Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 20:15   #3901
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Polly-to zjedz i będziesz mieć święty spokój
Będę miała wyrzuty sumienia.

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ejjj to można na beznabiałowej kinder bueno? :pełna_nadziei:
Nie można.:P ostatnio odstawiłam małej Delicol. Zapomniałam zabrać go ze sobą i się okazało, że po karmieniach ani bólu brzuszka, ani problemów z kupą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:24   #3902
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja nie musze po schodach nosic,a i tak mnie zawsze szlag trafia. Teraz wozek biore jak wychodze z tż, żeby jedna osoba niosla dziecko, a druga maszyne pchała
mój TŻ by Ci powiedział, że jak prostaki idziecie, bo dziecko powinno w wózku leżeć a nie na rękach a wózek pusty. Bo inne dzieci leżą a nasza nie. Kto to widział. O to ostatnio kłótnia mega była.

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Jezusie nazarenski zaraz powiaze moje dziecko. Zasypia na boczki a za 15 min przewraca sie na brzuch i po spaniu. 10 min ogladania swiata i kweki bo se zapomniala jak sie przewrocic z powrotem.

Abii ale masz fajnie z tym komersem..swoja droga przypomnialas mi jaka jestem stara..kiedy to bylo ten komers???

Fuck no posta nie skonczylam a ta znowu na brzuchu jeczy. Ocipieje chyba. Wczesniej spala na brzuchu normqlnie a teraz jej cos w dupe strzelilo.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Moja też na brzuszku nie śpi już, ale przekręcać się nie przekręca póki co nadal.

Ale się wystraszyłam dziś i Mała też. Kąpałam ją w wannie i nagle mi żel wpadł do wanny, zaraz za główkę Małej, chyba ją lekko dotknął. obie się wystraszyłyśmy, ona w ryk, ja prawie płacz. Eh..

W ogóle mam nerwa, bo nikt nie chce uwierzyć z rodziny, że Małej mogą iść zęby i się na nas drą
Stary 2016-06-10, 20:28   #3903
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nie można.:P ostatnio odstawiłam małej Delicol. Zapomniałam zabrać go ze sobą i się okazało, że po karmieniach ani bólu brzuszka, ani problemów z kupą.
bo to pic na wodę wszystko z tymi alergiami... alergia to wysypka, czy Nina miała wysypkę? Jurek chyba raz i to po płynie do kąpięli...
Dziś mi ten ordynator powiedział, że takie rzeczy jak gazy, bóle, zielone kupy itp. się po prostu zdarzają u tak małych dzieci, u jednych częściej u innych rzadziej i zdarza się dopóki się nie zacznie wprowadzać stałych pokarmów... raczej by sobie nie lekceważył, gdyby to mogło być coś poważnego, tym bardziej że jest alergologiem
Stary 2016-06-10, 20:32   #3904
_polly_
Zakorzenienie

32, nie miała wysypki. Tylko problemy z brzuszkiem i te pieniste, strzelające kupy.:P odstawiłyśmy i było ok, ale i tak się boję jeść nabiału.

Stary 2016-06-10, 20:33   #3905
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Moonunit, piłam już dwa razy od powrotu do domu.
Nie zjadłam tego Kinder bueno. Już 2 dzień leży na stole i mnie wkurza.
To twarda jesteś ja jak mam coś w domu to muszę zjeść. Tyle że ja nie kupuję słodyczy. Czasem tż kupi. Ostatnio zjadłam mu cały woreczek cukierków. Ale to dlatego że dawał dzieciakom na co ja się nie zgadzalam
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:37   #3906
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To twarda jesteś ja jak mam coś w domu to muszę zjeść. Tyle że ja nie kupuję słodyczy. Czasem tż kupi. Ostatnio zjadłam mu cały woreczek cukierków. Ale to dlatego że dawał dzieciakom na co ja się nie zgadzalam
Sama jestem pod wrażeniem. Ja też nie kupuję słodyczy, jak prosiłam tż np. o batonika, to kupował 6 różnych i ja później musiałam je jeść, bo leżały i mnie wołały.:P

Stary 2016-06-10, 20:39   #3907
milenujdka
Wtajemniczenie

Polly-to schowaj głęboko i zapomnij o tym

Moooniaaa, malinka-u nas ostatnio pusty wózek mąż pchał,a ja małą na rękach niosłam. W sumie to nas to cieszyło, że jest taka ciekawska. W chuście zamiast oglądać świat to zasypia.

