![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Hehe, Elve ale czad! My na razie rzucamy pod nogi
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3902 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Moja waży 7,5 kg i ciągle głównie na piersi. Dziś pierwszy raz mam zamiar dodać jej kaszę zbożową do obiadu, wcześniej jadła tylko ryżową jako dodatek do deserków. Żółtko pewnie w przyszłym tygodniu jakoś, jak dostanę wsiowe jajka ![]() Ja też nie byłam jeszcze nigdy z małą na pobraniu krwi ani z sikami - Wam to lekarze zlecają z jakiegoś konkretnego powodu, rutynowo czy jak? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3903 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to idziemy łeb w łeb ![]() ja pierwszą morfologię miałam zleconą, bo ponoć mała była blada ![]() Dziewczyny co ja mam zrobić? mam tą wizytę u pediatry, ale teraz u nas rotawirus panuje, mam iść z nią na tą kontrolę??? boję się, że coś załapie w poczekalni, bez sensu, że zdrowe dzieci są przyjmowane z chorymi... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Daisy, jak ważna ta kontrola u pediatry? Może można poczekać z tydzień?
Rotawirus małej teraz zupełnie niepotrzebny ![]()
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
Moja mala w zeszlym tygodniu tez meczyl katar, dzieki wodzie morskiej i Katarkowi jakos to przetrwalismy, ale co sie dziecina nameczyla
![]() Wczoraj przyszla nam tez wkoncu Tula, i sama nie wiem ktore nosidlo zostawic. Wizualnie podoba mi sie bardziej Tula, do tego ma odpinany ten kapturek a w Ergo niestety jest przyszyty, niby jest na niego kieszonka ale ciagle wychodzi i wisi bez sensu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj opinie od użytkujących w necie, może wtedy będzie Ci łatwiej podjąć decyzję ![]() Ja w końcu odwołałam wizytę i poszłam dziś w trakcie szczepień do zdrowych dzieci, mój kochany pediatra przyjął mnie bez problemu, no i co? mam skierowanie do neurologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Daisy a ten neurolog to przez mostkowanie? U nas mostkuje wtedy gdy jest mega nerw i rehabilitantka powiedziała ze tak to nie problem. Ale generalnie mostkowanie jest złe.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- No i gratki za wyniki badań. Szkoda tylko, azs się przyplątało. Mnie już sen z powiek to spędza. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakie Ty mleko dajesz małemu??? mi pediatra mówił, zebym spróbowała mniej nabiału jeść i to mleko bebilon na alergię dawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Bebilon pepti dha. Ale i tak ma stałe miejsca gdzie mu się czerwone plamki pojawiają....
Mamy na to maść robioną w aptece ale ze sterydem. Używam jej w ostateczności. A tak to serię z Biodermy. Teraz ostatni test bo kupiłam masło shea nierafinowane...zobaczymy . Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Generalnie małemu polepszylo się też jak przestałam kąpać codziennie. Kąpiemy co 2-3 dni. Teraz lato się zbliża wiec raczej codziennie trzeba będzie ![]() Najgorsze jest to, że już się drapać sam umie... I pod kolanami mi się ciągle drapie. Co do kosmetyków przy azs... co skóra to inna reakcja. Mam całą szafkę balsamów, które na Młodym testowaliśmy... teraz ten okazał się ok. A jest to próba 5 czy 6 wrrrr. Kasy poszło tyle, ze szkoda gadać... no ale czego dla dzidziola się nie robi żeby mu ulżyć. Boże mój taki zmęczony po rehabilitacji, że odrazu zasnął jak go na spacer wzięłam ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-05-18 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3910 |
Wtajemniczenie
|
Daisy woda morska, katarek, nasivin baby..i tylko tyle mogę mu pomoc
![]()
![]() |
![]() |
#3911 |
Raczkowanie
|
Katar dokuczal nam ok tygodnia, pare dni wczesniej ja sie pochorowalam, mialam bol gardla i wlasnie katar ale szybko zadzialalam z lekami i przeszlo, niestety zarazilam mala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Królewna, na noc możesz go nacierać Aromactiv baby, nam pomogło - Grześ oddychał w nocy swobodnie
![]()
![]() |
#3913 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
My też walczymy z AZS nadal, z tymże ja jej nie podawałam nigdy mm. U nas najlepiej sprawdza się Latopic i miejscowo maść TannoHermal - bez recepty
![]() Raz/dwa razy w tygodniu mamy też stosować maść ze sterydem, już na receptę, na zaognione miejsca, ale ostatnio nawet nie było potrzeby ![]() Kąpiemy co dwa dni - w siemieniu lnianym - zgodnie z zaleceniem alergologa. Eko, taniej niż emolienty i co ważne - skutecznie. I tak jak diablica - przetestowałam tyle specyfików, że głowa mała ![]() A przy katarze psikałam jej do noska nasivinem i ewentualnie odciągałam katarkiem, choć pozwalałam też, by sama kichała itp., nie używałam zbyt często. No i nawilżacz przy przeziębieniu też chodził kilka godzin wieczorem/w nocy. Edytowane przez acidka Czas edycji: 2016-05-18 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Acidka, ja daje Latopic w saszetkach
![]() Spróbuję kompieli w siemieniu lnianym. Tego nie próbowaliśmy.. Kurcze widzę, że takie czasy, że coraz więcej dzidzioli męczy się z azs... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I dobrze, jest skierowanie, to trzeba korzystać, niech ją obejrzy ![]() Cytat:
![]() Jak położna na pierwszej wizycie domowej usłyszała o moich alergiach, o tym że żywię się głównie nabiałem i o tym, że dziecko jest dokarmiane mm, to prawie z kanapy spadła i wieszczyła nam tragedię alergiczną, na szczęście jej przepowiednie się nie sprawdziły.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-05-19 o 06:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja jednak uderzę do neurologa prywatnie, bo na nfv ze skierowaniem pilnym termin dopiero za poł roku, a tak mam wizytę za 2 miesiące, tylko powiedzcie czy chodzac prywatnie do lekarza, moze mi wypisać rehabilitację na nfz? jak wy rehabilitujecie prywatnie czy państwowo??? jakie badania robiłyście na pierwszą wizytę???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Ja rehabilitację prywatnie. Moja pediatra mi skierowania nie dała. Mam do neurologa bo ona twierdziła że z Grzesiem jest ok i nie będzie zabierała miejsca naprawdę potrzebującym rehabilitacji dzieciom... ale tak jak u Ciebie, na NFZ to połowa października twrmin a prywatnie za półtora miesiąca. I powiem Ci tak... nie wiem czy neurologa sobie nie daruje bo już widzę po tych 3 tygodniach poprawę. Rehabilitantka przychodzi raz w tygodniu na 45 minut. Pokazuje co i jak i my to potem robimy. Jeszcze z 3 wizyty i chyba koniec. Potem kontrolnie za jakiś czas.
Nie wiem ile u Ciebie kosztuje prywatna wizyta...ja place 50 więc jest ok. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3919 |
po drugiej stronie szafy
|
U mnie nie ma możliwości żeby dostać z gwbinetu prywatnego skierowanie na cokolwiek na nfz.
![]() |
#3920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
No właśnie 50.. to koszt wizyty rehabilitantki.
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3922 | ||||
Wtajemniczenie
|
nadrabiam:
Cytat:
naurolog faktycznie nie widział potrzeby rehabilitacji a ortopeda tak. Ja chodzę na nfz, ale czekałam 2 m-sce. Oczywiście wzięłam też1 płatną wizytę domową, koszt 100zł. Ale uspokoiła mnie wtedy kobietka, że nie ma paniki, pokazała jak się z małą obnosić i w sumie tyle. Ona była za mała (miała miesiąc urodzeniowy, a tydzień korygowany bo się odejmuje u wcześniaków) na jakiekolwiek ćwiczenia. Daisy ja bym wzięła prywatną wizytę na Twoim miejscu chociaż jedną. Tylko najlepiej kogoś z polecenia żeby nie naciągał Cię na wizyty bo Ci powie że wszystko nie tak. A po jednej wizycie to już będziesz wiedziała, czy faktycznie jest coś do poprawy. Cytat:
Cytat:
Jeśli dobra pielęgniarka to sobie poradzi i będzie szybko. U nas niestety zawsze z płaczem, ale co się dziwić jak boli;/ Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy myślicie już o następnych fotelikach samochodowych?
Ja już mam taki mętlik w głowie i szukam w okolicy jakiegoś mega sklepu stacjonarnego - nie chcę kupować bez oglądania, przypasowania do auta. A te co mi się podobają... hmmm ceny mają ![]() Ten co mamy teraz nie jest jakiś wybitnie dobry... i nie chcę za długo młodego w nim wozić. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3924 |
Wtajemniczenie
|
my już mamy
![]() wybraliśmy firmy Romer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Jaki model?
![]()
![]() |
#3926 | |
po drugiej stronie szafy
|
Moja na boczku od jakiegoś miesiąca sypia, ale zaczęła jakoś tydzień temu się mościć tak, że ląduje na brzuszku
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i cały czas się zastanawiam czy brać przedział do 18 czy do 36. I czy przodem, czy tyłem. Zgłupieć można. Przejrzałam wątek wizażowy o fotelikach i wcale nie jestem mądrzejsza ![]()
![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
My się rehabilitujemy państwowo. Skierowanie od neurologa dostałam, ale termin do neurologa dość szybko tylko dlatego, że po szpitalu. Na rehabilitację czekałyśmy niecałe dwa miesiące, o ile dobrze pamiętam.
My mamy jako następny fotelik Romer King Plus 9-18. Do 36 bym nie kupowała. Kiedyś bardzo zgłębiałam temat fotelików i ten przedział 9-36,nie jest polecany, jeżeli chodzi o testy bezpieczeństwa. Podobno najlepsze są foteliki montowane jednak tyłem do kierunku jazdy, ale jest ich niewiele na rynku i są drogie chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też jestem za fotelikiem montowanym tyłem do kierunku jazdy...ale ten koszt...
Dodatkowo koszt bazy isofix mnie powala a chciałabym bo teraz mamy taką możliwość po zmianie auta... No i opcja 9-18 tez do mnie przemawia bardziej... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3929 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie widzę sensu w bazie, ale coraz mniej jest fotelików zapinanych pasami... :/
![]() |
#3930 | |
Wtajemniczenie
|
Romer model KING II ATS
Dobrze stooja Romery w rankingach bezpieczenstwa Bardziej bezpieczne sa 9-18kg , 9-36kg nawet nie bralam pod uwage, w takich jezdzi dziecko do 10lat ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-05-20 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.