|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2264
ostatnie info od Cynamonków |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Trzymam za nich mocne kciuki i Lili też.
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my po rehabilitacji, Przemek dziś na szczęście znów był grzeczny, umówiłam nas na następną wizytę do neurologa - w następną sobotę, więc super szybki termin, będziemy mieć do tego czasu usg główki zrobione a poza tym to jestem przeziębiona, z nosa mi leci, idę czytać póki Młody drzemie
|
|
|
|
|
#3935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mama i ja 1,20 za butelkę![]() Cytat:
i nie mogę czytać o Adasiu bo mi serce pęka ![]() Cytat:
![]() ale jak mam teściowej nie uwielbiać jak wzięła mi małego na spacer a potem sobie pogadałyśmy i mnie namawiała, żebym podrzucała młodego czy zadzwoniła kiedy tylko potrzebuje wyjść albo mam dość i że ona świetnie wie jak to jest i że młody jest cudny, ale człowiek oszaleć można non stop z dzieckiem i że się bardzo cieszy, że jak wrócę do pracy to się małym zajmie i w ogóle mnie pociesza jak nie ogarniam a młody ją uwielbiaCytat:
nasz gada non stop i się chichra cudowne dziecko mamu nas na basenie jets chlor i młodemu nic się nie dzieje a w sobotę nurkował kilka razy i pierwsyz raz nie płakał znaczy polewanie jest na początku zajęć a nurkowanie później
|
|
|
#3936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a najlepsze jest to, że od urodzenia uwielbiam ubieranie przez głowę, a teraz przebranie bodziaka to koszmar:/Cytat:
nasz mały jak nie dostanie cyca w 5 minut to jets histeria, nie wyobrażam sobie co cynamonki przechodzą![]() nadrobiłam miałam szalony weekend, a to obiadek rocznicowy, zakupy, targi książki (mam już głodną gąsienicę :P) obiadke u teściowej itp. kupiliśmy mi kurtkę, kask i rękawiczki i się przejechałam w końcu motorem z TŻ![]() poza tym opera super wesele figara barzdo nam się podobało![]() 23 grudnia idę na 'jezioro łabędzie' bilety w chorej cenie do auditorium maximum ale niech będzie, jutro będę polować na 'dziadka do orzechów' do opery, jak mi się nie uda to znowu będę musiała się szarpnąć na auditorium maximum...mam dzisiaj kryzys dzieciowy, bo młody ma w poważaniu warzywa, chce cyca co 1,5-2h a przy cycu się rzuca i ogólnie mam doła, że będę karmić do 18-stki cycem co 2h:/
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam 4 lata temu na Jeziorze, polecam ![]() Też chodzimy na basen, ale u nas nie ma póki co nurkowania A już 5 zajęć za nami, połowa kursu.
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że taka "życiowa" Twoja teściówka, moja mnie wkurza jeszcze jak mówi na mnie niby w żartach ale mnie drażni i coś jej powiem jak bedzie tak dalej, albo Tżta wyślę, niech pokaże że ma jaja i Agnes mnei też poprosi o foto a mówi tak, bo zbaczam z tematu " nie daje Ci ta niedobra MATKA", alebo "co ta MATKA Ci robi"
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę na jezioro z teściową, w ramach podziękowania za opiekę nad młodym i siostrą TŻ![]() u nas nurkuje się na 4 zajęciach na których dziecko było
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, weszłam żeby nadrobić wizaż i zaczęłam od lipcówek.. żeby zobaczyć co u Cynamonków..
![]() Patrzę na zdjęcie Adasia i ryczę jak bóbr ![]() Niech to się już skończy !!!!!!!!!!!!! ![]() Adaś kruszynko- walcz !!!!
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Deb jak Ci się sprawuje krzesełko polly? ![]() Diabli zaraz zamawiam sobie te śliniaczki na allegro bo po dzisiejszym brokule mam całeeeee body zielone a Młoda wygląda jak Shrek Dziewczyny Lence łzawi oczko - miała któraś taki problem?
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać aż pójdziemy na zajęcia na basenie. właśnie czekam na informację kiedy moglibyśmy zacząć
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak pięknie lipcówki pozmieniały avatary dla Adasia
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ale cuudnie, znowu się wzruszyłam
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może alergia? albo coś do oczka wpadło? płukałaś solą fizjologiczną?
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak na wstepie a po drugie to zazdroszcze tych oper, oj wybralabym sie... tylko nie mam z kim mlodego zostawic nie mowiac juz o tym, ze nie mam pojecia, co z mlodym zrobie, jak pojde do pracy...a co do pogrubionego - rozumiem, ze u ciebie to z innych powodow i dobrze by bylo, zeby mlody sie przekonal do obiadkow, potem kaszek... zawsze to jakies normalne zarcie, no i cycki by ci odpoczely. ale tak sie zastanawiam, czy wszystkie warzywa mlody tak ma gdzies? u nas cukinia, ziemniak - bleee... no i jeszcze sie zastanawian, czy P by od tesciowej zjadl...? u ciebie zawsze jest opcja cyca, i on to na pewno dobrze wie
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle widzę,że ten rok jest straszny dla Was.. Niech już wybije 2014 i oby był lepszy!!!Cytat:
a co do bycia fajną teściową to ja będę, ale zależy jakie synowe się mi trafiąCytat:
Jejuuuuuuu słoneczko nasze ![]() witam
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kumam tego dziecka:/ nocki piękne, spokojnie 8 h śpi bez jedzenia, a w dzień :dupa: a wina jest w tym, że książe possie cyca kilka minut i już gadanie, rozglądanie się i tyle, a jak mu wciskam to się drze
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
a teraz to tak juz calkiem powaznie... nie wiem, jak zalatwic opieke malemu od czerwca. albo od lipca. zlobek nie wchodzi w gre, bo by mi mlody wiecznie na antybiotykach musial siedziec. chyba dopiero od przedszkola pojdzie do wylegarni chorob.
jest opcja "tagesmutter", i powiedzmy, ze finansowo damy rade. tylko ze taka to tez moze miec 5 dzieci i to by bylo to samo co zlobek, moze troszke tylko bezpieczniejsze, bo mniej dzieci. no i niania. taaa... tutaj finansowo bedzie juz trudniej. w ogole sie zastanawiam, co to za osoba by musiala byc, zebym sie nie bala z nia zostawic mlodego. i do glowy przychodzi mi garstka osob, a zadna z nich nie bedzie mogla. jestem w d.pie... ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
tez mysle, ze mu slodkie tylko podchodzi. nic to, zapodaj mu chinszczyzne: kaczke w sosie slodko-kwasnym, tylko skresl to kwasne ![]() aaale mi sie zachcialo jesc a mlody spi na rekach... cycem zapija... nie udala sie drzemka na spacerze, wiec robie wszystko, zeby spal jakos. w wozku byl ryk, to poszlismy w chuscie i mlody podziwial drzewa i nasz cien...---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
ja czasem palne mlodemu cos o sobie w stylu: ale ta matka wariuje dla ciebie. a maz wtedy od razu: nie matka, tylko mamusia no ale ja to sobie moge, chociaz lepiej mlodego faktycznie od razu uczyc, ze jestem mamusia. no ale jak by ktos inny o mnie matka mowil, to bym leb ukrecila!
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te jego piękne wielkie oczy hehe u nas Nela z pelna powaga patrzy na matke i zastanawia się pewnie dlaczego tak się kiwam za to rozrywanie gazetek reklamowych sprawia jej wielka frajde - może nie kwiczy (jeszcze) jak dziecko z filmiku, ale mysle, ze to kwestia czasu hehe. został nam z wczoraj gulasz, wiec tz zazyczyl sobie placki ziemniaczane...Wasi faceci tez maja takiego swira na ich punkcie? do tej pory uzywalam sokowirówki, ale trochę roboty z jej myciem itd. ma może ktoras te szatkownice? http://allegro.pl/szatkownica-moulin...654799798.html ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze daję wodę po obiadku, czasami w trakcie też![]() ja mieszam na razie wszystko tylko w różnych proporcjach. Ale niedługo będę dzielić ![]() brawa za ząbka mamuśki majowe czy tylko u nas ząbków brak? NoBoTak ja dałam parę łyżeczek ttylko marchewki. Teraz tylko dokładam do całego obiadku coś nowego zwiększając ilość tego czegoś ![]() Agnes moja mama mieszka daleko szkoda. Mó TŻ nie pójdzie sam do rodziców z małą;/
|
|
|
|
|
#3953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już myslalam, ze masz tak cudnie, ze dogadujesz się z kazda i chciałam prosić o wskazówki ehehe. szybki kurs "jak oswoic tesciowa" ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
ilez można mieć "pozowanych" zdjęć z bananem na buzi?! ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez!
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-28 o 16:32 |
||||
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
spam
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maszynke mam taką http://allegro.pl/maszynka-do-miesa-...633046012.html i jest spoko. Co do pogrubionego to u nas tak samo. I jeszcze zaczynają jej jaśnieć włosy niestety... Cytat:
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
zostawiłam malego na chwilę samego, obkręcił się na brzuchu i doczolgał tak że dosiegnął mój telefon, ja oczywiście robiłam obiad a że młody był cicho nie zaglądałam przez kilka minut i teraz mam obślinił go tak że głośnik nie działa
i co chwile się wyłącza śpi już 2,5 godz - odsypia wczorajszy dzień, pojechaliśmy do jego pradziadków , podróż zniósł dobrze ale chyba miał nadmiar wrażeń, nowe twarze, galeria, urodziny 4 letniego kuzyna - bo podczas powrotu płakał w samochodzie
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba pierwszy na forum ![]() Mysia zazdroszczę teściowej Adaś jest cudny, a kciuki w awatarkach magiczne diabli świra na placki ziemniaczane? o tak! TŻ uwielbia, ale rzadko robię bo ja nie przepadam ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
cudnie
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- z basenem startujemy od środy ale będzie zabawa!
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp u nas tez nie widac zabkow. Ale wyraznie cos Sofke swedzi w buzce wiec podejrzewam, ze niedlugo cos sie pojawi.
Diabli u nas w domu fanka plackow ziemniaczanych jestem ja ale rzadko je robie bo wlasnie nie mam odp sprzetu.... za to czesto robie nalesniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedny maluch. nie wiem skad rodzice chorych dzieci maja tyle sily...---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
ale placze bo mu zle czy ze zlosci? bo Nela zawsze jest zadowolona. ostatnio po 2 nurkowaniu zaczela piszczeć (dosłownie) instruktor mowi "ooo nudzi się dziewczyna. jaka pozycje plywacka lubi?" eee noo ona chce tego klocka, którego jej pan przed nurkowaniem zabral" ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- my zaczleismy nurkowanie chyba na 4 albo 5 zajęciach. na 6 były dwa i teraz mielismy siódme i tez dwa plus sporo imitacji. także już niebawem! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Trzymam za nich mocne kciuki i Lili też.
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

I Nina wraca cala i zdrowa, oni są szczęśliwi a ja mam chwile dla siebie czy dla Was. I nikt się niczym nie irytuje 

to tak na wstepie
tez mysle, ze mu slodkie tylko podchodzi. nic to, zapodaj mu chinszczyzne: kaczke w sosie slodko-kwasnym, tylko skresl to kwasne
a mlody spi na rekach... cycem zapija... nie udala sie drzemka na spacerze, wiec robie wszystko, zeby spal jakos. w wozku byl ryk, to poszlismy w chuscie i mlody podziwial drzewa i nasz cien...
ja bym chciala rok wczesniej
klaski:
ale będzie zabawa!