Dzisiaj jest jakieś święto dała mi w kość cały dzień,a teraz już z godzinkę śpi w łóżeczku.Ja też już leżę w łóżku, ale się nie kąpałam, bo się boję. Jutro rano wskoczę pod prysznic.

32-nie mam konta na fejsie

Też bym chciała zwiedzić Zamość. Podobno starówka przepiękna.

Aha malinka-u nas zęby idą,a mamy 11,5tygodnia.

Edytowane przez milenujdka
Czas edycji: 2016-06-10 o 20:40
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 20:40   #3908
Lewek
Zakorzenienie

Moje dzieciaki coraz później chodzą spać Stasiek zasnął przed 21 a teraz siedzę przy średnim a ten se spiewa w najlepsze. Nosz. A jeszcze jak byłam w ciąży to chodził spać o 20 z minutami. Jak żyć. I kiedy.
Stary 2016-06-10, 20:46   #3909
Darkanddark
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj u mojej mamy, moja się bardzo slini.. Pierwsze pytanie mojej mamy, czy jej zęby nie idą.. powiedziała, że moja siostra majax 3,5 miesiąca miała już wszystkie 4 jedynki!!! A mając rok miała już 20 zębów. Wiec oczywiście, że dzieci już mogą ząbkowac. Malinka nie daj się zbić z tropu, matka wie lepiej :-P

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Moje dziecko mam na myśli się slini, nie moja mama

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Malinka, Mira - u was pewnie szaleństwo na drogach :-D

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Lewku - co tam młody śpiewa?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:51   #3910
mira81
Zadomowienie

Malinka a nie powiedzial ci ze to twoja wina?? Bo moj ostatnio stwierdzil ze mala sie nauczyla stelac przed spaniem bo ja na rekach lulalam i teraz wymusza .raz na ruski rok sie zdarzy ze mala faktycznie trzeba pokolysac to juz moja wina..

Moja dalej walczy..chyba jedzie na jakis dopalaczach bo od 16h nie spi. Tzn zasnela przed 19 i po 15 min pobudka na brzuchu.
Oblozylam ja teraz poduszkami po obydwu stronach zeby sie nie przekrecila to rzuca nogami do gory i spania tez nie ma. Jeszcze ramadan sie zaczal i do sasiadow znow sie drzwi nie zamykaja..juz chyba 10 razy pukanie do drzwi a slychac jakby do mnie pukali. Taka mamy akustyke.. Mojego znowu nie ma. Awantura wisi na wlosku.
Chce spaaacccc.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Sama jestem pod wrażeniem. Ja też nie kupuję słodyczy, jak prosiłam tż np. o batonika, to kupował 6 różnych i ja później musiałam je jeść, bo leżały i mnie wołały.:P
Polly zycze ci w takim razie wytrwalosci..zeby ten kinderek w koncu stracil date waznosci..nietkniety hehe

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:52   #3911
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wybieramy się przede wszystkim do zoo. Coś jeszcze mogłabyś polecić?
Niestety byłam dawno temu i poza rynkiem nic nie widziałam :-( ale chętnie bym pojechala I do Wrocławia obowiązkowo Już prawie w zeszłym roku by się udało jak jechaliśmy do Szklarskiej Poręby ale niestety nie udało się ;-)

Cytat:
Moonunit, piłam już dwa razy od powrotu do domu.
Nie zjadłam tego Kinder bueno. Już 2 dzień leży na stole i mnie wkurza.
To zaraz powinno być lepiej zjedz sobie to kinder bueno ;-) chociaż jeden batonik Ja też wyzeram wszystko Nawet M jej czekoladki albo jak dostanie schoko bons ;-)

Cytat:
Też tak mam ;-)

Mały śpi już dobra godzinę a mi jakoś spanie przeszlo Ale ciesze się ze pocwiczylam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 20:53   #3912
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
mój TŻ by Ci powiedział, że jak prostaki idziecie, bo dziecko powinno w wózku leżeć a nie na rękach a wózek pusty. Bo inne dzieci leżą a nasza nie. Kto to widział. O to ostatnio kłótnia mega była.

