III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 13:17   #3901
aa2
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
No to brawo dla małej

Dosyć często tak mam

6 km od tabliczki do tabliczki,bo to dwa inne miasta doliczając jeszcze moje 3km do centrum miasta to na spacer chyba bym się nie porwała z wózkiem Ale samochodem wychodzi 5 min. drogi

Jedziemy dzisiaj na większe zakupy żeby chociaż na 2 tyg. było i skąd ja wiem,że się pożremy w sklepie... ? Nienawidzę z tym człowiekiem jeździć na zakupy,nawet na takie,gdzie kupujemy coś tylko na kolację Ja zawsze 100 razy odłożę coś,zmienię zdanie,muszę pooglądać,pomyśleć co kupić a on wszystko szybko ,byle jak najszybciej wyjść ze sklepu,kupując byle co,nie patrząc na ceny ani nie zastanawiając się czy może wybrać to czy to... Jak on mi już zapowiedział,że szybko uwiniemy się z zakupami,to ja wiem,że będzie mnie ciągnąć po 5 min. do kasy
proponuje zrobić liste, bardzo ułatwia i usprawnia zakupy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:21   #3902
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Na TLC oglądam program o in vitro - polska edycja.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
i po jakim czasie od skurczy co 2 min maluch był na świecie?
Na porodówce bylam o 8 a cora urodziła się chwilę po 12, wieć poród trwa a do tego położne mówiły że poród bardzo ladnie postępuje.

Aa2 też nie interesuje się w jakiej formie malż wrzuca rzeczy do prania bo to on pierze. Jak dba tak ma
I rzeczywiście jak się człowiek mniej cZepia jest spokojniejszy. Dwa dni temu malż myl szklana witrynę i sa niewielkie smugi, które ja bym pucowala. Ale nawet nie mówię mu o tych smugach. CZepiac się nie będę, za to pochwale i potem malż chętniej wykonuje pracę domowe.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dlatego też chyba się zdecydujemy na pasy, albo na inny fotelik z isofixem. Bo koszty są z kosmosu. Niby na bezpieczeństwie miałam nie Oszczędzac tak ustaliliśmy, ale...
Sa jakieś foteliki z przedziału 0-13 montowane z isofixem?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
tez ni eznosze takich buraków
a kobiet w ciazy palacych wcale nie rozumiem, ostatnio nawet mnie zatkało
jak były to bylismy z małym na basenie i jak sie juz zbieralismy to ja wychodze z takiego namiociku chroniacego przed wiatrem/słoncem i stoi baba z córa i cos tam gadamy bo ta córka patrzyła kto siedział w namiocie , ja wychodze i ona do niej popatrz pani z dzidziusiem tak jak ja, ja nei zauwazyłam bo to chyba młoda ciaza i była okryta chusta, no i tak cos zaczełysmy gadac i ona nagle no i korzystam jeszcze póki moge i meza nie ma...no i dostrzegłam peta w jej ręce z autoatu cycki mi opadły i nie miałam ochoty na dalsza konwersacje bo o czym z takim pustakiem gadać...
jak to jeszcze moze? no kretynizm
Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę dziewczyny w ciąży, które pala...

Jeszcze a propos palenia i autobusów... Dla mnie najgorsze co może być to palacz który wsiada do autobusu i w środku wydmuchuje resztę dymu
Na szczęście teraz niezbyt często jeżdze autobusami i raczej się z tym nie spotykam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:23   #3903
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty Asiu

Kurde jak wstaję do toalety czy kuchni to brzuch mi wtedy tak twardnieje, czuję się jak krowa nadęta za przeproszeniem i aż mi oddychać cięężko Miałyście tak?
O też tak miałam, każda zmiana pozycji powodowała u mnie stawianie się brzucha. Najgorzej było rano, wstanie czy nawet przekręcenie sie na drugi bok to była masakra. Zwiększyłam sobie o jedną tabletkę dawkę magnezu, wiecej leże i chyba jest lepiej. Chociaż spać mogę tylko na plecach, bo jak nawet na chwilę położę się na bok to od razu brzuch twardy i boli.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:34   #3904
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
No to brawo dla małej

Dosyć często tak mam

6 km od tabliczki do tabliczki,bo to dwa inne miasta doliczając jeszcze moje 3km do centrum miasta to na spacer chyba bym się nie porwała z wózkiem Ale samochodem wychodzi 5 min. drogi

Jedziemy dzisiaj na większe zakupy żeby chociaż na 2 tyg. było i skąd ja wiem,że się pożremy w sklepie... ? Nienawidzę z tym człowiekiem jeździć na zakupy,nawet na takie,gdzie kupujemy coś tylko na kolację Ja zawsze 100 razy odłożę coś,zmienię zdanie,muszę pooglądać,pomyśleć co kupić a on wszystko szybko ,byle jak najszybciej wyjść ze sklepu,kupując byle co,nie patrząc na ceny ani nie zastanawiając się czy może wybrać to czy to... Jak on mi już zapowiedział,że szybko uwiniemy się z zakupami,to ja wiem,że będzie mnie ciągnąć po 5 min. do kasy
Hehe a myślałam że 6 to masz od drzwi do drzwi. No to zostaje autko lub rower.
A zakupy on line?

Stary 2014-07-10, 13:38   #3905
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to,też planuję Bo i mniej się wyda

Mandragorrka,nie Normalnie. Nie będę już się tak rozleniwiać A zresztą facet niech się weźmie trochę do roboty i podźwiga trochę toreb,bo jeszcze kondycja mu spadnie

Wiecie jeszcze lepszy zapach jest jak wchodzi się do domu kobiety,która 2 miesiące temu urodziła a w domu wali dosłownie petem,bo niczym innym! I to jeszcze jarała całą ciążę i leciały teksty"bo ja pół godziny bez fajki nie wytrzymam" i dobre rady dla mnie"nie rzucaj od razu,bo sobie zaszkodzisz tylko" Póki co nie zaszkodziłam a rzuciłam z dnia na dzień ale wkur... mnie jak ta osoba mi do tej pory dogaduje"Widzisz ja paliłam i mam zdrowe i duże dziecko a Ty sobie odmawiasz,przecież nic się nie stanie". I potrafiła jarać a za chwilę brać dziecko do łóżka i karmić
W tamtej ciąży zapaliłam dzień po zrobieniu testu,czyli to był jakiś 4/ 5 tydzień i to była tylko jedna fajka a Tż mało mi nóg z tyłka nie powyrywał i tak się darł,że aż na dworze było słychać. Ja już nawet tej znajomej nie tłumaczyłam,że nie wolno palić w ciąży,bo nigdy nie dotarło i potrafiła powiedzieć wszystkim,żeby nikt się nie wpierdzielał,bo nic nie będzie z tego. A ja wtedy jeszcze byłam po poronieniu i tak sobie myślałam,że czemu taka baba,która wpadła nie potrafi uszanować swojego dziecka i jara jak smok,ja też wpadłam i wtedy i teraz ale robię to tylko dla dziecka,że nie palę,bo jeśli chodziłoby tylko o mnie to bym paliła ale co to dziecko jest winne... Nie chciałabym potem pluć sobie w twarz,że urodziło się za wcześnie,ma chore serduszko czy płuca. A tak chociaż wiem,że dbam o siebie i jeżeli nie daj Boże dziecku by coś było to z przyczyn losowych a nie przeze mnie.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-10 o 13:39
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:39   #3906
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
O też tak miałam, każda zmiana pozycji powodowała u mnie stawianie się brzucha. Najgorzej było rano, wstanie czy nawet przekręcenie sie na drugi bok to była masakra. Zwiększyłam sobie o jedną tabletkę dawkę magnezu, wiecej leże i chyba jest lepiej. Chociaż spać mogę tylko na plecach, bo jak nawet na chwilę położę się na bok to od razu brzuch twardy i boli.
To przy stawianiu zawsze brzuch boli ?

Ciemna masa jestem w tej kwestii

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:47   #3907
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz nie masz tak?
Ja mam identycznie
Z tym, że mnie nie boli, czuję czasem takie nie przyjemne ciągnięcia jak się przewracam albo wstaję po nocy.

Mój gin mówi, że póki nie ma bólu przy stawianiu macicy i gdy brzuch robi się twardy, nie ma tragedii

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Aisa to super że wsio ok...
My też już po wizycie... Wszystko w porządku. W środę mamy usg 3 trymestru.
Asia z Tatą już lepiej... Mam nadzieję że mówi prawdę i nie pali bo to najważniejsze. Był teraz w sanatorium w De i jest bardzo zadowolony... Przyjechali po Niego, wsadzili w auto i zawieźli, nosili walizki do pokoju i w ogóle inna opieka...
To super

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 13:47   #3908
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam że dostaniesz kosmetyczke ? ja mam już 3 i album dla dziecka

No tak warunki zajefajne - nie ma tego w polsce ?

Co do magnezu zalezy jaki kolor recepty masz
Jak czerwoną to za darmo leki, ja żelazo mam za darmo

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

My też byli u lekarza ale z moim tż
Dostał zastrzyki w te bolace żebra i zastrzyk na alergie.
Ale jak się stresował bo miał sam mówić to szok
Już go widzę na porodowce całego mokrego
Wysepił zwolnienie do środy i zadowolony

A jutro ja wizytuje

A ja mam zielona receptę wiec płace ale tez sie podbudowalam językowo bo gadalam z babka w recepcji i mi szło normalnie a przy mnie były dwie dziewczyny sie ledwo dogadały na migi wiec byłam z siebie dumna no a lekarz Polak i jak kończyłam wizytę to w recepcji tez była juz jego żona Polka

Cytat:
No to brawo dla małej

Dosyć często tak mam

Nic mi nie mów o zakupach z tz...jak ja słyszę "no jeszcze zakupy...ale to moment nie?" to ja dostaje szału! Ja jestem w połowie sklepu a on juz drepcze przy kasie

No ale tak w ogole to ostatnio nie moge narzekać na niego bo sprząta dom i gary i wszystko i najlepsze, ze jak teraz tak to robi cały czas to mowi do mnie "utrzymuj porządek" no kurde teraz widzi co to jest sprzątanie tego samego w kółko i mowi "ej...dopiero wymyłem gary i znowu pełny zlew" takze widzi jak to jest

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:53   #3909
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się jeszcze chce zacząć ukladac plan na cały tydzień jak maly już będzie jadal z nami by kupować tylko to co potrzebne. Chociaż u nas nic nigdy się nie marnuje. Ppdejrzewam że ułatwi mi to życie

Stary 2014-07-10, 13:55   #3910
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
To przy stawianiu zawsze brzuch boli ?

Ciemna masa jestem w tej kwestii

Nie wiem czy zawsze, u mnie akurat tak.

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A teraz nie masz tak?
Ja mam identycznie
Z tym, że mnie nie boli, czuję czasem takie nie przyjemne ciągnięcia jak się przewracam albo wstaję po nocy.

Mój gin mówi, że póki nie ma bólu przy stawianiu macicy i gdy brzuch robi się twardy, nie ma tragedii

To super
No może to trochę źle określiłam, jak brzuch mi stwardnieje i przyłożę rękę to czuję właśnie takie nieprzyjemne ciągnięcie na granicy bólu i wtedy przewrócenie się np. na łóżku boli.
Teraz jest lepiej, czasem twardnieje jak za szybko wstanę albo wykonam jakiś gwałtowny ruch, a wcześniej twardniał za prawie każdym razem jak wstawałam albo siadałam/kładłam się.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:57   #3911
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż to,też planuję Bo i mniej się wyda

Mandragorrka,nie Normalnie. Nie będę już się tak rozleniwiać A zresztą facet niech się weźmie trochę do roboty i podźwiga trochę toreb,bo jeszcze kondycja mu spadnie

Wiecie jeszcze lepszy zapach jest jak wchodzi się do domu kobiety,która 2 miesiące temu urodziła a w domu wali dosłownie petem,bo niczym innym! I to jeszcze jarała całą ciążę i leciały teksty"bo ja pół godziny bez fajki nie wytrzymam" i dobre rady dla mnie"nie rzucaj od razu,bo sobie zaszkodzisz tylko" Póki co nie zaszkodziłam a rzuciłam z dnia na dzień ale wkur... mnie jak ta osoba mi do tej pory dogaduje"Widzisz ja paliłam i mam zdrowe i duże dziecko a Ty sobie odmawiasz,przecież nic się nie stanie". I potrafiła jarać a za chwilę brać dziecko do łóżka i karmić
W tamtej ciąży zapaliłam dzień po zrobieniu testu,czyli to był jakiś 4/ 5 tydzień i to była tylko jedna fajka a Tż mało mi nóg z tyłka nie powyrywał i tak się darł,że aż na dworze było słychać. Ja już nawet tej znajomej nie tłumaczyłam,że nie wolno palić w ciąży,bo nigdy nie dotarło i potrafiła powiedzieć wszystkim,żeby nikt się nie wpierdzielał,bo nic nie będzie z tego. A ja wtedy jeszcze byłam po poronieniu i tak sobie myślałam,że czemu taka baba,która wpadła nie potrafi uszanować swojego dziecka i jara jak smok,ja też wpadłam i wtedy i teraz ale robię to tylko dla dziecka,że nie palę,bo jeśli chodziłoby tylko o mnie to bym paliła ale co to dziecko jest winne... Nie chciałabym potem pluć sobie w twarz,że urodziło się za wcześnie,ma chore serduszko czy płuca. A tak chociaż wiem,że dbam o siebie i jeżeli nie daj Boże dziecku by coś było to z przyczyn losowych a nie przeze mnie.
jestes odpowiedzialna mamusia ))
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:05   #3912
elffirka
Rozeznanie

Moja siostra popalała w ciąży bo nie wolno tak od razu rzucać itd. i tak się teraz zastanawiam czy to nie przez to mój chrześniak ma te problemy ze słuchem i z migdałami. Już jest po jednym zabiegu a czekają Go następne... Ale to już po fakcie... Ja goniłam mojego Małża żeby mi nie smrodził jak pali i po powrocie musiał gume brać bo mi capił...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:05   #3913
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
No może to trochę źle określiłam, jak brzuch mi stwardnieje i przyłożę rękę to czuję właśnie takie nieprzyjemne ciągnięcie na granicy bólu i wtedy przewrócenie się np. na łóżku boli.
Teraz jest lepiej, czasem twardnieje jak za szybko wstanę albo wykonam jakiś gwałtowny ruch, a wcześniej twardniał za prawie każdym razem jak wstawałam albo siadałam/kładłam się.
Ja właśnie mam za kazdym razem

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:06   #3914
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Nic mi nie mów o zakupach z tz...jak ja słyszę "no jeszcze zakupy...ale to moment nie?" to ja dostaje szału! Ja jestem w połowie sklepu a on juz drepcze przy kasie

No ale tak w ogole to ostatnio nie moge narzekać na niego bo sprząta dom i gary i wszystko i najlepsze, ze jak teraz tak to robi cały czas to mowi do mnie "utrzymuj porządek" no kurde teraz widzi co to jest sprzątanie tego samego w kółko i mowi "ej...dopiero wymyłem gary i znowu pełny zlew" takze widzi jak to jest

I aż strach wysłać faceta na zakupy... Mój z pośpiechu na prawdę wyda 80 zł w sklepie,bo pakuje wszystko jak leży a ja za to samo zapłacę 30 zł Dobrze,że chociaż sprząta mój się dopiero uczy sprzątać i mi karze tylko gary myć,bo nie lubi więc ok.. Może chlewu nie będzie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Zgadzam się jeszcze chce zacząć ukladac plan na cały tydzień jak maly już będzie jadal z nami by kupować tylko to co potrzebne. Chociaż u nas nic nigdy się nie marnuje. Ppdejrzewam że ułatwi mi to życie

Zazdroszczę u nas za dużo się marnuje,bo książę w sklepie drze gębę,że on coś będzie jadł a potem to leży,bo jednak nie będzie a ja tego też nie zjem,bo mamy inne gusta smakowe Ale teraz ja stoję nad garami to wybrzydzania nie będzie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
jestes odpowiedzialna mamusia ))
Jak my wszystkie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:40   #3915
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** nic nie zamierzam stosowac do pupy,ewentualnie mąkę ziemniaczaną a jak sie coś będzie działo to dopiero alantan czy sudocrem
aisa84 to juz nie taka malutka
elffirka dobrze ze wszystko ok

dziewczyny ta gąbka w zlewie mokra haha mam to samo najczesciej przytrzaśnięta jeszcze stertą naczyń i zawsze sie pytam jak mam to teraz kuźwa wyjąć????????
tak samo skarpetki w kulce ja nigdy tego nie rozwijam,to już nie moj problem

Jestem dziś do niczego bo oczywiscie slonca brak,robię obiad i ide spac... albo zaraz pojde spac

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-10 o 14:43
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:46   #3916
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na TLC oglądam program o in vitro - polska edycja.

Na porodówce bylam o 8 a cora urodziła się chwilę po 12, wieć poród trwa a do tego położne mówiły że poród bardzo ladnie postępuje.

Aa2 też nie interesuje się w jakiej formie malż wrzuca rzeczy do prania bo to on pierze. Jak dba tak ma
I rzeczywiście jak się człowiek mniej cZepia jest spokojniejszy. Dwa dni temu malż myl szklana witrynę i sa niewielkie smugi, które ja bym pucowala. Ale nawet nie mówię mu o tych smugach. CZepiac się nie będę, za to pochwale i potem malż chętniej wykonuje pracę domowe.

Sa jakieś foteliki z przedziału 0-13 montowane z isofixem?

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę dziewczyny w ciąży, które pala...

Jeszcze a propos palenia i autobusów... Dla mnie najgorsze co może być to palacz który wsiada do autobusu i w środku wydmuchuje resztę dymu
Na szczęście teraz niezbyt często jeżdze autobusami i raczej się z tym nie spotykam.

Będę szukać może coś znajdę chociaż myślę że bardziej realne jest 0-18 a wiadomo ze im mniejsza rozpiętość wagi tym lepiej. Zobaczymy jak juz wszystko inne będzie gotowe zacznę poszukiwania
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:57   #3917
Mo_onika_ika
Rozeznanie

o matulu jak gorąco
Już leżę w swoim łóżeczku Mały dalej się rozpycha, a najgorsze że gmera mi nogami gdzieś ? hmmm jakby po szyjce? Mam dziwne bardzo uczucie jak wstanę to niby gdzieś w środku jakby miało zaraz mi coś polecieć ( uczucie podobne do tego jakby mi się siusiu zachciało ale jednak inne...) i trwa sekundę i przerwa i po chwili znowu. Ale to tylko jak wstanę
I nareszcie obiadek porządny zjem Ziemniaczki, szczypiorek, kiszona kapucha, dorszyk smażony

A wiecie co dorwałam w szpitalnym sklepiku? i zjadłam dzisiaj 2 paczki Poniżej prezentuję
Draże mleczne

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 15:02   #3918
Niestabilna
Wtajemniczenie

Aisa i dobrze ze jestes dumna. Trzeba sie przełamać i ja jestem zdanie lepiej powiedzieć z błędem niz wcale, tak się człowiek szybciej uczy. I spokojnie nie wszystkie czerwone recepty sa za darmo. Czasami trzeba doplacic 5 albo 10 euro zależy jakie leki a czasami na czerwona trzeba 100 %. Ja w ciazy nam tylko na tarczyce leki za darmo a za magnez tez musialam płacić.

Stary 2014-07-10, 15:14   #3919
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę u nas za dużo się marnuje,bo książę w sklepie drze gębę,że on coś będzie jadł a potem to leży,bo jednak nie będzie a ja tego też nie zjem,bo mamy inne gusta smakowe Ale teraz ja stoję nad garami to wybrzydzania nie będzie
Hehe u nas mało co się marnuje głównie przez to że mało co mamy w lodówce jak nakupimy za dużo to potem nie ma kto tego jeść, a ja nie lubię produktów otwartych które leżą ileś tam dni w lodówce. A drugi powód to hmm rozsądek. Bardzo często wieczorem dopada człowieka głód, a częściej ochota na coś. Jak nie mamy nic w lodówce to nie jemy, a jak mamy smakołyki to robimy sobie ucztę. A nie jest zbyt rozsadni wpierdzielac e nocy

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Będę szukać może coś znajdę chociaż myślę że bardziej realne jest 0-18 a wiadomo ze im mniejsza rozpiętość wagi tym lepiej. Zobaczymy jak juz wszystko inne będzie gotowe zacznę poszukiwania
Słyszałam opinię że te fotelika sa za duże dla niemowlaków
Ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie oglądałam tego typu fotelików.

Stary 2014-07-10, 15:58   #3920
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Co tu taka cisza nastała

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-07-10, 16:06   #3921
Aliszcze
Zakorzenienie

temat porządków to u mnie temat rzeka. Mój mąż w sumie sprząta, problem polega na tym, że ma inne standardy odnośnie tego, kiedy jest brudno a kiedy nie, np dla mnie umywalka jest już brudna, dla niego jeszcze nie jak się pokłócimy to posprząta, że mieszkanie lśni, no wiec co jakiś czas mamy awantury w domu, jak małej nie ma w domu lub śpi już dopiero niedawno nauczyłam go, że brudne rzeczy nie wkłada się z powrotem do szafki tylko do kosza z brudami. A najlepsze jest to, że jak w sypialni wieczorem rozbiera się to potrafi swoje ciuchy położyć na półkach regału (gdzie mamy książki). Ostatnio to był dla mnie hit, na jednej półce spodnie, na drugiej koszulka zwinięta, a na trzeciej półce skarpetki (brudne), myślałam, że coś mnie strzeli

co do jedzenia, to od jakiegoś czasu staram się na bieżąco robić zakupy, jak robiliśmy takie duże zakupy to niestety zdarzało się, że jedzenie się marnowało, albo niestety za dużo naraz się jadło ale odkąd kupujemy na bieżąco, a ja zapisuję w excellu nasze wydatki, to jest lepiej, mniej płacimy za zakupy spożywcze. Problem pewnie bedzie, jak wrócę do pracy, bo wygodniej wtedy mi kupować przez internet większe zakupy. Bo po pracy nie uśmiechało mi się nigdy jeszcze robienie jakiś zakupów, zwłaszcza, ze spieszyłam się do dziecka, by moją mamę odciążyć z opieką.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:11   #3922
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Dziewczyny, czy ciśnienie 140/85 to bardzo dużo, miałyście?

Stary 2014-07-10, 16:14   #3923
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

Ja mam często ale lekarz powiedział ze jest ok

Mam neta mam telefon stacjonarny, jest impreza nie mogę w to uwierzyć.

Stary 2014-07-10, 16:15   #3924
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja mam często ale lekarz powiedział ze jest ok

Mam neta mam telefon stacjonarny, jest impreza nie mogę w to uwierzyć.

Tyle masz? Dla mnie to sporo, choć podobno jeszcze ok, za tydzień kontrola.

Stary 2014-07-10, 16:17   #3925
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

w 1 ciąży moja gin mi powiedziała, że do 140 to ciśnienie może być. Jak zacznie być wyższe i to nie jednorazowo, ale kilka pomiarów bedzie powyzej 140 to wtedy trzeba zareagować.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:18   #3926
Mo_onika_ika
Rozeznanie

jak skoczy do 150/90 to do lekarza marsz szybciutko to jest granica gdzie zaczyna się coś dziać. Ja po moich przebojach wcześniejszych mam taką granicę ustaloną z ginem

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-07-10, 16:47   #3927
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
w 1 ciąży moja gin mi powiedziała, że do 140 to ciśnienie może być. Jak zacznie być wyższe i to nie jednorazowo, ale kilka pomiarów bedzie powyzej 140 to wtedy trzeba zareagować.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
jak skoczy do 150/90 to do lekarza marsz szybciutko to jest granica gdzie zaczyna się coś dziać. Ja po moich przebojach wcześniejszych mam taką granicę ustaloną z ginem

Mi położna dziś powiedziała że mam dzwonić jak mnie zacznie głowa boleć.Czyli na razie jest ok☺.Po prostu nigdy nie miałam aż tyle, nawet kupiłam sobie aparat do mierzenia ciśnienia teraz, ale za każdym razem mierzy inaczej 😑

Stary 2014-07-10, 17:13   #3928
Misstic
Wtajemniczenie

Ufff ufff ufff gorąco hehe

Byłam na wizycie wszystko jest ok, serduszko ładnie bije, usg nie miałam, czekamy do 29 lipca na usg 3 trymestru Ciśnienie 108/58 czyli niskie, ale odkąd jestem w ciąży nie mam innego Przytyłam 8kg, a pan doktor bardzo był zadowolony z wyników mojej glukozy Chyba nie mógł uwierzyć, że ktoś taki większy jak ja ma takie ładne wyniki, bo powtarzał kilka razy z zadowoleniem jakie mam fajne wyniki hehe

Wszystko co mielismy załatwić to załatwilismy, sporo się najeździliśmy, ale mam już spokój. Zakupy zrobione, w zusie wszystkiego czego chciałam to się wywiedziałam, od dziadka rzeczy pozabierane i jest git

Teraz mam rozpierdziel totalny w domku, bo wynosimy szafe starą i zaraz będziemy składać komode tą nową co kupiliśmy. Wszystkie rzeczy leżą i czeka mnie mega układanie

Jakby ktoś chciał to od dzisiaj do 20 lipca w Rossmannie (jak macie karte rossne) są na promocji pampersy premium care 78szt. za 43,99zł
Bardzo fajna cena jak za nie Oczywiście rozmiar new born 2-5kg

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 17:53   #3929
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Hipopotam wyszedł z wanny tego mi było trzeba po tym szpitalu
No i się nudze... Skoro mam leżeć to jakaś grę muszę sobie znaleźć chyba bo tak nudno w tv się gapic

Coś miałam pisać i zapomniałam oczywiście... Chyba muszę notes jakiś mieć przy sobie bo niedługo zapomnę ze trzeba wstać siusiu bo o tym ze jeść trzeba to pamiętam non stop

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-07-10, 17:54   #3930
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic gratki za wizyte
co do dobrych wynikow glukozy... zaraz ide do sklepu po cos slodkiego bo mam ochote
Ostatnio przyjechala do mnie przyjaciolka,powiedziala ze wygladam pieknie w ciazy ale tak wielkiego tylka to w zyciu nie mialam- DZIĘKI

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości