|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Bo ja miałam kiedyś cesarkę i gdy znowu zaszłam w ciążę to bardzo się bałam, że coś będzie nie tak, albo będzie boleć. Wtedy lekarz mi powiedział, że po cesarce można śmiało zajść w drugą ciążę już po roku i nic się nie dzieje, że nic nie boli itp. A cesarka to właściwie są poprzecinane wszystkie powłoki brzuszne, sporo ran w środku. To nie byle jaka operacja... Ja zaszłam w drugą ciążę 1 rok i 8 m-cy po cc i nic mnie nie bolało. Ale bliznę po cc mam tuż pod brzuchem, więc to nawet nie rozciągało się, bo brzuch wisi nad tą blizną. Cytat:
![]() ![]() Carol, a skoro masz to jelito drażliwe, to czujesz nieraz ból po prawej stronie? Bo ja tak po zdjęciach anatomicznych patrzałam i w tym miejscu jest okrężnica wstępna, czyli jelito grube. Na wątrobę wydaje mi się, że boli mnie za nisko i za duża powierzchnia. Bardziej stawiam na jelito. Tym bardziej, że mam problemy w wc ![]() A dziś dzień zaczęłam od Activii, zielonej herbaty, potem kromki ziarnistego pieczywa z sałatą i pomidorem, a teraz jeszcze wrzuciłam 2 jabłka... no i coś się ruszyło, poszłam na kibelek, ale teraz boli mnie bok jeszcze bardziej ![]() Aha! I trzymajcie kciuki, żeby mój mąż wrócił do domu na czas. On ma dziś luźniejszy dzień w pracy i prosiłam go, żeby przyjechał dziś wcześniej, to pojedzie ze mną do lekarza. Kiedyś chodził ze mną na każdą wizytę, a w tej ciąży ani razu, a tak bardzo bym chciała, żeby zobaczył maleństwo... bo on taki jakiś nieuczuciowy jest... no i może jeszcze tą płeć byśmy poznali, to byłoby cudownie gdybyśmy byli tam razem ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-06 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3963 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ja niestety nadal zawieszam staranka chociaz coraz bardziej zaluje tej decyzji nio ale podjelam sie jej wiec na razie musze wytrzymac ![]() buziaki dla was i dla bejbikow ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całą ciążę musiałam leżeć plackiem, bo miałam krwotoki, a dziecko leżało mi nisko w drogach rodnych i ciągle mi się rozwierało i bolało. Brałam masę leków na podtrzymanie, łącznie z zastrzykami. Lekarz dawał marne szanse na donoszenie ciąży. I co? Przenosiłam ją ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinko ja też rozmawiam dużo z Filipkim i tłumacze mu że musi czekać do 38tyg. a po 38 to musiy wychodzić żeby spotkać się z mamusią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolinko Ty znowu zaiwaniasz jak mały samochodzik, Kasia też, dostaniecie Wy po dupkach!!!!!!!!!!!! Nie przemęczac mi się!!!!!!!!!!!! Powiem Ci, ze marzę już o normalnym funkcjonowaniu mojego organizmu, ale i tak nie jest źle, byle do przodu, jak mówisz, już niedługo ![]()
![]() |
#3971 |
Zadomowienie
|
Witaj Sas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
SAS kochana!!!!!!!!!!!!!! no nareszcie wróciłaś!!!!!!!!! Prosze nas tu nie zostawiac
![]() ![]() ![]() Kochanie , na pewno wkrotce tez zafasolkujesz, wiem jak ciężko jest bez pracki, ale na pewno wszystko sie ułoży, trzymam mocno kciuki ![]()
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mineło tyle lat u ciebie, to chyba już powinno być wszystko dobrze. Dziwne, że cię boli. ![]() Słuchajcie dziewczyny ja wam już wcześniej pisałam o sprawdzonej metodzie na poród przed terminem ![]() ![]() W poniedziałek była u mnie położna i ona też mi powiedziała, że jak się skończy 35-36 tc to trzeba męża napastować ![]() ![]() Zresztą ja sobie nie wyobrażam co by było, gdybym młodego donosiła do 40 tc, bo on się urodził z wagą 3650g i miał sporą głowę, porozrywał mnie bardzo. To ciekawe ile by ważył w 40 tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie troszke sie dzialo i chyba dlatego zaniedbalam forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak wy sie kochane czujece bo nie nadrobie wszystkiego niestety ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-05-06 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Karolinko my to udane jesteśmy
![]() ![]() ![]() Kurcze kochana to Ty swoje bidulko przeszłaś, ehhh ja miałam z oczami przewalone, 4 operacje, a wiecznie coś mi nawala, tu guzek na piersi, tu te jelita, tu nadżerki wieczne, jelita, żołądek, tu tomograf bo podejrzenie guza na mózgu, ehhh na szczęście wszystko jest w miarę ok i żyję i mam się dobrze, a to najważniejsze.A mówi się, ze my młode, to nie powinnyśmy chorować, ze mocne jak nie wiem jesteśmy...bzdury wierutne...
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzień wcześniej zjadłam makaron z mięsem zapiekany w serze. Ser kupiłam specjalnie bez laktozowy, bo nie mogę normalnego. I zaraz po tym jedzeniu właśnie tak zaczęło mnie boleć. Dodałam śmietany, więc może to ona mi tak napaskudziła... No i ten makaron też na zaparcia jest super ![]() Jak wrócę od lekarza to dam znać co mi powiedział, o ile cokolwiek powie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze masz mężusia już przy sobie, a pracę na pewno znajdziesz, kurde to tak jest teraz, ze ciężko o dobrą, ale trzymam kciuki bardzo mocno żebyś znalazła. Będzie dobrze, ja w to wierze kochana!! Ja po przebojach mam spokój od polipa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
kurde jak tu z domu wyjść na taką ulewę..... nie chce nam się.... może więc umilimy sobie wyjście wypadzikiem po jakiegoś bodziaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu a może to nietolerancja laktozy?? Ja powiem Ci teraz mam już troszke lepiej, ale do neidawna każda rzecz z nabiału zjedzona, to był koszmar, ból, wzdęcia, zaparcia i kamien w brzuchu. Może rzeczywiście zaszkodził Ci ten makaron i śmietana. Kochana w najgorszym wypadku wybierz sie do gastrologa, na pewno cos poradzi.
Czekamy na wieści, oczywiście same dobre będą ![]()
#3980 |
Zakorzenienie
|
A gastrolog co może sprawdzić? I czy w ogóle w ciąży można iść?
Zresztą chyba się nie odważę. Już sama wizyta u gina i obnażanie się przed nim, to dla mnie straszne przeżycie, a co dopiero u gastrologa! Oj chyba nie dam rady... Carol ja mam nietolerancję laktozy od dziecka. Ale do tej pory mogłam jeść śmietanę w małych ilościach, czy słodycze, które zawierają nabiał. Mogłam jeść twaróg, masło. Nie było tak źle. Unikałam głównie żółtego sera i mleka. Dlatego kupowałam od jakiegoś czasu bez laktozy. Co prawda do zapiekanki dodałam ser bez laktozy, ale wlałam tam prawie 2 śmietany. Może rzeczywiście przesadziłam. Muszę jeszcze poeksperymentować i sprawdzić śmietanę bez laktozy. Może wyeliminuję laktozę całkowicie. Dobrze, że można kupić wszystkie produkty nabiałowe bez laktozy, bo bym umarła bez sera ![]() Ale gdyby to była przyczyna mojego bólu, to wolę jeść te bezlaktozowe, mimo że są droższe, niż tak cierpieć. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A jeszcze mam do Was pytanie z innej beczki ![]() ![]() Chodzi mi o golenie się ![]() Ja zawsze używam maszynki Gilette i nigdy się nie pocięłam. Ale teraz gdy zaczyna rosnąć brzusio to się trochę obawiam. Brzuch będzie sporo zasłaniał i można sobie krzywdę zrobić. Z nogami czy pachami nie ma problemu, coś tam będzie widać. Ale bardziej obawiam się bikinii. Chciałabym użyć kremu do depilacji, którego używam rzadko, a w ciąży ani razu, ale czytalam wypowiedź lekarki, że te kremy nie są zalecane, bo trzeba je trzymać parę minut na skórze i wtedy chemia przenika nawet dziecka. Co Wy o tym myślicie? O depilatorze nie ma mowy. Próbowałam i nie przeżyłam tego. Woskowanie odpada. Jak sama zrobiłam, to myślałam, że będę z tym woskiem do starości chodzić, bo nie mogłam tego oderwać. Chodziłam do kosmetyczki, ale zrezygnowałam, bo straszne bąble mi wychodziły. Byłam też na depilacji laserowej 5 razy, wydałam kupę kasy, a włosy odrosły wszystkie po jakichś 5 m-cach. Zostaje golarka lub krem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do zbawiennego wpływu sexu na szybkie poczęcie, to mówiła nam to położna na szkole rodzenia, i że jak kobieta jest po terminie to często to polecają, bo to powoduje skurcze a po za tym sperma podobno rozmiękcza szyjke i łatwiej się otwiera. Śmiała się nawet że jak kobieta już jest długo po terminie i musi zostać w szpitalu to że mężowie przynoszą w słoiczkach sperme ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co maszynki, to wręczam mężowi (bo sama już nic nie widzę) i moje kochanie raz na jakiś czas mnie goli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak długo będę sobie sama radzić i nie pociacham się... W ostatniej ciąży sama goliłam się do porodu. Ustawiłam sobie lusterko na odpowiedniej wysokości i sobie poradziłam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu co do gastrologa, to żaden wstyd, nei musisz mu nic pokazywać
![]() Co do golenia, ja się golę jeszcze sama i średni raz na tydzien i to maszynką, na oślep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko to my mamy wiele wspólnego kochana, też sie wycierpiałaś i wiem co czułaś -ten strach i oczekiwanie na wyniki, ja takz piersią miałam, mam mikrusy a sie przyplątało świństwo-zdiagnozowali raka sutka, najpierw wycinek wzieli a potem wycieli, na szczęscie okazało się to przerostem tkanki i coś tam jeszcze, jakaś narośl która by rosła i rosła jkby nie wycieli. Z jelitami tez miałam problem, bo mi krwawiły...tzn odbyt i miałam kolonoskopię i się okazało, ze mam wewnętrzne hemoroidy ito one krwawią a jelita sa wrazliwe, drażliwe, ale bez zmian rakowych, bałam się, bo mój dziadziuś umarł na raka jelita grubego. Ehhh te choróbska wredne, mam nadzieję tylko, ze Filuś nie będzie mial takich problemów po mamusi. Musimy dbać o siebie i wierzyć, ze będzie dobrze i już ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-06 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojechaliśmy do domu. Wzięłam prysznic, ogoliłam się, nawet paznokcie pomalowałam i zrobiłam ładnie włosy ![]() Wody zaczęły mi odchodzić o 16.00 a do szpitala pojechałam o 21.00 ![]() A teraz znikam. Jadę do lekarza. Odezwę się jak wrócę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Heej.
![]() Melduje sie w dwupaku.. niestetyyy.. Już 39 tydzień a mała niiic.. ![]() ![]() Hmm.. miałam coś poodpisywaać.. ![]() ![]() Irsin chudzino, gdzie Ty chowasz tego dzieciaczka ![]() Weronisiu pytałaś sie o rozpoznanie płci ![]() ![]() Gole się kremem do depilacji.. nie mogę maszynką bo pozniej jestem cała tam popuchnięta ![]() a robie to sama.. ![]() ![]() Cos pisałaś że masz wizytę u gina ![]() ![]() U mnie pogoda marrnaa.. Ale umyłam okno bo mi pies marze nosem jak wygląda.. posprzątałam w kuchni.. zrobiłam sobie budyń. i się nudze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki...
Ja dopiero teraz bo niedawno wróciliśmy z Tż z trasy, byliśmy oglądać samochodzik... ale nie kupiliśmy.. poszukiwań c.d.n. ![]() A ta straszna pogoda znowu działa na mnie jak płachta na byka.. wrrr. boli mnie strasznie głowa..... już wzięłam apap, bo dosłownie nie mogę sobie poradzić... koszmar.. chyba muszę wymienić moją główkę na nowszy model ![]()
#3987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasieńko ta Twoja biedna główka!! Współczuję, bo wiem jak to jest, oby Ci przeszły te bóle wkrótce, mnie na razie odpukać ![]() A jakie autko chcecie kupić jeśli można spytać?
![]() |
#3988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=latko0;19076456 Biedactwo, strasznie Ci współczuje z dziadkiem. Mi w zeszłym roku w sierpniu zmarła babcia. Strasznie to przeżyłam. Dla mnie to był wielki szok, zwłaszcza że babcia raczej cięzko nie chorowała, wiadomo miała jakieś dolegliwości związane z wiekiem, i nagle trafiła do szpitala z bólem klatki piersiowej, w tym szpitalu mówili że to nerwobóle, odiwedziłam babcie mówiła że już lepiej, mieli ją następnego dnia wypisywać. I tak przekładali to wypisanie z dnia na dzień, aż przewieźli ją do innego szpitala niby na jakieś badania, a tam okazało się że babcia jejt cały czas stanie przedzawałowym. Zaczęły narządy odmawiać posłuszeństwa. Byłam u niej dzień przed śmiercią i mnie nie wpuścili bo miała dialize właśnie. Tylko przez szybkę zobaczyłą babcie. Następnego dnia jak przyjechałam było już za późno. strasznie mnie to zabolało, ze byłam dzień wcześniej i nawet nie dali mi znią ostatni raz porozmawiać. [/QUOTE] dzieki kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Dziewczynki pamiętacie Edzię? Wycztałam że dziś urodziła Amelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
A no Edzia urodziła dziiś
![]() ![]() wyczekała się i w koncu urodziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.