokrojone ugotowane warzywa, to wszystko do mikrofalowki lub kapieli wodnej i podgrzewac azbialko sie zetnie. Powstanie taka bardzo puszysta piankaniczym ptasie mleczko, ale nie bedzie smakowac jajkiem ---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" ![]() Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-03-20 o 01:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Meneq..dzięki.
Antoś ma właśnie 38,7. Biedny taki gorący jest i wciąż się do mnie tuli.Usnął teraz. k....a jak ja nienawidzę jak dzieci chorują! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Coś w temacie rowerkow ![]() Dobra lecę przytulic się do księcia.. Pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nei możesz tego ochraniacza jakoś zawinąć na zewnątrzna tych szczebelkach czy coś. Ja osobiście nie wyobrażam sobie łóżeczk a bez ochraniacza jeszcze długo. Oliwka strasznie wędruje i często ma przytknięta głowę do ochraniacza, bez niego uderzałaby o szczebelki albo ścianki.
![]() |
#3919 | ||||
Zakorzenienie
|
hej!
nocka nawet nawet, ale za to pobudka o 5.30 ![]() spaaaaaaaaaaaaaaaaaac ![]() ![]() ![]() Cytat:
po co to wszystko sie pytam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ZAZDROSZCZE!!!!!!!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- nomen - hej!!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No włąśnie niby nie, jak zimno to wychodzi na spacery i ogólnie takie nowoczesne ma podejście, ale co do ubierania w yen kombinezon to nie moge jej przetłumaczyć. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj nocka spoko do 3, potem zjadła i chwilę później zaczęły się, jęki płacze, siada, klęka, masakra. W końcu po 4 wzięłam do wózka przełożyłam i ubujałam. Jak wychodziłam do pracy to jeszcze spała. Dziewczyny poraźdzcie coś bo nie wiem czy iść do lekarza czy coś. Strasznie spokojna mi się ostatnio Oliwka zrobiła, chodzić za bardzo nei chce tylko rączki wyciąga żeby ją nosić, jak ją do wózka kłade to się kładzie,leżey grzeczniutko, na kolanach grzecznei, prawie bez ruchu siedzi,sama nei wiem, lekarz to mnie wyśmieje jak przyjdę i powiem że dziecko się spokojne zrobiło. Czsem sią za uszko łapie ale chyba jej nie boli, bo nie marzudzi, nie płacze w dzień...
![]() |
#3921 | |||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u nas dzisiaj pobudka o 6 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae spi na materacu wiekszym niz ten, na ktorym my we dwoje z tz. Szacuje, ze Yae ma do dyspozycji 130x190cm. Muslisz, ze sie na nim miesci? Albo spi poza, albo czesciowo u nas. Dziecku zawsze malo bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Bawi się normalnie: klocki, książeczki itp, tylko taka wyciszona
![]() W kąpaniu jest nowa zabawa: z wszystkiego co się da (buteleczki, bongosy, nawt myjka) leje sobie wode po nogach obserwuje, przelewa z buteleczki do buteleczki, no izakręcani i odkręcani: hicior ![]()
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Dziękuje za Wasze słowa każdej z osobna. Pogubiłam się w tym wszystkim. Oczywiście pogadam z mężem,spróbuje się jakoś zrekompensować ale niestety czasu nie cofnę. Te słowa padły i wiem że go bardzo zabolały... I to co powiedziałam wtedy zrobiłam tylko po to żeby mu w pięty poszło bo wcale tak nie myślę,ale czy on w to uwierzy? ![]() Kobiety też mają czasem dziwne odchyły,porównywalne do tych co mają mężczyźni ![]() Nancy-bo już wtedy Ci nie odpisałam. Nie używałam Cetaphil'u ale kupiłam jeszcze tego samego dnia co pisałaś. Stosuje po każdym umyciu rąk żeby były nawilżone cały czas (nasza woda z kranu bardzo drażni skórę) i póki co nic nowego się nie pojawiło. Zobaczymy na jak długo bo szczerze mówiąc straciłam wszelkie nadzieję że kiedykolwiek się tego pozbęde. W każdym razie Dziękuje Ci za zainteresowanie i pomoc ![]()
#3925 | |||||||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Małam pocytowane
![]() Lecę z pamięci.. Pstryń stópka Kubulencjusza zadziwia co najmniej ![]() ![]() Black siostrze mimo że w stanie błogosławionym, to jako doświadczonej matce się baty należą.. Yellow zdrówka Neti zdrowia dla Antosia Hje zdjęłam dawno Sylwietta że też się nabiera na kartonowe pieniążki ![]() ![]() Mała tulam ![]() Misiael ja planuję Dadola w kwietniu do zoo krakowskiego zabrać, bo widzę, że on strasznie prozwierzowy jest ![]() Elllmi powiadasz że tiana podziałała na dziecia? Mój to ją łyżeczką z kubka by jadł jakbym nie pilnowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My uzywamy pampersow, ale na poczatku japonskich bo lepiej lezaly i byly bardzo miekkie i delikatne. Odkad figura Yae sie zmienila przeszlysmy na pampersy - lepiej leza, sa chlonniejsze i uwaga: umiejetnie kupione najtansze. Pieluszki sa pol na pol zwykle na tasmy i pieluchomajtki. My od sierpnia tylko pieluchomajtek uzywamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Little, ja poznałam tę piosenkę przed ustnym egzaminem;> koleżanka mi zaczęła śpiewać, następnie pokazała mi teledysk;p brecht mam, bo jakbyś ją zobaczyła w akcji jak to spiewa to byś yebła z brechtu
![]() ![]() ![]() Jade na uczelnie, niby mam zajęcia do 18;> ale ide tylko na jedne. Nie ma sensu isć sie kompromitować na kolosa;p za to pójde do fryzjera;p
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
ellmi Yae piane zlizuje z siebie przy kazdej kapieli. Przyznaje sie, ze skosztowalam, zeby poznac jej gusta. Coz - mydlowate
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- little maja wskaznik wilgotnosci, dzieki ktoremu wiadomo, kiedy zmienic pieluszke. Nie wiem, czy tez to macie. I chyba musza byc bardzo delikatne, bo nigdy przenigdy pupa nie byla podrazniona |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-20 o 08:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.