PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 18:07   #3931
Jagooda_
Raczkowanie

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Widzę, że przeciwciała przeciwplemnikowe na tapecie. Swego czasu temat ten bardzo mnie interesował, więc wtrące swoje trzy grosze.
Ja badałam takie p/ciała metodą immunofluorencji pośredniej (IIF) i mam stwierdzoną obecność przeciwciał przeciw witce plemnika na (++) - mogą mieć znaczenie kliniczne.
Mój lekarz nie siał niepotrzebnie paniki, bo metoda IIF jest mało wiarygodna, ale u nas w mieście nigdzie nie robią inaczej. Za jakiś czas mam powtórzyć badania.
Zresztą z nam przez neta dziewczyny z mojej miejscowości, które miały te przeciwciała (brały encorton) zaszły w ciąże i urodziły zdrowe dzieci, więc chyba da się.
Nie powiem, że bardzo miło się poczułam czytając takie stwierdzenia, że "nie ma co marzyc o naturalnym zajściu", " że tylko in vitro zostaje".

Wiecie ja chyba naprawdę powinnam przestać wchodzić przez jakiś czas na forum, bo czuję jakby mi dobito gwoźdź do trumny i jak tu pozytywnie myśleć ....

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:45   #3932
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Co u Ciebie Dorotko?

ancia u mnie wszystko dobrze, czuje się jakbym wygrała los na loteri hehee ale i to pewnie minie póki co biore co dają i tyle ))
juz 20dc nie wiem kiedy mi to zleciało za tydzien jak sie @ nioe zjawi testowanko hmmm ... pewnie i tak nic z tego ale podstawą jest pozytywne myslenie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Widzę, że przeciwciała przeciwplemnikowe na tapecie. Swego czasu temat ten bardzo mnie interesował, więc wtrące swoje trzy grosze.
Ja badałam takie p/ciała metodą immunofluorencji pośredniej (IIF) i mam stwierdzoną obecność przeciwciał przeciw witce plemnika na (++) - mogą mieć znaczenie kliniczne.
Mój lekarz nie siał niepotrzebnie paniki, bo metoda IIF jest mało wiarygodna, ale u nas w mieście nigdzie nie robią inaczej. Za jakiś czas mam powtórzyć badania.
Zresztą z nam przez neta dziewczyny z mojej miejscowości, które miały te przeciwciała (brały encorton) zaszły w ciąże i urodziły zdrowe dzieci, więc chyba da się.
Nie powiem, że bardzo miło się poczułam czytając takie stwierdzenia, że "nie ma co marzyc o naturalnym zajściu", " że tylko in vitro zostaje".

Wiecie ja chyba naprawdę powinnam przestać wchodzić przez jakiś czas na forum, bo czuję jakby mi dobito gwoźdź do trumny i jak tu pozytywnie myśleć ....

Jagoda nie wolno tracic wiary zostaniesz mamusia zobaczysz
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:31   #3933
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Jagooda co się dzieje ? Kto Ci tu gwoździe wbija, zaraz się z nim rozprawię . A na p/ciała jak sama piszesz - encorton i po sprawie . Każda z nas będzie mamusią, szybciej niż się spodziewasz.
My chyba w tym cyklu idziemy razem, z tym, że mój nie jest starankowy, bo z hsg. Przytulanki były tylko raz, bo też jakoś nastroju nie było. A i przyjemne nie, bo bolesne, chyba po hsg.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ancia u mnie wszystko dobrze, czuje się jakbym wygrała los na loteri hehee ale i to pewnie minie póki co biore co dają i tyle ))
juz 20dc nie wiem kiedy mi to zleciało za tydzien jak sie @ nioe zjawi testowanko hmmm ... pewnie i tak nic z tego ale podstawą jest pozytywne myslenie
Dorotko nawet nie wiesz jak dobrze czytać takie wiadomości . I zaciskam wiadomo co, by @ nie przyszła . I czarujemy, czarujemy, aby w brzuszku iskrzyło.
A Twoją @ też mogę wziąć na siebie, tak jak Bazylki. Dam radę.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:33   #3934
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Dorotko nawet nie wiesz jak dobrze czytać takie wiadomości . I zaciskam wiadomo co, by @ nie przyszła . I czarujemy, czarujemy, aby w brzuszku iskrzyło.

anciu dziękuje kochana ja ze swoją sama się rozprawie Ty lepiej czaruj co by Twoja się nie zjawiła

Agatko a co u Ciebie? kiedy urlopik w kraju ??

Nikus, Kropcia, Pomidora i cała reszta
Stary 2010-01-08, 19:37   #3935
anciaahk
kosmitka

Cytat:

anciu dziękuje kochana ja ze swoją sama się rozprawie Ty lepiej czaruj co by Twoja się nie zjawiła

Moja musi się zjawić, bo jestem dopiero po hsg i w tym cyklu, co jest robione nie można się starać, podobno.
I chcę aby szybko przyszła, żeby staranka ruszyły pełną parą.

No właśnie, gdzie nasza Pomidorka?

Stary 2010-01-08, 20:52   #3936
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
To pięknie, już druga piwkująca u nas na wątku dzisiaj wieczorkiem.
A ja na antybiotykach i nie mogę, proszę wypić też moje zdrowie .
Ilonko jak przegiął, to wiesz , foch i tyle . I niech chłop przeprasza.
Krakowski rynek ... zazdraszczam.
Ja tez sie dolaczam do piwkowaczy Kiedys bardzo przestrzegalam, przed owulka tak, po juz nie i teraz mam do gdzies... po tylu latach pije kiedy mam ochote
Grzanca oczywiscie bo zimoooo

Cytat:
Jagooda co się dzieje ? Kto Ci tu gwoździe wbija, zaraz się z nim rozprawię . A na p/ciała jak sama piszesz - encorton i po sprawie . Każda z nas będzie mamusią, szybciej niż się spodziewasz.
My chyba w tym cyklu idziemy razem, z tym, że mój nie jest starankowy, bo z hsg. Przytulanki były tylko raz, bo też jakoś nastroju nie było. A i przyjemne nie, bo bolesne, chyba po hsg.

Wiesz ancia, mam nadzieje, ze tak nie bedziesz miala, ale ja od czasu do czasu mam takie dziwne bole jak przy hgs, ale nie w brzuchu tylko w pochnie, promienieja do gory
Cytat:

Dorotko mysle ze kolo marca przylece, czekam tylko na tanie bilety, jak Ci sie Fiona podoba?

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:00   #3937
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Wiesz ancia, mam nadzieje, ze tak nie bedziesz miala, ale ja od czasu do czasu mam takie dziwne bole jak przy hgs, ale nie w brzuchu tylko w pochnie, promienieja do gory
Ojej Bazylko, ja właśnie o takich pisałam. Ja miałam wcześniej takie tylko raz, jak zrobiła mi się torbiel po clo, torbiel była taka jajkowata, nisko umiejscowiona i myślałam, że to od niej. A po hsg non stop takie miałam, co prawda w trakcie zabiegu zupełnie inaczej mnie bolało, ale po zabiegu - takie właśnie jakby kłucia od pochwy w górę , co za dziadostwo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 21:02   #3938
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Moja musi się zjawić, bo jestem dopiero po hsg i w tym cyklu, co jest robione nie można się starać, podobno.
I chcę aby szybko przyszła, żeby staranka ruszyły pełną parą.

No właśnie, gdzie nasza Pomidorka?

hmm w takim razie zeby sie @ szybko zjawiła ) i zeby byla ostatnia przed długa przerwą

Cytat:
Ja tez sie dolaczam do piwkowaczy Kiedys bardzo przestrzegalam, przed owulka tak, po juz nie i teraz mam do gdzies... po tylu latach pije kiedy mam ochote
Grzanca oczywiscie bo zimoooo

Dorotko mysle ze kolo marca przylece, czekam tylko na tanie bilety, jak Ci sie Fiona podoba?

no to widze ze nie jestem sama hehe Agatko ja tez teraz nie przestrzegam jak kiedys po owulce tez bywa winko grzane ... wszystko dla ludzi ...oczywiscie z umiarem
a Fiona jest boska rewelacyjne fotki kochana )

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-01-08 o 21:04
Stary 2010-01-08, 21:21   #3939
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
ja dzisiaj byłam z TŻ na badaniu żołnierzyków mam nadzieję że dobrze wyjdą - kochane proszę o kciuki - wyniki za tydzień

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:30   #3940
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej Bazylko, ja właśnie o takich pisałam. Ja miałam wcześniej takie tylko raz, jak zrobiła mi się torbiel po clo, torbiel była taka jajkowata, nisko umiejscowiona i myślałam, że to od niej. A po hsg non stop takie miałam, co prawda w trakcie zabiegu zupełnie inaczej mnie bolało, ale po zabiegu - takie właśnie jakby kłucia od pochwy w górę , co za dziadostwo
nie mam pojecia

Cytat:

hmm w takim razie zeby sie @ szybko zjawiła ) i zeby byla ostatnia przed długa przerwą

no to widze ze nie jestem sama hehe Agatko ja tez teraz nie przestrzegam jak kiedys po owulce tez bywa winko grzane ... wszystko dla ludzi ...oczywiscie z umiarem
a Fiona jest boska rewelacyjne fotki kochana )

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja dzisiaj byłam z TŻ na badaniu żołnierzyków mam nadzieję że dobrze wyjdą - kochane proszę o kciuki - wyniki za tydzień
zaciskam mocno

Stary 2010-01-08, 21:38   #3941
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Cześć dziewczyny
Zaciskamy!!! Jak przeżył badanie? Mój był potwornie zestresowany. Ale wyniki odbierał po kilku godzinach.
Cytat:
nie mam pojecia
A masz w jakiś określonych dc? Przy owu? U mnie głównie w pozycji siedzącej, ale czasem tak bardzo zakłuje, że muszę się schylić. Rozmawiałaś o nich z ginem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 21:46   #3942
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
to i ja zaciskam
Stary 2010-01-08, 22:09   #3943
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaciskamy!!! Jak przeżył badanie? Mój był potwornie zestresowany. Ale wyniki odbierał po kilku godzinach.

A masz w jakiś określonych dc? Przy owu? U mnie głównie w pozycji siedzącej, ale czasem tak bardzo zakłuje, że muszę się schylić. Rozmawiałaś o nich z ginem?
Nie rozmawialam z ginem o tym, nie jest to notoryczne, czasami w ciagu cyklu sie nie pojawia, czasami tak, nawet nie wiem czy przed owu czy po. Pamietam ze kilka miesiecy po hsg bylo dosc czesto, teraz juz czasami. Pamietam raz, ale to bylo rok temu, ze sie az z bolu poplakalam, a bylam wtedy w pracy, siedzialam przy kompie. Wiesz hsg to jednak badanie inwazyjne i mysle ze mozna sie spodziewac takich niedogodnosci. Ale u mnie nie jest to jakis powazny problem, a odpowiedzi lekarzy, w stulu: tak sie czasami zdarza, mam po dziurki w nosie. Jestes dopiero co po badaniu, wiec nie strasuj sie niepotrzebnie

Stary 2010-01-09, 03:51   #3944
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam
Mam nadzieje ,że streszczając swój przypadek komuś pomogę.
Mianowicie brałam tabletki anty 5 lat non stop (Cilest,Yasmin i znowu Cilest).
We wrześniu 2008 odstawiłam z myślą o rozpoczęciu starań o dzidzię
do maja nie miałam owu (robiłam testy owulacyjne) Później teoretycznie wszystko było ok ale fasolki nie było.
W listopadzie 2009 poszłam do nowego gin. z wynikami hormonów i już z full załamką i nerwami na wszystko. Stwierdził, że mam podwyższoną prolaktynę i przepisze mi Castagnus miałam brać 3 miesiące bez przerwy po których jak prolaktyna nie spadnie i inne objawy (uczucie zimna ,rozdrażnienie i zmęczenie i PMS) nie ustąpią mam iść na TSH sprawdzić czy winna nie jest tarczyca.
Kupiłam tylko jedno opakowanie Castagnusa bo nie mieli więcej w aptece.
Byłam 7 dni po @ jeszcze tego samego dnia zażyłam 1 tabletkę.
Zjadłam 1 blister z opakowania kolejny zapodziałam ,miałam sajgon w pracy i ogólnie dbanie o zdrowie nie było mi w głowie.
Stwierdziłam ,że od nowego roku kupię 3 opakowania i zacznę jeść jak mi gin. kazał.
Grudniową miesiączkę dostałam 3 dni wcześniej bez PMS
Wczoraj miałam dostać @ więc zrobiłam dziś test spodziewałam się standardowo negatywnego wyniku - pokazał 2 kreski.
Jeszcze nie mogę wyjść z szoku
Powtórzę go jeszcze z 5 razy dla pewności.
Jestem przekonana ,że to od tych tabletek. Są ziołowe i bez recepty ,może i wam pomogą.
Stary 2010-01-09, 07:09   #3945
anciaahk
kosmitka

NowaJa85 - gratuluję , ale w kwestii castagnusa chyba sporo dziewczyn go brało, m.in ja. Na mnie akurat nie zadziałał .

Stary 2010-01-09, 09:12   #3946
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
NowaJa85 - gratuluję , ale w kwestii castagnusa chyba sporo dziewczyn go brało, m.in ja. Na mnie akurat nie zadziałał .
Przylaczam sie do gratulacji

A u nas spadl sniego, jest bielutko

Stary 2010-01-09, 11:03   #3947
Jota
Raczkowanie

Witajcie ale miałam do nadrobienia .
Nie wchodziłam na forum ale za to poczytałam sobie o wrogości śluzu i badaniu na przeciwciała przeciwplemnikowe. Weszłam na Wizaż i widzę, że tu też mowa o tym. Sprawdzałam na stronie laboratorium w moim mieście i robią IIF za 100 zł w 21 dni. Myślę, żeby zrobić to badanie plus wrogość śluzu ale najpierw zapytam lekarza, bo nie chcę być "zbyt do przodu".
Tak się zastanawiam nad jedną sprawą, tylko żeby nie było, że straszę. Wydaje mi się, że jeśli w krwi wyjdzie obecność przeciwciał, to in vitro też nie ma sensu. Coralady napisała, że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to zarodek jest traktowany jako ciało obce i niszczone. W takim razie dlaczego nie miałoby być tak przy in vitro? In vitro przecież nie jest gwarancją sukcesu, ciążę jeszcze trzeba utrzymać.

Anciaahk Ty miałaś cięższe HSG niż ja. Mnie zupełnie nic nie bolało po, a @ przyszła normalna czyli jak u mnie nienormalna . Kiedyś miałam normalne, bez plamień, czysta krew a teraz porażka. Tak za 2 cykle pójdę do lekarza po skierowanie na histeroskopię, bo może coś nie tak jest z endometrium.

Pomidora zobaczysz serduszko !

Jagooda rozumię Cię. Forum jest jak narkotyk. Jak wchodzę to przypominam sobie, że mam kłopoty z zajściem w ciążę, nie można o tym zapomnieć, tylko ciągle jest ta sprawa na tapecie. Mimo to zaglądam tu . Nie zazdroszczę żadnej tego, że się udało, tylko w głowie narasta mi myśl - znowu nie ja, nie ja! Tylko wciąż myślę, na jakie badania jeszcze będę musiała pójść. Wg Sekretu , jeśli myślę o laparoskopii to życie mi ją przyniesie.

@ się już skończyła czas na
Stary 2010-01-09, 12:10   #3948
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane, ja to mam dziurę w mózgu jednak Czytałam wczoraj, co tam u was i byłam przekonana, ze wam napisałam, a tu jednak chęci to jedno a czyn to drugie
Dyrektorka miała minę jakby zatwardzenia dostała Potem zaczęła narzekać, że w tylu radach byłam, że trzeba będzie mnie w tylu miejscach zastąpić, jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i w ciąży jednak nie jestem Mam ją w nosie teraz, najważniejszy jest okruszek

Czytam tak ja was i co następuje:

Bazylko, psina cudowna Aż mój mąż zwrócił na nią uwagę A ty tak czekasz na @, a który to dc?

Coralady, nie będzie więcej problemów, nie będzie, NIE BĘDZIE! Dosyć i tyle A śluz się zaleczy albo pokombinuje i będzie dobrze, będzie,zobaczysz

Nika, a jak Lenka zareagowała na taki ziąb? Może troszeczkę zimna od nas chcesz? -8 tylko

Anciaahk, masz rację, twoja ciąża gra z tobą w "kto dłużej przetrzyma kogo " Ale jej się w końcu znudzi, bo ty twarda babeczka jesteś

Stokrotko, to starania wielkimi krokami się zbliżają

Ilonko, mam nadzieję, że piwko smakowało, a @ w końcu musi przyleźć

Serduszkowata, mocne za żołnierzyki.
NoWaJa, gratulacje

Jota, miłych staranek

A ja już mam dobry humor, nie myślę nawet o tym, że mogę nie zobaczyć serduszka. Po prostu muszę czekać na usg i wtedy zabije ono dla nas bardzo mocno, wiem to i tyle Zresztą, mam takie pomysły na kącik dla maleństwa, że po prostu musi chcieć być i tyle
Czy u was też tak śnieży? u nas istna zamieć!

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:20   #3949
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Witajcie ale miałam do nadrobienia .
Nie wchodziłam na forum ale za to poczytałam sobie o wrogości śluzu i badaniu na przeciwciała przeciwplemnikowe. Weszłam na Wizaż i widzę, że tu też mowa o tym. Sprawdzałam na stronie laboratorium w moim mieście i robią IIF za 100 zł w 21 dni. Myślę, żeby zrobić to badanie plus wrogość śluzu ale najpierw zapytam lekarza, bo nie chcę być "zbyt do przodu".
Tak się zastanawiam nad jedną sprawą, tylko żeby nie było, że straszę. Wydaje mi się, że jeśli w krwi wyjdzie obecność przeciwciał, to in vitro też nie ma sensu. Coralady napisała, że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to zarodek jest traktowany jako ciało obce i niszczone. W takim razie dlaczego nie miałoby być tak przy in vitro? In vitro przecież nie jest gwarancją sukcesu, ciążę jeszcze trzeba utrzymać.

Anciaahk Ty miałaś cięższe HSG niż ja. Mnie zupełnie nic nie bolało po, a @ przyszła normalna czyli jak u mnie nienormalna . Kiedyś miałam normalne, bez plamień, czysta krew a teraz porażka. Tak za 2 cykle pójdę do lekarza po skierowanie na histeroskopię, bo może coś nie tak jest z endometrium.

Pomidora zobaczysz serduszko !

Jagooda rozumię Cię. Forum jest jak narkotyk. Jak wchodzę to przypominam sobie, że mam kłopoty z zajściem w ciążę, nie można o tym zapomnieć, tylko ciągle jest ta sprawa na tapecie. Mimo to zaglądam tu . Nie zazdroszczę żadnej tego, że się udało, tylko w głowie narasta mi myśl - znowu nie ja, nie ja! Tylko wciąż myślę, na jakie badania jeszcze będę musiała pójść. Wg Sekretu , jeśli myślę o laparoskopii to życie mi ją przyniesie.

@ się już skończyła czas na
Jota ja tam ci radzę nie rób tego badania metodą IIF, bo jak Ci coś nie daj Boże wyjdzie to będziesz miała takie stresy jak ja. Ekspert bociana K. Łukaszuk pisze, ze ta metoda jest mało wiarygodna i szkoda kasy na to badanie.
A tak naprawdę to wszystko pewnie zależy od tego jakie miano ma się tych przeciwciał, doboru odpowiedniej dawki leków no i od wyników męża.

Anciaahk
u mnie po hsg @ była normalna
Konczita zmień mi proszę last @ 7.01.

A ja na razie robię krótką przerwę w staraniach, muszę zająć się też innym, zaniedbanym organem, który w zeszłym roku dał mi nieźle popalić. W przyszłym tygodniu idę na badania, mam nadzieję, że wyjdą dobrze, bo na razie kolejne problemy nie są mi do szczęścia potrzebne, no i musiałabym pewnie odłożyć starania na dłużej.

A tu jeszcze ze strony kriobanku ciekawe info o szczepieniach:
Przygotowuję się do kolejnego podejścia ICSI - już trzeciego. Rozważamy kilka klinik. Dodatkowo zastanawiamy się nad wykonaniem badań immunologicznych. Słyszałam o szczepionkach z limfocytów. Dużo się mówi o nich wśród pacjentek po poronieniach. W naszym przypadku ja jeszcze nie byłam w ciąży, a mąż ma niskiej jakości nasienie (ilość 30 ml / 1ml, małe główki, ruch postępowy 10-40%), a zwłaszcza wysoką aglutynację (+++) i przeciwciała przeciwplemnikowe 70-100% w surowicy, i 70-80% w nasieniu . U mnie przeciwciała przeciwplemnikowe są w surowicy w 20%. Panie doktorze - czy nasze rozumowanie jest słuszne? Czy te szczepionki mogą nam pomóc żeby zajść w ciążę naturalnie lub szybciej w ciążę z in-vitro? Co Pan na to?
Z mojego punktu widzenia oraz literatury, którą znam ocena przeciwciał oraz immunoterapia w Państwa sytuacji są zbyteczna. W chwili obecnej uważa się, że występowanie przeciwciał przeciwplemnikowych, jakkolwiek może zmniejszać szanse na naturalne zapłodnienie to stanowi właśnie wskazanie do mikromanipulacji (ICSI) nie wpływając negatywnie na wyniki zapłodnień i ciąż. Mam świadomość, że prowadzone są w Polsce "niekonwencjonalne" próby leczenia niepłodności z użyciem "szczepionek z limfocytów męża". Procedury te nie mają ustalonej wartości klinicznej a immunoterapia z immunizacją limfocytami w USA i wielu innych krajach są zabronione do stosowania w praktyce klinicznej. Dopuszczone jest jedynie prowadzenie kontrolowanych prospektywnych badań klinicznych w kilku zarejestrowanych ośrodkach na ochotnikach mających świadomość, że uczestniczą w badaniach. Niestety, wstępne wyniki kontrolowanych badań nie są zbyt zachęcające, stąd też procedury te są niedopuszczalne w zaleceniach zarówno Europejskiego Towarzystwa Rozrodu Człowieka i Embriologii (ESHRE) jak i Amerykańskiego Towarzystwa Niepłodności (AFS) oraz Amerykańskiej Komisji Leków (FDA).

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 13:41   #3950
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A u nas spadl sniego, jest bielutko
Bazylko u nas też, Mazury zasypane i nadal sypie. Całe szczęście nie muszę nigdzie wychodzić.
Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Jota moje hsg było super, w zasadzie nic nie bolało. Dopiero po hsg tak kilka dni po miałam silne bóle, ciężko je powiązywać z hsg, ale tak jakby po tym, i mam takie same jak Bazylka, tylko że u mnie były już przed hsg.
Histeroskopia? Laparoskopia? Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby . I co to za teorie, że jak o czymś myślisz, to wywołasz? To o ciąży trzeba myśleć, a nie o laparo.
Mój lekarz uważa, że teraz odchodzi się od laparoskopii w diagnostyce niepłodności, że jest to zbyteczne, ale dokladnie nie pamiętam czemu.
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kochane, ja to mam dziurę w mózgu jednak Czytałam wczoraj, co tam u was i byłam przekonana, ze wam napisałam, a tu jednak chęci to jedno a czyn to drugie
Dyrektorka miała minę jakby zatwardzenia dostała Potem zaczęła narzekać, że w tylu radach byłam, że trzeba będzie mnie w tylu miejscach zastąpić, jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i w ciąży jednak nie jestem Mam ją w nosie teraz, najważniejszy jest okruszek

Anciaahk, masz rację, twoja ciąża gra z tobą w "kto dłużej przetrzyma kogo " Ale jej się w końcu znudzi, bo ty twarda babeczka jesteś
Pomidorko reakcje przełożonych zawsze mnie rozśmieszają, czasem są takie absurdalne. Dbaj o siebie i wypoczywaj.
Ja twarda? Bym nie chciała, wolę być taka eteryczna i delikatna, tylko kurka mi nie idzie.
Mój były szef zwykł mawiać, że jestem pół kobietą pół mężczyzną. Takie jakieś miał dziwne teorie.
Cytat:
Anciaahku mnie po hsg @ była normalna

A ja na razie robię krótką przerwę w staraniach, muszę zająć się też innym, zaniedbanym organem, który w zeszłym roku dał mi nieźle popalić. W przyszłym tygodniu idę na badania, mam nadzieję, że wyjdą dobrze, bo na razie kolejne problemy nie są mi do szczęścia potrzebne, no i musiałabym pewnie odłożyć starania na dłużej.
Jagódko trzymam kciuki za dobre wyniki, mam nadzieję, że to nic groźnego.

Miłego dnia!

Stary 2010-01-09, 14:23   #3951
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
[...]

A ja już mam dobry humor, nie myślę nawet o tym, że mogę nie zobaczyć serduszka. Po prostu muszę czekać na usg i wtedy zabije ono dla nas bardzo mocno, wiem to i tyle Zresztą, mam takie pomysły na kącik dla maleństwa, że po prostu musi chcieć być i tyle
Czy u was też tak śnieży? u nas istna zamieć!
Nie ma ludzi niezastąpionych. (jak to dobrze, że nie pracuję już w szkole, bo u mnie byłoby podobnie - polonista jest ciągnięty do każdej roboty w szkole)

To dobrze, że myślisz pozytywnie. Tak trzymaj! U mnie dziś strasznie wieje i nie mogę wyjść z synkiem na spacer
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:08   #3952
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dyrektorka miała minę jakby zatwardzenia dostała Potem zaczęła narzekać, że w tylu radach byłam, że trzeba będzie mnie w tylu miejscach zastąpić, jakby chciała usłyszeć, że się rozmyśliłam i w ciąży jednak nie jestem
Dobre, dobre...

Cytat:

Bazylko, psina cudowna Aż mój mąż zwrócił na nią uwagę
Ja też pokazałam mężowi - zachwycił się, bardzo mu się podobają jej minki.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

Ja dziś na dupce w domku, gotuję i się byczę. Pożarłam pycha krupnik i upiekłam pycha ciasto.

Mąż w pracy pierwszy dzień w nowej firmie. Wszystko jak trzeba. Nawet mój brzuchol trochę mniej twardy.

Pozdrówki!

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:49   #3953
Konczita
Zakorzenienie

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 06.12 Łódź starania zawieszone
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 26.12 Malopolska

Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @31.12 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 01.12 Kraków
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 07.01
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 20.12 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 14.11
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~~@ 27.09
Stokrotka81(Justyna, 289lat)~~~~~~@ 07.01 Lubelskie
Stary 2010-01-09, 19:08   #3954
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

hej
U mnie ciągle bez zmian, a brzuch mnie znowu zaczął boleć tzn mam jakieś klujące skurcze
Ale z TZ się pogodziłam . Spotkanko ze znajomymi było ok, długo nie siedzieliśmy ale zawsze to lepiej jak siedzieć w domku i myśleć tylko o jednym...
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 10:34   #3955
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

kropko-widzę, że wszystko na dobrej drodzeSerdecznie gratuluję
U nas z mężuchem ,,work in progress" w ten weekend

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:46   #3956
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Cytat:
!
Dobre , dobre he he ..

Czytam was ale jakoś nie miałam kiedy w sumie pisac i o czym bo u mnie nudy .. siedze sobie w domu jak zwykle , zasypało nas strasznie i tak sobie mija dzień za dniem
Stary 2010-01-10, 16:59   #3957
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

ale u Nas pusto dzis
Ja też się nie będę rozpisywać bo u mnie dół Jak będzie lepiej to napiszę...
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:19   #3958
anciaahk
kosmitka

Ilonko, proszę się nie dołować. Ja też czekam na @ i jakoś nie nadchodzi, a brzuch mnie tak boli od kilu dni, jakby już była .

Stary 2010-01-10, 20:33   #3959
aankaa78
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny. Zaraz muszę nadrobic zaległosci, ale nie wiem czy mi się uda
Postanowiłam znów do Was dołączyc bo.....10 dni spóźnia mi się miesiączka. Wprawdzie robiłam test i wyszedł negatywny, ale zastanawiam się jaki moze byc powód. Biorę luteine 16 - 25 dc i zawsze po 3 dniach dostawałam....a teraz nie. Byłam u gin kilka dni temu, ale powiedziała,że nic nie widzi i mam czekac...... Piersi mam bardzo nabrzmiałe i az bolące jak nigdy i nie wiem czy moze to byc objaw ciąży czy miesiączki....

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
-
A jednak?
I już po? Nie dało się inaczej? Pamiętam, że już był taki temat wcześniej i próbowaliście coś układać... Nie wyszło jak rozumiem?
Pisałam kilka miesięcy temu juz.....w listoradzie mialam sprawę i w 15 minut było po wszystkim...... Układanie było z mojej strony, jak podjełam decyzje o rozwodzie to mój ex wpadł w depresje.....nie szanował mnie wcale tyle tylko powiem a teraz podobno bardzo cierpi.....

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

cześć Aniu! gratuluję stanu porozwodowego!
a na pewno ci się ta @ spóźnia z powodu stresu? podróż? a gdzie byłaś?

....
Witaj piękna Mamusiu podróż.....Sylwester w Berlinie z...kolegą

Cytat:

aniu równiez zycze Ci spełnienia marzeń, mam andzieje że wszystko się ułoży - odwiedzaj nas jak tylko znajdziesz czas
Konczitko dziękuję i postaram się reguralnie do Was wpadac

Powiem Wam jeszcze,że od lutego będę w końcu mieszkała na swoim i mam zamiar wziąc uwaga....koteczka małego) Sama mieszkac nie moge i chce miec przytulaka Zastanawiam się jak starego najlepiej wziac aby go dobrze ułożyc.

Edytowane przez aankaa78
Czas edycji: 2010-01-10 o 20:21
aankaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:45   #3960
anciaahk
kosmitka

Witaj Aniu, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Z tym testem to mam trzymać kciuki?

Z kotami się dobrze wstrzeliłaś w nasz koci świat. Tu sporo kociar.
Ja przygarnęłam kotkę 6-7 miesięczną, ułożoną, nauczoną czystości. Nie wiem, jaka reguła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości