|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
kosmitka
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
To chyba powinno pomóc, nawet nie chciałam pisać, że gorące, ja uwielbiam gorące kąpiele, chociaż staram się unikać.
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko mam pyt od str medycznej: jakie analizy powinnam zrobić Kamilkowi zeby potwierdzic/wykluczyc krzywice??
bo moje dziecko strasznie wykrzywianozki wyglada to mniej wiecej tak jakby chodzil z pilka miedzy nogami, ortopeda i pediatra z lekka mnie olali, a ja sie martwie o moje dziecko
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Właśnie wyszłam z wanny Teraz wcinam lody (bo podobno dobre na doła) i czekam na M bo musiał dziś w pracce zostać dłużej. Zauważyłam że moje cycki powiększyły się znaczącą, ale nie bolą. Może po Duphastonei i wreszcie doczekam sie @ żeby muc zacząć staranka. Brzuch też przestał mnie boleć. Jeszce nigdy tak an @ nie czekałam, ale strasznie drażniące jest to że jej nie ma jak wiadomo że to nie fasolka. Pomidorka jutro masz wizytę? Trzymam ![]() Jak reszta naszych straczek? I oczywiście Naszych szczęsliwych posiadaczek dzidziusia lub fasoleczki |
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Szczęscia wszystkim w Noym Roku życzę. Pozdrawiam serdecznie pamiętające mnie i te nieznane.....
Ja czekam na @....spóźnienie 6 dniowe, ale myślę,że to przez podróż i może stres świąteczny???? ![]() Ogólnie jest u mnie prawie dobrze....jezeli można tak nazwac stan porozwodowy..... ![]() NIe smuce już. Pozdrawiam i Buziaki
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu rozwodu.... |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chód Twojego synka pewnie nie ma z tym związku. Myślę że przydałby się dobry fizjoterapeuta - na pewno coś doradzi. W celu wykluczenia krzywicy dobrze by było zrobić badanie poziomu wit. D3 - rzadko gdzie to się robi, a poza tym sprawdzić poziom wapnia, fosfatazy alkalicznej i fosforu. Robi się też dobową zbiórkę moczu i w niej bada ilość różnych jonów, głównie wapniowych - to też robią mało gdzie. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
I już po? Nie dało się inaczej? Pamiętam, że już był taki temat wcześniej i próbowaliście coś układać... Nie wyszło jak rozumiem? ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Dbam, dbam...
|
||
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Tal dawno mnie nie było że chyba nigdy nie nadrobię czytać to co napisałyście. Mam nadzieje że u Was wszystko OK. Ja doczekałam się skoku tempki i teraz grzecznie czekam na @ bo pewnie przylezie chociaż bardzo bym nie chciała ![]() Ściskam Was mocno i biegnę do pracy Buziaczki PAPAPA
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewuszki
U mnie kolejny poranek bz @. Ja już nawet nie chce myśleć że jej nie ma ale kładę się i wstaje z myślą o niej I pewnie dlatego jej nie ma WRRRRR jaka ja jestem zła. Tak poza tym to leci Dziś mam od 9,30 do 17 zajęcia ze studentami i na dodatek może do mnie wpaść na zajęcia komisja akredytacyjna co tez mnie nie cieszy. Miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
#3820 | |||
|
kosmitka
|
I tego się trzymajmy
Cudny awatarek ![]() Cytat:
To takie dziwne, mija kolejny rok, który miałam już witać z dzidzią u boku a tu doopa. Ale nie poddaję się i wierzę, że będzie wszystko dobrze. Cytat:
. Optymistycznie miało być! Ja zaciskam kciuki, aby nie przylazła!Cytat:
Do dziewczyn, które miały hsg - jak wyglądała @ po badaniu? Nie wiem, na co się nastawiać, a bóle brzucha trochę zelżały, ale nadal są. Trochę się tego obawiam. Do tego od wczoraj jestem na zwolnieniu i antybiotyku, mam ostry stan zapalny gardła Miłego dnia!
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za każdym razem jak jest zmiana avka to jest ciężki przeskok. Ale tak mi się zachciało dzisiaj czegoś w temacie... ![]() Nie mam nikogo... wczoraj złożyliśmy wniosek o stażystę. Szefowi się wydumał staż zamiast umowy na zastępstwo. A Urząd ma miesiąc na samą decyzję - jestem podłamana lekko... |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Wpadłam napisac Wam kilka słów na otuchę Koleżanka wiele miesięcy starała się o dziecko, lekarz prosił, by była cierpliwa... i w końcu zaszła w ciążę ) Urodziła córeczkę. Ponieważ - jak się jej wydawało - miała problemy zajściem - któregoś dnia się nie zabezpieczyła i okazało się, że znów jest w ciąży! Obecnie jest mamą 2 córeczek, jest między nimi rok różnicy (czego akurat koleżanka nie poleca - wstaje w nocy do obydwu ). Głowa do góry, dziewczyny, życzę Wam powodzenia!
|
|
#3823 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.A serio, to czy stażysta nie będąc zatrudniony na umowie o pracę może mieć te wszystkie uprawnienia i kody dostępów do ZUS itp? Jak znosisz pracę? Ciężko czy jeszcze jest ok? Który już masz tc? Cytat:
ja mam taki przypadek u koleżanki, która wpadała... 4 razy. Za każdym razem tylko RAZ się nie zabezpieczyła i to w sumie krótko przed planowaną @ . Teraz z tych 3 razy ma 4 dzieci, same dziewczynki .
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracę znoszę dobrze, gorzej stałą siedzącą pozycję i chodzenie po schodach... :/ 22 tydzień.
|
|
|
|
|
#3825 |
|
kosmitka
|
Mam nadzieję, że jakoś to będzie zorganizowane i wkrótce na zwolnienie się wybierzesz, co?
![]() 22 tydzień?? Ale ten czas leciii.
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk oczywiście że wszystkie badania maiłam robione. Hormony nawet nie wyszły tak źle . Nasienie M super. U mnie zaczęło się od zdiagnozowania PCO, po tym jak poszłam na USG po 6 miesiącach starań bez lekarzy i bez rezultatów. Potem po lekach pęcherzyki zaczeły rosnąć ale Endo staneło a teraz to już wiecie ...
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- A zajmuje się metalami i jestem doktorantką na AGH
|
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Mija 4 lata.... i wiecie jednego czego w sobie nie mialam to zlosc, na to, ze tyle ciaz niechcianych, te rozpaczajace kobity z powodu mdlosci i ze mial byc cholopiec a jest dziwczynka, i ze koloejna i kolejna ciaza wokol, ale koniec, jestem normanie w...iona, mam dosc, jestem zla i wsiekla i jest to dla mnie nowe. I jak znow sie dowiem, ze jakas zaciazyla po kilku miesiacach, albo lepiej za 1 razem to pogryze ![]() To tak z pamietnika A Milego dnia |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropcia sliczny avatarek zabieram sie do nadrobienia tego co naskrobałyscie
|
|
#3829 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja trzymam kciuki kochana Cytat:
|
|
|
#3830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ancia a Ty m ialas już kiedyś kotka? kurcze chyba zazdroszcze takiego przytulacha kochanego ![]() Cytat:
kropcia dbaj o siebie, dmuchaj na zimne i na l4 uciekaj ... co do tzta hmmm musi sie ułożyc Cytat:
Cytat:
aniu Cytat:
i własnie o to chodzi ze szczęscie przychodzi gdy się nie spodziewamy ![]() :roll eyes:
|
|
#3831 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Jest tak podobny do poprzedniej suni, że nawet większość sąsiadów nie zorientowała się, że mamy nowego psa. Kotek jednak cały czas chodził mi po głowie, ale nie zgadzał się mąż. Podstępem go przekonałam . Odezwała się do mnie wetka ze Stalowej Woli, że ma kotka takiego, jakiego szukam, tj. umiejącego jeździć autem i nie bojącego się psów. Cóż miałam robić. Kotka od ok 2 mcy jest u nas .Zdjęcia poprzedniej suni, obecnego psiaka i kocinki.
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem w niej absolutnie zakochana, wczoraj mielismy akcje, bo wymienia zabki i jeden jej bardzo przeszkadzal z tylu i jej wyrwalam, szalala biedna przez kilka godzin a po wyrwaniu zasnela od razu Mam swoja prywatna dogoterapie ![]() wytrzymala w ubranku kilka sekund
|
|
|
|
|
#3833 |
|
kosmitka
|
Bazylko mi moje zoo duuużo pomaga. Wspomagam kilka psiaków finansowo, troszkę robię ogłoszeń i przez to zaangażowanie nie nakręcam się myślami o dziecku. Dużo satysfakcji daje to, jak dzięki takiej "pomocy" potrzebujący psiak znajduje domek. Jest to pomoc minimalna, ale też daje radość.
A sunia jest kapitalna .
|
|
#3834 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Woitajcie zimowo!
Cytat:
LODY! są zawsze dobre na doła i nie tylko... mniam! Cytat:
a na pewno ci się ta @ spóźnia z powodu stresu? podróż? a gdzie byłaś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja teściowa miała okropne kłopoty - czasem miała miesiączkę raz w roku !!!! lekarze jej powiedzieli, że na pewno nie zajdzie w ciążę bo nie ma możliwości wykrycia owu ( 40 lat temu monitorngów nie robiono) więc się nie zabezpieczała i .... zaszła w ciążę ( mój mąż ) oczywiście lekarze orzekli zgodnie : CUD... tyle, że po roku i 2 tygodniach cud się powtórzył i mój mąż ma młodszego brata. a sumie dwóch tylko ten trzeci po 7 latach...Cytat:
Cytat:
przytulam Cytat:
Bazylko!!! FIONA jest boska! czy to jest jakaś rasa, czy mieszaniec? wzięłaś ją z Polski? wrzucisz jeszcze kilka fotek? uwielbiam psiaki kociaki i świnki morskie... dwa lata temu na wakacjach z mężem omalże nie wzięliśmy z Polski pieska ze schroniska...ale okazało się, że procedura wyrabiania książeczki i paszportu trwałaby za długo a my musieliśmy już wracać...szkoda, bo taki był słodki....
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2010-01-07 o 11:43 |
||||||||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Pomidorko jeszcze nie gratulowalam wiec graaaaaaaatki wielkie kochana ![]() Kropka nie bede oryginalna i napisze - uwazaj na siebie Ja siedze ostatnio troche jak na szpilkach bo...musze chyba test zrobic...
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
To prawda, moja córka miała pobieraną krew w szpitalu i wysyłaną specjalnie do laboratorium do Warszawy bo u nas w Lublinie nikt tego nie oznacza. To badanie jest też dosyć drogie my nie płaciliśmy bo jak napisałam mieliśmy to zlecone podczas pobytu w szpitalu.
|
|
#3837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rob tesciora, please!!
|
||
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
bo mi się marzy taki włochaty piesek, ale ciągle myślę, że wszędzie będę miała włosy włosy włosy....
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze za wczesnie troche...w przyszym tygodniu bedzie mozna... i to by wlasnie bylo od "tego jednego razu"... ![]() Eehhh....bo glupio miwic, ale zdarzyl sie taki jeden razik nam z malzem...i teraz mysle...
|
#3840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potem jak mi nie przejdzie, to mogą mnie cmoknąć... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Ładna sunia, pies śliczniasty, taki dostojny, wie jak się pokazać do fotki. Choć z buziaka to taki głuptasek słodziasty wygląda. Kocinka przeurocza - kolorek ma boski. ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Śliczna psiunia. ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ojojoj... To Ty nie karmisz, masz okres już?---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Kwestia przyzwyczajenia, ja myślę. Odkąd mam koty, w tym jednego z dłuższą wypadającą sierścią - mam to już w ... tamtych spodniach.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
za każdym razem jak jest zmiana avka to jest ciężki przeskok. 

No załamka.
. Jest tak podobny do poprzedniej suni, że nawet większość sąsiadów nie zorientowała się, że mamy nowego psa. 
i to by wlasnie bylo od "tego jednego razu"...