|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Widzę, że przeciwciała przeciwplemnikowe na tapecie. Swego czasu temat ten bardzo mnie interesował, więc wtrące swoje trzy grosze.
Ja badałam takie p/ciała metodą immunofluorencji pośredniej (IIF) i mam stwierdzoną obecność przeciwciał przeciw witce plemnika na (++) - mogą mieć znaczenie kliniczne. Mój lekarz nie siał niepotrzebnie paniki, bo metoda IIF jest mało wiarygodna, ale u nas w mieście nigdzie nie robią inaczej. Za jakiś czas mam powtórzyć badania. Zresztą z nam przez neta dziewczyny z mojej miejscowości, które miały te przeciwciała (brały encorton) zaszły w ciąże i urodziły zdrowe dzieci, więc chyba da się. Nie powiem, że bardzo miło się poczułam czytając takie stwierdzenia, że "nie ma co marzyc o naturalnym zajściu", " że tylko in vitro zostaje" ![]() Wiecie ja chyba naprawdę powinnam przestać wchodzić przez jakiś czas na forum, bo czuję jakby mi dobito gwoźdź do trumny i jak tu pozytywnie myśleć ....
#3932 | |
Zakorzenienie
|
ancia u mnie wszystko dobrze, czuje się jakbym wygrała los na loteri hehee ale i to pewnie minie póki co biore co dają i tyle ![]() juz 20dc nie wiem kiedy mi to zleciało za tydzien jak sie @ nioe zjawi testowanko hmmm ... pewnie i tak nic z tego ale podstawą jest pozytywne myslenie ![]() Cytat:
Jagoda nie wolno tracic wiary zostaniesz mamusia zobaczysz ![]()
![]() |
#3933 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My chyba w tym cyklu idziemy razem, z tym, że mój nie jest starankowy, bo z hsg. Przytulanki były tylko raz, bo też jakoś nastroju nie było. A i przyjemne nie, bo bolesne, chyba po hsg. Cytat:
![]() ![]() A Twoją @ też mogę wziąć na siebie, tak jak Bazylki. Dam radę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
anciu dziękuje kochana ja ze swoją sama się rozprawie ![]() ![]() Agatko a co u Ciebie? kiedy urlopik w kraju ?? Nikus, Kropcia, Pomidora i cała reszta ![]()
![]() |
#3935 | |
kosmitka
|
Cytat:
I chcę aby szybko przyszła, żeby staranka ruszyły pełną parą. No właśnie, gdzie nasza Pomidorka?
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Grzanca oczywiscie bo zimoooo ![]() Cytat:
![]() Dorotko mysle ze kolo marca przylece, czekam tylko na tanie bilety, jak Ci sie Fiona podoba? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm w takim razie zeby sie @ szybko zjawiła ![]() ![]() Cytat:
no to widze ze nie jestem sama hehe Agatko ja tez teraz nie przestrzegam jak kiedys po owulce tez bywa winko grzane ... wszystko dla ludzi ...oczywiscie z umiarem ![]() a Fiona jest boska rewelacyjne fotki kochana ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-01-08 o 21:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja dzisiaj byłam z TŻ na badaniu żołnierzyków mam nadzieję że dobrze wyjdą - kochane proszę o kciuki - wyniki za tydzień
#3940 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() A masz w jakiś określonych dc? Przy owu? U mnie głównie w pozycji siedzącej, ale czasem tak bardzo zakłuje, że muszę się schylić. Rozmawiałaś o nich z ginem?
