Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-20, 20:12   #3931
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Szaja, bylo juz o tym

Trzeba byloby zreformowac oddawanie paczek, bo w tej sytuacji jaka jest obecnie oddaje sie wolontariuszom zapakowane, zaklejone paczki. I dlatego wszytsko ma byc nowe.
Bo jeden da cos uzywanego ale w dobrym stanie i czyste a drugi ciuchy, ktore zalegaja mu w szafie a do tego brudne.
I wszystko ma byc nowe, zeby uniknac takich sytuacji.
To tak w teorii, bo jak i tak nikt tego nei sprawdza to mozna i dwa kilo wegla tam zapakowac...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ale to nie jest paczka od SZP
pewnie tak ale nie śledzę wątku, a tu akurat rozmawiałam z koleżanką o tym i tyle

Ale właśnie - jakoś tak mi się wierzyć nie chciało, że wszystko jest dokładnie sprawdzane, więc...

I teraz pytanie - ile z tych otrzymanych rzeczy zostanie sprzedane przez otrzymujących...?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 20:52   #3932
201712071518
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49421014]pewnie tak ale nie śledzę wątku, a tu akurat rozmawiałam z koleżanką o tym i tyle

Ale właśnie - jakoś tak mi się wierzyć nie chciało, że wszystko jest dokładnie sprawdzane, więc...

I teraz pytanie - ile z tych otrzymanych rzeczy zostanie sprzedane przez otrzymujących...?[/QUOTE]
Szaja, byl komentarz na fanpage SZP (ale chyba szybko usuniety), ze darczynca czy wolontariusz godzine czy dwie po przekazaniu paczki znalazl fant wystawiony przez rodzinke na allegro.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:21   #3933
201801191006
Konto usunięte

był też komentarz (rowniez usunięty), że pani sprzedała wszystko na targu i a za hajsy kupiła alkohol.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:26   #3934
201604191001
Konto usunięte

O kurde, Doris, nie wiem czy to dobry pomysł udostępniać tam wizaż. Barachło się zleci.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:31   #3935
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Szaja, byl komentarz na fanpage SZP (ale chyba szybko usuniety), ze darczynca czy wolontariusz godzine czy dwie po przekazaniu paczki znalazl fant wystawiony przez rodzinke na allegro.
I dobrze. Może przyszłorocznych potencjalnych darczyńców skłoni to do refleksji nad "mądrą" pomocą poprzez zaspokajanie czyichś chciejstw gratis.

Mam w sobie wiele empatii, chętnie angażuję się w pomoc innym, ale w zupełnie inny sposób. Sposób przeprowadzania akcji SZP, brak rzetelnej weryfikacji rodzin beneficjentów, agresywna reakcja na krytykę (banowanie, usuwanie niewygodnych postów) sprawia, że akcja jest niewiarygodna a metody sekciarskie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 22:24   #3936
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
O kurde, Doris, nie wiem czy to dobry pomysł udostępniać tam wizaż. Barachło się zleci.
Usunąć? Ale z drugiej strony to przecież nie jakaś tajna dyskusja i forum. Czego się bać? "Barachło" się każdego dnia zlatuje i zakłada trollowe wątki.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 22:32   #3937
201604191001
Konto usunięte

Nieeee, jak już jest to nie. Ja się boję tych eks karaczanów itd. Tzn. nie boję się ich w prawdziwym tego słowa znaczeniu, ja po prostu mam na nich odruch wymiotny. Ale racja, sami przyłażą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 00:29   #3938
Tutli
Zadomowienie

Przyznam, że jestem coraz bardziej "zachwycona" ideologią, która kwitnie na profilu SzP

Ktoś pisze: "oczywiscie ja to wszystko rozumie podam przyklad przez 5lat rok w rok moja znajoma dostawala szlachetna paczke i tylko dlatego ze mieszkala w domu samotnej matki za nic nie placac i majac na utrzymaniu 3dzieci i 3tysiace na miesiac ja sobie radze z 1tysiacem wynajmujac stancje szlachetna paczka ja tez ja dostalam 3lata temu dostalam inchalator dla syna z astma i nie myslalam o tym jak o zapomodze"

Co dostaje w odpowiedzi?

"Moi drodzy, nie pomożemy wszystkim. Moim skromnym zdaniem biedni ludzie nie proszą o pomoc, a wypisywanie na fb ze sie potrzebuje pomocy to nie rozwiązanie a pójście na łatwiznę."

"Dokładnie. Słuszne są słowa, ze bieda nie krzyczy..."

Jaki fantastyczny wytwór! BIEDNI NIE PROSZĄ O POMOC. Powinni to uczynić mottem następnej edycji

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 07:30   #3939
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czytam was od samego początku i zgadzam się z wami w 100%. zarówno w zeszłym roku jak i w tym klasa mojej córki razem z dwoma innymi robiła paczkę dla jednej rodziny. w tamtym roku rodzina matka i syn prosili o produkty na wigilię i kurtki i buty na zimę. paczkę przygotowywaliśmy z radością, wychowawczynie ją zawiozły z wolontariuszami - podobno radość była ogromna. w tym roku już opis rodziny mnie lekko zdziwił no ale... matka z trzema córkami córki potrzebują butów i kurtek na zimę.... myślę okej będą miały prezenty w postaci ubrań potrzebnych na zimę ( bo przecież zakupić buty i kurtki dla czteroosobowej rodziny to jest wydatek i dla trzech klas) ale w opisie dalej czytam że dziewczyny potrzebują torebki ( dokładnie opisana jaka wielkość kolor i w ogóle) druga że zestaw suszarkę lokówkę i prostownicę, a trzecia ze smartwona. szczęka mi opadła postanowiliśmy że odzież zakupimy chemie i kosmetyki i spożywkę a z reszta damy sobie spokój.

dla mnie paczka na początku swojej działalności dawała jasno określone cele- przygotować dla rodziny paczkę zawierająca produkty na przygotowanie świąt i małe drobiazgi na prezent, a to co z tego ewoluowało nie podoba mi się wogóle. jeszcze dzisiaj czytam artykuł na wp i cytuję
"Niektórzy mieli też inne marzenia, które zostały spełnione - wśród prezentów była wędka, ciepłe pantofle, książka sensacyjna, a nawet... żywy kogut!"
a gdzie opis play station, smartwonów i innych szalonych i drogich marzeń?? dla mnie SZP to już ściema i straciłam cały szacunek dla niej.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 08:13   #3940
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
(...)
Jaki fantastyczny wytwór! BIEDNI NIE PROSZĄ O POMOC. Powinni to uczynić mottem następnej edycji
Koszulki z tym hasłem - już to widzę oczyma wyobraźni.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
czytam was od samego początku i zgadzam się z wami w 100%. zarówno w zeszłym roku jak i w tym klasa mojej córki razem z dwoma innymi robiła paczkę dla jednej rodziny. w tamtym roku rodzina matka i syn prosili o produkty na wigilię i kurtki i buty na zimę. paczkę przygotowywaliśmy z radością, wychowawczynie ją zawiozły z wolontariuszami - podobno radość była ogromna. w tym roku już opis rodziny mnie lekko zdziwił no ale... matka z trzema córkami córki potrzebują butów i kurtek na zimę.... myślę okej będą miały prezenty w postaci ubrań potrzebnych na zimę ( bo przecież zakupić buty i kurtki dla czteroosobowej rodziny to jest wydatek i dla trzech klas) ale w opisie dalej czytam że dziewczyny potrzebują torebki ( dokładnie opisana jaka wielkość kolor i w ogóle) druga że zestaw suszarkę lokówkę i prostownicę, a trzecia ze smartwona. szczęka mi opadła postanowiliśmy że odzież zakupimy chemie i kosmetyki i spożywkę a z reszta damy sobie spokój.

dla mnie paczka na początku swojej działalności dawała jasno określone cele- przygotować dla rodziny paczkę zawierająca produkty na przygotowanie świąt i małe drobiazgi na prezent, a to co z tego ewoluowało nie podoba mi się wogóle. jeszcze dzisiaj czytam artykuł na wp i cytuję
"Niektórzy mieli też inne marzenia, które zostały spełnione - wśród prezentów była wędka, ciepłe pantofle, książka sensacyjna, a nawet... żywy kogut!"
a gdzie opis play station, smartwonów i innych szalonych i drogich marzeń?? dla mnie SZP to już ściema i straciłam cały szacunek dla niej.
Na tym przykładzie jak na dłoni widać, że nawet jeżeli ktoś na początku był potrzebujący i miał skromne potrzeby, to bardzo szybko w większości przypadków się to przeradza w postawę roszczeniową. Dostaliśmy A, to chcemy B, C i... Z, czyli właśnie rzeczy, które nie są pierwszej, ani nawet piątej potrzeby tak naprawdę i na które przeciętny, pracujący człowiek musi se zarobić. Ja wszystko rozumiem - np. to że dzieci, czy nastolatkowie mają mieć prawo marzenia i chcieć dostać oprócz jedzenia, również np. zabawkę, ale już wymienianie tak szczegółowo, z opisami, świadczy raczej o tym, że głodu to oni raczej nie znają, skoro tyle czasu poświęcone jest wymyślaniu prezentu.

Mnie trochę dziwią te wszystkie opisy o całych kompletach zimowej odzieży. W lumpexie naprawdę da się fajną kurtkę za 20-30 zł kupić (i to już z takich ładniejszych). Buty zimowe często są w promocjach w Lidlach itd. (jeżeli używane obuwie kogoś brzydzi). Nie wierzę, że większości tych ludzi nie stać na wizytę w sklepie z odzieżą używaną. Po prostu chcą dostać nowe rzeczy i od razu wszystko, zamiast zrobić np. od września wysiłek w postaci odłożenia miesięcznie tych kilkudziesięciu złotych i kupienia potrzebnych rzeczy.

U nas pracujemy oboje, mamy udziały w firmie, a ja się zastanawiam, czy na święta sobie mogę torebkę za 100 zł zafundować. Czas zacząć żyć swobodnie z tego, co widzę - machnąć kredyt na 200 tysięcy, nie spłacać, przestać regulować rachunki, zwolnić się z pracy. A co się będziemy ograniczać - dobrzy ludzie na pewno pomocą, MUSZĄ. Idę se dzisiaj kupić tą torebkę, a co!

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-12-21 o 08:15
Stary 2014-12-21, 08:15   #3941
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
NO to nieźle potem te panie musiały obsmarować Darczyńców.

Ja wiem,ze w święta nikt nie powinien być głodny i nikomu nie powinno być zimno. Rozumiem dary w postaci lepszej żywności, odzieży (ale nie tej designerskiej a po prostu ciepłej, nowej i w miarę modnej- czyli takiej, w jaką ubiera się 90% społeczeństwa). Ale nie rozumiem próśb o tablety, smartphony, kosmetyki w najwyższej półki ( J'adore Diora), czy takich o wyposażenie kuchni/łazienki w sprzęty AGD. Dla mnie takie "marzenia" (czytaj apele do Darczyńców) są mocno podejrzane. Być moze dlatego, że sama nigdy bym się nie ośmieliła prosić nikogo o takie rzeczy, choć wiem, że nie powinno się nikogo mierzyć swoją miarą.

Jak już gdzieś pisałam: drażnią mnie też zbiórki SZP w szkołach, bo niejednokrotnie rodzice tych dzieci sami mają niewiele a nie dać składki nie wypada, skoro wszyscy w klasie dają. To po prostu wymuszanie.

Doris, a kup se tę torebkę, kobieto. Co se bedziesz żałować^^

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2014-12-21 o 08:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 08:24   #3942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Mnie trochę dziwią te wszystkie opisy o całych kompletach zimowej odzieży. W lumpexie naprawdę da się fajną kurtkę za 20-30 zł kupić (i to już z takich ładniejszych). Buty zimowe często są w promocjach w Lidlach itd. (jeżeli używane obuwie kogoś brzydzi). Nie wierzę, że większości tych ludzi nie stać na wizytę w sklepie z odzieżą używaną. Po prostu chcą dostać nowe rzeczy i od razu wszystko, zamiast zrobić np. od września wysiłek w postaci odłożenia miesięcznie tych kilkudziesięciu złotych i kupienia potrzebnych rzeczy.

U nas pracujemy oboje, mamy udziały w firmie, a ja się zastanawiam, czy na święta sobie mogę torebkę za 100 zł zafundować. Czas zacząć żyć swobodnie z tego, co widzę - machnąć kredyt na 200 tysięcy, nie spłacać, przestać regulować rachunki, zwolnić się z pracy. A co się będziemy ograniczać - dobrzy ludzie na pewno pomocą, MUSZĄ.
Dokładnie.
Teraz w Lidlu - przeceniona odzież zimowa była, kurtki i spodnie ocieplane (teoretycznie na narty, ale moja śmiga normalnie teraz w tym, świetne rzeczy!) po 29zł. NOWE!
Buty zimowe znów lidl - 35-55zł, dla dzieci i dorosłych. Moje w takich chodzą.

W czwartek i piątek wpadłam do SH, potrzebowałam jakieś sukienki dla dziewczyn - porządne, niezniszczone nic, FIRMOWE (jeśli dla kogoś to ma znaczenie) kupowałam po 10-12zł. Zresztą, ja naprawdę ogrom rzeczy tam i im, i sobie kupuję.
Szczerze mówiąc, szkoda mi dawać te pieniądze które wołają sklepy za nowe ciuchy - to są niemoralne ceny.
No, ale ja musiałabym sama kupić, a nie dostać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 08:34   #3943
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
(...)
Doris, a kup se tę torebkę, kobieto. Co se bedziesz żałować^^
Dzisiaj niedziela handlowa. Jasne, że idę i kupuję. Spałam ostatnio po 4-5 godzi, żeby dorobić i skończyć projekt jednej strony. Tym bardziej mi się należy, chociaż wiem, że frajerka ze mnie, że w ogóle pracuję, dorabiam, staram się.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49423803]Dokładnie.
Teraz w Lidlu - przeceniona odzież zimowa była, kurtki i spodnie ocieplane (teoretycznie na narty, ale moja śmiga normalnie teraz w tym, świetne rzeczy!) po 29zł. NOWE!
Buty zimowe znów lidl - 35-55zł, dla dzieci i dorosłych. Moje w takich chodzą.
(...)
No, ale ja musiałabym sama kupić, a nie dostać [/QUOTE]

No właśnie. Jak przeczytałam jeden, czy drugi opis, to OK, ale widzę, że właściwie każdy opis = komplet odzieży zimowej łącznie z butami. Wtf? Śmigam drugi sezon w kurtce kupionej za grosze plus udało mi się upolować płaszcz (kaszmir, zadaję szyku) za 25 zł bodajże. Buty mało używane mam z Allegro (stać by mnie było na nowe, ale mi szkoda kasy plus do butów mam pecha, więc nie chcę wydawać dużej kasy). Da się, serio nawet na zimę ubrać za grosze. No tak, tylko trzeba sobie w tym momencie na to odłożyć, jeżeli zarabia się "na styk" lub mieć pomyślunek wiosną jak są przeceny.
Stary 2014-12-21, 08:37   #3944
Konto usunięte

Ja nowe buty kupuję, ale to właśnie kwestia szukania czy wręcz kupowania wczesniej. Jak pisałam - również w lidlu, starsza stamtąd ma, na młodszą już rozmiaru nie było, więc... mam z deichmanna sprzed 2 sezonów za 1/3 ceny wyjściowej.
Stary 2014-12-21, 08:51   #3945
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja mam podobne podejście do was. moja córka chodzi w kurtkach z lidla a czemu nie kiedy fajne, ciepłe i narciarskie więc nie grube i olbrzymie. jeśli chodzi o prezenty dla niej to też bez fantazji. uczę ja że coś czasami kosztuje za dużo i coś tańszego może sprawić tyle samo frajdy - więc wolę żeby od nas czy od innych dostała klocki lego za np 40 zł na mikołaja czy urodziny bo będzie się tym bawiła latami, a nie jedna lalkę monster za 80 (ma jedną) która stoi na półce funkiel nówka i nie służy niczemu. do SH tez chodzę, nie dlatego że jestem biedna tylko dlatego że wielokrotnie przekonałam się że rzeczy tam są lepszej jakości niż sprzedawane w sklepach za cenę kilkanaście razy większą. jak czytałam opisy rodzin z SzP i ich pieniądze na przeżycie to ja mam tyle samo lub nawet mniej. ale cóż są rzeczy ważne i ważniejsze.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 10:09   #3946
Konto usunięte

Nie w temacie SzP, ale analogicznie:

http://mamalki.blogspot.com/2014/12/...o-ma-imie.html
Stary 2014-12-21, 10:15   #3947
201604181004
Konto usunięte

Ja znalam jedna wizazanke ktora dumnie pokazywala mi na zdjeciach super drogie kosmetyki np bobbi brown czy maca ktore dostala w spadce od agabil i innych wizazystek. Dostala to za duze slowo, wyzebrala w swojej wyimaginowanej biedzie. Pozdrawiam ja serdecznie bo juz sie nie udziela. Moja kolezanka tez nie jest.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 10:15   #3948
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49424545]Nie w temacie SzP, ale analogicznie:

http://mamalki.blogspot.com/2014/12/...o-ma-imie.html[/QUOTE]

Żal mi tej kobiety, która to wysłała. Naprawdę, tak paskudnie dostała w pysk za kupienie lalki, maskotki i słodyczy obcemu, ponoć biednemu dziecku.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 10:20   #3949
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarcAngael Pokaż wiadomość
Zaklinanie rzeczywistości - im więcej razy powiedzą/napiszą słowa "mądra pomoc", tym więcej ludzi im uwierzy (yhym, jasne).
Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Tak samo jak niezawiniona bieda
To jest w gruncie rzeczy całkiem mądre posunięcie z ich strony. Wbiją to ludziom do głów. Nie za bardzo będą wiedzieć co to za akcja, co i jak, o co chodzi, ale będą już kojarzyć z nią te 2 ciągle powtarzane zwroty - "mądra pomoc" i "niezawiniona bieda". Więc będą mieli dobre skojarzenia.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 10:20   #3950
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja znalam jedna wizazanke ktora dumnie pokazywala mi na zdjeciach super drogie kosmetyki np bobbi brown czy maca ktore dostala w spadce od agabil i innych wizazystek. Dostala to za duze slowo, wyzebrala w swojej wyimaginowanej biedzie. Pozdrawiam ja serdecznie bo juz sie nie udziela. Moja kolezanka tez nie jest.
Szczęka opada, serio.
Stary 2014-12-21, 10:22   #3951
201604181004
Konto usunięte

Jeszcze mi radzila co mam zrobic albo co moze nam zalatwic. Judith, pamietasz?
Stary 2014-12-21, 10:23   #3952
Konto usunięte

Jaka niezawiniona bieda? zrobienie sobie 5 dzieci z 2 róznymi tatusiami, picie i wydawanie posiadanych pieniędzy (posiadania pracy nie ma!) na fajki to NIEZAWINIONA bieda?
Stary 2014-12-21, 10:26   #3953
201606270916
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49424545]Nie w temacie SzP, ale analogicznie:

Nawet doczekało się to już osobnego tematu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=793020
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 10:35   #3954
Konto usunięte

no fakt, dzieki
Stary 2014-12-21, 10:38   #3955
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze mi radzila co mam zrobic albo co moze nam zalatwic. Judith, pamietasz?
Taaaaa, pamiętam. No ale czego się spodziewasz, jak ktoś się jawnie cieszy, że tonery do drukarki "spadły z ciężarówki".
Stary 2014-12-21, 10:41   #3956
201604181004
Konto usunięte

"A chcesz kupic jakies?"
Stary 2014-12-21, 10:42   #3957
201604191001
Konto usunięte

"Nie pójdę do pracy bo mi alimenty zabiorą."
Stary 2014-12-21, 10:43   #3958
201604181004
Konto usunięte

Zaradne dziewcze to bylo
Stary 2014-12-21, 10:45   #3959
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Zaradne dziewcze to bylo
Bez kitu. Teraz dopiero do mnie dotarło jak bardzo zaradne i jak podobne do niektórych "mam więcej zasiłków niż dostanę za pracę. poproszę paczkę".
Stary 2014-12-21, 10:48   #3960
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Bardzo mądry post. My na Mikołajki też robiliśmy paczki z maskotkami, słodyczami i owocami dla naszych podopiecznych i dzieci najzwyczajniej w świecie się ucieszyły. Mamy też prezent dla każdego dziecka na środę (po własnej wigilii w domach, wieczorem jadę z jednym z wolontariuszy przebranym za Mikołaja, jako pomocnik Mikołaja): nic ponadto, co jest widoczne na zdjęciu. Dla dziewczynek lalki (wszystkie nowe, częściowo kupione za własne pieniądze wolontariuszy i lekarzy na oddziale, częściowo wyżebrane ze sklepów nieco taniej, bo np. kartonik od lalki był uszkodzony i tutaj wdzięczna jestem do grobowej deski osobom decyzyjnym w pewnej zabawkowej sieciówce. Nazwy nie wymieniam, nie chcę być oskarżona o kryptoreklamę). Dla chłopców po zdalnie sterowanym pojeździe (to samo źródło) plus w każdej paczce przytulanka, słodycze i owoce. I jestem pewna, że żadne dziecko nie dozna zawodu z powodu prezentów, więc tym bardziej nie rozumiem, na co narzeka mama Pati i dlaczego Pati nie może dostać tych rzeczy pod choinkę.

Przypomniało mi się coś, co w Mikołajki mnie strasznie zirytowało. Wyobrażacie sobie, by zjeść własnemu dziecku słodycze i owoce? Ja sobie nie wyobrażałam. A jednak. Dlatego zastanawiam się, ile z tych gadżetów ofiarowanych w SZP trafi do dzieci a ile na allegro.

Drabi, ta Wizażanka sama Ci się pochwaliła swoją pomysłowością? W takim razie podziwiam....bezczelność i głupotę. Bo jak można nazwać kogoś, kto chwali się, że naciągnął kogoś na numer z rzekomą biedą?

No pasaran!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości