|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
aniaesz88
Ekspertem to ja nie jestem, ale według mnie twoj jadłospis nie jest zły, tylko że w śniadaniu brak białka więc zamieniła bym jogurt na serek wiejski albo twaróg i dodałabym owoc jakiś. Ten pasztet w drugim śniadaniu zastąp jakimś twarogiem/ chudą wędliną/ jajkiem/ tuńczykiem. Jeśli chodzi o obiad to nie widze tu białka ![]() ![]() Edytowane przez MalaLejdi Czas edycji: 2009-04-30 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
I śniadanie: płatki Nesvita jabłkowe( ![]() II śniadanie: kromka razowca z pomidorem i sałatą. Obiad: Taki gulasz (mięsko, ziemniaczki, kukrydza i ogórek konserwowy), kawa i do tego skubnęłam pare pistacji. Podwieczorek: nie będzie, bo mam zajęcia... Kolacja: sałatka (tuńczyk, musztarda/majonez, fasolka z puszki i ogórek konserwowy) . wiem ze wczoraj miałam to zjeść,ale wyszło,że zjadłam rybkę wędzoną. do tego mleko ;p wiem...nie jest idealenie ![]()
„Jeśli chcesz być kochany, kochaj sam” (Seneka) Kochając siebie za to,jakim się jest. Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; * Edytowane przez piegowata piratka Czas edycji: 2009-04-30 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaesz88->a gdzie się zgubił piąty posiłek? Tak ponadto:
![]() |
#3964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że pisze o takim kupnym pasztecie, o którym czytałam, że na redukcji odpada... Przepraszam za pomyłke...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R, proszę o ocenę
![]() I. 4 łyżki płatków owsianych, 2 średnie jabłka,3 truskawki, pół serka wiejskiego, pół szklanki chudego mleka, pół kostki czekolady 70%kakao aerobik II. 2 kromki chleba pełnoziarnistego własnej roboty z serkiem wiejskim, papryką i kiełkami brokuła III. 300 ml soku warzywnego, garść pestek dyni IV. puszka tuńczyka, paczka fasolki szparagowej, łyżka oliwy V. sałatka z sałaty, pomidora,papryki, ogórka, cebuli i kiełków z oliwą i octem+duża łyżka serka wiejskiego basen VI 3/4 serka wiejskiego z pestkami dyni, słonecznika i kilkoma migdałami Mam wrażenie że jak na dietę jem bardzo dużo (nigdy nie bywam głodna) ale to chyba tylko wrażenie, bo dzisiaj się ważyłam, i kolejny kilogram zleciał ![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-04-30 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Przyczajenie
|
Dzisiejsze U:
śniadanie - owsianka : 4lub 5 lyzki platkow, pol wielkiego banana (reszte dostala mama ![]() II sniadanie - jogurt Danone (taki z platkami by je dodac); jablko , jednodniowy sok marchewkowy obiad - rybka w bazylii, oregano, 2 ziemniaki, surowka ok 150 g deser - 50 gr mieszanki studenckiej podwieczorek - jogutr gruszkowy z pestkami dyni, jablko kolacja - 2 kanapki chleba zytniego z maslem, salata, pomidorem, jajem i kupa szczypiorku po (przed tv ![]() Z niecierpliwoscia czekam na ocene ![]() W ogole powinnam byc na P, ale jak na zlosc na tych powyzszych ilosciach tyje. Troche to dziwne. Poczytywalam watek i dziewczyny mowily, ze po skoku kalorycznym metabolizm przyspiesza i po pewnym czasie przestaje sie tyc. Kurcze...moze cos ze mna nie tak...? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Wtajemniczenie
|
1. 3 małe grube kromki razowego ze sporą ilością szynki, warzywa, jabłko
2. kefir 1,5% 200ml, 3 śliwki suszone, 2 łyżeczki mieszanki studenckiej, łyżka orzechów, łyżeczka słonecznika 3. grahamka spora z warzywami i szynką (z masłem też bo kupiona w szkole) sporo ruchu- wf, rowerek brzuszki 4. warzywa na patelnię, makaron razowy (nie wiem ile mama gotowała ok. 1,5 garści suchego) 2 jaja, łyżka oleju rower 3,5 km- trening 1,5h- rower 3,5 km 5. marchew, serek wiejski zwykły Nie myślałam kiedyś, że jedząc tyle moja waga będzie spadać powoli ;D a jednak! ![]() eRka oczywiscie proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-04-30 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Rozeznanie
|
moje R z prosba o ocenke
1 sniadanie: 2 kromki razowca - 1 z serkiem bialym i rzodkiewka, 2 - z szynka z piersi z kurczaka i pomidorem 2 sniadanie- jogurt naturalny (200g) z otrebami obiad salatka z piersi kurczaka (1/4 piersi) ogorkiem, pomidorem, jajkiem i czastkami grapefruita kolacja, chudy twarog z rzodkiewka i natka pietruszka... |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
MalaLejdi, Rodzynka, Iza - dziękuję za wszystkie uwagi
![]() A co do pasztetu to to jest taki zwykły, wielkopolski, firmy Profi. Nie jest na nim napisane jakie ma wartości odżywcze, ale na stronie internetowej podali na 100g: Wartość energetyczna:208 kcal / 872 kjBialko:7,5 gTluszcz:17,6 gWeglowodany:5,5 g ja zjadłam jakieś 30g może... Edytowane przez aniaesz88 Czas edycji: 2009-04-30 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Wtajemniczenie
|
U mnie Rrrr
Śniadanie: -bułka grachamka z sałatą,ogórkiem i żdokiewką bez masła Obiad: -kasza z sosem sojowym i buraczkami Kolacja -barszcz ukraiński spory talerz -kromka ciemnego pieczywa z sałatą,ogórkiem,szypiorki em Co o tym myślicie?? Bo ja mam takie shizy,że za dużo jem.Ogólnie to jestem weganką i unikam mięsa oraz nie używam żadnego oleju.
#3972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
W.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 2%, 1 jabłko, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: bułka sojowa z odrobiną masła i ogórkiem zielonym, jabłko Obiad: bułka pełnoziarnista, batonik Corny (absolutny brak czasu-wolontariat) Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych, mały pomidor, 3 małe ogórki konserwowe Kolacja: opakowanie serka wiejskiego z 3 łyżeczkami niskosłodzonego truskawkowego dżemu, mały pomidor
![]() |
#3975 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Gang Iren
|
U:
IS: dwie bułki grahamki z masłem,żółtym serem i polędwicą sopocką oraz sałatą i rzodkiewką,zielona herbata kawa z mlekiem,4 kostki czekolady IIS: dwie kromki razowca z masłem i wędzoną makrelą,jabłko,banan,herb ata owocowa z cukrem O: zupa kalafiorowa zabielana,4 ziemniaki z tłuszczem i cebulką,kotlet z piersi kurczaka,ok 200 gr surówki z kapusty pekińskiej,sok wiśniowy P: budyń toffi,dwa kawałki babki,kawa z mlekiem K: jajecznica z trzech jaj na maśle z dużą ilością wędzonki,dwie kromki razowca z masłem,sałatka jarzynowa,pomidor,herbata Przekąska: serek wiejski z rzodkiewką,sok wielowarzywny Proszę o ocenę.
#3977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Uuuuuu ( w zamiarze mam lekkie P)
Iśn; kromka chleba orkiszowego, na to trochę ketchupu, sałata lodowa, plaster polędwicy z indyka, plaster pomidora; mini pomarańczka później zawody na basenie od 9 do 13, dlatego nie było jak zjeść IIśn po zawodach; jogurt naturalny, bez cukry 180g O: 50g ryżu brązowego polanego jogurtem brzoskwiniowym K: jakieś 80g filetu z makreli, kawałek papryki, 3 rzodkiewki Coś mi się zdaje, ża na tym nie przytyję ? :mysli: Proszę o o cenkę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Raczkowanie
|
kurcze, to ja już nie wiem jak ja mam jeść... ja zjem tyle i czuję się najedzona, już sama się w tym pogubiłam, co, jak, i ile jeść
![]() zależy mi na przytyciu tak 3kg, ale wiadomo - zdrowo chcę, nie fast food'ami ... ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Raczkowanie
|
U:
Śn: dwie kromki chleba zwykłego z pasztetem pieczarkowym i ogorkiem 2śn: jabłuszko O: ziemniaczki z sosem pieczarkowym i pieczarkami P: jogobella ze zbozami o smaku jabłka i gruszki , garść orzechów laskowych K: wiejski z pomidorem , jabłuszko , pomarancz pudełeczko tic taków ![]() i jeszcze były 3 szklanki wody smakowej truskawkowej ![]()
#3983 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy R:
I śniadanie: owsianka - (4łyżki) + rozgniecione orzechy włoskie (2 sztuki), kawałki jabłka + cynamon , trochę płatków zbożowych, a wszystko to na mleku 0,5% po owsiance zjadłam ok 20g sera twarogowego półtłustego II śniadanie: 1 bułka razowa z sałatą lodową, serem twarogowym półtłustym, pomidorem i ogórkiem Obiad: niecałe 100g ryżu brązowego z jabłkami i cynamonem + ok. 15g twarogu półtłustego Podwieczorek: 2 'kromki' pieczywa chrupkiego razowego wasa (wiem że to gówno, ale bułki mi się skończyły ![]() Kolacja: serek wiejski (200g) z dodatkiem płatków zbożowych |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze do oceny R
![]() I śniadanie godz.8.15: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 1,5%, serek homo naturalny 130g, ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (wiem cukier...jutro spróbuje z miodem ![]() II śniadanie godz. 11.45: 2 kromki chleba słonecznikowego (taki fajny znalazłam w biedronce ![]() III śniadanie (zreszta sama nie wiem jak to nazwać ![]() Obiad 18.45 (późny bo się zgapiłam, byłam w trakcie weny na pisanie pracy licencjackiej ![]() 21:15 szklanka mleka 1,5% ![]() Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
P!! Już jestem powyżej 2000 (w niecały miesiąc z 1000
![]() Ś: omlet z dwóch jaj+ parówka drobiowa+ szczypiorek+ pomidor+ półtora mega kromki chleba wieloziarnistego IIŚ: serek wiejski 200g+ miseczka truskawek mrożonych+ dużo kakao O: 55g makaronu razowego+ dorsz pieczony (mniam ![]() ![]() P: 0,5l soku warzywnego+ kromka chleba wieloziarnistego+ trzy plastry polędwicy+ pomidor+ rzodkiewka K: dorsz pieczony+ dużoo surówki z czewronej kapusty (tak ze 160g ?)+ dwa suchary I jak oceniaciee?
#3986 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#3987 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Moje dzisiejsze R proszę o ocenę ![]() Śniadanie (8): Owsianka (syklanka mleka 1,5%, 4 łyżki płatków owsianych, łyżka siemienia lnianego, łyżka otrębów owsianych, łyżka zarodków pszennych, dwie garści mrozonych truskawek, 2 łyżeczki fruktozy) (w międzyczasie dwie marchewki) II Śniadanie (12): 2 kromki chleba żytniego, 4 plasterki szynki z indyka, kilka liści sałaty, ogórek, 4 rzodkiewki Obiad (15): pierś z kurczaka (ok. 200g) w marynacie z oliwy z oliwek (1 łyżeczka) i przypraw, surówka (kapusta kiszona, marchewka, oliwa z oliwek (2 łyżki), przyprawy) Podwieczorek (19): serek homogenizowany naturalny (100g) + orzechy ( po dwa włoskie, laskowe, migdały) pestki dyni, słonecznika (kilka sztuk) oraz sezam) (w międzyczasie kilka rzodkiwek i kilka liści sałaty) Kolacja (22:30): wieśniak (godzinę przed snem) Jak to wygląda? ![]() I jeszcze pytanie: czy a6w, treningi z tamilee webb można uznać za treningi siłowe? (w sumie godzina ćwiczeń ale bez obciążenia). Bo nie wiem czy powinnam drugie śniadanie i obiad uznać za posiłki okołotreningowe czy też nie. Przepraszam jeżeli gdzie indziej powinnam to pytanie zadać ale nie bardzo wiedziałam gdzie ![]() Bardzo będę wdzięczna za każdą radę i pordę a także za odpowiedź na pytanie. ![]() Pozdrawiam i życzę udanej majówki ![]() Edytowane przez Koooteczeeek Czas edycji: 2009-04-30 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
tamilee można w sumie, ale to trochę naciągana kwestia. jeśli z obciążeniem ćwiczysz, to już lepiej..
a a6w w żadnym wypadku, ale wydaje mi się, że mimo wszystko trzeba zjeść po tym białko.
![]() |
#3989 |
Rozeznanie
|
Moje W:
I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, dwie duże łyżki serka wiejskiego, pół jabłka, płatki migdałowe, cynamon, kostka gorzkiej czekolady. Drugiego śniadania brak bo późno wstałam ![]() II. Talerz zupy z soczewicy, kromka razowca, surówka z marchewki. III. Jogurt naturalny z łyżką pestek słonecznika. Trening: 45 minut biegania. IV. Sałatka z jajka na twardo, brokułów, czosnku i odrobiny serka wiejskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Wtajemniczenie
|
Prosze o ocene R :
śniadanie: -dwie kromki chleba żytniego z twarożkiem tłustym rozrabianym z mlekiem 1.5% szczypiorkiem,ogórkiem i sałatą(dość sporo tego twarożku :/) obiad: -makaron spagetti al dente 100g z sosem pomidorowym,pietruszką i szczypiorem bez dodatku jakiekokolwiek tłuszczu kolacja: -puszka groszku konserwowego -jabłko -szklanka soku z pomarańczy świeżo wyciskanego z 2.5 pomarańczy Co sądzicie?Wiem,że przegiełam na śniadaniu z ilością tłuszczu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.