|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
wygląda przepysznie! Kiedyś mnie kusił, ale nie miałam okazji, muszę go teraz zrobić![]() Cytat:
tonów - a wybrałam oczywiście najjaśniejszy, paleta odcieni to pomyłka...Cytat:
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, co za lodowate wiatrzysko i jeszcze leci taki ni to śnieg, ni to niewiadomoco, a ja znów gonię po mieście. W każdym razie kłuje toto w twarz jak maleńkie igiełki.
Na szczęście jutro i chyba w piątek popracuję chwilę tu, a reszta w domu Mimo mrozów ja nie jem więcej, tzn. jem słodycze jak zawsze, ale nie zwiększyłam porcji Bardziej mi się pić ciągle chce od tego suchego powietrza.
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
A dostałaś wiadomość, czy jest jakaś lista? Bo ja chyba się nie załapałam
|
#3935 |
|
po prostu Em :)
|
Jest lista.
https://wizaz.pl/akcje/fenjal/start.php
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/akcje/fenjal/start.php
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Ale nie zostałam wybrana tym razem... Gratuluję tym, które są na liście
|
#3938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja go polubiłam za całkiem niezłe krycie i trwałość. Jednak warto wydać więcej na dobry podkład ![]() Koniecznie mu powiedz więc ![]() Bo one niedawno chyba weszły do sprzedaży. W każdym razie jak Ci się gdzieś rzucą w oczy to daj znać. Wydaje mi się, że dziś pomimo mniejszego słońca jest ciut cieplej niż wczoraj. Z dyni mi wyszła normalna zupa a nie krem, a do szpinaku chyba za dużo pomidorów jest w przepisie. W kazdym razie solidnie doprawiłam i od zjedzenia jakąś godzinkę temu przestało mi być zimno Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Niby mam taki jeden kubek trzymający ciepło, ale jak w nim parzę to wszystko smakuje metalem. No ciężkie mamy życie w zimie Ale mi i tak się podoba taka pogoda jaka jest w tym roku i w ostatnim półroczu też.
|
|
#3939 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ja za to coraz mniej jem i martwi mnie to. Nie potrafię się zmusić.
Ciężki okres w życiu trwa, beznadziejnie ten rok się zaczął dla mnie. Na pocieszenie, też załapałam się do testów Fenjal. |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
![]() my tu gadu gadu, a tu styczeń sie skończył i pora na rachunek sumienia ![]() Oto mój: bilans zapasów niestety niekorzystny, bo +2 (zużytych sztuk 4 a zachomikowanych 6 ). W kolorówce mniejszy ruch, ale wychodzi na zero- zużyty tusz i oddany lakier, kupione 2 lakiery.
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Brrrr.... minus 23 rano u mnie było. Auto zaskoczyło dopiero za 3 razem, ale cieszę się, że jednak ruszyło.
fuksjaa Może spróbuj jakieś owoce, sałatki? Coś lekkiego, ale sycącego.BTW. Wczoraj na Polsacie mówili, że w takie mrozy trzeba jeść mniejsze porcje, ale częściej. rzyrafko ja mam taki kubek termiczny z Tesco, też nadaje piciu metaliczny posmak a co gorsza: przecieka. Nie jakoś bardzo, ale chyba ta uszczelka słabo trzyma i podczas picia tam zawsze jakaś kropelka się zrobi i kap na ubranie A wzięłam go głównie do pracy, bo również szybko herbata stygnie.A wracając do tematów kosmetycznych: przez te mrozy mam taką szorstką skórę, nawet balsamy zdają się nie radzić sobie z jej nawilżeniem. Zwłaszcza nogi mam jak wiór. Chyba spróbuję nałożyć na nie masło kokosowe z EcoSpa Jedynie z twarzą nie mam problemów: filtr sobie dobrze radzi z tymi mrozami, a na noc spora dawka Cold Cream z Avene i przesuszeń brak ![]()
|
#3942 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Tzn. chyba jeszcze go miałam ale już nie używałam. Mi strasznie wchodził w pory i wysuszał cerę, a niby miał być nawilżający. ![]() Ja ostatnio zauważyłam, że lepiej wygladam w podkładach 'za ciemnych' - mam takie trzy i nie wiem jakim cudem, ale jak je przypudruję Benefit Get Even, to nie odcinają się od szyi praktycznie wcale, a jak to robią, to szyje też tonuję odrobiną podkładu zmieszaną z kremem. Za to w dopasowanym do mojej cery Colorstay wyglądam blado, bo on ma taką ziemistą nutkę i nie ożywia cery w ogóle. W ogóle nie wiem czy kupno drugiego opakowania Get Even nie będzie lepsze niż kupno fixatora jakiejkolwiek firmy. ![]() A marzy mi się naprawdę żółty podkład i w ogóle kuszą mnie 3 podkłady do zakupienia teraz: nowe L'Oreale Visible Lift Serum Absolut oraz Lumi Magique i nowy Rimmel, tylko tam pewnie koloru już nie znajdę. To tak abstrahując od planów zakupowych do makijażu ślubnego. Cytat:
![]() Dzisiaj w ogóle mamy w pracy małą tragedię - zepsuł się ekspres do kawy o czym zostaliśmy nawet poinformowani mailem. U mnie styczeń zakupowo-odwykowo dobrze. Kupiłam na zapas tylko wodę brzozową Pollena-Malwa jak byłam w Auchan, i teraz już ją wyjmę bo skończyłam poprzednie opakowanie. Za to kupiłam dużo rzeczy do bieżącego użytku, bo mi się pokonczyły. Idziemy w sobotę na ślub, chyba zamarznę. Miałam zamiar się samoopalić resztką balsamu Daxa, ale zapomniałam zupełnie i teraz już za późno na dwie noce go nakładać chyba. I też kurcze, będę musiała chyba włożyć getry na narty pod sukienkę i potem ściągnąć, bo może być naprawdę ciężko. Biedna panna młoda, jej to dopiero będzie zimno.
|
|
|
#3943 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dopiero? Jakoś późno u Was, ja już 20 stycznia byłam po wszystkich egzaminach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla Ciebie i wszystkich wytypowanych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja kilka dni temu uzupełniłam braki w Rossmannie, kupiłam tonik, dezodorant, oliwkę i odżywkę, wszystko od razu poszło do użytku. Planuję jeszcze podjechać do Super Pharm, bo mnie kusi kilka rzeczy w nowej (swoją drogą chyba najbardziej udanej od jakiegoś czasu) gazetce.
|
|
#3944 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to kupiłam 1 szminkę, 1 lakier, 1 cień (pierwszy raz Catrice) i 1 puder (który kupiłam całkiem niepotrzebnie, w jakimś owczym szale ). A z pielęgnacji nie mam wielkich zbiorów, najwyżej 1 zapasową odżywkę i szampon, więc nie ograniczam w tym zakresie zakupów![]() Cytat:
(no chyba, że robi to w ostatniej chwili, to inną sprawa ) Ja byłam na weselu w listopadzie i było tak zimno, że na weselu byłam w grubych (bardzo grubych) rajstopach - ale nie wyróżniałam się, większość kobiet tak się ubrała![]() Kupiłam wczoraj rękawiczki z Home&you - czerwone, puchate, milusińskie z jednym palcem - suuuper ciepłe, dziś jak jechałam do pracy to było mi ciepło tylko w ręce I w dodatku były przecenione z 39 zł na 11,70, a chciałam je kupić 2 tygodnie temu (tylko było jeszcze ciepło i TŻ mnie poganiał - i dobrze )
|
|
#3945 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Bardzo - i na podkład i sam jest genialny. Bardzo trwały, nie wyczuwalny na twarzy, kolor mega żółty, idealny dla mnie. Ja mam po nim efekt photoshopa. Cytat:
Patrzyłam też na allegro ale nie wiem jaki kolor brać.Cytat:
Więc muszę mieć mega cienkie bez wzmocnień na palcach.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się stęskniłam za podkładami rozświetlającymi, fajnie by było, gdyby okazał się ulepszoną wersją Translucide, którego kiedys bardzo lubiłam ![]() Warszawianki, gdybyscie w najbliższym czasie planowały jakies wspólne zamówienie z Sigmy to ja bym się pisała na pędzel, może nawet dwa
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak będę zamawiać sigmę, to oczywiście dam Ci znać, byłby przynajmniej powód do spotkania w końcu!
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
madziarra, TŻ jest morsem? Też podziwiam
Pracuję sobie właśnie w domu, dziwnie tak, ale fajnie. Przynajmniej ciepło i przyjemnie się siedzi z papierami na łóżku. Jutro też taki dzień mnie czeka, jak dobrze ![]() Wracając z biura wpadłam do Biedronki i kupiłam sobie żel micelarny do mycia twarzy. Kończę wersję nawilżającą i bardzo mi przypasowała, więc mam nadzieję, że i na tym się nie zawiodę.
|
#3949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Colorstaya miałam dawno to już nie pamiętam ![]() A on kryje? Visible Lift nie widziałam, ale testowałam kiedyś Rimmelki (ciekawe, ale oczywiście jasnego żółtka brak). Dziś maziałam się tymi L'Orealkami illumi i kolory mają beznadziejne- 6 odcieni, pierwsze 2 z gamy różowych, następne z neutralnych (niestety jak dla mnie to pomarańczowe) a dopiero dwa najciemniejsze są żółte- widzicie tu jakąś logikę? bo ja zupełnie nie I widziałam też nowe pudry prasowane Bourjois Healthy mix- super drobniutko zmielone- 39,90 i korektory w pedzelkach. Wszystko było w Rossmannie w G. Krakowskiej. To chyba śmieszniej niż straszniej dostawać takie maile z pracy ![]() Cytat:
Ja własnie dziś dorwałam Była cała seria Deluxe (ta niby-przeciwzmarszczkowa) ten kremik co chciałam z filtrem- oczywiście natychmiast wylądował w koszyku i 2 maseczki- właśnie oczyszczającą też wzięłam. Nie mam pojęcia co w kremie ma byc filtrem, bo prócz samych olejków i ekstraktów ma tylko kilka innych składników, które moim zdaniem filtrami nie są w żadnym stopniu liczyłam, że jeszcze będzie ta trzecia seria nawilżająca, no ale brak. a i pomadki do ust były 3, ale tu mam szlaban ![]() Wow, podziwiam, ja się nawet w lecie muszę zmuszać do chłodnego prysznica o zimnym nie wspominając chociaż wtedy jak się widziałyśmy w Gdańsku, to w niedzielę dałam się namówić na wspólne wbiegnięcie do morza i nie powiem- podobało mi się ![]() hmm, na korektory nie zwróciłam uwagi czy są ![]() O, to już jakaś nowa bedzie? zaraz sobie pooglądam. Cytat:
to jakas sieciówka jest? Fajna okazja ![]() Cytat:
Cytat:
a teraz sobie radzę używając perłowego brązera Gosha (ten wielki dysk) pod za jasnego BioDetoxa. I ostatnio nawet nie nakładam na to sypańca ![]() Też odczuwam braki w pędzlach, ale to bym chciała więcej pozamawiać więc grubszą kasę trzeba odłożyć. A drogie są Sigmy? Cytat:
![]() Poza kremikiem i maseczką kupiłam jeszcze "brakujący" lakierek Bell GW 542 I zaraz sobie kliknę tusze na all.- zdecydowałam kupić 3 miniaturki (Sumptuous, Projectionist i Virtuose), a z zakupem pełnowymiarowego poczekać na nowego telescopa http://www.britishbeautyblogger.com/...alse-lash.html
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Z gazetki SP zainteresowało mnie Pharmaceris- nowe fluidy i zniżka na serię trądzikową- ciekawe za ile wyjdzie mocniejszy kwas migdałowy
a czy krem do rąk Avene Cold Cream jest coś wart? Kiedyś tak kupiłam biodermę niebieską i był to najgorszy krem do łapek jaki w życiu miałam Teraz męczę Vichy Essentielles i też paskudztwo- niewchłaniające się lepiszcze, do tego tubka twarda i ciężko wychodzi, bo za mały otworek zrobili Na noc zużywam.Minituszyki kliknięte- to sobie dziś poszalałam zakupowo
|
#3952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Latem i jesienią bardzo schudłam, zrobiłam się koścista i wiele osób to zauważało. Pod koniec grudnia wyglądałam już lepiej, wróciły mi te stracone kilogramy, zmienił mi się styl życia, organizm odreagował. Poza tym zimą zawsze mam większy apetyt i słodycze zrobiły swoje ![]() Miałaś wcześniej tę wodę? Ja się na nią skusiłam parę dni temu, zachęciły mnie dobre opinie na kwc. Postanowiłam trochę bardziej zadbać o włosy, robię wcierki, zaczęłam olejować Alterrą.
|
|
#3953 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A te żółte odcienie są bardzo ciemne? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja w ramach zdrowego odzywiania na kolację wsunęłam zapiekaną brukselkę z pomidorkami, mozarellą i bazylią - pycha
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.bourjois.co.uk/catalog/ma...nifying_powder takie cuś, drobinek nie miał, ale był bardzo "atłasowy" w dotyku ![]() nie omieszkam jak użyję. czyli trochę, chyba kupię świnkę ![]() u satysfakcja7 wzięłam Virtuose i Projectionist, a Sumptuous u black_house. Fajnie gdyby obie paczuszki doszły w poniedziałek ![]() Brukselka fuj ale w takiej kombinacji to pewnie się inaczej prezentowała smakowo ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:06 ---------- To z Maybelline co widziałam to jednak nie podkład a korektor pod oczy, wielkość mnie zmyliła ![]() http://www.misslipgloss.nl/maybelline-the-eraser-eye/
|
|
#3955 | |||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ale marzy mi się taki naprawdę żółty podkład, kiedyś miałam takiego Infaillible, był mega żółty, nieco za ciemny co trochę przeszkadzał akurat w tym przypadku, ale z nim moja skóra wyglądała super.Get Even? To zależy na jakim kryciu Ci zależy - zaczerwienienia, naczynka i inne małe skazy kryje, ładnie ujednolica koloryt. Cytat:
chciałabym ładny jasny kolor bez różu. Ale dobrze że u nas są, może potem rozszerzą paletę kolorów jak do nich dotrze że polskie kobiety w większości mają jasną cerę. ![]() Śmiesznie bo o żadnej innej awarii nas nie informują w ten sposób - ksero, fax, winda mogą sobie nie działać, ale ekspres?! ![]() I wtedy palce i pięty gołe? Jakoś sobie tego nie wyobrażam o tej porze roku. Włożę chyba normalne rajstopy, na to getry i skarpetki do kozaków, a potem i tak będę przebierać buty to jakoś dyskretnie usunę wierchnią warstwę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego pomarańczka jako przeciwwaga, ale zawsze to już nie to samo. Cytat:
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie na drugie śniadanie odgrzewam canelloni z Biedronki, a do wieczora pewnie pochłonę jeszcze mnóstwo żarcia, bo okres mi się zbliża, więc głód mam podwójny
|
|
#3957 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Wydaje mi się, że chyba lepsza, bo właśnie mi ten efekt rozjaśnienia się bardzo podoba, bo tęsknię za blond włosami.
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam Twoją recenzję z kwc- hmm, chyba warto się mu przyjrzeć bliżej. Przy okazji na stronie Benefitu znalazłam coś takiego http://www.benefitcosmetics.com/prod...ess-oxygen-wow ![]() Wątpię- na facebookowym profilu marki dziewczyny zgłaszały problem z odcieniami, a w odpowiedzi "na razie nie planujemy". Pamiętam właśnie, ciekawe jak u mnie- chociaz miałam kilka wcześniejszych mini EL i żaden nie robił z rzęsami nic poza nadaniem koloru. Jesli te dwa również mnie zawiodą to nie prędko się skusze ponownie a z Lancome mi pasowała mini Hypnose więc może i ta podejdzie.Cytat:
|
|
#3960 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo na All się pojawią jakieś przyzwoite kolory.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

a jak nie, to może właśnie na kwestii smaku znajdziesz inspiracje
zawsze jak tam wchodzę, to mam ochotę na większość smakołyków
wygląda przepysznie! Kiedyś mnie kusił, ale nie miałam okazji, muszę go teraz zrobić
) i LongLasting artDeco. A mi teraz chodiz po głowie taki Gosh
tonów - a wybrałam oczywiście najjaśniejszy, paleta odcieni to pomyłka...
Ale nie zostałam wybrana tym razem... Gratuluję tym, które są na liście

Ale mi i tak się podoba taka pogoda jaka jest w tym roku i w ostatnim półroczu też.

). W kolorówce mniejszy ruch, ale wychodzi na zero- zużyty tusz i oddany lakier, kupione 2 lakiery.
Jedynie z twarzą nie mam problemów: filtr sobie dobrze radzi z tymi mrozami, a na noc spora dawka Cold Cream z Avene i przesuszeń brak 

ale w takiej kombinacji to pewnie się inaczej prezentowała smakowo