Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 14:29   #3961
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No tak, widzę, że odpoczywasz tak samo, jak ja Urlop czy L4 to zawsze czas sprzątania

Masz rację, impulsywna jestem strasznie...
Poza tym ostatnio jestem aspołeczna...
Wczoraj np. pokłóciłam się z siostrą, a jak wróciłam do domu, to leciał w tv film o siostrach, z których jednak zginęła i druga się opiekowała jej dzieckiem...i tak mi się smutno zrobiło, że sie popłakałam i rano od razu do niej napisałam i jest git....

Jakaś durna jestem na prawdę...
może ma PMS

Sprzątanie zakończone,a żeby za długo nie odpoczywać..wymyśliłam ze zrobię na obiad gulasz z wołowiny z kopytkami.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:36   #3962
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
może ma PMS

Sprzątanie zakończone,a żeby za długo nie odpoczywać..wymyśliłam ze zrobię na obiad gulasz z wołowiny z kopytkami.
Nie, to nie PMS...moja siostra nazywa tę przypadłość 'zryty łeb'

Nie mów, że sama robisz kopytka? Mi by się nie chciało. Ale osttanio dopadła mnie chęć, żeby zrobić gnocchi ze szpinakiem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:30   #3963
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to nie PMS...moja siostra nazywa tę przypadłość 'zryty łeb'

Nie mów, że sama robisz kopytka? Mi by się nie chciało. Ale osttanio dopadła mnie chęć, żeby zrobić gnocchi ze szpinakiem
No jasne że sama.
Od dziecka sama robię
To banał.
Ugotowanie ziemniaki przepuszczam przez praskę, dodaję 2 jajka,obsypuję mąką wyrabiam, robię wałeczki odcinam kawałeczki i gotowe

Ale nie pytaj o proporcje ..zawsze robię na oko
I zawsze wychodzą idealne.
Dziś też wyszły..generalnie obiad mistrz mi wyszedł.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:20   #3964
goosia207
Zakorzenienie

Cześć
Ale pusto nie było co nadrabiać

My wczoraj byliśmy u kuzyna.Pracuje w Anglii przyjechał na urlop i w piątek już jedzie. Podrinkowałam z jego żoną i dzisiaj mi się nie chciało wstawać do pracy o 5.45
Chłopcy też popili, ale obaj dzisiaj wolne, więc mogli

Cytat:
Nie no, takiej ciszy to chyba jeszcze nie było...

Powiem Wam, że strasznie się pokłóciłam z TŻ dziś rano Nawet mu powiedziałam, że ma sie wyprowadzić...a poszło o jakąś głupotę jak zwykle...
ale już w drodze do pracy się pogodziliśmy. Głupek ze mnie straszny

Byłam w czasie pracy na masażu czekoladowym u kolegi z pracy...mam nadzieję, że mi to tę złość wykurzyło
To musiała być krótka, ale ostra kłótnia tak niekiedy bywa.Dobrze, że pogodzeni

Cytat:
Heloo
Ja pochorowałam się trochę i wziełam sobie urlop do konca tygodnia. Tym sposobem latam od rana po domu ze ścierą , takiego syfu to już dawno nie mieliśmy, a porządek musi być bo dziś gość przyjeżdża.

Butter ależ jesteś impulsywna. Dobrze że szybko się pogodziliście.
Ja wczoraj pożarłam się z mężem o kasę ...i mówi na mnie do teraz ZŁA ŻABA
Ojej życzę zdrówka

Cytat:
No jasne że sama.
Od dziecka sama robię
To banał.
Ugotowanie ziemniaki przepuszczam przez praskę, dodaję 2 jajka,obsypuję mąką wyrabiam, robię wałeczki odcinam kawałeczki i gotowe

Ale nie pytaj o proporcje ..zawsze robię na oko
I zawsze wychodzą idealne.
Dziś też wyszły..generalnie obiad mistrz mi wyszedł.
Lubię kopytka niestety moje postanowienie noworoczne raczej nie przewiduje ich w jadłospisie na jutro robię chili con carne (ale takie chude na filecie z kurczaka), a teraz jem tuńczyka z białym serkiem

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

W tym roku prawdopodobnie idziemy na dwa wesela w czerwcu i październiku, więc muszę schudnąć
Stary 2010-01-07, 19:01   #3965
Poemi
Zakorzenienie

Ja od jutra ostro dietuję bo muszę jakoś wyglądać na wernisażu! Z tymi boczkami na pewno nie pójdę... Stresuję się chyba bardziej niż przed swoim
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:39   #3966
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Nie miałam w pracy internetu, jakaś mała awaria.

TŻ jest na basenie z tym kumplem, z którym sie założył, że schudnie Może jutro albo w weekend uda mi się wyskoczyć do sklepu po jakieś spodnie dresowe na siłownię

T. ma od dziś służbowy samochód, słabszy, niż kochany Auris, z którym trzeba było się pożegnać. Jego kumpel z poprzedniej pracy też jest zatrudniony w tej nowej firmie, co Tomek, i już udało mu się dzisiaj zrobić rozeznanie po aptekach. Generalnie dobrze nie jest Jak to farmaceutki stwierdziły, wdepnął w gorsze g..., niż z tamtymi kosmetykami Tutaj są tylko 3 (!) produkty, już sobie wczoraj wypróbowałam maseczkę z kwasem hialuronowym, taką jednorazową maskę z wyciętymi oczami i ustami, nasączoną kosmetykiem Nawet fajna.

TŻ znalazł mi ogłoszenie o pracy dla architekta wnętrz, umowa o pracę, praca w domu. Chyba wyślę tam swoje cv, może uda mi się dorobić?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:50   #3967
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie miałam w pracy internetu, jakaś mała awaria.

TŻ jest na basenie z tym kumplem, z którym sie założył, że schudnie Może jutro albo w weekend uda mi się wyskoczyć do sklepu po jakieś spodnie dresowe na siłownię

T. ma od dziś służbowy samochód, słabszy, niż kochany Auris, z którym trzeba było się pożegnać. Jego kumpel z poprzedniej pracy też jest zatrudniony w tej nowej firmie, co Tomek, i już udało mu się dzisiaj zrobić rozeznanie po aptekach. Generalnie dobrze nie jest Jak to farmaceutki stwierdziły, wdepnął w gorsze g..., niż z tamtymi kosmetykami Tutaj są tylko 3 (!) produkty, już sobie wczoraj wypróbowałam maseczkę z kwasem hialuronowym, taką jednorazową maskę z wyciętymi oczami i ustami, nasączoną kosmetykiem Nawet fajna.

TŻ znalazł mi ogłoszenie o pracy dla architekta wnętrz, umowa o pracę, praca w domu. Chyba wyślę tam swoje cv, może uda mi się dorobić?
warto spróbować
Stary 2010-01-07, 23:58   #3968
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Pytałyście się dlaczego zerwałam? A więc nazbierało się tego kilka spraw Ja sama nie jestem ideałem i jestem czasem niesamowicie ciężka, ale pewnych rzeczy nie mogłam tolerować...Najistotniejs ze to jego egoizm i myślenie tylko o czubku swojego nosa, brak empatii i wsparcia z jego strony (czarę goryczy przelała obojętna reakcja na wypadek mojego psa i zero pocieszenia), brak takiego twardego kręgosłupa moralnego (chociaż deklaruje co innego, ale w praniu wyszło co innego), różnice światopoglądowe, to, że wszystko zawsze wiedział najlepiej i się wymądrzał na tematy na które nie miał pojęcia, co mnie irytowało jak nie wiem co I jeszcze jedna sprawa, o której nie chcę pisać (coś co się działo prawdopodobnie zanim mnie poznał), ale nie toleruję takich zachowań jakie dla niego nie były niczym złym... Poza tym wyczułam próby manipulacji mną, a że mam już o taaaakie doświadczenie w takich żałosnych wybiegach jak płacze, wzbudzanie poczucia winy itepe itede, bo eks to był mistrzem w zasmarkiwaniu się na zawołanie i opowiadaniu rzewnych historyjek rodem z kosmosu, to ja już się bawić w to nie będę To tak w skrócie

Po prostu stwierdziłam, że nie ma co się męczyć i dawać 10 tysięcy szans Jest mi niefajnie, więc się żegnamy Faktem jest to, że się zawiodłam, bo osoba, która mówiła mi, że mnie kocha, chce tylko ze mną być i chce założyć ze mną rodzinę i mówiła to wszystkim wokół, pokazała swoim zachowaniem coś zgoła innego Przykre... Ale obiecałam sobie, że nigdy nie będę tkwić w czymś w czym nie jestem szczęśliwa Z eksem chciałam zerwać wielokrotnie, bo nie byłam szczęśliwa, ranił mnie bez skrupułów i oszukiwał, ale nie miałam na tyle siły Nawet w myślach prosiłam o to, żeby on ze mną zerwał i dopiero jak to zrobił poczułam się szczęśliwa i mi ulżyło A teraz jestem silna i wiem, że tego kwiatu to pół światu i nie ma co się męczyć I jestem z tego dumna Wierzę, że będzie pozytywnie

Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków za moją sunię Mój Skarb jest już po dwóch operacjach Ma usuniętą przepuklinę i gwóźdź w nóżce Teraz się nią non stop zajmuję Wstaję raniutko i doglądam malucha mojego Powiem Wam, że kocham tego psa jak swoją najbliższą rodzinę I serce mi się kraje jak widzę jak ją boli U mnie w domu szaleństwo Pies jest hołubiony jak tylko się da Dziś domowymi sposobami robiłyśmy jej kołnierz, bo sobie sama ze 2 szwy zdjęła

A tak w ogóle to może to czarny humor, ale śmieję się, że pies upodobnił się do swojej pani Bo ma poharataną tą samą nogę co ja

Co oprócz tego? Szukam pracy i załamuję się jej brakiem i znów stanęłam w miejscu z mgr mimo, że mam już 150 str i jestem w rozdziale zakończenie

Haniu, u mnie w domu też się ręcznie robi kopytka Akurat nabrałam na nie ochoty wczoraj Z pysznym sosem z grzybami mniam

Butter Bear, ja Ciebie rozumiem, bo też jestem niesamowicie impulsywna Ale za to szybko mi przechodzi i się zaraz chcę godzić

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2010-01-08 o 02:29 Powód: dopisek
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:55   #3969
dorinka30
Zakorzenienie

CZEść

Nie popisałyście się wczoraj, ja wczoraj wzięłam sobie urlop i zostałam z mężem w łóżku , było suuuper

Mykmyk Twój wczorajszy wpis o regularnym jedzeniu, burzy moją dotychczasową teorię , ale żeby to sprawdzić musiałabym zaryzykować nieregularnie jedząc a boję się odwrotnego efektu
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:59   #3970
miskowa
Zakorzenienie

cześć

coś dziwnego się stało, ale może to przez to, że zaktualizowałam wczoraj przeglądarkę. Nie mogę pisać z tamtej. Teraz uruchomiłam starego explorera, którego nie lubię, ale cóż zrobić. Dziwnie tak bez wizażu pracować
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:04   #3971
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

coś dziwnego się stało, ale może to przez to, że zaktualizowałam wczoraj przeglądarkę. Nie mogę pisać z tamtej. Teraz uruchomiłam starego explorera, którego nie lubię, ale cóż zrobić. Dziwnie tak bez wizażu pracować
No nie wygłupiaj się nawet z pracowaniem bez wiżażu
Stary 2010-01-08, 09:04   #3972
jodie
Zakorzenienie

hej!

co do odżywiania - to ja się odżywiam regularnie i trzymam wagę, niestety grzeszę a to colą a to cukierkiem

byłam wczoraj u lekarza - diagnoza jestem zdrowa - mam łykać 4 rutinoscorbiny dziennie a jak jej powiedziałam ze łykam od listopada to powiedziała - to proszę łykać 8 i dowidzenia, no sie wściekłam tylko co to ma wspólnego z omdleniem . ehh , nie ma jak polska służba zdrowia.
szukam innego lekarza.
Stary 2010-01-08, 09:09   #3973
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!

co do odżywiania - to ja się odżywiam regularnie i trzymam wagę, niestety grzeszę a to colą a to cukierkiem

byłam wczoraj u lekarza - diagnoza jestem zdrowa - mam łykać 4 rutinoscorbiny dziennie a jak jej powiedziałam ze łykam od listopada to powiedziała - to proszę łykać 8 i dowidzenia, no sie wściekłam tylko co to ma wspólnego z omdleniem . ehh , nie ma jak polska służba zdrowia.
szukam innego lekarza.
Ciekawa koncepcja z tym rutinoscorbinem ????, pierwsze słyszę , a omdlenia to ciekawe skąd

Wiesz co ja mam swoją teorię na omdlenia, sama miałam przecież takie tylko jeszcze poważniejsze bo za kierownicą, moim zdaniem to spadek cukru, przynajmniej u mnie, bo działo się u mnie to co opisują cukrzycy.

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:11
Stary 2010-01-08, 09:15   #3974
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ciekawa koncepcja z tym rutinoscorbinem ????, pierwsze słyszę , a omdlenia to ciekawe skąd
nie wiem, straciłam czas tylko na tą lekarkę.

co do cukru to mam w normie.

Edytowane przez jodie
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:22
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:50   #3975
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, straciłam czas tylko na tą lekarkę.

co do cukru to mam w normie.
Teraz możesz mieć w normie, natomiast możesz mieć nagłe spadki i stąd omdlenia
Nie wiem oczywiście czy to to u Ciebie ?, ale wiem że to jeden z częstych powodów takich sytuacji
Stary 2010-01-08, 10:01   #3976
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz możesz mieć w normie, natomiast możesz mieć nagłe spadki i stąd omdlenia
Nie wiem oczywiście czy to to u Ciebie ?, ale wiem że to jeden z częstych powodów takich sytuacji
a jak to sprawdzić?
Stary 2010-01-08, 10:29   #3977
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to sprawdzić?
Niestety nie wiem , wiem że jak robi się słabo tak że czujesz że coś nie tak i natychmiast zjesz coś słodkiego- batonik, cukierek i przechodzi to znaczy, że to to Ja od tamtego czasu wożę snickersa w samochodzie na w razie czego
Stary 2010-01-08, 10:37   #3978
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie wiem , wiem że jak robi się słabo tak że czujesz że coś nie tak i natychmiast zjesz coś słodkiego- batonik, cukierek i przechodzi to znaczy, że to to Ja od tamtego czasu wożę snickersa w samochodzie na w razie czego
moze i ja tak spróbuję

mialam mieć dziś spotkanie ale klient przełożył i się nudzę .
Stary 2010-01-08, 10:53   #3979
mykmyk
Raczkowanie

Cytat:
CZEść

Mykmyk Twój wczorajszy wpis o regularnym jedzeniu, burzy moją dotychczasową teorię , ale żeby to sprawdzić musiałabym zaryzykować nieregularnie jedząc a boję się odwrotnego efektu
Hmm, nie wiem, czy burzy... Mysle, ze jesli ktos ma juz unormowana wage i chce ja utrzymac i jada w jakis konkretny sposob, to regularnie jedzenie powinno utrzymac taki efekt. Ja natomiast wczesniej jadlam bardzooo nieregularnie, obiad czasem o 17-18, sniedanie po 11.. zupelnie bez sensu. Dopiero odkad jem w stalych porach, widze po sobie, ze nieco przybralam na wadze, ale to bylo juz z 8 mies temu i od tego czasu jem wciaz tam samo i juz nic nie przybylo. Najwyrazniej teraz moja waga wg mojego organizmu jest w porzadku i ją utrzymuje A przynajmniej tak to sobie tlumacze
Stary 2010-01-08, 10:54   #3980
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
moze i ja tak spróbuję

mialam mieć dziś spotkanie ale klient przełożył i się nudzę .
Zobacz czy to działa, wtedy będzie przynajmniej jakiś trop

Ten spadek cukru występuje nie tylko u cukrzyków zdarza się też normalnie, z tym że jeśli zaczyna następować regularnie to trzeba zrobić badania w tym kierunku ale jakie nie wiem ? , np. w ciąży w pierwszym trymestrze to częsty objaw
Stary 2010-01-08, 10:54   #3981
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
hej!

szukam innego lekarza.
Jodie, zdrówka

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:03   #3982
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:06   #3983
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć
Cześć, jak samopoczucie, lepiej niż ostatnio ?
Stary 2010-01-08, 11:18   #3984
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, jak samopoczucie, lepiej niż ostatnio ?
a lepiej, lepiej

a w ogóle rozpoczęłam akcje allegro czyli wystawiam z zamiarem sprzedaży i wzbogacenia się
tyle tego że codziennie trochę zdjęć, obróbka, wystawianie itp. Mam nadzieję że pozbędę się tych rzeczy (głównie ciuchów) i będzie więcej miejsca w domciu.

Stary 2010-01-08, 11:27   #3985
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
a lepiej, lepiej

a w ogóle rozpoczęłam akcje allegro czyli wystawiam z zamiarem sprzedaży i wzbogacenia się
tyle tego że codziennie trochę zdjęć, obróbka, wystawianie itp. Mam nadzieję że pozbędę się tych rzeczy (głównie ciuchów) i będzie więcej miejsca w domciu.
Dobra myśl z pozbyciem się zapasów , ja swoje szafy wietrzę regularnie z ciuchów zaległych, w zeszłym roku udało mi się sprzedać suknię ślubną na allegro, wiele gier na Play Station - więc rok w tym względzie miałam udany
Stary 2010-01-08, 11:40   #3986
Poemi
Zakorzenienie

Hej .

Aj!
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:42   #3987
zuzaneczka
Zakorzenienie

o dobrze że mi przypomniałaś o sukni ślubnej - jej też chcę się pozbyć.
Spróbuję się w nią jeszcze wcisnąć zanim ją oddam

Stary 2010-01-08, 11:44   #3988
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Hej .

Aj!
I tylko tyle ?
Stary 2010-01-08, 11:45   #3989
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość

Aj!
no pisz pisz co się stało!

Stary 2010-01-08, 11:46   #3990
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
o dobrze że mi przypomniałaś o sukni ślubnej - jej też chcę się pozbyć.
Spróbuję się w nią jeszcze wcisnąć zanim ją oddam
Wystawiaj szybko swoją, akurat to dobry moment- jeszcze czas na pełnię sezonu ślubnego, ale co ciekawe moja kiecka została zakupiona na studniówkę W szoku byłam, ale cóż widocznie teraz takie są studniówki, a że była czerwona to dlaczego właściwie nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości