![]() |
#3901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Też jestem za połączeniem tych dwóch wątków. Jeszcze jest skończyłam studia i jestem bezrobotna. To też by można było połaczyć.
Co do depresji to to można zostawić, bo tam się z reguły wszyscy wyżalają. ![]()
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
gorzka prawda
![]() ![]() Strasznie Ci zazdroszcze bo mi obrona niestety zle sie kojarzy a raczej czas po niej bo po powrocie z urlopu wzietego na obrone dostalam informacje ze nie moga mi umowy przedluzyc - nie bylam juz studentka :/. ----- Stala bywalczynia watkow nie jestem (choc czesto czytuje ale mniej sie wypowiadam ![]() titina czyzbys byla z Warszawy? ![]()
Nie pisze polskich literek - prosze nie ![]() ![]() Edytowane przez KOCI Czas edycji: 2010-06-19 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem za polaczeniem tych watkow. W kazdym sie wyzalami, podajemy przepisy, jak dostac prace itd. Przydalby sie jeszcze jakis plotkowy..... o kinie, ksiazkach i innych duperelach ;-)
Gorzka, rozmowe mam we wtorek dopiero, przecie nie w weekend ![]() Dziewczyny, dzwigalam dzisiaj wory z cementem, piachem, klejem, jakies farby i plytki i mam po prostu dosc!!!!! Razem chyba przytargalam z 250 kg na 2 pietro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3907 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Mnie tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Warszwianki powiedzcie jak w W-wie ze znalezieniem pracy??? mieszkam wLublinie ale czasami zastanawiam się czy nie przenieśc sie wlasnie tam. Jednak obawiam sie ze w W-wie maja wieksze wymagania, a ja średnio np. z językiem- daawno nie mialam kontaktu. obecnie mam prace, ale zastanawiam sie nad wyjazdem..
![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z niewielkiego miasta z woj. pomorskiego. Rok czasu szukam pracy. Niedawno podjęłam decyzję o wyjeździe do Warszawy i prawdopodobnie za miesiąc będę zdobywać stolicę ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Teraz masz ciekawy staż, więc nie ma co się oglądać za siebie ![]()
![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Widzisz Gorzka, rosnie Ci konkurencja jak grzyby po deszczu ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Już miałam iść na miasto szukać butów ślubnych, ale w końcu się przemogłam i weszlam na portal z pracą. A tam ogłoszenie dla mnie: dla absolwenta oś, firma z Gliwic ale dziwne że jej nie znalazłam nigdy. Zabieram się do LM i CV. Ciekawe czy mnie zaproszą na rozmowę.
Wiecie co, na razie się żegnam z Wami, spędzam tu za dużo czasu zamiast działać. Dołuje mnie samo pisanie tutaj o swoich niepowodzeniach, pisanie że znów lipa, że się nie udało. Od dziś będę tu pisać rzadko, a przynajmniej o rzeczach pozytywnych czyli jak mnie zaproszą na rozmowę, albo jak dostanę pracę. Także trzymajcie się, pa pa!
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Eeeeee, Ariena, szkoda! No ale powiem szczerze, ze niektore wypowiedzi tutaj sa dolujace, wiec zamiast byc grupa wsparcia to sie wzajemnie umartwiamy - choc mam nadzieje, ze ja mniej niz ogół - jesli tak samo, to tez musze zniknac hehe. Powodzenia, pisz list i cv i mam nadzieje, ze choc tym razem Ci sie uda.
Do mnie dzisiaj baba dzwonila z firmy rekrutacyjnej, czy bym nie chciala zalapac sie do projektu miedzynarodowego dot. nawigacji satelitarnych???????????? ?? w języku obcym, moim drugim. Praca od konca czerwca w moim miescie. Niezbyt entuzjastycznie sie do tego tematu nastawilam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
ARIENA trzymam kciuki po raz kolejny
![]() ![]() a ja dziś znalazłam ogłoszenie że szukają referenta ds. ochrony środowiska, niby nie dla mnie bo ja nie ta branża ale wymagania dziwnie niskie- wykształcenie średnie (nie pisze jakie) i zero innych wymagań typu znajomośc ustaw czy coś? określona jako praca biurowa i tylko tyle, niestety nie mam danych prqcodawcy bo za pośrednictwem UP a w urzędzie się dowiedziałam że to oferta w ramach robót publicznych no i teraz nie wiem co z tym dalej zrobic bo nie wiem co to roboty publiczne, jakie jest wynagrodzenie itd.? wiem tylko że pracodawcy starostwo zwraca częśc kosztów zatrudnienia i płaconych składek, aa no i w sumie nie wiem czy się łapę na roboty publiczne? (jestem zarejestrowana 2 lata, mam 26lat) jeśli ktoś wie coś więcej nt. robót publicznych to niech coś tu napisze tak łopatologicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Aaa w dupę...nigdzie nie pojechalam po żadne buty.
![]() Chyba nici z tego mojego malego udzielania się na forum. ![]() Będę Was czytać, ale szkoda mi czasu na pisanie długaśnych postów i naprawdę będę się ograniczać bo mi wizaz zajmuje nieraz 2 godziny. ![]() Mabi tez znalazlam to ogłoszenie, ale to jest z powiatu łódzkiego i tam piszą że skierowanie z UP tamtego trzeba mieć. Szkoda że u mnie w UP nie ma takich ogłoszeń nigdy.
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
Dziękuje (chociaż już po świętowaniu)
![]() Teraz masz ciekawy staż, więc nie ma co się oglądać za siebie ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------- ![]() ![]() Co do stazu to powiem Ci ze bywa roznie w zaleznosci od dzialu ale jedno sie sprawdzilo - masa praca ![]() Po cichutku sobie marze ze mnie zostawia bo jak narazie zbieram same pochwaly. Gorzka to kiedy widzimy sie na jakims konkursie w Wawie? ![]()
Nie pisze polskich literek - prosze nie ![]() ![]() Edytowane przez KOCI Czas edycji: 2010-06-21 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Ariena, wiedzialam
![]() Mnie wizaz ostatatnio zajmuje 5h dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam cynk z laboratorium (jak już pisałam, bratanek mojej sąsiadki jest kierownikiem laboratorium, więc różne informacja dostaję pokątnie, bez wiedzy prezesa ![]() Mam więc plan taki, żeby pod koniec lipca, zgodnie z tym co mówił prezes, spytać jak sie sprawy mają, z tym, że napiszę maila i poinformuję w nim, że piszę a nie dzwonię, ponieważ jestem chwilowo w Anglii, przy czym zaznaczę, że praca u niego w firmie jest dla mnie priorytetem więc jak tylko będe potrzebna to nie zadnych przeszkdo w powrocie. Co Wy byscie napisały?
![]() |
![]() |
#3919 | ||
Zadomowienie
|
mabi84 - Kwalifikujesz się na roboty publiczne, bo jesteś osobą w szczególnej sytuacji na rynku pracy - czyli w twoim przypadku osobą długotrwale bezrobotną. Roboty publiczne moga trwać do 12 miesięcy i dotyczą problematyki ochrony środowiska, kultury, oświaty, kultury fizycznej i turystyki, opieki zdrowotnej, bezrobocia oraz pomocy społecznej.Wynagrodzenie to chyba najniższa krajowa (nie jestem w 100% pewna).
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Oj rośnie rośnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() Zgadamy się ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
dziewczeta mozę któraś z was była na szkoleniu?
bo ja mam na : perfekcyjny sprzedawca, w sumie zawsze coś ale jedno co mnie dołuje to to ze trwa on miesiać i tak szczerze to przeraża mnie to ze będe musiała zapłacić za dojazdy..w dwie strony do 11 zł... :/ Nie wiecie moze czy UP mi moze za to zwrócić koszta?? ![]() a w ogóle to jutro o 12stej mam rozmowe w sprawie stażu w sklepie jubilerskim i trochę się boje.. o co moga pytać, i jak mam sie ubrać itp. Ciagle szukam tej pracy i szukam i nic.. ![]() ![]() a jeszcze niedawno myślałam ze dostane staż w sklepie z artykułami AGD, bo znajomy babci jest właścicielem..i jechałam do Niego na rozmowie , niby miał mi staż załatwić i cisza... ![]() Dawno mnie tu nie było.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3921 |
Konto usunięte
|
Ja od dzisiaj jestem dyplomowaną ekonomistką
![]() Właśnie siedzę i płodzę listy motywacyjne, jutro trzeba porozwozić i porozsyłać i liczyć, że ktoś się odezwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam modelką na kursie fryzjerskim zorganizowanym przez UP. Namęczyłam się - 5 godzin mnie trzymali - farbowanie, balejaż i cięcie. Ale za to teraz mam ładną fryzurkę i mogę szukać pracy pięknie ostrzyżona
![]()
![]() |
#3923 |
Zadomowienie
|
kamisha jeżeli organizatorem kursu jest UP to także zwrócą ci za dojazdy
danaeee84 ![]() titina, a nie bałaś się dać na sobie eksperymentować ![]()
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten kurs już masz pewny, czy dopiero się starasz?
![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak tak jutro mam rozmowie w sprawie stazu, a ten kurs zaczyna się 28. Tak mam już pewny ![]() aczkolwiek tak szczerze to bym wolała dostać ten staż bardziej by mnie to rajcowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Gorzka, bo nie cierpie gadac w moim drugim jezyku, nie mam takiej plynnosci jak w angielskim, choc i tak moj english kuleje. Poza tym baba taka mega niekonretna, nic mi nie potrafila powiedziec... dlatego na razie sie do niej nie odzywam, licze na jutrzejsza rozmowe - mam nadzieje, ze nie okaze sie to jakas kicha totalna!!!
Titina, takie zmiany sa super !!! U mojego fryzjera czasem sa organizowane takie wlasnie pokazy, szkolenia, testowanie nowych farb i technologii, a ze trudno sie dostac, to ja mu podsylam wszystkie kolezanki - sama sie boje, nie lubie duzych zmian na glowie, poza tym hoduje wlosy od 3 lat ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
gorzka prawda staz mam do konca pazdziernika.
Titina podziwiam ja bym sie bala. Podbijaj swiat teraz z piekna fryzurka ![]() Danaeee84 ![]() ![]()
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Jutro mam rozmowę w firmie z mojej branży i nic więcej nie napiszę.
![]()
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
O Ty, myslisz, ze Cie wygryziemy???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.