|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
Ja dziś dopakowałam resztki prezentów czuję już święta...Nie mogę się zmobilizować do niczego i na zmianę mam doła i chwilowe zrywy... Zastanawiam się, czy nie przejść na South Beach, bo jak mam konkretną listę co mogę, czego nie, napisane przez kogoś, to jakoś mi łatwiej tego przestrzegać...
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
![]() Mi też brakuje tej mobilizacji, konkurencji, oczekiwania na ważenie. Teraz to wage raczej się omija, a nie podaje wyniki ![]() U mnie waga bez zmian przez ten tydzień, co mnie lekko rozczarowało. Dziś już byliśmy na siłowni Najpierw z mamą po choinkę pojechaliśmy więc poszłam za ciosem i zapytałam czy zostaną z dziećmi jeszcze godzinę i się udałoW ogóle mam plan, bo chcę w wakacje super wyglądać i mam zamiar ćwiczyć na siłowni przez cały czas, ale że wszystko psuję przez żarcie, to od stycznia chcę też wykupić dietę, albo tam na siłowni albo u dietetyczki. Jak sobie pomyślałam jakie bym mogla mieć ciało gdybym porządnie jadła... Chcę to osiągnąć, choćby niewiem co. A teraz obiadek i ubieramy choinkę |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
no Tamlin u Ciebie odżywianie+siłka pewnie dadzą ogromne efekty
mi te święta nie po drodze bo jakoś trzymanie diety dobrze mi teraz idzie. |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Pati nie u Tamlin a u każdego
![]() Tamlin super, że masz powera. Możemy we dwie podawać wagę/wymiary ale to chyba ja się raczej zdołuję zamiast zmotywować
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko najgorzej z jedzeniem, bo ja lubię dobrze zjeść
Cytat:
![]() Co do podawania wagi, to jakoś nie mam ochoty kiedy większość się z tym chowa Choinka nadal nie ubrana, stoi obok i pachnie Musieliśmy lampki dokupić bo kot poprzegryzał, to i na bombki się skusiłam. Ale ceny... Kupiliśmy 6 bombek i poszło 60zł Ale piękne są, więc to najważniejsze.Marta te w Kaufie z imionami to plastikowe badziewie. Migające wieśniackie kulki. Nie zauważyłam wtedy tej klapki na baterie i mini żaróweczek. Za to w Kaufie kupiłam piękną patelnię, taką na wypasie, granitową Ambitiona
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin jak Ty tak ćwiczysz jak jesteś w czarnej dupie to nie wiem co jest u szczytu sił.
Jezu jak ja nienawidzę moich sąsiadów ![]() ![]() W ogóle to są ludzie, którzy hałasują do 3 w nocy, pralka wiruje o północy, w dzień dzieci piszczą i biegają. Ostatnio o 21.50 włączyli wiertarkę to sąsiad co ma małe dziecko poszedł i ich op..dolił. A na tygodniu któregoś dnia włączyli odkurzacz o 2.30 w nocy Także żeby nie zrobić krzywdy im ani sobie idziemy zaraz na spacer Piękne słońce
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję sąsiadów.
Co do naszych to muszę się pochwalić swoim szczęściem, wyprowadzili się Świnko o siłę mi chodziło w trzymaniu się. A u mnie jest dupa. Ćwiczę, fakt, ale cała reszta leży i kwiczy. W domu nie pamiętam kiedy ćwiczyłam, z miesiąc na pewno nie. Nie chce mi się. Dlatego też na tą siłownię się zapisałam, bo jak zapłaciłam to będę chodzić. No i spodobało mi się na szczęście
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny jestem w czarnej d....ze swietami. nic nie mam jeszcze a pracuje do środy włacznie. mialam w weekend porobic cos ale przyszła kolezanka, potem ubieralismy choinke a wczoraj pieklam ciasta bo dziewczynki maja dzis klasowe Wigilie. nie wiem, jako ze siedzimy sami w domu to nawet nie mam weny z drugiej strony chce by dzieci mialy te swieta i odczuly je mimo wszystko. wczoraj ozdabialysmy znow pierniki, pomarańcze goździkami...takie cos moge robic, ale gotowanie tak wyszlo, ze dla wszystkich zrobiłam a na nasza choinke nie ![]() smutno mi, bo ... znów z J.sie psuje. Miał wczoraj urodziny i ani tort, ani kwiaty ani sto lat nie mialo znaczenia, bo przecież sie nie bzyknęłam z nim stary schemat. jak jest sex to jest i czułosc nastepnego dnia i dobra atmosfera a jak sexu nie ma to sie nie odezwie caly dzien. dzis tez tylko sie rano mijalismy bez słowa strasznie mnie to boli, bo ida swieta i naprawde nie mamy nikogo tylko siebie...nie pociagne tego, tej atmosfery sama. nie moge byc i ojcem i matką dla dzieci i stworzyc swiat mimo nafochanego J.HaGie nie pamietam bysmy cokolwiek dostali przeciwbólowego i bym cokolwiek w domu podawała. nie, to podobno na dzieciach sie goi raz dwa i dzieci nie narzekaja pozniej na bol. chyba ze dop po zabiegu.
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że za jakieś 2 dni ogarniemy sprzątanie na tyle żeby odpalić kompa i poczytać co się na świecie dzieje. Na razie tylko tel.
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Marta nie przejmuj się, zrobisz tyle ile dasz radę. Ja robię na ostatnią chwilę, żeby było wszystko na świeżo. Dasz radę ![]() Co do J to jedyne co mi przychodzi do głowy to szczerze z nim o tym pogadać. Powiedzieć że źle się czujesz z tym, że jest niemiły po tym jak nie masz ochoty na seks. Bo kurde, co on ma 15 lat? Może jak mu powiesz wprost że Cię to rani to mu się zrobi głupio? Lecę bo muszę pojechać jeszcze w kilka miejsc a o 16 mam pociąg do domu.
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam mu. odpowiada, że jest tylko facetem.
La'mbria w waszym wypadku najlepiej byloby sie do kogoś "wbić", ale nie macie do kogo, zeby dzieciaka nie ciagnac pol polski pociagiem. poza tym on nie powinien raczej. i jaka diagnoza? świnko lubisz powroty do domu odkad z mamą lepiej?
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
A od kiedy to bycie tylko facetem oznacza nieposiadanie mózgu?!
![]() Lubię. Poza tym, teraz to mama chodzi do psychologa i ojciec na grupę aa więc w ogóle jest lepiej
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze
A Ty jestes człowiekiem i nie zawsze masz ochotę. Niech sobie lalke sprawi, jak nie liczy się z Twoimi uczuciami i potrzebami.Ja mam posprzątane, ale nic nie ugotowane. Miałam plan jutro zakupy dokończyć i cos zacząć, ale Mati zaczął kaszlec, więc pójdziemy do lekarza i nie wiadomo czy nie skończe z nim w domu. A wtedy zakupy odpadają a tym samym gotowanie bo nie będzie z czego
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!!!!
No pewnie że wracam! Chyba,że mnie tu nie chcecie.... Laski ja też w ciemnej doopie ze Świętami... ale jakoś to ogarnę ważne , juz na początku grudnia miałam wszystkie prezenty dla Młodego ![]() Ja muszę zacząć ćwiczyć,bo z jedzeniem to na razie wiecie heheheh mam nową dietę Ale bardzo chętnie coś bym "wspólnie" poćwiczyła Laski weźmy się do kupy tak jak za starych czasów ) kto ze mną? Może tak po świętach przed Sylwestrem? A tak w ogóle to kupiłam i noszę gorset od kilku dni... nie cały dzień ale ok 6h tak mniej więcej ![]() Wczoraj zamówiłam kilka staników z Panache bo tylko te uwielbiam
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z chęcią podejmę się jakiegoś wyzwania wspólnego
![]() Laski, wygrałam voucher na weekend w wybranym hotelu A&O Zobaczymy Wiedeń albo Monachium albo Pragę |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamlinek Ty to powinnaś w lotka zagrać . Na bank byś wygrała ![]() Ja niedługo kończę nockę
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
tamlin gratulacje!!! kiedy jedziecie? pokryte macie koszty hotelu, a podróż we wlasnym zakresie? ja też namiętnie konkursuje, choc raczej w tych konkursach wymagajacych mniej zachodu te wygrane kosmetyki jakoś nie przychodzą i nie przychodzą ![]() creature ja od Nowego Roku bardzo chetnie
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
).Kończę papiery w pracy i spadam po zakupy. Jutro tylko po mięsko polecę do pieczenia. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Laski potrzebuje pomocy w podjęciu śmiesznej decyzji. Mam prawie 900pln na prezent dla TŻa...on się nie spodziewa takiego prezentu. Chodzi o spodnie na moto. Mogą mi jeszcze dziś dostarczyć...problem jest w tym, że z remontem jesteśmy trochę w czarnej doopie...mieliśmy na niego ok.6000pln prawie całość juz poszła a np.brakuje nam szafy. No i mam dylemat czy kupić TŻowi wypasiony prezent (w zeszłym roku ja dostałam od niego laptopa, chociaż nawet się słowem nie zająknęłam ze potrzebuje), czy jednak lepiej kupić mu prezent tańszy a resztę kasy dołożyć do puli remontowej i np. Kupić za to żyrandol czy kawałek szafy
spodnie tak czy inaczej chciałam mu kupić bo sezon na moto w tym roku praktycznie nadal jest i jakby miał te spodnie to pewnie by próbował jeszcze pojeździć...bez nich to niebezpiecznie i zimno wiec raczej na moto nie wsiądzie prze kwietniem-majem...z kolei na wiosnę ma urodziny wiec jak nie teraz to dostałby te spodnie ode mnie z tej okazji. Aha...spodnie są konkretnego modelu juz wybrane wiec nie ma opcji kupienia np.innych tej samej firmy czy coś. Muszą być kompatybilne (spinane) z kurtki którą już ma....jak mówicie, kupować? Czy jednak coś tańszego?P.s. absolutnie nie chodzi mi o to ze chce na nim oszczędzić dla siebie...tak czy siak kasę wydam ale albo na niego albo na mieszkanie ![]() P.s.2 Świnko podesłał abyś i dla mnie do poczytania? Ja jestem chyba uzależniona od słodyczy przez dwa dni nie jadłam słodkiego bo mały w szpitalu to nie miałam kiedy jeść i powiem wam że mam syndrom odstawienia. Łącznie z takim poczuciem,że jakbym opie...doliła paczkę ptasiego mleczka i nawet je potem wyrzygala to jednak świat byłby lepszy
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2015-12-22 o 09:01 |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Tamlin fajowo z tym wyjazdem i dla całej rodzinki ![]() la'Mbria ja bym pewnie kupiła coś tańszego, reszta na remont! Marta ja się postaram zacząć przed Nowym Rokiem... zaraz jak mi przeziębienie odpuści - strasznie często w tym roku choruję pomimo brania witamin... ![]() Przyszła płytka Ewki Wczoraj menadżerka zwróciła mi uwagę jak bardzo schudłam )) No i przyszedł 1 z 3 stanik wiecie jaki rozmiar 36dd w sumie to powinnam wziąść chyba 34 ale jaki cyc! Stoją na baczność TŻ napewno się spodoba Choinka przyjedzie za jakieś 2h
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
i ty potrafisz dobrac w necie sobie staniki? ja kurcze, odkad sie zrazilam do tej "mojej" brafitterki to za chiny nic sama dobrac nie moge. w stacjonarnych na mnie nie ma (oprocz tego jedynego sklepu na ktory sie obraziłam
), a co kupie z neta to kaszana. niby rozmiar moj, niby miski ok, ale uwiera mnie, pije, ramiączka niemiłosiernie sie wrzynaja. laski, zebyscie widzialy jakie ja mam po latach ramiona. normalnie dwa rowki mi sie zrobily od ramiączek. biust ciezki. pamietam, ze jak mialam dobrane dobrze to ciezar sie rozkladal na obwodzie i ramiaczka nie piły a jak sama kupuje to wielka kaszana. ostatnio to juz mordęga i jak wracam z pracy zdejmuje stanik. wiem, ze zle robie, bo cycek do pępka to niedlugo bedzie do kolan jak nie bede nosic stanika, ale nie daje juz rady.laski, musze sie pożalić. nie dostałam premii z 9 osob tylko 3 dostały i to pokażne sumy. ja nie a ten rok tyle mnie kosztował. mialam full obowiazków (b.ciezki projekt). najgorsze ze nie znamy kryteriów. te osoby ktore dostaly sa zaskoczone, te ktore nie dostaly rownież. przykro mi na swieta tez zlotówki nie dali ale ciesze sie, bo z J.lepiej. musimy jednak chodzic na te terapie, bo pewnych tematow no nie umiemy rozpracowac sami. kazde ma swoje racje, kazde czuje to co czuje a przecież nie ma, ze czyjes uczucia sa wazniejsze...dzwonilismy do terapeuty. ma od nowego roku znaleźć czas. jakas para konczy wiec my zaczniemy.
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro z tą premią, Marta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Martolina, straszna ta Twoja firma
przykro mi, taka kasa na święta zawsze jest mile widziana. Powinni dać każdemu po mniejszej kwocie, a nie tylko 3 osobom, a le dużo. Dobrze, że ta terapia Wam pomaga, oby terapeuta znalazł czas, życzę Zeby wszystko się ułożyło. Creature welcome back
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do terapii fajnie ze znaleźliscie coś co Wam pomaga...ja się sama zastanawiam nad terapia indywidualną bo coraz gorzej u mnie ze stresem... Dziewczyny jak się bada nietolerancje laktozy?szukam młodemu chorób a poważnie to naprawdę z nim jest coś nie tak...co by nie zjadł-brzuch go boli. Wzdęty jest praktycznie cały czas no i coraz gorzej wygląda...jak go w szpitalu nawodnili kroplówkami to miał piękny zdrowy kolor buzi. Teraz odkąd jest w domu znów ma sińce pod oczami i taki niezdrowy kolor jakby przezroczysty był
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś przykro mi
La'Mbria nie no wybuchłam śmiechem, bo tu premie po 1500zł, 10% dochodu a tu masz żal o 50zł A nietolerancję laktozy łatwo sprawdzić: daj do wypicia szklankę mleka, zwykłego, z kartonu, jak moment będzie sraczka to znaczy że nietolerancja. A może mu ta dieta mieszana nie służy, bo w sumie od kiedy znów je gluten to problemy. Jelita odwykły od glutenu i teraz traktują go jak truciznę. Lekarze nie mowili nic że ma dietę bezglutenową? |
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
W końcu znalazłam chwilę, żeby coś skrobnąć. Kurde, odzwyczaiłam się od spędzania całych dni w domu z dzieckiem. Ona jest kochana, bo we wszystkich chce mi pomagać, no ale wtedy wszystko trwa dwa razy dłużej hehe.
La'Mbria jak piszesz o swoim synku, to czasami, jak bym o mojej córce czytała. Ona też jest blada, aż biała i te sińce pod oczami. Za każdym razem, jak jestem u lekarza z nią, to wspominam, że mało je, że blada, chuda, z podkrążonymi oczami... To zawsze mówią, że dziecko je tyle, ile potrzebuje, że lepiej chuda niż za gruba i że po prostu taka jej uroda, że ma bladą cerę Co do wcześniejszego Twojego pytania, to ja bym kupiła prezent za tą kasę. Ja uwielbiam robic prezenty... Szafę czy żyrandol i tak z czasem kupicie, a radocha tż-ta z prezentu będzie bezcenna Ja już dom mam gotowy na Święta, czyli choinka ubrana ( w tym roku mamy dużą żywą choinkę w salonie i małą śliczną w pokoju u Młodej), dom przystrojony i wysprzątany... Jutro akcja o gotowanie. Ja tak lubię robić wszystko na ostatnią chwilę, bo świeżutkie i gotowe na Wigilię. No, ale cały dzien spędzę przy garach. Wigilię spędzamy sami, moi rodzice przyjadą w pierwszy dzień Świąt, a na drugi dzień mamy zaproszenie do znajomych. Tylko nie wiem, czy iść, bo ich dzieciaki są chore, a lekarz przez dwa tygodnie kazał unikać kontaktu ze światem , zwłaszcza z chorymi i zarazkami. No i nie wiem, co zrobić, ale raczej odmówimy. A jakie macie plany na Sylwestra????? Jeżeli chodzi o dietę, to tragedia. Nie jem dużo, ale kiepsko i w ogóle nie dietetycznie. Najgorsze są dni, kiedy jestem w pracy. Rano nie mogę w siebie nic wcisnąć, potem przez 12 godzin w pracy zazwyczaj zjadam kilka batoników i popijam kawą, no i jak wracam do domu, to oczywiście jestem głodna i jem "obiad" o godzinie 21
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sraki jako takiej nie ma...ja tez nie mam pi mleku aż takich przebojów ale czuje ze mi mleko i przetwory mleczne nie służą, źle się po nich czuje. TŻ odstawil mleko i twierdzi ze mu lepiej w kiszkach. Sama nie wiem co i tym myśleć ale z młodym jest tak, że jak się w niego nie wmusi i to dosłownie wmusi krzykiem i karami, zakazami itp to on by w ogóle nie jadł. Nic. Po prostu zero uczucia głodu. Dziś go specjalnie przetrzymałam bez jedzenia to do 14 się nie upomnial o nic. Potem przyszedł tylko po picie. Teraz w niego wmusilam krzykiem i groźbą braku bajek zjedzenie zupy...zjadł pół miski a trwało to jakieś 40 min. Mam już dość stania nad nim i dacia japy o każdą łyżkę zupy jakby mógł to chyba by powietrzem tylko żył...---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, wpadłam na chwilę, żeby życzyć Wam cudownych świąt, wspaniałego czasu z rodzina, dużo odpoczynku i miłości. I żeby nowy rok byl dla Was laskawy
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Sylwester w domu pewnie. Warszawa odpada jednak. W ogóle szczerze powiem, że najchętniej bym nikogo nie zapraszała, tylko położyła dzieci i z Kropem poświętowała ![]() Już mam porobione wszystko, tylko pieczarki musze usmażyć, ale to na sam koniec zostawiam. Myślałam, ze w tym roku premii u Kropa nie będzie, a tu pół godziny temu przyjechał Piotrek i dał 800zł ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Kochane życzę Wam spokojnych, radosnych Świąt w rodzinnej atmosferze P.S. Nie obżerać się |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Kurde, mam nadzieję, że nie. Jak na razie nie jest tak źle, podaję jej paracetamol i ten antybiotyk i wystarcza.
czuję już święta...

Najpierw z mamą po choinkę pojechaliśmy więc poszłam za ciosem i zapytałam czy zostaną z dziećmi jeszcze godzinę i się udało

z drugiej strony chce by dzieci mialy te swieta i odczuly je mimo wszystko. wczoraj ozdabialysmy znow pierniki, pomarańcze goździkami...takie cos moge robic, ale gotowanie
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

A Ty jestes człowiekiem i nie zawsze masz ochotę. Niech sobie lalke sprawi, jak nie liczy się z Twoimi uczuciami i potrzebami.
przykro mi, taka kasa na święta zawsze jest mile widziana. Powinni dać każdemu po mniejszej kwocie, a nie tylko 3 osobom, a le dużo.