Panny Młode 2015 cz. 20 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 14:56   #3901
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 20 :)

Mnie tez duzo rzeczy nudzi, dlatego czesto zmieniam cwiczenia. Nie potrafiłabym np. godzine siedzieć tylko na bieżni. Robie rożne cwiczenia po 20/25 minut . A jak mam do tego dobra muzyke to juz w ogole :P. No i z tymi siłowymi- jak pisałam, narazie niewiele tego robie . M chce mi wiecej wprowadzic, ale narazie wole swoje maszyny .

Nie poszłam ani do parku ani na siłownie. Odnalazłam kundelka (strasznie zakurzony swoja droga ), otworzyłam greya (przeczytanego w 91%), poczytalam chwile, stwierdziłam, ze juz niewiele pamietam i.... zaczelam czytać od poczatku. 4% vel 1 rozdział juz za mna :P.... I chyba zaraz jednak pojde do parku i bede tam czytać . A na siłownie pojde razem z M, jak wroci z pracy .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-11, 14:59   #3902
kreciorek85
Zakorzenienie

[QUOTE=kropka_nad_i;468398 99]Kurcze też świetny pomysł! Muszę sobie zapisać sprzedawce A widziałaś jeszcze jakieś inne, podobne pomysły?/QUOTE]

Wiesz co nie szukałam tak jeszcze na poważnie księgi gości ta mi się spodobała bo chyba ktoś na naszym regionalnym wątku to raz wrzucił i mi się spodobało. Ale nie wykluczam że jak kiedyś zacznę przeglądać inne pomysły to coś mnie bardziej urzeknie Ale najprędzej coś w tym stylu bym chciała-nie za duże i zawsze znajdziesz gdzies miejsce żeby to powiesić/postawić. A taką standardową księgę gości to się wrzuci do szuflady i po jakimś czasie zapomi gdzie ona jest

Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:03   #3903
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja to mam nadzieję, że za rok nie będzie deszczowo.
Szykujemy się na kolację. Liczę na miłą niespodziankę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:10   #3904
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Wole siłownie . Nie przepadam za bieganiem, na bieżni tez raczej szybciej chodzę niz biegam.
a nie ma u was siłowni na świeżym powietrzu? W Opolu jest kilka takich mogłabyś 2 w 1 zrobić
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
MASJTERKA!!! NAucz mnie biegać!!!! :P

Dziewczyny.. dzisiaj upał fakt.. i mam nadzieję że za rok takiego nie będzie!!
A po 2.. z tego co ja pamiętam to wrzesień też jest bardzo upalny.. nie raz już były upały stopniowe i pamiętam to bardzo dobrze!! więc Wy wrześniówki nie myślcie sobie że możecie mieć lepiej haha poza tym jeszcze mamy wiosne :P a we wrześniu lato jeszcze!

A ja mam wizazystkę tę samą co Magda :P ale nie mam fryzjerki.. tzn wiem kogo chce.. ale nie byłam u fryzjera od listopada i nie mam kiedy z nią porozmawiać
we wrześniu jakoś inaczej jest odczuwalny ten ciepły dzień przynajmniej ja mam takie wrażenie, że to już "inny" upał, nie męczy mnie aż tak jak ten czerwcowy czy lipcowy. Nawet sierpień jest dla mnie bardziej znośny nie umiem tego wytłumaczyć
Stary 2014-06-11, 15:16   #3905
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
a nie ma u was siłowni na świeżym powietrzu? W Opolu jest kilka takich mogłabyś 2 w 1 zrobić

we wrześniu jakoś inaczej jest odczuwalny ten ciepły dzień przynajmniej ja mam takie wrażenie, że to już "inny" upał, nie męczy mnie aż tak jak ten czerwcowy czy lipcowy. Nawet sierpień jest dla mnie bardziej znośny nie umiem tego wytłumaczyć

Opalać to sie na kocyku czy leżaku trzeba . Ale w sumie akurat w parku jest cos ala siłownia. Niemniej jednak teraz czytam greya, moze zaraz pojde do tego parku, a potem idziemy po prostu na siłownie

Stary 2014-06-11, 15:19   #3906
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ćwiczenia siłowe podkręcają metabolizm na znacznie dłuższy czas niż aeroby, więc są obowiązkowe, gdy chce się schudnąć.
Poza tym: więcej mięśni = większe spalanie nawet w czasie spoczynku.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:19   #3907
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

[QUOTE=kreciorek85;4684029 0]
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Kurcze też świetny pomysł! Muszę sobie zapisać sprzedawce A widziałaś jeszcze jakieś inne, podobne pomysły?/QUOTE]

Wiesz co nie szukałam tak jeszcze na poważnie księgi gości ta mi się spodobała bo chyba ktoś na naszym regionalnym wątku to raz wrzucił i mi się spodobało. Ale nie wykluczam że jak kiedyś zacznę przeglądać inne pomysły to coś mnie bardziej urzeknie Ale najprędzej coś w tym stylu bym chciała-nie za duże i zawsze znajdziesz gdzies miejsce żeby to powiesić/postawić. A taką standardową księgę gości to się wrzuci do szuflady i po jakimś czasie zapomi gdzie ona jest

Tak! Ja też nie chcę takiej tradycyjnej księgi, ale taka tablica, którą mogę gdzieś powiesić z podpisami moich bliskich wydaje mi się fajnym pomysłem!

Ciekawą opcję księgi gości mieli znajomi. A dokładnie rzecz biorąc, to świadkowa zorganizowała za ich plecami. Rozdała każdemu widokówkę z adresem i znaczkiem, i każdy miał wyznaczoną datę kiedy ma wysłać kartkę. Goście mieli tam wypisać życzenia i wysłać w określonym dniu. I tym sposobem Młoda Para dostawała przez cały rok pocztówki od gości z życzeniami! U mnie to nie wypali, bo do końca nie wiemy, gdzie będziemy mieszkać :P A poza tym nie będzie to już niespodzianka

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 15:22   #3908
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby moi rodzice dali rade wrócić do Polski we wrześniu to byłby ślub 19 września :P ale nie.. jedyna możliwość to była połowa czerwca, a ze do tego jest 13 <3 :P
Ale nie wiem.. 3 lata temu wrzesień był straaaaaasznie upalny..i przeżyłam go gorzej niż te wcześniejsze upały :P
Poza tym :P co tam 30 stopni we Włoszech przezyłam 50 stopni nawet! więc 30 to pikuś haha

Babcia do mnie dzwoniła bo nadal sprzeciwia się mojej chęci przetopienia złota które od niej dostałam.. że była w lombardzie i takie zepsute złote- w sensie urwany łańcuszek, pęknięty pieścionek i inne takie.. mogliby sprzedać za 75 zł/g :P więc na 2 obrączki 750 zł.. i robocizna 300 zł to że i tak bym miała tanie obrączki.. co za baba :P

i dowiedziałam się że moi rodzice może mi dadzą swoje obrączki :P bo mój tata to ma obrączkę wrośniętą w palec (aż strach jak kiedyś krew mu przestanie w tym palcu krążyć :|) a jak kupowali obrączki 25 lat temu to musiał uważać żeby jej nie zgubić... Mamie też powoli obrączka wżyna się w palec..
Stary 2014-06-11, 15:22   #3909
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a ja wczoraj trułam K. ze tak daleko do tego slubu i w ogole..ze chcialabym wczesniej i czy mozemy w lutym?? a on ze nie nie nie bo snieg bo nie bede szczesliwa ja ze bedeee!!
i w koncu powiedzialam ze nie to nie
i tak leze i nagle "kwiecien" ! nie bedzie sniegu a prawie pol roku wczesniej... ;D
ale chyba sie nie ogarne w pracy ze slubem na kwiecien.. bo styczen-maj duzo pracuje i ani przymiarki ani fryzkierki ani kwiatki nic...
a jeszcze TAK duzo

Ten Twój Karol to święty chłop jak mu tak marudzisz i wymyślasz, ze chcesz slub już, albo ze za mało romantyczny... Mój to by nie strzymał... Zresztą ja sama bym siebie nie strzymała jakbym miała mu tak "jojceć" o takie rzeczy :P
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:23   #3910
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

A powiedzcie mi, jakie macie pomysły na ozdobienie miejsc państwa młodych na sali? Widziałam, że nasza sala ma ten łuk weselny i nie za bardzo mi się to podoba...Planuję raczej skromne zdobienie sali i boję się, że stół Państwa Młodych będzie wyglądał jak każdy inny...
Stary 2014-06-11, 15:25   #3911
existence
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wczoraj trułam K. ze tak daleko do tego slubu i w ogole..ze chcialabym wczesniej i czy mozemy w lutym?? a on ze nie nie nie bo snieg bo nie bede szczesliwa ja ze bedeee!!
i w koncu powiedzialam ze nie to nie
i tak leze i nagle "kwiecien" ! nie bedzie sniegu a prawie pol roku wczesniej... ;D
ale chyba sie nie ogarne w pracy ze slubem na kwiecien.. bo styczen-maj duzo pracuje i ani przymiarki ani fryzkierki ani kwiatki nic...
a jeszcze TAK duzo
żebyś się nie zdziwiła dobrze pamiętam jak 2 lata temu jajka święciłam "zimą"
Stary 2014-06-11, 15:30   #3912
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, jakie macie pomysły na ozdobienie miejsc państwa młodych na sali? Widziałam, że nasza sala ma ten łuk weselny i nie za bardzo mi się to podoba...Planuję raczej skromne zdobienie sali i boję się, że stół Państwa Młodych będzie wyglądał jak każdy inny...
ja chcę coś takiego tylko z szafirowym i na środku kurtynę świetlną jak na 2 zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1077155_493505684066154_1828928074_o.jpg (108,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1395224_643477722402282_4133346569900268274_n.jpg (64,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-06-11, 15:30   #3913
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Ale wtedy baaardzo padał śnieg 29 marca! :P bo zrobilam wtedy zdjęcie i wstawilam na facebooku bo rodzice sie pytali jaka pogoda na święta w polsce :P więc to zależy w której połowie kwietnia! :P
Stary 2014-06-11, 15:35   #3914
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, też to pamiętam, miałam wtedy urodziny

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Cytat:
ja chcę coś takiego tylko z szafirowym i na środku kurtynę świetlną jak na 2 zdjęciu
u mnie na sali też jest jakos tak mniej więcej - w każdym razie nie da się pomylić, który to nasz stół

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Ale wtedy baaardzo padał śnieg 29 marca! :P bo zrobilam wtedy zdjęcie i wstawilam na facebooku bo rodzice sie pytali jaka pogoda na święta w polsce :P więc to zależy w której połowie kwietnia! :P
jeszcze 4 kwietnia było TYLE śniegu, aż do kostek przynajmniej!

Jestem pewna co do daty, bo mam wtedy urodziny
Stary 2014-06-11, 15:36   #3915
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Hmm, kurtyna świetlna brzmi ok. Chyba też jest coś w tym stylu na naszej sali. Muszę ich dokładnie wypytać, jakie mają propozycje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 15:39   #3916
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, kurtyna świetlna brzmi ok. Chyba też jest coś w tym stylu na naszej sali. Muszę ich dokładnie wypytać, jakie mają propozycje.
jak chcesz tylko skromnie salę urządzić, to możesz ewentualnie poprosić, aby Twój stół miał np. coś takiego jak w załączniku - po prostu będzie bardziej ozdobiony kwiatami i się wyróżniał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (76,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-06-11, 15:43   #3917
joasia-a
Zakorzenienie

Dziewczyny.. ja wiem że to was nie dotyczy w większości.. ale może miałybyście doslownie minutę którą mogłybyście poświęcić na podpisanie petycji
Wystarczy wpisać swoje imię i nazwisko, miejscowość i mail na który przyjdzie link potwierdzający w który trzeba kliknąć wszystko po to żeby zachować 2 (jak to było do tej pory) stanowiska pracy w Instytucie Francuskim w mediatece w Krakowie.. już teraz mediateka jest otwarta tylko 4 godziny dziennie, nie zawsze godziny otwarcia pasują a chcą to jeszcze ograniczyć :
link do petycji, z góry dziękuję
(p.s. nie trzeba nic pisać w komentarzu :P)

Poza tym co myślicie o kupieniu tego złota ? bo widzę że nie wygram z babcią własnego złota w którym i tak nie chodzę i nie zamierzam go zakładać :|
Stary 2014-06-11, 15:48   #3918
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja bym chyba jednak posłuchała babci. Może jej przykro, że chcesz przetopić prezent od niej...
Stary 2014-06-11, 15:52   #3919
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chyba jednak posłuchała babci. Może jej przykro, że chcesz przetopić prezent od niej...
Dokładnie, myślę tak samo.

Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 15:57   #3920
joasia-a
Zakorzenienie

Mi też jest przykro że tak walczy o swoje bo obrączke przynajmniej miałabym całe życie na dłoni ;p a naszyjnika już nie założę ;p bo ja nie lubię takiej biżuterii.. i mnie to nigdy nie kręciło ;p ale skoro tak ostatnio chodzi i załatwia eh.. Jędza z niej (taka sama jak ze mnie) :P
Stary 2014-06-11, 16:00   #3921
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
a mój zawód zderegulowali... -_-

a ja latam egzmainy zdaje a za 2 mce juz kazdy bedzie sobie mógł napisac "biegły XYZ"

faken... no ciekawe co teraz..ciekawe...
dlatego przy szukaniu biura ksiegowego polecam sie zainteresowac czy ktos ma uprawnienia...

ja zlozylam dokumenty o certyfikat ksiegowego, dobra chciaz to...

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
Nee jestem w stanie wszystkiego nadrobić ale parę rzeczy mi się rzuciło w oczy to zacytuje nawet jak stare :P

Świetny pomysł z tymi spinkami - też takie mojemu M. kupie tylko, że muszę poszukać jakichś strażackich...

ja to miałam problem, bo zmieniałam date slubu pod swiadkowa (zamiast ja zapytać, bo przecież wiedziałam, ze jej brat ma w 2015 slub to ja zarezerwowalam a potem zmieniałam :P ale zmiany na przestrzeni 3 dni wiec sie udalo ). Ale stresa przezyłam, jak mi P. dzwoni, że jej facet sie nie zgadza tzn mowi "chcesz to idz, ja nie chce tam sam siedziec".. no i przeciez wiadomo ze tak by nie zrobila ze sama by przyszla.. ale po tygodniu sie wyjasnilo jak na spokojnie z nim pogadala, ze wlasciwie tylko w kosciele bedzie "z boku".. ale co sie stresu najadlam to moje i w biodra poszlo ;p

ja fryzjerek mam 5 do wyboru bo same znajome lub rodzina M. z wizażem musze pomyśleć.. ale mi nigdy takie rzeczy nie były w głowie.. na codzień tusz i kredka i wsio - nawet na impreze... wiec jakos makijaż mi umknal w rzeczach do załatwienia...

A jeszcze byl taki fajny watek o łazienkofobiach i u mnie sie nie dało miec fobii.. ja w Wawie, M. w Kielcach i na 2 godziny to sie nie przyjezdza :P a nawet 2 dni sie nie myc i nie zalatwiac to tak srednio mi sie widzialo...

Jest tu jakaś PM z ok. Kielc? może pomożecie mi w namierzeniu fotografa i video... jakoś dostaję oczopląsu przeszukują internety
Gdzie dokladnie mieszkasz? Jaki masz budzet?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:00   #3922
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak go przetopi to się przynajmniej na coś przyda i nawet będzie używane codziennie i przez długie lata, a tak to leży tylko w pudełku po nic. Wiem jak to jest, bo sama mam mnóstwo takich rzeczy od babci...
Stary 2014-06-11, 16:09   #3923
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Tak, doskonale rozumiem. Ja też raczej nie noszę złota. Starsi ludzie mają dużo swoich fanaberii, ale ja bym akurat tutaj zrobiła babci przyjemność.
Stary 2014-06-11, 16:21   #3924
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

czy ja już mogę znaleźć się w kalendarzu???

nawet wizytówkę mam gotową....

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:29   #3925
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak go przetopi to się przynajmniej na coś przyda i nawet będzie używane codziennie i przez długie lata, a tak to leży tylko w pudełku po nic. Wiem jak to jest, bo sama mam mnóstwo takich rzeczy od babci...
ze tez moja babcia tego nie pojmuje eh eh..
A wcale nie należy do najstarszych babć bo ma dopiero 68 lat ;p ale za czasow jej mlodosci zloto mialo naprawdę ogromną wartość.. pamiętam jak do tej pory wspomina że dziadek, jej mąż, był taki głupi że sprzedał działkę budowlaną za 2 złote pierścionki! ;p
Stary 2014-06-11, 16:32   #3926
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

To moja babcia ma odwrotnie cyfry w wieku: 86. ;P A druga 88.
Stary 2014-06-11, 16:36   #3927
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
To moja babcia ma odwrotnie cyfry w wieku: 86. ;P A druga 88.
no to moja PRAbabcia ma 92 lata :P ale ja mam młodą rodzinę :P tylko ja wszystko psuję późnym, jak na rodzinę, zamążpójściem i dzieci rodzeniem :P
Moja mama ma 46 lat a tata 45 moje tak młodych rodziców mieć nie będą :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 16:36   #3928
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
ze tez moja babcia tego nie pojmuje eh eh..
A wcale nie należy do najstarszych babć bo ma dopiero 68 lat ;p ale za czasow jej mlodosci zloto mialo naprawdę ogromną wartość.. pamiętam jak do tej pory wspomina że dziadek, jej mąż, był taki głupi że sprzedał działkę budowlaną za 2 złote pierścionki! ;p
A jakie są jej argumenty, żebyś nie przetapiała tego? Może powiedz jej, że ma to dla Ciebie dużą wartość sentymentalna, dlatego jest to ważne dla Ciebie aby były częścią najważniejszej części Twojej biżuterii - obrączki w ten sposób będziesz mogła nacieszyć się prezentem od niej na co dzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Stary 2014-06-11, 16:37   #3929
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
czy ja już mogę znaleźć się w kalendarzu???

nawet wizytówkę mam gotową....
Czekaj na Marwari tzn najlepiej napisz jej wiadomość ptywatną
Możesz też nam wstawić już wizytówke i od razu w tej wiadomości wyslac linka do wizytówki
Bo jesteś z nami dużo dłużej niż miesiąc,nie? :P
Stary 2014-06-11, 16:38   #3930
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
no to moja PRAbabcia ma 92 lata :P ale ja mam młodą rodzinę :P tylko ja wszystko psuję późnym, jak na rodzinę, zamążpójściem i dzieci rodzeniem :P
Moja mama ma 46 lat a tata 45 moje tak młodych rodziców mieć nie będą :P
A ile Ty masz lat? Moja babcia też ma 66 lat, rodzice 45 ja 22, ale też nie planuje teraz dzieci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości