|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
przed czerwcem staż wynosił:
772,70 - 670 zł na reke od czerwca po waloryzacji: 791 - 687 zł na rękę |
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o to fajnie zawsze trochę więcej kasy
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
17 zl wiecej
Kurcze szkoda ze to nie jest te 791 na reke.
|
|
#3934 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ty nie podpisujesz umowey tylko UP z pracodawcą, Ty jej nawet na oczy nie zobaczysz ![]() Cytat:
takim firmom to dobrze ehhJeśli firma brała 7 stażystów do siebie to ma jedną umowę i w niej że może wziąść 7 osób i pewnie nie miała w umowie powypisywanych konkretnych osób tylko kogo UP da, niestety tak to działa że Ty nie masz nic do gadania, jeśli firma sobie wymyśli że chce przedłużyć staż to pisze wniosek o przedłużenie a że ma na umowie 7 osób to tym 7 osobom przedłuży staż (niestety umowa nie jest z nami wiec nie jest imienna na kazda osobe), możesz jedynie liczyć na to że aż dla 7 osób nie znajdzie się kasa i nie przejdzie ich wniosek
|
|||
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak musze pytac w UP z ta umowa na jak dlugo dostane?
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
jak Ci przyznawali staż to powinni Ci powiedzieć na jak długo masz przyznany. Mi dali na pół roku i wiem, że zaczynam 15 czerwca a kończę 14 grudnia
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() UP mowi ze moze przyznac na 8m-cy bo ma na tyle kase, a teraz to zalezy od pracodawcy na ile bedzie chcial. A tak w ogole to jestem zla na UP.mialam miec staz od srody ale nie moga mi tej umowy zrobic bo ksiegowa na chorobowym i nie wiadomo kiedy wroci.A moj pracodawca chcial mnie od srody juz..a ja sie nudze.. a pieniadze z tej nudy mi sie tez nie zbieraja..
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2009-06-04 o 12:06 |
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
albo spytaj w kadrach tam gdzie odbbywasz staz!
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie pytalam i powiedzieli ze to zalezy od pracodawcy na ile chce stazyste.UP ma kase dla mnie na 8m-cy.
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem właśnie po "polowaniu" na staz. I nic....byłam w kilku placówkach to każdy przyjął moje dane i jedni mówili, że jak będa potrzebować to sie ze mną skontaktuja , a drudzy , że się zastanowią i dadzą odpowiedź. He nie wiem ile mam czekać na odpowiedź ale jestem pesymistycznie nastawiona
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie problemu wiekszego nie bylo..ofert troche bylo dla kazdego zawodu. A jaki masz?(po liceum jestes?)
|
|
|
#3942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ani w UP, ani w instytucjach ( byłam się prywatnie pytać ). Ech.. Moze w jednym banku będzie od sierpnia, a tak to nic... totalna dziura. W UP to proponowali mi staż nasprzedawcę albo pomocnik kucharza... no nie po to szłam na ekonomistę
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-06-04 o 13:52 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coz, jak nie znajde staz ide do pracy , a później znów będę szukac. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- ja jestem po Technikum Ekonomicznym. Szukam prywatnie w innym mieście, a jeszcze nie rejestrowałam się w moim UP. Jak znajde staż, wtedy idę szybko się rejestrować. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2009-06-04 o 13:47 |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w bankach to w większości nie chcą... Nawet mam praktyki wykonane w BZ WBK i Urzędzie Skarbowym ( tajemnica mnie tylko obowiązywała w US, a Banku nic nie podpisywałam... ) . Ale mieszkam w takiej dziurze, ze nic nie ma... a ponoć miasto się rozwija ![]() PS. Piszesz w tym roku egzamin zawodowy ? Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-06-04 o 13:49 |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek u nas po technikum ekonomicznym na stazu sa w spozywczym lub w innych sklepach. JA technik informatyk i mam w biurze papierowa robote ![]() Radze sie zarejestrowac to oni Ci wyszukaja jakas oferte-moze i fajna
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w biurach, urzedach. Wszędzie maja kogoś na staż . Mi pozostały tylko banki . Małe , duże
. Tak wiem, że UP napewno by mi cos załatwiło, ale tylko w moim powiecie. Ja jeżdże do innego miasta , który sie znajduje w sąsiednim powiecie, ponieważ do niego chciałabym się na pewien okres przeprowadzic. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2009-06-04 o 14:10 |
|
|
|
#3947 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Mam do Was pytanko a mianowicie:znalazłam sobie sama staż w banku i muszę napisać podanie czy może wiecie jak takie podanie napisać?(co w takim podaniu ma być zawarte?)A może któraś z Was miała już staż w banku?i mogłaby mi napisać czego mniej więcej wymagają od stażystów? z góry dzieki za odpowiedż pozdrawiam
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Tak pisze egzamin zawodowy, a to juz praktycznie za tydzień. A Ty tez piszesz ? |
|
|
|
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tez piszę.. za jakieś 1.5 tyg.
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy z kserem świadectwa ukończenia szkoły da rade się zarejestrować w urzędzie ?
|
#3951 |
|
perfumove love
|
Musi być chociaż potwierdzone przez szkołę (pieczątka, za zgodność z oryginałem itd).
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musiałam mieć ze sobą wszystkie oryginały dokumentów do pokazania, więc może to kwestia konkretnego UP. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3954 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wam! mam pytanie i bardzo bym prosiła o odpowiedź. Chciałabym isc na staż na 3 miesiace, chce sie zarejestrować jako bezrobotna tylko powiedzcie mi czy warto czy dostane ten staz na 3 miesiace skoro zamierzam isc na dzienne studia bo jestem teraz po LO. Myslicie ze przyznano by mi staz na te 3 miesiace? baaardzo prosze o odpowiedz.
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tez tak niby bylo ale co koniec stazu to mi przedluzali i tak w lipcu bede miala caly rok w jednym miejscu i zobaczymy co dalej, bo dowiedzialam sie ze mozna dalej miec przedluzony tylko na innym stanowisku niz obecne, fajnie by bylo bo w dobie kryzysu ciezko bedzie znalezc dobra robotke
|
|
#3957 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki moni_ka.g za odpowiedz
Tak potrzebuje to tylko do tego banku,a dokładnie do prezesa aby mógł całkowicie zdecydować czy może mnie wziąść na ten staż,ale jestem dobrej myśli chociaż teraz wszystko zależy od mojego UP czy będą mieć pieniążki na ten mój staż;/ a mam wielki problem z zarejestrowaniem się, bo przez rok pracowałam dorywczo na umowę zlecenie noi ta umowa zlecenie jest im potrzebna aby mnie zarejestrować...więc teraz jestem w trakcie czekania aż moja była przedstawicielka wyśle mi ową umowę. Tylko to czekanie jest najgorsze,bo chciałabym iść jak najszybciej na ten staż,a nie siedzieć w domu i robić niewiadomo co![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na staz od 15..kurcze nadal sie bede nudzic
![]() Od 15 bo dopiero wtedy umowe mi moga dac..bo dawaja 1,15,30 kazdego miesiaca.
|
|
#3959 |
|
Konto usunięte
|
Wzajemnie ![]() To macie troszkę dziwnie... ja mogę w każdej chwili po umowę iść.. nawet mam ją w domu bo mi ją wciskali na chama. |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
czy kazdy stazysta musi wybrac fundusz emerytalny ? Na jakiej zasadzie dziala taki fundusz w przypadku stazu ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

zawsze trochę więcej kasy
bo nie ma mi kto pieczatke postawic
)
takim firmom to dobrze ehh