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam nadzieje ,że streszczając swój przypadek komuś pomogę. Mianowicie brałam tabletki anty 5 lat non stop (Cilest,Yasmin i znowu Cilest). We wrześniu 2008 odstawiłam z myślą o rozpoczęciu starań o dzidzię do maja nie miałam owu (robiłam testy owulacyjne) Później teoretycznie wszystko było ok ale fasolki nie było. W listopadzie 2009 poszłam do nowego gin. z wynikami hormonów i już z full załamką i nerwami na wszystko. Stwierdził, że mam podwyższoną prolaktynę i przepisze mi Castagnus miałam brać 3 miesiące bez przerwy po których jak prolaktyna nie spadnie i inne objawy (uczucie zimna ,rozdrażnienie i zmęczenie i PMS) nie ustąpią mam iść na TSH sprawdzić czy winna nie jest tarczyca. Kupiłam tylko jedno opakowanie Castagnusa bo nie mieli więcej w aptece. Byłam 7 dni po @ jeszcze tego samego dnia zażyłam 1 tabletkę. Zjadłam 1 blister z opakowania kolejny zapodziałam ,miałam sajgon w pracy i ogólnie dbanie o zdrowie nie było mi w głowie. Stwierdziłam ,że od nowego roku kupię 3 opakowania i zacznę jeść jak mi gin. kazał. Grudniową miesiączkę dostałam 3 dni wcześniej bez PMS ![]() Wczoraj miałam dostać @ więc zrobiłam dziś test spodziewałam się standardowo negatywnego wyniku - pokazał 2 kreski. Jeszcze nie mogę wyjść z szoku ![]() Powtórzę go jeszcze z 5 razy dla pewności. Jestem przekonana ,że to od tych tabletek. Są ziołowe i bez recepty ,może i wam pomogą. ![]() ![]() ![]() ![]()
#3945 |
kosmitka
|
NowaJa85 - gratuluję
![]() ![]()
![]() |
#3946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u nas spadl sniego, jest bielutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Raczkowanie
|
Witajcie ale miałam do nadrobienia
![]() Nie wchodziłam na forum ale za to poczytałam sobie o wrogości śluzu i badaniu na przeciwciała przeciwplemnikowe. Weszłam na Wizaż i widzę, że tu też mowa o tym. Sprawdzałam na stronie laboratorium w moim mieście i robią IIF za 100 zł w 21 dni. Myślę, żeby zrobić to badanie plus wrogość śluzu ale najpierw zapytam lekarza, bo nie chcę być "zbyt do przodu". Tak się zastanawiam nad jedną sprawą, tylko żeby nie było, że straszę. Wydaje mi się, że jeśli w krwi wyjdzie obecność przeciwciał, to in vitro też nie ma sensu. Coralady napisała, że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to zarodek jest traktowany jako ciało obce i niszczone. W takim razie dlaczego nie miałoby być tak przy in vitro? In vitro przecież nie jest gwarancją sukcesu, ciążę jeszcze trzeba utrzymać. Anciaahk Ty miałaś cięższe HSG niż ja. Mnie zupełnie nic nie bolało po, a @ przyszła normalna czyli jak u mnie nienormalna ![]() Pomidora zobaczysz serduszko ! ![]() Jagooda rozumię Cię. Forum jest jak narkotyk. Jak wchodzę to przypominam sobie, że mam kłopoty z zajściem w ciążę, nie można o tym zapomnieć, tylko ciągle jest ta sprawa na tapecie. Mimo to zaglądam tu ![]() ![]() @ się już skończyła ![]() ![]()
#3948 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, ja to mam dziurę w mózgu jednak
![]() ![]() Dyrektorka miała minę jakby zatwardzenia dostała ![]() ![]() ![]() Czytam tak ja was i co następuje: ![]() Bazylko, psina cudowna ![]() ![]() ![]() Coralady, nie będzie więcej problemów, nie będzie, NIE BĘDZIE! Dosyć i tyle ![]() ![]() Nika, a jak Lenka zareagowała na taki ziąb? Może troszeczkę zimna od nas chcesz? -8 tylko ![]() Anciaahk, masz rację, twoja ciąża gra z tobą w "kto dłużej przetrzyma kogo " ![]() ![]() Stokrotko, to starania wielkimi krokami się zbliżają ![]() Ilonko, mam nadzieję, że piwko smakowało, a @ w końcu musi przyleźć ![]() Serduszkowata, mocne ![]() NoWaJa, gratulacje ![]() Jota, miłych staranek ![]() A ja już mam dobry humor, nie myślę nawet o tym, że mogę nie zobaczyć serduszka. Po prostu muszę czekać na usg i wtedy zabije ono dla nas bardzo mocno, wiem to i tyle ![]() ![]() Czy u was też tak śnieży? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak naprawdę to wszystko pewnie zależy od tego jakie miano ma się tych przeciwciał, doboru odpowiedniej dawki leków no i od wyników męża. Anciaahku mnie po hsg @ była normalna Konczita zmień mi proszę last @ 7.01. A ja na razie robię krótką przerwę w staraniach, muszę zająć się też innym, zaniedbanym organem, który w zeszłym roku dał mi nieźle popalić. W przyszłym tygodniu idę na badania, mam nadzieję, że wyjdą dobrze, bo na razie kolejne problemy nie są mi do szczęścia potrzebne, no i musiałabym pewnie odłożyć starania na dłużej. A tu jeszcze ze strony kriobanku ciekawe info o szczepieniach: Przygotowuję się do kolejnego podejścia ICSI - już trzeciego. Rozważamy kilka klinik. Dodatkowo zastanawiamy się nad wykonaniem badań immunologicznych. Słyszałam o szczepionkach z limfocytów. Dużo się mówi o nich wśród pacjentek po poronieniach. W naszym przypadku ja jeszcze nie byłam w ciąży, a mąż ma niskiej jakości nasienie (ilość 30 ml / 1ml, małe główki, ruch postępowy 10-40%), a zwłaszcza wysoką aglutynację (+++) i przeciwciała przeciwplemnikowe 70-100% w surowicy, i 70-80% w nasieniu . U mnie przeciwciała przeciwplemnikowe są w surowicy w 20%. Panie doktorze - czy nasze rozumowanie jest słuszne? Czy te szczepionki mogą nam pomóc żeby zajść w ciążę naturalnie lub szybciej w ciążę z in-vitro? Co Pan na to? Z mojego punktu widzenia oraz literatury, którą znam ocena przeciwciał oraz immunoterapia w Państwa sytuacji są zbyteczna. W chwili obecnej uważa się, że występowanie przeciwciał przeciwplemnikowych, jakkolwiek może zmniejszać szanse na naturalne zapłodnienie to stanowi właśnie wskazanie do mikromanipulacji (ICSI) nie wpływając negatywnie na wyniki zapłodnień i ciąż. Mam świadomość, że prowadzone są w Polsce "niekonwencjonalne" próby leczenia niepłodności z użyciem "szczepionek z limfocytów męża". Procedury te nie mają ustalonej wartości klinicznej a immunoterapia z immunizacją limfocytami w USA i wielu innych krajach są zabronione do stosowania w praktyce klinicznej. Dopuszczone jest jedynie prowadzenie kontrolowanych prospektywnych badań klinicznych w kilku zarejestrowanych ośrodkach na ochotnikach mających świadomość, że uczestniczą w badaniach. Niestety, wstępne wyniki kontrolowanych badań nie są zbyt zachęcające, stąd też procedury te są niedopuszczalne w zaleceniach zarówno Europejskiego Towarzystwa Rozrodu Człowieka i Embriologii (ESHRE) jak i Amerykańskiego Towarzystwa Niepłodności (AFS) oraz Amerykańskiej Komisji Leków (FDA).
![]() |
#3950 | |||
kosmitka
|
Bazylko u nas też, Mazury zasypane
![]() Cytat:
Histeroskopia? Laparoskopia? Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby ![]() Mój lekarz uważa, że teraz odchodzi się od laparoskopii w diagnostyce niepłodności, że jest to zbyteczne, ale dokladnie nie pamiętam czemu. Cytat:
![]() ![]() Ja twarda? ![]() Mój były szef zwykł mawiać, że jestem pół kobietą pół mężczyzną. Takie jakieś miał dziwne teorie. ![]() Cytat:
Miłego dnia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że myślisz pozytywnie. Tak trzymaj! ![]() ![]()
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też pokazałam mężowi - zachwycił się, bardzo mu się podobają jej minki. ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- ![]() ![]() Ja dziś na dupce w domku, gotuję i się byczę. Pożarłam pycha krupnik i upiekłam pycha ciasto. ![]() Mąż w pracy pierwszy dzień w nowej firmie. Wszystko jak trzeba. Nawet mój brzuchol trochę mniej twardy. ![]() Pozdrówki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 06.12 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 26.12 Malopolska Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @31.12 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 01.12 Kraków Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 07.01 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 ![]() Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 20.12 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 14.11 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12 ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~~@ 27.09 Stokrotka81(Justyna, 289lat)~~~~~~@ 07.01 Lubelskie
#3954 |
Zadomowienie
|
hej
U mnie ciągle bez zmian, a brzuch mnie znowu zaczął boleć tzn mam jakieś klujące skurcze ![]() Ale z TZ się pogodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
kropko-widzę, że wszystko na dobrej drodze
![]() ![]() U nas z mężuchem ,,work in progress" w ten weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czytam was ale jakoś nie miałam kiedy w sumie pisac i o czym bo u mnie nudy .. siedze sobie w domu jak zwykle , zasypało nas strasznie i tak sobie mija dzień za dniem
![]() |
#3957 |
Zadomowienie
|
ale u Nas pusto dzis
![]() Ja też się nie będę rozpisywać bo u mnie dół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
kosmitka
|
Ilonko, proszę się nie dołować
![]() ![]()
![]() |
#3959 | |||
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny. Zaraz muszę nadrobic zaległosci, ale nie wiem czy mi się uda
![]() Postanowiłam znów do Was dołączyc bo.....10 dni spóźnia mi się miesiączka. Wprawdzie robiłam test i wyszedł negatywny, ale zastanawiam się jaki moze byc powód. Biorę luteine 16 - 25 dc i zawsze po 3 dniach dostawałam....a teraz nie. Byłam u gin kilka dni temu, ale powiedziała,że nic nie widzi i mam czekac...... Piersi mam bardzo nabrzmiałe i az bolące jak nigdy i nie wiem czy moze to byc objaw ciąży czy miesiączki.... ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam jeszcze,że od lutego będę w końcu mieszkała na swoim i mam zamiar wziąc uwaga....koteczka małego ![]() ![]() ![]()
Anka. Edytowane przez aankaa78 Czas edycji: 2010-01-10 o 20:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
kosmitka
|
Witaj Aniu
![]() ![]() Z kotami się dobrze wstrzeliłaś w nasz koci świat. Tu sporo kociar. Ja przygarnęłam kotkę 6-7 miesięczną, ułożoną, nauczoną czystości. Nie wiem, jaka reguła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.