III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 10:33   #3871
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.

Ja tak czasem usiądę i zacznę o tym myśleć to naprawdę dużo zwaliło mi się na głowę na czas ciąży. Mam nadzieję, że to nie odbije się bardzo na Julku.

Co do mojego taty to ma guza na płucu (nigdy nie palił, za to moja mama kopci i kopciła jak smok więc może to palenie bierne?) i "coś" na krtani. Pulmonolodzy z rozpoczęciem leczenia czekają na laryngologów a laryngolodzy na pulmonologów. I kółko się zamyka.
No fakt na czas ciąży u wielu z nas się za dużo na głowę zwaliło... Chyba to jakaś próba życiowa...
Najgorsze jest bierne palenie... Czasem podczas badania takie osoby mają gorszy wynik niż osoba paląca paczkę dziennie.. Ci lekarze też niepoważni.. Przecież doskonale wiedzą czym to grozi.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:35   #3872
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Asia,to fakt ja z moją już się nie kłócę ale kiedyś było między nami gorzej... Musiałyśmy obie dojrzeć do tego,bo w sumie moja mama stara nie jest i zawsze mi dobrze doradzi w razie potrzeby i już nie ma takiego stereotypowego myślenia i wie co i jak z dzieckiem robić bez żadnych zabobonów,więc ja od razu powiedziałam,że chcę żeby mi pomogła po porodzie mimo,że mieliśmy zostać z tym sami i nawet Tż się zgodził,bo mówi,że teściówkę ma fajną i może u nas spać ile chce Ja już czuję,że w następnym tygodniu przyjadę z tym,że u mnie się nerki odzywają jak jadę autem A Ty nie czujesz takich dolegliwości?

Na szczęście nie, nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie się tak dzieje, niedobrze.
Mam nadzieję, że moja mama też nie będzie starymi metodami "jechać" podczas pomagania mi z małą, ale raczej nie, bo jak rozmawiamy to ma normalne podejście, takie bardziej nowoczesne, więc luuuuuz

Znowu jestem głodna, cały czas jestem głodna, jeju

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:37   #3873
Latte88
Zakorzenienie

Zaraz nadrobię wszystko ale jestem tak podjarana zamówiłam dwa dni temu taki klimatyzer, wrzuca się di niego kostki lodu w woda i chłodzi powietrze
Dziewczyny to najlepszy zakup ostatnich miesięcy czuje się bosko leci na mnie zimne powietrze i nie drogi interes bo 299 zł
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:41   #3874
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Do szpitala jechałan jak miałam skurcze co 2 minuty ale szpital mam bardzo blisko i chciałam być jak najdłużej w domu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
i po jakim czasie od skurczy co 2 min maluch był na świecie?:P

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

kochana, ja wielu rzeczy nie robiłam przy młodej i młoda przeżyła nie przemywałam dziąsełek, nie przemywałam oczek (pół roku po urodzeniu młodej przypadkiem dowiedziałam się, że niby należy przemywać oczka), przy nosku nie grzebałam. I młoda zdrowa osobiście uważam, że wiele zaleceń jest wyssanych z palca i firmy farmaceutyczne nakręcają sobie klientów, bo wmawiają, że jak chcesz by dziecku było jak najlepiej (a który rodzic tego nie chce) to stosuj to,to i to. Jasne, że jak dziecko cierpi na coś, ma np problemy z oczkami, to co innego.

U mnie też pada, ale fajnie od razu lepiej się oddycha
i takie słowa mnie pocieszają bo czasami to zaczynam wątpic jak to wszystko ogarnąć...

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
zgadzam się jak dla mnie to tez chodzi tylko o kase i tyle,ja nie kupuje zadnej soli fizjologicznej,zadnej wody morskiej,zadnego linomagu i innych rzeczy,jak sie cos bedzie dzialo to do apteki Tz skoczy i tyle.
Co do moich wynikow ja mam ponizej normy juz wg widełek dla kobiet w ciazy...
a czym będziesz smarowała tyłeczek?

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Spicie pewnie albo przynajmniej probojecie spac......
Ja jestem w szpitalu. Zglosilam sie na izbe, bo od poludnia pobolewal mnie brzuch na dole. Nie sadzilam, ze zostane. Baba na ip mega nieprzyjemna, nie mam za bardzo sily na opis jej zachowania. Lekarz zrobil usg i powiedzial: od dawna sie pani tak macica stawia? Wystarczy ze dotkne brzucha. Powiedzial, ze szyjka dluga, ale ....i nie zrozumialam, a jak pozniej pytalam to ta krowa nie udzielila mi info. W kazdym razie zagrozenie porodem przedwczesnym. Moj S przejety, wlasnie przywiozl mi rzeczy. Napisze pewnie jutro. Boje sie troche

dobrze, że pojechałaś trochę Cię poobserwują
a co do ręki to brak słów... zawsze się boję pobrania, teraz chodzę tylko do jednej babki... co umie mi pobrać:P

Cytat:
Od wczoraj jestem szczęśliwą Pani magister! Jaka to jest ulga... Było ciężko zwłaszcza pod koniec czerwca, ale dałam radę!
Teraz będę już do Was regularnie zaglądać.

Ogólnie nasz Julas na ostatniej wizycie w sobotę miał już 1700g, rozwija się bardzo dobrze. Muszę się tylko ciut bardziej pilnować bo przez 3 tygodnie szyjka skróciła mi się o ponad 1 cm a ponadto jest miękka.
pani mgr!!!

to już kawałek maluszka jest

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

Dziś wizyta,dowiem się czy mam przeciwciała w sobie,bo mamy konfikt.We wtorek natomiast jedziemy do kliniki,gdzie będę rodzić,na wieczór informacyjny i zwiedzanie.Widziałam już filmiki,fajnie to wygląda,własna sala z łazienką,tv i internet,łóżko dla mnie i męża,aneks kuchenny z aparatem do kawy i czajnikiem,do tego lodówka.Kameralnie się zapowiada
łał!!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:43   #3875
aa2
Zakorzenienie

dzień dobryyyy

Miminek gratulacje i trzymam kciuki z atate, rak to niestety nic przyjemnego, mój tata miał raka , a taeraz teściowa sie leczy, jest po radioterapi i czekamy teraz bo trzeba chwile odczekać zeby zobaczyc czy sie jeszcze cos nei rozwija...

co do palenia to mój tz rzucił chwile po tym jak zaczeliśmy byc razem i tez było tak ze niby chciał rzucac ale np z olegami na piwku zapali bo do piwka, a ze mna jak wychodził to nei miał takiej potrzeby wiec mu powiedziałam ze albo apli albo w ogóle rzuca i juz-poskutkowało no i tak juz leci jakiś 11 rok jak nei pali

no i chyba jestem jedna z tych co w sumei na męza nei moga narzekac , jasne ze czasem mnei wkurzy ale mało kiedy, jak marudkuje za duzo to wtedy, a tak jest suer (co bym nie zapeszyła ) robi zakupy , sprzątamy razem, jak ja miałam odpoczywac to wszytko sam chciał robic , no i ogólnei jakos nei mam problemu z nim, nawet jak wrzuci skarpety zwiniete w kulke do kosza to powiem wam ze nigdy na to nei zwróciłam uwagi dopiero po waszych wpisach sie zorientowałam ze czasem tak robi, ale mi szkoda czasu na denerwowanie sie o takie rzeczy

Latte a masz linka do tego chłodzącego cuda?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:44   #3876
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Na szczęście nie, nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie się tak dzieje, niedobrze.
Mam nadzieję, że moja mama też nie będzie starymi metodami "jechać" podczas pomagania mi z małą, ale raczej nie, bo jak rozmawiamy to ma normalne podejście, takie bardziej nowoczesne, więc luuuuuz

Znowu jestem głodna, cały czas jestem głodna, jeju
Czytałam,że niby wstrząsy mogą spowodować kolkę I ostatnio za każdym razem jak jadę autem to wychodzę z niego skulona i zdycham do końca dnia,bo tak mnie rwie... Więc jeżdżę tylko w razie potrzeby jak już na prawdę muszę.
Moja ma niektóre metody staroświeckie,że jak to tak dziecku wodę dawać przecież soczki są i są zdrowsze niż woda,bo mają marchewkę albo żeby dziecku słodzić herbatkę koperkową,bo co będzie taką gorzką pić ale na szczęście nie wymyśliłaby gotowania pieluch tudzież przebierania w nie dziecko albo karmienia mlekiem 3,2% a nie mm,bo u mnie w rodzinie to niektóre mają pomysł i karmią takim zwykłym kartonowym mlekiem dzieci,które mają 2-3 miesiące,bo tańsze i zdrowsze

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-10, 10:45   #3877
Ana***
Zakorzenienie

A ja się przymierzam do zakupu laktatora elektronicznego prolactis lovi
Przejrzałam sobie opinie o laktatorach, tu http://www.bangla.babyonline.pl/szukaj.htm
i chyba się zdecyduje.... na ten właśnie: http://www.bangla.babyonline.pl/p36679

Niby cena mała nie jest, ale doszłam do wniosku że nie będę zamawiała ręcznego, bo wtedy pewnie i tak na tym stracę:P bo za jakiś czas będę musiała/chciała kupić elektryczny czy elektroniczny, a może i w stacjonarnym sklepie jak będzie potrzebny na 'już' i przepłacę:P a do tego niepotrzebnie będzie kupiony ręczny.

Tym bardziej, że ten lovi ma możliwość przemiany na ręczny
Stary 2014-07-10, 10:49   #3878
Latte88
Zakorzenienie

Tak wygląda
Asiu powiem Ci, że jest trudno dostępne, mi się udało odkupić bo facet się pomylił bo chciał klimatyzację typową i sprzedał nie używane. Ale są na allegro podobne do tego klimatyzer to się nazywa. Najlepiej na ceno wklepać ja dzięki ceno wpadłam na ten model
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404985929077.jpg (57,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-07-10, 10:51   #3879
Ana***
Zakorzenienie

Co do męża to ja nie bardzo mam się do czego przyczepić... zwłaszcza jeżeli chodzi o dom.
Teraz gdy jestem w ciąży tż praktycznie sprząta wszystko, łazienki bo chemia, odkurza abym się męczyła itp. Przynosi mi tabletki, smaruje kremem brzuszek

Wiadomo że się na siebie złościmy i kłócimy, sprzeczamy ale to o inne rzeczy niż te "domowe":P np. sprawy budowlane na samą myśl mi ciśnienie skacze jak pomyślą o podejściu fachowców do swojej pracy...
Stary 2014-07-10, 10:54   #3880
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Tak wygląda
Asiu powiem Ci, że jest trudno dostępne, mi się udało odkupić bo facet się pomylił bo chciał klimatyzację typową i sprzedał nie używane. Ale są na allegro podobne do tego klimatyzer to się nazywa. Najlepiej na ceno wklepać ja dzięki ceno wpadłam na ten model
no swietne kurde obejrze sobie bo kurcze przy upałach sie przyda
Stary 2014-07-10, 10:55   #3881
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam,że niby wstrząsy mogą spowodować kolkę I ostatnio za każdym razem jak jadę autem to wychodzę z niego skulona i zdycham do końca dnia,bo tak mnie rwie... Więc jeżdżę tylko w razie potrzeby jak już na prawdę muszę.
Moja ma niektóre metody staroświeckie,że jak to tak dziecku wodę dawać przecież soczki są i są zdrowsze niż woda,bo mają marchewkę albo żeby dziecku słodzić herbatkę koperkową,bo co będzie taką gorzką pić ale na szczęście nie wymyśliłaby gotowania pieluch tudzież przebierania w nie dziecko albo karmienia mlekiem 3,2% a nie mm,bo u mnie w rodzinie to niektóre mają pomysł i karmią takim zwykłym kartonowym mlekiem dzieci,które mają 2-3 miesiące,bo tańsze i zdrowsze
Sory, ale dla mnie osoba podająca dziecku mleko z kartonu uht w dodatku to skończony debil. Mam znajomą, która tak karmiła i dziecko wiecznie było w jakichś plamach, chorowite, tragedia.

Dopiero się zacznie rozpieszczanie naszych maluchów przez dziadków

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Tak wygląda
Niezły bajer

Przyszła Pani Magister

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 10:56   #3882
Ana***
Zakorzenienie

A właśnie Latte pytałaś o foteliki. My też się zastanawialiśmy czy nie kupić fotelika cabrio fix i do tego bazę (mamy isofix w aucie), ale koszta bazy mnie przeraziły. Niby możesz ją potem wykorzystać do drugiego fotelika, ale - uwaga... to nie koniec kosztów, bo wtedy ten drugi fotelik pod bazę jest sporo droższy niż ten pod pasy co u nas zadecydowało o tym, że będziemy przypinać pasami.
Stary 2014-07-10, 10:58   #3883
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A właśnie Latte pytałaś o foteliki. My też się zastanawialiśmy czy nie kupić fotelika cabrio fix i do tego bazę (mamy isofix w aucie), ale koszta bazy mnie przeraziły. Niby możesz ją potem wykorzystać do drugiego fotelika, ale - uwaga... to nie koniec kosztów, bo wtedy ten drugi fotelik pod bazę jest sporo droższy niż ten pod pasy co u nas zadecydowało o tym, że będziemy przypinać pasami.
Dlatego też chyba się zdecydujemy na pasy, albo na inny fotelik z isofixem. Bo koszty są z kosmosu. Niby na bezpieczeństwie miałam nie Oszczędzac tak ustaliliśmy, ale...
Stary 2014-07-10, 11:02   #3884
allckarola
Zadomowienie

Czesc dziewczyny ;-) właśnie wróciłam z rowerku. Byłam u teściów jakieś 3 km ode mnie. Teraz idę na działkę zbierać ogórki ;-) a potem obiadek

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:08   #3885
Asia19x
Zakorzenienie

A ja chyba odgrzeję wczorajsze spaghetti, bo trochę zostało, choć nie lubię makaronu z poprzedniego dnia, ale zjem Wyszło wczoraj zaskakująco pyszne

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 11:11   #3886
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!!

Od wczoraj jestem szczęśliwą Pani magister! Jaka to jest ulga... Było ciężko zwłaszcza pod koniec czerwca, ale dałam radę!
Teraz będę już do Was regularnie zaglądać.

Ogólnie nasz Julas na ostatniej wizycie w sobotę miał już 1700g, rozwija się bardzo dobrze. Muszę się tylko ciut bardziej pilnować bo przez 3 tygodnie szyjka skróciła mi się o ponad 1 cm a ponadto jest miękka.

Wózek już mamy (zdecydowałam się na Roan Maritę) i na tym w sumie kończy się moja wyprawka...

Teraz biorę się za urządzanie mieszkania bo w ostatnim tygodniu lipca zaczynamy remont
gratulacje tytułu i duzgo bobaska

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Dzień dobry☺
Fajnie że Argentyna utarła nosa Holendrom 😆
A co do palenia, ja też ostatnio się kłócę z tż, ale on zaczyna mi palić w salonie kiedy ja siedzę tam razem z nim, a bo to mecz, bo deszcz pada....i wymówki że ja kiedyś też paliłam, że krzyczę i ciągle mam pretensje. Noż chol....jasna, brak słów, zawsze uważałam że jest odpowiedzialny ale to co robi ostatnio jest niedopomyślenia. Czym bliżej porodu tym gorzej.Ale ja nie zamierzam opuszczać.

moj tz tez pali ale nigdy w domu, zawsez wychodzi na balkon lub na podworko a co najlepsze facet ma 31 lat i chowa sie przed swoimi rodzicami z cygarem

Cytat:
Ja mam jedną u mnie zawsze działa,bo wyobraź sobie,że taka butelka po piwie leży u nas w mieszkaniu już od tamtego tygodnia Wydrzeć się raz a porządnie i przez cały dzień od rana do wieczora wynosi wszystko po sobie aż miło. Nawet przedwczoraj po moim marudzeniu posprzątał całą chatę na błysk i zaczął szanować swoją pracę i wynosi(ł) wszystko po sobie Ale ile trzeba się namarudzić,nakrzyczeć,nag rozić to inna sprawa...

No i co się czepiasz"przecież czysto jest" masakra niektórzy faceci są niereformowalni

Mój rzucał z Desmoxanem ale co z tego jak chodził w pracy z kolegą zapalić i przy nim nie palił a zdarzył się dzień,że zapalił i tak zostało... Znowu... I już były tabletki,e-papieros i nic nie pomogło... Ja już się nie udzielam,bo to nie na moje nerwy zawsze mówię,że jak padnie na raka to go nawet w szpitalu nie odwiedzę :P

Ojj nie znoszę jak ktoś w łazience jara Nawet jakby okno było to by mi to przeszkadzało... Sama paliłam ale nienawidziłam palić w pokoju,w kuchni czy łazience mimo,że mój ojciec pali w całym domu. Ja zawsze wolałam iść na podwórko,z psem albo do kotłowni naszej Mnie niestety dalej ciągnie do palenia i przez to wiem,że ciężko mi będzie nie wrócić do tego po porodzie i karmieniu

Kiedyś zobaczyłam identyczny obrazek to się rozpłakałam w szpitalu i na sygnale wieźli mi jedzenie,bo myślałam,że umrę z głodu,bo od rana na czczo byłam...

5 kartonów dopiero spakowanych a ja już mam cały pokój zagracony... I jeszcze tyle do pakowania... I książki,i kilka pierdół kuchennych,pościel,ręczni ki i kilka jeszcze ubrań...
Jeszcze mi smutno,bo mama mi wypaliła tekstem"Jezu Misia co ja bez Ciebie będę tu robić" i już mi się płakać chce i nie chce mi się stąd wyprowadzać
oj ja tez mam superowy kontakt z rodzicami a z mama szczegolnie i jak sie wyprowadzalam z domu po slubie to bylam masakra ryk i te sprawy nawet jak do nich przyjezdzalam to odjezdzajac to zawsze w rykn teraz juz jest lepiej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:18   #3887
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego też chyba się zdecydujemy na pasy, albo na inny fotelik z isofixem. Bo koszty są z kosmosu. Niby na bezpieczeństwie miałam nie Oszczędzac tak ustaliliśmy, ale...
My też tak mówiliśmy, ale fotelik myślę że dobry wybraliśmy maxi cosi city. Z bazą jest bezpieczniejszy niż z pasami?
Stary 2014-07-10, 11:26   #3888
elffirka
Rozeznanie

Etusia mój Małż też bardzo długo krył się z papierosami przed rodzicami aż w końcu jest Ojciec wypalił po co łazisz na ten mróz i tak wiemy że palisz więc pal w kuchni a nie marzniesz... Hehe... Ale już rzucił wiec się nie musi kryć...
Miminek bardzo Ci współczuję choroby Taty niestety moja Mama nie przeżyła raka żołądka bo już było za późno. W październiku się źle poczuła i leczyli ją na początku na kręgosłup a w styczniu już Jej nie było, a ja miałam tylko 14 lat więc nic nie mogłam zrobić... Także myślę że czas jest ważny ale wiem że jak osoba dowiaduje się o raku to na początku Jej wszystko jedno, dopiero po jakimś czasie staje do walki więc życzę Ci z całego serducha, żeby Twój Tato zwalczył wszystko... Mój też ostatnio otarł się o śmierć bo przeszedł dwa zawały jeden po drugim, nie wiadomo było czy przeżyje i to wszystko zwaliło mi się w ciąży, najpierw miałam plamienia, później ostre zapalenie nerek, do tego z osłabienia odezwało się serducho ponownie, potem Tato, Jego choroba i problemy finansowe itd... Ale mój Synek jest dzielny i trzyma formę jak narazie...
Dobra uciekam na wizytę do Ginka... Trzymać kciukasy Mamuśki...
A Latte też z chęcią bym kupiła taki klimatyzater ale za dużo wydatków... Za to w sypialnie mam wiatrak przy suficie i daje radę...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:30   #3889
Asia19x
Zakorzenienie

Co do palenia, mnie okropnie wkurza jak gdzieś czekam na przystanku to stoi jakiś głąb i pełno ludzi, a on nawet nie odejdzie na bok, nie wspominając, że jak jeszcze dojeżdżałam do szkoły i było widać mój brzuszek to często bywało, że ktoś stał z fają i nawet nie odszedł Chamstwo okropne.
A widok kobiety palącej w ciąży jest dla mnie czymś nie do przyjęcia. Ja rozumiem, ze to nałóg, ale nigdy w ciąży

Mój tato palił kiedyś i rzucił na tic tacach W całym domu musiały być owocowe tic taci Ale silna wola i tak to podstawa.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Etusia mój Małż też bardzo długo krył się z papierosami przed rodzicami aż w końcu jest Ojciec wypalił po co łazisz na ten mróz i tak wiemy że palisz więc pal w kuchni a nie marzniesz... Hehe... Ale już rzucił wiec się nie musi kryć...
Miminek bardzo Ci współczuję choroby Taty niestety moja Mama nie przeżyła raka żołądka bo już było za późno. W październiku się źle poczuła i leczyli ją na początku na kręgosłup a w styczniu już Jej nie było, a ja miałam tylko 14 lat więc nic nie mogłam zrobić... Także myślę że czas jest ważny ale wiem że jak osoba dowiaduje się o raku to na początku Jej wszystko jedno, dopiero po jakimś czasie staje do walki więc życzę Ci z całego serducha, żeby Twój Tato zwalczył wszystko... Mój też ostatnio otarł się o śmierć bo przeszedł dwa zawały jeden po drugim, nie wiadomo było czy przeżyje i to wszystko zwaliło mi się w ciąży, najpierw miałam plamienia, później ostre zapalenie nerek, do tego z osłabienia odezwało się serducho ponownie, potem Tato, Jego choroba i problemy finansowe itd... Ale mój Synek jest dzielny i trzyma formę jak narazie...
Dobra uciekam na wizytę do Ginka... Trzymać kciukasy Mamuśki...
A Latte też z chęcią bym kupiła taki klimatyzater ale za dużo wydatków... Za to w sypialnie mam wiatrak przy suficie i daje radę...

Cudna i silna babeczka z Ciebie
Straszne jest stracić mamę w tym wieku, nie wyobrażam sobie jak musiało się to odbić na Tobie. A jak tato się czuje teraz?

Chyba nie da się przejść ciąży bezstresowo, u mnie też od początku jakieś rewelacje, ale musimy być dzielne

Ale żem pojadła Małej smakowało, bo ćwiczy karate znowu

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 11:32   #3890
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Co do palenia, mnie okropnie wkurza jak gdzieś czekam na przystanku to stoi jakiś głąb i pełno ludzi, a on nawet nie odejdzie na bok, nie wspominając, że jak jeszcze dojeżdżałam do szkoły i było widać mój brzuszek to często bywało, że ktoś stał z fają i nawet nie odszedł Chamstwo okropne.
A widok kobiety palącej w ciąży jest dla mnie czymś nie do przyjęcia. Ja rozumiem, ze to nałóg, ale nigdy w ciąży
tez ni eznosze takich buraków
a kobiet w ciazy palacych wcale nie rozumiem, ostatnio nawet mnie zatkało
jak były to bylismy z małym na basenie i jak sie juz zbieralismy to ja wychodze z takiego namiociku chroniacego przed wiatrem/słoncem i stoi baba z córa i cos tam gadamy bo ta córka patrzyła kto siedział w namiocie , ja wychodze i ona do niej popatrz pani z dzidziusiem tak jak ja, ja nei zauwazyłam bo to chyba młoda ciaza i była okryta chusta, no i tak cos zaczełysmy gadac i ona nagle no i korzystam jeszcze póki moge i meza nie ma...no i dostrzegłam peta w jej ręce z autoatu cycki mi opadły i nie miałam ochoty na dalsza konwersacje bo o czym z takim pustakiem gadać...
jak to jeszcze moze? no kretynizm
Stary 2014-07-10, 11:45   #3891
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
tez ni eznosze takich buraków
a kobiet w ciazy palacych wcale nie rozumiem, ostatnio nawet mnie zatkało
jak były to bylismy z małym na basenie i jak sie juz zbieralismy to ja wychodze z takiego namiociku chroniacego przed wiatrem/słoncem i stoi baba z córa i cos tam gadamy bo ta córka patrzyła kto siedział w namiocie , ja wychodze i ona do niej popatrz pani z dzidziusiem tak jak ja, ja nei zauwazyłam bo to chyba młoda ciaza i była okryta chusta, no i tak cos zaczełysmy gadac i ona nagle no i korzystam jeszcze póki moge i meza nie ma...no i dostrzegłam peta w jej ręce z autoatu cycki mi opadły i nie miałam ochoty na dalsza konwersacje bo o czym z takim pustakiem gadać...
jak to jeszcze moze? no kretynizm
Żal
Brak słów. Brak

Ale się dzisiaj nudzę, nawet książek mi się czytać nie chce, taka leniwa się zrobiłam

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 11:48   #3892
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Sory, ale dla mnie osoba podająca dziecku mleko z kartonu uht w dodatku to skończony debil. Mam znajomą, która tak karmiła i dziecko wiecznie było w jakichś plamach, chorowite, tragedia.

Dopiero się zacznie rozpieszczanie naszych maluchów przez dziadków
Noo i to jeszcze był u mnie przypadek,że dziecko miało alergię(na mleko) i mamusia była mądrzejsza i potrafiła powiedzieć,że to nie alergia a dzieciak spuchnięty jak balon...
U mnie wiem,że będzie rozpieszczanie ale przez mojego ojca Bo on sknerus był zawsze i mi czy siostrze jak miał dać dychę "na lody" to ręce mu się trzęsły ale dla siostry synka to kupuje wszystko co najlepsze,najdroższe i nawet może jeździć raz w tygodniu do nich i tak musi mu coś kupić,bo mówi,że do dziecka nie wypada iść z pustymi rękami moja mama to raczej słodycze kupi czy ciuszki w lumpkach a on wszystko drogie,nowe i na dzień dziecka kupił małemu 4 auta takie duże Więc u mnie będzie to samo Cieszy się,bo w końcu w rodzinie 2 chłopaków się pojawiło a nie same baby

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

oj ja tez mam superowy kontakt z rodzicami a z mama szczegolnie i jak sie wyprowadzalam z domu po slubie to bylam masakra ryk i te sprawy nawet jak do nich przyjezdzalam to odjezdzajac to zawsze w rykn teraz juz jest lepiej
Boję się,że u mnie będzie to samo

Tż w pracy zrobił wolne jutro dla wszystkich pyta czy się wprowadzam ja mówię,że tak a on,że wolne robi w takim razie to ogarniemy wszystko sobie,na badania mnie zawiezie. Aż się zdziwiłam :P
I jedziemy dzisiaj na zakupki to może w końcu zaciągnę go do komisu dziecięcego i się zorientujemy jak tam cenowo z wózkami,bo mają same w super stanie i firmówki

Stary 2014-07-10, 12:32   #3893
201610121609
Konto usunięte

Dziewczyny ja juz po wizycie malutka przytyła od ostatniej wizyty (2tyg) 500gram identycznie jak ja wazy teraz 1950 a jutro zaczynamy 33tydz...nie widac juz było buzki wiec cieszę sie, ze byłam dwa tyg temu w Pl i sie pokazała wtedy

Wrażenia po lekarzu w De...całkiem inne niz w Pl w Pl dużo płaciłam za lekarza i gabinet chyba miał w środku fajniejszy ale cała reszta tutaj to raj tzn jest inaczej najpierw zrobili mi ctg na wyyygodnym fotelu (prawie zasnęłam ), pózniej pobrali krew i zdziwieni jak powiedziałam, ze jadłam bo to podobno nie szkodzi no i w wc kubeczki na mocz i okienko w ktore sie go wstawia a oni odbierają z drugiej strony no i mocz oddany tez po jedzeniu do tego prezenty...próbki bubchen i mała buteleczka Avent a poza tym duuuzo gazet,ulotek, albumów tylko USG dokładniejsze miałam w Pl...no ale płaciłam za nie 350zl to moze dlatego

A no i dał mi receptę na magnez chociaż szyjka długa, twarda i zamknięta a skurcze żadne nie występują...no nie wiem...ale wykupie i bede brała...
A wlasnie dziewczyny z De...ciekawa jestem czy płace za ten magnez czy nie bo podobno niektóre leki sa darmowe w De? Nie znam sie

Ok...nadrabiam co napisałyście

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 12:39   #3894
Asia19x
Zakorzenienie

Gratuluję wizyty Asiu

Kurde jak wstaję do toalety czy kuchni to brzuch mi wtedy tak twardnieje, czuję się jak krowa nadęta za przeproszeniem i aż mi oddychać cięężko Miałyście tak?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 12:40   #3895
nmartyna
Zadomowienie

Nadrobilam Was ale zacytuje pozniej z komputera;-)
Malz ustawil dzisiaj lozeczko w sypialni, troche sie denerwowal bo trzeba bylo nasze lozko rozkrecic i przestawic, ale juz wszystko stoi tak jak powinno materacyk,klin, podklad pod przescieradlo i wypelnienie poscieli przyszlo tak wiec juz naprawde drobiazgi zostaly do zakupienia

Teraz sprzatamy na strychu...

A czy ktoras wie co dzieje sie z Denaris??? Dawno jej nie bylo chyba...

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:43   #3896
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja juz po wizycie malutka przytyła od ostatniej wizyty (2tyg) 500gram identycznie jak ja wazy teraz 1950 a jutro zaczynamy 33tydz...nie widac juz było buzki wiec cieszę sie, ze byłam dwa tyg temu w Pl i sie pokazała wtedy

Wrażenia po lekarzu w De...całkiem inne niz w Pl w Pl dużo płaciłam za lekarza i gabinet chyba miał w środku fajniejszy ale cała reszta tutaj to raj tzn jest inaczej najpierw zrobili mi ctg na wyyygodnym fotelu (prawie zasnęłam ), pózniej pobrali krew i zdziwieni jak powiedziałam, ze jadłam bo to podobno nie szkodzi no i w wc kubeczki na mocz i okienko w ktore sie go wstawia a oni odbierają z drugiej strony no i mocz oddany tez po jedzeniu do tego prezenty...próbki bubchen i mała buteleczka Avent a poza tym duuuzo gazet,ulotek, albumów tylko USG dokładniejsze miałam w Pl...no ale płaciłam za nie 350zl to moze dlatego

A no i dał mi receptę na magnez chociaż szyjka długa, twarda i zamknięta a skurcze żadne nie występują...no nie wiem...ale wykupie i bede brała...
A wlasnie dziewczyny z De...ciekawa jestem czy płace za ten magnez czy nie bo podobno niektóre leki sa darmowe w De? Nie znam sie

A nie mówiłam że dostaniesz kosmetyczke ? ja mam już 3 i album dla dziecka

No tak warunki zajefajne - nie ma tego w polsce ?

Co do magnezu zalezy jaki kolor recepty masz
Jak czerwoną to za darmo leki, ja żelazo mam za darmo

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

My też byli u lekarza ale z moim tż
Dostał zastrzyki w te bolace żebra i zastrzyk na alergie.
Ale jak się stresował bo miał sam mówić to szok
Już go widzę na porodowce całego mokrego
Wysepił zwolnienie do środy i zadowolony

A jutro ja wizytuje

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:46   #3897
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tam nie chodzi o dom tylko o mamę Mimo,że będzie nas dzielić tylko 6 km ale jednak lubię z nią przebywać i wiem,że ona tak samo,szczególnie jak ma problemy to ma we mnie oparcie...
I tak idziemy na swoje-wynajmowane
Mecia fajnie będzie na swoim. 6 km to nie dużo. Samochodem chwilka, a na tyle niewielko odległość że spokojnie można pojechać rowerem albo zrobić sobie spacer z dzieckien.
No i na szczęście sa telefony

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:15   #3898
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
No to brawo dla małej
Cytat:

Kurde jak wstaję do toalety czy kuchni to brzuch mi wtedy tak twardnieje, czuję się jak krowa nadęta za przeproszeniem i aż mi oddychać cięężko Miałyście tak?
Dosyć często tak mam
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mecia fajnie będzie na swoim. 6 km to nie dużo. Samochodem chwilka, a na tyle niewielko odległość że spokojnie można pojechać rowerem albo zrobić sobie spacer z dzieckien.
No i na szczęście sa telefony

6 km od tabliczki do tabliczki,bo to dwa inne miasta doliczając jeszcze moje 3km do centrum miasta to na spacer chyba bym się nie porwała z wózkiem Ale samochodem wychodzi 5 min. drogi

Jedziemy dzisiaj na większe zakupy żeby chociaż na 2 tyg. było i skąd ja wiem,że się pożremy w sklepie... ? Nienawidzę z tym człowiekiem jeździć na zakupy,nawet na takie,gdzie kupujemy coś tylko na kolację Ja zawsze 100 razy odłożę coś,zmienię zdanie,muszę pooglądać,pomyśleć co kupić a on wszystko szybko ,byle jak najszybciej wyjść ze sklepu,kupując byle co,nie patrząc na ceny ani nie zastanawiając się czy może wybrać to czy to... Jak on mi już zapowiedział,że szybko uwiniemy się z zakupami,to ja wiem,że będzie mnie ciągnąć po 5 min. do kasy

Stary 2014-07-10, 13:15   #3899
elffirka
Rozeznanie

Aisa to super że wsio ok...
My też już po wizycie... Wszystko w porządku. W środę mamy usg 3 trymestru.
Asia z Tatą już lepiej... Mam nadzieję że mówi prawdę i nie pali bo to najważniejsze. Był teraz w sanatorium w De i jest bardzo zadowolony... Przyjechali po Niego, wsadzili w auto i zawieźli, nosili walizki do pokoju i w ogóle inna opieka...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:17   #3900
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

super ze wszystko w porzadku

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości