|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Tej koleżance z pracy, o której wam pisałam (nie przedłużyli jej umowy), musieli zapłacić za niewykorzystany urlop. Ponad 3 tys dostała
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia dzięki
Ostatecznie wybrałam dwóch plus gemini. Jeszcze czekam na TŻta i pozwolę mu wybrać pościele, rożek, wanienkę i kocyk, bo nie byłby pewnie zadowolony, że odbieram mu radość wyboru Benita współczuję Przez ostatnie dni też to przeżywałam, dwa dni przed obroną i jeden po, prawie jak ostra jelitówka budząca w nocy ![]() Koritsi, dobre
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu ? w tamte wliczały sie jeszcze jakies zalgłe premie ? dla mnie ten zaległy urlop to jest jedyne pocieszenie w temacie wypłaty z Zus do 3 miesiecy ;/ musze jechac do salonu w przyszłym tyg ale w godzinach jak zastane kiero .. chce wiedziec na czym stoje
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
A zauważyłyście, jaki jest w internecie hejt jeśli ktoś wrzuci np taki obrazek, coś śmiesznego dotyczącego ciężarnych albo matek? Było se dziecka nie robić, matki to się tylko nad sobą użalają, itp. Kiedyś poczytałam komentarze pod jakimś demotem i zdębiałam.
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok
gratuluje udanej wizyty ![]() benita współczuje turbulencji żołądkowych A ja mam mega krwiaka na tyłku przez wczorajszy upadek, który przybiera cudowne barwy.. Jak TŻ go wczoraj zobaczył, to powiedział, że sama do labo już nie będę chodzić na badanie. Już za niedługo nic nie będę mogła robić sama... eh...
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam oddzielnie wypłacaną podstawę i premię i wychodzi na to, że co miesiąc od nowa liczą tą średnią z ostatnich 12 miesięcy a pewnie miałam jakieś słabsze miesiące. Nawet nie będę tych premii sprawdzać, żeby się nie zdołować. U nas nie ma szans, żeby zapłacili za niewykorzystany urlop, koleżance zapłacili tylko dlatego że musieli
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim pobraniu, za pol h trzecie i moge cos zjesc.
Dziec mi sie rozszalal w brzuchu. U nas tez wyplata na koncie ale znow mamy w choooj wydatkow wiec zaraz jedna bedzie rozdysponowana. Wrrr |
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
mój teraz mówi że nie ma czasu
a jak konsultowałam z nim miesiąc zakup kombinezonu używanego na allegro to w końcu się wkurzył i przy którymś pyta: podoba Ci się? tak, rozmiar dobry? tak, wystarczająco ciepły? chyba tak, to nad czym Ty się zastanawiasz i kliknął "kup teraz" na tym zakończyliśmy kupowanie kombinezonu mój mąż woli szybkie zakupy, teraz się cieszy jak już mu tylko pokazuję co kupiłam narzeka tylko że za mało dokupiłam bodziaków tego typu, bo to mu się prosto ubierało ![]()
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do białego jelenia - to kupiłam sobie na czas szpitala mydło w płynie biały jeleń z kozim mlekiem - kumpele polecały
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-09 o 11:19 |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaa ta snuza taka malenka.
A wiecie ze ja mam kolezanke, mama 2 dzieci, ktora jak ktos tylko cos udostepni o szczepieniach to wyrzuca ze znajonych :p bo ona mowi ze ja to wkurxa. Jak sie pytan dlaczego przeciez to jej decyzja czy szczepi czy nie. To nie potrafila odpowiedziec. Alegeneralnie wyszlo ze ona robi bo sie robilo i robi a jakakolwiek wzmianka o nopie przyprawia ja o zawal. Wiec zyje w imie zasady lepiej nie wiedziec Dla mnie masakra |
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia no różnie jest z tymi facetami, ale z drugiej strony to też miałaś dobrze powiem Ci, bo mogłaś wybrać wszystko po swojemu. A jak już pozwolę wybrać to nie będę mogła się upierać przy swoim jak coś mi się nie będzie podobało
Ale wierzę w dobry gust TŻta Chociaż mam swoje typy i mam nadzieję, że w nie wceluje ![]() Koritsi ja mam kilka sztuk takich dosłownie, ale większe rozmiary więc nic to nie da Trudno, będziemy się uczyć od razu przez głowę :P Ja też lubię szybkie zakupy i to robię jak mam kasę, ale jak muszę przeliczać wszystko parę razy no to dłużej mi zajmuje
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale jeśli Ci nie przedłużą tej umowy to przecież muszą Ci wypłacić za ten urlop ![]() u nas tak samo mozna powiedziec ze moja wypłata idzie na wydatki dzieciowe .. a w tym miesiacu zamawiam u mikominky .. łózeczko i materac .. reszte ubranek brakujących ..przewijak i wanienke .. nawilżacz powietrza koszule do szpitala i siebie bym musiała jakos ubrac wiec rozejdzie się w mig .. ;/ pozatym zmienilismy auto wiec opłaty z tym zwiazane nam dojdą .. no i zobaczymy co jutro wniknie z tym domem .. plan generalnie mamy taki zeby go troche poprzerabiać i zamieszkać na jednym piętrze(80m) a na drugim moja mama z babcia ..- wejscia są osobne więc jak je znam wpierd.. sie nie beda .. do małej zawsze ktos bedzie na miejscu jak bede miała wrócic do pracy a pozatym koszta wyjda nas takie same jak teraz .. a to jednak dom który będzie kiedyś nasz .. oglądaliśmy go wczoraj z zewnątrz i całkiem całkiem ..
|
|
#3915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
kciuki, żeby Wam się udało
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wręcz kochał takie, żeby położyć dziecko i pozapinać pocieszyłam go że są jeszcze pajacea jeszcze co do tego hejtu, ja nie czytam komentarzy z reguły. Ale przeważnie piszą je bezdzietni, którzy nie zdają sobie sprawy z niektórych rzeczy. To że śmieje się z powyższego obrazka nie znaczy że żałuję bycia mamą. Ale tak właśnie wyglądałam w pierwszym okresie. Częste pobudki w nocy powodowały że przy karmieniu pod wieczór (a karmiłam na leżąco) to zasypiałam razem z córką ale z drugiej strony są piękne chwile, pierwszy świadomy uśmiech, postępy w trzymaniu główki, za chwile siadanie, raczkowanie etc a później "mama" w ustach dziecka, pierwsze zdania. Macierzyństwo to nie jest spacer po płatkach róż, ale też sprawia mnóstwo satysfakcji
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Chyba usunę suwaczek z mojego podpisu, bo przypomina mi, że coraz mniej czasu na pranie, prasowanie, pakowanie, zakupy itp
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha 2,5tyg to naprawdę nieźle Twój mały przyśpieszył
Moj pierwszy też był zawsze na usg troche do przodu, ale nie aż tak. Nawet sprawdzałam to w 32 tyg ważył troche ponad 2.5kg. Ostatecznie urodził sie po terminie z om i z I usg. Ale wiadomo u każdego to inaczej wygląda.
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak byłam w szpitalu zamawiał termometr. Jak go znam przejrzał ich miliard i czytał nie wiadomo ile opinii. Ale wybrał bardzo fajny
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, dziewczyny trzymajcie mnie, bo kogoś powyrzynam!!!
Wiecie co? Ludzkie chamstwo i tupet nie zna granic. Miarka się dziś przebrała. I to mocno. Mój ojciec ma "znajomego" (taki znajomy, że tylko on wpada parę razy do roku, a ojca nigdy do siebie, a ojciec nie potrafi mu powiedzieć, żeby spadał na drzewo), który wpada kilka razy do roku do niego. Tak się składa, że owy "znajomy" wpada do wielu naszych sąsiadów, w tym do ojca mojej przyjaciółki. Zupełnie na samym początku mojej ciąży, ale już wtedy, kiedy ogłosiliśmy to wszem i wobec i wieść się rozeszła, pewnego dnia dzwoni do mnie moja przyjaciółka i mówi przejęta "Ty wiesz co, był u nas X (znajomy), wpadł jak burza i się drze "WIECIE, ŻE OGÓLNIE JEST W CIĄŻY?! Taki news! moje dziewczyny w życiu by tak nie postąpiły, że bez ślubu i jeszcze w rodzinie, gdzie ojciec jest gorącym katolikiem..." Uwierzcie, że jak to usłyszałam to od razu poleciałam do ojca z komendą, że nie życzę sobie widzieć tego pana w naszym domu. No to zapytał czemu, wyjaśniłam. Dla wyjaśnienia, ten "znajomy" wszystkie inne dziewczyny traktuje jak "inne" i tak jakby "szmaty", bo tylko jego córki są naj naj naj na świecie. Ten "znajomy" jak jest u nas to gada na rodziców mojej przyjaciółki, a jak jest z kolei tam to na nas wiesza psy. No i o mnie i o mojej ciąży to sprzedawał "newsy" jak leci. W efekcie nagle dowiedziała się cała gmina. Wystarczyło spytać "skąd wiesz?" a ktoś odpowiedział "Aa, X mi powiedział". No i dobra, od tamtego czasu nie był u nas w domu aż do dziś. Własnie przed pół godziny, kiedy ja w trakcie sprzątania i nie zycze sobie jakichś gości przed południem NIEZAPOWIEDZIANYCH - przyjechał. Wściekłam się jak pies, mama ze strachu się schowała w pokoju a ojcu zapowiedziałam, ze jak mi tu go przyprowadzi to ja sama zadbam o to, żeby więcej już tu nie przyjechał. weszli, ojciec w kuchni kawe zrobił (gdzie nadmieniam mam nastawiony obiad i zaczelam robić też ciasto). No i mysle, kurde musze tam isc wyłaczyć chociaz ten brokuł, bo mi sie rozgotuje. A "znajomy" mówi "oooo, ciężarna! brzuszka nie ma za bardzo...ee moje córy to..." Kur.wać jak się we mnie zagotowało!!! Ojciec spojrzał tylko na mnie...A ja ryknęłam "Myśli pan że nie wiem że pana CÓRA też była w ciąży nie wiadomo z kim tylko straciła dziecko?! I proszę nie obgadywać mojej rodziny u pana Y, bo moja przyjaciółka wszystko mi i tak powie!!! A ode mnie i mojego dziecka które ma kochającego ojca prosze sie serdecznie o.d.p.i.e.r.d.o.l.i.ć!!!! i najlepiej opuścić ten dom, bo nie mam ochoty na pana parszywą gębę patrzeć!!!" Wiecie co potem się stało? Nic. Siedzi dalej. I obawiam się, ze moja pyskówka też będzie znana całej gminie. |
|
|
|
#3921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza ze nie mamy nawet imienia wybranego Cytat:
zobaczymy czy to wkońcu te lokum które jest nam pisane .. ![]() co do tż też mam wolną rękę tylko jak zrobiłam zamówienie na gemini to chciał sprawdzic co zamówiłam bo nie zdawał sobie sprawy ile to wszystko razem moze kosztowac czasami pytam sie go o zdanie jaki kolor czy rodzaj wybrac ale wierzy w mój gust :P
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem Twój tata powinien wziąć Twoją stronę i po takiej Twojej prawidłowej reakcji go wyprosić. Nie dziwię się, że się zagotowałaś! Bardzo dobrze mu powiedziałaś.
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze w ciąży musisz się tak denerwować .. Twój ojciec mógł się jakoś odezwać..
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję, że to nie koniec. Tyle, że ja się nie denerwuję i jakoś mnie nie stresuje, że kogoś zbesztam
Jedynie szkoda mi gardła, bo wtedy się wydzieram aż chrypki dostaję. Ehh, jest szansa, że za chwilę wyjdzie, bo rodzice wyjeżdżają. A ojciec pewnie mu coś powie na do widzenia i myślę, że już się tu nie pojawi, aczkolwiek przyjaciółka będzie mi "newsy" o mnie samej od niego pewnie sprzedawać A z innej beczki, dziewczyny...Znowu mi się chce Mi się bez przerwy chce, czuję się jak niewyżyta jakaś
|
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
Koritsi, mój jak kupiliśmy pierwszą partię pajacy każdego po kolei poodpinał i zapinał guziki, mówił, że musi poćwiczyć szybkość
![]() Co do przyspieszania, mój jest tydzień do przodu, ale ta główka 2! Martwią mnie te dysproporcje, chociaż lekarz nic nie mówił... I przez te jazdy z obroną moją już 3 tygodnie nie byłam u niego i pewnie dopiero w przyszłym dam radę się umówić... Mam nadzieję, że nadal jest ok... A w porównaniu z OM to już nie mówię, chyba 3 tygodnie różnicy jest, a cykle mam całe życie regularne ![]() Ogolnie dobrze mu powiedziałaś, ja też bym tak powiedziała. Jak byłam w domu teraz to też moja ciotka mnie wkurzała, wiecie co powiedziała? Że ja powinnam być w domu z mamą- we Władku znaczy się, a TŻ w Krakowie, bo nie możemy mieszkać ze sobą bez ślubu I nic to, że mamy dziecko, bez ślubu nie powinniśmy mieszkać razem. Ale też dodała, że może jednak i dobrze zrobiłam, że przyjechałam do niego do Krakowa go pilnować(!), bo tak to na pewno by się zmył... aaaaa, co ludzie mają w głowach... |
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety są ludzie którzy nie widzą swojego życia, tylko kochają plotki i żyją życiem innych. A faceci to też nieźli plotkarze! to akurat prawda.
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chciałam żeby wybrał rożek bo już miałam wybrany wzór ale dorzucili nowe wzory i oszalałam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5712517454
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I potem TŻta maltretuję Matkoooo, ta cionża mnie wykończy |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam spokój.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Ostatecznie wybrałam dwóch plus gemini. Jeszcze czekam na TŻta i pozwolę mu wybrać pościele, rożek, wanienkę i kocyk, bo nie byłby pewnie zadowolony, że odbieram mu radość wyboru
Przez ostatnie dni też to przeżywałam, dwa dni przed obroną i jeden po, prawie jak ostra jelitówka budząca w nocy 
gratuluje udanej wizyty 

kciuki, żeby Wam się udało
zobaczymy czy to wkońcu te lokum które jest nam pisane .. 
Nie dziwię się, że się zagotowałaś! Bardzo dobrze mu powiedziałaś.