W ogóle mam nerwa, bo nikt nie chce uwierzyć z rodziny, że Małej mogą iść zęby i się na nas drą
to niech sam idzie jak dziecko wyje... ech... najmądrzejszy na świecie
a co do rodziny i zębów - uwierzą jak zobaczą!

Cytat:
32, nie miała wysypki. Tylko problemy z brzuszkiem i te pieniste, strzelające kupy.:P odstawiłyśmy i było ok, ale i tak się boję jeść nabiału.
ostatnio czytałam, że strzelające kupy to mogą się pojawić, kiedy dziecko je często (częściej niż co 2 godziny) bo właśnie dużo laktozy jest w tym pierwszym mleku, a wtedy dzieci wypijają mniej i głównie to początkowe mleko, także tego
a problemy z brzuszkiem... któż ich nie ma? ja bym testowała na Twoim miejscu. Najlepiej zacząć od masła i śmietany, bo podobno tłuszcz mleczny nie uczula uczula głównie białko mleczne i czasem cukier czyli laktoza... ja to się boję ruszać, ale zobaczę co powie ten doktorek jak zobaczy małego

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
32-nie mam konta na fejsie

Też bym chciała zwiedzić Zamość. Podobno starówka przepiękna.

Aha malinka-u nas zęby idą,a mamy 11,5tygodnia.
nie wiesz co tracisz załóż na potrzeby grupy, jak niektóre
zapraszam na lubelszczyznę Lublin też przepiękny
Stary 2016-06-10, 20:57   #3913
Darkanddark
Zakorzenienie

Kurde wypiłam lampkę wina i mnie muli, ten mogen David jest taki słodki.. Przed ciążą mi jakoś bardziej smakował :-/ robie go pół na pół z wodą.. Wypiłabym coś fajnego, orzeźwiającego... Desperados!! :-( ale nie mam :-(

Dzisiaj zrobiłam zakupy życia - kupiłam Liwii 3 opaski pin up za całe 18zl (babka w mieście szyje za grosze ) i w kauflandzie 3 opakowania na jedzonko dla dziecka szklane z zamykana góra (to nie słoik tylko taki klips) za całe 8zl!!! Kupcie laski kupcie, będzie na marchewki i tarte jabłuszko :-P dam zdj, a co
Stary 2016-06-10, 20:57   #3914
trzydziescidwa
Zakorzenienie

skończcie z tymi słodyczami bo będę płakać
przynajmniej kilogram do tyłu mam przez te wyrzeczenia po prawie 3 beznabiałowych tygodniach
Stary 2016-06-10, 20:59   #3915
Lewek
Zakorzenienie

Dark spiewa jedzie pociąg z daleka, tylko w jego wydaniu to brzmi: pusi je je je no tak to zapamiętał i tak śpiewa oraz nazywa wszystkie pociągi
Chyba zasnął idę na dół.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 21:00   #3916
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Kurde wypiłam lampkę wina i mnie muli, ten mogen David jest taki słodki.. Przed ciążą mi jakoś bardziej smakował :-/ robie go pół na pół z wodą.. Wypiłabym coś fajnego, orzeźwiającego... Desperados!! :-( ale nie mam :-(

Dzisiaj zrobiłam zakupy życia - kupiłam Liwii 3 opaski pin up za całe 18zl (babka w mieście szyje za grosze ) i w kauflandzie 3 opakowania na jedzonko dla dziecka szklane z zamykana góra (to nie słoik tylko taki klips) za całe 8zl!!! Kupcie laski kupcie, będzie na marchewki i tarte jabłuszko :-P dam zdj, a co
ja właśnie owaliłam desperadosa
a ta babka nie szyje takich opasek z daszkiem dla chłopców przypadkiem? skoczę po opakowania do kauflandu, dzięki za info
Stary 2016-06-10, 21:01   #3917
Lewek
Zakorzenienie

Malinka ale że niby czemu się wszyscy na Was drą? Za co? Bo nie zrozumiałam jakoś... tak jak już gdzieś pisałam mój najstarszy miał 4 miesiące jak wyszły mu dwa zęby. Zaraz po nich kolejne dwa.
Stary 2016-06-10, 21:01   #3918
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lewek Pokaż wiadomość
dark spiewa jedzie pociąg z daleka, tylko w jego wydaniu to brzmi: Pusi je je je no tak to zapamiętał i tak śpiewa oraz nazywa wszystkie pociągi
chyba zasnął idę na dół.
:d :d :d
Stary 2016-06-10, 21:04   #3919
Darkanddark
Zakorzenienie

Sory za zdj jak z kalkulatora :-P pojemniki są różne, mają 150, 160 i 210 ml. a z opaskami zrobiłam deal bo na necie jedna taka kosztuje 20-25zl. Ja mam po 6 :-D zapytam czy robi też czapeczki 32
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465589009544.jpg (24,1 KB, 28 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 21:05   #3920
Darkanddark
Zakorzenienie

No wlasbie u Ciebie 32 przeczytałam tego desperadosa i mi się zachciało.

Lewek - hahaha dobry agent z niego :-D
Stary 2016-06-10, 21:06   #3921
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
skończcie z tymi słodyczami bo będę płakać
przynajmniej kilogram do tyłu mam przez te wyrzeczenia po prawie 3 beznabiałowych tygodniach
No widzisz Sa plusy takiej sytuacji ;-)
Ja jeszcze nie ruszam alko Jakoś nawet mnie nie ciągnie ;-)
Cytat:
Dark spiewa jedzie pociąg z daleka, tylko w jego wydaniu to brzmi: pusi je je je no tak to zapamiętał i tak śpiewa oraz nazywa wszystkie pociągi
Chyba zasnął idę na dół.
Hahaha usmialam się ;-)

Mira Milenjudka Zapraszamy na fb
Stary 2016-06-10, 21:07   #3922
_polly_
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy matce polce wypada mieć kolorowe włosy? naszło mnie na rozjaśnienie jak do ombre i te jasne potraktować tonerem w kolorze turkusu lub fioletu.

Co do zębów, to mama mówiła, że mi wyszły gdy miałam 3 miesiące.

Stary 2016-06-10, 21:07   #3923
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Sory za zdj jak z kalkulatora :-P pojemniki są różne, mają 150, 160 i 210 ml. a z opaskami zrobiłam deal bo na necie jedna taka kosztuje 20-25zl. Ja mam po 6 :-D zapytam czy robi też czapeczki 32
myślałam o czymś takim

jeny mam syndrom niedopicia, wzięłam jeszcze szklankę cydru w końcu piątek, co nie?
Stary 2016-06-10, 21:09   #3924
Darkanddark
Zakorzenienie

Polly - wypada a co :-D tez miałam farbowac ale tak mi dziady lecą ze nie będę ich męczyć. Tylko zetne i będę wcierać jakieś szity żeby doszły do siebie :-( [*] rip włosy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Ej dawaj tego cydra i desperadosa :-( zaraz otworze zwykle piwo ale po nim chyba nie będę mogła karmić w nocy :-(
Stary 2016-06-10, 21:15   #3925
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
No widzisz Sa plusy takiej sytuacji ;-)
Ja jeszcze nie ruszam alko Jakoś nawet mnie nie ciągnie ;-)
Hahaha usmialam się ;-)

Mira Milenjudka Zapraszamy na fb
ojjj to lepiej nie zaczynać jak Cię nie ciągnie, bo potem wiesz jak jest

Cytat:
Dziewczyny, czy matce polce wypada mieć kolorowe włosy? naszło mnie na rozjaśnienie jak do ombre i te jasne potraktować tonerem w kolorze turkusu lub fioletu.

Co do zębów, to mama mówiła, że mi wyszły gdy miałam 3 miesiące.
ja bym pomalowała na Twoim miejscu jeśli masz ochotę, co komu do tego? Ewentualnie spróbuj taką zmywalną, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało i czy Cię zadowoli. Przyciemnić od nowa zawsze można, to nie problem

ja z kolei mam ochotę obciąć jakoś asymetrycznie, idę w poniedziałek do fryzjerki jakiejś nowej, poleconej, zobaczymy jak jej umiejętności najpierw

Cytat:
P dawaj tego cydra i desperadosa :-( zaraz otworze zwykle piwo ale po nim chyba nie będę mogła karmić w nocy :-(
oj za późno już wszystko rozlane a piwo ja bym piła, co z tego że zwykłe? O której Liwka się budzi? Jeśli od skończenia picia wyjdzie Ci 3 godziny to pij jak wstanie wcześniej to zrobisz mm, też nam się coś należy od życia!
Stary 2016-06-10, 21:18   #3926
Darkanddark
Zakorzenienie

32- wszystko spoko ale wypiłam juz lampkę wina i boję się że nawet po 5h mi nie wyparuje ta mieszanka :-/ różnie, raz się budzi o 2, raz o 5.. Ostatnio się wcześnie budzi bo jej mało daje jeść. Boże ja się okropnie boje przekarmić, ona je jak smok, jeszcze się naczytałam głupot ze dziecko nie może tak często i tak dużo jeść i juz jestem głupia. Tylko żeby je wyszło ze żałuję dziecku, cyca nie ograniczam, ale po mm mam wyrzuty jakbym jej co najmniej frytki dawała :-P
Stary 2016-06-10, 21:19   #3927
misia880
Zakorzenienie

Ja wlasnie dopilam desperados z guarana do tego byly krewetki mniam mniam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 21:22   #3928
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32- wszystko spoko ale wypiłam juz lampkę wina i boję się że nawet po 5h mi nie wyparuje ta mieszanka :-/ różnie, raz się budzi o 2, raz o 5.. Ostatnio się wcześnie budzi bo jej mało daje jeść. Boże ja się okropnie boje przekarmić, ona je jak smok, jeszcze się naczytałam głupot ze dziecko nie może tak często i tak dużo jeść i juz jestem głupia. Tylko żeby je wyszło ze żałuję dziecku, cyca nie ograniczam, ale po mm mam wyrzuty jakbym jej co najmniej frytki dawała :-P
ale jak to nie może często i dużo jeść? Chyba źle jest jak nie je! Ja bym jej dawała, Juro też je jak smok! Daj spokój, daj link gdzie to wyczytałaś
Stary 2016-06-10, 21:28   #3929
Darkanddark
Zakorzenienie

32 - w aplikacji "moje dziecko" - ze przekarmianie jest złe, bo dziecko na przyszłość będzie miało problemy ze zdrowiem i będzie otyłe. Żeby nie karmić jak płacze bo może ma inne potrzeby..
No dobra, ale ile Twoje dziecko potrafi wciągnąć? Bo jak tu laski piszą ze dziecko im je 120, 140, ba, nawet 150ml... To jest nic!!! Moja potrafi pochłonąć ponad 200ml i jak ją odłącze od butli bo mówię "dość" to jeszcze piszczy z niezadowolenia.
I to nie zje tyle po nocy, że niby głodna bo kilka h nie jadła.. Ona tyle potrafi zjeść godzinę po cycku.
Stary 2016-06-10, 21:45   #3930
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32 - w aplikacji "moje dziecko" - ze przekarmianie jest złe, bo dziecko na przyszłość będzie miało problemy ze zdrowiem i będzie otyłe. Żeby nie karmić jak płacze bo może ma inne potrzeby..
No dobra, ale ile Twoje dziecko potrafi wciągnąć? Bo jak tu laski piszą ze dziecko im je 120, 140, ba, nawet 150ml... To jest nic!!! Moja potrafi pochłonąć ponad 200ml i jak ją odłącze od butli bo mówię "dość" to jeszcze piszczy z niezadowolenia.
I to nie zje tyle po nocy, że niby głodna bo kilka h nie jadła.. Ona tyle potrafi zjeść godzinę po cycku.
trudno powiedzieć ile dokładnie je, bo on właśnie je bardzo często, czasem nawet po godzinie jest ryk... ostatnio pół godziny po cycku zjadł 120, potem jeszcze dojadał cyckiem, a czasem nie może pochłonąć 80... to bardzo różnie... a rozmawiałąś na ten temat z pediatrą? Ile ona waży teraz? Przecież szczupła z niej dziewczynka, urodziłą się drobna, może musi po prostu nadrobić? Kurde no, chyba nie da się przekarmić piersią! A ulewa jak tyle zje?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

zaraz zerknę w moją książkę ile takie niemowlę powinno jeść, moment

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości