|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Najgorsze jest bierne palenie... Czasem podczas badania takie osoby mają gorszy wynik niż osoba paląca paczkę dziennie.. Ci lekarze też niepoważni.. Przecież doskonale wiedzą czym to grozi.
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Na szczęście nie, nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie się tak dzieje, niedobrze. Mam nadzieję, że moja mama też nie będzie starymi metodami "jechać" podczas pomagania mi z małą, ale raczej nie, bo jak rozmawiamy to ma normalne podejście, takie bardziej nowoczesne, więc luuuuuz ![]() Znowu jestem głodna, cały czas jestem głodna, jeju ![]()
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię wszystko ale jestem tak podjarana
![]() Dziewczyny to najlepszy zakup ostatnich miesięcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że pojechałaś trochę Cię poobserwują ![]() a co do ręki to brak słów... zawsze się boję pobrania, teraz chodzę tylko do jednej babki... co umie mi pobrać:P Cytat:
![]() to już kawałek maluszka jest ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
dzień dobryyyy
Miminek gratulacje ![]() co do palenia to mój tz rzucił chwile po tym jak zaczeliśmy byc razem i tez było tak ze niby chciał rzucac ale np z olegami na piwku zapali bo do piwka, a ze mna jak wychodził to nei miał takiej potrzeby wiec mu powiedziałam ze albo apli albo w ogóle rzuca i juz-poskutkowało ![]() ![]() no i chyba jestem jedna z tych co w sumei na męza nei moga narzekac , jasne ze czasem mnei wkurzy ale mało kiedy, jak marudkuje za duzo to wtedy, a tak jest suer (co bym nie zapeszyła ![]() ![]() Latte a masz linka do tego chłodzącego cuda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma niektóre metody staroświeckie,że jak to tak dziecku wodę dawać przecież soczki są i są zdrowsze niż woda,bo mają marchewkę ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
A ja się przymierzam do zakupu laktatora elektronicznego prolactis lovi
![]() Przejrzałam sobie opinie o laktatorach, tu http://www.bangla.babyonline.pl/szukaj.htm i chyba się zdecyduje.... na ten właśnie: http://www.bangla.babyonline.pl/p36679 Niby cena mała nie jest, ale doszłam do wniosku że nie będę zamawiała ręcznego, bo wtedy pewnie i tak na tym stracę:P bo za jakiś czas będę musiała/chciała kupić elektryczny czy elektroniczny, a może i w stacjonarnym sklepie jak będzie potrzebny na 'już' i przepłacę:P a do tego niepotrzebnie będzie kupiony ręczny. Tym bardziej, że ten lovi ma możliwość przemiany na ręczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Tak wygląda
![]() Asiu powiem Ci, że jest trudno dostępne, mi się udało odkupić bo facet się pomylił bo chciał klimatyzację typową i sprzedał nie używane. Ale są na allegro podobne do tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Co do męża to ja nie bardzo mam się do czego przyczepić... zwłaszcza jeżeli chodzi o dom.
Teraz gdy jestem w ciąży tż praktycznie sprząta wszystko, łazienki bo chemia, odkurza abym się męczyła itp. Przynosi mi tabletki, smaruje kremem brzuszek ![]() Wiadomo że się na siebie złościmy i kłócimy, sprzeczamy ale to o inne rzeczy niż te "domowe":P np. sprawy budowlane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero się zacznie rozpieszczanie naszych maluchów przez dziadków ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
A właśnie Latte pytałaś o foteliki. My też się zastanawialiśmy czy nie kupić fotelika cabrio fix i do tego bazę (mamy isofix w aucie), ale koszta bazy mnie przeraziły. Niby możesz ją potem wykorzystać do drugiego fotelika, ale - uwaga... to nie koniec kosztów, bo wtedy ten drugi fotelik pod bazę jest sporo droższy niż ten pod pasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ;-) właśnie wróciłam z rowerku. Byłam u teściów jakieś 3 km ode mnie. Teraz idę na działkę zbierać ogórki ;-) a potem obiadek
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba odgrzeję wczorajsze spaghetti, bo trochę zostało, choć nie lubię makaronu z poprzedniego dnia, ale zjem
![]() ![]()
#3886 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
My też tak mówiliśmy, ale fotelik myślę że dobry wybraliśmy maxi cosi city. Z bazą jest bezpieczniejszy niż z pasami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Rozeznanie
|
Etusia mój Małż też bardzo długo krył się z papierosami przed rodzicami aż w końcu jest Ojciec wypalił po co łazisz na ten mróz i tak wiemy że palisz więc pal w kuchni a nie marzniesz... Hehe... Ale już rzucił wiec się nie musi kryć...
Miminek bardzo Ci współczuję choroby Taty niestety moja Mama nie przeżyła raka żołądka bo już było za późno. W październiku się źle poczuła i leczyli ją na początku na kręgosłup a w styczniu już Jej nie było, a ja miałam tylko 14 lat więc nic nie mogłam zrobić... Także myślę że czas jest ważny ale wiem że jak osoba dowiaduje się o raku to na początku Jej wszystko jedno, dopiero po jakimś czasie staje do walki więc życzę Ci z całego serducha, żeby Twój Tato zwalczył wszystko... Mój też ostatnio otarł się o śmierć bo przeszedł dwa zawały jeden po drugim, nie wiadomo było czy przeżyje i to wszystko zwaliło mi się w ciąży, najpierw miałam plamienia, później ostre zapalenie nerek, do tego z osłabienia odezwało się serducho ponownie, potem Tato, Jego choroba i problemy finansowe itd... Ale mój Synek jest dzielny i trzyma formę jak narazie... Dobra uciekam na wizytę do Ginka... Trzymać kciukasy Mamuśki... A Latte też z chęcią bym kupiła taki klimatyzater ale za dużo wydatków... Za to w sypialnie mam wiatrak przy suficie i daje radę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Co do palenia, mnie okropnie wkurza jak gdzieś czekam na przystanku to stoi jakiś głąb i pełno ludzi, a on nawet nie odejdzie na bok, nie wspominając, że jak jeszcze dojeżdżałam do szkoły i było widać mój brzuszek to często bywało, że ktoś stał z fają i nawet nie odszedł
![]() A widok kobiety palącej w ciąży jest dla mnie czymś nie do przyjęcia. Ja rozumiem, ze to nałóg, ale nigdy w ciąży ![]() Mój tato palił kiedyś i rzucił na tic tacach ![]() ![]() Cytat:
Cudna i silna babeczka z Ciebie ![]() Straszne jest stracić mamę w tym wieku, nie wyobrażam sobie jak musiało się to odbić na Tobie. A jak tato się czuje teraz? ![]() Chyba nie da się przejść ciąży bezstresowo, u mnie też od początku jakieś rewelacje, ale musimy być dzielne ![]() Ale żem pojadła ![]() ![]()
Włosomaniaczka z kilkuletnim stażem ![]() 09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat ![]() Przyszła Pani Magister ![]() Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-10 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kobiet w ciazy palacych wcale nie rozumiem, ostatnio nawet mnie zatkało jak były to bylismy z małym na basenie i jak sie juz zbieralismy to ja wychodze z takiego namiociku chroniacego przed wiatrem/słoncem i stoi baba z córa i cos tam gadamy bo ta córka patrzyła kto siedział w namiocie , ja wychodze i ona do niej popatrz pani z dzidziusiem tak jak ja, ja nei zauwazyłam bo to chyba młoda ciaza i była okryta chusta, no i tak cos zaczełysmy gadac i ona nagle no i korzystam jeszcze póki moge i meza nie ma...no i dostrzegłam peta w jej ręce z autoatu cycki mi opadły i nie miałam ochoty na dalsza konwersacje bo o czym z takim pustakiem gadać... jak to jeszcze moze? no kretynizm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brak słów. Brak ![]() Ale się dzisiaj nudzę, nawet książek mi się czytać nie chce, taka leniwa się zrobiłam ![]()
![]() |
#3892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wiem,że będzie rozpieszczanie ale przez mojego ojca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tż w pracy zrobił wolne jutro dla wszystkich ![]() I jedziemy dzisiaj na zakupki to może w końcu zaciągnę go do komisu dziecięcego i się zorientujemy jak tam cenowo z wózkami,bo mają same w super stanie i firmówki ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja juz po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wrażenia po lekarzu w De...całkiem inne niz w Pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A no i dał mi receptę na magnez chociaż szyjka długa, twarda i zamknięta a skurcze żadne nie występują...no nie wiem...ale wykupie i bede brała... A wlasnie dziewczyny z De...ciekawa jestem czy płace za ten magnez czy nie bo podobno niektóre leki sa darmowe w De? Nie znam sie ![]() Ok...nadrabiam co napisałyście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyty Asiu
![]() Kurde jak wstaję do toalety czy kuchni to brzuch mi wtedy tak twardnieje, czuję się jak krowa nadęta za przeproszeniem i aż mi oddychać cięężko ![]()
#3895 |
Zadomowienie
|
Nadrobilam Was ale zacytuje pozniej z komputera;-)
Malz ustawil dzisiaj lozeczko w sypialni, troche sie denerwowal bo trzeba bylo nasze lozko rozkrecic i przestawic, ale juz wszystko stoi tak jak powinno ![]() ![]() Teraz sprzatamy na strychu... A czy ktoras wie co dzieje sie z Denaris??? Dawno jej nie bylo chyba... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No tak warunki zajefajne - nie ma tego w polsce ? ![]() Co do magnezu zalezy jaki kolor recepty masz ![]() Jak czerwoną to za darmo leki, ja żelazo mam za darmo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- My też byli u lekarza ale z moim tż ![]() Dostał zastrzyki w te bolace żebra i zastrzyk na alergie. Ale jak się stresował bo miał sam mówić to szok ![]() Już go widzę na porodowce całego mokrego ![]() Wysepił zwolnienie do środy i zadowolony ![]() A jutro ja wizytuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na szczęście sa telefony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedziemy dzisiaj na większe zakupy żeby chociaż na 2 tyg. było i skąd ja wiem,że się pożremy w sklepie... ? Nienawidzę z tym człowiekiem jeździć na zakupy,nawet na takie,gdzie kupujemy coś tylko na kolację ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
Aisa to super że wsio ok...
My też już po wizycie... Wszystko w porządku. W środę mamy usg 3 trymestru. Asia z Tatą już lepiej... Mam nadzieję że mówi prawdę i nie pali bo to najważniejsze. Był teraz w sanatorium w De i jest bardzo zadowolony... Przyjechali po Niego, wsadzili w auto i zawieźli, nosili walizki do pokoju i w ogóle inna opieka... |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.